Dodaj do ulubionych

"Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipisa...

IP: *.res.pl 05.06.12, 19:48
Nowe, inne wiec musi budzic sprzeciw. Ale tu sie nic nie podoba. Mogla byc kolejka nadziemna odciazajaca ruch a byc moze konkurujaca cena biletow z mpk. Raz ceny by spadly mi dojazdow, mniejsze korki, extra to by wygladalo i wyroznialo Rzeszow . Tez bylo beee ... to siedzcie w korkach i dalej nazekajcie na wladze ze nic nie robi.
Obserwuj wątek
    • Gość: plastik "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipisa... IP: *.krak.tke.pl 05.06.12, 19:53
      Co za ambitny i treściwy artykuł Gazety. Zaczynam wierzyć w pogłoski, że w redakcji nie ma kto pisać, a oddział Rzeszów idzie do likwidacji.
    • Gość: bzik "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipisa... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.06.12, 20:06
      "Nienawiść zamyka drogę miłości"
      Mata_Kari ignoruje to mądre przesłanie.
      Jednak mam przeczucie,że wkrótce zmądrzeje.
    • karlakarla Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi 05.06.12, 20:42
      Miałam nadzieję że te kosze będą choć odrobinę podobne do tych w Dubaju. Nadzieja matką głupich...
    • Gość: micha "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipisa... IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 20:59
      Nie są złe , ale jak się nie ma za wiele do powiedzenia to sie wszystko dookoła krytykuje i wyśmiewa . A ta cała Mata to kto ?
      • Gość: zuzia Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.06.12, 22:09
        Jest to babsko,którą opanowała silna depresja,być może nieudany związek,
        kryzys finansowy,szybkie starzenie i ogólne rozczarowanie rzeczywistością.
        39 lat i już staruszka!
        • Gość: pisul Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi IP: *.res.pl 05.06.12, 22:38
          Moze poprostu to "te" dni
        • Gość: karin Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 23:31
          Mata Kari rób swoje dalej!
          ludzie, popatrzcie na te kosze? czy to ładne? czy to potrzebne? obklejenie kawała plastiku kawałkiem kolorowej folii, gdzie to się ma do malowanych DUBAJSKICH koszy które nam obiecywano :) IMITACJA... pomysł jest, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia ...
          • Gość: OSA kosa Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi IP: 94.42.243.* 06.06.12, 00:47
            MATA TO TERAZ JAKAŚ IDOLKA? WYBORCZA!!!!! WEŹCIE SIĘ ZA DZIENNIKARSTWO!!!!!!! cytujecie kogo bądź i kreujecie na pseudo gwiazdę z powiatu? weźcie siię za problemy miasta, bo cytyaty blogerów to dno
            • kmdr_rohan Chyba grozi nam powódź. 06.06.12, 06:59
              Wylewy żółci przekraczają górną strefę stanów średnich.
    • Gość: Ewa Gdzie moge zobaczyc oryginały tych naszych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 07:54
      ... "dupajskich" podróbek... swoja droga wiekszego koszmaru jak te kosze to dawno nie widziałam
    • Gość: ixi Minie sie kubly podobaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 08:08
      Lepsze takie niz te zielone paskudy.

No ale zawsze znajda sie tacy, ktozy dla zasady musza - bo ich swierzbi - do czegokolwiek sie przyczepic.

Btw. Blogerka wykazala sie przy tej sprawie max nieprofesjonalizmem :]
      • Gość: Ewa Re: Minie sie kubly podobaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 08:24
        ... o gustach sie nie dyskutuje... porozmawiamy za kilka miesiecy jak ta "naklejka" sie obdrapie...
        • sennikrzeszowski Sedno sprawy, a raczej kubła :) 06.06.12, 08:33
          Myślę, że samo oklejenie kosza nie jest tragedią. Lecz tutaj jest drugie dno. Cały wic polega na tym, że nasza władza chwali się tym osiągnięciem jako zaczerpniętym z obieżyświatowej wizyty do Dubaju! Ludzie! Czy żeby obmalować kubeł na śmieci trza jechać na drugi koniec świata???? Za pieniądze podatników??? Czy to taka niezbędna dla Rzeszowa inwestycja??? To po to się jedzie podpatrywać innych, żeby za przeproszeniem pierdyknąć se wzorek na koszu na odpadki??? To jest paranoja i zwykłe marnotrawstwo publicznej kasy. I jeszcze ratusz ma czelność przyznawać się radośnie do takiej skuchy! Imitacja jak się patrzy!
          • mata_kari Re: Sedno sprawy, a raczej kubła :) 06.06.12, 08:59
            sennikrzeszowski napisała:

> Myślę, że samo oklejenie kosza nie jest tragedią. Lecz tutaj jest drugie dno. C
            > ały wic polega na tym, że nasza władza chwali się tym osiągnięciem jako zaczerp
            > niętym z obieżyświatowej wizyty do Dubaju! Ludzie! Czy żeby obmalować kubeł na
            > śmieci trza jechać na drugi koniec świata???? Za pieniądze podatników??? Czy to
            > taka niezbędna dla Rzeszowa inwestycja??? To po to się jedzie podpatrywać inny
            > ch, żeby za przeproszeniem pierdyknąć se wzorek na koszu na odpadki??? To jest
            > paranoja i zwykłe marnotrawstwo publicznej kasy. I jeszcze ratusz ma czelność p
            > rzyznawać się radośnie do takiej skuchy! Imitacja jak się patrzy!
            Właśnie o to chodzi. Ludzie, czy nie widzicie komiczności tych "innowacji' przywożonych z zagranicy? Delegacja jedzie na drugi koniec świata i jedyne hasło, jakie pozostaje po tej wizycie, to kwiatki na koszach:-) Nic nie poradzę, ale mnie to śmieszy:-)
            PS O gustach faktycznie się nie dyskutuje, jeżeli gusta kształtują przestrzeń prywatną. Jeżeli się rządzi miastem, to trzeba wziąć trochę na wstrzymanie i pomyśleć, czy aby "lepsze nie jest wrogiem dobrego". A tak w ogóle, to pozdrawiam posiadających poczucie humoru:-))))))))))) A zresztą pozdrawiam wszystkich. Szczególnie hippisów:-)
            • kmdr_rohan Po prostu róra urodziła mysz. 06.06.12, 10:45
              A tak się góra napinała, tyle pieniędzy wydała...
              • kmdr_rohan Re: Po prostu Góra urodziła mysz. 06.06.12, 10:46
                Cholercia, Góra, Góra! Sorki
                (Freud, nastychmiast przestań!)
            • shepard102 Re: Sedno sprawy, a raczej kubła :) 08.06.12, 08:44
              "... O gustach faktycznie się nie dyskutuje, jeżeli gusta kształtują przestrzeń prywatną. Jeżeli się rządzi miastem, to... "

To co, Złotko? To znaczy, że TO MIASTO, w umysłach niektórych urzędasów JEST przestrzenią PRYWATNĄ. To i rządzą w niej jak wasale pod autokratyczym seniorem. Truchlejąc na każdy grymas pana, podlizując się, głosując za idiotyzmami, trzęsąc portkami o własne stanowiska i przywileje...
              Jak ciepłe kluchy na stolnicy.
              Imitacji.

:-)

S.
    • Gość: hfk "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipisa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 09:35
      A ja bym chciał się dowiedzieć co jeszcze wynika z odbytej wizyty. Czy jakieś kontakty zostały nawiązane na mocy których oba miasta skorzystają. Czy firmy z Rzeszowa będą tam robić biznes, czy firmy dubajskie zamierzają u nas inwestować? Bo jeżeli wizyta była po to by zobaczyć kosz i taki pomysł przywieźć to trochę droga zabawa.
    • oryginalnystahustah "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipisa... 06.06.12, 10:17
      Te nasze piękne obklejone hasioki w porównaniu z dubajskimi śmietniczkami przypominają mi czasy podstawówki na początku lat '90, kiedy dzieciaki, których rodziców nie było stać na oryginalne buty nike, dorysowywały sobie flamastrem fajkę z boku na trampkach z ruskiego rynku i już były najki :) Przecież i to i to fajka najka, i to i to śmietnik w kwiatki...
      • jakmutam Się rymło 06.06.12, 10:31
        A mnie się z nienacka tak rymło :

Kubeł i szambiarka ..
        innowacji miarka !

Trochę głupawe :) ale może i prawdy ździebko ma ?
        • oryginalnystahustah Re: Się rymło 06.06.12, 10:44
          jakmutam napisał:

> A mnie się z nienacka tak rymło :
          >
          > Kubeł i szambiarka ..
          > innowacji miarka !
          >
          > Trochę głupawe :) ale może i prawdy ździebko ma ?

Piękne i dosadne jakmutam :D
        • mata_kari Re: Się rymło 06.06.12, 12:54
          jakmutam napisał:

> A mnie się z nienacka tak rymło :
          >
          > Kubeł i szambiarka ..
          > innowacji miarka !
          >
          > Trochę głupawe :) ale może i prawdy ździebko ma ?
          :-))))))))))))))))))))))))Aś pan pojechał:-)))))))) "Pan Poeta, pan Poeta":-)
          • sennikrzeszowski Re: Się rymło 06.06.12, 13:20
            A kiedy się kubeł
            przyozdobi z troszka,
            błyśnie innowacją
            tak prosto z rzeszowska

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • mata_kari Re: Się rymło 07.06.12, 12:44
              sennikrzeszowski napisała:

> A kiedy się kubeł
              > przyozdobi z troszka,
              > błyśnie innowacją
              > tak prosto z rzeszowska
              >
              > :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              :-)
              "Podobno i w Dubaju
              nie zrobią z Rzeszy raju":-))))))))))))))))))))
    • Gość: swiety turecki "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipisa... IP: *.podkarpacki.net 06.06.12, 22:20
      To ja jeszcze raz
      www.weirdomatic.com/feed-me-garbage.html
      Jak się nie podobają w kwiatki to może wróćmy do blaszanych pewniakiem bardziej EKOLOGICZNE od plastikowy a co tam
      • Gość: pisul Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi IP: *.res.pl 06.06.12, 23:25
        Poszedlbym dalej - www.myspaceantics.com/image-myspace-graphic/funny-pictures/trashy-trash-can.jpg.html
      • kmdr_rohan Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi 07.06.12, 08:19
        Jak widać czytenie ze zrozumieniem jest sztuką, której pan Turecki jeszcze nie zdążył opanować. szkoda.
        • Gość: swiety turecki Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi IP: *.podkarpacki.net 07.06.12, 09:25
          Widzisz małostkowy malkontencie czy czytem ze zrozumieniem hmmmm nie mi rozsądzać ale pewnie i Tobie też nie. To, że należysz do kółka wzajemnej adoracji przeciwników wszystkiego co ratuszowe to już wiemy. To, że jesteś specjalistą od prawie wszystkiego też. Ale wytłumacz co Ci się nie podoba w tym, że na imprezach masowych zamiast wypłowiałego zielonego kosza będą stały oklejone kwiatkami??? Że, co że się poobdzierają??
          • kmdr_rohan Re: "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipi 07.06.12, 09:54
            Przeczytaj jeszcze raz, spróbuj zrozumieć. Zacytuję dwie osoby, bo nic więcej własciwie powiedzeć nie trzeba.

mata_kari 06.06.12, 08:59 Odpowiedz cytującOdpowiedz sennikrzeszowski napisała:

> Myślę, że samo oklejenie kosza nie jest tragedią. Lecz tutaj jest drugie dno. C
            > ały wic polega na tym, że nasza władza chwali się tym osiągnięciem jako zaczerp
            > niętym z obieżyświatowej wizyty do Dubaju! Ludzie! Czy żeby obmalować kubeł na
            > śmieci trza jechać na drugi koniec świata???? Za pieniądze podatników??? Czy to
            > taka niezbędna dla Rzeszowa inwestycja??? To po to się jedzie podpatrywać inny
            > ch, żeby za przeproszeniem pierdyknąć se wzorek na koszu na odpadki??? To jest
            > paranoja i zwykłe marnotrawstwo publicznej kasy. I jeszcze ratusz ma czelność p
            > rzyznawać się radośnie do takiej skuchy! Imitacja jak się patrzy!
            Właśnie o to chodzi. Ludzie, czy nie widzicie komiczności tych "innowacji' przywożonych z zagranicy? Delegacja jedzie na drugi koniec świata i jedyne hasło, jakie pozostaje po tej wizycie, to kwiatki na koszach:-) Nic nie poradzę, ale mnie to śmieszy:-)

Jeszcze raz, napiszę powoli moje zdanie na temat efektów wyjazdu do Dubaju (za moje pieniądze):
            Góra urodziła mysz.
            To, czy mysz jest w kropki, ciapki czy kwiatki - nie ma żadnego znaczenia. Liczy się efektywność.
            To wszystko.
    • dr_psychol "Dupajskie" kosze na śmieci? Mata Kari o hipisa... 07.06.12, 12:23
      Myly Państwo, znów sukces! Znów jesteśmy na ustach całej Polski. Posypią się nagrody, gratyfikacje i dyplomy, za najładniejsze kwioty w kraju!
      Wycieczka do Dubaju nie poszła na marne! Jak widać opłaciło się, bo efekt jest wręcz zdumiewający. Kwiatowe kosze zrobią z nas Dubaj Europy :)
    • Gość: iwabradyna Pewny pewnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.12, 07:23
      Kosze na śmieci powinny być jak ich zawartość: brudne i osr.....!
      Prawda?
    • shepard102 Jedna mała uwaga... 08.06.12, 08:52
      ... w kwestii beczkowozu: uważam, że osoba podlewająca kwiatki i stojąca na platformie z wężem w garści, powinna być ubrana w TRADYCYJNY STRÓJ CHIŃSKIEJ robotnicy, z oryginalnym nakryciem głowy, naturalnie! To by dopiero było innowacyjne: efekty dwu zagramanicznych wizyt w KUPIE... Dubaj i Chiny za jednym zamachem. Naprawdę pięknie!
      :-))))))

S.
      • mata_kari Re: Jedna mała uwaga... 08.06.12, 10:11
        shepard102 napisał:

> ... w kwestii beczkowozu: uważam, że osoba podlewająca kwiatki i stojąca na pla
        > tformie z wężem w garści, powinna być ubrana w TRADYCYJNY STRÓJ CHIŃSKIEJ robot
        > nicy, z oryginalnym nakryciem głowy, naturalnie! To by dopiero było innowacyjne
        > : efekty dwu zagramanicznych wizyt w KUPIE... Dubaj i Chiny za jednym zamachem.
        > Naprawdę pięknie!
        > :-))))))
        >
        > S.
        Nie lepszy strój Rumburaka? :-)))
        • shepard102 Re: Jedna mała uwaga... 08.06.12, 10:14
          Nie. Baba w stroju chińskiej wieśniaczki PASUJE JAK ULAŁ!
          To przemyślana głęboko alegoria, godna stolicy innowacji: wiocha i Chiny... posłuszeństwo - ale na piedestale... :-) To jest to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka