Dodaj do ulubionych

Serial na dziś: The Pitt

07.09.25, 14:05
Pamiętacie Ostry dyżur? No to The Pitt może nie jest bezpośrednią kontynuacją, ale na pewno godnym spadkobiercą.
Struktura serialu jest taka, że poznajemy jeden dzień z życia lekarzy. Każdy odcinek sezonu to kolejna godzina trwającego dyżuru na oddziale ratunkowym. Pacjenci przychodzą i odchodzą, z jednymi zostajemy na kilka odcinków inni znikają po kilku minutach. Na pewno nie jest to produkcja, którą można oglądać jednym okiem czy wieszaniu prania, bo wszystko dzieje się bardzo szybko i łatwo stracić wątek.
Mimo, że w międzyczasie pojawia się kilka drobnych głupotek to całość wygląda bardzo realistycznie i wręcz namacalnie. Gdy widzimy poród to widzimy rozwarcie, główkę, krocze. Żadnego tabu i żadnego oglądania przez szybę zza pleców. Więc nie będzie to na pewno serial dla każdego.
Ja w każdym razie polecam. Do obejrzenia na Maxie.
Obserwuj wątek
    • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś: The Pitt 09.09.25, 07:35
      Kiedyś widziałem. Też polecam.
      • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś: The Pitt 09.09.25, 08:00
        Podobno ma już drugi sezon.
        Ciekawe czy będą to tak seryjnie kręcić jak inne szpitalne dramy
        • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś: The Pitt 09.09.25, 08:27
          Poprawka: jak wszystko, co się dobrze sprzedało.
          • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś: The Pitt 09.09.25, 10:18
            Ciekawe jakby u nas wyglądało badanie satysfakcji pacjenta? 😉
            • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś: The Pitt 09.09.25, 11:22
              Nie zdradzając tajemnic służbowych mogę opisać, jak to wygląda w pewnej firmie z całkiem innej branży.

• borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś: The Pitt 09.09.25, 18:11
                W innej branży to mniej więcej kojarzę, ale tu ciekawy jest właśnie aspekt państwowej służby zdrowia, bo z jednej strony ratują ci życie i zdrowie a z drugiej poziom usług jest różny...

Chociaż nie akurat uważam, że poziom usługi jest dobry tylko poziom dobicia się do tej usługi bywa wyzwaniem 🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka