Dodaj do ulubionych

Chorzy na cukrzycę: jesteśmy za starzy na refun...

06.03.11, 18:26
Te kilkanaście milionó2w bez trudu znajdzie likwidując przerosty zatrudnienia, w tym rzeczników opowiadających czesto bzdury a nawet obrażających ubezpieczonych / za wypowiedz do "Nowin" rzecznika rzeszowskiego przeprosił mnie na pismie prezes NFZ/ A ten z ministerstwa może odpowie na jeszcze inne pytanie ? Do listopada 2010 r. w rozporządzeniu dot, sanatorium iz nie powinno sie z nich kozrystać częściej niż co 123 miesięcy bo moga zaszkodzić. Od listopada jest już 18 miesięcy. Ale jak sie jedzie do sanatorium prywatnie, to można sie kurowac znacznie częściej, czyli tylko za kase NFZ szkodzi ? Żeby było smieszniej to bez tych zapisów w rozporządzeniu od wielu lat tyrzeba na skierowanie czekać w sumie ponad dwa lata. I żeby było jeszcze śmieszniej w sanatorium wiekszośc zabiegów jest identycznych jak te w gabinetach rehabilitacyjnych, a z tych można korzystać dwa razy do roku .
Obserwuj wątek
    • aimm Re: Chorzy na cukrzycę: jesteśmy za starzy na ref 06.03.11, 19:43
      Ehh! sceptyku31...podobnie się dzieje w każdej dziedzinie lecznictwa...
      jest to dla mnie przerażające, ale tylko kasa jest ważna...a pacjent?
      Przy dzisiejszych możliwościach leczenia na świecie, ograniczenia jakie są u nas ,
      są potwornością dla niektórych chorych...czasem mają nadzieję, szansę...i co?
      czasem wszystko kończy się na niemożności przebrnięcia przez przepisy...
      albo co może być gorsze, ich interpretacji...
      Czasem nie...
      A czy obecne przymiarki do dodatkowych ubezpieczeń coś uzdrowią?
      ... hehe!
    • Gość: Cukrzyk Chorzy na cukrzycę: jesteśmy za starzy na refun... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 21:43
      Juz nie wierze w nic,chorzy na cukrzyce zawsze sa traktowani jak chorzy "z nadmiaru slodkosci" co jest naturalnie BZDURA! Ale dlaczego alkoholicy nie sa nazwani "Chorzy z przepicia" dla nich jest wszystko,zasilki,pomoc bezplatna w szpitalach i ciagle wypowiedzi - Alkoholizm to choroba! Jaka choroba? Na wlasne zyczenie! Jestem tez diabetykiem,wiem ile musze zaplacic za insuline,za paski,za metformine, za ciagla zmiane okularow bo psuje sie wzrok za dodatkowe leki,ktore sa niezbedne bo cukrzyca to choroba podstepna i wszystko w NAS CHORUJE kiedy Nas zrozumiecie? Nie jestem za stara na smierc przez NFZ mam 46 lat to juz mam znalezc sie na cmentarzu? Pomozcie Nam Kochani, nigdy nie wiadomo kto bedzie nastepny! Podpisuje sie dwoma rekami pod petycja - dla wszystkich diabetykow jednakowo,kazdy chce zyc chociaz w czesci normalnie!!!!!
    • house_md Bez przesady 06.03.11, 23:42
      Żaden system finansowy nie wytrzymałby gdyby każdemu fundować leczenie z najwyższej półki. I sanatorium co 6 miesięcy.
      Leczenie pompą można z powodzeniem zastąpić stosując analog długodziałający i wkłucia okołoposiłkowe z insuliny krótkodziałającej. Tyle, że cukrzyk musi się stosować do
      zaleceń dietetycznych . W USA za peny trzeba płacić, w Pl jest to za darmo lub za grosze.
      • Gość: brownsugar Re: Bez przesady IP: *.star.net.pl 07.03.11, 10:53
        Zastosuj swoje przemyślenia do młodzieży do lat 18-tu i starszej do lat 26-ściu, bo dlaczego nie?
      • Gość: chora na cukrzyce Re: Bez przesady IP: 77.87.0.* 07.03.11, 16:08
        Hmm...
        Po pierwsze terapia pompowa i terapia insuliną analogową długo działająca + krótkodziałającą, różnią się od siebie i w niektórych przypadkach nie da się ich zastąpić. W większości jednak przypadków, można leczenie pompą zamienić na leczenie "analogiem" , ale pompa to już nie najnowsza i nie z najwyższej półki terapia. Insulina analogowa jest nowszym sposobem leczenia i DROŻSZYM, zresztą mimo obietnic też nie refundowanym sposobem leczenia. Tak więc, po około 20 latach istnienia na rynku polskim pomp insulinowych, ciężko zaliczyć je do najnowszych. A tak na marginesie to tych których pominięto nie jest wcale tak wielu, bo większość już ma dostęp do tej formy leczenia.
        Co do USA to peny i insulina są tam bezpłatne.
    • Gość: lek Najwazniejsze to zastrzyki 5-8 razy dziennie i ... IP: *.hlrn.qwest.net 07.03.11, 01:06
      Najwazniejsze to zastrzyki 5-8 razy dziennie i badanie krwi 5-8 razy dziennie jak nie wiecej.

A wszystkie pompy insulinowe, peny to nic innego tylko wielkie bzdury. Pompa nie pomag utrzymywac lepszego poziomu cukru. Pen ulatwia zycie ale nie na tyle zeby o niego walczyc.

NAJWAZNIEJSZE to poziom cukru jak najblizej zblizony do normy 24 godziny na dobe.
      • Gość: vis Do wszystkich chorych i cierpiących... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 07:00
        Nie ma chorób nieuleczalnych ... www.bruno-groening.org/polska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka