Dodaj do ulubionych

Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homose...

• Gość: latko Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo IP: *.play-internet.pl 24.12.11, 13:16

NIE dla prostujących włosy i zęby! NIE dla farbujących i depilujacych. Nie dla zaszywających i wszywających!

To jest NAPRAWDĘ NIEZGODNE Z NATURĄ i do tego KŁAMLIWE.

Homoseksualizm jest zaś całkowicie naturalny. Przejawia go mnóstwo gatunków stworzeń. Od zawsze. Bóg ich tak stworzył. Chrześcijanie walczący z decyzjami własnego Boga wyglądają bardzo zabawnie. Dali się podpuścić klerowi i się ośmieszają.
      • Gość: myślę normalnie Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.12.11, 14:05
        Nie, homoseksualizm nie jest naturalny. Chociażby to, że się nie mogą rozmnażać świadczy o tym, ze to nie jest w zgodzie z naturą. Zastanów się.
        • volga_jasnowidzaca Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo 24.12.11, 14:22
          Gość portalu: myślę normalnie napisał(a):

> Nie, homoseksualizm nie jest naturalny. Chociażby to, że się nie mogą rozmnażać
          > świadczy o tym, ze to nie jest w zgodzie z naturą. Zastanów się.

Okolo 5% każdej populacji, od ameby po jelonki z doliny Roztoki (i ludzi) jest homoseksualne.

• turing_machine Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo 24.12.11, 14:23

> Nie, homoseksualizm nie jest naturalny. Chociażby to, że się nie mogą rozmnażać

Dokładnie - zastanów się. Homoseksualizm nie oznacza bezpłodności. Wiele par ma swoje dzieci. Lesbijki rodzą dzieci, niektóre nawet kilkoro. Poczytaj coś o "tęczowych rodzinach", to się dowiesz. Poza tym, homoseksualizm jest naturalny, bo występuje w naturze, czyli np. wśród ludzi, ale także u wielu innych gatunków zwierząt.

PS. Pozdrawiam molo (sopockie?) i Danka.
        • Gość: matek Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo IP: *.root.com.pl 24.12.11, 14:33

osoby homoseksualne nie są bezpłodne. :-)
          mają często dzieci, choćby z poprzednich hetero związków

Czy to że niektóre pary hetereseksualne, powoduje że nie pozwala im się jawnie funkcjonować w związkach? korzystać z możliwości przysługującym związkom hetero (choćby rodzinne prawo spadkowe bez podatków, możliwość odmówienie zeznań w sądzie, wspólne opodatkowanie się jako jednego gospodarstwa rodzinnego, itd. , itp)
        • Gość: matek Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo IP: *.root.com.pl 24.12.11, 14:34

osoby homoseksualne nie są bezpłodne. :-)
          mają często dzieci, choćby z poprzednich hetero związków

Czy to że niektóre pary hetereseksualne są bezpłodne, powoduje że nie pozwala im się jawnie funkcjonować w związkach? korzystać z możliwości przysługującym związkom hetero (choćby rodzinne prawo spadkowe bez podatków, możliwość odmówienie zeznań w sądzie, wspólne opodatkowanie się jako jednego gospodarstwa rodzinnego, itd. , itp)
        • Gość: Zka Co to znaczy zgodny z naturą?? IP: *.ngm.net.pl 24.12.11, 14:38
          - czy ludzie chcący być ze sobą, muszą się rozmnażać?? czy w przyrodzie wszystko się rozmnaża?
          - czy powinniśmy naśladować przyrodę we wszystkim? - w przyrodzie generalnie słabszy musi zginąć i być pożartym przez silniejszego, szybszego, sprytniejszego,
          - skoro jest takie bezrobocie, niemowlęta znajduje się w śmietnikach, żyje tyle rodziców nieumiejących /niechcących/ wychowywać dzieci, to może oni nie powinni ich rodzić??, nie zmuszajmy ich do rozmnażania,
          - dlaczego kler sam sobie nałożył zakaz rozmnażania?? /innych do tego przymusza/ - to chyba jest nic innego jak ZBOCZENIE!!!
        • thekootas Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo 24.12.11, 15:40
          no jak to nie moga sie rozmnazac????
          oczywiscie ze moga-
          musza tylko zaplodnic samice (w przypadku gejow) lub w przypadku lesbijek dac sie zaplodnic samcowi -
          bedzie potomstwo? bedzie

wiec to ty sie zastanow

• rychoku Rak też jest "naturalny" 24.12.11, 14:55
        Wszystkie choroby, jak np. rak, czy sodomia, są "naturalne", co nie znaczy, że nie należy leczyć ludzi nimi dotkniętych. Wręcz przeciwnie, miłość bliźniego nakazuje przyjść im z pomocą, a nie - tolerancyjnie zostawić własnemu losowi.
        • turing_machine Re: Rak też jest "naturalny" 24.12.11, 15:13
          rychoku napisał:

> Wszystkie choroby, jak np. rak, czy sodomia, są "naturalne".

Tylko, że homoseksualizm chorobą nie jest, bez względu na to, ile razy będziesz powtarzał(a), że jest.
          • Gość: rychoku Re: Rak też jest "naturalny" IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.11, 15:43
            To, że iluś pedałów coś przegłosowało, nie znaczy zmiany rzeczywistości, bo tej magią i zamawianiem zmienić się nie da.
            • turing_machine Re: Rak też jest "naturalny" 24.12.11, 19:30
              Gość portalu: rychoku napisał(a):

> To, że iluś pedałów coś przegłosowało, nie znaczy zmiany rzeczywistości, bo tej
              > magią i zamawianiem zmienić się nie da.

Coś mnie ominęło? Coś już przegłosowali? A co takiego? O jaką rzeczywistość chodzi? Te 5% coś może narzucić wszechwładnym 95 procentom? Przed czym się tak bronią? Czyżby byli tak niepewni swej 'normalności'?

• 0721x Re: Rak też jest "naturalny" 25.12.11, 09:16
              rychoku domyślam się że Ty możesz się rozmnażać i tak oto wzrasta procent idiotów w populacji
            • krwawy_krolik Re: Rak też jest "naturalny" 25.12.11, 12:55
              Uhm, a to jaka jest ta "rzeczywistosc" wiesz z lektury pisma swietego zapewne?
          • galaxy2099 norma tez nie jest 24.12.11, 16:13
            Nie jest tez zadna NORMA bez wzgledu na to ile razy ty i tobie podobne beda to powtarzac i zaklinac rzeczywistosc
            • turing_machine Mniejszość nie oznacza nienormalności 24.12.11, 19:21
              galaxy2099 napisał:

> Nie jest tez zadna NORMA bez wzgledu na to ile razy ty i tobie podobne beda to
              > powtarzac i zaklinac rzeczywistosc

Zależy, co rozumiesz przez 'normę'. Jeśli chodzi Ci o to, że norma to większość, to tak, osoby homoseksualne stanowią mniejszość, ok. 5% wszystkich ludzi. Jednak 'mniejszość' nie oznacza nienormalności. Dorośli, którzy mają błękitne oczy są mniejszością, ale przecież nie są chorzy, ani nienormalni. Uprzedzę też inny z uporem powtarzany argument: "gdyby wszyscy byli homo, to ludzkość by nie przetrwała". Po pierwsze, normą jest to, że osoby nieheteroseksualne są mniejszością. A po drugie, nawet gdyby połowa, albo nawet cała ludzkość byłaby homo/bi, to i tak ludzkość by przetrwała. Homseksualizm nie oznacza bezpłodności. Byłby tylko inny model rodziny i... inna religia. Last but not least, kto powiedział, że ludzkość ma przetrwać? Ludzkość robi wiele rzeczy, żeby nie przetrwać. Niszczy środowisko, wymyśliła "atom", coraz więcej ludzi jest bezpłodnych, etc. Ludzkość nie jest czymś wiecznym i wreszcie "szlag ją trafi", ale przyczyną na pewno nie będzie homo- czy biseksualizm tych kilku procent.
            • krwawy_krolik Re: norma tez nie jest 25.12.11, 12:56
              A kogo to obchodzi? Rownie glupia dyskusja jak "czy norma jest pisanie lewa czy prawa reka". A pisz sobie ktora chcesz, i zyj szczesliwie.
        • maciekz70 Re: Rak też jest "naturalny" 24.12.11, 18:15
          Głupota też jest w pełni naturalna.Więc dlaczego nie chcesz spróbować jej u siebie wyleczyć?
        • krwawy_krolik Re: Rak też jest "naturalny" 25.12.11, 12:55
          Tylko ze homoseksualisci na ogol nie chca byc "leczeni", wiec sie od nich odwal ze swoim oszolomstwem.
        • donmarek Re: Rak też jest "naturalny" 27.12.11, 18:41
          ... także choroba nóg, więc, bracie, lecz się, bo na leczenie głowy za późno.
    • dzi1a ks.Roman J. 24.12.11, 13:20
      wyborcza.pl/1,75248,10869194,Ksiadz_molestowal.html
    • Gość: Max Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homose... IP: *.internetia.net.pl 24.12.11, 14:24
      Ja bym proponował zbojkotować wszystkie sklepy wielkopowierzchniowe te zagraniczne.Bo tam pracuje sie jako niewolnik
      • Gość: Zka Ale się pracuje i kradnie - jak chrześcijanin. IP: *.ngm.net.pl 24.12.11, 14:42
        Ci co chcą pracować, mają pracę, inni robią zakupy.
        Kto brzydzi się pracy, zawsze będzie miał wymówkę.
        • Gość: Racjonalista Re: Ale się pracuje i kradnie - jak chrześcijanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 15:40
          ci najgłosniej krzyczący (chrześcijanie) mają po prostu pusto we łbach. Ciemnota, ćwierćinteligenci i parobki czarnych.
          • zbig1113 Re: Ale się pracuje i kradnie - jak chrześcijanin 26.12.11, 18:51
            "Wiesz dlaczego dzwon jest głośny?
            Bo w środku próżny."
          • Gość: filemon Re: Ale się pracuje i kradnie - jak chrześcijanin IP: 109.255.148.* 29.12.11, 14:40
            "Gość portalu: Racjonalista napisał(a):

> ci najgłosniej krzyczący (chrześcijanie) mają po prostu pusto we łbach. Ciemnot
            > a, ćwierćinteligenci i parobki czarnych. "
            Ciesz się, że żyjesz w katolickim krju. Za coś takiego u muzułmanów już byś miał odciętą głowę. Jeszcze kilka lat tej waszej otwartości europejskiej i wszyscy będziecie lękać przed Mahometem. A który podniesie głowę z tłumu - już jej nie będzie miał. Brawo. Dalej plujcie na katolików.
            • Gość: gosc Re: Ale się pracuje i kradnie - jak chrześcijanin IP: *.root.com.pl 29.12.11, 18:29
              > "Gość portalu: Racjonalista napisał(a):
              >
              > > ci najgłosniej krzyczący (chrześcijanie) mają po prostu pusto we łbach. C
              > iemnot
              > > a, ćwierćinteligenci i parobki czarnych. "

Gość portalu: filemon napisał(a):
              > Ciesz się, że żyjesz w katolickim krju. Za coś takiego u muzułmanów już byś mia
              > ł odciętą głowę. Jeszcze kilka lat tej waszej otwartości europejskiej i wszyscy
              > będziecie lękać przed Mahometem. A który podniesie głowę z tłumu - już jej nie
              > będzie miał. Brawo. Dalej plujcie na katolików.

żebyście nie popadli w jednej skrajności w drugą,
              homoseksualista nie musi oznaczać antykatolik!
              Nie szufladkujcie ludzi takimi dwuwymiarowym kategoriami.

homoseksualiści to również i katolicy.
              wśród katolików są homoseksualiści.
              Jedno nie wyklucza drugiego. to dwie niekoniecznie w pełni zależne płaszczyzny.
        • Gość: znajca Re: Ale się pracuje i kradnie - jak chrześcijanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 09:20
          Zka, nie kradnij i nie chwal się chwalisz się tym swoim chrześcijaństwem
          a feeee
    • wenzel2 homofobia to już dogmat? 24.12.11, 16:10
      Może ktoś z dyżurnych katolików (celowo nie piszę chrześcijan, bo to co innego) mi wyjaśni, od kiedy dyskryminacja homoseksualistów stała się jednym z naczelnych dogmatów waszej "wspólnoty kościelnej".
      • galaxy2099 Homofila dogmatem XXI wieku??? 24.12.11, 16:14
        A moze to ty nam wyjasnisz od kiedy to homofila stala sie dogmatem ateistow XXI wieku?
        • zbig1113 Re: Homofila dogmatem XXI wieku??? 26.12.11, 18:53
          Nie żadna homofilia, tylko niezaglądanie bliźniemu pod kołdrę...
          To, akurat, zawsze powinno być normą.
          • Gość: ciekawy Re: Homofila dogmatem XXI wieku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 10:25
            ja tam bliźniemu pod kołdrę nie zaglądam, ale jak bliźni łazi z transparentejm że trza go szanować bo jest pedałem to wtedy mam ochotę mu .....
            • Gość: dsa Re: Homofila dogmatem XXI wieku??? IP: *.230.90.48.rzeszow.mm.pl 05.01.12, 13:40
              Gość portalu: ciekawy napisał(a):
              > ja tam bliźniemu pod kołdrę nie zaglądam, ale jak bliźni łazi z transparentejm
              > że trza go szanować bo jest pedałem to wtedy mam ochotę mu .....

Super, że nie zaglądasz pod kołdrę (a właściwie całe szczęście :-), jeszcze tego by brakowało).
              Tylko sedno sprawy jest w tym, że osoby LGBT mają problem z tym, że w przeciwieństwie do osób hetero są narażone na ostracyzm społeczny, w momencie gdy nie kryją się że są właśnie LGBT
              - np. publicznie idę za rękę (tak jak idą pary hetero)
              - np. na biurku stoi zdjęcie ich partnerki/partnera
              - np. w pracy powiedzą byłam na imprezie ze swoją dziewczyną

Problem jest właśnie wtedy, większość społeczeństwa uzurpuje sobie w tym momencie prawo do ubliżania im (te pedały), krytykowania, wyśmiewania, poniżania takich osób.
              Bo jak to tak wypada? Boże, to grzech! To straszne, a fe. itd. Wstyd się pokazać z taką osobą, współpracować, jeszcze inni pomyślą że ja też jestem "z tych".

Dopóki tak będzie się działo, będą narażone na niechęć, gorsze traktowanie, osoby LGBT będą starały się to zmienić, m.in wychodząc na ulice z transparentami (bo jeżeli normalne pokazywanie się nie daje rezultatu, to trzeba dosadniej pokazać się że się istnieje, jak się wygląda i o co się walczy)

Trudno uznać popularne stwierdzania: "cieszcie się że Was nie bijemy", "przecież możecie to robić w domu po kryjemy" za wyraz tolerancji i akceptacji, bo nie jest szczerą akceptacją/tolerancją stwierdzenie: "ok, Ale pod warunkiem że ich nie widzę, i nie mam z nimi kontaktu".

Ps. tak, mam znajomych w środowisku LGBT i uwierzcie mi są to najzwyklejsi i najnormalniejsi i najfajniejsi ze znajomych których mam :-)
              Może trochę bardziej wrażliwi i sensoryczni niż większość o tej samej płci (jeśli chodzi o facetów). Co nie znaczy że zmanierowani czy przegięci (absolutnie nie!). Strażak :-), nauczyciel 3x :-), analityk finansowy :-), przedstawicielka handlowa :-) - to przykłady zawodów które wykonują...
              • Gość: inna Re: Homofila dogmatem XXI wieku??? IP: *.root.com.pl 05.01.12, 15:49
                > Gość portalu: dsa napisał(a):
                > Problem jest właśnie wtedy, większość społeczeństwa uzurpuje sobie w tym momenc
                > ie prawo do ubliżania im (te pedały), krytykowania, wyśmiewania, poniżania tak
                > ich osób.
                > Bo jak to tak wypada? Boże, to grzech! To straszne, a fe. itd. Wstyd się pokaz
                > ać z taką osobą, współpracować, jeszcze inni pomyślą że ja też jestem "z tych".

jak bardzo boli mowa nienawiści, homofobia można wyobrazić sobie oglądając np:
                www.youtube.com/watch?v=TdkNn3Ei-Lg The "Whats goin on.." video is real and all true.

Dlatego na świecie jest wiele akcji wyjaśniających rzeczywistość
                President Obama: It Gets Better www.youtube.com/watch?v=geyAFbSDPVk
                Google Employees: It Gets Better www.youtube.com/watch?v=pYLs4NCgvNU
                Facebook Employees: It Gets Better www.youtube.com/watch?v=iPg02qjL40g
                Apple Employees: It Gets Better: www.youtube.com/watch?v=iWYqsaJk_U8

I oficjalna strona kampanii It Gets Better: www.itgetsbetter.org
    • Gość: asdf Re: A ja Bojkotuje już od dawna z innego powodu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 16:14
      Kłamią i wciskają kity. Często można spotkać produkty które osobno kosztują mniej niż te w kilkupakach z promocją. Do tego często cena w kasie jest inna niż na półce. ceny a nad nimi pisakiem napisane nowe i przekreślone że niby promocja... Najgorszy sklep w Rzeszowie do tego Drogi.
      • maxter1979 Re: A ja Bojkotuje już od dawna z innego powodu! 24.12.11, 20:37
        zatrudnij się w Tesco lub innym markecie i dowiesz się jak to jest. Pracuję na dziale sport/zabawki w Warszawie. razem jest na 5 osób. a klientów jest tysiące i większość robi straszny bałagan. przestawiaja produkty, rozmyślaja się. codziennie przy kasach mam 5-6 pełnych koszy tzw. single (czyli produktów zostawionych przy kasie) w okresie przeswiątecznym to już wogóle szał. ludzie nie wiedzą czego chcą. TO NIE JEST ZŁA WOLA MARKETU!! nikt nie chce Cie oszukać. zawsze masz pod ręką skaner dla klienta i możesz sprawdzić cenę. (w Tesco jest ich bardzo dużo)
        PS. dział DKC (dział kontroli cen) liczy sobie 4 osoby + kierownik na cały sklep!!! z oszczedności żebys mógł kupic tanio jak w dyskoncie więc nie narzekaj !!
    • Gość: Rozsadek Ten bojkot to skandal! IP: *.fbx.proxad.net 24.12.11, 16:51
      Ten bojkot to po prostu wstyd i skandal bo przeciez, homofobia to przestepstwo (w wieskzosci krajow grozi za to kary w sadzie).
      Czy to zle, ze ktos buntuje sie przeciw przestepstwym? To wcale nic nie ma wspolnego z promocja homoseksualizmu!
      To, ze tym zlym chrzescijaninom sie nie podoba jak ktos im przypomina, ze promowujac homofobie, ida w kierunku ktore Jezus potepia, to ich sprawa. Tak robiac, stwawiaja sie samemu poza kosciol.
      • Gość: ciekawy Re: Ten bojkot to skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 09:15
        skandal to dwa samce nawzajem czyszczące se odbyt.
        i z takimi ja mam kupować w klepie?
        a może nie myl rąk i macaja wszystko co sie da , akupujacy zajadaja ze smakiem te goowna?
        • turing_machine Re: Ten bojkot to skandal! 03.01.12, 19:26
          Jeśli jesteś taki obsesyjnie "higieniczny", to nie powinieneś robić żadnych zakupów, podawać ludziom ręki, dotykać klamek, trzymać się uchwytów w środkach komunikacji publicznej. bo większość ludzi w Polsce nie myje rąk po wyjściu z kibla. Kiedyś w programie telewizyjnym, w którym gej dyskutował gej z homofobką, pani ta odmówiła podania ręki gejowi, bo jak powiedziała "nie wiadomo gdzie ta (jego) ręka przedtem była". Poza tym, że niepodanie ręki osobie, która do nas ją wyciągnęła jest nie tylko afrontem, ale zwykłym chamstwem, to można by się zastanawiać z, gdzie przedtem była JEJ ręka, i czy aby przed spotkaniem ją umyła :[
        • turing_machine Re: Ten bojkot to skandal! 03.01.12, 19:49
          Gość portalu: ciekawy napisał(a):
          > skandal to dwa samce nawzajem czyszczące se odbyt.
          > i z takimi ja mam kupować w klepie?
          > a może nie myl rąk i macaja wszystko co sie da , akupujacy zajadaja ze smakiem
          > te goowna?

Gościu portalu,jeśli jesteś taki obsesyjnie "higieniczny", to nie powinieneś robić żadnych zakupów, podawać ludziom ręki, dotykać klamek, trzymać się uchwytów w środkach komunikacji publicznej. bo większość ludzi w Polsce nie myje rąk po wyjściu z kibla. Kiedyś w programie telewizyjnym, w którym gej dyskutował z homofobką, pani ta odmówiła podania ręki gejowi, bo jak powiedziała "nie wiadomo gdzie ta (jego) ręka przedtem była". Poza tym, że niepodanie ręki osobie, która do nas ją wyciągnęła jest nie tylko afrontem, ale zwykłym chamstwem, to można by się zastanawiać, gdzie przedtem była JEJ ręka, i czy aby na pewno przed spotkaniem ją umyła :[
          • Gość: ciekawe Re: Ten bojkot to skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 10:25
            jak byś nie wiedział to ci powiem, większość to normalni ludzie, nie babrzący się w gó...e...
            i ja nie mówie o wyciaganiu ręki do powitania tylko o grzebaniu w toware sklepowym. więc ta cała ta twoja filozofia i nauczanie jest po prostu ... delikatnie rzecz ujmując.... goowniana
    • Gość: pff ech IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.11, 17:27
      Kogo to obchodzi?
    • marslaw1 Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homose... 24.12.11, 18:09
      Kupujcie z jarosławem Zbawicielem!
    • Gość: Aspiryn30 Sami normalni! :) IP: *.dsl.bell.ca 24.12.11, 19:19
      Możnaby pomyśleć, że internet składa się z samych normalnych, antyoszołomów i innych rozsądnych. A czy ktoś pomyślał choć przez moment i podziękował temu w kogo/w co wierzy, za ten luksus bojkotowania czegokolwiek?
    • Gość: Tiiaaa Do Tesco chodzę się wyłącznie wylać ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 20:18
      Tiaaa !
      • Gość: gosciu Re: Do Tesco chodzę się wyłącznie wylać ! IP: *.aster.pl 25.12.11, 05:22
        no to teraz w ramach bojkotu musisz lac w gacie
    • maxter1979 zbojkotowali bojkot na Tesco Gocław 24.12.11, 20:30
      w Tesco Warszawa Gocław zrobiliśmy mega obrót w porównaniu z rokiem ubiegłym na wszystkich działach. Na zabawkach nie zostało prawie nic. Widać zbojkotowali bojkot
    • Gość: goscgosc Brednie Wyborczej IP: *.aster.pl 25.12.11, 05:20
      ilu jest tych oburzonych ionternautow,co ????
      Mamy bojkotowac cala siec,bo jeden wpis jednego czlowieka sie uakzal???
      W dodatku on MA RACJE,malzenstwa homoseksulane przeszkadzaja tylko katolickim kolunom i dewotom.
      Im przxeszkadza wszystko: kiedys transplantacje serca,potem HIV,teraz geje.
      Koltun,tepy i prymitywny,zawsze jest zagrozony nowosciami i najlepiej sie czuje w swoim zatechlym,znajomym swiatku
      • galaxy2099 ale gosciu pitolisz 25.12.11, 06:28
        Malzestwa homoseksualistow oznaka postepu , innowacji, nowoczesnosci i otwartosci umyslu ... chyba zaraz zeszczam sie ze smiechu, moj ty bezmozgowcu kochany.

Tylko tyle masz do zaoferowania ludzkosci ptasi mozdzku? Zal mi tej ludzkosci i jej przyszlosci jesli tyle masz tlyko do powiedzenia. Idz na parade rownosci to z pewnosci inteligencji od razu ci przybedzie. najlepiej obskakuj z 10 takich parad rocznie to Nobla dostaniesz.
        A tak wogole to na zlosc katolikom fiuta sobie obetnij i maszeruj z przywiazanym do lba przyrodzeniem ... to dopiero bedziesz nowoczesny i otwarty.
        • 6.smiech Re: ale gosciu pitolisz 25.12.11, 10:45
          galaxy2099 napisał:

> Tylko tyle masz do zaoferowania ludzkosci ptasi mozdzku? Zal mi tej ludzkosci i
          > jej przyszlosci jesli tyle masz tlyko do powiedzenia. Idz na parade rownosci t
          > o z pewnosci inteligencji od razu ci przybedzie. najlepiej obskakuj z 10 takich
          > parad rocznie to Nobla dostaniesz.
          > A tak wogole to na zlosc katolikom fiuta sobie obetnij i maszeruj z przywiazany
          > m do lba przyrodzeniem ... to dopiero bedziesz nowoczesny i otwarty.

tobie bezmozgowcu inteligencji napewno juz nie przybedzie zebys nie wiem co robil. Spadaj do
          swojego sredniowiecza. Musze sie przyznac ze tak debilskiego, dewocjonalnego i moherowego
          wpisu dawno nie czytalem.
    • Gość: Jerry Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homose... IP: *.play-internet.pl 25.12.11, 06:26
      A co mnie obchodzi to co oni tam propagują jeżeli mają taniej niż inni to będę kupował.
      • Gość: meee ! Chłop z chłopem to już przeżytek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 08:29
        Teraz nowoczesny człowiek żyje z capem ... I to jest tzw postęp !!!
        • zbig1113 Re: Chłop z chłopem to już przeżytek ... 26.12.11, 18:58
          A współżyj sobie z kim chcesz, nawet z jakimś przystojnym capem.
          Nic mi do tego....
          • Gość: danek Re: Chłop z chłopem to już przeżytek ... IP: 69.31.103.* 27.12.11, 10:05
            zbig1113 napisał:
            > A współżyj sobie z kim chcesz, nawet z jakimś przystojnym capem.
            > Nic mi do tego....

przeraża mnie ciągle niezrozumienie społeczeństwa problematyki,
            tu nie chodzi o to kto z kim i jak współżyje, a takie odnosi się wrażenie że osoby negatywnie wypowiadające się w tym zakresie jako pierwszy i wręcz podstawowy argument wysuwają sprawy dot. sposobu fizycznego współżycia, zapominając lub nie wiedząc że
            1. nie o to w tym tylko chodzi...
            2. u osób "nie-hetero" - w "tych sprawach" - wcale nie dominuje współżycie o jakim myślą hetero (byłoby strasznie nudne ;-)
            3. jeżeli już, to z badań wynika że osoby hetero w podobnym odsetku jak osoby homo kochają się w ten sposób

I tu się zgadzam. NIE zaglądajmy NIKOMU do sypialni. To sprawa iście indywidualna i dopóki relacja jest pomiędzy dorosłymi, dojrzałymi i godzącymi się na to osobami NIC NAM DO TEGO.
            W innych (negatywnych/patologicznych) przypadkach reakcja jest konieczna.

Podkreślam: sprawa dotyczy obecnego negatywnego traktowania (ostracyzm społeczny) w Polsce/Rzeszowie osób homoseksualnych i żyjących w związkach homoseksualnych.

Ile razy swoim zachowaniem naśmiewaliście się z takich osób, poniżaliście pedałów i lesby., Może koło Was była wtedy taka osoba? Jak musiała się czuć?
            Ludzie ludziom gotują taki los.
            Zastanówcie się w te święta czy w następnym roku nie warto być bardziej pozytywnie nastawionym do takich osób?, bardziej akceptowalnym, przyjaznym.
            Warto, to też jest miłosierdzie do drugiej osoby.

Niewiele osób zdaje sobie sprawę co znaczy być zmuszonym do życia w ukryciu, nie móc powiedzieć prawdy o sobie bez obaw o swoją przyszłość. Ile takie osoby tracą energii życiowej na permanentną kontrolę by nie powiedzieć jednego słowa za dużo, bo następnego dnia rozpocznie się niewidzialne niszczenie takiej osoby przez osoby których moralność każe im naśmiewać się, nie akceptować, potępiać na każdym kroku, nie ułatwiać, a wręcz utrudniać życie tylko dlatego że kocha osobę tej samej płci..

Ile rodzin nie akceptuje takich postaw u swoich synów, córek. "Co ludzie powiedzą?", "Co sąsiedzi powiedzą?", "jak mogłeś/mogłaś mi to zrobić?", Ile rodzin w Rzeszowie nie zasiądzie do stołu ze swoimi dziećmi które powiedziały im że żyją z osobą tej samej płci i zostały tym samym wykluczone z rodziny, przez rodziców, rodzeństwo.
            Ot, samo życie.
    • Gość: zalogowany Bojkot słowników: Nie używajmy dopełniacza! IP: *.ztpnet.pl 25.12.11, 10:54
      Agata & Marcin donoszą z Rzeszowa:

...zapowiedzieli bojkotowanie sklepy Tesco...

Niedonoszone w szkole słowniki mogą odbić się gazetową czkawką nawet w Rzeszowie...

---

Dzień bez TYCH tematów w Gazecie uważa się za stracony?
      • turysta_z_izraela Wiesz co? 25.12.11, 11:38
        Te dopełniacze, celowniki, dopełnienia raz w bierniku, raz w dopełniaczu w stosunku do orzeczenia - to jest przeżytek.
        As putivam do Sofia. As sam od Sofia - język bułgarski zamiast dopełniaczy (kto w ogóle wymyślił te polskie określenia przypadków w miejsce łacińskich?) - język bułgarski ma po prostu partykułę "na", która odpowiada angielskiemu "of". Proste, no i język bułgarski też ładnej brzmi od polskiego brzęczyszczykowania.
    • Gość: buddysta A źli muzułmanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 11:32
      Dlaczego biały tchórz, zbabielec skończony nie napisze o złych muzułmanach? Kawał skończonej, plugawej angielskiej cioty!
      • krwawy_krolik A zli buddysci? 25.12.11, 12:59
        Dlaczego biały tchórz, zbabielec skończony nie napisze o złych buddystach? Kawał skończonej, plugawej angielskiej cioty!
        • turysta_z_izraela Islam śmierdzi 25.12.11, 19:08
          Buddyści nikomu się nie narzucają.
          Pierwsza w narzucaniu się jest islamica, drugie chrześcijaństwo.
          • krwawy_krolik Re: Islam śmierdzi 26.12.11, 12:51
            > Buddyści nikomu się nie narzucają.

Bzdura. W W-wie jest wiecej ulotek promujacych buddyzm (jakis lama Ohle Nydal or whatever) niz islam (zero).
            • turysta_z_izraela Buddyzm robi to ulotkami, islam - bombami 26.12.11, 20:11
              Krawy islamski króliku.
              • ramone.alcin Re: Buddyzm robi to ulotkami, islam - bombami 31.12.11, 21:14
                Slyszales o Aum Shinrikyo? O buddyjskim terroryzmie na Sri Lance?
    • turysta_z_izraela Generalnie to religia jest przyczyną wojen 25.12.11, 11:35
      Generalnie to religia jest przyczyną wojen i konfliktów.
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Generalnie to religia jest przyczyną wojen 26.12.11, 06:12
        Aby ludzie mogli zgodnie żyć obok siebie muszą uzgodnić wiele spraw, chociażby takie rzeczy co jest złe, co jest dobre. Człowiek jest zwierzęciem społecznym i musi współdziałać z innymi ludżmi.
        Dlatego jeśli np. taki Żyd biegły w rachunkach i zdający sobie sprawę z oprocentowania udzieli pożyczki, nie wyjaśniając konsekwencji i skutków procentów, to ten pożyczkodawca czuje się oszukany, jeśli się zbierze dużo oszukanych ludzi, to, łatwo można taką mniejszość wyznaniową która ma inną moralność wykurzyć.
        Dlatego jeśli np. taki Arab biegły w omotaniu kobiet ożeni się z kobietą z naszego kręgu kulturowego i będzie ją traktował jak swoją własność i niewolnicę, to taką mniejszość wyznaniową można łatwo ....
        Dlatego, jeśli taki europejczyk w kraju arabskim będzie się spotykał z samicą arabską , to łatwo może skończyć z nożem w plecach.
        .....
        Dlatego religia nie jest przyczyną wojen, to tylko jest środek do wypracowania i uzgodnienia sygnałów dawanych przez machanie ogonem, aby było wiadomo czy ktoś macha wrogo, czy też zaleca się do samicy, i aby wszyscy w stadzie się rozumieli.
      • 123jna Re: Generalnie to religia jest przyczyną wojen 26.12.11, 08:23
        turysta_z izraela - zydowska takze, poprzedniczka chrzescijanstwa.
    • Gość: oszukany/e-fun oszukani przez efun.com.pl łączmy się! IP: *.aircity.pl 25.12.11, 12:47
      www.facebook.com/pages/Oszukani-przez-efuncompl/295566617147203
      • Gość: eFun Re: oszukani przez efun.com.pl łączmy się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 20:41
        Drodzy Państwo, firma w Mysłowicach rzetelnie wypełnia zamówienia. Wszystkie zamówienia realizowane są zgodnie z warunkami oferty. W przypadku ofert rabatowych są one realizowane do 14 dni roboczych. Wszyscy, którzy złożyli zamówienie i nie zostało ono zrealizowane w terminie regulaminowym otrzymują zwrot poniesionych kosztów lub rekompensatę w postaci gratisu za porozumieniem stron. Nie prawda jest pomówienie że przesyłki nie zostały zrealizowane.
      • Gość: Monika Re: oszukani przez efun.com.pl łączmy się! IP: *.aster.pl 04.01.12, 11:42
        Ten "sklep" to jakaś żenada! Niby samo zamówienie poszło sprawnie ale potem już tylko same problemy, a to nie mają wszystkich danych do faktury więc tydzień opóźnienia (a wystarczyło zadzwonić i zapytać o te dane a tak to kontaktują się drogą mailową i obiecują że odpowiedzą w przeciągu 48h- a i to im się nie udaje). Potem natłok pracy więc jednak nie wyślą paczki przed świętami a teraz kiedy okazało się że udało się ją w końcu nadać to wróciła do magazynu tylko ciekawe z jakiego powodu skoro adres do wysyłki jest adresem biurowym pod którym w każdy dzień roboczy ktoś może odebrać paczkę a co więcej kurier ma nr do klienta więc jeśli miał jakiś problem to mógł zadzwonić. Tak więc minął miesiąc od złożenia zamówienia i opłacenia go a paczki jak nie było tak nie ma.
        Pozdrawiam i absolutnie NIE POLECAM!
    • echterposener Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homose... 25.12.11, 12:50
      Ja nie kupuję w Tesco od ładnych kilku lat. Z prozaicznego powodu - w ich sklepach, przynajmniej w Poznaniu jest po prostu brudno. Obrzydliwie brudno!
    • krwawy_krolik Bojkotujmy Kosciol Katolicki za promocje pedofilii 25.12.11, 12:58
      • 6.smiech Re: Bojkotujmy Kosciol Katolicki za promocje pedo 25.12.11, 13:20
        sluszna propozycja !
        • starblast Re: Bojkotujmy Kosciol Katolicki za promocje pedo 25.12.11, 18:35
          Popieram.
    • Gość: MANIEK Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homose... IP: *.120.225.195.static.bait.pl 25.12.11, 15:03
      Do odwołania nia zostawię grosza w sieci TESCO.Na szczęscie sa tansze markety a tą wypowiedzią mnie do końca kochający pewnie inaczej zniechęcił .Brzydzę się dewiantami i nie chcę mieć z nimi żadnego kontaktu.
      • Gość: qwer Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.11, 15:43
        Zgadzam się z tobą, też nie lubię dewiantów i dlatego od dawien dawna nie chodzę do kościoła ...
      • 123jna Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo 26.12.11, 08:25
        maniek - przykro miz, ale sam jestes dewiantem mentalnym. Ani wiedza ani miloscia blizniego sie nie wykazujesz.
    • aekielski Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homose... 25.12.11, 16:02
      Omijam Tesco z racji tych cholernych punktów. Nie lubię być w jakikolwiek sposób przymuszany do czegokolwiek.
    • marryinc Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo 25.12.11, 16:40
      Dokładnie, w Tesco jest tanio
    • marryinc Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homose... 25.12.11, 16:41
      Niech mi ktoś powie, że Polacy są tolerancyjni, buahaha. Ja jestem, ale wstydzę się, że jestem Polką. Taka siara na świat masakra. Ciemnota, zaściankowość i obłuda. Najważniejsze, żeby leżeć w kościele krzyżem, czy bijesz żonę czy bijesz dzieci, będziesz dobrym Polakiem jak dasz na tacę.
      • turing_machine Re: Bojkot Tesco: Nie kupujmy tam, propagują homo 25.12.11, 22:04
        marryinc napisała:

> Niech mi ktoś powie, że Polacy są tolerancyjni, buahaha. Ja jestem, ale wstydzę
        > się, że jestem Polką. Taka siara na świat masakra. Ciemnota, zaściankowość i o
        > błuda. Najważniejsze, żeby leżeć w kościele krzyżem, czy bijesz żonę czy bijesz
        > dzieci, będziesz dobrym Polakiem jak dasz na tacę.

Marryinc, to wszystko prawda, co piszesz, ale do bojkotu wezwano w Wielkiej Brytanii. Wpis o 'złych chrześcijanach" (zresztą zamieszczony w r. 2008!) był tylko pretekstem. Chodzi o to, że Tesco będzie głównym sponsorem parady Pride London w 2012 r. Mimo wszystko z wpisów na niniejszym forum widać, że mało kto się tym bojkotem podnieca. Wraca tylko jak bumerang bleblanie o 'pedałach', 'normie', 'naturze', 'chorobie', 'propagowaniu' i 'narzucaniu' homoseksualizmu'. Od lat chodzę do TESCO. Teraz dopiero widzę, że robiłam tam zakupy w kompletnej nieświadomości, nie zdając sobie sprawy z tego, że coś tam komuś narzucają ;-)
    • starblast Ale wieeeelki problem... 25.12.11, 18:32
      Co to oznacza promocja homoseksualizmu? Do paczki pączków homoseksualista gratis? ;) Chrześcijanie, a szczególnie katolicy jak coś wymyślą to nie wiadomo o co chodzi...

Chrześcijanie mają prawo do wyrażania swoich poglądów publicznie. Szkoda, że ateiści nie mają prawa do wyrażania swoich poglądów, bo zabiera się im wolność wypowiedzi art. 196 kk (obraza uczuć religijnych).
      W Polsce, przede wszystkim katolicy są jak moralni terroryści, których nie można ruszyć, a sami czują się bezkarni i robią co chcą. Dobrze, że jeszcze nie biegają z trotylem u pasa jak fanatyczni muzułmanie broniący swojej wiary.
    • Gość: MGPL Nie da się promować homoseksualizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 18:45
      dlatego że rodzaj orientacji seksualnej nie jest kwestią wyboru.
      • myslacyszaryczlowiek1 Tu się mylisz 26.12.11, 06:19
        Homoseksualizm można tak wypromować że będzie
        powszechny. .Kultura, media, wychowanie moze tak to wypromować że praktyki homoseksualne będą powszechnie obowiązującą normą.. Kultura, obyczaje potrafią zdziałać że 100% populacji będzie uprawiać pedarastię. Dowód:
        . Warto tutaj zwrócić uwagę na skomplikowany charakter związku między dwoma mężczyznami. Już w wieku kilku lat chłopcy z plemienia Asmat dobierali się w pary, razem chodzili na polowania, na ryby i do dżungli. Razem też uprawiali seks – traktowany w tym wypadku jako naturalny sposób zapewnienia równowagi. W związku panowała pełna symetria – nie było strony dominującej i biernej.
        www.focus.pl/cywilizacja/zobacz/publikacje/zycie-erotyczne-dzikich/nc/1/do-druku/1/
        W plemieniu Sambia, też z Nowej Gwinei, jest praktykowane fellatio w kontaktach między mężczyznami, a żonaci mężczyźni mają homoseksualnych kochanków.
        portalwiedzy.onet.pl/21360,,,,homoseksualizm,haslo.html
        To samo zaczyna się dziać w kulturze zachodu.
        www.wykop.pl/link/630551/heteroelastycznosc-nowa-moda/
        Dlatego się nie zgodzę że homoseksualiści nikomu nie zagrażają. Zagrażają nam wszystkim, naszym dzieciom i wnukom. Chcą zmienić nasze obyczaje, chcą uderzyć w podstawę naszej egzystencji tj rodzinę, złożoną z ojca i matki zajmującej się wychowywaniem przyszłych pokoleń.
        • 123jna Re: Tu się mylisz 26.12.11, 08:31
          myslacyszaryczlowiek - sam sobie zagrazasz tym malo oswieconym rozumowaniem. Poprawnie uzywasz jezyka polskiego - cala para idzie w gwizdek - a wiec cala twoja inteligencja i zdolnosci wykorzystywane sa do pytlowania po polsku - natomiast z "malym rozumkiem" co t
          u nie gra bo pewnie jestes dorosly. Analne stosunki pomiedzy kobieta i mezczyzna ci sie nie podobaja? To ostatnia moda a stad tylko krok do analnych stosunkow z mezczyzna. Polacy jak wiemy "glupich bab" nie lubia ale kochaja obcowanie z meska czescia spoleczenstwa. Musi wiec byc wsrod nich wielki procent homoseksualistow albo obojniakow. Od zawsze, od wspolnoty pierwotnej do panow w czarnych uwaga: sukienkach!
          • Gość: Mark Re: Tu się mylisz IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.11, 08:40
            A co jest "oświeconego" we wsadzaniu jednego pana w pupę drugiego pana? Jeśli to jest "oświecenia" to ja wolę mroki średniowiecza.
        • Gość: Mark Re: Tu się mylisz IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.11, 08:44
          Dokładnie. Seksualność to w dużej mierze kwestia obowiązujących obyczajów i kultury. Lobby homoseksualne próbuje przemodelować naszą obyczajowość i kulturę, poprzez wypromowanie homoseksualizmu jako obowiązującej normy.
          • turing_machine Re: Tu się mylisz 26.12.11, 22:19
            Gość portalu: Mark napisał(a):

> Dokładnie. Seksualność to w dużej mierze kwestia obowiązujących obyczajów i kul
            > tury. Lobby homoseksualne próbuje przemodelować naszą obyczajowość i kulturę, p
            > oprzez wypromowanie homoseksualizmu jako obowiązującej normy.

Z daną orientacją seksualną człowiek się rodzi. Nie jest to kwestia obyczajów ani kultury. Równie dobrze można by powiedzieć, że kolor oczu, włosów, jest kwestią obyczajów i kultury. Kompletna bzdura. W dużym stopniu kultura była i jest dziełem twórców o orientacji homoseksualnej. Homoseksualizm dotyczy około 5% ludzi. Nikt nie zamierza niczego przemodelować. Nie zrobi się homo z heteryka i odwrotnie. Chodzi o przyjęcie do wiadomości, że te 5% ma swoje miejsce w społeczeństwie i powinno mieć prawa takie same jak reszta. Pracują, płacą podatki, ale nie mają wszystkich równych praw. Żyją w związkach, często mają i wychowują dzieci, kochają się, tworzą rodzinę, ale w wielu sytuacjach są traktowani przez państwo jak obcy sobie ludzie.
            • myslacyszaryczlowiek1 Re: Tu się mylisz 26.12.11, 23:45
              Ci udowodniłem czarno na białym w załączonych linkach że można przerobić wszystkich na homoseksualistów. Że istnieją kultury w których wszyscy uprawiają homoseksualizm.że to tylko kwestia kultury, zniesienia tabu, obyczajowości.
              Owszem te parę procent, różne źródła podają różne procenty, jest zatwardziałymi homoseksualistami, ale resztę można tak ukształtować światopogląd, że też będzie uprawiać homoseksualizm. A to już zagraża społeczeństwu, takiemu jakie znamy, złożonymi z rodzin w których dzieci są wychowywane przez kobietę i mężczyznę.
              Udowodniłem ci czarno na białym że można zrobić homo z heretyka, to już się odbywa, dowód w trzecim linku.
              • turing_machine Re: Tu się mylisz 27.12.11, 02:28
                myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> Ci udowodniłem czarno na białym w załączonych linkach że można przerobić wszyst
                > kich na homoseksualistów. Że istnieją kultury w których wszyscy uprawiają homos
                > eksualizm.że to tylko kwestia kultury, zniesienia tabu, obyczajowości.
                > Owszem te parę procent, różne źródła podają różne procenty, jest zatwardziały
                > mi homoseksualistami, ale resztę można tak ukształtować światopogląd, że też bę
                > dzie uprawiać homoseksualizm. A to już zagraża społeczeństwu, takiemu jakie zna
                > my, złożonymi z rodzin w których dzieci są wychowywane przez kobietę i mężczyzn
                > ę.
                > Udowodniłem ci czarno na białym że można zrobić homo z heretyka, to już się o
                > dbywa, dowód w trzecim linku.

Niczego nie udowodniłeś. Gdyby można było "zrobić homo z heteryka" (i odwrotnie), to już by się dawno stało. Jeśli orientację można zmienić, to chyba raczej 95% hetero może (i robi to) narzucić zachowania (bo nie orientację) tym 5%, a nie odwrotnie. Heteroseksualizm, homoseksualizm, biseksualizm to orientacje seksualne, kształtujące się już w trakcie życie płodowego. Światopogląd nie ma tu nic do rzeczy. Czy sądzisz, że można by "przerobić" Cię na homoseksualistę? Jeśli Twoja orientacja nie jest chwiejna i jest ustalona, to o co chodzi?

A jeśli nawet 100% ludzi (łącznie z Tobą) byłoby homo, to co? Taka sama orientacja, jak każda inna. Mnie jest zupełnie obojętne, jakiej orientacji są inni ludzie. A w czym mi to ma przeszkadzać, jeśli ktoś jest homo, hetero, czy bi? A dzieci mogą być równie dobrze wychowywane przez kobietę i mężczyznę, jak i tylko przez tylko kobietę, tylko mężczyznę, lub przez lesbijki, gejów.

A w jakich to kulturach wszyscy uprawiają homoseksualizm? Mógłbyś podać jakąś nazwę?
                • myslacyszaryczlowiek1 Re: Tu się mylisz 27.12.11, 03:27
                  > A w jakich to kulturach wszyscy uprawiają homoseksualizm? Mógłbyś podać jakąś n
                  >
                  Dwa pierwsze linki
                  > A jeśli nawet 100% ludzi (łącznie z Tobą) byłoby homo, to co? Taka sama orienta
                  > cja, jak każda inna. Mnie jest zupełnie obojętne, jakiej orientacji są inni lud
                  > zie. A w czym mi to ma przeszkadzać, jeśli ktoś jest homo, hetero, czy bi? A dz
                  > ieci mogą być równie dobrze wychowywane przez kobietę i mężczyznę, jak i tylko
                  > przez tylko kobietę, tylko mężczyznę, lub przez lesbijki, gejów.
                  Wrzuć sobie w google np. hasło dzieci samotnych matek, a potem zabieraj na ten temat głos.
                  Może masz w rodzinie jakiegoś znajomego nauczyciela, on ma styczność z częścią populacji, zapytaj się czy dzieci rozwiedzionych rodziców są szczęśliwe, czy nie sprawiają kłopotów wychowawczych.
                  Obecny model kulturowy, rodzina złożona z matki i ojca, pozwoliła na osiągnięcie prymatu na świecie. Nie osiągnęły tego inne modele, np. złożone z czterech żon i mężczyzny.
                  Homo z heretyka można spokojnie zrobić, poczytaj trochę o życiu w więzieniu, i powtarzam zajrzyj sobie do tych dwóch linków.
                  Odwrotnie to już nie działa. Hitlerowcy oferowali życie w obozach koncentracyjnych za przejście na orientację hetero, z marnym skutkiem.
                  Homoseksualizm można nabyć nie tylko w życiu płodowym, to także kwestia kulturowa, istnienia tabu, obyczajowości, W linkach masz podane plemiona, gdzie sto procent mężczyzn uprawia homoseksualizm.

• Gość: molo Re: Tu się mylisz IP: 69.31.103.* 27.12.11, 09:48
                    > Homo z heretyka można spokojnie zrobić, poczytaj trochę o życiu w więzieniu,
                    > i powtarzam zajrzyj sobie do tych dwóch linków.
                    > Odwrotnie to już nie działa. Hitlerowcy oferowali życie w obozach koncentra
                    > cyjnych za przejście na orientację hetero, z marnym skutkiem.
                    > Homoseksualizm można nabyć nie tylko w życiu płodowym, to także kwestia kult
                    > urowa, istnienia tabu, obyczajowości, W linkach masz podane plemiona, gdzie st
                    > o procent mężczyzn uprawia homoseksualizm.

myslacyszaryczlowiek1 mylisz pojęcia, nie rozróżniasz orientacji homoseksualnej od zachowań homoseksualnych.

Zachowania homoseksualne tak jak piszesz mają związek z kulturą (pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm_a_kontekst_kulturowy), środowiskiem jakim się przebywa (więzienia, seminaria duchowne) i traktowany jest jako zastępstwo dla kontaktów heteroseksualnych.

Zachowanie homoseksualne nie świadczy że ktoś posiada orientację homoseksualną.
                    A o takich osobach w tym wątku dyskutujemy.

Sprawa dotyczy tego, że osoby posiadające orientację homoseksualną (na co nie mają wpływu) są w Polsce poniżane, źle traktowane, dyskryminowane przez dużą część społeczeństwa - bez powodu.
                    Są to osoby takie same jak każde inne, pracujące, płacące podatki, żyjące w społeczeństwie. Jednak komfort psychiczny takiego życia jest diametralnie różny od komfortu psychicznego jaki mają osoby heteronormatywne.

Dlatego sprzeciwiamy się takiej dyskryminacji i niesprawiedliwego traktowania takich osób. Chcemy by społeczeństwo dojrzało w tym zakresie i zrozumiało że to też ludzie, którzy chcą uregulować formalnie swoje często wieloletnie związki i mieć z tego tytułu zapewnione kilka praw których w przeciwieństwie do cywilnych związków hetero nie mają

1. prawo do otrzymania informacji o stanie zdrowa partnera/partnerki (w przypadku nieprzytomności)
                    2. ustawowe dziedziczenie w przypadku śmierci partnera/partnerki
                    3. prawo do otrzymania zwłok partnera/partnerki
                    4. możliwość utworzenia wspólnoty majątkowej
                    5. prawo do najmu lokalu po śmierci drugiej osoby
                    6. prawo do bycia pełnomocnikiem procesowym
                    7. odprawa pośmiertna po śmierci partnera/partnerki
                    8. renta rodzinna po śmierci partnera/partnerki
                    9. odmowa składania zeznań obciążających partnera/partnerkę
                    10. zaliczenie do I grupy w podatku od spadków i darowizn
                    11. wspólne rozliczanie podatku dochodowego

Fakt że tego typu związki nie mają takich praw jest właśnie dyskryminacja prawną osób o orientacji innej niż heteroseksulana.
                    • turing_machine Re: Tu się mylisz 27.12.11, 12:34
                      Molo (i Danek) nie wyobrażajcie sobie, że napiszecie tu i koniec. Jeszcze tysiące razy będzie trzeba powtarzać te oczywistości, bo ignorancja jest bezbrzeżna. Dodam tylko (piję tu do malegomyslacegoczlowieka1), że najczęstsze wyjaśnienia homofobii to:

a. ignorancja
                      b. niepewność własnej seksualności
                      c. utajona własna homoseksualność

(Herek, G.M. (1986) The Social Psychology of Homophobia: Toward a Practical Theory, New York University Review of Law & Social Change, str. 923)

malymyslacyczlowieku1, wybierasz a, b, czy c?
                      Link jest tu:
                      pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia#Przyczyny_homofobii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka