Dodaj do ulubionych

Nieaktualne rozkłady jazdy rzeszowskiego MPK

IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 11.01.12, 10:48
to jest kolejna rzeszowska innowacja, kolego. dziękujemy ci za nią Tadziu !
Obserwuj wątek
    • kmdr_rohan Aktualny rozkład rzeszowskiego MPK 11.01.12, 11:05
      Rozkład gnilny.
      :(
    • Gość: anonimus Nieaktualne rozkłady jazdy rzeszowskiego MPK IP: 89.174.106.* 11.01.12, 11:06
      tylko 10 minut, to sie ciesz. Ja kiedyś przez różnice w rozkładzie jazdy na stronie mpk rzeszów, a ta na przestanku spóźniłbym sie na pociąg, Uratowała mnie taksówka. Na przestanku autobus był 10 minut wcześniej niz w interneci i pech że był punktualny ech życie.
    • chris1970 Re: Nieaktualne rozkłady jazdy rzeszowskiego MPK 11.01.12, 11:26
      Tylko matołek nie jest w stanie zauważyć, że oba rozkłady mają różne daty ważności.
      To akurat jest dobrze, że ZTM rozwiesza nowe rozkłady na kilka dni przed wejściem w zycie nowego rozkładu. Jedyny błąd jest taki, że w dniu obowiązywania nowego rozkładu, stary powinien być niezwłocznie usunięty, żeby nie wprowadzać zamieszania.
      Na wtórny analfabetyzm nie ma sposobu. Skarżący się pan Marcinek, skoro taki jest zinformatyzowany i umie sprawdzać rozkład na stonie ZTMu i MPK, powinien też przeczytać informację o zmianie rozkładu. Poza tym, co bardziej bystre i spostrzegawcze osoby korzystające z komunikacji miejskiej widzą, że nowe rozkłady, te z ZTMu mają nieco inną szatę graficzną niż stare rozkłady, jeszcze przygotowywane przez MPK.
      Sztuczny temat. Gamoń jest sam sobie winien, że jest gamoniem.
    • Gość: Pan Kleks Na przystanku MPK wiszą dwa rozkłady. Który jes... IP: *.wist.com.pl 11.01.12, 11:26
      trzeba zaznaczać, że rozkłady przygotowane przez ZTM są kompletnie nieczytelne. Owszem "kierunek jazdy" to takie zapożyczenie z wielkich miast ale ileż trzeba błądzić wzrokiem by znaleźć kolejny przystanek autobusu, który właśnie nadjechał. Wystarczyłoby zwykłe pogrubienie nazwy przystanku na której wisi rozkład i po problemie.
    • Gość: ania Na przystanku MPK wiszą dwa rozkłady. Który jes... IP: *.19.165.74.osk.enformatic.pl 11.01.12, 12:22
      a mógłby ktoś dodać działającego linka do strony mpk? gdzie można sprawdzić rozkład jazdy?
    • Gość: Stefan Re: Nieaktualne rozkłady jazdy rzeszowskiego MPK IP: *.dynamic.mm.pl 11.01.12, 12:48
      Proste-pierwszy to jest wariant optymistyczny a drugi pesymistyczny, a wy proste matołki nie zasługujecie na pomieszkiwanie w stolicy innowacji.
    • Gość: gosc Na przystanku MPK wiszą dwa rozkłady. Który jes... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.12, 13:43
      Spoznil sie 2 minuty i juz placze !!!
    • Gość: Marcin Na przystanku MPK wiszą dwa rozkłady. Który jes... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 08:26
      A może ktoś z redakcji kto pisał ten tekst zadzwonił by do MPK i ZTM i zapytał o wyjaśnienie sytuacji. Czy my czytelnicy mamy uczyć redaktorów swojej pracy?
      Jakiś czas temu natknąłem się na różnice rozkładów na stronach MPK i ZTM, napisałem e-mail o wyjaśnienie do MPK i ZTM, z ZTM otrzymałem wyjaśnienie. Z MPK nikt nie raczył odpowiedzieć a rozkład się nie zmienił (do czasu zmiany strony). Sprawa zbyt banalna żebym tam wydzwaniał, ale redaktor gazety mógłby poświęcić na tekst 5 min więcej.
    • Gość: PEPE gdzie znajdę... IP: *.krak.tke.pl 21.04.12, 09:45
      ...w internecie aktualny rozkład jazdy MPK ? Ta stara stronka zniknęła, ta na Rzeszów4u jakaś taka nie budząca zaufania... Jest jakaś inna?
      Chciałem dojechać na Sikorskiego albo Kard. K. Wojtyły i muszę zgrać dwa autobusy...
      Przy okazji... Tam jest jeszcze miasto? Po ile teraz bilety w tamten rejon?
      Sorry za te banalne pytania ale bardzo rzadko korzystam z usług tej firmy :P
      • Gość: ll Re: gdzie znajdę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.12, 10:40
        www.mpk.rzeszow.pl/
        • Gość: PEPE Re: gdzie znajdę... IP: *.krak.tke.pl 21.04.12, 11:59
          Jak już wspomniałem wyżej "Ta stara stronka zniknęła", a Twój link prowadzi właśnie do niej :P
          • Gość: ll Re: gdzie znajdę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.12, 12:13
            Ale w jakim sensie zniknęła? Nie wyświetla Ci się? Ja z tej strony korzystam, rozkład jazdy jest aktualny i pozostałe informacje też. Jak masz problemy z tą stroną to zaglądnij jeszcze tu: www.ztm.erzeszow.pl/Rozklad.aspx
            • Gość: PEPE Re: gdzie znajdę... IP: *.krak.tke.pl 21.04.12, 12:15
              No, właśnie - nie wyświetla się... Widzę białość ... :P Odświeżanie również nie pomaga...
              Dawniej z niej regularnie korzystałem, bo była bardzo sensownie poukładana...
              No, nic... spróbuję ten drugi link... Dzięki.
              • Gość: ll Re: gdzie znajdę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.12, 12:17
                To coś musi być po Twojej stronie bo stronka działa. Spróbuj wyczyścić cache przeglądarki.
                • Gość: PEPE Re: gdzie znajdę... IP: *.krak.tke.pl 21.04.12, 12:20
                  Może rzeczywiście... Ta druga stronka też jest niezła - znalazłem to czego szukałem. Raz jeszcze dzięki...
                  • Gość: PEPE OK IP: *.krak.tke.pl 21.04.12, 18:17
                    Już wiem o co chodziło... Strona rzeczywiście jest ale nie wyświetla się przy włączonym Adblocku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka