agalma 05.09.11, 20:52 Czy tylko mnie irytuje sposób w jaki w Rzeszowie parkuje się samochody. Zero zasad i porządku!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadwzr Re: Parkowanie 05.09.11, 21:02 Nie tylko Ciebie irytuje ten totalny bajzel parkingowy - czołowe "osiągnięcie" urzędującego prezydenta, jego znak firmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Parkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 21:16 Racja, prezydent powinien zadbać o to, żeby straż miejsca i policja nauczyła zmotoryzowane bydło, że nie parkuje się na ścieżkach rowerowych, a parkując na chodnikach zostawiało wystarczająco dużo miejsca aby ludzie mogli sobie swobodnie przechodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Parkowanie IP: *.krak.tke.pl 05.09.11, 22:13 Zawsze podobał mi się ten klarowny podział na dobrych i złych... "Zmotoryzowane BYDŁO" vs. LUDZIE poruszający się pieszo... Gratuluję postrzegania świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Parkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 23:01 W tej kwestii podział jest jasny, ale chętnie poczytam jakież to przewinienia popełniają piesi i rowerzyści w kwestii parkowania samochodów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Parkowanie IP: *.krak.tke.pl 06.09.11, 18:31 Poczytaj... Nie mam nic na przeciw... aaa... Że niby ja coś pisałem w tej kwestii? Nie przypominam sobie... Ja napisałem TYLKO, że gratuluję postrzegania świata, w którym ci co siedzą w samochodach to BYDŁO. Bo, tak chyba należy zrozumieć Twoją wypowiedź? Nie - "dureń, który nie potrafi parkować", a także nie - "baran zastawiający chodnik", tylko "zmotoryzowane bydło" - tak napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Parkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 19:07 Owszem napisałem zmotoryzowane bydło w odniesieniu do tematu. Masz jeszcze jakieś problemy ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 21:24 Czym większe miasto tym większy bałagan. Jednak Rzeszów ma swoją specyfikę. W Warszawie czy Krakowie zlincznowanoby kierowcę (lub jego samochód), gdyby parkował zostawiając tak duże odstępy jak to robi się w Rzeszowie. Tutaj marnuje się bardzo dużo miejsca. Już nawet nie mówię o sposobie paryskim, gdzie dotyka się zderzakami. W Rzeszowie samochody zajmują zwykle 2 miejsca, bo przecież drzwi trzeba szeroko otwierać. Trochę kultury i wszyscy się zwmieścimy, a samochód to nie świętośc, ale narzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agalma Re: Parkowanie 05.09.11, 21:29 Tydzień temu przeprowadziłam się do Rzeszowa z Poznania i tam problem tego typu nie istnieje. Straż miejska wywiązuje się ze swoich obowiązków i właściwie karze kierowców łamiących zasady. Jak raz założą im blokadę to następnym razem zaparkują prawidłowo. Niemiecki ład i porządek. W Rzeszowie panuje totalny bajzel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joozek Re: Parkowanie IP: *.150.167.68.csa-net.pl 05.09.11, 22:34 Polecam rowerek, w Rzeszowie krótkie dystanse nie to co w duzym Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfh Re: Parkowanie IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 05.09.11, 23:01 To wracaj do swojego ponurego Poznania. Ja już ten wasz "ład i porządek" poznałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 23:46 Widziałaś coś więcej poza Poznaniem i Rzeszowem? Przyznam się, że w Poznaniu dawno nie byłem, ale bywam regularnie w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławii czy Katowicach i wszedzie jest podobny bałagan. Wyjątkiem jest to, że ludzie ciasno parkują, aby nie zabierać za dużo miejsca. W Rzeszowie niestety to jest największy problem... bezmyślne zajmowanie więcej miejsca niż to konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
agalma Re: Parkowanie 06.09.11, 08:23 "To wracaj do swojego ponurego Poznania. Ja już ten wasz "ład i porządek" poznałem :)" Odezwali się lokalni patrioci, zero obiektywizmu i chęci zmiany miasta na lepsze. Co do poruszania się rowerem to bardzo chętnie, gorzej jeżeli chce się przemieścić wózkiem z 3 miesięcznym dzieckiem i przez idiotów, którzy zajmują cały chodnik muszę iść ulicą. Rzeszów jest grajdołem jakich wiele na wschodzie i jeszcze mu bardzo daleko do "ponurego Poznania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Re: Parkowanie IP: *.19.165.89.osk.enformatic.pl 06.09.11, 10:16 Z niezrozumiałych i nieuzasadnianych powodów poznaniacy wywyższają się ponad resztę Polaków. Dlatego też jesteście powszechnie nielubiani. Jeśli dla Ciebie Poznań jest ponad wszystko to co robisz w takim grajdole? Wypad do swojej "Szkocji". Odpowiedz Link Zgłoś
agalma Re: Parkowanie 06.09.11, 13:06 Poznaniacy wcale się nie wywyższają tylko obiektywnie oceniają rzeczywistość, a że mają się czym pochwalić to już inna sprawa. Za to Wy rzeszowianie jesteście zakompleksieni, nie potraficie przyjąć słów krytyki i wykorzystać ich do poprawy sytuacji. A do Rzeszowa przeprowadziłam się z przyczyn osobistych, zresztą pochodzę z nie o wiele lepszego organizacyjnie Lublina, ale mimo to potrafię dostrzec bałagan wkoło panujący i nie udaję że wszystko jest ok. Gość portalu: bert napisał(a): > Z niezrozumiałych i nieuzasadnianych powodów poznaniacy wywyższają się ponad re > sztę Polaków. Dlatego też jesteście powszechnie nielubiani. Jeśli dla Ciebie Po > znań jest ponad wszystko to co robisz w takim grajdole? Wypad do swojej "Szkocj > i". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re: Parkowanie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.09.11, 10:44 Ja przynajmniej widziałem!Nie tylko w krajach tegoż kontynentu o mieście nie wspominając.Pełny dowoland.Nawet nie trzeba patrzeć na rejestracje,choć niekiedy sugeruje kto jest z pod stodoły.Tam gdzie można zaparkować nawet trzy samochody,bywa jeden.Wiadomo kmieć przyjechał na zakupy do marketu.I albo tam się nie zmieści i trzeba mu trzy miejsca na jednego rzęcha uruchamianego na sumę lub odpust w sąsiedniej parafii,albo wykluczyć tych "panów" na włościac od gumna i stodoły.Tu przydał by się poznański strażnik powiedzmy.Mają wpojone,że porządek przede wszystkim.A w mijrzeszowie dowolność,Wiocha rządzi i dzieli.No i9 tu jest zdechły pies pogrzebany.Wynocha krusowcy z grodu nad Wisłokiem.Albo go kłonicą,czy brony na plecy.Innych metod nie rozumieją wieśniaki dręczące mieszkańców.Ale jaki prezio,taka straż i takie wymagania.Trzeba go chyba wykopać na tego "sanatora" coby nie szkodziłNo i znowu głupota!Kopniak w górę!Nawet już z katedralnej i od kasy czy kapliczki zwolnili na emeryturę karciarza.Więc pytanie!?Jak pozbyć się wizjonera od napowietrznych gondoli żeby tylko nie szkodził powiedzmy kładką czy buspasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Klotz Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 13:16 "Więc pytanie!? Jak poz być się wizjonera od napowietrznych gondoli żeby tylko nie szkodził powiedzmy kładką czy buspasami." Nie głosować na szkodnika i wysłać go na emeryturę. Niech się bawi z wnusiem kolejką... Lego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re: Parkowanie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.09.11, 13:32 Czyli meszta!Ale jednak w górę!Będzie nam krążył jak Księżyc po orbicie.Jednym słowem awans.A może jak się nie uda jednak uciec w "sanatory od pierdzenia w stołki",no to jednak nieuninknone referendum w sprawie odwołania nawiedzonego?Tak to się świadczy począwszy od kapliczki i działeczki na boisku sportowym.No i wio do Budziwoja.Tam go "wybrali".Miasto jako takie było przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 17:51 Podoba mi się rozwiązanie stosowane na płatnym parkingu należącym do hotelu Grand w Rzeszowie. Wysokie krawężniki wyznaczają miejsca parkingowe. Człowiekowi wystarczy namalowana linia, a bydlęciu trzeba postawić płot (może niedokładnie cytuję, bo z pamięci słowa Stanisława Tyma). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeźwomyślący Re: Parkowanie IP: 62.29.251.* 06.09.11, 13:37 Czyli Tadek nie odpowiada w Rzeszowie tylko za gradobicie, wylewy Wisłoka i koklusz. Ludzie czym Wy myślicie? Czy to wina prezydenta, że ludziska źle parkują? Chamstwo nie ma narodowości, płci i miejsca zamieszkania, jest wszedzie i tak było jest i będzie. Strażo Miejska do dzieła, lepić na szybach karne k....sy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Parkowanie IP: *.rzeszow.mm.pl 07.09.11, 19:49 Tadek jest szefem szefa straży miejskiej. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeczny Jaś Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 19:57 "Czy to wina prezydenta, że ludziska źle parkują? Chamstwo nie ma narodowości" Dokładnie TAK! Ponieważ ten ordynus z ratusza swoim przykładem uczy chamstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 23:02 Poznań to Zachód a Rzeszów to Wschód. Na Zachodzie wprowadza się takie uregulowania, które mają zapewnić maksymalnie komfortowe bytowanie członków lokalnej społeczności, zaś Wschód to prawo silniejszego, słabszy spychany jest na margines. Przecież kierowca w swojej wypasionej bryce MUSI podjechać pod same drzwi sklepu czy mieszkania, a pieszy jest frajerem więc śmierć frajerom. Odpowiedz Link Zgłoś
agalma Re: Parkowanie 08.09.11, 08:06 Zgadzam się. W Rzeszowie każdy patrzy na czubek własnego nosa, aby jemu było dobrze a innych ma daleko w tyle. A ci którzy problem dostrzegają też siedzą cicho i dalej funkcjonują w tym bałaganie. Nie chcę znowu zachwalać Poznania ale jest to dla mnie miasto wzorcowe gdzie wprowadzono pewne uregulowania i trzeba się było do nich dostosować, czy komuś się one podobały czy nie, a dzięki nim żyje się łatwiej zarówno kierowcom, rowerzystom jak i pieszym. Niestety w Rzeszowie władze nie kwapią się do edukacji lokalnej społeczności. Jedyne wyjście to się stąd wyprowadzić bo szkoda nerwów przy każdym wyjściu, które kończy się slalomem pomiędzy samochodami zaparkowanymi na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzwolony Re: Parkowanie IP: *.res.pl 08.09.11, 11:34 Kiedys z Niepodległosci do centrum koło dworca razem z szukaniem miejsca na parkowanie jechałem samochodem 55 minut - krew mnie zalała ...następnego dnia poszedłem sobie pieszo - było miło ,słuchałem sobie Marka Knopflera na słuchaweczkach i o dziwo przeszedłem ten dystans w 24 minuty .... pomyslałem o rowerze i ten sam dystans pokonałem zaledwie w 8 minut - szukam holenderki bo zamierzam jeżdzić juz stale na rowerku - polecam ten srodek transportu - ludzie się usmiechają ,jest miło ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RowerPower Re: Parkowanie IP: 91.223.175.* 08.09.11, 13:32 Rowerek jest super jeśli pracujesz w miejscu. Gorzej, jak twoja praca wiąże się z "załatwiactwem" i musisz poruszać się nie tylko po mieście. Ja niestety potrzebuję samochodu do pracy i niestety parkuję gdzie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:30 a róbta co chceta....... Odpowiedz Link Zgłoś