Dodaj do ulubionych

Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe

IP: *.ostnet.pl 13.05.11, 21:31
niech miasto wyremontuje Rodzinna i zrobi dobry dojazd do parku!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.rzeszow.mm.pl 14.05.11, 00:27
      Nowe Parki , trawniki , lawki , asfalty itp . Brak tylko jednego , bezpieczenstwa dla mieszkancow od bandytyzmu !
    • Gość: Rudy Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 07:41
      Teraz zeby wejsc na Olszynki na spacer z wozkiem z dzieckiem mmusze zaplacic "myto" skoro nie korzystam z zadnych sznurow,klockow tybetanskich JA CHCE TYLKO TROCHE ZIELENI I SPOKOJNIE W MIARE JAK MNIE NIE POBIJA PRZEJSC NA SPACER Z DZIECMI- to juz nawet Olszynki sa platne? SZLAG MOZE CZLOWIEKA TRAFIC... NAJLEPIEJ CALY RZESZOW ZAPLACZCIE W SZNURY I POBIERAJCIE "MYTO" BEDZIE NA PLACE DLA RAJCOW RZESZOWSKICH! Bo przeciez tacy biedni...Pani Niewczas tez sie angazowala w prace z dziecmi, juz sie dochrapala majatku?Teraz wszyscy maja nas daleko w dupie!
    • Gość: Maciek Bedrejczuk Sprostowanie-parki linowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.11, 08:30
      Witam

Do dobrego artykułu wdarły się drobne błędy:

1. Firma Linoskoczek nie wybudowała Parku Linowego w Krośnie lecz go administruje.

2. Maciej Bedrejczuk w Linoskoczku nie jest prawą ręką lecz "szarą eminencją" ;)

3. Pan Moszczur z Ramtechu nie jest wspinaczem a turystą kwalifikowanym no chyba, że wchodzących na Tarnicę w Bieszczadach też uznamy za wspinaczy.

pozdrawiam
      Maciej Bedrejczuk
      • wadwzr Re: Sprostowanie-parki linowe 14.05.11, 09:51
        "Na ten pomysł wpadła Paulina Bedrejczuk, właścicielka firmy Linoskoczek, która wybudowała już park linowy w Krośnie. Ze swoim pomysłem poszła do urzędu miasta. Urzędnicy mu przyklasnęli, ale Olszynek jej nie wydzierżawili."

To jest bardzo innowacyjny sposób na pozyskiwanie pomysłów przez miejskich urzędników, tzw. kreatywność inaczej.
      • Gość: Pielegniarka Re: Sprostowanie-parki linowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 12:53
        Czyli Panie Macku po Pana sprostowaniu musimy sie zaczac zamartwiac,czy nie daj Boze karetka zdazy dojechac do tych co "zleca" z tybetanskich slupow i lin Tarzana... Nie dosc,ze mamy bandyctwo na reszowskich ulicach to jeszcze nam brakuje wypadkow w tzw. Parku Linowym! Jestem za tym aby bylo piekna zielen,laweczki,alejki spacerowe,/Panowie i panie Rajcowie wejdzcie do Parku przy ul.Dabrowskiego,ale moze zabierzcie ze soba lopatki na usuniecie gowieniek po pieskach,a moze w tych naszych Parkach zafundujecie Nam odpoczynek bo nie wszyscy beda mogli skorzystac z Parkow linowych.Czy naprawde nie mozna pomyslec o starszych osobach,ktorzy tez chcieliby wypoczac wsrod zieleni/niestety wiek juz nie pozwala starszym na wchodzenie po linach Tarzana/Pozdrawiam pracownica Szpitala Miejskiego ul.Rycerska/
      • Gość: Andrzej Chmielińsk Re: Sprostowanie-parki linowe IP: *.189.223.114.skyware.pl 13.06.11, 09:45
        Witam Panie Macieju
        Niestety Pana sprostowanie muszę ja sprostować.
        Nie ładnie jest przekręcać nazwisko tak aby źle się kojarzyło, dzieci tak robią, a doskonale zna Pan nazwiska osób z konkurencji.
        - Tomasz Moszczak, tak się nazywa współwłaściciel Ramtechu, firmy która przystąpiła do przetargu w Urzędzie Miasta i go wygrała.
        Mieliście Państwo dokładnie taką samą szanse, więc trzeba było ją wykorzystać.
        Co do Tarnicy to i owszem wiem że był, i to z kilkanaście razy, a ostatnio z miesiąc temu.
        Ale poza tym wszystkie szczyty tatr, a zimą te najwyższe.
        w Europie – Elbrus, w Alpach 12 czterotysięczników, m in. Dom, Matterhorn, Mont Blanc, Taury Wysokie, Marmolada.
        W Ameryce południowej – El Misti, Ampato, Coropuna, Ojos de Salado, Copiapo, Licancabur, Humbolt, lascar, Huaras, Mulas Muertas, Cotopaxi, Pichincha.
        w Azji – Pik Lenina, Kazbek (na same szczyty nie udało się wejść ze względu na pogodę)
        w Afryce – Kilimandżaro, Margherita.
        A wiem to ponieważ na kilka z tych szczytów razem wspinaliśmy się.
        Aktualnie wraca po zdobyciu McKinleya - Denali na Alasce.

Pozdrawiam
        Andrzej Chmielinski
        Współwłaściciel Ramtechu, założyciela Rzeszowskiego Parku Linowego EXPEDYCJA w Rzeszowie na Olszynkach.
    • Gość: nm Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.38.160.60.resman.pl 14.05.11, 10:27
      kolejna qusiatrakcja która ma udowodnic aktywność miejskich urzędników - szkoda tych drzew - tak mało jest miejsc w miescie gdzie mozna spokojnie pójsc na spacer aby bez szumu i zgiełku pobyc w ciszy ...nawet to miejsce zasraliscie tą urzędniczą bezpłciową nic nie dającą aktywnoscią - najpierw Ferenc zaśmiecił Olszynki jakimiś starymi betonami i wrakami samochodów aby menelstwo miało gdzie szcz... teraz niszczycie drzewa ...do czasu az jakiś dziaciak nie spadnie i nie zrobi sobie krzywdy - za miesiąc zostanie tylko bajzel ...
      • Gość: git Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 11:02
        Rzeszowskie narzekactwo. Nic się nie podoba. Nie opowiadajcie głupot, że na Olszynki chodziliście na takie wspaniałe spacery, parę drzew, zaniedbany trawnik, żadnych alejek - to niby miał być park na spacery? Co za bzdura. Teraz jest przynajmniej jakiś pomysł na zagospodarowanie tego buszu i będzie można tam spędzać czas. Ciągle się mówi, że w Rzeszowie nie ma propozycji dla młodych ludzi na spędzanie czasu, że nie ma tu co robić. Jak pojawiają się propozycje - to też źle.
      • Gość: Pielegniarka Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 13:02
        No i wlasnie znowu odczytalam komentarz i poruszam te sama sprawe -CHCEMY ZIELENI CISZY W PARKU Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA, nie mamy nic przeciwko innowacjom,ale na Milosc Boska Rzeszow to nie jest miasto MLODYCH! nm napisala PRAWDE, nie ma nic drzewa powycinane,Olszynki zasr... a naprawde tylko zamartwiac sie trzeba,zeby jakis dzieciak,czy w ogole korzystajacy z Parku Linowego nie doczekal sie zlamania kregoslupa i inwalidztwa do konca zycia.Gdzie jest jakies zabezpieczenie? Bedac poza granicami Polski widzialam takie podobne Parki,Wesole Miasteczka,ale tam NAPRAWDE tak bardzo i szczegolowo sprawdza sie dzieci,ich wzrost,wiek tam nikt nie wpusci nieuprawnionych na miejsca,gdzie grozi niebezpieczenstwo.Czy nasze panstwo stac na samych inwalidow? Pozdrawiam nm i ciesze sie,ze zauwazylas/es/ to co mysla rzeszowiacy PRAWDZIWY ZIELONY PARK Z DRZEWAMI,KRZEWAMI,CZYSTYMI LAWKAMI I BEZ GOWIENEK PTAKOW... MOZE FERENC POMYSLI,ZE SA JESZCZE STARZY W JEGO MIESCIE !
        • Gość: bang Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 10:55
          Pielęgniarko, ja też jestem za parkami w Rzeszowie. Ale jedno drugiego nie wyklucza. Nie musi trwać walka między młodymi, którzy chcą atrakcji a starszymi, którzy preferują spokojne spacery wśród zieleni. Miasto powinno zapewniać i to, i tamto. Parki w Rzeszowie są zaniedbane. Miasto powinno się tym zająć, a że prywatni inwestorzy budują atrakcje dla młodych nie niszcząc przy tym zieleni, nie wycinając drzew, robią to szybko - to tylko plus dla nich. Olszynki to zachwaszczony teren, z którym nic nie dałoby się zrobić, bo ciągle jest zalewany, park linowy to naprawdę dobry pomysł żeby go zagospodarować. I tak się dziwię, że ktoś się na to zdecydował, bo może mieć same straty. Ale fajnie, że park linowy powstał. A w kwestii parków do spacerów trzeba mieć pretensje do miasta, które niewiele robi.
    • Gość: lokhis Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.rzeszow.mm.pl 14.05.11, 11:03
      Park Linowy im. Karola Darwina
    • jasioplo Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe 14.05.11, 14:49
      do narzekających:
      1. chyba nie wiecie jak wygląda "działanie" parku linowego skoro już piszecie o jakiś strasznych wypadkach w przyszłości czy nawet "złamanych kręgosłupach" !
      2. nie wiem co mają znaczyć wypowiedzi dotyczące wycinania drzew ?? czy ich okaleczania ??
      znowu żadne z was nie wie jak buduje się taką infastrukturę !
      bo w żadne drzewo nie został wbity ani jeden gwóźdź, być może usunięto trochę gałęzi
      Gwarantuję, że przy okazji wiosennych, tradycyjnych"przycinek" całości drzewostanu czynionych przez firmy dbające o zieleń miejską "cierpią" one o wiele bardziej i to znacznie.

PS
      od razu nadmieniam, iż nie jestem związany w żaden sposób z obydwoma powstającymi parkami linowymi
      znam się po prostu na tym temacie
      - kłania się Wam wszystkich Taternik Jaskiniowy - z jeden z dwóch czynnie działających z Rzeszowa ;-)
      • Gość: ja Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 14.05.11, 17:32
        "bo w żadne drzewo nie został wbity ani jeden gwóźdź, być może usunięto trochę gałęzi"
        W każde drzewo jest wbite kilkanaście gwoździ!
        • jasioplo Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe 14.05.11, 17:58
          a na którym parku ?
          • Gość: Judyta Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 18:26
            Najpierw narzekacie, że w Rzeszowie się nic nie dzieje, nie ma jak spędzić wolnego czasu, że miasto się nie rozwija, a kiedy powstaje coś fajnego, gdzie można spędzić aktywnie i na świeżym powietrzu wolny czas, to też coś wam nie pasuje...
            Ja tam bardzo chętnie się przejdę, brzmi (i wygląda) to jak najbardziej zachęcająco :)
    • Gość: miki Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: 62.93.58.* 16.05.11, 11:13
      Szanowna Redakcjo. Trochę rzetelności - W Krośnie park linowy został wybudowany przez miasto, a Linoskoczek jest tylko jego dzierżawcą, zatem wcale go nie wybudował i wcale nie jest jego właścicielem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka