Gość: pit IP: 193.227.131.* 07.11.11, 15:05 Zwolnić lekarza - niech leczy! Zamknąć tych co dają! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beta Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem niewinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 15:24 Pirwsza łapówka z 2007 roku a CBA TERAZ PRZEJRZAŁO ?!....Śmierdzi w tej sprawie przeokrutnie. Ciekawe, czym się popisze Mirecki..... Było cymbalistów wielu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem niewinny IP: *.wist.com.pl 07.11.11, 15:48 ,,W poniedziałek Prokuratura Apelacyjna w Rzeszowie, która prowadzi śledztwo w tej sprawie, więcej szczegółów na temat okoliczności zatrzymania dr. Piotra M. - Zarzucamy mu, że w 2007 r. wziął 500 zł łapówki, kolejny tysiąc w 2009 r. oraz 2 tys. zł w 2011 r". Mam takie głupie pytanie? Skoro wiedzieli że w 2007 wziął łapówkę to dlaczego tak długo czekali z oskarżeniem. Chyba ten minister miał rację twierdząc że jestesmy dzikim krajem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakiś taki Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 21:12 Uwaga - test na poziomie gimnazjum: Z tekstu wynika że wiedzieli o łapówce w 2007 czy że wziął w 2007? Chyba jeszcze gimnazjum nie skończyłeś.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr M Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.ostnet.pl 07.11.11, 15:51 Wysokość łapówek i oszustwo na 900 zł to jest chyba żart z tym wyrokiem do 10 lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.rzeszow.mm.pl 07.11.11, 16:00 ale te 900 wziął tylko od jednego z wielu !!! heheh śmieszne te 500 zł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 21:13 A tak z ciekawości ile kosztowało podatnika śledztwo i ta cała akcja CBA? Ja bym w tej sprawie komuś innemu zarzuty postawił. 900 zł to naprawdę śmiech na sali i "ogromna" szkodliwość społeczna W tym kraju i regionie są ważniejsze i pilniejsze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokuś Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem niewinny IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.11.11, 16:13 Brawo CBA-jesteście cudowni! A jak Wam to sprawnie poszło. Za taką kwotę można kupić : Wyspę,śmigłowiec,wille i trzy samochody. To się nazywa-mieć nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem niewinny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 16:22 Myślę, że nie tędy droga. Wszysy wiedzą, że pona 80% lekarzy bierze łapówki a dlaczego tylko Małek ma odpowiadać. Poza tym narobiono dużo szumu i na tym się skończy!!! Podzielam zdanie dlaczego CBA nie bierze się za ogromne - milionowe afery i przekręty? Trzeba najpierw uzdrowić w Polsce służbę zdrowia, zmienić mentalność społeczeństwa a wtedy można się brać za lekarzy. Niech mi ktoś lub CBA wyjaśni dlaczego w prywatnych gabinetach lekarskich nie ma kas fiskalnych? (sic !!!!) Przecież to jest dopiero przekręt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uxjom Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.xdsl.centertel.pl 07.11.11, 22:59 Mysle, ze tedy droga. Nie wiem kim sa wszyscy ktorzy wiedza, ze 80 % lekarzy bierze lapowki. Ja nie wiedzialem. Nie wiem skad liczba 80%, ale skoro posiadasz tak dokladne info to powinnas sie podzielic z polcja. Dlaczego tylko "Malek" (cytuje za przedmowca, gdyz nazwisko nie zostalo podane do wiadomosci publicznej) ma za to odpowiadac- bo koleszke zlapano. CBA nie ma niczego do kas fiskalnych w prywatnych gabinetach. Oni nie tworza prawa tylko je egzekwuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 07:36 No właśnie niech egzekwują prawo bo takie jest , jakoś nie zatrzymuje się tych co robią majątki na państwowym sprzęcie , przyjmują prywatnie biorą kasę bez rachunku, wykonują badanie w państwowej placówce i dalej się leczą zarabiając prywatnie, to jest normalna praktyka większości lekarzy pracujących w szpitalach i co cicho sza. Komu podpadł dr. M że trzeba go było ścigać, przecież kwalifikowana większość robi to samo, jak nie brać jak wpychają na siłę. Przecież sami taki system stworzyliśmy, a o działaniach przedstawicieli koncernów farmaceutycznych wszyscy wiedzą to jaki to zarzut kolacja we dwoje. A jak będę uważał że lekarz zasługuje to mu i tak zapłacę. Mamy taki system leczenia ze szans na jego uzdrowienie nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pacjent. Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 08:54 Ja też uważam, że tędy droga. Te udowodnione łapówki to tylko wierzchołek góry lodowej. 900 zł to on brał na godzinę przez kilka lat. Zgłosi się kilkuset skruszonych, to kwota urośnie do setek tysięcy (rocznie). Branie kasy od biednych i chorych jest odrażającym przestępstwem. Łapówkarz do więzienia z maksymalnym wyrokiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem niewinny IP: *.230.91.146.rzeszow.mm.pl 07.11.11, 17:30 a wielkie G tych zafajdanych cebosiów obchodzi , chcę to dam i to moja sprawa, j jak bedzie potrzeba to na pewno się odwdzięczę lekarzowi a wam g do tego , ale sukces odnieśli zatrzymali za 500zł , ofermy jedne Odpowiedz Link Zgłoś
jurekde Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem niewinny 07.11.11, 18:25 radzę zapamiętać i przypomnieć o sprawie jak gość zostanie uniewinniony a Skarb państwa wypłaci milionowe odszkodowanie... a może to jest sposób na zarobek...kto policzy straty w postaci niepotrzebnych zgonów bo nie będzie miał kto wykonać operacji...koszty będu powini pokryć f. ABC z własnej kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Jazda po pijaku 2 lata - branie w lape 10 :O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 18:41 Jazda po pijaku autobusem pelnym dzieci to 2 lata - branie w lape to 10 lat :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Do ciupy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 18:51 Jeżeli Małek brał w łapę (a brał) to powinien siedzieć. Łapownicy do więzienia !!! Prawo musi być równe dla wszystkich, również chirurgów. Brawo CBA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repacjent Re: Do ciupy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 21:11 Sutenerstwo - 2,5 roku, branie w łapę - 10 lat. Oto polska sprawiedliwość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Do ciupy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 22:27 Mam pytanie do przemądrych o udział dra M w "oszustwie" na 900 złotych. Rozumiem, że baba wyłudziła od restauratora lewą fakturę, a potem od swojej firmy 9 stówek za nią, ale co ma z tym wspólnego ordynator? Przecież nawet mógł o tym nie wiedzieć - zgoda czy nie? Może jeszcze mu "dorzucić", że jakiś pacjent którego leczył 10 lat temu, ukradł w Porażu radio z samochodu, więc M zdaniem prokuratora jest w gangu samochodowym?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.ostnet.pl 07.11.11, 18:57 Ci co dają to dają bo sie ich do tego zmusza. A jeżeli wziął nawet 5 PLN to niech leczy ale w kryminale takich jak on. Mało im kasy? To nie są ludzie którzy zarabiają po 2-3 tys na miesiąc i nie mają za co kupić pasztetówki dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Ordynator: Jestem niewinny.... już uwierzę.?! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 07.11.11, 19:56 Kiedy skończy się u nas łapownictwo w służbie zdrowia. ?????????????? Pytam - kiedy ? Lekarze zarabiają bardzo dużo, skłonny jestem napisać, że za dużo w stosunku do wkładu pracy (nie wszyscy) więc nie powinni być aż tak zachłanni na lewe pieniądze, często wyciągane od ludzi będących w niedostatku. Panie i Panowie lekarze ....... zachowajcie honor i niech wasza nagrodą i zapłatą jest pensja. Jak u każdego normalnego pracownika (bez względu na stanowisko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Jestem przeciwnikiem łapówkarstwa IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 07.11.11, 21:00 Jestem przeciwnikiem łapówkarstwa, ale więzienie dla dobrego lekarza to IDIOTYZM. Jeśli jest winny to niech go sąd skarze na wysoką karę finansową i niech dalej leczy ludzi. W więzieniu nikomu nie pomoże, na dodatek podatnicy za to płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repacjent Re: Jestem przeciwnikiem łapówkarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 21:12 W pełni się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Jestem przeciwnikiem łapówkarstwa IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 07:41 Za dużo nas to kosztowało aby teraz siedział w więzieniu, do roboty i leczenia ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem niewinny IP: 94.42.117.* 07.11.11, 21:28 U nas we wsi sołtys za wszystko co załatwia bierze 20 lat i się smieje z ABC ,dwa domy trzy samochody ,z nedznej emerytury 1800 zł.Karać za branie wszystkich bez wyjątku ,skonczyć z dziadostwem nie ma żadnych wyjątków czy lekarz,policjant,inzynier czy sprzedawca.To ma być normalny kraj a nie banda złodzieji i łapówkarzy.Brawo0 CBA ,tak trzymać!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nollet Gdyby należal do PO nie byłby w areszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 06:51 Gdyby ten lekarz był członkiem PO, to na pewno winni jego przestępstw byliby łotry z CBA! Z tego co wiem, to namówiła go do brania pieniędzy agentka CBA Beata, obsypywała go pocałunkami, przynosiła mu kwiaty, zaręczała, że go kocha no i jak chłopina miał się oprzeć? To wina agentki, wina prowokacji CBA, na pewno gdyby nie był obsypywany pocałunkami przez agentkę, to by grosza nie wziął. A na poważnie. Sawicka wzięła 100 tysięcy złotych i do tej pory hasa na wolności. 6 lat nie jest osądzona! Winny jest agent Tomek i CBA, Sawicka jest ofiarą! Inny znany złodziej z PO, Janusz Lewandowski jest euro posłem, nie skazany, za przestępstwa z Krak-Chemią bo się jego przestępstwo przedawniło. Dziś jest ozdobą PO! Czy rzeczywiście trzeba mieć związki z PO by bezkarnym złodziejem? Warszawski kardiochirurg nie osądzony, nie siedzi w pudle, ba , wytoczył ministrowi sprawiedliwości sprawę sądową za naruszenie jego dóbr osobistych! Jak widać ma duszę kryminalisty , która dusi się w pudle na mniej niż 3 metrach kwadratowych i podaje do sądu swoich gnębicieli! Morał z aresztowania lekarza jest taki, że jak nie należysz do PO, nie bierz się za żadne przestępstwo, bo cie zamkną, . Jak chcesz brać łapówki, ustawiać przetargi, wyłudzać kredyty, etc, etc, etc to zapisz się do PO, masz 100% gwarancję, ze media cię obronią przed policją, TVN , będzie wyło dzień i noc o twojej niewinności, prawda Michnika w czambuł potępi prześladowania niewinnego przestępcy. Proste!? No to czemu tego nie robicie! Kochani przestępcy, naprzód zapiszcie się do PO, potem zobaczycie jakie życie jest piękne i bezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gdyby należal do PO nie byłby w areszcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 09:16 Niech mi ktoś lub CBA wyjaśni dlaczego w prywatnych gabinetach lekarskich nie ma kas fiskalnych? (sic !!!!) Przecież to jest dopiero przekręt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zanim bym postawil 28 pelnych oburzenia wykrzyknikow, sprawdzilbym informacje. Kasy fiskalne w gabinetach lekarskich wprowadzono prawie rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. zł... IP: *.star.net.pl 08.11.11, 09:29 Ordynator przyjął, a nawet żądał korzyści majątkowej? Przecież to niemożliwe. Teraz lekarze mają kasy fiskalne i wystawiają paragony, prawdaż? Nieprawdaż? To po co te kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. IP: 195.206.124.* 08.11.11, 10:19 Jesli faktycznie jest winny to niech zaplaci znaczaca kare pieniezna i nie wraca do pracy. Wiekszy pozytek bedzie z jego pracy niz z tego ze kibluje 10 lat za kratkami na koszt podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. IP: *.rzeszow.mm.pl 08.11.11, 10:38 Przy wprowadzeniu kas fiskalnych powinni wprowadzić ulgę zdrowotną do odliczenia. Wtedy Ci wszyscy lekarze wchodzili w najwyższy próg podatkowy pewnie w miesiącu styczniu. A Ci bardziej uczciwi pewnie koło kwietnia. Nie rozumiem gadania że dobry lekarz i ma być ułaskawiony ??? Przecież tą karę finansową jak postulują co niektórzy zapłaci z miesięcznego wynagrodzenia (prawego i lewego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 10:48 O ile mi wiadomo pan doktor jest pismienny więc zapewne orientuje sie, ze przyjmowanie łapówek jest karalne. Skoro zaryzykował to teraz niech poniesie konsekwencje. Swoja droga w więzieniach siedzi pewnie z 90% niewinnych ... taki los... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek z Bieszczad Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. zł... IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 08.11.11, 12:12 Nie rozumiem oburzonych. jeśli przyjął kontrolowaną łapówkę to oznacza, że wcześniej były skargi donosy na tego lekarza. CBA dokonuje takich akcji w ściśle określonych sytuacjach, takie są procedury. dziwne jest tylko to że dyrekcja szpitala o tym nie wiedziała. zwykle jest tak, że oburzeni pacjenci zgłaszają ten problem szefowi lekarza. czas na zmiany w szpitalu. Każdy uczciwy nigdy nie przyjąłby kasy w żadnych okolicznościach. Może da to do myślenia innym łapownikom, obdzieranie biednych ludzi z ostatniego grosza to grzech wołający o pomstę do nieba. Jeśli ktoś nie ma zwyczajnego ludzkiego sumienia nie powinien mieć kontaktu z ludźmi, nie powinien leczyć. Nie ten to inny, jest mnóstwo zdolnych, rokujących lekarzy. A swoją drogą widziałem kilka lat temu w innym szpitalu kolejkę do gabinetu ordynatora pewnego odziału i każdy z pacjentów miał kopertę. Ten pan nie siedzi, pracuje do dziś. Ale może wystarczy powiedzieć nie biorę i ludzie z czasem przyzwyczają się do takiego stanu rzeczy. To wszystko jest bardzo przykre, ale powinniśmi wszyscy nauczyć się brać odpowiedzialność za to co robimy i nie rzucać się jak hieny na innych błądzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. zł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:16 Swoja droga interesujacy jest fakt, ze na oddziale gdzie ojciec jest ordynatorem specjalizacje robi syn... wg mnie to raczej normalne nie jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2011 Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. zł... IP: 193.151.70.* 08.11.11, 17:47 A może łapówki kontrolowane to jedyne jakie przyjął??? W ten sposób to i połowę Polaków można by posadzić i to nie tylko lekarzy ale tych co wręczają także. Mam nadzieję że jak wsadziciejuż wszystkich lekarzy to dopadnie was jakieś choróbsko i wtedy spokojnie pojedziecie leczyć sie do innych nieprzekupnych krajów gdzie zapłacicie godziwie za usługę medyczną. Powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 09:33 Zamknąć łapówkarza Małka !!! Gdyby nie brał, to by nie dawali !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicikici Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator IP: *.aster.pl 12.11.11, 09:56 dupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. zł... IP: *.aster.pl 11.11.11, 17:27 APEL do wystkich lekarzy na PODkarpaciu!!! zamknijcie wszyscy swoje gabinety prywatnie na dwa tygodnie!!! Zobaczymy wielki paraliż, i strach w ich oczach ..... to straszne co piszą o lekarzach na tym forum bo to co tu jest napisane nie odnosi się do DR M. ale do Was wszystkich bo każdy z Was może sie teraz na jego miejscu!!! Apeluje zamknijcie wszystkie prywatne gabinety w formie protestu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. IP: *.ezbit.pl 11.11.11, 18:53 Jak zamkną gabinety to nie będzie kasiory a tego nie przeżyją, im ciągle mało i ostatni grosz z pacjenta by wydarli. Łapówkarze do więzienia i nie ma dyskusji tam jest ich miejsce. Może sprawa Piotra M. powstrzyma choc jednego lekarza przed braniem łąpówek i to już będzie sukces calej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pacjent. Re: Szczegóły aresztowania. Ordynator: Jestem nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 16:04 Zwolnić lekarza, niech bierze dalej ! Małek bez łapówek żyć nie umie. 10 lat za kratami może go nauczy uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Ordynator w areszcie. Zarzut: wziął 3,5 tys. zł... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.11.11, 08:26 Nie ma co się podniecać. Tutaj należy postępować zgodnie z prawem, sprawiedliwością i sumieniem. Ukarać przykładnie i pozbawić majątku. Majątku pozbawić .... w naszym dziwnym kraju złodziej co ukradnie to jego. Kradzione nie jest konfliskowane a to karygodny błąd. Zachęca tylko do kombinowania, łapówkarstwa, kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś