Gość: Autor książki
IP: *.rzeszow.mm.pl
11.11.11, 10:14
Drodzy Przyjaciele i Znajomi!
Cieszę się bardzo, że ukazała się moja najnowsza książka pt: "Bagno", będąca eseistyką dokumentalną. Stanowi rozliczenie mojego wieloletniego przebywania wśrod członków Związku Literatów Polskich. Jest też w niej mowa o przegranym procesie, który toczyłem jako prezes Oddziału ZLP w Rzeszowie z red. telewizyjnym Andrzejem Potockim i o jego książce.
Sądzę, że wielu ludzi zrozumie, iż to co było dla mnie bardzo ważne, musiało stać się koniecznością!
Książka jest do nabycia w Rzeszowie i woj. podkarpackim, w księgarniach "Nova". Sądzę (nie sprawdzałem tego), że jest też dostępna na internecie Domu Książki "Nova". Mozna ją też nabyć w dwóch prywatnych księgarniach przy ulicy 3 Maja w Rzeszowie (obok wieży farnej) i przy ulicy Sobieskiego, niedaleko UW i na wprost WDK.
Całość książki wzbogacona jest dokumentacją na temat opisywanych osób i to właśnie stanowi podstawę tego, co napisałem.
Smutna książka, przykra także dla mnie, ale konieczna. Żegnam w ten sposob to, co tak bardzo kochałem i na czym tak bardzo się zawiodłem...
Tych, którzy zdecydują się na lekturę "Bagna", proszę o uwagi i refleksje. Wiem, że będą to bardzo zróżnicowane głosy, ale z góry za wszystkie dziękuję...
Z szacunkiem
Wiesław Zieliński