Dodaj do ulubionych

Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog...

IP: *.res.pl 03.09.12, 16:17
zupełnie sztuczny problem - jakiś dzadek emeryt wku...ony ze ma niską emeryturę zazdrości innym ze mają jakąś pasję dzwoni i szaleje bo on chce ciszy mieszkając przy moscie zamkowym ...załosne ze łapiecie takie tematy - zaraz dziadzio Ferenc dołączy do emeryta bo podobnie myslą i zacznie się zakaz za zakazem - mozna tam jeść słonecznik ? jeszcze ? to chore miasto na zakazach stoi - zapalę papierosa jakiś dziadek zwraca mi uwagę ze na przystanku nie mogę - odchodzę 10 metrów i palę dalej ...tak będzie i tu - wygonicie ich z parkingu pojadą dalej ... no chyba ze jakiś pisowiec z rady miasta wpadnie na pomysł aby zakazać zakazów bo oni się kochają w zakazywaniu i regulacjach których nikt nie przestrzega a tak nawiasem mówiąc oglądałem jakiś film z sesji rady miasta - nie chcę nikogo obrazać ale to mi przypomina rejs piwowskiego - myslę ze to jeszcze lepsze miejsce niz ten statek ...Radny Chlebek powinien dostać Puliżtera za kilka wypowiedzi , radna Niewczas ...heheheh fajna baba ale powinna poswięcić się sportowi razem z Greniem - reszta to ludzie bezbarwni którzy nie powinni się tam znaleźć - nie dziwi mnie juz nic co dzieje się w tym miescie ...
Obserwuj wątek
    • Gość: O Biedaku Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.rz.izeto.pl 03.09.12, 16:41
      O Biedaku! bidniutkim pasjonatom motoryzacji odbiera się możliwość spotkań, rozmów, radości itd. Człowieku! Parking - jak sama nazwa tego miejsca wskazuje- to jest wydzielone miejsce do parkowania samochodu, ewentualnie motocykla. Nie miejsce spotkań pasjonatów nawet największych czterech lub dwóch kółek. TZN. przyjechać - zaparkować - zamknąć samochód - iść załatwiać sprawy/na mecz/ do knajpy itd - wrócić - uruchomić silnik - odjechać.
      A nie do popisów, palenia opon, spotkań i na cały teren darcia mordy: K***wa, ale jeb***ny silni, ja pierd***le, jaka wielka k***rwa, żaden ch***j mu nie da rady. To wielbicielu aut - cytuję, co słyszę gdy spaceruję z dziećmi na bulwarach i i wchodzę na Zamkowy. Na zwróconą uwagę, że tak nie można, bo brak kultury, usłyszymy: "Nie do ciebie mówię stara krowo". To jest wasza pasja: chamstwo i jeszcze raz chamstwo. A towarzystwo rechota, bo tylko taką kulturę znacie.
      Policja, policja i jeszcze raz policja plus kamery. Mandaty do skutku, do wyjazdu z Podpromia ostatniego pasjonata motoryzacji.
    • kmdr_rohan Moja pasja. 03.09.12, 16:48
      A moiją pasją jest strzelanie z Sturmgewher 44 do pędzących przechodniów. Uprzejmie proszę, aby miasto pozwoliło mi rozwijać swoją pasję, bo przecież nie wolno zakazywać krzwienia swoich hobby. Z każdym strzelaniem rozwijam swoje możliwości i umiejetności. Będę strzelał jutro na 3-maja. Mam nadzieję, że żaden z dresiarzy zza kierownicy nie będzie miał mi tego za złe. W końcu to moja pasja.
      • Gość: aswa Re: Moja pasja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 17:01
        na podpromiu jezdzi wiocha ktura puzniej sciga cię na sikorskiego nie są to sportowe wozy tylko po niemiecki złom z ich (tumikami) ;) jest to taki wiejski festyn
    • Gość: normalny Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 18:27
      jak chcesz tam ekrany, to za nie zapłać!!!!!!!!! Bo nie dość, że koszty będą kolosalne w stosunku do progów, to jeszcze niewiele one dadzą, bo parking jest w dolinie i hałas i tak do góry pójdzie.
    • Gość: res Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: 91.224.192.* 03.09.12, 19:03
      Jak jesteś pasjonatem to się zapisz do klubu.
    • Gość: Ciekawski Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 19:13
      "Proponuję zrzeszanie się np. w automobilklubie i szukanie lepszych miejsc." - ciekawe jakie to miejsca? Co, kolejne większe parkingi? Jakie to "rzeszanie się" konkretnie jest? Może tak sprawdzić? W Rzeszowie - STOLICY INNOWACJI - stolicy Podkarpacia nie ma ŻADNEGO chociażby mini-toru racingowego (chociażby takiego jak jest w Biłgoraju). Przeciez nie będziemy 200km jeździć specjalnie tam i z powrotem plus benzyna na torze i opony albo do Kielc? Koszty bardzo duże... Może tak jakiś tor na miejscu, wylać asfalt na Załężu to taki wielki problem? I taka sugestia na koniec - może tak szanowny redaktor dokształci się w temacie przed napisaniem kolejnego paszkwila, popyta z drugiej strony jak to wygląda. Bo jęczeć jak stary dziadek to każdy potrafi i paluszkiem pokazywać "no no oj niegrzecznie". O wiek nawet nie pytam ;)
      • Gość: dziadek Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.play-internet.pl 03.09.12, 19:29
        zmień se hobby jak tak labidzisz na koszty i zamiast paliwa kup se klej i farbki i sklejaj modele samochodów. a tak drogie i wymagające hobby zostaw tym co mają szajs.
        • Gość: Ciekawski Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 19:37
          no tak typowe myślenie dziadkowate :P a jesli bylby na miejscu tor, mialbym taniej, to wtedy sie moge bawic tak?:D haha gdzie sie tacy ludzie rodzą jak ty to nie wiem, duzo jeszcze czasu musi minac zanim poumieracie niestety
          • Gość: knz Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.play-internet.pl 03.09.12, 21:44
            Ja szybko umierać nie zamierzam, mam 30 lat, mieszkam przy szopena.
            Zarabiam dużo d więcej niż 90proc tych podporowych rajdowców-to argument dla forumowicza, ktory pisal, ze "dziadek narzeka, bo mu zal dupe sviska". Wracajac do tematu niewiele mi przeszkadza, toleruje normalne odglosy centrum miasta lacznie z koncertami w plenerze czy nocnymi wrzaskami pijanej mlodziezy.Ale palenie gumy o 2 w nocy to przegiecie paly. Pod domem sobie piski urzadzajcie wsioki a nie komus pod oknem. Mam nadzieję, ze Ryszard zrobi z wami porzadek:)
          • Gość: clonx Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.12, 08:12
            widze ze myslenie ci pseudo pasjonaci maja adekwatne do liter na tablicach rejestracyjnych
      • Gość: clonx Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.12, 08:10
        mozesz palic gumy u siebie pod domem na przykład. kilka razy w ciągu nocy.
        jacy z Was pasjonaci - normalni ludzie w nocy śpią a nie hucza na miejskim parkingu.
        to widac taka "nocna pasja" jedynie
      • Gość: mag Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: 85.219.250.* 04.09.12, 12:24
        Jak nie stać Cię na jazdę na tor to nie stać Cię na pożal się Boże pasję - śmieszne. A czemu to mamy niby z podatków płacić - każdy za swoje hobby płaci - płać i ty, jak cie nie stać to zostań w domu z "rodziną i dziećmi " więcej pożytku będzie . a czemu niby miejski parking z pieniędzy podatników ma być za ich pieniądze otaczany ekranami ? - bo ktoś ma niby pasję - zapłać sobie za nią to będzie Cię można nazwać pasjonatem a nie szpanerem z Koziej Wólki
    • Gość: Akaju Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.09.12, 21:17
      Bawią mnie emeryci którym przeszkadza wszystko włącznie z tym że sąsiad ma głośne pantofle:) A komu ja się mam poskarżyć że mieszkam przy Placu Średniawitów i gdy wracam z pracy nie mogę otworzyć okna, bo nie słychać TV a gdy przejeżdza MPK lub i inny kolos drżą mi szklanki nad zlewem bądź gdy kładę się spać w letni wieczór przy otwartym oknie bo inaczej się nie da i gdy tylko zmrużę oko jakiś typ Yamahą lub innym przecinakiem zrywa mnie na równe nogi i co mam żądać od miasta progów i ekranów na lisa-kuli?! Ogarnijcie się żyjemy w mieście a nie na wiosce przy drodze powiatowej. Kto nie potrafi znieść hałasu proponuję sprzedać mieszkanie w bloku i akurat starczy na mały zapyziały domek na wiosce w odległym powiecie. Pozdrawiam racjonalnie myślący mieszkaniec centrum.
      • Gość: clonx Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.12, 09:06
        juz nie przesadzaj. a czy jestem emerytem czy nie to akurat watpliwy argument, bo w nocy kazdy ma prawo do odpoczynku i swietego spokoju.
        a w ogole powiedz gdzie mieszkasz to bede przyjezdzal 5 razy w nocy pod twoje okno i palił gumy
    • Gość: szpaq Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.09.12, 21:55
      "Parking ten jest naturalnym miejscem spotkań ludzi z różnymi pasjami. Począwszy od motocyklistów, miłośników samochodów, poprzez skatów, na hokeistach skończywszy. Jesteśmy osobami dorosłymi, pracujemy, mamy dzieci, rodziny. Spotykamy się tutaj, żeby porozmawiać, razem się pośmiać, w żadnym wypadku nikt się tu z nikim nie ściga. Z prostej przyczyny - nie ma tutaj dłuższej niż 50 m prostej, na takich dystansach można by się ścigać co najwyżej rowerami."
      Bardzo ciekawe. Skoro jesteście tacy dorośli i macie dzieci to czemu na wyjeździe z parkingu zap..rdalacie nie patrząc na innych? Dzieci innych ludzi bez waszej pasji muszą sie bać?

• Gość: sebek Re: Kto zapłaci za ekrany, ty czy mieszkańcy ! IP: *.rzeszow.mm.pl 03.09.12, 22:26
        Kto się chce ścigać jest w Bieszczadach pas lotniczy wybudowany chyba jeszcze za Gierka należy do Nadleśnitwa Bircza nic tylko sie dogadać i wyścigi jakich mało,Można przy okazji zarobić na kiełbaskach i lodach itd.
        • Gość: Ciekawski Re: Kto zapłaci za ekrany, ty czy mieszkańcy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 22:31
          Again, byłes? Sprawdziles? Czy tylko tak piszesz? Pas jest ale w fatalnym stanie nie mowiac juz o dojezdzie... Obecnie nic tam nie da rady konkretnego zrobic, ale fakt, małym nakładem stosunkowo (bo najwazniejsza baza czyli sam teren i asfal - jest) można to wykonać jakby ktos chcial zarobic.
      • Gość: Ciekawski Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 22:36
        Zawsze sie trafi jakis debil (wśród rodziców spacerujących z dziecmi tez tacy są), nie uogólniaj. Meritum problemu jest takie, że w Rzeszowie i najbliższej okolicy, stolicy innowacji i podkarpacia NIE MA TORU RACINGOWEGO. Jest tor - gó...arz nie ma kasy na jezdzenie na podpromie tylko ciuła na opony i paliwko zeby pojezdzic na torze. Tyle w temacie. Dopóki nie powstanie taki mały chociażby obiekt, będziecie dalej meczyc sie z podpromiem, tesco, obwodnicą czy nową autostradą jak wreszcie oddadzą.
        • Gość: Ciekawski Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 22:45
          I tak dla przykładu że można zrobić i tanim kosztem - www.facebook.com/pages/Tor-Wodzis%C5%82aw/440743035970643 - małe miasteczko Wodzisław Śląski, jest mały placyk, wyznaczona trasa do treningu i 10zł tylko wjazd kosztuje... (to do dziadka który pisał że nie warto bo DROGI SPORT). Rzeszów daleko w tyle standardowo musi być, nic tylko sie wyprowadzic.
    • macpherson Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr 03.09.12, 23:30
      Nie wolno! Pozwólcie realizować pasje dresów z baranówki - nadziei i kwiatu inteligencji Stolicy Imitacji (jak wyczytać można z listu). Przecież spytanie przez dziadka o liczbę koni to podstawowa forma kultury i rozrywki w tejże Stolicy!
    • Gość: panczar Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 04.09.12, 00:17
      Ludzie, ostatnie trzy tygodnie spędziłem na Kujawach. Koszmarne wrażenie, zupełnie jak na Słowacji /15 lat temu/ lub na Ukrainie. Nasz RZESZÓW NAPRAWDĘ JEST PIĘKNY !!!! Nie zdawałem sobie sprawy, że sławne w Polsce miejsca / Ciechocinek, Kruszwica, Golub-Dobrzyń, Aleksandrów, Włocławek, Toruń/ - mogą być aż tak obecnie "zapyziałe" jak są. Inna epoka, inna mentalność.
      Drażnią mnie w moim RZESZOWIE imprezy obsługiwane przez "ogłuchłych - ogłoszonych" akustyków, ale to wszystko i tak jest piękne, że coś się dzieje.
      Szkoda tylko, że w miejscach publicznych słychać wyłącznie monologi i dialogi zbudowane z "wulgaryzmów płciowo-instrumentalnych", wyrażających w ten sposób całe bogactwo emocjonalne młodych rzeszowian. Za moich czasów tak Q-RWA nie było.
      Ale i tak jest pieknie.
    • Gość: clonx Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.12, 07:55
      ekrany nic tutaj nie pomogą - może co najwyżej tym mieszkającym bliżej parkingu.
      ja akurat mieszkam w wieżowcu przy ulicy podwisłocze, na wysokim piętrze - odgłosy i tak będą do mnie docierały i tylko miasto niepotrzebnie wyda na to pieniądze, a problem nie zniknie
    • Gość: clonx Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.12, 07:56
      gratuluje myślenia. to ja wysłałem list do redakcji a lat mam 25
    • Gość: clonx Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.12, 08:06
      ale skoro autor tego listu twierdzi że przyjeżdzają tam żeby pogadać to myślę że progi zwalniające nie będą dla niego problemem w grzecznym zaparkowaniu auta i pogadaniu ze znajomymi
    • Gość: szegi Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.root.com.pl 04.09.12, 08:11
      Nestety prawdą jest że po godz 21 z parkingu słychać codziennie pisk opon do 23.
      Prawdą też jest że brak progów powoduje że od skrętu na parking do zakrętu przy Wisłoku
      jest grubo więcej niż 50 m - tam samochody i motocykle rozpędzają się porządnie potem zakręt w lewo trochę gazu i koło mostu zakręt w lewo z piskiem opon gaz wzdłuż mostu zakęt w lewo i tu dopiero się zaczyna - gaz do dechy jazda wzdłuż parkingu łagodny łuk w prawo i pod górkę aż do skrzyżowania. Niestety na łuku kompletnie brak widoczności i nieraz osoby przechodzące na drugą stronę w tym miejscu (bo się kończy chodnik i zaczyna parking) uciekają przed pojazdami a mają tam około 70 km/godz na liczniku.

A jeżeli "rajdowcom" się nie podoba chęć wprowadzenia porządku na parkingu to obiecuję
      postawić kamerkę i filmiki do internetu i na policję.
      • Gość: clonx Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.12, 08:13
        moze rzeczywiscie ktos chetny na krecenie filmikow i przekazywanie je policji skoro ta udaje ze problemu nie ma. moge jeszcze dzis wieczorem. kto chetny?
    • Gość: Exxx Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 08:56
      I jeszcze pała powinienes dostac... Jak to taka pasja, to jedz sobie na Sachsenring czy Nuerburgring... ale myslę ze twoja "wypasiona" bryka nie dojechalaby nawet do Miedzianej Gory...
    • Gość: karoll Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.09.12, 09:03
      fakt ze mieszkam w centrum 180 tysiecznego miasta to jedno - niech autor listu jednak zrozumie ze nikomu nie przeszkadzaja normalnie poruszajace sie samochody w rejonie parkingu czy nawet na moscie zamkowym - zmora jest halas. a juz bezczelne jest twierdzenie ze to ich pasja - zwlaszcza kidy uprawia sie ją nocą. dajcie zyc!!! juz nie pamietam kiedy odtatnio spalem normalnie. a na policje sam zaczne wydzwaniac
    • Gość: prawda_boli Trzeba mieć rozsądek Redaktorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 10:16
      No właśnie, Panie Redaktorze, trzeba mieć rozsądek. Tylko gdzie on jest? W progach zwalniających na pół metra? Mam obniżone o 3 cm zawieszenie od standardowego i jest problem z przejechaniem przez takie garby. Nie niższe krawężniki i wąskie gardła jak w Zwięczycy, gdzie karetka nie może przejechać? Ekrany, o które zabijają się ptaki i, które zabierają światło mieszkańcom? Przepławka dla ryb na zaporze, przez którą nie płynie woda? Multimedialne fontanny za kilkadziesiąt milionów, przy których obszczymury śpią? Parki zasrane i zaszczane przez psy, np przy Dąbrowskiego, gdzie się nie da przejść oddychając? Jeszcze wyliczać? Za zmarnowane "rozsądnie" pieniądze, można by zrealizować lub zorganizować pożyteczne i użyteczne dla mieszkańców projekty, a nie okrągłe kładki, kolejne galerie czy buspasy. A ludzie, którzy nie mają swojego życia, zawsze będą wtykać nochale w nieswoje sprawy i obrzydzać życie innym. Jak np. żądać zakazu gry w piłkę dzieciom na osiedlu. Szczyt po prostu.
    • Gość: wizyta papieża Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.krak.tke.pl 04.09.12, 10:31
      kto kupuje drogie samochody?
      kto kupuje szybkie samochody?
      niestety wielu frustratów o małym poczuciu własnej wartości.
      pewien filozof i psycholog niemiecki słysząc reklamę bmw - że jeśli chcesz być zauważony, kup sobie nowe bmw - powiedział, że kupujący stawiają sobie świadectwo tego jak bardzo ci ludzi siebie sami nie lubią, bo potrzebują do zaakceptowania siebie czegoś takiego jak środek lokomocji.
      i wielkie koncerny na takich frustratach zarabiają!
      proponowałbym 50 % podatek od nowych drogich samochodów oraz 25 % od używanych ale mających dużą moc. i obowiązkowe szkolenia z tematu (również dla akwizytorów, dumnie nazywanych przedstawicielami handlowymi): samochód służy do przemieszczania się a nie do ścigania!
      • Gość: Nowy Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 11:13
        Zbudujcie - www.facebook.com/pages/Tor-Wodzis%C5%82aw/440743035970643 - i nie ma problemu z podpromiem. Zrobicie progi albo jak debile bedziecie krecic filmiki to sie ludzie przeniosą gdzie indziej. To nie jest rozwiązanie problemu.
        • Gość: wizyta papieża Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.krak.tke.pl 04.09.12, 11:23
          nikt wam niczego nie zbuduje - sami sobie zbudujcie - załóżcie stowarzyszenie, zbierzcie pieniądze, wydzierżawcie teren, zbudujcie tor. i tyle. czyli DO ROBOTY! a nie narzekanie na mieszkańców okolicznych ulic że nie podoba im się palenie gumy...
    • Gość: wizyta papieża Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.krak.tke.pl 04.09.12, 11:24
      www.driftmania.pl/tor-wodzislaw-dobre-miejsce-dla-kazdego
      a tor w wodzisławiu to komercyjny tor nie dla każdego (tylko dla tego co ma kasę!)
      • Gość: ds16 Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: 91.225.135.* 04.09.12, 11:37
        Komediowy temat... nie ma jak romantyczne palenie gum w centrum miasta w środku nocy, co budzi pół największego osiedla, no wypas meksyk. Co za tępe strzały.
      • Gość: Nowszy Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 11:43
        Jak zwykle czytanie ze zrozumieniem kuleje (tak to chyba jest u ludzi po 60tce?) , wjazd na taki placyk to jest 10zł , jak dla ciebie jest to komercja i koszty to nie wiem jak żyjesz, niech nawet bedzi z 3x drozej i tak ludzie beda jezdzic zachwyceni i problem sie skonczy. Jak nikt z miasta sie nie ruszy i nie zbuduje to robienie stowarzyszeń i szukanie poparcia u takich toporów jak ty nie ma sensu. Inicjatywa musi isc od góry, wstyd zeby stolica innowacji i województwa miała parkingi zamiast toru
        • Gość: ds16 Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: 91.225.135.* 04.09.12, 12:06
          Lanserskie smrody bez krzty rozumu... U siebie w domu możecie sobie autorodeo 24godzinne urządzać(ciekawe co na to wasi hojni starzy...), na Podpromiu możecie zaś parkować, czytaj: PARKOWAĆ.
    • Gość: rozsądny Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 11:59
      Przeczytałem zarówno artykuł, jak i list czytelnika - fana motoryzacji. Nasuwa się proste pytanie - czy miłośnikom motoryzacji, którzy chcą przyjechać na parking, zaparkować swoje samochody, wymienić się uwagami na ich temat, pooglądać je w środku - wyposażenie, silniki, nowinki techniczne itp. przeszkadzałyby progi zwalniające ? Oczywiście w rozsądnej ilości kilku sztuk - na pewno nie !!! Taka osoba, prawdziwy fan motoryzacji, przecież dba o bezpieczeństwo swoje i innych.
      Progi byłyby problemem dla osób, które w środku miasta chcą sobie w godzinach wieczornych robić tor wyścigowy. Cz ktoś widział aby na parkingu pod Pałacem Kultury w Warszawie - nawet w godzinach wieczornych, ktoś organizował wyścigi. Tak nawiasem mówiąc na tamtym parkingu są progi zwalniające. A przecież obydwa parkingi można porównać - oba leżą w centrach miast.
      Proszę o progi zwalniające na parkingu przy hali Podpromie !!!
      • Gość: Nowiuteńki Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 12:02
        Again - Warszawa ma tor, ma pasy startowe do zabawy i opuszczone lotniska. Przewałkuj sobie komentarze. Rozwiązaniem jest budowa toru, placyku do treningu, nawet małego.
        • Gość: ds16 Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: 91.225.135.* 04.09.12, 12:09
          Wasz tor, wasze fantazje, wasz problem nie mieszkańców okolicy, którzy nie chodzą wam sr... do ogródka. Koniec palenia gumy pod mostem i powodzenia w rozmowach z Miastem w temacie. Adios.
          • Gość: Nowość Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 12:14
            No widzisz sam powątpiewasz w sukces rozmów z władzami miasta, więc tobie też powinno zależec na takim rozwiązaniu problemu (gwarantuje ze pozbedziesz sie wszystkich gowniarzy z podpromia), i wspierać budowe takiego toru prawda? :) Oj brak logicznego myślenia kolejny raz sie klania, bzdury tylko piszecie po tej 60tce tak samo jak i jezdzicie po miescie, gorzej niz pijani.
        • Gość: rozsądny Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 13:26
          Więc jedź kolego, tak jak ci z wawy około 50 - 70 km za miasto i tam się wyżywaj.
          PARKING TO NIE JEST MIEJSCE DO TESTOWANIA SZYBKJOŚCI SAMOCHODÓW ANI DO WYŚCIGÓW.
          Twoje uzasadnienie jest nielogiczne. Na na tej samej zasadzie możesz mówić, że skoro nie mam tuż przy domu miejsca parkingowego to zaparkuję na ulicy i zablokuję wszystkim innym możliwość jazdy.
          Ja też mam pasje - pływam bardzo szybką motorówką. Czy mam nią pływać po kąpielisku na Żwirowni ???
          Ciekawy jestem czy gdyby u Ciebie na podwórku pasjonaci motocrossu zrobili sobie tor -to nie chciałbyś żeby się przenieśli.
          Każde miejsce ma mieć swoje przeznaczenie. Nie powinno się go wykorzystywać tak, żeby zagrażało bezpieczeństwu innych.
          Widziałeś może kiedyś na własne oczy potrącone/przejechane przez samochód dziecko ? Ja widziałem i gwarantuję Ci, że gdybyś zobaczył zmasakrowaną twarz dziewczynki, to trochę inaczej byś spojrzał na tę kwestię.
          Nie wiem w jakim jesteś wieku - ale być może masz dziewczynę. Ciekawym jestem jak bgyś się czuł gdyby ktoś potrącił ją podczas takich pseudozawodów.
          • Gość: Ciekawość Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 13:28
            Gdzie pisałem że sam jezdze po podpromiu? Pisze tylko ze to jest rozwiazanie WASZEGO problemu. Z checia tez chcialbym jechac za Rzeszów ale gdzie? Ciagle o to chodzi ze nie ma gdzie zrozum jeden z drugim. Nie ekrany, nie progi, nie zakazy, nie mandaty, nie filmiki - TOR.
            • Gość: rozsądny Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 14:05
              Problem nie jest NASZ. Po pierwsze - mieszkam daleko od Podpromia a pod drugie - problem nie jest tych ,którzy skarżą się na niezgodne z przepisami użytkowanie parkingu, ale tych, którzy go użytkują niezgodnie z przepisami.
              Chcesz rozwijać swoją pasję - jedź do Biłgoraja lub Kielc, gdzie podobno są odpowiednie tory.
              Ja mam swoją szybka łódź motorową i nie pływam na niej po zalewie i Żwirowni tylko jadę z nią na odpowiedni akwen 200 - 300 km od Rzeszowa, aby móc wykorzystać jej moc i poczuć adrenalinę na wodzie.
              pasja wymaga poświęceń czasowych i finansowych - wówczas jest prawdziwą pasją.
              • Gość: Ciekawe Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 14:13
                To powiedz mi czy jakbyś miał możliwość jedynie popływać w rejonie Gdańska to dalej bawiłbyś sie w taka pasje? Podobne odniesienie tutaj. 10zł wjazd na placyk przy Rzeszowie czy 100zł na Biłgoraj i 500zł kielce + paliwo dojazd powrót tor i opony. Wszystko ładnie wyglada z jednej strony klawiatury, ale istnieje też druga.
                • Gość: rozsądny Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 15:20
                  To powiedz mi czy jakbyś miał możliwość jedynie popływać w rejonie Gdańska to d
                  > alej bawiłbyś sie w taka pasje? Podobne odniesienie tutaj. 10zł wjazd na placyk
                  > przy Rzeszowie czy 100zł na Biłgoraj i 500zł kielce + paliwo dojazd powrót tor
                  > i opony. Wszystko ładnie wyglada z jednej strony klawiatury, ale istnieje też
                  > druga.

ALEŻ JA WŁASNIE TO ROBIĘ. Biorę łódkę na przyczepę, jadę nad jezioro za Kielce albo i dalej i tam pływam. Wydaję pieniądze na : paliwo ( samochód + łódź ), opony ( auto + przyczepa), czas dojazdu, który jest zdecydowanie dłuższy z przyczepą niż samym samochodem itp.
                  Pasja wymaga wyrzeczeń !
                  Jak chcę fotografować wschód słońca to wstaję o 3 czy 4 rano,. jak chcę popływać lódką to wiozę ją nad zalew, jak chcę się pościgać to jadę na tor.
                  Ciekawy jestem co powiesz jak pod koła wpadnie ci dziecko ? Przecież takie jeszcze po 21 chodzą tamtędy. Będziesz płakał, że nie chciałeś? ! Przecież sam kusisz licho !
                  • Gość: Ciekawość Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 08:55
                    no niestety ale czytać ze zrozumieniem to nie potrafisz, spróbuj kilka razy może za którymś się uda
                    • Gość: ds16 Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: 91.225.135.* 05.09.12, 11:01
                      Między 0:41 a 0:55 dzisiaj znowu jakiś jebany pasjonat "umilał" sen paru tysiącom ludzi...
                      • Gość: clonx Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.09.12, 14:16
                        dzwoniłem nawet na policję ubiegłej nocy. jak trzeba będzie dzisiaj też zadzwonie.
                    • wuzetka4 Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr 05.09.12, 12:31
                      Dziecko mi sie budzi kilka krotnym rejsie w nocy takich debili,dodających gazu,wstaje padnięta rano,bo za kazdym razem chwile mi schodzi ponowne usypianie w nocy,dziecko bardziej nerwowe,bo nie wyspane.Czekam tylko ,żeby sie zrobilo zimno,to przestana jeżdzić ....tak jest co roku,Moja sąsiadka sprowadziła się z dużego miasta,ale mówi ,że tam nie doznała takich hałasów jak tu w Rzeszowie przy hali Podpromie.

Miejsce schadzek proponowałabym np. na Wilkowyji ,gdzie jest dużo przestrzeni , z dala od mieszkań,na polach za cmentarzem......tu jest parking i służy do parkowania samochodów a nie rajdów samochodowych.............i akrobacji.
    • Gość: parkingowy Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.man.rzeszow.pl 04.09.12, 14:18
      nie każdy rozumie znaczenie słowa PARKING jak widać!

parking «wydzielone miejsce przeznaczone do parkowania samochodów»
      • Gość: ds16 Re: Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie pr IP: 91.225.135.* 04.09.12, 15:10
        Zlejcie obesrańca, jeszcze nikt tlenionego spojlera empatii nie nauczył. Będą wam pierdzieć pod oknami tymi mydelniczkami w nocy, wiecie co robić.
    • Gość: Pawlo Ogrodźcie Podpromie ekranami, nie budujcie prog... IP: *.ostnet.pl 11.09.12, 16:26
      Ostatnio wasi koledzy pokazali pasje przy wjeździe na parking Podpromia, jeden z seicento i drugi matoł pokazali swoją brawurę i doświadczenie, kończąc domyślam się że na złomowisku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka