Gość: lolek IP: *.ostnet.pl 13.05.11, 21:31 niech miasto wyremontuje Rodzinna i zrobi dobry dojazd do parku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.rzeszow.mm.pl 14.05.11, 00:27 Nowe Parki , trawniki , lawki , asfalty itp . Brak tylko jednego , bezpieczenstwa dla mieszkancow od bandytyzmu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 07:41 Teraz zeby wejsc na Olszynki na spacer z wozkiem z dzieckiem mmusze zaplacic "myto" skoro nie korzystam z zadnych sznurow,klockow tybetanskich JA CHCE TYLKO TROCHE ZIELENI I SPOKOJNIE W MIARE JAK MNIE NIE POBIJA PRZEJSC NA SPACER Z DZIECMI- to juz nawet Olszynki sa platne? SZLAG MOZE CZLOWIEKA TRAFIC... NAJLEPIEJ CALY RZESZOW ZAPLACZCIE W SZNURY I POBIERAJCIE "MYTO" BEDZIE NA PLACE DLA RAJCOW RZESZOWSKICH! Bo przeciez tacy biedni...Pani Niewczas tez sie angazowala w prace z dziecmi, juz sie dochrapala majatku?Teraz wszyscy maja nas daleko w dupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Bedrejczuk Sprostowanie-parki linowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.11, 08:30 Witam Do dobrego artykułu wdarły się drobne błędy: 1. Firma Linoskoczek nie wybudowała Parku Linowego w Krośnie lecz go administruje. 2. Maciej Bedrejczuk w Linoskoczku nie jest prawą ręką lecz "szarą eminencją" ;) 3. Pan Moszczur z Ramtechu nie jest wspinaczem a turystą kwalifikowanym no chyba, że wchodzących na Tarnicę w Bieszczadach też uznamy za wspinaczy. pozdrawiam Maciej Bedrejczuk Odpowiedz Link Zgłoś
wadwzr Re: Sprostowanie-parki linowe 14.05.11, 09:51 "Na ten pomysł wpadła Paulina Bedrejczuk, właścicielka firmy Linoskoczek, która wybudowała już park linowy w Krośnie. Ze swoim pomysłem poszła do urzędu miasta. Urzędnicy mu przyklasnęli, ale Olszynek jej nie wydzierżawili." To jest bardzo innowacyjny sposób na pozyskiwanie pomysłów przez miejskich urzędników, tzw. kreatywność inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielegniarka Re: Sprostowanie-parki linowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 12:53 Czyli Panie Macku po Pana sprostowaniu musimy sie zaczac zamartwiac,czy nie daj Boze karetka zdazy dojechac do tych co "zleca" z tybetanskich slupow i lin Tarzana... Nie dosc,ze mamy bandyctwo na reszowskich ulicach to jeszcze nam brakuje wypadkow w tzw. Parku Linowym! Jestem za tym aby bylo piekna zielen,laweczki,alejki spacerowe,/Panowie i panie Rajcowie wejdzcie do Parku przy ul.Dabrowskiego,ale moze zabierzcie ze soba lopatki na usuniecie gowieniek po pieskach,a moze w tych naszych Parkach zafundujecie Nam odpoczynek bo nie wszyscy beda mogli skorzystac z Parkow linowych.Czy naprawde nie mozna pomyslec o starszych osobach,ktorzy tez chcieliby wypoczac wsrod zieleni/niestety wiek juz nie pozwala starszym na wchodzenie po linach Tarzana/Pozdrawiam pracownica Szpitala Miejskiego ul.Rycerska/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Chmielińsk Re: Sprostowanie-parki linowe IP: *.189.223.114.skyware.pl 13.06.11, 09:45 Witam Panie Macieju Niestety Pana sprostowanie muszę ja sprostować. Nie ładnie jest przekręcać nazwisko tak aby źle się kojarzyło, dzieci tak robią, a doskonale zna Pan nazwiska osób z konkurencji. - Tomasz Moszczak, tak się nazywa współwłaściciel Ramtechu, firmy która przystąpiła do przetargu w Urzędzie Miasta i go wygrała. Mieliście Państwo dokładnie taką samą szanse, więc trzeba było ją wykorzystać. Co do Tarnicy to i owszem wiem że był, i to z kilkanaście razy, a ostatnio z miesiąc temu. Ale poza tym wszystkie szczyty tatr, a zimą te najwyższe. w Europie – Elbrus, w Alpach 12 czterotysięczników, m in. Dom, Matterhorn, Mont Blanc, Taury Wysokie, Marmolada. W Ameryce południowej – El Misti, Ampato, Coropuna, Ojos de Salado, Copiapo, Licancabur, Humbolt, lascar, Huaras, Mulas Muertas, Cotopaxi, Pichincha. w Azji – Pik Lenina, Kazbek (na same szczyty nie udało się wejść ze względu na pogodę) w Afryce – Kilimandżaro, Margherita. A wiem to ponieważ na kilka z tych szczytów razem wspinaliśmy się. Aktualnie wraca po zdobyciu McKinleya - Denali na Alasce. Pozdrawiam Andrzej Chmielinski Współwłaściciel Ramtechu, założyciela Rzeszowskiego Parku Linowego EXPEDYCJA w Rzeszowie na Olszynkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nm Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.38.160.60.resman.pl 14.05.11, 10:27 kolejna qusiatrakcja która ma udowodnic aktywność miejskich urzędników - szkoda tych drzew - tak mało jest miejsc w miescie gdzie mozna spokojnie pójsc na spacer aby bez szumu i zgiełku pobyc w ciszy ...nawet to miejsce zasraliscie tą urzędniczą bezpłciową nic nie dającą aktywnoscią - najpierw Ferenc zaśmiecił Olszynki jakimiś starymi betonami i wrakami samochodów aby menelstwo miało gdzie szcz... teraz niszczycie drzewa ...do czasu az jakiś dziaciak nie spadnie i nie zrobi sobie krzywdy - za miesiąc zostanie tylko bajzel ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 11:02 Rzeszowskie narzekactwo. Nic się nie podoba. Nie opowiadajcie głupot, że na Olszynki chodziliście na takie wspaniałe spacery, parę drzew, zaniedbany trawnik, żadnych alejek - to niby miał być park na spacery? Co za bzdura. Teraz jest przynajmniej jakiś pomysł na zagospodarowanie tego buszu i będzie można tam spędzać czas. Ciągle się mówi, że w Rzeszowie nie ma propozycji dla młodych ludzi na spędzanie czasu, że nie ma tu co robić. Jak pojawiają się propozycje - to też źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielegniarka Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 13:02 No i wlasnie znowu odczytalam komentarz i poruszam te sama sprawe -CHCEMY ZIELENI CISZY W PARKU Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA, nie mamy nic przeciwko innowacjom,ale na Milosc Boska Rzeszow to nie jest miasto MLODYCH! nm napisala PRAWDE, nie ma nic drzewa powycinane,Olszynki zasr... a naprawde tylko zamartwiac sie trzeba,zeby jakis dzieciak,czy w ogole korzystajacy z Parku Linowego nie doczekal sie zlamania kregoslupa i inwalidztwa do konca zycia.Gdzie jest jakies zabezpieczenie? Bedac poza granicami Polski widzialam takie podobne Parki,Wesole Miasteczka,ale tam NAPRAWDE tak bardzo i szczegolowo sprawdza sie dzieci,ich wzrost,wiek tam nikt nie wpusci nieuprawnionych na miejsca,gdzie grozi niebezpieczenstwo.Czy nasze panstwo stac na samych inwalidow? Pozdrawiam nm i ciesze sie,ze zauwazylas/es/ to co mysla rzeszowiacy PRAWDZIWY ZIELONY PARK Z DRZEWAMI,KRZEWAMI,CZYSTYMI LAWKAMI I BEZ GOWIENEK PTAKOW... MOZE FERENC POMYSLI,ZE SA JESZCZE STARZY W JEGO MIESCIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bang Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 10:55 Pielęgniarko, ja też jestem za parkami w Rzeszowie. Ale jedno drugiego nie wyklucza. Nie musi trwać walka między młodymi, którzy chcą atrakcji a starszymi, którzy preferują spokojne spacery wśród zieleni. Miasto powinno zapewniać i to, i tamto. Parki w Rzeszowie są zaniedbane. Miasto powinno się tym zająć, a że prywatni inwestorzy budują atrakcje dla młodych nie niszcząc przy tym zieleni, nie wycinając drzew, robią to szybko - to tylko plus dla nich. Olszynki to zachwaszczony teren, z którym nic nie dałoby się zrobić, bo ciągle jest zalewany, park linowy to naprawdę dobry pomysł żeby go zagospodarować. I tak się dziwię, że ktoś się na to zdecydował, bo może mieć same straty. Ale fajnie, że park linowy powstał. A w kwestii parków do spacerów trzeba mieć pretensje do miasta, które niewiele robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokhis Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.rzeszow.mm.pl 14.05.11, 11:03 Park Linowy im. Karola Darwina Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe 14.05.11, 14:49 do narzekających: 1. chyba nie wiecie jak wygląda "działanie" parku linowego skoro już piszecie o jakiś strasznych wypadkach w przyszłości czy nawet "złamanych kręgosłupach" ! 2. nie wiem co mają znaczyć wypowiedzi dotyczące wycinania drzew ?? czy ich okaleczania ?? znowu żadne z was nie wie jak buduje się taką infastrukturę ! bo w żadne drzewo nie został wbity ani jeden gwóźdź, być może usunięto trochę gałęzi Gwarantuję, że przy okazji wiosennych, tradycyjnych"przycinek" całości drzewostanu czynionych przez firmy dbające o zieleń miejską "cierpią" one o wiele bardziej i to znacznie. PS od razu nadmieniam, iż nie jestem związany w żaden sposób z obydwoma powstającymi parkami linowymi znam się po prostu na tym temacie - kłania się Wam wszystkich Taternik Jaskiniowy - z jeden z dwóch czynnie działających z Rzeszowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 14.05.11, 17:32 "bo w żadne drzewo nie został wbity ani jeden gwóźdź, być może usunięto trochę gałęzi" W każde drzewo jest wbite kilkanaście gwoździ! Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe 14.05.11, 17:58 a na którym parku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Re: Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 18:26 Najpierw narzekacie, że w Rzeszowie się nic nie dzieje, nie ma jak spędzić wolnego czasu, że miasto się nie rozwija, a kiedy powstaje coś fajnego, gdzie można spędzić aktywnie i na świeżym powietrzu wolny czas, to też coś wam nie pasuje... Ja tam bardzo chętnie się przejdę, brzmi (i wygląda) to jak najbardziej zachęcająco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Nowe atrakcje w Rzeszowie - dwa parki linowe IP: 62.93.58.* 16.05.11, 11:13 Szanowna Redakcjo. Trochę rzetelności - W Krośnie park linowy został wybudowany przez miasto, a Linoskoczek jest tylko jego dzierżawcą, zatem wcale go nie wybudował i wcale nie jest jego właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś