Dodaj do ulubionych

Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz...

IP: *.ostnet.pl 09.05.11, 06:37
I to jest niesety kolejny przykład arogancji UM - i to arogancji przez duże A!
Mam nadzieję ze dni tej ekipy są juz policzone - i przysłowiowym gwoździem gosiewskiego będą własnie BUS-PASY.

Jesli mamy usprawniać ruch na rzeszowskich ulicach - prosze prezydenta Ferenca o to by wymusił na pracownikach korzystanie z MPK. I broń Boże z nimi tego nie przedyskutowywał - najlepiej od razu zlikwidować parkingi przy UM, kluczyki od prywatnych samochodow pozabierać zamknać w sejfie a na cwaniaków napuścić policję.

W jakim mieście my żyjemy???????
Obserwuj wątek
    • kmdr_rohan Panie Gajewski! 09.05.11, 06:51
      Może najpierw wprowadź se pan buc-pas u siebie w przedpokoju, a potem podziel się pan wrażeniami z użytkowania? A może, panie Gajewski, czas powiedzieć jak mężczyzna, że masz pan mieszkańców Rzeszowa głęboko w d...e? Przynajmniej miej pan tę odwagę, skoro na racjonalne argumenty pana nie stać.
    • kmdr_rohan Urzędnicy: Rzeszowianie! Mamy was w d... 09.05.11, 07:05
      Jeszcze jedno. Panie Gajewski! Nie będę pana pytał, ile samochodów osobowych przejedzie przez ten odcinek buc-pasa, z którego autobus skorzysta raz na pół godziny - bo nie podejrzewam pana o znajmość arytmetyki na aż tak wysokim poziomie. Ale zapytam o co innego. Z buc - pasów mogą równiez korzystać taksówki. Czym. do cholery, różni się taksówka wioząca jednego pasażera, od samochodu prywatnego, wiozącego jednego pasażera?
      • shepard102 Re: Urzędnicy: Rzeszowianie! Mamy was w d... 09.05.11, 09:23
        "... Czym do cholery, różni się taksówka wioząca jednego pasażera, od samochodu prywatnego, wiozącego jednego pasażera?... "

Pytania są TENDENCYJNE!
        :-)))
        • kmdr_rohan Re: Urzędnicy: Rzeszowianie! Mamy was w d... 09.05.11, 09:28
          Ihhhhhaahahahaha! Paszczowo.
          ;)
          • shepard102 Re: Urzędnicy: Rzeszowianie! Mamy was w d... 09.05.11, 09:36
            Piotr Pietrzyk, RZESZÓW...
            Piwowski rzucił klątwę...
            Albo... był przewidujący.
            :-)
            • wielki_walec_drogowy Re: Urzędnicy: Rzeszowianie! Mamy was w d... 10.05.11, 05:32
              shepard102 napisał:

> Piotr Pietrzyk, RZESZÓW...
              > Piwowski rzucił klątwę...
              > Albo... był przewidujący.
              > :-)

No właśnie, wszystko przez to lotnisko ;)
      • Gość: doinformowany Re: Urzędnicy: Rzeszowianie! Mamy was w d... IP: *.d-com.pl 19.05.11, 07:52
        nie wiesz? wiezie pasażera do OLIMPU w Budziwoju
    • Gość: rocky Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: *.rzeszow.mm.pl 09.05.11, 07:09
      Urzędnicy nic nie powiedzą bo to mają być bus-pasy niespodzianki Pasy na miarę innowacyjnego Ferencowa!! jak to działa? Logicznie to organizuje się tabor, ustala sensowny rozkład jazdy i wytycza trasy uprzywilejowane (bus pasy). My natomiast, jesteśmy stolicą innowacji, więc zaczynamy od dupy strony (jak zwykle).

Świetna sprawa z tym "edukacyjnym" bus-pasem. Proponuję jeszcze "edukacyjne" torowisko tramwajowe oraz linię kolejki gondolowej, aby kierowcy mogli "potrenować" i wysyłać tam z przymusu wszystkich kierowców.

Arogancja ratusza aż kłuje w oczy. "Mrowisko to my, a wy się macie dostosować".
      "Wydaliśmy grube miliony na bezsensowne badania to teraz wdrożymy bus-pasy, choćby miałby iść pseudo deptakiem na ul. Grunwaldzkiej" (uderzenie pięścią w stół lub tupnięcie)

Propozycja, aby urzędnicy dawali przykład i jeździli autobusami jest bardzo dobra. Skoro tak zachwalają komunikację miejską, to niech jeżdżą starymi, śmierdzącymi i zapchanymi autobusami (80 osób na autobus minimum !! - inaczej to nieekonomiczne)

• Gość: abo Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.19.165.82.osk.enformatic.pl 09.05.11, 07:22
      Ze 100% długości buspasu korzysta tak naprawdę tylko jeden autobus, czyli 19. Tylko ten jedzie prosto z Sikorskiego w kierunku Rejtana. Wszystkie inne, czyli 5,8,18,37, zaraz po wjechaniu na początek buspasa, kierują się na lewy pas bo skręcają w Powstańców Warszawy. Nie chcę oceniać koncepcji buspasów w całym mieście, jednak w tamtym miejscu jest on porażką.
    • Gość: wstyd Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 07:36
      Taka wypowiedź to wstyd, oczywiście wstyd dla kogoś na poziomie.
      • Gość: mieszkaniec Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.171.195.130.static.crowley.pl 09.05.11, 07:58
        a na co liczyliście wybierając Ferenca. Jemu wapno się już lasuje, nad niczytm nie panuje, a prym wioda takie debile jak Gajewski, które kadza dziadkowi ale nie maja pojęcia po co są i co robią. Niech ktoś zrobi ten krok i zacznie zbierać podpisy o odwołanie dziadka, bo nas tak urządzi, że przez długie lata będziemy dochodzić do siebie i odkręcać głupoty, które zrobił w tym mieście. Pierwszy się podpisuję.
        • Gość: elwira Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.ostnet.pl 09.05.11, 08:30
          Panie Ustrobiński. Dlaczego nie wydzielicie sobie w urzędzie strefy kilku biurek dla kompetentnych urzędników? Niech pozostałe nieroby przyzwyczajają się i uczą. A może jakiś specjalny prototypowy pas dla szybszego obiegu dokumentów? Gdybyście tyle starania i uwagi poświęcili usprawnieniu pracy urzędu . Jezeli nie wie Pan o czym mówię to jeden przykładzik:po przyłączeniu Białej do Rzeszowa udałam się do urzędu celem przemeldowania. Po odstaniu w kolejce stawiłam się przed obliczem znudzonej pani od meldunków. Pani przyjęła druczek po czy odesłała mnie do sąsiedniego pokoju po zaświadczenie. Jakie? O tym że Biała została przyłączona do Rzeszowa!!!! Tam znudzona pani wystawiła kwit i po kilkunastu minutach znowu byłam w poprzednim pokoju. Biała liczyła 2500 mieszkańców. Istniała uchwała Rady Miasta o przyłączeniu. A wy kazaliście 2500 ludzi chodzić po te same kwity, zmarnowaliście 2500 kartek papieru i setki godzin ludziom . Znudzona pani zaś pobierała za bzdurną robotę sowite wynagrodzenie. Przykłady takich absurdów można mnożyć. Zacznijcie testy usprawnień od siebie.
          • jakmutam Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 09:29
            Gość portalu: elwira napisał(a):

> Panie Ustrobiński. Dlaczego nie wydzielicie sobie w urzędzie strefy kilku biure
            > k dla kompetentnych urzędników? Niech pozostałe nieroby przyzwyczajają się i uc
            > zą. A może jakiś specjalny prototypowy pas dla szybszego obiegu dokumentów? Gdy
            > byście tyle starania i uwagi poświęcili usprawnieniu pracy urzędu . Jezeli nie
            > wie Pan o czym mówię to jeden przykładzik:po przyłączeniu Białej do Rzeszowa ud
            > ałam się do urzędu celem przemeldowania. Po odstaniu w kolejce stawiłam się prz
            > ed obliczem znudzonej pani od meldunków. Pani przyjęła druczek po czy odesłała
            > mnie do sąsiedniego pokoju po zaświadczenie. Jakie? O tym że Biała została przy
            > łączona do Rzeszowa!!!! Tam znudzona pani wystawiła kwit i po kilkunastu minuta
            > ch znowu byłam w poprzednim pokoju. Biała liczyła 2500 mieszkańców. Istniała uc
            > hwała Rady Miasta o przyłączeniu. A wy kazaliście 2500 ludzi chodzić po te same
            > kwity, zmarnowaliście 2500 kartek papieru i setki godzin ludziom . Znudzona pa
            > ni zaś pobierała za bzdurną robotę sowite wynagrodzenie. Przykłady takich absur
            > dów można mnożyć. Zacznijcie testy usprawnień od siebie.

Ciesz się że nie wysłali cię do kolejnego pokoiku po zaświadczenie że Rzeszów leży w woj. podkarpackim. Oj bawią się urzędnicy bawią za nasze podatki.
    • Gość: irek Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 07:56
      Następny buspas to chyba powstanie na ul.Kwiatkowskiego bo naczelny ma problem z dostaniem się do piaskowej rezydencji.
    • Gość: SzatanSerduszko Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.05.11, 08:07
      Panie redaktorze Kobiałka, pan jako dziennikarz, ma zajmować się obiektywnym przedstawianiem faktów, a nie ich komentowaniem. Bo kto przepraszam, dał panu prawo do wypowiadania się w imieniu społeczeństwa? Czy został pan na swoje stanowisko wybrany w wyniku demokratycznego głosowania przeprowadzonego społecznie, czy może dostał pan robotę po znajomości, bo idzie pan zgodnie z linią rzeszowskiego oddziału gazety (czyt. krytyki absolutnie wszystkich i wszystkiego)?
      Gdzie podział się dziennikarski obiektywizm, którym się tak szczyciliście? Gdzie neutralność światopoglądowa?
      • kmdr_rohan Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 08:08
        A Tobie o co chodzi? Punkty u Tadzia zbierasz?
      • jakmutam Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 08:36
        Gość portalu: SzatanSerduszko napisał(a):

> Panie redaktorze Kobiałka, pan jako dziennikarz, ma zajmować się obiektywnym pr
        > zedstawianiem faktów, a nie ich komentowaniem. Bo kto przepraszam, dał panu pra
        > wo do wypowiadania się w imieniu społeczeństwa? Czy został pan na swoje stanowi
        > sko wybrany w wyniku demokratycznego głosowania przeprowadzonego społecznie, cz
        > y może dostał pan robotę po znajomości, bo idzie pan zgodnie z linią rzeszowski
        > ego oddziału gazety (czyt. krytyki absolutnie wszystkich i wszystkiego)?
        > Gdzie podział się dziennikarski obiektywizm, którym się tak szczyciliście? Gdzi
        > e neutralność światopoglądowa?
        A niby w imieniu kogo mają wypowiadać się dziennikarze? Władzy? Nie - mają reprezentować społeczeństwo a kontrolować władzę. Teraz wracaj serduszko do papierów - bo nie wątpię że jesteś urzędnikiem/czką w UM
      • shepard102 Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 09:32
        Obudziły się dyżurne, zakrzakowe lizusy?
        Fajnie, bo już się zacząłem niepokoić...

Czuwaj!

S.
      • Gość: SzatanSerduszko Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.05.11, 10:56
        Muszę was drodzy państwo rozczarować, nie jestem urzędnikiem, nie jestem też bezkrytycznym zwolennikiem Ferenca (chociaż głosowałem na niego). Buspasy w Rzeszowie również uważam za chybiony pomysł, mimo iż sam nie jeżdżę po mieście samochodem, a z komunikacji miejskiej korzystam wyjątkowo rzadko. Mam dwie sprawne nogi, a Rzeszów jest bardzo małym miastem.

Zadziwia mnie ilość jadu jaki sączy się z komentarzy na tym forum. Jasne, ja też mogę cieszyć się z anonimowości jaką daje mi internet, nazwać kogoś bucem, dupowłazem i co tam jeszcze ślina na palce przyniesie. Ale po co? Każdy sam wystawia sobie opinię, własnym zachowaniem.

Ponadto podkreślam jeszcze raz - rolą dziennikarza jest INFORMOWANIE społeczeństwa o bieżących wydarzeniach, w sposób neutralny i możliwie obiektywny. Pan Kobiałka wyraźnie przekracza swoje kompetencje, starając się kreować fakty. Niech będzie że Ferenc nie jest specem od ruchu drogowego, ale w którym miejscu stał się nim redaktor Kobiałka, że czuje się uprawniony do oceny zjawiska buspasów, publicznie podejmując prywatną batalię z UM, twierdząc w dodatku że robi to w imieniu społeczeństwa?

Fajnie by było, żebyście drodzy państwo zrozumieli jedno. Ferenc został wybrany prezydentem miasta, przez miażdżącą większość Rzeszowian. Pan Kobiałka takiego mandatu społecznego nie ma. Jeżeli chce go uzyskać, sugeruję start w wyborach. Bardzo chętnie poczytam program pana Kobiałki i o jego zasługach dla miasta.

I jeszcze jedno. Ktoś tu rzucił że czas aby ktoś zaczął zbierać podpisy w celu odwołania Ferenca. Pytam uprzejmie - dlaczego pomysłodawca tego nie zrobi? :)

• shepard102 Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 11:04
          "... Ferenc został wybrany prezydentem miasta, przez miażdżącą większość Rzeszowian... "

Mija się Pan z prawdą nieco...
          Gdyby nie "mieszkańcy Rzeszowa" z okolicznych rubieży, przyłączanych w pośpiechu do miasta, wygrana byłaby średnio... miażdżąca.
          Zwracam Pana czujną uwagę, że nawet macierzysta enklawa Pana Prezydenta - Nowe Miasto - od pewnego czasu nie stoi murem za swoim BYŁYM Dobroczyńcą...
          Ot, co.

S.
        • mata_kari Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 11:08
          Panie Stefku, odmawia Pan obywatelowi miasta prawa do OCENY działań władz? Prawo do takiej oceny daje KAŻDEMU obywatelowi juz tylko to, że płaci podatki. A zabranianie dziennikarzowi oceny zjawisk zalatuje poprzednim systemem.
        • kmdr_rohan Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 11:09

> Zadziwia mnie ilość jadu jaki sączy się z komentarzy na tym forum. Jasne, ja te
          > ż mogę cieszyć się z anonimowości jaką daje mi internet, nazwać kogoś bucem, du
          > powłazem
          i co tam jeszcze ślina na palce przyniesie.

A w którym to miejscu tego watku, sznowny Pan Delikatny (SS) znalazł takie okreslenia?
          A jad* rzeczywiście niepotrzebny. Tylko "Ruki po szwam i mołczat`". Dobra metoda, sprawdzona wielokrotnie.

*)Czytaj - wyrażenie nieskrępowanych opinii przez społeczeństwo.
          • mata_kari Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 11:15
            Jad przecież zdrowy, świetnie konserwuje:-)
        • Gość: SzatanSerduszko Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.05.11, 11:29
          Shepard - nie ma absolutnie żadnego znaczenia czy Ferenc został wybrany głosami mieszkańców centrum czy też mieszkańców dołączonych miejscowości. Fakt jest faktem. Większość zadecydowała. Kropka.

Mata_Kari - oczywiście, każdy obywatel ma prawo do oceny działań władz. Jestem wielkim zwolennikiem wolności słowa. Tak długo, jak zdanie wyraża obywatel. We własnym imieniu, nie wykorzystując swojej (mniej lub bardziej wątpliwej) pozycji. Pan Kobiałka wyraża swoje zdanie jako dziennikarz, a to już trochę nietaktowne. Ponadto w swoim artykule wyraźnie napisał "Ale my chcemy i będziemy dyskutować o tym, co się dzieje w mieście". Nie życzę sobie, by pan Kobiałka występował w moim imieniu, więc albo niech dokładnie określi grupę w imieniu której się wypowiada, i robi to nie jako dziennikarz, a jako polityk (członek ugrupowania politycznego), albo niech wypełnia swoje obowiązki zgodnie z ich zakresem. Czy w mojej wypowiedzi wciąż jest coś niejasnego, czy po prostu niektórzy nie chcą zrozumieć?

Kmdr_Rohan - proszę zauważyć że w swojej wypowiedzi odniosłem się do całego forum, a nie tej, konkretnej dyskusji. Nie mniej ciężko nie zauważyć ataków personalnych na mnie.
          • shepard102 Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 12:10
            "... Fakt jest faktem. Większość zadecydowała. Kropka...."

Jasne. Tylko jeśli taki "większościowy" prezydent staje się nieudolny, autokratyczny i otoczony świtą, która wspiera szkodliwe dla miasta działania - sytuację należy ZMIENIĆ. A nie podpierać się WIĘKSZOŚCIĄ.
            Bo z WIĘKSZOŚCIĄ jest tak jak u Łysiaka:
            "Jedzmy g..wna! Miliony much nie mogą sie mylić..."

Tak czy inaczej: to społeczeństwo wybiera swoich przedstawicieli, płacąc im niemałe pieniądze… a jest to umowa na czas określony! Warto o tym pamiętać. To samo społeczeństwo ma prawo artykułować swoje niezadowolenie, a nie całować pod stołem rękę, która autokratycznie wali piąchą w taboret - traktując tę czynność jako nadrzędny atrybut WŁADZY.
            • Gość: SzatanSerduszko Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.05.11, 12:30
              Cóż, niewątpliwie masz prawo do swojej opinii nt. prezydentury Ferenca. Nie widzę jednak związku tej opinii, z moim stanowiskiem wobec zachowania autora artykułu.

Jeżeli wiec dyskutujemy problematykę zachowania dziennikarzy, to skupmy się na tym problemie. Jeżeli zaś mamy zająć się oceną działań władz, to ja wysiadam. Swojej ocenie dam wyraz w postaci odpowiednio umieszczonego krzyżyka na liście kandydatów.
            • jagienka.prima Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 12:33
              Hm... Widocznie ta "większa większość" tak rozzuchwaliła władzę, że za nic ma opinię elektoratu... No cóż... Potwierdza się smutna prawda, iż obywatel jeno na czas wyborów ma znaczenie... I też zawsze mi się wydawało, że funkcja czy to prezydenta, czy urzędnika jest FUNKCJĄ SŁUŻEBNĄ!!!! Na rzecz owego obywatela... Patrząc na władze Rzeszowa można wyraźnie zaobserwować, iż zupełnie ta rola się rozmyła... A wręcz odwróciła o 180 stopni... Obywatel ma być dla wygody władzy i cytując pewną zasłyszaną wypowiedź napiszę:

"jak się komuś podoba to dobrze, a jak się nie podoba to niech siedzi cicho..."

Zadzieranie nosa ratuszowych jest już tak drażniąco-widoczne, że trudno przejść obok tego z obojętnością... A dołączenie do tego faktu marnotrawienie publicznych pieniędzy, daje w zupełności zwykłemu obywatelowi prawo by upominać się i wyrażać opinię... I trudno by była to opinia klaskająco-wielbiąca...
          • kmdr_rohan Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 12:31
            Drogi SS!
            Racz zauważyć, ze w normalnych krajach, jednakowóż tabakiera dla nosa, nie on dla niej.
            Racz zauważyć, że wybraliśmy Ferenca, który obiecał różne rzeczy, w tym sporo marchewki,. Dzisiaj zamiast marchewki - widzimy tylko kij.
            A co do ataków personalnych... Wybacz, jesteśmy tu mniej lub bardziej anonimowi. Ty akurat jesteś z tych, którzy nie widzą potrzeby logowania się na forum, co ogranicza możliwość śledzenia Twoich wypowiedzi i możliwość rozmów "na priv", a więc nie mów o atakach personalnych "na Ciebie", bo jesteś, wybacz, tylko kilkoma literkami w polu "Autor".
          • mata_kari Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 12:33
            A skad Pan wie,że Kobiałka występuje w Pana imieniu?:-) Może np. pan Kobiałka ma rozdwojenie jaźni i pisze "my" mając na myśli siebie w kilku osobach? ( lub jest zatwardziałym komunistą:-) A tak serio, to ja lubię, kiedy dziennikarz czasem, poza suchymi faktami, napisze, co sądzi o sprawie, doda komentarz. A co do buc -pasów, to same w sobie nie są złym pomysłem, o ile rozwiązane są inne problemy komunikacyje ( miejsca parkingowe, liczba przepraw przez rzekę, brak obwodnic, MPK). Ja akurat jestem i pieszą i zmotoryzowaną i z MPK-owaną i nie dziwię się, że zarówno kierowcy samochodów, jak i kierowcy i pasażerowie autobusów narzekają. Nie wspomnę o smętnym losie pieszego, korzystającego z chodników w centrum miasta....
        • jakmutam Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 12:25

>
          >
          > I jeszcze jedno. Ktoś tu rzucił że czas aby ktoś zaczął zbierać podpisy w celu
          > odwołania Ferenca. Pytam uprzejmie - dlaczego pomysłodawca tego nie zrobi? :)
          >
          Bo pomysłodawca jest szarym żuczkiem a zaznaczył, że skuteczność tego typu akcji zależy od medialnego nazwiska , które firmuje akcję. Pomysłodawca deklaruje pomoc logistyczną przy takiej akcji.
      • Gość: Pan Tofel Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:30
        Słyszała może takie trudne słowo jak publicystyka?

pl.wikipedia.org/wiki/Publicystyka
        Osoba sobie przeczyta, raz na szybko, a potem ze zrozumieniem.
        Może osoba po tej lekturze zrozumie jak bardzo chybionych argumentów używa (pisze bzdury)
    • Gość: Michał Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 08:37
      Niestety przypomina się "Folwark zwierzęcy".
    • Gość: komik Urzędnicy: nie chcemy dyskusji bo mamy was w d...e IP: *.pzu.pl 09.05.11, 08:40
      Tak niestety siedzieje jak banda oszołomów zaczyna kurczowo trzymać sie foteli.
      Prezydent coraz starszy i zaczynaja się problemy wieku starczego - czyli zaczynamy isę zachowywać jak dziecko które lubi jak mu się mówi ze jest najmądrzejsze i najpiekniejsze, a że urzednicy boja się Mr.Teddy'ego to robia wszystko by był zadowolony i uśmiechnięty.

Następnym ruchem wg UM powinno być:
      1.postawienie znałów zakaz ruchu w Śródnmieściu i okolicach,
      2. Budowa lini tramwajowych albo jeszcze lepiej Kolejki Miejskiej od Łańcuta do Ropczyc i Z Boguchwały do Głogowa
      3. Budowa lądowisk dla helikopterów przy kazdej parafi :)
      4. Zamknięcie Szkół i przedszkoli w centrum miasta
      5. Sprzedaż ratusza Panu Pokulskiemu
      7. Zmiana nazwy miasta na jakaś bardzioej nowoczesną
      8. Umieszczenie w trasie podziemnej myszki miki i kaczora donalda

ŻĘNADA ŻENADA ŻENADA - i tylk oszkoda ze kiedyś uwazałem TF za dobrego gospodarza

• Gość: kkk Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: *.38.160.60.resman.pl 09.05.11, 08:51
      www.weselne-fotki.pl/sciezkirowerowe/ - poziom innowacyjnego wykonastwa firmy zarządzanej przez tego pana - po co komentarz ?
    • shepard102 Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 09:21
      "... kolejny przykład arogancji UM - i to arogancji przez duże A! .. "

Pozwolę się nie zgodzić. Jest to arogancja przez GIE... Przez WIELKIE GIE!... :-)
    • mata_kari Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... 09.05.11, 09:26
      Ostatnio korzystałam z usług MPK i miałam przyjemność przypomnieć sobie, dlaczego ludzie tak kochają tą instytucję. Jechałam z przesiadką i oba autobusy były spóźnione o 15 minut ( było ok. godz. 17).
    • mata_kari Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... 09.05.11, 09:28
      A co do wypowiedzi urzędników- to znamienne, reprezentują takie podjeście do mieszkańców miasta, jak ich szef.
    • Gość: marc Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: 81.219.63.* 09.05.11, 10:00
      Oczywiście, że urzędasy nie chcą powiedzieć. Przecież raz już powiedzieli, co chcą na boisku szkolnym budować i co się stało? Zbieranie podpisów, uchwała, odwołanie budowy. A co by się teraz mogło stać? Jeszcze jakie referendum by było i by ich od stołków poodklejało...
      Arogancja buców jest coraz większa - gęby pełne frazesów o ulepszeniach, a rzeczywistość całkiem inna. Chyba to mister Gajewski zapowiadał poprawki ścieżek rowerowych. Zmieniło się coś? Bo ja zauważyłem nowe znaki "koniec ścieżki" i "zakaz wjazdu, dotyczy rowerów".
      • Gość: ttt Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.38.160.60.resman.pl 09.05.11, 10:05
        NIE OBRAZAJCIE LUDZI - jak nie macie argumentów to nie piscie wyzwisk bo to nic nie da - piszcie merytorycznie a nie emocjami - z tego mogą być tylko kłopoty
        • kmdr_rohan Niech ci ludzie przestana obrażać nas, mieszkańców 09.05.11, 10:12
          Może przypomnimy panu Gajewskiemu, co ratusz iobiecywał trzy lata temu? rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,5216834.html
          Flagowy projekt! Śmiech na sali! I co zostało z tego projektu? Drzewce od flagi, które należałoby wetknąć komuś ... głęboko, aby oprzytomniał.
          • jakmutam Zbieranie podpisów czas zacząć! 09.05.11, 10:26
            Pora pomyśleć o formalnym wyrażeniu zdania mieszkańców. Przydałaby się do tego jakaś znana publicznie osoba. Radny Greń dał przykład jak to się robi. Pora zatrzymać szaleństwo urzędników. Może któryś radny dostrzega problem a jednocześnie szansę?
            • Gość: Pan Tofel Re: Zbieranie podpisów czas zacząć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:18
              Tak. Trzeba się zorganizować i zacząć zbierać podpisy coby jakiś bardziej krewki mieszczuch nie nabił guza jednemu czy drugiemu w ramach 'głosowania' po swojemu.

Może ktoś oblatany w prawie napisze protest na www.petycje.pl i zaczniemy zbieranie podpisów na poważnie??
          • jasioplo Re: Niech ci ludzie przestana obrażać nas, mieszk 09.05.11, 12:42
            widzę że "ta moja" odgrzebana informacja prasowa ma wielkie powodzenie w cytowaniu ;-)

PS
            od ponad miesiąca czasu czekam na oficjalną odpowiedź z UM odnośnie tych zapowiedzi
            nie doczekałem się jej do dziś i zostałem tym samym "zmuszony" do zgłoszenia oficjalnej skargi na tzw. "opieszałość"
            • kmdr_rohan Re: Niech ci ludzie przestana obrażać nas, mieszk 09.05.11, 12:55
              Potwierdzam, ale nie byłem pewien osoby "odgrzebywacza", więc wolałem nie wyskakiwać z niepewną informacją. Oficjalnie, w swoim imieniu składam Ci Uroczyste Podziękowanie! :)
              • mata_kari Re: Niech ci ludzie przestana obrażać nas, mieszk 09.05.11, 12:59
                Nie myślicie, że czasem wystaczyłoby zacytowanie starszych obietnic i "wielkich planów" polityków a obok info z realizacji tychże? Wtedy faktycznie, jak apeluje Stefek, możnaby zrezygnować z komentarzy.
                • kmdr_rohan Re: Niech ci ludzie przestana obrażać nas, mieszk 09.05.11, 13:09
                  Ja nie sadzę, bo ratuszowi zawsze znajdą wymówkę, np: "Ponieważ przygotowywaliśmy zakup fafnastu szynobusów i już - już mieliśmy je zakupić, ale Unia Europejska zmieniła w dyrektywie nr 123/AQQ/2011 miejsce postawienia przecinka - przetarg trzeba byłu unieważnić i zamówić kolejną ekspertyzę u wujka Heńka, potwierdzającą zasadnośc zakupu szynobusów, lub w zamian namalowania buc-pasa."
        • shepard102 Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 10:59
          "... NIE OBRAZAJCIE LUDZI... "

Panie TTT! Abstrahujesz Pan od układu odniesienia... :-))))
          • kmdr_rohan Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 11:01
            shepard102 napisał:

Abstrahujesz

"Właściwe dać rzeczy słowo... ;)
    • wojo.b Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... 09.05.11, 11:01
      "Fala krytyki dociera do ratusza, ale nikt tam nie myśli zrezygnować z buspasów, bo wpisano je do programu transportowego. Pytamy więc, gdzie powstaną kolejne i kiedy. Ku zaskoczeniu słyszymy, że drogowcy tego nie zdradzą.

- Bo chcemy uniknąć zamieszania i dyskusji. Jak ustalimy, gdzie będą buspasy, to powiemy o nich na konferencji prasowej - oświadcza dyrektor Adam Gajewski."

I to jest dla mnie największy skandal.
      Bo można dyskutować, czy pasy dla autobusów są ok, czy nie - ale przed tym wszystkim idzie istota i sens władz miejskich, kto jest dla kogo. Czy my dla władz, które wiedzą lepiej, czy władza dla nas?! Te dziady w ratuszu uważają, że mogą rządzić jak król, pierwszy przed wszystkimi. Utrzymujemy ich za naszą kasę, a oni pokazują nam figę. Cóż to za tajna informacja, te planowane "buspasy", że władza uważa że należy ją utajnić? Mega skandal! Taką władzę należy rozebrać, wybatożyć, wsadzić na taczki i wywieźć poza granice miasta ;)
    • mata_kari Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... 09.05.11, 11:11
      A co do poziomu tego forum, to niech pan kuknie, panie Stefku, na inne fora rzeszowskich gazet. Akuracik forum Gazety jest najkulturalniejsze, nawet jeżei ludzie się sprzeczają i czasem komuś puszczą nerwy.
    • virtuoz83 Jaka miażdżąca większość rzeszowian????? 09.05.11, 13:19
      Dopisać do słownika: 53% to "miażdżąca większość".
    • Gość: RoadRoller Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: 62.93.54.* 09.05.11, 14:20
      Troszkę śmieszą mnie te komentarze jak i podejście autora artykułu. Zasadniczo wszelkie niezrozumienie i oburzenie związane jest z brakiem wiedzy, głupotą lub niezrozumieniem. Autor pisze, że bus-pas to część jakiegoś wielkiego programu unijnego. Program ma być wdrożony w najbliższym czasie więc czemu w ten sposób na to nie spojrzeć, że jest to przecież jakiś niewielki element z całości wielkiego przedsięwzięcia, które miasto chce już powoli realizować. Sama realizacja poszczególnych elementów to już inna sprawa, to co nas mieszkańców najbardziej interesuje to efekty na które będziemy musieli jeszcze poczekać...
      a z tych komentarzy i artykułu wynika, że - miasto namalowało bus-pasy i na tym się skończyły zmiany na najbliższe 20 lat- gratulacje !
      • kmdr_rohan Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 14:34
        Gość portalu: RoadRoller napisał(a):

> Troszkę śmieszą mnie te komentarze jak i podejście autora artykułu. Zasadniczo
        > wszelkie niezrozumienie i oburzenie związane jest z brakiem wiedzy, głupotą lub
        > niezrozumieniem.

Bardzo sie cieszymy, że pojawił się w końcu na forum ktoś, kto w przeciwieństwie do nas, krytykantów wrednych, jest mądry, posiada wiedzę i rozumie!

> Program ma być wdrożony w najbliższym czasie więc czemu w ten sposób
        > na to nie spojrzeć, że jest to przecież jakiś niewielki element z całości wielk
        > iego przedsięwzięcia, które miasto chce już powoli realizować.

A ja w tym roku trzeci raz chciałem polecieć na Bahamy. W ubiegłych latach już dwa razy chciałem!

> Sama realizacja
        > poszczególnych elementów to już inna sprawa, to co nas mieszkańców najbardziej
        > interesuje to efekty na które będziemy musieli jeszcze poczekać...

A słyszałeś takie powiedzenie: "Czekaj tatka latka"?
        Co z tego "Sztandarowego planu" zostało już zrealizowane.? Proszę, pokaż, Mędrcze!

> a z tych komentarzy i artykułu wynika, że - miasto namalowało bus-pasy i na t
        > ym się skończyły zmiany na najbliższe 20 lat- gratulacje !

A nie pomyślałeś, że przez ludzi tu na forum przemawia taka przypadłość , jak - doświadczenie?
        Co do tej pory zrealizowano z obietnic Tadziowych i jego przy...bus...pasów? Może kolejkę? Albo most skośny, albo choć ten, niepotrzebny koło szpitala? A może zakup autobusów, lub szynobusów? Może reformę rozkładu jazdy MPK? Bilet elektroniczny? No co? Mam jeszcze czekać, na co? Na następne wybory i obiecanki - cacanki?
        • Gość: RoadRoller Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.e-gco.pl 09.05.11, 22:57
          W Polsce mamy taki problem, że mieszka tu 39 mln 'ekspertów' drogowych i każdy próbuje wypowiadać się w tych kwestiach, nie mając fundamentalnej wiedzy i nie znając pewnych zależności związanych z tą tematyką. Najlepszym przykładem jest właśnie Rzeszów, które chyba jest jedynym znanym mi tak dużym miastem w Europie posiadającym bezpłatne parkingi w centrum miasta. Ludzie potrzeba więcej czasu, żeby móc coś powiedzieć.Z waszych wypowiedzi wynika, że najlepiej to nic nie robić bo jak już coś się zaczyna zmieniać widać jakieś światełko to natychmiast pojawiają się sfrustrowani mieszkańcy piszący o kolejkach linowych i aquaparkach (co tak naprawdę ma guzik wspólnego z nowym rozwiązaniem komunikacyjnym).
          Jeżeli inwestycje w mieście zakończą się na namalowaniu kilku kresek w kolorze żółtym na jezdni z napisem BUS to przechodzę na Waszą stronę i powiem że bus pasy są do d...... w tej chwili nie można oceniać całego projektu i pisać w artykułach bzdurne komentarze w stylu miasto zabrało się za malowanie bus-pasów to tak jak by budować dom zaczynając od komina. Niech sobie miasto zaczyna nawet od szamba, liczy się to czy projekt będzie skończony bo wtedy dopiero będzie sensowny.

Panie kmdr_rohan moje słowa odnośnie braku wiedzy, niezrozumienia czy też głupoty są jak najbardziej aktualne np do takich osób jak Pan

> Co z tego "Sztandarowego planu" zostało już zrealizowane.? Proszę, pokaż, Mędrc
          > ze!

Wystarczy chwila zastanowienia i minimalna wiedza ekonomiczna żeby odpowiedzieć na to pytanie. Ścieżka w takich sytuacjach jest podobna w każdych tego typu projektach, przygotowanie projektu, ocena projektu i decyzja czy miasto się wywiązało i dostanie pieniądze czy znowu dało plamę. To jest tak by budować dom nie mając projektu i funduszy. Tzn może i są tacy co najpierw budują a potem myślą co budują i jak zapłacą za materiały .
          Taki projekt to nie jest kolejny Unijny projekt o dofinansowanie budowy sali gimnastycznej dla szkoły w Koziej Wólce, to jest naprawdę niezła kobyła.
          I wszystko to o czym piszesz zakup autobusów, bilet elektroniczny, poprawa rozkładów jazdy, itp,,,, czyli wszystko co dotyczy poprawy jakości działania systemu transportu publicznego, mieści się w ramach tego projektu. Więc najpierw przygotowanie projektu a potem realizacja i zakup.

Pozdrawiam
          Twój Mędrzec

• kmdr_rohan Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 10.05.11, 06:39
            Gość portalu: RoadRoller napisał(a):

>Z waszych wypowiedzi wynika, że najlepiej to nic ni
            > e robić...

Kłamiesz. Czemu?

> Więc najpierw przygotowanie projektu a potem realizacja i zakup.

Więc czemu zaczęto od malowania pasków, skoro nic innego nie zostało przygotowane?
            I skąd ta buta ludzi, którzy powinni służyć mieszkańcom miasta, bo zostali przez nich zatrudnieni?
      • jasioplo Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 15:03
        dla lepszego zorientowania w temacie koniecznie zerknij (kilka postów wyżej):
        ---Może przypomnimy panu Gajewskiemu, co ratusz iobiecywał trzy lata temu? rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,5216834.html
        Flagowy projekt! Śmiech na sali! I co zostało z tego projektu? Drzewce od flagi, które należałoby wetknąć komuś ... głęboko, aby oprzytomniał. ---
        • shepard102 Wystarczy tylko to...: 09.05.11, 16:04
          "... Za 300 mln zł unowocześniony zostanie miejski transport. W Rzeszowie dzięki pieniądzom z Unii pojawi się kilkadziesiąt nowych autobusów, system sterowania ruchem, nowe łączniki pomiędzy ulicami, elektroniczny bilet. Będą też szynobusy..."

Zupełnie jak w tym dowcipie o dwóch zięciach, co to teściowej kupowali w prezencie kolczyki: ze świetnych planów wyszło, że NA RAZIE wydadzą pieniądze na przekłucie uszu... :-)

Oczywiście - chętnie posłuchałbym wyjaśnień ratuszowych, odnośnie interpretacji w/w cytatu, w odniesieniu do stanu obecnego...
          A do dyżurnych lizusów na usługach ratusza: proszę nie wciskać więcej kitu na temat planów i ich korelacji z rzeczywistością.. Małorolnym z okolic Dynowa możecie takie klocki stawiać... :-)))
          • jasioplo następny odgrzewany temat ... 09.05.11, 16:27
            Przebudowa skrzyżowania ulic: Dąbrowskiego, Powstańców Warszawy, Batalionów Chłopskich
            sprawa ta ciągnie się już od ok. 2,5 roku - dla przypomnienia:
            rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,5850553.html
            M.Z.D. publicznie w osobie Gajewskiego w TVRz ponad 1,5 roku temu zapowiadał rychły początek przebudowy !
            a to następna zapowiedź z Nowin:
            www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100111/RZESZOW/875527883
            ciekawe dlaczego tak ważna modernizacja nie może doczekać się szybkiej realizacji ? przecież to zdecydowanie usprawni ruch w tym miejscu
            - zresztą na to samo wpadł !!! sam Gajewski !!! EUREKA !!!:
            cyt z www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100922/RZESZOW/44305491
            " ....To poprawi przepustowość skrzyżowania, bo kierowcy jadący prosto i w prawo nie będą już blokować się na jednym pasie – przewiduje A. Gajewski. ..."

PS
            no i czemu ci "wspaniali" fachowcy/drogowcy od razu nie pomyśleli na tej krzyżówce o takim szczególe !!! jak po dwa pasy dla "lewoskrętów" ??
            • kmdr_rohan Oto co wyszło z ratuszowych obietnic! 09.05.11, 16:40
              To, ale po polsku!
    • Gość: Mith Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 16:30
      Po prostu Ferenc i jego zgraja sobie z nas kpią. Zaczynam żałować ze na niego głosowałem :/
      • kmdr_rohan Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 09.05.11, 16:33
        Nie Ty jeden.
    • bluerandy Kolejny tendencyjny artykuł w wyborczej 09.05.11, 17:12
      zgodnie z zasadami rzetelnego dziennikarstwa, artykuł prasowy powinien być rzetelną relacją czy opisaniem problemu,aby czytelnik mógł sam sobie wyrobić opinię a tutaj w pierwszych zdaniach autor artykułu stawia tezę - buspasy są złe. POgratulować dziennikarzy
      • kmdr_rohan Kolejny krzykacz bez argumentów. 09.05.11, 17:27
        Dziennikarz napisał to, co sadzi znaczna ilość czytelników gazety i/lub użytkowników tego forum. Jeśli tego nie widzisz, to albo jesteś ślepy, albo opłacony. Masz coś do powiedzenia na temat buspasów, czy jak zwykle przyszedłeś sobie popier... na Michnika? Jesli to ostatnie - załóż sobie nowy watek i tam wylewaj żółć, że jemu się udało, a Tobie nie.
        • jagienka.prima Re: Kolejny krzykacz bez argumentów. 09.05.11, 17:44
          Ja tam prosta kobieta jestem ;) ale myślę, że nie ma się co na autora artykułu wydzierać... Jakby nie było zapewne śledzi z uwagą tutejsze forum i bez większego problemu zauważył, iż miażdżąca [;)] większość użytkowników ma dość tego co wyrabia grupa prezydencka z owym na czele... Stąd jako redaktor dziennika do którego owe forum należy, zajął stanowisko wyrażające opinię tej przeważającej części forumowiczów...
          Bronienie pomysłów, które z założenia wyglądają albo śmiesznie, albo dziwnie, albo nierealnie, jest daleko posuniętą chęcią samobójstwa lub mordu dokonanego na mieście bądź co bądź wojewódzkim... :)

Zresztą koledzy wykazali tu już jak wyglądały niejedne obiecane cuda na kijku... [o, pardon, cuda na szynach, linach czy skosach... :))))))]
          • Gość: z Re: Kolejny krzykacz bez argumentów. IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 09.05.11, 18:33
            czyżby "większość" uczestników dyskusji na tym forum była większością mieszkańców????.to że kilku przeciwników bus pasów systematycznie toczy "pianę" na tym forum, bynajmniej nie oznacza że odzwierciedla opinię większości rzeszowian na temat bus pasów.
            • kmdr_rohan Re: Kolejny krzykacz bez argumentów. 09.05.11, 19:24
              Bardzo dobry argument! Przedstaw więc wyniki wiarygodnych badań, że większośc mieszkańców buic-pasy popiera. Masz takie? Nie? To dziękujemy za udział w dyskusji na tym forum.
              • jasioplo Re: Kolejny krzykacz bez argumentów. 09.05.11, 19:42
                A ja jestem za B.P. - i mówię to otwarcie !
                tylko że sposób ich wprowadzenia jest totalnie bezmyślny !

Bo po pierwsze B.P. nigdy a nigdy same z siebie nie uzdrowią komunikacji !
                "Oderwany" od całego układu komunikacyjnego ten testowy B.P. tylko powoduje utrudnienia w ruchu. Po utworzeniu B.P. powinno od razu !!! iść konkretne dostosownie komunikacji zbiorowej na tym odcinku !!!
                nie mówiąc już o całościowej prawdziwej "rewolucji" całego systemu komunikacji zapowiadanej przez ratusz w cytowanym przeze mnie artykule z przed 3 lat !
                no i oczywiście popieram też wprowadzenie płatnej strefy parkowania w centrum !

!!! Ale najważniejsza sprawa to bardzo złe "odziaływanie" społeczne tego pomysłu !
                Przeciwnicy B.P. mają z tej całej sytuacji tylko argumenty przeciw ich powstawaniu.
                Niezorientowani w temacie widzą tylko zamieszanie i totalny bezsens tego rozwiązania.

Ratusz znów ponióśł totalną porażke na tym polu - nie da się teraz łatwo i szybko odrobić strat poniesionych w sferze "odziaływania społecznego" testowego B.P.
                • kmdr_rohan Jasiu, masz pozornie rację. 09.05.11, 19:53
                  Buspasy sprawdzają się w Europie. Tylko niech mi ktoś wytłumaczy, co zrobić w przypadku miasteczka jak Rzeszówek, które nie ma ani jednej obwodnicy wyprowadzającej ruch tranzytoy poza mnie lub bardzie ścisłe śródmieście? Dlaczego np. warszawiacy jadąc w Bieszczady - przejeżdżają obok wiekiej "C"? Bo nie ma obwodnic! Jak mają jechać, skoro Panu Prezydętu nie chce się nawet pomyśleć o choćby dokończeniu ul. Okulickiego i wyprowadzeniu prostego wyjazdu do DK9? Dlaczego na pseudopbwodnicy ul. Ciepłowniczej nie można chocby troszkę wyprostować słynnego zakretu, albo naprawić przejazdu przez tory do ciepłowni? NIEDASIE! Łatwiej pomalować żółte paski i wk...ć kierowców zmuszonych do korzystania z własnych samochodów. I tak można by ad mortem defecatem.
                  • jasioplo Re: Jasiu, masz pozornie rację. 09.05.11, 20:09
                    za to miasto chce teraz przeznaczyć aż 80 mln na przebudowę ok. 1 500 m Wyzwolenia (od bazy PKS do Lubleskiej) - info takie pojawiło się kilka tygodni temu w naszych mediach

ja już naprawdę sam zaczynam motać się ostatnio w zamierzeniach (albo raczej ich braku) rzeszowskich "pożal się boże speców" od komunikacji
              • jasioplo a ja jestem za B.P. 09.05.11, 19:43
              • Gość: z Re: Kolejny krzykacz bez argumentów. IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 12.05.11, 11:32
                a ty jakie wyniki podajesz???aktywne bicie piany??/[największa ilość wpisów],jak na komucha przystało, dziękujesz za udział w dyskusji w imieniu,no w czyim ???.kto upoważnił cię do dziękowania w imieniu ogółu,jesteś zarozumiałym "młotkiem" przywykłym do wypowiadania się w cudzym imieniu,typowy "wykształcony prostak".najpierw słomę z butów wytrzep a potem podziękuj,za uwagę.
        • bluerandy Re: Kolejny tendencyjny artykuł wyborczej 09.05.11, 18:33
          kmdr_rohan napisał:

> Dziennikarz napisał to, co sadzi znaczna ilość czytelników gazety i/lub użytkow
          > ników tego forum. Jeśli tego nie widzisz, to albo jesteś ślepy, albo opłacony.
          > Masz coś do powiedzenia na temat buspasów, czy jak zwykle przyszedłeś sobie pop
          > ier... na Michnika? Jesli to ostatnie - załóż sobie nowy watek i tam wylewaj żó
          > łć, że jemu się udało, a Tobie nie.
          Dziennikarz nie jest do wyrażanie tego co sądzi większość. Idąc tym tokiem myślenia słowo obiektywizm nie powinno mieć racji bytu. A prawdziwe nazwisko Adama Michnika to Szechter. Pozdrawiam Cieplutko
          • kmdr_rohan Kolejny matoł z manią prześladowczą. 09.05.11, 19:28
            Nie otwieraj lodówki, bo Michnik wyskoczy! Nie jestes partnerem do jakiejkolwiek poważnej rozmowy. Pisałem już - załóż sobie osobny watek i lżyj Michnika ile wlezie. Na forum gazety Michnika można go opluwać. Radio z Ryjem, albo Nazi Dziennik - forów nie posiadają. Ciekawe, czemu?
            Ale nie odpowiadaj. Nie ciekawym już Twoich zwidów.
            • bluerandy Re: Kolejny matoł z manią prześladowczą-tak to ty 09.05.11, 19:58
              kmdr_rohan napisał:

> Nie otwieraj lodówki, bo Michnik wyskoczy! Nie jestes partnerem do jakiejkolwie
              > k poważnej rozmowy. Pisałem już - załóż sobie osobny watek i lżyj Michnika ile
              > wlezie. Na forum gazety Michnika można go opluwać. Radio z Ryjem, albo Nazi Dz
              > iennik - forów nie posiadają. Ciekawe, czemu?
              > Ale nie odpowiadaj. Nie ciekawym już Twoich zwidów.

piszesz o argumentach a sam obrażasz, zwyzywając od matołów. Twoja wypowiedź najlepiej świadczy o twojej inteligencji a w zasadzie jej braku. Poza tym, temat w którym się wypowiadasz dotyczy buspasów, a nie jakiegoś tam żydowskiego aparatczyka. Jeżeli chcesz sobie pobluzgać zapraszam gdzie indziej.
              • kmdr_rohan Do matoła z manią prześladowczą. 09.05.11, 20:00
                A ja Pana rozmnażam! :D
                • Gość: rurek Re: Do matoła z manią prześladowczą. IP: *.ostnet.pl 09.05.11, 20:29
                  Ty komandor jesteś rozsądny człowiek a dajesz się naciągać na boks z jakimiś psychopatami. Kiedyś z normalnymi/ciekawymi teraz ten blu cośtam. Z nimi jest jak z ekshibicjonistami - należy olewać. Oni dowartościowują się dyskusją z kimś normalnym. A niech mu wielki napis MICHNIK lekki będzie.
                  • kmdr_rohan Przepraszam, Rurku. 10.05.11, 06:51
                    Już nie będę dyskutował z tym kimś (a może czymś?).
                    • shepard102 Re: Przepraszam, Rurku. 10.05.11, 09:24
                      "... Już nie będę dyskutował z tym kimś (a może czymś?)... "

tak, tak...

UWAGA!
                      TO może być sztuczne!
                      Lamia! Proszę za mną!

:-)
                      • kmdr_rohan Re: Przepraszam, Rurku. 10.05.11, 09:33
                        Uwag grupa! Kierunek wschód! Tam musi być jakaś cywilizacja.
                        ;)
                        • shepard102 Re: Przepraszam, Rurku. 10.05.11, 09:41
                          A swoją drogą... jeszcze ze dwa lata takich rządów lokalnych MISZCZÓW i... nam się cywilizacja w gruzy zawali......
                          Pozostaną PROJEKTY...

Tak, tak Panie Maksiu... Mam nadzieję, żeśmy się jeszcze nie obudzili... :-)
                          • kmdr_rohan Re: Przepraszam, Rurku. 10.05.11, 09:55
                            Czy popiół tylko zostanie i zamęt,
                            Co idzie w przepaść z burzą? – czy zostanie
                            Na dnie popiołu gwiaździsty dyjament,
                            Wiekuistego zwycięstwa zaranie…

CKN

• shepard102 Re: Kolejny tendencyjny artykuł wyborczej 09.05.11, 22:24
            Ja mu bukłaczkiem - on mi Wilcze Doły... Tak mamy dyskutować? :-)
            Zostawmy już w spokoju dziennikarzy a pogadajmy o faktach...
            Jak jesteś taki nietendencyjny, to wytłumacz też i to:

"... Za 300 mln zł unowocześniony zostanie miejski transport. W Rzeszowie dzięki pieniądzom z Unii pojawi się kilkadziesiąt nowych autobusów, system sterowania ruchem, nowe łączniki pomiędzy ulicami, elektroniczny bilet. Będą też szynobusy..."

Wiem, wiem - kolejny raz ten sam cytat, ale jakoś nikt nie pali się do komentarza.
            To jedna z tych buńczucznych wypowiedzi, która - według mnie - ma się nijak do tego co dzieje się w rzeczywistości.
            To gdzie mamy te nowe autobusy, system sterowania, łączniki i szynobusy?
            Całe 300 baniek na bus pasy???
            Trochę drogo...

S.
      • Gość: Pan Tofel kolejny niewygodny artykuł dla władz miejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:39
        Słyszała może osoba takie trudne słowo jak publicystyka?
        Wie osoba co ono oznacza?
        pl.wikipedia.org/wiki/Publicystyka
        Autor tezę postawił i ją obronił.
        Teza to : urzędnicy miejscy nas olewają i nie chcą z nami dyskutować (bo wiedzą lepiej)
        dowód: słowa i czyny wyżej wymienionych. Buta, poczucie wyższości i przekonanie o własnej sile.
        Buspasy są tu poza dyskusją. O nich nie rozmawiamy.
        • Gość: Liquid Re: kolejny niewygodny artykuł dla władz miejskic IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 10.05.11, 00:05
          Ferencowi już wszystko jedno ale czemu jego ludzie pozbawiają się szans na jakikolwiek wpływ na miasto w następnej kadencji? Przecież jak zrobią te buspasy to nie będą mieli nawet tych 11 radnych tylko pewnie 3 albo 4.
    • Gość: Liquid Skąd się wzięło 10 km? IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 09.05.11, 21:13
      Po raz kolejny pytam - w programie o transporcie miejskim (tym z którego i tak pewnie nic nie będzie) przyjętym jednogłośnie we wrześniu ubiegłego roku przez radnych zapisano 2 kilometry buspasów. 2 kilometry to akurat Sikorskiego i Cieplińskiego, pal licho bo tam po 3 pasy są a jesli dzięki temu projekt ma przejść to niech już będa. Ale skąd ten idiotyczny pomysł że nagle z 2 kilometrów zrobiło się 10? Przecież to są jakieś jaja! Dlaczego dziennikarze tego nie dociekają?
      • Gość: Ja to Ja Re: Skąd się wzięło 10 km? IP: *.ostnet.pl 09.05.11, 23:17
        własnie takie stanie w banie z tymi pasami zrobili tam gdzie ich nie potrzeba!, zrobili by np obwodnice, hetmaska czy dobrowskiego cała to cos da a takie miejsca zaraz za światłami to nic nie dają skoro i tak musza autobusy stać tak samo jak inne samochody na swiatłach!
      • Gość: stary Re: Skąd się wzięło 10 km? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 01:12
        "w programie o transporcie miejskim"

hehe
        Ale się uśmiałem.
        hehe

• Gość: Boom Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 08:19
      Żeby zachęcić ludzi do korzystania z MPK to trzeba najpierw zorganizować komunikację miejską i uczynić ją ekonomicznie opłacalną. Inne miasta sobie z tym problemem poradziły to w Rzeszowie mieście innowacji też się uda. U nas komunikacja miejska jest zorganizowana jak 20 lat temu w reszcie Polski i przy tym jedna z najdroższych. Więc aby zachęcić do korzystania z niej miasto postanowiło odciąć inne drogi poruszania się. Prawdziwa wolnorynkowa konkurencja.
      • shepard102 Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w 10.05.11, 09:30
        "... aby zachęcić do korzystania z niej miasto postanowiło odciąć inne drogi poruszania się... "

W ramach rewanżu, proponuję aby ratuszowym odciąć... TLEN.
        I przełączyć na PODTLENEK AZOTU.
        Będzie JESZCZE bardziej wesoło... :-)))
    • Gość: niezadowolony Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w Rz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 21:54
      właśnie malują buspasy na Sikorskiego w kierunku Tyczyna. To dopiero jest debilny pomysł. No ale przyznane środki trzeba gdzieś wydać i ktoś się musi rozliczyć z długości namalowanych buspasów. Życie w Rzeszowie staje się coraz trudniejsze. PANIE PREZYDENCIE proszę sobie namalować buspasy na E4 i zaraz wykonacie wszelkie normy.
      • Gość: gfh Re: Urzędnicy: nie chcemy dyskusji o buspasach w IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 18.05.11, 22:14
        No to nie chcieli dyskusji i jak się okazuje nie we wrześniu a już w maju w środku nocy i bez informowania mieszkańców malują sobie buspas na 2-pasmowym odcinku Sikorskiego. ODWOŁAJMY FERENCA PÓKI NIE JEST ZA PÓŹNO!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka