Dodaj do ulubionych

Poród na Szopena

IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 09:22
Czy któraś rodziła ostatnio na Szopena? Czy zmieniły się warunki po powstaniu Pro-familii? Może mniejszy ścisk, milsza opieka? Jak wygląda kwestia znieczulenia zzo? A może któraś korzystała z gazu rozweselającego? Czy później dziecko jest na sali z mamą czy na osobnej dla noworodków? Czy można nosić majtki jednorazowe po porodzie (podobno w niektórych szpitalach nadal nie można)?
Obserwuj wątek
    • Gość: mietek Re: Poród na Szopena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 13:09
      Moja żona urodziła w domu i nic jej nie było. Byłem tak pijany że nie dałem rady wstać a co dopiero zadzwonić po pogotowie. Kuzyn odebrał poród który był wtedy na imprezie. No i jest dzieciątko zdrowe. Majtek nie nosiła, wate tylko żeby krew się wchłaniała bo strasznie łóżku było zakrwione. A gazu nie trzeba. Żonie dałem wódke bo dziecko już w drodze więc by sie nie napiło w łonie matki. Potem kuzyn zadzwonił do pogotowie to ją zaszyli.
      • Gość: nut Re: Poród na Szopena IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 20:21
        Dziękuję za jakże fascynującą i wiele wnoszącą odpowiedź.
    • Gość: eki Re: Poród na Szopena IP: *.wist.com.pl 08.09.11, 21:57
      Podbijam wątek. Czy wiadomo kiedy w najbliższym czasie dezynfekcja na porodówce?
    • Gość: Gapa Re: Poród na Szopena IP: 79.139.59.* 08.09.11, 23:16
      Też jestem ciekawa opinii... planuję tam urodzić
      • Gość: sandra Re: Poród na Szopena IP: 195.158.247.* 09.09.11, 10:02
        zmień plany dobrze radze...
        • Gość: jk Re: Poród na Szopena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:35
          Czyl tylko w Rzeszowie można urodzić w tym jedynym, cudownym, wspaniałym szpitalu jakim jest p-f.
    • Gość: ja Re: Poród na Szopena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 16:41
      To moze ja napisze...
      Rodzilam na Szopena pod koniec lutego. Dalo sie odczuc otwarcie PF. Na poloznictwie pustki. Nie wiem czy przelozylo sie to na jakosc opieki bo nie mam porownania jak bylo wczesniej. Teraz jest dobrze. Czasem nawet bardzo. Jedna zmiana poloznych byla taka sobie, pozostale bardzo mile. Tak samo pielegniarki od noworodkow. Rodzilam przez cc wiec o samym porodzie sie nie wypowiadam. Dziecko jest z mama. Co do majtek to nie wiem. Generalnie oddzial jest w porzadku.
      • Gość: nut Re: Poród na Szopena IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 21:56
        dziękuję za odpowiedź:) a jak wyglądało karmienie po cc? Czy prosiłaś pielęgniarki o pomoc w przystawieniu, czy dziecko było na innej sali i karmione butelką?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka