Dodaj do ulubionych

Kierowcy RZE, RLE, RLA

IP: *.vectro.com 01.10.11, 12:58
Nauczcie się jeździć lub zostawcie auto w domu. Blokujecie drogi krajowe jazdą 30-40 na godzinę, gdy można jechać 70, jeździcie środkiem, no i co najważniejsze - jesteście przyczyną korków na drogach krajowych, m.in. 19 Rzeszów - Lublin. To co się wyprawia każdego ranka przed Jasionką woła o pomstę do nieba. Korek często sięga początku Stobiernej. Pomijam obecny remont w Nowej Wsi i ruch wahadłowy - swoją drogą, za taką organizację prac i brak objazdu powinien ktoś w GDDKiA polecieć ze stołka - ale bez remontu jest to samo. Czemu? Bo non stop zatrzymujecie się i wpuszczacie pojazdy z bocznych dróg. Można zrobić grzeczność od czasu do czasu, ale nie non stop. To nie zasada prawej ręki, gdzie trzeba wpuścić auto nadjeżdżające z prawej strony. Przez was tworzą się te codzienne korki. Często się zastanawiam, kto wam dał prawo jazdy?

Na zakończenie dedykacja muzyczna. Co prawda piosenka jest o Krakowie, a w miejsce Krakowa można wstawić Rzeszów, a w miejsce blach KRA, KLI, KWI, KTA itd. blachy RZE, RLA, RNI, RSR itd.

mahu91.wrzuta.pl/audio/0k6GBjZzVzw/kazdego_dnia_wiocha_sie_do_mi
Obserwuj wątek
    • Gość: sfw Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.res.pl 01.10.11, 13:39
      Ja mam rejestrację RZE i mieszkam w Rzeszowie - jak bedziesz klasyfikował ludzi po rejestracji parobku głupi to powiem twojemu szefowi ze jeżdzisz na fuchy. Kazdy jeżdzi jak potrafi matole a ty mozesz uczyć kaczki w swoim gospodarstwie i księdza na spowiedzi
      • Gość: obserwator ruchu Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.vectro.com 01.10.11, 15:37
        Buraku, nie jesteś na swoim pastwisku tylko na drodze krajowej. Nie ma czegoś takiego, że każdy jeździ jak potrafi. Aby zdać egzamin trzeba spełnić pewne kryteria. Wygląda na to, że to prawo jazdy zostało wydane bezpodstawnie.
        • awatarnumer500 Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA 01.10.11, 23:22
          a gdzie jest napisane że nie wolno jeździć 40 km/h na drodze krajowej. Nie słyszałem o takim kryterium. Jak chcesz jechać szybkiej to wyprzedzaj...no chyba że nie potrafisz.
          • Gość: obserwator ruchu Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.vectro.com 02.10.11, 12:11
            Nie wolno utrudniać ruchu. Wyprzedzić się tam nie da, gdyż natężenie ruchu z kierunku przeciwnego praktycznie to uniemożliwia.
    • Gość: z Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 13:43
      Nawet nie chodzi o wpuszczanie z boku, ale gdy jadą koło budowy wiaduktu, to muszą zwolnić, bo są cholernie ciekawi i oglądają.
      To samo dotyczy każdej stłuczki.
      Samochody już na poboczu, przejazd swobodny, ale burak jest niezdrowo zainteresowany wydarzeniem i musi zwolnić, aby się gapić.
      To niezdrowa ciekawość prostych gapiów jest powodem wielu korków na drogach.
    • lupus1020 RSR!!! 01.10.11, 14:21
      Chyba pora zacząć pobierać opłaty za wjazd do Rzeszowa z tabliczką RSR. Ci ludzie nie dość że non stop stwarzają zagrożenie dla innych kierowców i pieszych to jeszcze uniemożliwiają ludziom z Rzeszowa parkowanie. Przeciętny RSR parkuje na 2 miejsach co na dużych parkingach często oznacza zajęcie nawet 50-60 miejsc. Parkują też tak, że uniemożliwiają kierowcy sąsiedniego auta wejście do niego bo jak już zaparkują na jednym miejscu to nie chce im się zrobić korekty. Naprawdę kierowcy z RSR nauczcie się jeździć i szanować innych uczestników ruchu drogowego bo macie z tym ogromny problem!
      • Gość: qwer Re: RSR!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.11, 14:28
        Apelując o szacunek wypadałoby szanowań innych. Ty pajacu nie szanujesz bo wrzucasz wszystkich do jednego worka. KPW?
    • lupus1020 Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA 01.10.11, 14:22
      W Rzeszowie panuje obsesja wpuszczania, np. jedziesz Langiewicza i musisz stać bo kierowca przed Tobą postanowił wpuścić 10 samochodów z Boya-Żeleńskiego. Dajcie już spokój z tym obsesyjnym wpuszczaniem z podporządkowanych dróg.
      • Gość: revenant Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.rz.izeto.pl 01.10.11, 14:44
        Szacuje się że co drugi "prowadzący" z powiatów prawko znalazł w chipsach kupionych na odpuście :)
        • Gość: qwer Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.11, 23:05
          Poszukaj pajacyku rozumu w tych chipsach bo jak widać ci brakuje :-)
      • awatarnumer500 Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA 01.10.11, 23:26
        ty w ogóle nie wpuszczasz to się równoważy. A wpuścić czasami trzeba żeby ludzie z bocznych dróg/ulic nie stali godzinami. Nie każdy jest takim chamem że nikogo nie wpuści - ani autobusu, ani kogoś z bocznej drogi/ulicy. Niby jak oni mają włączyć się do ruchu jak jest korek?
    • Gość: zdziwko Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 17:03
      a ja serio się zastanawiałam czemu rzeszowiaków za takie buractwo się uważa, dowód patrz wyżej :/
      wyżej sracie niż dupy macie ot co
      zero tolerancji, uprzejmości, za grosz zrozumienia i odrobiny empatii, widzicie koniec własnej dupy i gonicie za nią w piętkę :/
      codziennie dojeżdżam do pracy przez Jasionkę i Stobierną i w życiu by mi nie przyszło do głowy wnerwiać się na kierowcę, który wpuszcza z bocznej drogi, w końcu na tej bocznej drodze tez się robi korek i robi się kołomyja.

Przy okazji pozdrawiam pana z rejestracją RZ który musząc udowodnić moc zdezelowanego BMW wyprzedził mnie na zakręcie w Stobiernej i zaczął chamsko chamować pokazując mi środkowy palec po czym oddalił się rozpędzając grubo ponad miarę , pozdrawiam serdecznie równiez drogówkę która zgarnęła gnoja w Jasionce i która się do mnie uśmiechnęła jak pokazałam kciuk uniesiony w górze na widok zatrzymanego "kierowcy" :)

Żyjcie i dajce zyc innym bo się udusicie we własnym jadzie i pogardzie do wszystkich i wszystkiego.
      Tablica RZ nie czyni z Ciebie lepszego kierowcy, daje mi tylko informację, że mieszkasz w małym miasteczku na podkarpaciu.

Pozdrawiam równiezy wszystkich z tablicami RZ którzy CODZIENNIE przepuszczają mnie na główną drogę abym mogła dojechac do pracy :).

Wrzućcie na luz :)
      • Gość: x Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 17:58
        Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
        Gdy jeżdzę prywatnym samochodem (RZ) po Warszawie to uważają mnie za buraka.
        Natomist w służbowym (W...) jadąc po Rzeszowie jestem "cwaniakiem z Warszawki".
        Klasa samochodu, kierowca i styl jazdy w obu przypadkach to samo.
        • Gość: pil Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: 79.139.57.* 01.10.11, 21:32
          Smutne to wszystko. Te uprzedzenia do kierowców, agresja na drodze.
          Jak w kolejce w markecie kogoś przypadkiem lekko pacnę wózkiem, grzecznie przeproszę, to najczęściej usłyszę: spoko, nic się nie stało. Ale jak samochodem włączę się do ruchu powodując, że ktoś będzie musiał co najwyżej "zdjąć nogę z gazu", to zaraz klaksony i machanie rękami...
          Mam rejestrację RZE, czasem wpuszczam samochody z podporządkowanych i sam też jestem wpuszczany. Tak na marginesie, pomysł klasyfikacji kierowców na podstawie tablic rejestracyjnych wypadałoby pozostawić bez komentarza.
          pil
    • Gość: kierowcaRZ Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.223.64.158.static.sl-net.pl 01.10.11, 22:37
      Sajgon to jest w sobotę/niedzielę na rejtana i w okolicach jak cała wiocha RJA/RKL itd przyjeżdza na zakupy. Lewy pas i 40km/h, wpier@#$lanie się pod prąd na skrzyżowaniu rejtana/powstańców, parkowanie na 3 miejscach odrazu, włączanie się do ruchu na pałę, zmiana pasów bez kierunków itd
      Zostawiać auta przed miastem i do autobusów!
      • awatarnumer500 Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA 01.10.11, 23:34
        o ile się orientuję to na rejtana można jechać max. 50 km/h. Więc 40 km/h to 4/5 dopuszczalnego limitu. Jak chcesz jechać szybkiej (pewnie sporo szybkiej) ,przy okazji łamiąc przepisy to możesz jechać prawym pasem. Zgodnie z kodeksem drogowym, w terenie zabudowanym, można wyprzedzać zarówno z lewej strony jak i prawnej jeżeli jezdnia jest dwupasmowa.
      • Gość: leon Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.rzeszow.mm.pl 02.10.11, 00:39
        Hehe, otóż właśnie to. Dodam jeszcze nagłą zmianę pasa na ciągłej, skręcanie np. z prawego pasa w lewo na trzypasmówce i zwiedzanie "metropolii" (cztery osoby łącznie z kierowcą z paszczami doklejonymi do bocznych okien, a poza nimi to choćby potop i wehikuł toczy się po swojemu)
      • Gość: Lumpek Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 08:28
        kierowco RZ...sądząc po twoim sposobie wyrażania się , najwyraźniej słoma z butów ci jeszcze nie wyszła tak całkiem, za krótko mieszkasz w mieście.
        Nie denerwuj się , pomieszkasz dłużej skulturalniejesz....może...
      • Gość: pil Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: 79.139.57.* 02.10.11, 11:54
        Wnioskować by można po niektórych wypowiedziach: kierowcy "rzeszowianie" są nieprzeciętnie sprytni, inteligentni i skromni zarazem, a pozostali, to pożal się boże niedzielni kapelusznicy. Aha, zapomniałem, są także nad wyraz wyrozumiali i tolerancyjni ci rzeszowianie.
        Ło matko, chylim czoła...

• Gość: mati Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.19.165.123.osk.enformatic.pl 02.10.11, 12:00
          Typowy cham z wioski i jego wypociny nie wnoszące nic do wątku.
          • Gość: qwer Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.11, 12:08
            On może i mieszka na wsi, ale przy tobie bałbym się zapalić papierosa żeby nie być posądzonym o próbę zabójstwa jakby ci się przypadkiem zajęła słoma z butach.
            • Gość: mati Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.19.165.123.osk.enformatic.pl 02.10.11, 12:11
              "z butach" to Ty słomę wyciągasz każdego dnia
              • Gość: qwer Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.11, 12:24
                Ojj nie szukaj na forum kolegów, którzy wykonują podobne czynności higieniczne do twoich. Chociaż patrząc na ten wątek kilku takich z RZ wybitym na czole znajdziesz.
    • Gość: Endi Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.tktelekom.pl 03.10.11, 11:37
      ja mam RZE i nie jeżdżę tamtędy
      PASZTETOWY PAJACYKU !!!!
      CHYBA "POJECHAŁEŚ" ZA SZEROKO - KUP SOBIE HELIKOPTER
      jestem przekonany, że jesteś wyyyyybornym kierowcą - TY, TYLKO TY !
      i oczywiście jesteś rodowitym rzeszowiakiem spod chmielnika

polactwo przez cIEBIE przemawia
    • Gość: obserwator ! Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 11:53
      Gość portalu: obserwator ruchu napisał(a)" Bo non stop zatrzymujecie się i wpuszczacie pojazdy z bocznych dróg." "jeździcie środkiem,"
      ============
      niedzielny kierowca się denerwuje że czasem ktoś kogoś przepuści.... a pobocz są dla pieszych i dziurawe więc idiota tylko jeździ poboczem.
      mamy drogi donaldówki więc trzeba się zmiłować i puścic tych zbocznych dróg.... a ty kup se smolot i lataj ...
      • Gość: gość Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: 217.98.14.* 03.10.11, 14:14
        Człowiek rozumny - to zbyt dumna nazwa dla tych wszystkich, którzy się tak stresują za kierownicą. Swój stres tłumaczą tym, że na drogach są też inni użytkownicy ruchu drogowego. Przez co wyładowują swój stres poprzez agresywną jazdę autem i płakanie na forach internetowych, jacy to inni są niedobrzy, bo spowolnili moją jazdę albo nie jechali tak jak ja bym chciał żeby jechali. Przy okazji mając kompleks wyższości - mieszkając w małym mieście Rzeszowie - postanawiają zrzucić ten kompleks z siebie projektując go na mieszkańców jeszcze mniejszych miejscowości, tworząc grupę tych "innych" z rejestracjami ww. I niestety nie należy tychże osobników ignorować na tym forum - ponieważ poczuliby się znowu obrażeni - należy natomiast grzecznie przytaknąć i powtórzyć po nich, że ta grupa ww kierowców jest niegrzeczna i należy im się nagana z zachowania na drodze, ponieważ nie należy być tam uprzejmym i nie należy jeździć po drodze zgodnie z przepisami r.d.
        Czekam do następnego wątku napisanego przez kolejnego frustrata drogowego - co jakiś czas mają oni swoje małe audytorium na tym forum - czują się wtedy bardziej dowartościowani.
        A taki temat przypomina mi wciąż, że nie wszyscy zasługują na miano człowieka rozumnego.
        • Gość: obserwator ruchu Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.vectro.com 03.10.11, 15:01
          Nie twórzcie psycho(patycznych)logicznych elaboratów o własnej kulturze, tolerancji itd. Jesteście statystycznie nieudacznikami na drogach i żadne ąę moralizowanie tutaj nic nie pomoże. Nauczcie się jeździć, bo nie dorastacie do pięt kierowcom RZ, KR czy innych miast. Ale to nic dziwnego. Gdzie mielibyście się nauczyć jeździć? Na pastwisku? Statystycznie (bo są dobrzy kierowcy RZE czy RSR) jesteście niewyszkoleni. Zamiast się podszkolić to piszecie jacy to mieszkańcy Rzeszowa są pępkiem świata. Prawdy psychopatycznym elaboratem nie da się zakrzyczeć.
          • Gość: obserwator Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 15:20
            jedź jak normalny człowiek i nikt ci nie będzie przeszkadzał na drodze.
            jak byś nie wiedział to jedzie sie prawym pasem drogi a nie poboczem.
            a pięty to ty sobie umyłeś że tak sie nimi chwalisz?
            a jacy sa mieszkańcy Rzeszowa w większości normalni ludzie z wjatkiem kilku debili którym się wydaje że są "miszczami" kierownicy i jeżdża po Rzeszowie wężykiem z pasa na pas.
            Ciebie trzeba pewnie wysłać na pnowny egzamin z kodeksu drogowego.
          • Gość: qwer Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.11, 20:49
            Pokaż mi pajacyku te statystyki wtedy pogadamy.
          • Gość: Lumpek Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 20:49
            Lecz swoje kompleksy ,lecz i to szybko.
            I nie pisz tych swoich psychopatycznych elaboratów, bo prawdy nimi nie zakrzyczysz.
            I uświadom sobie miszczu z rejestracją RZ , prawdopodobnie niezbyt długą czasowo, że nie rejestracja świadczy o umiejętnościach kierowcy i jego rozumie.
            Zapewne sam na pastwisku uczyłeś się jeździć - stąd twoja twoja świadomość .
          • Gość: Marta Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.ostnet.pl 03.10.11, 20:50
            Tylko skarbie nie zapominaj że niedawne RZE teraz jest RZ chodzi o Białą czy Budziwój. Do niedawna to była wieś - dziś wielkie miasto i co zmiana tablic z RZE na RZ podszkoliła ich jazde ????? bo jak twierdzisz RZ umie a RZE nie !!!
        • Gość: obserwator Re: Kierowcy RZE, RLE, RLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 15:11
          całkowicie zgadzam się z Tobą
    • rzewuski1 zgadza sie 03.10.11, 18:25
      tylko rodowici Rzeszowiacy umieją jeździć
      • wielki_walec_drogowy Re: zgadza sie 03.10.11, 21:01
        No to jak jestem z Budziwoja, to miałem RZE i jeździłem jak burak. Dzięki Tadeuszowi Wielkiemu teraz Budziwój to Rzeszów i mam RZ. Znaczy się - jeżdżę pierwsza klasa.
        Jak skończę chałupę w Siedliskach, to znowu będę miał RZE i chyba znowu mi się umiejętności jazdy pogorszą.
        Nie wiem czy zniosę taką huśtawkę! Chyba sobie wezmę auto w leasingu i będę miał WX...
        • rzewuski1 Re: zgadza sie 03.10.11, 21:09
          zgadza się
          bo Warszawiacy jeżdżą najlepiej w Polsce
          potem Krakowianie, Łodzianie ,Wrocławianie itd
          a najgorsi kierowcy pochodzą z tej wsi
          www.tvn24.pl/12690,1600472,0,1,najmniejsza-polska-wies,wiadomosc.html
          a co do twojej sprawy to oczywiscie decyduje tutaj tablica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka