jakmutam 05.07.11, 18:29 Umacnianie znaczenia Rzeszowa w Senacie? Żałosne! Tylko po co zawracał nam dupę w wyborach na prezydenta miasta. No chyba , że Pan Prezydent szuka immunitetu? To przynajmniej da się logicznie zrozumieć. Tylko Rzeszowa żal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: enjoy Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.11, 18:37 HURAAAA nareszcie do Rzeszowa napłynie świeże powietrze. Niech Ferenc jedzie i już tam sobie w Warszawce zostanie. Już wystarczająco napierdział w stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.11, 18:39 Tak Kowalska ( specjalistka od kultury i zdrowia) do Senatu, no to macie pewne, ze przegracie już na starcie.Kamiński już pokazał na co go stać, na zrobienie koguta z cukru na głowie.Trzeba mieć w głowie a nie na głowie.Nie dziwię się obecnemu prezydentowi,że jeśli wystartuje do Senatu, to chce mieć poparcie większych partii politycznych na Podkarpaciu a nie marginalnej partii SLD, która nie ma nawet klarownego lidera.Zmiany w ratuszu sa potrzebne, bo miasto nie potrafi ostatnio złapać oddechu, nic nie wychodzi z inwestycjami strategicznymi. Krosno potrafi załatwić sprawę dofinansowania stref ekonomicznych wokół lotniska, w Rzeszowie wszystko zablokowane chyba nie przez znajomego inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 18:54 Naszym kandydatem na senatora bedzie Zdzisław Daraż - były dyrektor biblioteki. Lubi czyć "książki". My działacze go chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 19:00 W takim razie nalezy wstrzymac wszystkie nierozpoczęte inwestycje które przeszły pod jego naciskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osjan Tadek znowu się wypina IP: *.ostnet.pl 05.07.11, 19:15 Nieśmiało przypominam że Tadek już był parlamentarzystą i też wypiął się na wyborców rezygnując z mandatu. Czyżby owsiki? A tak nawiasem, to Rysiek się zapłacze .No chyba że Cypryś przejmie "zobowiązania" Tadka względem naczelnego inwestora. Nowiny ostatnio podały że Cypryś ma współpracować z Tadkiem w wyborach. Nie chce mi się w to wierzyć ,ale na jakiejś podstawie to napisano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clonx Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.07.11, 19:39 dla mnie jako prezydent juz sie wypalil. trzeba wiec na niego glosowac - niech jedzie jak najdalej. a swoja droga: czyzby sie czegos obawial skoro potrzebny mu immunitet? stołek senatora to przeciez niewielki prestiż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enjoy Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.11, 19:46 Cypryś nigdy nie nawiąże współpracy z Ferencem, nie wszyscy są sprzedajni. Gdyby Cypryś przejął władze to jestem przekonana na 100%, że Rzeszów w końcu zacznie się rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Słuszny kierunek 05.07.11, 19:57 Koerunek do Senatu - czytaj Muzeum Figur Woskowych - jak najbardziej słuszny. Pytanie tylko kto przyjdzie po Panu Tadeuszu? Pewnie Cypryś albo Fijołek. Innymi słowy nic ciekawego nas nie czeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Słuszny kierunek IP: *.rz.izeto.pl 05.07.11, 20:51 A czy nikomu do głowy nie przyszło że z tym senatem to tylko taki polityczny pic na wodę? Pomyślcie. Ferenc już jest wiekowy, kasy ma wystarczająco, jest dość wygodnym człowiekiem żeby się tarabanić do wawy co rusz nawet aeroplanem :) Choć gniewa się na LOT :) Ale ma plecy (lokalne) i wypracowany do perfekcji PR czyli tzw propagandę. W wyborach wystartuje i prawdopodobnie wygra. Sęk w tym że w Warszawie byłby prowincjonalnym pionkiem co niema nic za wiele do gadania. A jako prezydent czy nawet prezes dał się poznać jako człowiek chory na władzę. Takimi też się otacza niekiedy. Tak więc tam nie miałby takiego pola do popisu w sterowaniu ludźmi czyli po prostu rządzić sobie wedle siebie. Więc tak sprytnie i łatwo władzy nie odda. Ma świadomość że może stanowić doskonalą lokomotywę wyborczą w wyborach dla któregoś ze swoich przydupasów. Kwestia kto z nich zechce lub będzie miał możliwość kandydowania z drugiego miejsca po nim. Bez znaczenia jest to czy może być Konrad czy Marta czy inny zasłużony. Oni sami nie mają szans a Tadek pociągnie, wejdzie następnie zrezygnuje aby piastować realną władzę na prowincji a na jego miejsce z drugiego miejsca w wyborach ktoś tam może się załapie jakiś karierowicz co to ma wizje i aspiracje ponad prowincjonalne :) Po prostu w ramach zasług dla Tadeusza ten może się w ten sposób komuś odwdzięczyć za zasługi dla jego wizji wprowadzając go w światek prawie polityki na szczeblu centralnym. Ot tak przyszło mi na myśl jakoś (przypadkowo) ale też oczywiście mogę się mylić. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Słuszny kierunek IP: *.play-internet.pl 05.07.11, 21:50 raczej niesłuszny, bo o ile mandat nie wygaśnie ex lege (jak to było w wypadku parlamentarzystów wybranych w wyborach samorządowych) - czego nie jestem pewien i nie chce mi się ustaw czytać, to wybory do senatu są jednomandatowe. Więc jeśli dajmy na to ferenc nie "zechce" mandatu (powtarzam, że nie jestem pewien czy by miał możliwość taką) to nie wchodzi następny kandydat z listy (z miernym wynikiem) tylko osoba która ma kolejny największy wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house revenant i znafca... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.07.11, 01:01 Cóż, braki w edukacji uzupełniam... Revenant - nie ma takiej możliwości, nie wchodzi nikt drugi na liście, bardzo niedoedukowany jesteś... (sorry za baaardzo długie słowo i nawet nie wiem czy poprawnie ortograficznie napisałem) Znafca - nie wchodzi następny bo do Senatu nie ma listy, tylko są wybory uzupełniające, czyli kolejne, z naszych kieszeni oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Słuszny kierunek IP: *.38.160.60.resman.pl 06.07.11, 09:31 oczywiście się mylisz; wybory do Senatu są bezpośrednie, a to znaczy że nikt nikogo nie może ciągnąć za sobą - jest jedna lista wszystkich kandydatów, a mandaty dostają ci co zebrali największe indywidualne ilości Odpowiedz Link Zgłoś
wadwzr Re: Słuszny kierunek 06.07.11, 12:37 dr_psychol napisał: > Koerunek do Senatu - czytaj Muzeum Figur Woskowych - jak najbardziej słuszny. > > Pytanie tylko kto przyjdzie po Panu Tadeuszu? Pewnie Cypryś albo Fijołek. Innym > i słowy nic ciekawego nas nie czeka :) Nie zgodzę się w tym wypadku. Powinien iść na emeryturę bawić się... kolejkami PIKO. Co do reszty, niestety :( masz rację, Rzeszowa nic dobrego nie czeka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grymas Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.ostnet.pl 05.07.11, 20:43 A dlaczego mają Go popierać partie? Czyżby wybory zależały od partii a nie od wyborców !! Pierw bym Tadka rozliczył z tego co narobił że prasa aż dudni że Rzeszów straci miliony za Hiszpanów a potem niech sobie kandyduje do Senatu.Niech idzie ale z czystymi rękami anie spi..a do Senatu żeby chronił go imunitet . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.bilgoraj.mm.pl 05.07.11, 21:24 Rzeszów miał wiele lat tłustych za Ferenca, co widać gołym okiem. Kiedy go zabraknie w ratuszu, może być różnie. Niezależny jak mówią, de facto jest on z natury i gospodarny, i żadne popiskiwania pis- klaków tego nie zamażą. Prezydent Ferenc zasługuje na wielki szacunek za Rzeszów, który przeszedł metamorfozę, z mizernej mieścinki w efektowne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z 05.07.11, 22:00 de facto jest on z natu > ry i gospodarny "Prezydent Ferenc zasługuje na wielki szacunek za Rzeszów, który przeszedł metamorfozę, z mizernej mieścinki w efektowne miasto " Hehe dobre :) Nowy York pewnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: 91.225.135.* 05.07.11, 22:25 Żenada i z mojej strony jedna prośba do Tadzia(vide dzisiaj), aby nie jeździł samochodem po alejkach nad Wisłokiem, bo zdaje sie nie do tego one służą one. Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z 06.07.11, 11:17 Potwierdzam. Też była świadkiem "przejazdu gospodarskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 13:30 A gdzie i o której godzinie miało miejsce to wiekopomne nawiedzenie? pasowałoby umieścić tam jakąś tablicę pamiątkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 01:10 Panie Prezydencie Tadeuszu! Nie po to na Pana głosowałem, żeby teraz dał Pan dyla do Senatu. Nie życzę sobie takich numerów: rozgrzebać wszystko w mieście i wiać. Za Panem widzę tylko karierowiczów, którym kapie ślina na myśl o pensji prezydenta Rzeszowa oraz Wielkiej Trampolinie, z której maja ochotę się wybić do polityki. Więc oznajmiam, że może Pan startować z SLD, PO, PiSu, PJN-u, LPR albo nawet Samoobrony - ja na Pana w wyborach do Senatu nie zagłosuję! To samo moi znajomi Proszę: tu jest biurko, szklaneczka z wodą, krzesełko i do roboty! Nie ma żadnego ale! Robota ma się robić! Żurawie mają się kręcić! A jak brak sił, to proszę wymienić któregoś wiceprezydenta na takiego, co będzie mu się chciało coś dla Rzeszowa sensownie robić i ludzie będą widzieć, że ma efekty. Potem niech ten koleś startuje w wyborach prezydenckich za 3 lata. Tyle ode mnie. Zachęcam wszystkich do podobnej postawy. Ostrzegam ponownie: do Senatu na Fenrenca NIE ZAGŁOSUJĘ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:36 Niezależny ?!?!?! HAHAHAHAHA... Paradne ! Nawet nie masz ( no chyba że masz ale pisać prawdy Ci nie wypada ) pojęcia jak jest zależny !!! Większości się zdaje, że twierdzenie o bliskich związkach Tadzia z Rychem to takie tam gadanie, że to chyba niemożliwe żeby aż tak... Pogadajcie w cztery oczy, szczerze, z ludźmi z ratusza jak Rycho się tam szarorządzi. Tadek NIEZALEŻNY ?! Boki zrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 10:40 A co do Tadka co Żeszoofek zastał drewniany a zostawia... Wystaw łeb na ulicę i popatrz na mknące sznury aut... sznury są ale, ni cholery nie mkną tylką stoją. A z każdym dniem będzie tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.07.11, 01:28 skoro dr_psychol się przyznał, mimo totalnej obecnie krytyki Tadka, że na niego kiedyś głosował, ja także oświadczam: PO RAZ PIERWSZY ZAGŁOSUJE NA TADKA, do Senatu co prawda, ale jednak ! ! ! ! ! Dla mojego miasta to uczynię... PS. Ma człowiek tą satysfakcję, że nigdy nie dał się nabrać pzpr-owskiemu prezesowi spółdzielni, kompetentnemu w oklejaniu styropianem mrówkowców i układaniu płyt ażurowych na parkingi obok nowomiastowych termitierów. PS2. "Żyjemy w demokratycznym kraju", więc mam nadzieję, że losu Poczobuta nie podzielę za mój wpis, bo to z Pana cytat, panie Chłodnicki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.rzeszow.mm.pl 06.07.11, 05:11 Cytat z Nowin, czy jeszcze z GW? Odpowiedz Link Zgłoś
virtuoz83 Może wybierzmy Ferenca do senatu i nie będziemy... 06.07.11, 08:26 ...musieli go odwoływać z funkcji prezydenta Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Może wybierzmy Ferenca do senatu i nie będzie IP: *.tktelekom.pl 06.07.11, 09:32 Rzeszowa szkoda, a państwa nie szkoda? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Może wybierzmy Ferenca do senatu i nie będzie 06.07.11, 11:06 Państwu nic nie pomoże. Zadłużenie wynosi już jakies 820 miliardów. Reform nie widać. Niebawem wszystko się zawali na czele z systemem emerytalnym. Ale to juz inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD 06.07.11, 11:20 Ja tez głodowałam na Telsfora dwa razy i tym zastanawiam się, czy głosowac na niego tym razem. Z jednej strony jest okazja pozbyć się trutnia ( choć za rogiem czają sie Cypryś i Fijoł) a z drugiej jeżeli dostanie sięd o przechowalni czyli Senatu to uwierzy, że ludzie głsowali na niego z przychylności...Nie wiadomo, co wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzepki Harry Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 11:31 Dziadzio widzi, że skopał wiele spraw, już nie ogarnia, nie wyrabia, więc chce spierniczyć - w senacie dalej kasa jest suta, a już prawie nic nie trzeba robić, nie jest się narażonym na krytykę mediów (bo i za co). Żyć nie umierać... Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 Ferenc nic nie robi, zadłuzył miasto 06.07.11, 12:11 a teraz UCIEKA do Senatu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk do Kenzoo3 IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.07.11, 12:54 Kenzoo3 zadałem ci pytanie w innym temacie, uciekłeś , teraz powtarzam pytanie i proszę o odpowiedź: @Kenzoo3 Odpowiedz mi na pytanie: twoja siostra rodzi, są komplikacje , stajesz przed alternatywą : matka czy dziecko.To człowiek i to człowiek, więc który? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boorack Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 13:04 Tadziu ma mój głos. Szkoda że nie do Eurokołchozu (tam byłby jeszcze dalej od mojego miasta niż w Warszawce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solidaruch Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.07.11, 15:36 Sztandar PZPR-u w Rzeszowie wyprowadzić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kampania z gwinta Polska potrzebuje młodych zdolnych fachowców... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 17:27 "Będę sterować zdalnie, z ławy senatorskiej" - tak to sobie Dziadzia Tadzia wykoncepowała :-). Stawiam na młodzież i dynamiz - dlatego zagłosuję na niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzio Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 17:32 Hasło wyborów "Spieprzaj dziadu!" że tak zacytuję z... klasyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
grazia2604 Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z 06.07.11, 18:17 Czytając was ma się wrażenie, że nasz prezydent nic nie zrobił dobrego dla Rzeszowa. Każdy przyzna, że tak nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /??? Re: Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 06.07.11, 21:03 a coś zrobił??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.kilder Prezydent Ferenc jednak do Senatu. Ale nie z SLD IP: 79.139.89.* 07.07.11, 20:27 Wszyskie kichy mi w sobie skręca jak wrzeszczysz na Tadzia Ferenca jak go już chłopa nie stanie ockniesz się wreszcie baranie! Sie narobiło! Odpowiedz Link Zgłoś