Gość: Sandra IP: 178.213.56.* 30.06.11, 14:02 polski 74% matma 40% francusk 78% WoS rozszerzony 62% to chyba niezbyt dobry wynik. jestem zawiedziona, ale cóz..:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ! Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.ds14.agh.edu.pl 30.06.11, 14:21 A to wina tego że dzisiejsza młodzież nie uczy się tylko chleje. Tak tak, taka jest przykra prawda. Przykro mi sandra, trzeba było się uczyć a nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 14:36 >A to wina tego że dzisiejsza młodzież nie uczy się tylko chleje. Po pierwsze, nie oceniaj kogoś po sobie... Po drugie,moim zdaniem, wcześniejszy system był sprawiedliwszy, nie chcesz matmy - masz historię, WOS, geografię... A teraz? Mój syn "matołek", polski i angelski rozszszerzone, ponad 90%, niestety matma 19%... No matoł z niego.... Ale do sierpnia mam nadzieję że coś się poduczy....i zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logikatopodstawa Re: Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.rzeszow.mm.pl 30.06.11, 15:28 Niestety ale muszę Cię zmartwić... Matura jest sprawdzeniem czy człowiek przede wszystkim potrafi logicznie myśleć. Polski i angielski to przedmioty z których wcale nie jest ciężko uzyskać dobry wynik. 19% z łatwej matury z matematyki, która uczy logicznego myślenia to niestety dowód na to że syn musi jeszcze oprócz wkuwania na pamięć słówek i lektur trochę lepiej myśleć. Co oczywiście nie oznacza że jest "matołkiem" - musi po prostu mniej wkuwać, a więcej myśleć. Na matmę podstawową nie trzeba się uczyć, bo wszystkie wzory, definicje i pojęcia są wyłożone "kawa na ławę" w karcie wzorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 16:41 Wyobraź sobie że syn potrafi logicznie myśleć, nawet bez znajomości rachunku różniczkowego... I nigdy nie wkuwał słówek, po prostu czytał, wyobraź sobie (albo wylicz)... A lektury po prostu czytał, i wyobraź sobie że coś z tego zrozumiał. Poza tym jest inteligentnym, dowcipnym młodym człowiekiem i nie mam nic do niego że nie zdał matematyki. A co najważniejsze, on też się za bardzo nie przejął. Sierpień to sierpień... Chodzi mi tylko o to, że kiedyś mógłby zdawać np. historię. Teraz byłby po maturze i to z niezłym wynikiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 19:24 Rachunku różniczkowego? Proszę... 30% dało się wyciągnąć samą wiedzą z GIMNAZJUM! Jedyne czego wymagano na tej maturze, czego nie było przed liceum to 1 zadanie z rachunku prawdopodobieństwa i 2-3 zadania z geometrii (trzeba było użyć twierdzenia cosinusów). Zrobiłem sobie tę maturę dla funu (zdawałem 3 lata temu) i podstawkę z matmy można zrobić w 40 min (30 jeśli nie rozpisujesz wszystkiego dokładnie). Zatem twój syn JEST debilem. Humanista to nie ktoś, kto nie potrafi logicznie myśleć (ergo zawalający żałośnie prostą maturę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MistrzRiposty Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 14:53 Cza było nie likwidować zawodufki! Nie kużden mósi być odrazu magister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.19.165.124.osk.enformatic.pl 30.06.11, 15:02 To było do przewidzenia. Więcej głupich reform szkolnictwa, zmian w ciągu cyklu kształcenia. Uczeń rozpoczyna naukę w szkole średniej, ale nie wie co MEN wymyśli w ciągu tych 3 lat. Oj! Pasowałoby może niektórych podleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.38.160.60.resman.pl 30.06.11, 15:06 To zemsta nauczycieli ze nie dostali podwyzek - tak mi powiedziała znajoma nauczycielka - nie martwcie się ...ocena nauczyciela to tylko wpis na karce - jestescie cudowni i młodzi ...wielcy ludzie nie mieli matury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: Ranking LO Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 15:53 wpisujcie ilu u Was nie zdało. z tego co ustaliłam to w IV LO nie zdała jedna osoba, a w V LO cztery osoby. W pozostałych LO w Rzeszowie nie zdawało ponad 10 osób. a niby V LO takie słabe, a już druga matura rekordowo dobrze wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ranking LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 17:01 W V liceum nie zdało 66 osób..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewsa Re: Ranking LO Rzeszów IP: *.rzeszow.mm.pl 30.06.11, 17:24 W I LO oblało 6 osób a w II LO było ich 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k potrzeba wiecej tanich roboli IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 23:17 www.wgrane.pl/1f528b59c32f19a44707cdf727a02262 potrzeba wiecej tanich roboli zdecydowal rzad i poblali 25% Polakow przystepujacych do matury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 08:07 Matura z matematyki dla przeciętnego ucznia była do zdania, jak ktoś nie umie zastosoawać podstawowuh wzorów to znaczy, że na maturę nie zasłużył. Mój brat trójkowy z przeciętnego podkarpackiego liceum, niby humanista, zdał matme na 55%! Poprostu inteligencjia plus rok NAUKI matematyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jakie wyniki tegorocznych matur? Marne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 08:07 podstawowych - literówka Odpowiedz Link Zgłoś