Dodaj do ulubionych

Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz...

IP: *.res.pl 15.02.12, 10:09
Czy oni nie robią z siebie cięzkich idiotów ? PATRZĄC NA TO CO TAM SIE DZIEJE WARTO WYDAĆ KASĘ NA PSYCHIATRĘ :-) To po to te protesty i pokazówki jak bardzo się oni sprzeciwiają a teraz zmiana zdania o 180 stopni :-) hehehehe Dzieci w garniturkach ....norrrmalnie dzieci
Obserwuj wątek
    • Gość: szamil Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 10:16
      tzn że naciski polityczne wypierają własne sumienie?

no to teraz rozumiem :)
      • Gość: Stefan Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.dynamic.mm.pl 15.02.12, 12:16
        To nie wiesz, że w polityce nie ma sumienia. Jest tylko stanowiska i kasa, kasa i stanowiska. Za to głosowanie PO dostanie znowu jakiś dobrze płatny stołek dla kolejnego niudacznika, który po zwolnieniu dostanie odprawę ze 150 tys. zł. A ciemny lud ma płakać i płacić daniny na wybrańców a służbę zdrowia, pomoc socjalną, emerytury i cała resztę niech sobie sam zorganizuje za swoje pieniądze. Ciekawy jestem kto przed wyborami wyciągnie wszystkie idiotyzmy naszych radnych? Czy znowu zobaczymy na plakatach tych samych idiot ow i wybierzemy ich ponownie na 4 lata pirdzenia w stołek i zagarniania kasy?
        • Gość: gość Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.02.12, 01:17
          Tylko,że szanowny interlokutor pomija fakt,iż własne sumienie nie zawsze jest społecznie przydatne i że ,jak w przypadku p.Deca,musiało być może zostać odstawione w kąt,choćby z uwagi na swą nieprzystawalność do reszty ugrupowania.Jak Pan poradziłby sobie z problemem lojalności ,gdyby oscylowała między grupą a własnym zdaniem?Czyż nie jest to zasada demokracji,żeby decyzja należała do większości?
          Nie chodzi przecież o prywatny folwark ale o interes miasta,którego nota bene reprezentantami są wszyscy radni/chcę wierzyć,ze wybrani świadomie przez swoich wyborców/.
    • Gość: Alik Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 10:28
      Szkoda, że nie zajmują się Rzeszowem w obecnych granicach, a jest co robić !!!!
      • Gość: ds16 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: 91.225.135.* 15.02.12, 10:31
        7 x kompromitacja i niedorozwój Rzeszowa. Co to są naciski polityczne ? Grożono wam debile ?
    • Gość: Krzepki Harry Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 10:35
      Na taczki towarzystwo i na kupę gnoju wyrzucić za rogatkami miasta :)

Autorowi gratuluję wysokiego poziomu artykułu ;P
      • Gość: Stefan Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.dynamic.mm.pl 15.02.12, 12:19
        To nie wiesz, że dziennikarze w Rzeszowie a szczególnie w GW to ku.... Za komuny udawali przynajmniej zgwałconych, a teraz uprawiaja samogwałt.
    • kmdr_rohan Hurrrraaaa!!! 15.02.12, 10:35
      Dziś Malawa, jutro Malediwy!
      Tadeusz, Tadeusz, Tadeusz...
      • Gość: Felicjan Dulski Re: Hurrrraaaa!!! IP: *.150.169.3.fenomenalny.net 15.02.12, 11:31
        Za Malawy sprawą połączym się z Narodem. Uciskanym wschodnim.Ale, uważać trzeba na kieszenie, wiadomo Kto w terenie!

Ranczo Bis z prez. Ferencem w roli Kozioła kiedy kręcą??
        • Gość: xyz Re: Hurrrraaaa!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.02.12, 01:21
          Ktoś dał votum zaufania Ferencowi kolejny raz i wybrał go na prezydenta,czyż nie?
          No to macie teraz,co macie.
    • Gość: kasjer Nacisnęli na portfel??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 10:41
      Zaproponowali obcięcie diety o 300PLN, a przecież wszystko drożeje.
      • Gość: sPiSek Re: Nacisnęli na portfel??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 14:11
        Już dawno było powiedziane: Bóg honor ojczyzna czysta złotych...
    • mata_kari Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... 15.02.12, 10:47
      Banda spolegliwych cieniasów.
    • mata_kari Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... 15.02.12, 10:53
      Napiszcie kto jak głosował.
      • Gość: plastik Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.krak.tke.pl 15.02.12, 11:00
        Cała PO głosowała za Malawą tylko Dec się wstrzymał (albo był przeciw). PiS był nadal przeciw ale Wróblewska która wreszcie pojawiła sie po długiej absencji na sesji głosował za Malawą. O Lewicy nie wspomnę, tam wszyscy w zgodzie z Tadeuszem.
        • shepard102 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:36
          Wróblewska. Jeśli to prawda - to można się domyślać motywów. Chodzi o utrzymanie intratnego stanowiska zależnego od Ferenca. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Zbyt długo symulować choroby się nie dało jak widać... Żal i przykro.
          Udławcie się na zdrowie!
          :-)

S.
          • Gość: abc Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.38.160.60.resman.pl 16.02.12, 09:58
            PCEN dostanie w dożywotnie władanie. Zakład???
    • sennikrzeszowski Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... 15.02.12, 10:56
      To po cholerę była ta cała pokazówka niby oporu? Po diabła było udawać, że się ma jaja???? ŻENADA!!! Teraz to już każde idioctwo w tym mieście przejdzie.
    • Gość: Kaj Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: *.krak.tke.pl 15.02.12, 11:02
      Platformo dokąd zmierzasz? - czy też nigdy nie odmawiasz?
      • shepard102 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:39
        "... Platformo dokąd zmierzasz? ..."

Najlepsze kasztany są na PLACU PIGALLE.

Tak to widzę.
        • wadwzr Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 18:24
          :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: gość Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.02.12, 21:16
        A jak się potocznie nazywa taki,który nie odmawia nikomu i jeszcze dostaje za to pieniądze?
    • jasioplo sprawa dla prokuratora ! ;-) 15.02.12, 11:03
      przecież ta sprawa powinna trafić do prokuratury !
      przecież były naciski i być może nawet jakieś zastraszenia na "bezradnych"
      a to w końcu czyny karalne !

bo kto wbrew swej woli i na skutek nacisków czy działań "osób trzecich" podejmuje działania na swą niekorzyść i jest poszkodowany - może żądać ścigania i ukarania osób za to odpowiedzialnych !

hhehehhehe - taki żacik z mojej strony ;-)
    • lupus1020 Jak mogliście przyłączyć to gó...! 15.02.12, 11:09
      Jak mogliście zagłosować za przyłączeniem najgorszej wiochy na Podkarpaciu która jest od dziesiątek lat pośmiewiskiem Rzeszowa i wszystkich okolicznych miejscowości. Mieszkańcy muszą zacząć protestować przeciwko przyłączeniu tego syfu do miasta! Wszystko tylko nie Malawa! Jak ten syf znajdzie się w mieście to ja się z niego wyprowadzam. Cała nadzieja w rządzie!
    • lupus1020 Malawa to syf 15.02.12, 11:18
      Od lat mówiono "gadasz jakbyś był z Malawy", trzeba będzie zasypać rząd mailami i listami mieszkańców miasta Rzeszowa którzy nie godzą się na przyłączenie tego bagna do miasta. Trzeba mieć swój honor.
      • Gość: stary Re: Malawa to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 16:31
        Michał wybacz, ale "nie idź tą drogą", bo ani chybi się będziesz musiał zacząć leczyć!
        Tylko - żebyś wtedy czasem nie trafił na lekarza z Malawy - bo sporo ich z Rzeszowa się tam ostatnio pobudowało! I koniecznie Michał spacery - po Malawie (a jednak miał Chlebek racje!), bo na tej Staroniwie smog widzę masz straszny - żebyś przewietrzył płucka i przetarł oczęta, bo przed ekranem całymi dniami siedzisz i już mylisz real ze swoim koszmarnym snem...

Radnym bardzo serdecznie dziękuję za przebłysk mądrości i życzę utrwalenia tego stanu.

Miastu i jego Mieszkańcom życzę pomyślnego werdyktu rządu w lipcu, to jest przyłączenia pozytywnie zaopiniowanych przez radę miasta miejscowości do Rzeszowa! Boć - pocieszając jednych, a studząc innych - to głosowanie to dopiero połowa (jak nie mniej) sukcesu. To jest także doping dla Prezydenta Ferenca, by sprawy należycie dopilnował.

Panom Radnym Cyprysiowi i Kultysowi zaś oraz ich klakierstwu proponuję na pocieszenie tydzień ciszy dla uczczenia pamięci koalicji POPiS w Radzie Miasta Rzeszowa. Aż niektórym przestanie dymić z głów jak z koksowników.

• Gość: gość Re: Malawa to... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.02.12, 21:22
          odnośnie "zastraszania" to żadna prokuratura tego nie potraktuje poważnie chyba,że zleci biegłym zbadanie poczytalności radnych i okaże sie,ze tej cechy nie mają/co dla miasta i wyborców będzie jeszcze większą porażką/.
        • dr_psychol Re: Malawa to... 16.02.12, 00:55
          Panie Stary, odnoszę wrażenie że od pewnego czasu klakierstwem na forum zajmuje się kto inny :)
          Nawiążę do dyskusji dotyczącej działek przy Ciepłowniczej, bo się Pan nie ustosunkował do tego co skleciłem.

Napisał Pan że przy Ciepłowniczej można postawić najwyżej fabrykę oranżady. Największa z działek przy wspomnianej ulicy, ma powierzchnię 10 hektarów, czyli tyle ile zajmował na terenie miasta ZELMER i zapewne więcej niż zajmuje rzeszowska POLFA.

W związku z niniejszym mam dwa głupie pytania:

1. Od kiedy ZELMER i rzeszowska POLFA są fabrykami oranżady?
          I pytanie nr 2:
          Ile kadencji zajęłoby Tadeuszowi Ferencowi, wybudowanie Mostu Zamkowego?
          Zna się Pan świetnie na pracy urzędników miejskich, więc zapewne udzieli Pan fachowej odpowiedzi. Jako laik strzelam: 5? :)

Jeśli spudłowałem proszę wyprowadzić mnie z błędu.
          • Gość: stary Re: Malawa to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 19:23
            Panie Psychol - do rzeczonej dyskusji jak najbardziej padła odpowiedź (że teren może być potrzebny w przyszłości pod rozbudowę oczyszczalni lub zakładu segregacji odpadów), tylko nie wiem dlaczego Pan nie raczył doczytać.

Jeśli już jesteśmy przy moście zamkowym - to chylę czoła przed uporem prezydenta Walata w wybudowaniu tego mostu - aczkolwiek trochę szkoda że za zwykłe kredyty i za zastawione miejskie szkoły i przychodnie, podczas gdy wtedy już wiele samorządów umiało skutecznie pozyskiwać srodki z UE, w ramach programu ISPA, PHARE czy SAPARD chociażby (i mimo, że to było przed akcesją Polski do UE). Rzeszów z Walatem nie umieli. Ale most jest i to jest niewątpliwa zasługa pana Wiesia (podczas gdy jego poprzednicy mieli ogromne obiekcje na tym tle, że mianowicie będzie nam ten most wprowadzał ruch do śródmieścia, a to nie jest trendy, a przecież kto jak kto, ale Rzeszów musi być trendy).
            Pozostaje jedynie nieodgadnioną zagadką, dlaczego Pan Wiceprezydent Walat, na tej fali swoich gospodarskich sukcesów, nie sprowadził na te 10 ha na Ciepłowniczej inwestorów gryzących się o miejsce na budowę tamże swoich fabryk.

Nie wiem też doprawdy, czemu chciałby Pan mnie zmuszać do odpowiedzi na głupie, jak sam Pan przyznał pytania, natomiast pewnie Pan zdążył zauważyć, że Zelmer z zajmowanego przez siebie terenu akurat się wyprowadził, a Polfa - mimo, że jest specyficzną fabryką - tzw. tabletkarnią, nie potrzebującą wiele miejsca, ma całą czapę (zarząd) w Warszawie. Tu jest tylko szefostwo produkcji i sama produkcja. No i - na szczęście - przynajmniej jeszcze na razie - notarialna siedziba.
            • dr_psychol Re: Malawa to... 16.02.12, 19:57
              Dziękuję za piękną odpowiedź. Sprawdzałem czy Pan odpowiedział wczesniej. Niestety odpowiedzi nie zauważyłem. Widocznie muszę udać się do okulisty.

Ma Pan rację teren przy Ciepłowniczej jak najbardziej nadaje się na dużą nowoczesną segregownię odpadów o czym zresztą pisałem na forum chyba z 5 razy. Pytanie- dlaczego obecne władze, zamiast wspomnianej segregowni stworzyły w mieście tradycyjną rzeszowską imitację takiego zakładu, który może odpowiadać potrzebom powiatowego zadupia, a nie jak usilnie chce prezes, 200 tysięcznej metropolii?
              Co Pana zdaniem jest przyczyną takiego stanu rzeczy?
              Bo moim zdaniem, jedynie wsiowość i nieudolność. Zwłaszcza dzisiaj gdzie na tego typu inwestycje, pozyskanie kasy jest zapewne tak trudne jak wypicie swieżej piany na kaca.

Dobrze ze Pan chyli czoła przed Wiesławem Walatem. Może i w tamtych czasach nie miał doswiadczenia w pozyskiwaniu srodków unijnych, a może wynikało to z jakichś innych uwarunkowań. Tego nie wiem.
              Wiem tylko że most stoi i do dzisiaj prezentuje się całkiem nieźle. Wiem także że Tadeusz Ferenc nie wybudowałby takiego obiektu nawet przy 10 miliardowym budżecie i kolejnych 5 kadencjach.

Co zaś Walata i Ciepłowniczej. Co by zrobił nie wiemy. Rządził bardzo dawno temu, w zupełnie innej rzeczywistości. Wiemy natomiast że Ferenc nie stworzył przy Ciepłowniczej nic, zaś po Dworzysku skaczą zające i grasują lisy, czemu stara się Pan usilnie zaprzeczyć. Z jakich względów nie wiem ;)

Odnośnie Zelmeru. Fabryka leżała w środmiesciu, więc nie dziwota ze się wynieśli sprzedając teren za spore pieniądze.
              Wspomniałem o ZELMERZE i POLFIE by uzmysłowić Panu że 10 hektarów gleby wystarczy by zmieścić tam duży zakład produkcyjny, nie jak Pan napisał fabrykę oranżady.
              • Gość: stary Re: Malawa to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 20:14
                Zatem proszę pozostać przy swoich domniemaniach i niezmiennie dobrym humorze. Nawet nie będę Pana próbował przekonywać do czegokolwiek, bo to strata czasu. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
                • dr_psychol Re: Malawa to... 16.02.12, 20:25
                  Jeżeli fakty są dla pana domniemaniami, mogę także jedynie pozdrowić.
                  • Gość: stary Re: Malawa to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 23:44
                    Dziękuję za pozdrowienia i za wymianę zdań oraz prosiłbym zapamiętać, że nie mam zwyczaju marnować czasu na dyskusje, w których rozmówca zamiast odnosić się do konkretnych argumentów, próbuje naciągać na rozmowy bez końca o tym samym.
                    • dr_psychol Re: Malawa to... 17.02.12, 01:18
                      Jakich argumentów Pani Stary? Jak na razie argumenty przedstawiam ja. Może w nieco humorystycznej formie, ale jednak FAKTY, z którymi Pan się nie może pogodzić.

A fakty mówią same za siebie:

- Przy Ciepłowniczej jest kilkanaście hektarów, z którymi władze miasta nie potrafią od lat nic sensownego zrobić.
                      - 10 hektarowa działka ma wystarczającą powierzchnię by ulokować na niej dużą fabrykę lub sortownię śmieci, czemu Pan zaprzeczał, również w żartobliwej fomie. Ale jednak zaprzeczał.

- Wspomniane hektary nie są potrzebne miastu ani pod sortownię ani pod oczyszczalnię, bo w marcu 2011 o ile mnie pamięć nie myli, podjęto decyzję o wystawieniu tych terenów na sprzedaż. DOPIERO W 2011 roku! Ma tam powstać: "Zakład przemysłowy, magazyny, albo centrum logistyczne". Więc Pańskie wywody na temat Zelmeru i Polfy są nietrafione.
                      O budowie sortowni obsługującej Rzeszów i okolice, dającej jednoczesnie miejsca pracy, jak widać nikt nie myśli. Najwyżej będziemy miec kilka małych popierdółek. "Ućkanych" gdziekolwiek.

- Nie jestem tego pewien, ale działki o których piszę należą do Rzeszowa dopiero od roku 2006. Może mnie Pan poprawić jeśli się mylę. Nawet jeśli jestem w błędzie niczego to nie zmienia i obciążanie Walata odpowiedzialnośćią za obecny stan rzeczy jest zwykłym odwracaniem kota ogonem.

Obecne władze wielokrotnie próbowały zagospodarować tereny przy Ciepłowniczej. Bez skutku. Pan zaś usilnie stara się udowodnić że to super fachowcy.

Odnośnie Mostu Zamkowego. Nikt nie jest doskonały, ale fakt jest faktem: w cztery lata most powstał. Jestem przekonany ze dzisiaj wybudowano by wielkie G. Biorąc pod uwagę ogrom dostępnych dzisiaj srodków jak też zadłużenie miasta, obecna ekipa nie wybudowała w Rzeszowie nic godnego uwagi.
                      Jednej większej drogi, żadnego mostu, dużego wielopoziomowego parkingu, ważnego obiektu sportowego czy też obiektu użyteczności publicznej, co gorsza kilka doprawadza się do ruiny lub likwidacji jak miejską siłownię, halę Waltera, czy lodowisko, które niebawem zniknie.
                      MPK jest w opłakanym stanie. Poziom usług medycznych w szpitalu miejskim, na poziomie powiatowych lecznic, o czym zresztą mówią sami pracownicy tej placówki. Biblioteki bez książek. Serwilizm względem Kościoła wręcz zastraszający... i tak można jeszcze długo.

Oczywiście to nie na temat. Niech przyłączają wiochy i malują trawę na zielono. W końcu trza nam terenów inwestycyjnych. Pogłowie zajęcy i lisów musi systematycznie wzrastać :)
                      • Gość: stary Re: Malawa to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 23:47
                        Panie Psychol!
                        Jest pan mistrzem w zamęczaniu drobiazgami rozmówcy i manipulowaniu faktami. Mnie ta metoda rozmowy jest obca, wiec proszę mi nie mieć za złe, że wprost o tym piszę.
                        Moglibyśmy tak zapełniać forumowe szpalty: Pan że Walat wybudował most zamkowy (pisane już po raz setny), że na Ciepłowniczej jest 10 ha łąk i że po Dworzysku biegają zające, a ja - stosując tę samą metodę - dajmy na to - że za to Ferenc wybudował połączenie Podkarpackiej z Przemysłową z wiaduktem kolejowym nad nim i przejście podziemne pod zaporą (dzięki któremu na górze nie giną już ludzie), których Pan nie mógł wydusić przez 4 lata. Tak byśmy sobie merytorycznie rozmawiali.

Podobnie z Dworzyskiem: daję Panu linki, że po pierwsze większość tej strefy leży poza granicami Rzeszowa, a po drugie, że za całość nadal formalnie odpowiadają starostwo ziemskie i RARR jako beneficjenci środków pomocowych i że dopiero chcą one miastu ten temat przekazać, co jednak będzie miało sens po dołączeniu do Rzeszowa Rudnej Wielkiej na terenie której większość strefy się znajduje.
                        Pan mi na to odpisuje, żeby nie podawać linków, bo Pan to wie, a w następnym wątku apiat pisze że po Dworzysku biegają zające (czytaj Ferenc nic nie robi!), że Walat wybudował most zamkowy i że na Ciepłowniczej jest 10 ha terenu. I ja mam na to znowu odpowiadać. Jak długo? Aż się Panu znudzi?
                        Nie widzi Pan, że ma Pan trochę bez sensu wymagania?

To było odnośnie formy rozmowy.
                        Co do meritum - nie jestem urzędnikiem miejskim od bardzo wielu już lat, wiec nie wiem, czy przed 2006 rokiem tereny przy Ciepłowniczej były własnością prywatną. Nie sądzę jednak by tak było, bo miasto właściwie od zawsze nie kwapi się do skupu terenów, szczególnie do niczego mu niepotrzebnych. Zatem jest prawdopodobne, że za rządów prezydenta Szlachty (i wiceprezydenta - Walata) były już własnością miasta. W zaparte nie pójdę, ale takie jest moje zdanie, bo wiem z całą pewnością, że do 1990 roku te tereny były w planie ogólnym rezerwowane pod rozbudowę obiektów oczyszczalni, sortowni lub innego zakładu przetwórstwa odpadów, ewentualnie obiekty technologii chłodzenia i rozsyłu energii elektrycznej dla EC Załęże. Cały ten teren był taką rezerwą (także w planie ogólnym Rzeszowa uchwalonym 23 czerwca 1992 roku) i obowiązującym aż do obligatoryjnego unieważnienia, czyli do 2000 roku. Jeśli ma Pan gdzieś planszę tego planu (a sądzę że ma Pan), to jest to teren oznaczony jako P-6 (NO., EC., NU). Mógł wiec być wykupiony w schyłkowym PRL-u.

Mało tego - o ile dobrze pamiętam planszę studium Rzeszowa które dalej obowiązuje, to o ile nie było zmiany studium dla tego terenu, jest on nadal taką rezerwą i jest to uzasadnione, nawet, jeśli miałby leżeć odłogiem. Jeśli ktoś chce go sprzedawać, to niewykluczone, że działając wbrew studium, czyni to wbrew obowiązującemu prawu. Można by ten teren rozsądnie wydzierżawiać pod jakieś tymczasowe i nie niszczące go zagospodarowanie; swego czasu była tym zainteresowana firma STRABAG pod produkcję mas asfaltowych, ale oprotestowali to bodaj mieszkańcy Załęża.

Osobiście jestem za pozostawieniem południowej części pod rozbudowę oczyszczalni, zaś północnej pod zakład przetwórstwa odpadów. Myślę, że Urząd Miasta, wzorem innych miast powinien zainteresować się znaną już dość dobrze, opatentowaną przez bodaj częstochowskiego inżyniera przykładowy link z google metodą wytwarzania oleju napędowego z odpadów z tworzyw sztucznych, tym bardziej, że do tego potrzebna jest zdaje się znaczna ilość ciepła, a po sąsiedzku jest elektrociepłownia. Oczywiście potrzebne są analizy opłacalności, wywiad w innych miastach itp.
                        To tylko moje zdanie, które ma niewiele do znaczenia wobec faktu, że jak wspomniałem nie jestem pracownikiem ani doradcą u prezydenta Ferenca.
                        Indolencja większości urzędników miejskich odziedziczonych przez Ferenca po poprzednikach, każe moim zdaniem sceptycznie patrzeć na perspektywy podjęcia tego tematu (to do Pana twierdzenia jakobym utrzymywał, że to super fachowcy).

Proszę tez zauważyć, że Pan też sobie sam zaprzecza raz pisząc, że powinien tam powstać jakiś zakład produkcyjny, a wcześniej twierdząc w tym samym poście, że sortownia odpadów (bo jeśli powstanie pierwsze, to na drugie miejsca może już braknąć). Ja jestem za utrzymaniem tego terenu jako rezerwy pod zakłady technologiczne gospodarki komunalnej miasta, jak do tej pory. I Zelmer czy Polfa tu nie mają nic do rzeczy.

Szpital miejski - pomijając jakość jego usług - i trochę kazuistycznie patrząc - jest szpitalem właśnie powiatowym (dla Miasta Rzeszowa i na zasadzie umowy dwustronnej świadczącym też usługi mieszkańcom powiatu ziemskiego), więc zasadniczo nie wiem o jaką kwestię panu chodzi gdy pisze o nim jako lecznicy na poziomie powiatu. Organem założycielskim jest prezydent Rzeszowa.
                        Poziom usług medycznych w nim (bo domyślam się, że to Pan miał na myśli) , czy w innych szpitalach to jest temat na osobną dyskusję i jestem pewien, że mającą mało wspólnego z osobą prezydenta Rzeszowa (jakiegokolwiek w obecnych czasach) podobnie jak np. to, że jest zimno, pada śnieg i po ulicach jeżdżą pługi.
                        Można w naszym mieście i naszej Ojczyźnie długo układać listę autentycznych bolączek - które - jestem tego pewien - z różnych powodów - byłyby takie same, tylko nieco może większe lub mniejsze gdyby Rzeszowem rządził kto inny - a następnie rozprawiać o nich bez końca.
                        Można by, tylko, Panie Psychol - po co?

Jaki jest Ferenc każdy widzi i każdy też chyba się domyśla, że oprócz szeregu denerwujących wad ma jedną rzadką wśród dotychczasowych (i pewnie też przyszłych) prezydentów Rzeszowa zaletę - chce miasto powiększyć, być dać mu perspektywy rozwoju, nad zagospodarowaniem których będzie już pracował ktoś inny. Nie tylko chce i o tym - jak swego czasu prezydent Szlachta - mówi, ale - co bardzo ważne - udaje mu się to nieźle realizować. Za to ma moje poparcie i gdy uda mu się osiągnąć cel i dopnie swego, będę się pilnie - o ile dożyję - razem m.in. z Panem - rozglądał za kimś, to ma głowę do mądrego i sprawnego wykorzystania tej szansy, jaką zostawił miastu swoim uporem obecny prezydent.

Na razie nie ma alternatywy dla Ferenca i takie są fakty, niezależnie od tego, czy Pan jeszcze do mnie napisze o Ciepłowniczej, Polfie, Zelmerze, Dworzysku, zającach i moście zamkowym, czy nie. Bardzo proszę mnie nie przekonywać, że jest inaczej, bo to na nic.
                        • dr_psychol Re: Malawa to... 18.02.12, 02:13
                          Panie Stary, była to piękna, wyczerpująca i fachowa odpowiedź. Nie piszę tego z ironią.
                          Nie chciałem zamęczać Zelmerem i zającami, a jedynie uwypuklić niezaprzeczalny fakt iż 10 hektarów jest wystarczająco dużą powierzchnią by ulokować na niej sortownię odpadów komunalnych - co byłoby rozwiązaniem najlepszym, lub - jeśli władze miasta nie widzą potrzeby tworzenia tego typu dużego zakładu - ewentualnie jakiegoś zakładu produkcyjnego.
                          Piszę o Ciepłowniczej, z tego względu, że prawdziwy rozwój może zapewnić miastu jedynie tworzenie nowych miejsc pracy, w sektorze produkcji, najlepiej z wykorzystanie tzw. wysokich technologii. W skrócie potrzebni są inwestorzy i miejsca pracy w przemyśle. Tych inwestorów trzeba pozyskać, a z tym jest licho.
                          Rozumiem że plany i nadzieje wiązane z SSE w Dworzysku są wielkie, jednak ja wolę fakty. Tempo prac nad uruchomieniem strefy nie jest na pewno szybkie. I co więcej pisać.

Odnośnie szpitala miejskiego. Chociaż Rzeszów jest miastem na prawach powiatu, jest równocześnie stolicą województwa, ja zaś pisząc o powiatowej jakości miałem na myśli prawdziwy powiat w rodzaju dajmy na to Lubaczowa. Napisałem o szpitalu ponieważ poziom świadczonych usług medycznych jest jednym z wyznaczników poziomu życia w danym ośrodku. Komu nasz szpital podlega i kto tam leczy nie będę pisał bo każdy to wie.

Ma Pan prawo bronić Ferenca. Ja zaś uparcie twierdzę że w obecnej sytuacji rządy tego człowieka są nieszczęściem dla Rzeszowa. Jeśli chaotyczne poszerzanie miasta, za wszelką cenę, jest dla Pana wystarczającym powodem, by utrzymywac że Tadeusz Ferenc jest najlepszym z możliwych prezydentów, mogę tylko napisać że się z powyższym stanowiskiem nie zgadzam.
                          Jak dla mnie to o wiele za mało. Pomimo szczerych chęci, naprawdę trudno jest przytoczyć jakieś większe osiągnięcia i zrealizowane inwestycje, jakie miały miejsce w przeciągu ostatnich 9 lat (nie licząc kanału ulgi i dokończenia programu poprawy jakości wody pitnej, plus położenia kostki w rynku). Stąd wtręty o Moscie Zamkowym, bo jak dla mnie jest on właśnie przykładem, dużej zrealizowanej inwestycji którą można się pochwalić. Tak samo jak budową dwóch, a w praktyce trzech nowych basenów, jakie powstały za kadencji i w wyniku działań Walata. Pozdrawiam i idę się położyć :)

• jagienka.prima Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... 15.02.12, 11:21
      Muszę się przyznać, że byłam bardzo naiwną mieszkanką Rzeszowa... Wierzyłam, że radni, którzy do tej pory tak uparcie dawali odpór, nadal będę stać na tym samym stanowisku... Wstyd, że można dawać się zastraszać lub przekupić... Jestem zażenowana tym co się stało... Rzeszów traci co raz więcej.... Bo bezmyślne przyłączanie wiosek trudno nazwać zyskiem...
    • Gość: wieśniak Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 11:22
      a Łukawiec ???
      • lupus1020 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:25
        Mamy dość waszych zasranych wsi w Rzeszowie. I tak już przyłączono za dużo.
      • rzewuski1 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:26
        no to kolejne 3 tysiące więcej
        ale do 200 tysięcy jeszcze trochę brakuje
    • Gość: Jan Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: 159.245.16.* 15.02.12, 11:26
      A terez jest ogrmona rola dla prasy, radia i telewizji, aby przekonali wszystkich niedowiarków i "wiedzących lepiej", że przyśpieszony rozwój Rzeszowa jest konieczny - głównie po to, aby nasz zakątek kraju zaczęto wreszcie traktować poważnie.
      • jagienka.prima Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:36
        Drogi Janie... Rozwój jest konieczny, ale nie w takiej formie jaką się nam w Rzeszowie funduje... Gdyby na terenach przyłączanych prowadzone były naprawdę korzystne zmiany w postaci adaptowania ich m. in. dla powstawania nowych miejsc pracy czy rozwoju służącego miastu, to sama bym była za taką ideą... Niestety to co wyrabia Ratusz nie jest dążeniem do poprawy życia mieszkańców miasta... To tylko przejaw megalomanii starego człowieka, któremu na nasze nieszczęście było dane zostać prezydentem na trzecią kadencję... I żeby nawet wszystkie media świata jednym głosem wołały jakie to dobrodziejstwo Malawa i inne okoliczne grunty, nie uwierzę, widząc co się dzieje z tymi ternami, które od lat są już w Rzeszowie...
        Ps. Staromieście jest w Rzeszowie od 1952 r. Zapraszam na spacer uliczkami gdy zacznie topnieć śnieg... Tylko proszę wziąć ze dwie pary kaloszy... Mieszkańcy Miłocina i Przybyszówki też pewnie mogliby napisać nie jedno...
      • shepard102 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:43
        Teraz jest ogromna rola prasy i telewizji, aby NAGŁOŚNIĆ TEN NIERZĄD na arenie ogólnopolskiej. Ku przestrodze. Rzeszów to miasto zarządzane przez WIOCHĘ. Wiochę, wiochę i jeszcze raz wiochę! Jest się czym pochwalić w świecie i Polsce.
    • shepard102 Czterej pancerni i pies 15.02.12, 11:33
      Nie obrażając bohaterów serialu... tak właśnie wyglądacie: cztery ZAKUTE ŁBY i PIeS.
      Czekam grzecznie na personalia. Wpadniemy z gratulacjami i zapytamy o te NACISKI. Publicznie i w ramach dziennikarskiego rzemiosła.

:-)
    • lupus1020 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:33
      Głosujmy na NIE i wysyłajmy maile i listy do rządu wraz z informacją o tym jak wyglądają konsultacje w Rzeszowie. Nie dopuśćmy do włączenia Malawy do Rzeszowa. Gdzie są konsultacje w sprawie miejscowości które warto przyłączyć - druga część Miłocina i Pogwizdów Nowy, Zaczernie? Dlaczego tym się Ferenc nie zajmuje tylko obleśną Malawą. Nie mamy w Rzeszowie ani jednej menelskiej dzielnicy, po przyłączeniu Malawy tak już nie będzie... Czy nie widzicie że nawet gmina Krasne nie chce Malawy u siebie? Po co wam to zadupie. Pojedźcie tam, zobaczcie że to wygląda gorzej niż Ukraina... 20 lat do tyłu za innymi okolicznymi wioskami. Menel na menelu. Skoro radni nie potrafią to my pokażmy obywatelski sprzeciw i pokażmy że nie zgodzimy się na finansowanie tej wsi z budżetu miasta Rzeszowa!
      • Gość: piko Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 13:35
        Lupus sam niewiesz co byś chciał ,więc rzeczywiscie jak już napisaleś w jednym z postów pozostaje ci emogracja z Rzeszowa do np. Ustrzyk Górnych Pozdro.
    • Gość: Tubylec Żegnaj Malawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 11:39
      Wybudowałem sie w Malawie.Nauczyłem się gwary malawskiej.
      Było dobrze.

A teraz co.Żegnaj Malawo.Barwna i urocza.Witaj syfie z Rzeszowa.

A gwarę malawską zachowam jak atrakcję.

Co ta Wielowieś nabrała ochoty.przecież my do tego"miasta" nie pasujemy.
      Mamy swój malutki swiat i jest nam dobrze.
      Ale to juz się skończyło i prawdopodobnie nie wróci.

Syn mówi,że będzie budował się koło Przemyśla.Tam Rzeszów nie dojdzie.
      Jak sie wybuduje to kto wie czy nie sprzedam domu "miastowym" i pójdę do syna.
      • lupus1020 Re: Żegnaj Malawo 15.02.12, 11:42
        Syf to jest z Malawy, co to ku... jest. Ludzie w ubłoconych gumiakach, przepici, kurze i kacze gówna na ulicach. Nie martw się, nie dopuścimy do tego bagna w mieście.
    • Gość: obiektywnie Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: *.126.193.77.rev.sfr.net 15.02.12, 11:40
      Jeżeli radni nie potrafią samodzielnie podejmować decyzji tylko pokornie ulegają wpływom wyżej postawionych partyjnych kolegów to może powinniśmy zmienić radnych na ludzi bardziej kompetentnych i niezależnych.
    • Gość: rzeszowianin Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: *.126.193.77.rev.sfr.net 15.02.12, 11:44
      Po co nam w mieście kolejna wiocha której mentalnie zacofani mieszkańcy będą jedynie przynosić wstyd miastu Rzeszów???
      • lupus1020 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:47
        Problem w tym że naprawdę mogą ją przyłączyć... Bo gmina Krasne chętnie się pozbędzie Malawy, która do niej nie pasuje. Krasne, Palikówka, Strażów to porządne zadbane miejscowości. Malawa - wiadomo... Chcą się pozbyć problemu i wcisnąć go nam. Mam nadzieję że rząd nie dopuści do tego... A takie mieliśmy ładne miasto. Bez żadnej gorszej dzielnicy, wszystko ładne, zadbane, mieszkańcy na poziomie. Malawa to będzie wrzód na dupie Rzeszowa...
      • shepard102 Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:47
        "... mieszkańcy będą jedynie przynosić wstyd miastu Rzeszów??? ..."

Dla równowagi. Na razie wstyd przynoszą tylko RATUSZOWI.
      • jagienka.prima Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 15.02.12, 11:47
        Wstyd to właśnie przynieśli radni...
        • Gość: Malawiok Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.02.12, 15:31
          Powinni od razu w pakiecie przegłosować bilety mpk jak w mieście. Zawsze do tej pory tak było. Przeoczenie trzeba jak najszybciej wyprostować. I wydłużyć mi tą 6 -kę. Ruchy.
    • Gość: szamil Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 11:55
      Lupus!! Ile wysłałeś dotychczas maili do rządu? Szkoda czasu na błekot na forum .
      Pisz i podaj dalej.

Jak do mnie dojdzie i będzie dobrze umotywowane to podpiszę :)
    • shepard102 czekamy na podanie... 15.02.12, 11:57
      ... listy pięciu sprzedajnych z PO i PiS (jeśli prawdziwe są informacje o radnej Wróblewskiej, to czterech). Porozmawiamy o motywacjach i tych tzw. naciskach: kto, komu i za co uszył te buty. Zapomnieliście najwyraźniej KOMU MACIE służyć i kto wam płaci. A konsultacje są kosztowne.
      • Gość: Stop... Re: czekamy na podanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 12:11
        Idea "Wielka wieś" triumfuje :( Gratulujemy... Sołtysowi Ferencowi!

"STOP niszczeniu przestrzeni miejskiej Rzeszowa" na Facebooku
      • Gość: znawca Lista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 12:30
        Trzech z PO i jeden z PIS wystarczyło do dokonania tego "dzieła zniszczenia" :)
        ide o zakład że na tej liście oprócz Wróblewskiej z PIS która sama się ujawniła pozostali to Myrda (na pewno) oraz Kazimierczak z Deręgowskim. Kiczek zapewne był na nie a DEC zdaje się wstrzymał.
        Deręgowskiemu pewnie obiecano przecinanie wstęgi na otwarciu skateparku. Co dostanie kazimierczak cholera wie... :)
      • jasioplo wynik głosowania 15.02.12, 13:03
        >W głosowaniu wzięło udział 21 radnych. Za Malawą zagłosowali wszyscy przedstawiciele SLD, Rozwoju Rzeszowa i Krystyna Wróblewska z PiS. Przeciwni uchwale byli Robert Kultys, Jerzy Cypryś, Jerzy Jęczmienionka, Jadwiga Stręk i Marek Strączek z PiS. Andrzej Dec wstrzymał się od głosu.

Dzisiejsza uchwała oznacza, że teraz w Rzeszowie oraz gminie Krasne zostaną przeprowadzone konsultacje społeczne. Na podstawie ich wyniku połączenie miejscowości zaopiniuje wojewoda. Najpóźniej w lipcu ostateczną decyzję w tej sprawie podejmie rząd.<

www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120215/RZESZOW/362307134
        PS
        brawo Robert !

• wadwzr Re: wynik głosowania 15.02.12, 13:23
          Dzięki za link i przyłączam się do gratulacji dla Roberta Kultysa. Jeden myślący radny z prawdziwego zdarzenia wśród stada baranów:
          "W osłupienie radnych wprowadził jednak Robert Kultys z PiS.- Wielu zdziwi zapewne wynik dzisiejszego głosowania. Ten komentarz powinienem wygłosić po głosowaniu, ale zrobię to już teraz. Ja nie zmienię zdania i będę Malawie przeciwny, ale wiem, że uchwała dzisiaj przejdzie.
          To jednak nie decyzja radnych, ale wynik naciskania na nas ze strony polityków wyższego szczebla, przełożonych i władz Rzeszowa. Gdzie tu demokracja?
          Radny nie może być marionetką, wybrali nas mieszkańcy, których zdanie reprezentujemy i należy to uszanować - powiedział radny Kultys.
          "

Do czego to dochodzi?! Nie jestem wyborcą PiSu, a jestem zmuszony chwalić radnego PiS. I to jest między innymi Pana zasługa, Panie Dec. Jako PO jesteście bandą bezjajecznych marionetek i obecnie na Was spływają też "zasługi" Ferenca i tego całego Niedorozwoju Rzeszowa. Zwyczajnie WSTYD!
          Panie Dec jesteś
          • rok1989 Re: wynik głosowania 15.02.12, 13:50
            Co tam Dec... panie, on jest na marginesie..

Tu na zapewne interweniował Zbysio Rynasiewicz, podkarpacka szycha platformiana, od dawna "pasjonat" wiekszego Rzeszowa i zwolennik jego powiększania.
            A powód ? Oprócz małomiasteczkowej chuci robienia "metropolii na siłe" zapewne poszło o koalicję w sejmiku podkarpackim w którym jak wiadomo LSD ma sporo do powiedzenia i stanowi element koalicyjnej układanki. Oddając Rzeszów, pewnie dostaną w zamian coś w innym obszarze albo przynajmniej utrzymanie koalicji w sejmiku. LSD mogło tak zaszachować.
            Polityka to jedna wielka "układanka" :)
          • shepard102 Re: wynik głosowania 15.02.12, 14:47
            "... Jako PO jesteście bandą bezjajecznych marionetek..."

DOKŁADNIE TAK.
            Bez jaj (kwestie biologiczne pomijam...)
            Bez honoru...
            Bez sensu...

A Pan, panie Dec, komu bał się podskoczyć tak bardzo, że stanął przeciwko zdrowemu rozsądkowi???? Skoro byłeś Pan PRZECIW, trzeba było głosować PRZECIW, a nie jakieś asekuracyjne posunięcia, w typie baby co to i chce i nie chce być w ciąży... :-(
            Żenada na kiju. Jesteście jak Michał Wiśniewski: nie macie już NIC do sprzedania.

SZACUNEK dla Kultysa i reszty, którzy nie dali się zagiąć. Trzymajcie się! Jeśli wytrzymacie, przy najbliższej zmianie warty - wygracie z badziwiem, nieudacznictwem i zarazą. Tylko na Boga, mądrze!!!! Żadne kłamstwo się długo nie utrzyma!

S.

• lupus1020 Re: wynik głosowania 15.02.12, 15:11
              Bo Kultys jest z miasta i wie co to jest miasto. A parobkom ściągniętym tu z wiosek wydaje się ża jak blok stanie w polu to już jest miasto. To miasto jest skazane na wieśniactwo :(
              • shepard102 Re: wynik głosowania 17.02.12, 10:26
                "... To miasto jest skazane na wieśniactwo :( ..."

No tak. Czyli co w tej sytuacji ma zrobić ta garstka uświadomiona i bez luk w wykształceniu?
                Odpalić się stąd? Zejść do podziemnej opozycji?
                To jeszcze bardziej pozwoli brykać tej ciemniej masie w krawatach... wiszącej na sznurkach politycznie ustawionych puppetmasterów :-(
                Ogień, który nie razi - ośmiela przeciwnika. Nawet durnego i z wiochy.
    • dr_psychol Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... 15.02.12, 13:35
      Takie są skutki głosowania na ubezwłasnowolnionych partyjniaków, zamiast na niezależnych kandydatów, startujących z list lokalnych komitetów.
      Najbardziej kompromituje się PO.

Jeśli Malawa zostanie przyłączona, a radni z jej terenu zasilą szeregi prezydenckich jamników, Rzeszów straci kolejne lata i szanse na realną poprawę jakości życia mieszkańców.
      Głupota ma się robić. I robi się pięknie.
      • Gość: Nick Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 13:42
        <<Za" głosowała także jedna radna z Prawa i Sprawiedlwiośći - Krystyna Wróblewska. Przekonywała, że w ten sposób chciała zakończyć niepotrzebny konflikt w Radzie Miasta. >>

<<Od głosu wstrzymał się natomiast przewodniczący rady Andrzej Dec z PO. Wyjaśniał,że nie mógł postąpić inaczej bo jest przeciwny takiemu poszerzaniu Rzeszowa. >>

A mnie się wydawało do tej pory, że jeśli ktoś jest przeciwny to głosuje "PRZECIW" a nie wstrzymuje się od głosu...????? BEZNADZIEJA...BEZNADZIEJNE ARGUMENTY....BEZNADZIEJNI LUDZIE ... DZIECINADA
      • Gość: Tuba Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 19:43
        dr.psycholku a na czym Ty brachu się nie znasz ???? - jesteś jak brukselka ma wiele łebków ale one wszystkie są kapuściane !!!!!
        • dr_psychol Re: Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do 16.02.12, 00:43
          Tuba, włącz se redTUBE, podrap pimpusia, zmów pacior i idź spać, bo 20 dochodzi :)
    • Gość: wiki Radni zagłosowali za przyłączeniem Malawy do Rz... IP: 31.130.99.* 15.02.12, 14:07
      Bardzo mnie zastanawia dlaczego o Malawie czy o gminie Trzebownisko mają decydować radni z Rzeszowa, nie są to wybrani przez mieszkańców Malawy czy Trzebowniska, mieszkańcy sami powinni zdecydować, a nie na siłę ich uszczęśliwiać, z tego co wiem większość nie chce przyłaczenia do Rzeszowa.Niech radni z Rzeszowa decydują o Rzeszowie a nie o naszych gminach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka