Dodaj do ulubionych

X Factor: Szpak przegrał z Loską

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 23:08
tak mi przykro że michał nie wygrał . tylko dla niego oglądałam ten program i czekałam zawsze z ciekawością na jego występ. to on mnie przyciągał , to on robił show, ma ciekawą osobowość, świetny głos, jest interesujący ma ten faktor X , magnetyzm.

a gienek - ma przepity , zdarty głos , każdą piosenkę śpiewał tak samo. ma lekceważący stosunek do publiczności - zero interakcji - śpiewa dla siebie, z wielką łaską odpowiada na pytania, w sposób arogancki zresztą. ogólnie odpychająca osobowość.
Obserwuj wątek
    • Gość: bip Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.mnc.pl 05.06.11, 23:18
      Nie martw się , po zejściu z wizji było szalenstwo. Michał ma to czego chciał i o czym mówił w RADIO ESKA! Drugie miejsce bez ALE (czyli smyczy TVN), kaskę z nagrody specjalnej 50.000,- (ciekawe czemu wręczenia nie pokazali w TV- pewnie, żeby niektórych nie trafiło), totalną wolność i jak stwierdził do studia nagrać płytę może wejść nawet jutro (ma to zapewnione, ale nie chciał mówić dokładnie). Czeka ostatecznie tylko na materiały i jazzzzzda....... Do tego występ przed górną półką na Festiwalu. Nie o wszystkim chciał mowić (ciekawe co ma jeszcze w zanadrzu). Super! Ten dzieciak daleko zajdzie.
      • Gość: normalny ANTYGEJ [...] IP: *.man.rzeszow.pl 06.06.11, 15:38
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • jagger2009 Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską 06.06.11, 16:18
          Gość portalu: normalny ANTYGEJ napisał(a):

> JA POWIEM KRÓCIUTKO MIESZKAM W JASLE I BURMISTRZ ZAPOWIEDZIAŁ ŻE JAK TYLKO
          > POJAWI SIĘ W REJIONIE 50 KM OD JASŁA TEN PEDAŁ TO JEGO RODZINA ZOS
          > TANIE WYEKSMITOWANA NA BRUK, II DODAM JESZCZE ŻE TO POMYSŁ MIESZKAŃCÓW JA
          > SŁA I PODKARPACIA , KTÓRZY DZWONILI DO BURMISTRZA A NAWET DO URZĘDÓW WO
          > J I MARSZAŁK. W RZESZOWIE ON JEST NAPRAWDĘ ZBOCZEŃCEM I POWIEM ŻE SAM MU
          > JEBNĘ JAK SIĘ POJAWI

w tym momencie zglaszam cie gdzie tylko znajde link o zniewazanie i podwazanie praw czlowieka
          • Gość: ono grozby karalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 17:20
            Nom kolo jest cwany dopoki policja nie wjedzie mu na chate za grozby karalne.

Wtedy mamusia z tatusiem zabiora kompa, dostanie szlaban i dozor kuratora.

• Gość: stanley Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: 62.22.53.* 06.06.11, 17:56
          Chyba ktoś za długo w kościele siedział... Chory jesteś człowieku??
    • Gość: gość ja tam się cieszę IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.06.11, 00:21
      szpaku fałszuje
      wstyd by był

i tak go wyróżniło
      żury

za oryginalność?

weeeś....
    • Gość: ament Hallelujah IP: *.zone13.bethere.co.uk 06.06.11, 00:32
      Dlaczego taka dziennikarzyna z gazety pisze takie bzdury. Tytulow piosenek sie nie zmienia tytul tej piosenki, ktora wykonywala Alexandra Burke to piosenka ,,Hallelujah,, Leonarda Cohena. A w artykuliku mamy jakies Alleluyah, co to jest. Wiecej wiedzy szanowna ,,dziennikarko,, i lepszego sluchu, jesli juz ze sluchu pisalas.
    • Gość: faktor X Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.mofnet.gov.pl 06.06.11, 07:35
      I tak żadna osboba z tej trójki nie zrobi kariery Gienek nie zagra przed większą publicznościa na biletowanym koncecie niż 3 tysiące osób, a Szpaku bedzie wiecznym wykonawcą dni Jasło i moze do Krosna z 2 razy pojedzie. Szkoda ze formuła programu nie przewidywała w finale tej samej piosenki napisanej specjalnie do programu i wykonywanej w aranżacji zrobionej przez każedgo finaliste wtedy byśmy zobaczyli kto najlepiej zaśpiewa nowa piosenke a nie tylko cover innego artysty. Bo to że Gienek umie śpiewac to wiadomo tylkoco wyda płytę z coverami bo jakoś nie wieżę, że sprzeda więcej niż 2 tyś płyt z autorskimi piosenkami.
    • Gość: f X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.38.160.60.resman.pl 06.06.11, 09:16
      Bardzo się cieszę ze wygrał Gienek ...naturalny talent obronił się sam a nie nowa wersja wymalowanej Violetty Villas - choć przyznaję ze spiewać to coś potrafi i jakby się skupiło na spiewie a nie kreacji byłoby ciekawe ...
      • Gość: pogromca Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.ntlworld.ie 06.06.11, 09:53
        o kim mowa i kogo obchodzą jakieś wirtualne, wykreowane wygłupy ? chyba speców od taniej reklamy w tvn-ie no i was ciemniaków bez krzty pasji.
      • Gość: hilary Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.ostnet.pl 06.06.11, 11:18
        To coś, jak pisze f, zmienia Polskę. Pokazał, że nie wszyscy muszą wyglądać standardowo, a artysta wręcz nie może. A tym, którzy oburzają się , że wyglądał jak kobieta, polecam zerknięcie do rycin historycznych a nawet do Biblii. O męskości wielu postaci historycznych w tym i Jezusa , świadczył jedynie zarost na twarzy. Reszta, czyli ubiór i fryzura ,była na dzisiejsze standardy, damska. I jakoś nikt sie tym nie bulwersuje.
        • Gość: MistrzRiposty Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 12:55
          Weź na luz! To były igrzyska dla pospólstwa. Prawdziwy poziom - żenua. Ale żeby to stwierdzić, trzeba mieć słuch - podejrzewam, że żaden z jurorów go nie ma. Tak oto program niby-muzyczny przeobraził się w oglądactwo.
          I w tej kategorii oceniając cieszę się, ze nie wygrała ta... no... michalina.
          • Gość: ee Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.38.160.60.resman.pl 06.06.11, 14:29
            cokolwiek o nich napiszesz są w miejscu gdzie są potrzebni ( piszę o jurorach ) jeżdzą wypasionymi brykami , mają chaty po kilka baniek - ty nie wygladasz na takiego co jeżdzi ferrari a jestes od riposty ...z tym mistrzem to przesadziłes - moze zamiast być mistrzem ciętej riposty zostańjurorem a będziesz miał mniej jadu - typowe podkarpackie podejscie - kazdy kto ma lepiej to złodziej i bandyta :)
        • Gość: qwer Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 16:22
          Hehe artysta nie może wyglądać standardowo? Powiedz to tysiącom czy setkom tysięcy artystów, którzy wyglądają jak normalni ludzie. Zresztą strój nie świadczy o artyście, a przymioty szpaka jakoś do artysty nie pasują. Co do stroju to dawno dawno temu była może i taka moda, gust etc. etc., w dzisiejszych czasach wygląd umalowanego "chłopaczka" normalny nie jest i nie wmawiaj, że jest inaczej.
      • Gość: rwc Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: 91.225.135.* 07.06.11, 18:45
        W duecie wypadł bardzo ,,blado,,
    • Gość: podziwiam ZDOLNYCH X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.play-internet.pl 06.06.11, 19:18
      Ilu na jednym dźwięku?

„Bezinteresowni dobro-dzieje i TALENT”

100 000 – ślicznie, równo (nagroda czy wstyd)
      (Ile zarobił TVN dzięki „nieznanym zdolnym”; ile otrzymali członkowie JURY? Kto ma większy talent – Los-ka czy jury?)

Piękne Głosy i jaki Talent!
      Interesujący program i jaki KANAŁ!!!
    • jagger2009 Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską 06.06.11, 20:50
      Magdalena
      nie przejmuj sie, na 2-gim miejscu ma szersze horyzony a tak bylby "skazany" tylko na jedna opcje, jest mlody, ma osobowosc i potrafi wplywac pozytywnie i vitalnie na publicznosc, jezeli bedzie mocny zajdzie daleko nie jestem pewna czy w Polsce bo sledzac to co sie dzialo w okol niego nie moge uwierzyc jak grono Polakow jest bez kultury i chamskie
      • Gość: szpaczek Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 10:13
        Szpak trzymaj się jesteś superr i niech ci wiary w siebie nigdy nie zabraknie !!!!
        • Gość: a Re: X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: 94.42.116.* 08.06.11, 06:18
          za miesiac nikt nie będzie pamiętam o tym ``oryginale`` . ja już nie pamiętam imienia , nazwisko jeszze tak bo codziennie strasze te dziadostwa jak mi czereśnie wyżerają :P
    • Gość: MistrzRiposty X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:51
      Zabieram głos - w tym wątku - po raz ostatni. Obiecuję. Wszystkim adwersarzom musi wystarczyć moje zapewnienie, że mam kompetencje, aby ten występ oceniać. Tyle. chcecie wierzyć? Wierzcie. Nie chcecie? Wasza sprawa.
      Nie będę mędrkował, tylko podam niezbite argumenty na temat miałkości tej waszej "gwiazdki". To, ze ma jedno-oktawową skalę ktoś wcześniej zauważył. Nie musicie tego słyszeć, zwłaszcza gdy nie wiecie nic o interwałach innych niz oktawa, skalach, emisji głosu, artykulacji i temu podobnych warsztatowych pierdołach.
      Juz kiedyś wspomniałem o żelaznej zasadzie estrady: co sie nie dośpiewa, to się dowygląda. Na tym bazuje Doda i dodopodobni. Dlatego radziłem wam przeprowadzić eksperyment polegający na słuchaniu występów, bez rozpraszającego uwagę "widowiska". Wtedy lepiej słychać fałsze i niedostatki głosowe. A te inkryminowany ma spore.
      Ktoś trafnie zauważył, że podczas całego programu, przez wiele tygodni, był jedynym z czołówki, który się w ogóle nie rozwinął od czasu pierwszego castingu. To świadczy albo o jego lenistwie, albo o mniemaniu o swoim gwiazdorstwie i wyjątkowości. Z wypowiedzi MSz wnioskuję, ze to drugie jest bliższe prawdy.
      I wreszcie ogólna uwaga: nie może być prawdziwym artystą ten, który proponuje tylko atrakcyjne, ale puste opakowanie. Kolorowe szpony, wysokie oobcasiki, loczki, kędziorki, obrączki i inne brzęczączki ZAMIAST sztuki wywołują moze skandal, pozwalają wyróżnić się w tłumie, ale na krótko. Na bardzo krótko. Potem, gdy się człowiek z tym dziwactwem oswoi - szuka prawdziwej sztuki.

Co do typu urody i może cech osobowościowych skłaniających do przebierania się w damskie fatałaszki... Człowiek jest niestety tak ułomnie skonstruowany, że mimo deklarowanej werbalnie tolerancji z trudem znosi inność. Dlatego mężczyźni hetero- odnoszą się do homo- niechętnie, bywa, ze z obrzydzeniem. Mimo, że mówią, iż jest inaczej. Nie rozumieją po prostu kochających inaczej. I temu się tak bardzo nie dziwię. Nie muszę nienawidzić, ale nie muszę również podchodzić do jego preferencji z entuzjazmem!
      Kończąc: Z pojedynku Loska - Szpak zwycięsko wyszedł... lepszy. Prawdziwszy. Mniej udawany, mniej wykreowany, mnie wyzdziwiany. Może mrukowaty, ale może źle się czujący w światłach reflektorów i błyszczących garniturkach, które kazali na siebie naciągnąć.
      Dlatego - nie wróżę (już nie będę się pastwił michaliną) jaślaninowi wielkiej kariery, Scena go na chwilę przyjmie, pozwoli zabłysnąć większym lub mniejszym blichtrem, a potem - przy gasnącej akceptacji publiczności - bezlitośnie wypluje. Bezpowrotnie.
      Dlatego przydałby mu się dobry psycholog.
      Przepraszam, że tym razem riposta okazała się tyradą.
    • Gość: brak X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.11, 06:29
      szpak przechdzoil fuksem niedosyc ze robi z sibie pedala a ten jego smiech to juz patola
      jak dlamnie powinna wygrac ada ladna mloda itd
    • Gość: kupbon.pl koncert Szpaka IP: 93.159.54.* 20.06.11, 11:42
      Na stronie kupbon.pl możecie kupić bilet na koncert Suzzane Vegi, Michała Szpaka oraz Gienka Loski 50% TANIEJ!
    • Gość: kupbon.pl koncert Szpaka IP: 93.159.54.* 20.06.11, 11:43
      Na stronie kupbon.pl możecie kupić bilet na koncert Suzzane Vegi, Michała Szpaka oraz Gienka Loski 50% TANIEJ!
    • Gość: kupbon.pl X Factor: Szpak przegrał z Loską IP: 93.159.54.* 20.06.11, 11:45
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka