Dodaj do ulubionych

Parkowanie

05.09.11, 20:52

Czy tylko mnie irytuje sposób w jaki w Rzeszowie parkuje się samochody. Zero zasad i porządku!!!
Obserwuj wątek
    • wadwzr Re: Parkowanie 05.09.11, 21:02
      Nie tylko Ciebie irytuje ten totalny bajzel parkingowy - czołowe "osiągnięcie" urzędującego prezydenta, jego znak firmowy.
      • Gość: qwer Re: Parkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 21:16
        Racja, prezydent powinien zadbać o to, żeby straż miejsca i policja nauczyła zmotoryzowane bydło, że nie parkuje się na ścieżkach rowerowych, a parkując na chodnikach zostawiało wystarczająco dużo miejsca aby ludzie mogli sobie swobodnie przechodzić.
        • Gość: PEPE Re: Parkowanie IP: *.krak.tke.pl 05.09.11, 22:13
          Zawsze podobał mi się ten klarowny podział na dobrych i złych... "Zmotoryzowane BYDŁO" vs. LUDZIE poruszający się pieszo... Gratuluję postrzegania świata...
          • Gość: qwer Re: Parkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 23:01
            W tej kwestii podział jest jasny, ale chętnie poczytam jakież to przewinienia popełniają piesi i rowerzyści w kwestii parkowania samochodów ...
            • Gość: PEPE Re: Parkowanie IP: *.krak.tke.pl 06.09.11, 18:31
              Poczytaj... Nie mam nic na przeciw... aaa... Że niby ja coś pisałem w tej kwestii? Nie przypominam sobie... Ja napisałem TYLKO, że gratuluję postrzegania świata, w którym ci co siedzą w samochodach to BYDŁO. Bo, tak chyba należy zrozumieć Twoją wypowiedź? Nie - "dureń, który nie potrafi parkować", a także nie - "baran zastawiający chodnik", tylko "zmotoryzowane bydło" - tak napisałeś?
              • Gość: qwer Re: Parkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 19:07
                Owszem napisałem zmotoryzowane bydło w odniesieniu do tematu. Masz jeszcze jakieś problemy ze zrozumieniem?
    • Gość: Z Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 21:24
      Czym większe miasto tym większy bałagan.
      Jednak Rzeszów ma swoją specyfikę.
      W Warszawie czy Krakowie zlincznowanoby kierowcę (lub jego samochód), gdyby parkował zostawiając tak duże odstępy jak to robi się w Rzeszowie.
      Tutaj marnuje się bardzo dużo miejsca.
      Już nawet nie mówię o sposobie paryskim, gdzie dotyka się zderzakami.
      W Rzeszowie samochody zajmują zwykle 2 miejsca, bo przecież drzwi trzeba szeroko otwierać.
      Trochę kultury i wszyscy się zwmieścimy, a samochód to nie świętośc, ale narzędzie.
      • agalma Re: Parkowanie 05.09.11, 21:29

Tydzień temu przeprowadziłam się do Rzeszowa z Poznania i tam problem tego typu nie istnieje. Straż miejska wywiązuje się ze swoich obowiązków i właściwie karze kierowców łamiących zasady. Jak raz założą im blokadę to następnym razem zaparkują prawidłowo. Niemiecki ład i porządek. W Rzeszowie panuje totalny bajzel.
        • Gość: joozek Re: Parkowanie IP: *.150.167.68.csa-net.pl 05.09.11, 22:34
          Polecam rowerek, w Rzeszowie krótkie dystanse nie to co w duzym Poznaniu
        • Gość: gfh Re: Parkowanie IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 05.09.11, 23:01
          To wracaj do swojego ponurego Poznania. Ja już ten wasz "ład i porządek" poznałem :)
        • Gość: z Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 23:46
          Widziałaś coś więcej poza Poznaniem i Rzeszowem?
          Przyznam się, że w Poznaniu dawno nie byłem, ale bywam regularnie w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławii czy Katowicach i wszedzie jest podobny bałagan.
          Wyjątkiem jest to, że ludzie ciasno parkują, aby nie zabierać za dużo miejsca.
          W Rzeszowie niestety to jest największy problem... bezmyślne zajmowanie więcej miejsca niż to konieczne.
          • agalma Re: Parkowanie 06.09.11, 08:23

"To wracaj do swojego ponurego Poznania. Ja już ten wasz "ład i porządek" poznałem :)"
            Odezwali się lokalni patrioci, zero obiektywizmu i chęci zmiany miasta na lepsze. Co do poruszania się rowerem to bardzo chętnie, gorzej jeżeli chce się przemieścić wózkiem z 3 miesięcznym dzieckiem i przez idiotów, którzy zajmują cały chodnik muszę iść ulicą.
            Rzeszów jest grajdołem jakich wiele na wschodzie i jeszcze mu bardzo daleko do "ponurego Poznania".
            • Gość: bert Re: Parkowanie IP: *.19.165.89.osk.enformatic.pl 06.09.11, 10:16
              Z niezrozumiałych i nieuzasadnianych powodów poznaniacy wywyższają się ponad resztę Polaków. Dlatego też jesteście powszechnie nielubiani. Jeśli dla Ciebie Poznań jest ponad wszystko to co robisz w takim grajdole? Wypad do swojej "Szkocji".
              • agalma Re: Parkowanie 06.09.11, 13:06
                Poznaniacy wcale się nie wywyższają tylko obiektywnie oceniają rzeczywistość, a że mają się czym pochwalić to już inna sprawa. Za to Wy rzeszowianie jesteście zakompleksieni, nie potraficie przyjąć słów krytyki i wykorzystać ich do poprawy sytuacji.
                A do Rzeszowa przeprowadziłam się z przyczyn osobistych, zresztą pochodzę z nie o wiele lepszego organizacyjnie Lublina, ale mimo to potrafię dostrzec bałagan wkoło panujący i nie udaję że wszystko jest ok.
                Gość portalu: bert napisał(a):

> Z niezrozumiałych i nieuzasadnianych powodów poznaniacy wywyższają się ponad re
                > sztę Polaków. Dlatego też jesteście powszechnie nielubiani. Jeśli dla Ciebie Po
                > znań jest ponad wszystko to co robisz w takim grajdole? Wypad do swojej "Szkocj
                > i".
          • Gość: Yupi Re: Parkowanie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.09.11, 10:44
            Ja przynajmniej widziałem!Nie tylko w krajach tegoż kontynentu o mieście nie wspominając.Pełny dowoland.Nawet nie trzeba patrzeć na rejestracje,choć niekiedy sugeruje kto jest z pod stodoły.Tam gdzie można zaparkować nawet trzy samochody,bywa jeden.Wiadomo kmieć przyjechał na zakupy do marketu.I albo tam się nie zmieści i trzeba mu trzy miejsca na jednego rzęcha uruchamianego na sumę lub odpust w sąsiedniej parafii,albo wykluczyć tych "panów" na włościac od gumna i stodoły.Tu przydał by się poznański strażnik powiedzmy.Mają wpojone,że porządek przede wszystkim.A w mijrzeszowie dowolność,Wiocha rządzi i dzieli.No i9 tu jest zdechły pies pogrzebany.Wynocha krusowcy z grodu nad Wisłokiem.Albo go kłonicą,czy brony na plecy.Innych metod nie rozumieją wieśniaki dręczące mieszkańców.Ale jaki prezio,taka straż i takie wymagania.Trzeba go chyba wykopać na tego "sanatora" coby nie szkodziłNo i znowu głupota!Kopniak w górę!Nawet już z katedralnej i od kasy czy kapliczki zwolnili na emeryturę karciarza.Więc pytanie!?Jak pozbyć się wizjonera od napowietrznych gondoli żeby tylko nie szkodził powiedzmy kładką czy buspasami.
            • Gość: von Klotz Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 13:16
              "Więc pytanie!? Jak poz być się wizjonera od napowietrznych gondoli żeby tylko nie szkodził powiedzmy kładką czy buspasami."

Nie głosować na szkodnika i wysłać go na emeryturę. Niech się bawi z wnusiem kolejką... Lego.
              • Gość: Yupi Re: Parkowanie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.09.11, 13:32
                Czyli meszta!Ale jednak w górę!Będzie nam krążył jak Księżyc po orbicie.Jednym słowem awans.A może jak się nie uda jednak uciec w "sanatory od pierdzenia w stołki",no to jednak nieuninknone referendum w sprawie odwołania nawiedzonego?Tak to się świadczy począwszy od kapliczki i działeczki na boisku sportowym.No i wio do Budziwoja.Tam go "wybrali".Miasto jako takie było przeciw.
            • Gość: z Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 17:51
              Podoba mi się rozwiązanie stosowane na płatnym parkingu należącym do hotelu Grand w Rzeszowie.
              Wysokie krawężniki wyznaczają miejsca parkingowe.
              Człowiekowi wystarczy namalowana linia, a bydlęciu trzeba postawić płot (może niedokładnie cytuję, bo z pamięci słowa Stanisława Tyma).
    • Gość: Trzeźwomyślący Re: Parkowanie IP: 62.29.251.* 06.09.11, 13:37
      Czyli Tadek nie odpowiada w Rzeszowie tylko za gradobicie, wylewy Wisłoka i koklusz. Ludzie czym Wy myślicie? Czy to wina prezydenta, że ludziska źle parkują? Chamstwo nie ma narodowości, płci i miejsca zamieszkania, jest wszedzie i tak było jest i będzie.
      Strażo Miejska do dzieła, lepić na szybach karne k....sy!
      • Gość: . Re: Parkowanie IP: *.rzeszow.mm.pl 07.09.11, 19:49
        Tadek jest szefem szefa straży miejskiej. Wystarczy?
      • Gość: Grzeczny Jaś Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 19:57
        "Czy to wina prezydenta, że ludziska źle parkują? Chamstwo nie ma narodowości"
        Dokładnie TAK! Ponieważ ten ordynus z ratusza swoim przykładem uczy chamstwa...
    • Gość: gość Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 23:02
      Poznań to Zachód a Rzeszów to Wschód. Na Zachodzie wprowadza się takie uregulowania, które mają zapewnić maksymalnie komfortowe bytowanie członków lokalnej społeczności, zaś Wschód to prawo silniejszego, słabszy spychany jest na margines. Przecież kierowca w swojej wypasionej bryce MUSI podjechać pod same drzwi sklepu czy mieszkania, a pieszy jest frajerem więc śmierć frajerom.
      • agalma Re: Parkowanie 08.09.11, 08:06

Zgadzam się. W Rzeszowie każdy patrzy na czubek własnego nosa, aby jemu było dobrze a innych ma daleko w tyle. A ci którzy problem dostrzegają też siedzą cicho i dalej funkcjonują w tym bałaganie. Nie chcę znowu zachwalać Poznania ale jest to dla mnie miasto wzorcowe gdzie wprowadzono pewne uregulowania i trzeba się było do nich dostosować, czy komuś się one podobały czy nie, a dzięki nim żyje się łatwiej zarówno kierowcom, rowerzystom jak i pieszym. Niestety w Rzeszowie władze nie kwapią się do edukacji lokalnej społeczności. Jedyne wyjście to się stąd wyprowadzić bo szkoda nerwów przy każdym wyjściu, które kończy się slalomem pomiędzy samochodami zaparkowanymi na chodniku.
        • Gość: wyzwolony Re: Parkowanie IP: *.res.pl 08.09.11, 11:34
          Kiedys z Niepodległosci do centrum koło dworca razem z szukaniem miejsca na parkowanie jechałem samochodem 55 minut - krew mnie zalała ...następnego dnia poszedłem sobie pieszo - było miło ,słuchałem sobie Marka Knopflera na słuchaweczkach i o dziwo przeszedłem ten dystans w 24 minuty .... pomyslałem o rowerze i ten sam dystans pokonałem zaledwie w 8 minut - szukam holenderki bo zamierzam jeżdzić juz stale na rowerku - polecam ten srodek transportu - ludzie się usmiechają ,jest miło ...
          • Gość: RowerPower Re: Parkowanie IP: 91.223.175.* 08.09.11, 13:32
            Rowerek jest super jeśli pracujesz w miejscu. Gorzej, jak twoja praca wiąże się z "załatwiactwem" i musisz poruszać się nie tylko po mieście. Ja niestety potrzebuję samochodu do pracy i niestety parkuję gdzie mogę.
    • Gość: gostek Re: Parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:30
      a róbta co chceta.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka