Dodaj do ulubionych

Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w...

IP: 62.93.54.* 04.02.12, 12:38
Redaktorze Gernand! Na Pana miejscu, skupiłbym się na tym, że Prezydent tzw. "stolicy innowacji" nie ma już kompletnie nic do zaproponowania 180-ciu tysiącom obywateli tego miasta. I o tym należy pisać, o ile wzrosło zadłużenie miasta i na jakie duperele przeznaczono setki milionów, które spłacać będą kolejne 2 pokolenia. O niemocy urzędników, wystraszonych o swój stołek lub bojących operatywki dziadka Tadka (w tym to staruszek jest krzepki jak na swoje lata).
Jeśli zaś Ferencowi tak bardzo zależy na mieszkańcach Malawy (choć podobno raczej na Radnych z Malawy), niech wystartuje na wójta gminy Krasne i będzie miał wtedy pełne prawo robić z Malawą lub całą gminą co tylko zechce: połączyć się z Rzeszowem, połączyć się z Łańcutem, a jak wizja będzie dalekosiężna, to utworzyć po zachodniej stronie Rzeszowa, kolejną dzielnicę królewskiego miasta Krakowa.
Obserwuj wątek
    • wadwzr Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... 04.02.12, 12:43
      Cytat: "Tym samym wysłali zły sygnał mieszkańcom, którzy mogą stracić zaufanie do radnych."

Panie Arturze, się Pan nie niepokoi :) Przecież nie można stracić czegoś co nie istnieje.
      • Gość: Lolek Kto ma zaufanie do radnych, ręka w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 19:45
        oczywiście nie liczą się głosy wydziału promocji i etatowych przydupasów włazityłków ratusza i ziomków z niedorozwoju rzeszowa.
    • Gość: swj Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.rzeszow.hypnet.pl 04.02.12, 12:57
      Gdy w Rzeszowie nie ma pracy i każdy kto może ucieka z tego zapomnianego przez Boga miasta propaganda gazety wyborczej wbija się na wyżyny. Autor tego artykułu zapewne jest osobą majtną o ciepłej posadce. Co ma się przejmować miastem w którym 90% ludzi nie ma jak sobie życia ułożyć.
      • Gość: tik Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.krak.tke.pl 04.02.12, 13:28
        Ciekawi mnie jedno. Co by było, gdydy radni zostali, prezydent ze świtą przeforsowali by Malawę, a za kilkanaście miesięcy nowy skład rady już bez najmniejszych oporów przeforsowywałby wszystkie zachcianki Ferenca. Jak oburzeni byliby Shepard, wadwzr, degustowany i im podobni. Nawet redaktorzy Gernand i Bujara wylewaliby wtedy krokodyle łzy.

Panowie, polityka jak wszyscy wiemy polega na osiąganiu celów a nie na rozpisywaniu się na forum lub wygłaszaniu pustych oświadczeń. Jeśli celem jest niedopuszczenie do wszechwładzy Ferenca to ja to popieram. Cóz znaczy nieobecność na sesji?
        • Gość: xxl Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 19:52
          > polityka jak wszyscy wiemy polega na osiąganiu celów a nie na rozpisyw
          > aniu się na forum

oj zdaje się, że pan "polityk" z ratusza chyba; niech zgadnę - z nieudolnej "opozycji"? czuć malizną na kilometr.
          • Gość: tik Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.krak.tke.pl 04.02.12, 21:28
            A niech będzie. Załóżmy nawet że jestem wiceprezydentem z PO. Co to zmienia w argumentacji? Przecież widać gołym okiem, że z jednej strony mamy brutalną intrygę Ferenca, a z drugiej próbę obrony minimalnej chociaż niezależności radnych. Dla mnie nie ma wątpliwości która strona ma rację.
            • shepard102 Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta 05.02.12, 11:29
              "... A niech będzie. Załóżmy nawet że jestem wiceprezydentem z PO. Co to zmienia w argumentacji?... "

Ja Ci powiem co: JAJCO.
              Nie macie ANI JEDNEGO.
              Uprawiacie demagogię aż tynk z sufitu leci. Gdyby było inaczej nie byłyby tolerowane takie fikołki jak radny, który nagle wkleja się do Platformy ale klakieruje Ferencowi, czy inni, którzy w imię UTRZYMANIA STOŁKÓW od Ferenca ZALEŻNYCH - idą na chorobę albo robią inne wymyki, byle się nie narazić głosując przeciw. Kupczcie dalej czym się da, i śpieszcie się: niedługo parasol ochronny z nad katedry się zamknie i będzie po herbacie... jak mniemam. :-)))))
              My jakoś przetrzymamy. Nie takie zakalce udało się przełknąć...

S.
        • shepard102 Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta 05.02.12, 11:22
          Ubaw po pachy i to za darmochę... :-)
          A co nieporadni z łopozycyji wymyślą następną razą? Plucie z rurki plasteliną w prezydenta czy strzelanie ze skoblówek w niedorozwój rzeszowa? :-))))

"... Ukradli tobie portfel, ukradnij komuś Ty!!! Ja ukradnę!!! ..."

Tak się możecie bawić do usranej śmierci i o jeden dzień dłużej... szkoda tylko, że za nasze pieniądze.

S.
    • Gość: fff Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.res.pl 04.02.12, 12:59
      Banda niedudaczników pozujących na sejmowych posłów w wydaniu powiatowym...Brak odwagi aby zagłosować na nie to uciekają - jaki prezydent tacy radni - jedni i drudzy są siebie warci...tylko dlaczego za nasze podatników pieniądze... Co z programem transportowym , ile rzeszów ma długow - czy 5 szt koksiaków za 100 tys złotych postawionych tam gdzie nikt nie chodzi to tez ich uchwały ? żenada ...załosna maniera...protestować mozecie u siebie w domu a nie za pieniądze podatnika szanowni radni
    • Gość: prosty Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 04.02.12, 14:33
      wyszli bo niemogą w oczy POp[atrzeć i tylko tyle mogą zrobić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • dr_psychol Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... 04.02.12, 14:36
      Radni zachowali się adekwatnie do postawy prezydenta. Co mieli robić? ;)
      • Gość: Tuba Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 17:50
        dr.psycholku w szkole wagary były standartem ale skoro popierasz uciekiniera Cyprysia i jego drużynę co przegrała wybory z Tadkiem to jesteś cieniasem. Pozdrowionka wszechwiedzący na każdy temat.
        • Gość: Do Tuby - Miecio Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:39
          Naucz się logicznego myślenia. Polecam Kotarbińskiego. Konkretyzm i jego fazy. Jest na Wikipedii pod nazwiskiem autora. Tego was w szkole nie uczyli i stąd tyle twojej głupoty i złośliwości na necie.
          • Gość: Tuba Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 20:09
            Miecio-psycholku znasz powiedzenie (uczył Morcin Marcina).Jak Ty miernoto możesz głębiej wnikać w filozofię Kotarbińskiego jak to jest wielka zagadka dla uczonych? Ucieczka Cyprysia z częścią radnych nijak się ma do elegancji i dobrego stylu czy popierasz taki styl uprawiania polityki ??? Kiedyś Dierżakowa uciekła na degustację pierogów.
            • dr_psychol Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta 04.02.12, 21:35
              Standardem zacietrzewiony azbeście. Standardem :)

Dobrze że wyszli. Postawienie tamy głupocie było w tym wypadku rzeczą najważniejszą.
        • Gość: leon Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.02.12, 10:27
          standardem - uciekało się z polskiego nie ;)
    • Gość: zadumany Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 04.02.12, 14:52
      'niechcieliście sierpa i młota to tertaz mota '
    • Gość: Mikael Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 04.02.12, 15:36
      Ja popieram radnych w 100%. Ile można gadać o Malawie? Ferenc od 5 lat prawie nic nie zrobił w Rzeszowie, zajmuje się wioskami i chyba zapomniał że nie jest wójtem gminy Krasne tylko prezydentem miasta Rzeszowa.
    • Gość: Mikael Ferenc niech się zajmie programem transportowym IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 04.02.12, 15:38
      Przetarg na zakup autobusów znowu przesunięty, tym razem do końca lutego. Z autobusami będzie tak jak ze skateparkiem. Czy pan Ferenc w ogóle umie coś zrobić oprócz podniesienia krawężników?
      • Gość: dr house Re: Ferenc niech się zajmie programem transportow IP: 62.93.54.* 04.02.12, 16:22
        ratuszowy asfaltmistrz udowodnił że nie potrafi. nawet ewakuować się chciał, ale ślepo zapatrzeni w jedynego wodza nie pozwolili mu na to. jedyne wyjście, z bardzo małym prawdopodobieństwem sukcesu, przyłączenie gminy Trzebownisko i nowe wybory, których Ferenc już nie wygra. tylko po kiego licha nam Stobierna Łąka i Łukawiec? tragedia grecka...
    • Gość: ~tom Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 15:47
      Radni tak naprawdę wykazali się postawą prorozwojową, tzn. zapobiegli w przyszłości (po włączeniu 5 radnych Malawy) bezkrytycznym decyzjom powiększonej Rady miasta. Ich dzisiejsze zerwanie kworum to jedyna mądra postawa i moim zdaniem tak powinni robić na każdej kolejnej sesji nadzwyczajnej w sprawie włączenia nowych radnych Malawy do klubu SLD. Dość sztucznego zmieniania wyników wyborów samorządowych!
    • Gość: Janek Kloc Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 16:16
      Ale co przy tym tekście robią te zdjęcia sprzed wielu lat? Pan dziennikarz je wtedy zrobił czy jak?
    • Gość: dr house Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: 62.93.54.* 04.02.12, 16:35
      PS. na wstępie mała pomyłka, oczywiście po wschodniej stronie miasta mało być :)
      A jeszcze dodam, bo doczytałem te "żale" redaktora Gernanda. Niechby nawet na flaszkę radni poszli, to i tak pożyteczniejsze zajęcie niż zajmowanie się fanaberiami upartego staruszka...
      Dodam również, że jestem za powiększaniem miasta, ale sensownym
    • Gość: Kontestator Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 17:51
      Oj, widzę, że< nadrada> wzięła się ostro do roboty. Układy, koterie, grupy wpływów zaczynają działać. Boją się utraty wpływów, że może ktoś tu mieć swoje zadanie. Brzydko się bawicie pozbawiając Radnych wpływu na bieżące sprawy miasta.Radny nie może być pacynką w czyichś rękach - to nie teatr MASKA dla dzieci. Brak wam odwagi, żeby się ujawnić. Krętactwo ratuszowych wyraźne. A tak naprawdę, o co tu chodzi z tą Malawą - czy znowu zależy komuś, by dla zakupionych działek budowlanych mieć adres rzeszowski i szanse na uzbrojenie terenu za pieniądze miasta. Wzrost wartości działek to jedyny cel. Wylinka się zaczęła, to już widać, wężowa skóra z was złazi. Dobro miasta mieliście zawsze po zadniej stronie i u dołu. Gdyby to radni chcieli 6 razy odwołać swoją wcześniejszą uchwałę, to co byście o nich powiedzieli, OSZOŁOMY. CZY TO SŁOWO NIE PASUJE DO OBECNEJ SYTUACJI OD STRONY KIEROWNIKA MIASTA. Prania mózgów ciąg dalszy. Boże wybacz im, bo za bardzo wiedzą, co źle czynią.
    • Gość: Wak Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.19.165.12.osk.enformatic.pl 04.02.12, 18:00
      Przykro, żee Radny CYPRYŚ odrzuca Unijne Pieniądze na poprawę bytu
      mieszkańców Rzeszowa-Trzebowniska. Hamulcowy?
      • Gość: PO myśl Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:16
        Puknij się w głowę, już wczoraj ogłosili o zmniejszeniu kwot z programu spójności UE. A jeszcze się nie zaczęła. Unia robi bokami, my już też. Przestań być naiwnym. Z programu pozostanie niewiele. Np S19 ( droga szybkiego ruchu ) już wyrzucili z obecnej perspektywy finansowej.
    • Gość: Demokryt Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:58
      Po wielu latach wędrówki do matki Grecji wróciła demokracja. Złachmaniony strój, wulgarny makijaż, mętne spojrzenie. Szła kuśtykając, chwiejnie, posiniaczona. Złamana.
      Grecja otworzyła drzwi i wybiegła na powitanie córki:
      - Gdzie Ty byłaś, kochanie, przez ten cały czas? I, na Jowisza, kto Cię tak urządził?
      - Ludzie, mamusiu. Wszędzie gdzie przybywałam, najpierw witali mnie radośnie, całowali, upajali entuzjazmem. Później brutalnie wykorzystywali, źle traktowali i zdradzali. Wszędzie gdzie zabawiłam dłużej, robiło się coraz gorzej i biedniej, ludzie jedni na drugich coraz większym wilkiem patrzyli, coraz więcej też było takich, co tylko z owoców pracy innych żyć chcieli. No i głosowali, głosowali tak głupio... Każdy pomysł ograniczał Wolność, nie mogłam już na to patrzeć. Zrozumiałam, że ludzie chcący, żeby ktoś decydował za nich w najdrobniejszych szczegółach życia nie powinni mieć prawa do wpływania swoimi głosami na życie innych.
      - No, w końcu to zrozumiałaś! Ależ córko! Przecież ty jesteś blada. Co ci jest?
      - Mamusiu, ja jestem śmiertelnie chora. Wróciłam tu do Ciebie żeby umrzeć w spokoju. Nie pozwól im mnie ratować. Mi to nie pomoże, a zwykłym ludziom będzie jeszcze gorzej. Wielki kapitał sprzymierzony z kartelami partyjnymi i mediami dokończy proces zmieniania ich w niewolników... Powiedz im? Powiedz im, że przepraszam. Za wszystko.
    • Gość: kobi Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: 91.223.175.* 04.02.12, 19:59
      A ja powiem tak. Szanowni radni miasta Rzeszowa, jesteście wybrani przez mieszkańców, opłacani z naszych pieniędzy ale chyba zapominacie, że wasze działania mają służyć nam, macie nam pomagać w rozwiązywaniu problemów lokalnych i być jak najdalej od polityki która już dawno przestała pomagać a szkodzi.
      • Gość: Mikael Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 04.02.12, 23:00
        Haha, dyskutowanie po raz szósty nad przyłączeniem wioski Malawa to są "działania mające pomagać w rozwiązywaniu problemów lokalnych". Napisz jaki problem lokalny rozwiąże przyłączenie Malawy. Uzbroją strefę ekonomiczną? Wyremontują ulice na osiedlach np. Staromieście i Staroniwa gdzie są gorsze niż na wsi? Kupią nowe autobusy? Ach tak zapomniałem, Malawa jest potrzebna bo tam MOGĄ BYĆ źródła geotermalne i zbudujemy aquapark... Tak samo Budziwój był niezbędny żeby budować drogę łączącą Podkarpacką i Sikorskiego. Budziwój przyłączony, drogi nie ma, nawet planów. Demagogia, uciekanie od problemów miasta i szukanie tematów zastępczych. Mam nadzieję że radni nie dadzą się złamać.
    • Gość: jerzy Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 20:26
      szanowni dyskutanci. Pora najwyższa by każdy kto chce wiedzueć zrozumial a kto jest z tych co "ratuszowi ni odmawia" zamilkł. Nie ucieklismy ale wyszliśmy by zerwać kworum. Pan Prezydent mając swych 11 + 1 pretorian nie mógł przeprowadzic obrad.Gdybysmy nie wyszli to przegralibysmy 11 do 12. Czy moglismy dopuscic by Panujacy TF przegłosował konsultacje dla włączenia Malawy?? Zreszta 5 razy Rada juz podjęła decyzje w tej sprawie. Więc jak nazwać brak poszanowania dla tej decyzji i ciągle jej powracanie....a może kogoś z opozycji braknie. Czas Rady .....co nie odmawia się skończył. Pan Redaktor może miec swoje zdanie i oceniac fakt iż wyszliśmy ...ale wyszliśmy by uniemozliwic podjecie złej decyzji. Ale radni mają tez swoje zadania i nie powinni ta sama uchwała zajmować sie wiele razy az do momentu zadowolenia Pana Prezydenta. Pozdrawiam Forumowiczów Jerzy Cypryś
      • Gość: Napa Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 21:25
        Szanowny Panie J.C. chwała wyborcom, że nie zostałeś brachu szefem naszego miasta .Styl polityki jaką uprawiasz i styl pisowni jaką wyżej przedstawiłeś w pełni mnie utwierdziło, że jesteś nieudacznikiem i pisowskim cieniasem. Pozdrowionka
        • dr_psychol Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta 04.02.12, 21:46
          Napa vel Tuba. Nie jestem i nie byłem nigdy zwolennikiem Jerzego Cyprysia, jednak w tym wypadku, mogę jedynie przyznać mu rację.
          Co zaś stylu wypowiedzi. Komenatarz Pana Cyprysia jest zwięzyły i rzeczowy, zaś Twój bełkot, niepozbawiony zresztą błędów stylistycznych, utwierdzić może tylko czytelnika, w przekonaniu żeś kołek i ratuszowy mineciarz :)
          O i tako prawdo Marian ... :)
          • Gość: Napa Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 08:53
            Pan Napa do dupka dr. psychola pewnie wiele pamiętasz z radości pod kołderką jak czytałeś KONOPIELKĘ a pył azbestu z Twojej więżby dachowej poważnie uszkodził podczasze.Poprawianie stylu i ortografi na forum ma się tak jak czesanie łysego miernoto i zarozumiały dupku który znając się na wszystkim jest totalnym zerem. Krytyka wszystko potrafi ale na robocie trzeba się znać tak mawiał Kotarbiński.
            • dr_psychol Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta 05.02.12, 13:50
              Hehe zabolało co? Ale musiało. Najbardziej boli własna głupota.
              Widzę że czatowanie na jakąkolwiek moją wypowiedź, a potem toczenie piany, stało się Twoim hobby.

Pofatygowałeś się o analizę, jak to fachowo ująłeś - "stylu pisowni" Jerzego Cyprysia - pofatyguj się o analizę swoich gryzmołów.
              Nie wyzywaj, nie pluj, nie bełkocz. Napisz coś, co dotyka choć powierzchownie omawianych tutaj problemów.
              A tak w ogóle przejdź się gdzieś. Do parku, czy do kościoła. Pójdź na sanki albo ulep bałwana. Najlepiej na swój obraz i podobieństwo. Dowartościujesz się jako demiurg :)
      • Gość: Mikael Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 04.02.12, 22:57
        Otóż to, próba przegłosowania włączenia nikomu niepotrzebnej wioski do Rzeszowa po raz SZÓSTY to jest robienie sobie żartów z radnych i mieszkańców. Ja osobiście cieszę się że radni przerwali ten cyrk.
      • Gość: stary Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 06:42
        Jerzy Cypryś napisał:

> Nie ucieklismy ale wyszliśmy by zerwać kworum. Pan Prezydent mając swych 11 + 1 pretorian
        > nie mógł przeprowadzic obrad.Gdybysmy nie wyszli to przegralibysmy 11 do 12.
        > Czy moglismy dopuscic by Panujacy TF przegłosował konsultacje dla włączenia Malawy??

Oczywiście, że nie mogliście, Panie Cypryś. Wy przecież od tego jesteście i wszyscy o tym wiedzą, żeby Ferencowi notorycznie robić na złość. I nic więcej się nie liczy!. Przecież gdyby doszli radni z Malawy stracilibyście absolutnie to wszystko, co teraz Was tak raduje i dowartoścowuje. Wszystko, albowiem sam Pan doskonale wie, że sami z siebie cieniutcy w sprawach miasta jesteście i nic kompletnie podczas całej kadencji w sprawy Rzeszowa nie wnieśliście (jeśli się mylę proszę choćby o jeden przykład).
        Ale, panie Cypryś, skoro was ciągnie do polityki, a sprawy miasta są wam obojętne, to po cholerę jasną leźliście po diety radnych do rzeszowskiego ratusza. Trza się było od razu kręcić blisko Jarosława i warszawki, a nie Tadeusza i rzeszówka.

I jeszcze jedno, Panie Cypryś. Ferenc porządzi jeszcze może 2 lata. A potem, być może przy fatalnym zbiegu okoliczności, zostawi Rzeszów takim ludziom jak Pan. Życzę Panu i Pana komandzie tej odrobiny pomyślunku (oraz pewności siebie), która każe pomyśleć że nie blokując dziś spraw ważnych dla miasta, mości Pan sam sobie wygodniejszy fotel prezydenta miasta, a współpracownikom cieplejsze posadki. Kreuje się na sprawniejszego niż Ferenc gospodarza miasta w przyszłości. Zapewnia na ten czas Pana władzy sprawniejsze wykonanie ważnych dla miasta inwestycji. Taka inwestycja w przyszłość...
        Kilku radnych dla Ferenca w takiej sytuacji to nie jest cena, której by nie można było zapłacić.
        Zaś Pan wtedy bez klęczenia u wójta Krasnego przed biurkiem, wybuduje np. drogę od Krzyżanowskiego przez Słocinę do Lwowskiej, koło nowo budowanego osiedla Słoneczne, przez Malawę min. właśnie.
        Bez uzgodnień, nerwów, umów - po prostu na miejskim gruncie bezie zarezerwowany teren i powstanie ważna przelotowa ulica miejska. Czy to nie jest rozwój miasta? Jest. A Pan będzie się Pan miał czym wtedy pochwalić i to bez specjalnego wysiłku, bo czarną robotę zrobi teraz za Pana Tadek. Chyba jest to Pan w stanie ogarnąć?
        Jak Pan nie wie o czym mówię, proszę dopytać w Urzędzie Miasta albo Biurze Rozwoju. Tam Panu wszystko wytłumaczą i pokażą przebieg tej drogi (jest planach miasta od przynajmniej 20 lat!) oraz lokalizację już budowanego przy samej granicy z Malawą osiedla...

A może jednak tylko o politykę Wam w tej radzie chodzi?
        A może celem samym w sobie i wyżyną intelektualną radnych PiS, jest działać - to nic, że na szkodę mieszkańcom, sobie, miastu, ale przede wszystkim - na złość Tadkowi?
        W takim razie szkoda, że głosujecie za, wtedy kiedy akurat ewidentnie należy kłaść tamę głupim pomysłom, jak np. 400mln z Unii na zakup niespełna za jedną czwartą tej kwoty nowych autobusów, za jej resztę wymalowanie w śródmieściu buspasów i ugotowanie kierowców przez zakorkowanie Rzeszowa na co najmniej 5 lat, i... nie wiadomo właściwie jeszcze na co, bo wszystko rozpływa się we mgle niedomówień i miałkiego bełkotu na 86 stronach "opracowania" za które lekką ręką daliście opracowującym go "fachowcom" 4 miliony z kasy miasta. Tu akurat poszło dziwnie gładko i zgodnie. Radny Kultys nawet piał z zachwytu nad tą amatorszczyzną.
        Czy to może ta niebotyczna kwota podziałała tak na wyobraźnię, że akurat wtedy Tadkowi przeciwstawić się nie umieliście, choć akurat wtedy powinniście?

Róbcie coś dla dobra miasta, bo po to zostaliście wybrani, a nie bawcie się w ... z obecnym prezydentem. A jeśli chcecie bawić się w Indian, poszukajcie sobie na te zabawy innego podwórka, bo tracicie nie tylko wiarygodność, ale sami, na własne życzenie, pozbawiacie się w oczach mieszkańców dobrego imienia poważnych i dorosłych ludzi a zachowujecie rzeczywiście jak gó...arze w pierwszy dzień wiosny.
        • lupus1020 Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta 05.02.12, 11:11
          GÓWNO PRAWDA. Już Ferenc przyłączył Budziwój bo miał budować połączenie Podkarpackiej i Sikorskiego. Przez 10 lat Ferenc wybudował kilkaset metrów nowej wąskiej drogi między Podkarpacką i Przemysłową. Przestań mamić ludzi nowymi drogami bo dopóki Ferenc rządzi to można liczyć tylko na remonty, po których dziury zastępują zapadnięte studzienki (efekt i komfort jazdy ten sam). Gdzie są te nowe drogi? Połączenie I Armii WP i Lubelskiej, Rejtana i Siemieńskiego, Warszawskiej i Okulickiego, Podkarpackiej i Sikorskiego, nawet głupiej uliczki przez ogrodki działkowe od paru lat nie umieją poprowadzić. Dlatego argument że Malawa jest potrzebna żeby poprowadzić jakąś nową drogę to wiesz gdzie można sobie wsadzić...
          • Gość: stary Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 14:37
            Do Lupusa:
            Zmień płytę z tym Budziwojem (chyba że na rzeczową rozmowę cię nie stać)! I spróbuj czytać ze zrozumieniem!
            Nie obchodzi mnie w tym momencie co już Ferenc zrobił, a czego nie! Jeśli czegoś nie zrobił, nie wybudował, to zapewne zrobi to Cypryś :) - albo ktoś po nim!
            Jednak - zauważ - wtedy Cyprysiowi (i innym) będzie już łatwiej przebrnąć przez całą biurokraję, która dotąd takie sprawy hamowała. Pas pod przyszłą drogę będzie na MIEJSKIM terenie, będzie można bez problemu wydać w magistracie decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu, zlecić projekt, skorzystać w razie czego np. ze specustawy i drogę wybudować (teraz można co najwyżej poklamkować bez skutku, w powiecie, w województwie czy GDDKiA, ale wszędzie powiedzą, że nie są zainteresowani, bo to tylko interes komunikacyjny miasta, a ich żaden!)

Trzeba mieć odrobinę wyobraźni i wiedzieć, że takie zmiany granic miasta, jakie przeprowadza i jakie proponuje Ferenc jest [b]przygotowaniem gruntu do działania DLA PRZYSZŁYCH PREZYDENTÓW RZESZOWA na wiele kadencji!. W tym dla J. Cyprysia też, bo to jest działanie, które da przestrzeń do zabudowy miastu na kilkadziesiąt lat w przód. Ferenc tego ze sobą nie weźmie! [\b]. Dać to do cholery Ferencowi przeprowadzić, bo z pewnością ani przed nim, ani za nim nie będzie takiego który zechce się o granice miasta szarpać. Dać też dlatego, że dziś Rzeszów ma swoje pięć minut i jeśli ich nie wykorzysta, popłynie w dół razem z innymi!

Michał, to co piszesz o tych drogach to nie przymierzając tak, jakbyś się obraził na własnego ojca, że tylko kupił dla ciebie do wyboru kilka działek budowlanych pod dom, ale domu ci już nie postawił i nie umeblował.
            Opamiętaj się i ogarnij, bo przecież skończyłeś jakieś tam studia, więc z logicznym myśleniem kłopotów mieć nie powinieneś!
            • lupus1020 Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta 05.02.12, 15:31
              Rzeszów już swoje 5 minut zmarnował. Ferenc zamiast budować nowe drogi, uzbroić strefę, rozwiązać problemy komunikacyjne miasta przez kilka ostatnich lat zajmował się mało znaczącymi sprawami i wizjami typu kolejka nadziemna. Nie potrafili nawet głupiego skateparku wybudować. Cokolwiek się dzieje w mieście, nie jest zasługą Ferenca. Autostrada i ekspresówka, owszem budują się, mamy rozbudowę lotniska, mamy strefę w Jasionce i Rogóżnicy, mamy duże inwestycje uczelni, w tym największe uniwersytetu. Tylko że on nie ma z tym nic wspólnego. Ironia losu - po średnim Szlachcie została hala na Podpromiu i most zamkowy. Po Ferencu - 1/2 łącznika Podkarpackiej z Przemysłową. Popierałem poszerzenie miasta od samego początku. Ale osiągnięto już wystarczający obszar, zastanawiam się nawet czy nie za duży. To nie ma końca - przyłączy Malawę, będzie chciał Zabratówkę i Chmielnik. Trzeba to w końcu zastopować. Ferenc chce żeby Rzeszów miał 200 tys. mieszkańcow. To by się dało osiągnąć gdyby zaczał w końcu coś robić w mieście. Tutaj trzeba stworzyć miejsca pracy (strefy w gm. Trzebownisko i Głogów rosną aż miło - na Dworzysku nic się nie dzieje). Trzeba zmniejszać korki, dać mieszkańcom możliwość rozrywki i spędzania czasu wolnego. I dodam że boję się że pod tak nieudolnym zarządem strefa w Jasionce mogłaby mocno podupaść. Mówimy o przyłączaniu jej do miasta w którym od 4 lat podchodzi się do poszerzenia małego mostu Narutowicza, od ładnych paru lat "buduje się" aquapark i wiele innych inwestycji. Nie wyobrażam sobie żeby tacy ludzie mieli tym rządzić. Obawiam się że w Rzeszowie budowa np. dróg do nowych terenów strefy wyglądałaby tak jak "budowa" ulicy Borowej - po 100 metrów na rok. W końcu więcej ich przerasta.
              • Gość: stary Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 16:51
                Michał, wiele razy pisałem Ci, że strefy na Dworzysku miasto ma niespełna 30%, a do tego beneficjentem i głównym prowadzącym jej budowę pozostaje powiat ziemski rzeszowski (który do dziś zachował tam własne notarialnie grunty) oraz gmina Świlcza, do której kiedyś należała Przybyszówka i do dziś należy Rudna Wielka, na której to terytorium na dzień dzisiejszy leży 60% strefy.
                Proszę, poszukaj sobie w goglach "Powiat podrzuca miastu gorący kartofel" - artykuł opisujący sprawę, trochę nierzetelnie, bo dziennikarz najwyraźniej nie zorientowany w temacie napisał, że cała strefa leży na terenie Rzeszowa. Ale reszta się zgadza
                Wałkujemy to już n-ty raz, wykaż wreszcie dobrą wolę i przestań w kółko o tej strefie ...
                bo to jest dezinformacja, podejrzewam że celowa.

O Jasionce, autostradzie i Rogoźnicy (gdzie ludzie latem mdleją w nieklimatyzowanych blaszanych halach) proszę nie pisz, bo to nie jest na terenie miasta, a więc nie przynosi miastu bezpośredniego dochodu.

Nie sądzę, żeby Ferenc chciał przyłączać tereny do miasta bez końca - zarys docelowej mapy Rzeszowa jest dość powszechnie znany - no - może nie Tobie, ale znany. Docelowo to jest maksymalnie 215 tys mieszkańców na maksimum 215-220 km2 powierzchni, ściśle i dokładnie wskazanych terenów. Taką informację otrzymał z miasta także rząd polski na swoje wyraźne żądanie. Dla Twojej informacji, przykładowo, jeśli rząd zgodzi się na przyłączenie już zaakceptowane przez Radę Miasta plus Malawa (ale bez całej gminy Trzebownisko), Rzeszów osiągnie około 194 tysiące ludzi na 160km2. Nie sądzę, by to była jakaś przesada. W ciągu 3 lat cały proces przyłączeń przy dobrej woli wszystkich stron można by zakończyć. Jeszcze Ci napiszę, że to dałoby nam 8 lokatę pod względem powierzchni i w perspektywie kilku najbliższych lat 12, a nieco dłuższej i ostatecznej 11 miejsce w Polsce pod względem liczby mieszkańców, ponieważ miasta dzielące nas od czołówki są niewiele od Rzeszowa większe, a szybciej lub wolniej mieszkańców tracą, my zaś przyłączając tereny podmiejskie zyskujemy ludność nie tylko z przyłączeń, ale także tereny o dodatnim saldzie migracyjnym i dodatnim przyroście naturalnym. Powiat ziemski nie zubożeje specjalnie oddając nam docelowo nawet i 100km2, bo sam ma ich ponad 1200.
                Ktoś powie: to statystyka, o funkcji miasta decyduje ilość instytucji wyższego rzędu i inwestycji.
                Niezupełnie: instytucje wyższego rzędu mają to do siebie, że pojawiają sie tam, gdzie jest na nie popyt, czyli wystarczająca ilość zainteresowanych nimi klientów - inaczej nie mają racji bytu.
                Inwestorzy zaś patrzą na ilość wolnego, dobrze przygotowanego terenu i na potencjał ludzki (duże miasto z odpowiednimi kadrami w pobliżu). Są to naczynia połączone. Z kolei miasto żyje z podatku od wszystkich wyżej opisanych. Zatem im więcej mieszkańców, terenu, tym większe nie tylko wpływy podatkowe, ale i popyt na instytucje kulturalne (miasto mające się gdzie harmonijnie rozwijać przyciąga imigrantów z innych miast, w tym z większych ośrodków), a lepsza kadra przyciąga więcej chętnych do inwestowania oraz poprawia funkcjonowanie miasta (prosperita) i styl sprawowania samej jego władzy, która coraz bardziej zatraca cechy prowincjonalizmu.
                Na końcu Ważny Urzędnik z Centrali robi programy, strategie i umieszcza (albo nie), miasto w gronie miast elitarnych kraju - nie wdając się przy tym w szczegóły i dochodzenia, tylko oceniając jego potencjał na podstawie jego liczby mieszkańców i dotychczasowej funkcji administracyjnej.
                To wszystko uwzględniając, Rzeszów jeszcze swoich 5 minut nie zmarnował. To się może dopiero stać, gdy władzę w mieście na powrót przejmą ludzie z ferajny PP Cyprysia czy Deca. O pozycji Rzeszowa bowiem nie będzie decydować czy jest połączenie Okulickiego z Warszawską i Rejtana z Siemieńskiego albo kiedy powstanie droga od Sikorskiego do węzła na Kielanówce (a tu nam logika podpowiada, ze dopiero gdy powstanie ten węzeł - i gdy - Kielanówka, gdzie już powstają osiedla bloków - znajdzie się w granicach miasta Rzeszowa, nie zaś teraz, gdy i Sikorskiego, i Podkarpacka są zapchane do granic możliwości, a obecny wąski łącznik prowadzi tak naprawdę donikąd.)
                O pozycji Rzeszowa, będzie więc decydować jego potencjał: ludzki, terytorialny, rozwojowy i dobre rokowania dla rozwoju miasta po pierwsze i otoczenia po drugie - w najbliższej przyszłości. Przy całej niedoskonałości Tadeusza Ferenca, z której doskonale zdaję sobie sprawę, uważam, że to co robi, robi właśnie w tym kierunku, podczas gdy sprawy wiaduktów, mostów, połączeń ulic, ścieżek rowerowych, aqua- i skateparku - zostawia swoim następcom, być może postrzegającym rzeczywistość i swoją rolę w nieco węższych horyzontach. Przy pretensjach, jakie mam do niego o wiele spraw (i często o styl sprawowania władzy) uważam, że zajmując się akurat tym, czym się zajmuje, robi dla miasta kawał dobrej roboty - kto wie, czy nie jako jeden z nielicznych i pierwszy po burmistrzu Jabłońskim włodarz Rzeszowa.
        • dr_psychol do Starego 05.02.12, 14:19
          Pani Stary lubię czytać Pana komentarze, bo często można dowiedzieć się z nich czegoś ciekawego, jednak dzisiaj Pan trochę przesadza.
          Radni opozycji jacy by nie byli i tak zachowują o wiele więcej zdrowego rozsądku, jak też przejawiają nieporównywalnie więcej odpowiedzialności za decyzje dotyczące przyszłości Rzeszowa, niż urzędujący prezydent i jego ubezwłasnowolnieni poplecznicy.
          Wiadomym jest że nie mogli głosować przeciw tzw. programowi transportowemu bo czas nagli, a gdyby stanęli okoniem, zostaliby zniszczeni przez prezesa, media i opinię publiczną.

Nie głosowałem i nigdy nie zagłosuję na Jerzego Cyprysia, ale prawda jest taka że ostatnie lata, są dla Rzeszowa czasem straconym.
          Kultys przynajmniej napiera na budowę nowej przeprawy przez Wisłok i od czasu do czasu poruszy problem jakości miejskiej architektury, a także wraz z resztą PIS zainicjował utworzenie w RZESZOWIE ICENT.
          Opozycja nie rządzi. Od 9 lat rządzi de facto prezydent. Co w tym okresie konkretnego wybudował i stworzył? Prócz dokończenia programu poprawy jakości wody pitnej, remontu rynku i wkopania w ziemię kawałka rury, praktycznie nic więcej.
          Napisał Pan że PIS "jest w sprawach miasta cieniutki", pewnie tak jest. Ale jakim słowem wtedy nazwać obecnych rządzących...?
          • Gość: Napa Re: do Starego IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 14:45
            dr.psychol nie mam teraz żadnych wątpliwosi masz dużą dawkę cząsteczek azbestu w krwioobiegu stąd te bzdury i ochy na temat Kultysa. W Krakowie na Wawelu był kiedyś Stańczyk ale był szalenie mądry a Ty jesteś wszechwiedzącym debilem. Aby dokonywać analiz i fachowych ocen należy mieć czerep na karku i nieco wiedzy, odsyłam do lektury TRAKTAT O DOBREJ ROBOCIE pewnie wiesz kto to napisał ????
          • Gość: stary Re: do dra Psychola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 14:53
            Panie Psychol: jeśli Pan w jednym komentarzu pisze:

> Radni opozycji jacy by nie byli i tak zachowują o wiele więcej zdrowego rozsąd
            > ku, jak też przejawiają nieporównywalnie więcej odpowiedzialności za decyzje do
            > tyczące przyszłości Rzeszowa, niż urzędujący prezydent i jego ubezwłasnowolnien
            > i poplecznicy.

oraz:

> Napisał Pan że PIS "jest w sprawach miasta cieniutki", pewnie tak jest.

a także:

> Opozycja nie rządzi. Od 9 lat rządzi de facto prezydent.

A więc uzgodnijmy, bazując na Pańskiej diagnozie, że prezydent jest nieodpowiedzialny, a opozycja cieniutka w sprawach miasta.
            Pojawia się zatem pytanie: czy mamy się temu biernie przyglądać, czy apelować do resztek wyobraźni jednej i drugiej strony, żeby nie marnowała czasu na zabawę w robienie sobie na złość.
            W tym miejscu chciałbym przypomnieć rzeszowskim radnym POPiSu, aby policzyli ewentualnych nowych radnych w zaakceptowanych miesiac temu przez radę miasta zmianach granic. Tam nie ma ludzi Ferenca. Jeśli pan Cypryś ma ambicje niekończączego się robienia na złość Ferencowi, to istnieje duża szansa, że pomimo włączenia do miasta Malawy, będzie to mógł z powodzeniem na utrapienie staruszkowi (który w tym przypadku, choć taki nieudaczny, a jednak przełamał w przeciwieństwie do Cyprysia SWOJĄ małostkowość) robić dalej.
            • dr_psychol Re: do dra Psychola 05.02.12, 16:04
              Może ma Pan rację, odnośnie orientacji politycznej radnych z Malawy, a może jej Pan nie ma. Ja jednak myślę że rzeczywisty rozwój miasta nie jest uzależniony, od przyłączenia Malawy do Rzeszowa.
              Myślę także że pomimo wszystko opozycja w swych wyborach nie kieruje się jedynie złośliwością. Po prostu pomysły prezydenta są bardzo słabe, a wydatkowanie środków publicznych ociera się często o zwykłe marnotrawstwo.
              Problemem Rzeszowa jak i całej Polski, jest brak elity intelektualnej. To widać słychać i czuć. Ten zaścianek jaki oglądamy na co dzień, powstaje w głowach ludzi władzy. Tak tych z prawej jak i lewej strony. Bez różnicy.
    • Gość: GRZEŚ Obiektywny jak Redaktor Gernard IP: *.rzeszow.mm.pl 04.02.12, 21:02
      A może kochany redaktor Gernard powinien zgłosić swoją kandydaturę na rzecznika Prezydenta Ferenca????
      • Gość: playman Re: Obiektywny jak Redaktor Gernard IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 23:17
        słuszna uwaga, "pan lodówa" już ma dość tych wyjaśnień, że białe nie jest białe ;) przy każdej okazji robić z siebie błazna tłumacząc głupotę zwierzchników, to musi stresowac i urlop się należy
    • Gość: bzuch Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.02.12, 11:35
      Nie może być marketu przy katedrze,bo schudnie taca!
    • Gość: aa Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.rzeszow.mm.pl 05.02.12, 12:27
      zapewne jesteś z rodziny cyprysia lub rodziny radia maryja
    • Gość: Rzeszwiak Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.krak.tke.pl 05.02.12, 12:31
      Dziad musi odejść !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: zadumany Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 05.02.12, 12:43
      "ludu mój ludu cóżem Ci uczynił".........
      Wszyscy mają rację -jak na pierwszy rzut oka- ale jak się ma demokracja i ta przelana krew w różnych wojnach wyzwoleńczych - a teraz walka plemion jak w erze kamienia łupanego - kto silniejszy ten wygrywa -a jak się ma do tego dyskryminacja rasowa , czy ci z wiochy to są plewy ! nic nie znaczące -przecież to oni uzbrajali tereny za własne pieniądze w różne inwestycje itd. i te odzywki internałtów godne politowania - czyli strzały z ukrycia -----------
      Taka wojna prowadzi do nikąd - trzeba siąść do stołu z otwartą przyłbicą i dogadać się ,
      a może cały powiat przyłączyć.................!?
      • Gość: anomin Re: Radni zachowali się jak dzieci podczas święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 17:50
        Odpowiedź znajdziesz tu: www.youtube.com/watch?v=5g0cv2uGGMw
    • Gość: Nowa lewica a jak ocenić zachowanie prezydenta - błazenada IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.12, 12:57
      ratuszowemu Tadkowi już dziękujemy , nic nowego on już nie jest w stanie wymyśleć !
      od 10 lat odgrywa ten sam teatr , dość tego !
    • Gość: Pan Zagłoba Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 17:43
      Tadek odłamkowym wali po oczach, że aż dymi. Najgorsze jest to, że działa przez kolesiostwie układy i cel podstawowy, czyli rozwój miasta ma gdzieś. Mógł wiele zrobić, ale wybrał drogę na skróty i ma tego teraz efekty, Już nic więcej się nie nauczy, chce z miasta zrobić rustykalną zagrodę. Jest tylko jedno, to jedyne pytanie. Ile trzeba lat i nakładów środków, by na przykład taki Budziwój wglądał jak osiedle Zimowit. Kasę wydawał i wydaje, tam, gdzie wydawać jej nie musiał.Worek ma też swoje dno, co już widać. Dostanie po nosie przez zadymę w UE. Tego jeszcze nie wie, ale już się domyśla, szuka kumpli do przyjęcia ciosu. Po mistrzostwach Europy w okrągłą gałę, zobaczycie co się zacznie z programami finansowanymi przez unię. Gest Kozakiewicz będzie na porządku dziennym. Unia wykpi się z niejednego programu jednym pismem. Nie zabierze jej to więcej czasu niż mnie napisanie tego tekstu. Tak to jest , jak prawo decyzji leży na biurku w Brukseli, a nie w rządzie, naprawdę w polskim w Warszawie.
    • Gość: normalny Radni zachowali się jak dzieci podczas święta w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 21:56
      DECYPRYŚ mają rację - dość rady usłuznej co nie odmawia, a panujący kieruje jak sekretarz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka