Dodaj do ulubionych

Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 09:45
Fatalna wiadomość dla Polski- czarny pasożyt doi państwo w biały dzień pod pozorem zbawiennej misji . Jak pokazują statystyki, społeczeństwo nie staje się lepsze na przykład bardziej uczciwe od wysłuchiwania antyspołecznych religijnych bajek z epoki kamienia. Religijne bajki mają zerową moc oddziaływania. "Nauka" religii w szkole czyli de facto indoktrynacja dzieciaków jedną z opcji światopoglądowych - to marnowanie sił i środków społecznych. Czas na odważne polityczne decyzje - nie ma potrzeby utrzymywania miliardami z budżetu państwa armii zbawienia darmozjadów.
Obserwuj wątek
    • mal49 Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych 12.09.12, 10:08
      śp. min.Stelmachowski, za którego przyczyną religia została wprowadzona do szkół (tylnymi drzwiami) na pewno smaży się w piekle
    • Gość: menn Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.lo8.wroc.pl 12.09.12, 10:10
      Popieram!!!!!!!! Nie wiem co na tych lekcjach księża i katechetki wyprawiaja,ale w klasie mojej córki (gimnazjum o wysokim poziomie we Wrocławiu) 6 dzieci zrezygnowało z religii przenosząc się na etykę.Słyszalam wielokrotnie o fatalnych relacjach z tymi nauczycielami i bzudach jakie wmawiają niegłupiej przeciez młodzieży,np że w prezerwatywie puchnie członek i może odpaść!).Czy ktoś pokaze religii jej właściwe miejsce w domach katechetycznych???????
      • Gość: Zorka Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.ip.netia.com.pl 12.09.12, 10:23
        Dla mnie absurdalne jest to, że musiałam (w świeckim, skądinąd, państwie oraz świeckiej szkole) WYPISAĆ syna z religii, chociaż powinno być odwrotnie - to na religię powinno się dziecko zapisywać, tak jak to dawniej bywało, gdy lekcje odbywały sie w przykościelnych salach...
        • Gość: john Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.12, 10:27
          dawniej było za darmo
          • bezspokoju Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 13:44
            A teraz nie jest "za darmo". Teraz przychodzi katecheta, odmówi z dzieciakami pacierz, powie o in vitro, aborcji, o "słonince i ogóreczku", zgarnie kasę jako "nauczyciel dyplomowany", dzieciaki się pośmieją i będą zadowolone ze średniej na koniec szkoły. Wszyscy zachwyceni, a dzieciaki coraz mniej WYEDUKOWANE.
        • rodzaj_konta Dzidzia 12.09.12, 12:27
          Gość portalu: Zorka napisał(a):

> Dla mnie absurdalne jest to, że musiałam (w świeckim, skądinąd, państwie oraz ś
          > wieckiej szkole) WYPISAĆ syna z religii, chociaż powinno być odwrotnie - to na
          > religię powinno się dziecko zapisywać, tak jak to dawniej bywało, gdy lekcje od
          > bywały sie w przykościelnych salach...

1. A gdzie dzidzia wyczytała, że państwo jest świeckie? W konstytucji jest o neutralności światopoglądowej. Czyli ateistyczny światopogląd dzidzi i chrześcijański innych rodziców jest dla państwa neutralny. A czy jest religia czy nie decyduje większość. Jak nie będzie w szkole chętnych nie będzie religii.

2. Nie wiem nic o wypisywaniu. Wiem, że ze szkoły dostałem druczek, czy młody będzie chodził (czyli trzeba było zapisać).
          • grzech_pierworodny Re: Dzidzia 12.09.12, 12:49
            Czy opłacanie przez państwo kontaktów pedofilów z dziećmi jest w ogóle legalne?
            • bezspokoju Re: Dzidzia 12.09.12, 13:50
              Jest. Pod warunkiem, że pedofile noszą sukienki czarne, purpurowe lub fioletowe i są chronieni przez konkordat, kabotynów i hipokrytów wszelkiej maści.
          • zoubr123 Miejsce religii jest w kościele 12.09.12, 21:18

"czyli trzeba było zapisać"

Trzeba? A kto Ci każe? Smarkaczu nie pisz bzdur!

• rodzaj_konta Re: Miejsce religii jest w kościele 12.09.12, 23:17
              Czytaj lemingu ze zrozumieniem. Przynajmniej się postaraj.

"Trzeba się zapisać" odnosi się do wcześniejszego postu z "trzeba się wypisać", a nie jest deklaracją konieczności matole
          • monop2 Re: Dzidzia 12.09.12, 23:22
            > 1. A gdzie dzidzia wyczytała, że państwo jest świeckie? W konstytucji jest o ne
            > utralności światopoglądowej.

W Konstytucji jest "...zachowują bezstronność w sprawach
            przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych"

> 2. Nie wiem nic o wypisywaniu. Wiem, że ze szkoły dostałem druczek, czy młody b
            > ędzie chodził (czyli trzeba było zapisać).

Na pytanie, czy będzie chodził, są dwie odpowiedzi: tak, nie. Nie jest to równoznaczne zapisywaniu, czyli tylko odpowiedzi "tak".
      • Gość: Wacław Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 10:28
        Rewelacja! Anegdota o członku jest najlepsza jaką słyszałem od bardzo dawna. Tak trzymać, a niedługo proporcje pomiędzy etyką a religią odwrócą się. Może z wyjątkiem Podkarpacia.
      • rozwado Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 12:38
        Za Jana Pawla II Watykan prowadzil kampanie przeciw prezerwatywom, twierdzac m.in. ze zrazki HIV przenikaja przez prezerwatywy. To byla kampania przeciw kampanii przeciw HIV, skierowana m.in. do malzenstw, w ktorych jedno z malzonkow bylo zarazone HIV. Kamapanie prowadzil w imieniu papieza pewien czarny kardynal, nazwiska dzis nie pamietam. Kosztowalo to zycie wielu ludzi.
        • Gość: Hela Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.12, 12:52
          nie martw się.Kościół na tym zarobił - księża zdrowo policzyli za pochówki!
    • rozwado Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych 12.09.12, 10:45
      W ten sposob KK coraz wiecej kradnie pieniedzy mimo ze stajemy sie coraz biedniejsi.
    • 6.smiech Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych 12.09.12, 10:45
      Co za glupie owieczki i ich politycy ze daja czarnej mafii tak rozkradac Polske i oglupiac mlodych. Rozwiazac konkordat !
    • Gość: clonx Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.09.12, 11:04
      to woła o pomstę do nieba
    • Gość: zecik Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 11:13
      to miasto to duza wies a tadzio z ratusza raz pwiedzial : nie ruszac kosciola czyli czarni ponad wszystkim w szkole niestety tez
      • 01maciek5 Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 13:33
        nie ruszajcie kościoła- zrozum matole ,ze nie ma słowa -nie ruszajcie czarnych.-nie myl pojęć.
        • yan.nick Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 14:34
          zrozum matole
          CZARNY się odezwał.
    • mieszkaniec_wszechswiatow kolonia watykanika to dziki kraj !!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.12, 11:27
    • mieszkaniec_wszechswiatow kolonia watykanika to dziki kraj !!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.12, 11:36

bóg to nałóg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: jack Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych IP: *.internetia.net.pl 12.09.12, 11:45
      Zrezygnujmy z nauczania matematyki, polskiego, fizyki, chemii itd. W ogóle szkoła to 4 klasy, nauka religii, liczenia do 1000, i podpisania się. PO CO WIĘCEJ JUŻ HITLER WIEDZIAŁ ŻE POLAKOM WIĘCEJ NIE TRZEBA!!!
    • Gość: antypojeb plaćcie durne polaczki za szansę na "niebo" IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 12.09.12, 11:47
      plaćcie durne polaczki za szansę na "niebo"
    • gestskoczka Za naukę religii powinni płacić wyznawcy. 12.09.12, 11:56
      Dlaczego z moich podatków płaci się za naukę religii, skoro ja nie jestem katolikiem?
      Uważam, że Kościół katolicki powinien sam finansować naukę religii, a jak już musi być w szkole publicznej, to powinien również płacić za wynajem salki.

Dopóki Kościół katolicki będzie wydzierał nasze pieniądze en fas et nefas, dopóty będzie walka z nim. Zbyt dużo się nachapali naszego wspólnego majątku. Jeden z przykładów, w Żorach na Górnym Śląsku podobno ktoś kiedyś zabrał Kościołowi 42 hektary. Komisja Majątkowa badała sprawę i przyznano Kościołowi 360 hektarów. Była wzmianka w Dzienniku Zachodnim, mam link, ale tej strony już nie ma. Nie dość że nie zwrócili tego co wzięli niesłusznie, to jeszcze strona zniknęła z archiwum.

Zerwać Konkordat bo jest niesprawiedliwym obciążeniem dla państwa polskiego, a tych co go podpisali, osądzić. Kościół katolicki powinni utrzymywać jego wyznawcy, a działalność dochodowa powinna przepływać przez kasę fiskalną.
      • rodzaj_konta Re: Za naukę religii powinni płacić wyznawcy. 12.09.12, 12:29
        gestskoczka napisał:

> Dlaczego z moich podatków płaci się za naukę religii, skoro ja nie jestem katol
        > ikiem?

Z twoich podatków płacona jest pensja Nowaka, nie religia. Religia płacona jest z moich.
        • yan.nick Re: Za naukę religii powinni płacić wyznawcy. 12.09.12, 14:39
          Z twoich podatków płacona jest pensja Nowaka, nie religia. Religia płacona jest z moich
          - Wot i ksiądz-katecheta się odezwał, co na podatkach się zna? Skąd? Z ST? Z Seminarium?
          • rodzaj_konta Re: Za naukę religii powinni płacić wyznawcy. 12.09.12, 23:19
            yan.nick napisał:

> Z twoich podatków płacona jest pensja Nowaka, nie religia. Religia płacona j
            > est z moich

> - Wot i ksiądz-katecheta się odezwał, co na podatkach się zna? Skąd? Z ST? Z Se
            > minarium?

Nieprawda, z moich religia z twoich Nowak. Chyba że twierdzisz że Donald T. i jego V jak Viktor robi nam obu na złość
      • Gość: lol Re: Za naukę religii powinni płacić wyznawcy. IP: *.ifmpan.poznan.pl 12.09.12, 13:00
        A dlaczego z moich podatków finansuje się partie polityczne skoro jestem bezpartyjny...

A dlaczego... takich pytań można zadać całe mnóstwo.
      • zoubr123 Re: Za naukę religii powinni płacić wyznawcy. 12.09.12, 21:20
        Święta prawda!
    • Gość: he1ku Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.efekt.net.pl 12.09.12, 11:56
      jedno pytanie mam do wszystkich. Dlaczego całe społeczeństwo ma finansować zachciewajki kilku wierzących obywateli ? jezeli ktoś ma takie zamiłowanie,powinien z własych funduszy pokrywać własne fanaberie. Nauka języka obcego również jest finansowana przez rodziców i nikt tu nie protestuje. Po za tym przedszkole,szkoła udostępnia pomieszczenia , za użytkowanie których kościół nie płaci, a koszty udostępnienia są ,o czym się nie mówi. konkordat konkordatem a kościół społeczeństwo polskie traktuje jak dojną krowę. Koszty utrzymania rosną ,benzyna drożeje, samochody się psują więc wierni bulcie.Ile to już razy remont koscioła był,renowację obrazów, figur i temu podobne , a państwo renowację przeprowadzało w ramach konserwacji zabytków, a proboszcz dodatkowo zbierał i zmieniał auto,pomagał rodzinie . Oszust.Czy w twojej parafii jest podobnie ? Śmiało napisz. Amber Gold to tylko wymysł smarkacza na który nabierali sie naiwni, a w parafii nacisk i presja do łozenia na kaprysy proboszcza.Tutaj tej sprawy się nie porusza,bo Polak katolik.
      • rodzaj_konta Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 12:31
        Gość portalu: he1ku napisał(a):

> jedno pytanie mam do wszystkich. Dlaczego całe społeczeństwo ma finansować zach
        > ciewajki kilku wierzących obywateli ?

Ponieważ tych kilku to większość. Jak większość przestanie wysyłać dzieci na religię, a wyśle na etykę, będzie wtedy finansowanie etyków i etyczek, a nie czarnych.
        • eol7 Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 13.09.12, 01:32
          A skad masz takie bzdurne dane, ze w Polsce jest wiekszosc wierzacych? Gdyby wprowadzic podatek na kosciol, tak jak w Niemczech to by sie nagle okazalo ze w Polsce prawie nie ma wierzacych. I tego sie boi kosciol jak swojej smierdzacej swieconej wody. Za indokrynacje religijna powinien placic kosciol. Malo tego. Za oglupianie ludzi powinni placic odszkodowanie.
      • rozwado Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 12:41
        Nie mozna nawet spokojnie umrzec, bo czarni wykorzystaja to do ograbienia rodziny.
        • virgil33 Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 17:24
          rozwado napisał:

> Nie mozna nawet spokojnie umrzec, bo czarni wykorzystaja to do ograbienia rodzi
          > ny.
          Na pogrzebie mojego dziadka jakaś siostrunia przeczytałam modlitwę. po pogrzebie, proboszcz rozliczał się z babcią za 'za posługę kapłańską' ty 200, tam 500 zł... 'i jeszcze poproszę o 50 zł dla siostry Róży za modlitwę' Noż kur.. krew zalewa.
          • virgil33 Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 17:25
            tfu, 'przeczytała'
    • Gość: rzezimieszek Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.12, 12:00
      O wielkie larum moze tez pora policzyc,ile kosztuja Nas podatnikow Szanowni Panowie Poslowie,ich biura darmowe bilety finansowane przez nas POdatnikow POddanych.Czas najwyzszy takie dane opublikowac,ile kosztuja Nas ludzie ktorzy tez nam dali obietnice wyborcze i co z tego dzis mamy .Mysle ze wielka dziure i wiele wiele innych rzeczy ktore mozna by obiecac w czasie wyborow.No tak w naszym systemie panuja OBCJA grabi grabiacych tylko w jedna strone
      • rockawy Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 12:11
        Przeciez przedstawiciele zlodziejskiego KK w Polsce NIC innego nie potrafia.
        W seminariach ucza ich jak najlepiej wydoic baranow i panstwo z kasy. Jest to nadrzedna dzialalnosc tej bandy pasibrzuchow.Inna to ku...two ,pijanstwo ,homoseksualizm i pedofilia.
      • 6.smiech Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 12:14
        Wielkie larum o religie bo to zbedne otumanianie dzieci. Ci co chca to niech sobie wierza i lataja z tym do koscilka a nie robia z tego przymusu w szkole.
        Co do poslow i ich przywilejow to sie zgadzam ale zapomniales debilu ze sama ochrona twojego Zbafcay kosztuje ponad 100 tys. miesiecznie. Raporty Szmaciarewicza tez nie sa za
        darmo. Moze by tak zaczac od tego ?
    • noel1 Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych 12.09.12, 12:09
      W porównaniu z ateistycznymi Czechami w katolickiej Polsce wcale nie jest przez to mniej, że jest katolicka: kradzieży, jazdy po pijanemu, zmniejszonej agresji człowieka do człowieka, zabójstw, samobójstw,narkomanii itd,itp. Chociażby było 10 godzin religii to nie zmieni się sytuacja w tym zakresie, zmienią się oczywiście budżety samorządów, oczywiście na minus.
    • Gość: Berkano niech płacą rodzice katolicy IP: *.as13285.net 12.09.12, 12:16
      na pensję katechetki lub ksiedza powinni składać się rodzice dzieci uczęszczajacych na te lekcje.
      Przecież to jest proste jak drut.
      No chyba, że ten przedmiot jest już Obowiązkowy w polskiej, świeckiej szkole.
      • rodzaj_konta Re: niech płacą rodzice katolicy 12.09.12, 12:32
        Gość portalu: Berkano napisał(a):

> na pensję katechetki lub ksiedza powinni składać się rodzice dzieci uczęszczaja
        > cych na te lekcje.
        > Przecież to jest proste jak drut.
        > No chyba, że ten przedmiot jest już Obowiązkowy w polskiej, świeckiej szkole.

W Polsce zgodznie z konstytucją nie ma świeckiego państwa i świeckich szkół.
        • Gość: sektaKIWAmasy Re: niech płacą rodzice katolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 12:40
          Jest paragraf Konstytucji który mówi o neutralności światopoglądowej państwa i na pewno aktywne wspieranie przez to państwo w formie zezwolenia jednej z sekt na krzewienie jej "nauk" w miejscach publicznych i za publiczne pieniądze min w szkołach wyrazem neutralności nie jest.
        • yan.nick Re: niech płacą rodzice katolicy 12.09.12, 14:40
          W Polsce zgodznie z konstytucją nie ma świeckiego państwa i świeckich szkół.
          - Wot i ksiądz-katecheta się odezwał. Prawdę rzecze, sprzedali nasze państwo Watykanowi.
          • rodzaj_konta Re: niech płacą rodzice katolicy 12.09.12, 23:22
            yan.nick napisał:

> W Polsce zgodznie z konstytucją nie ma świeckiego państwa i świeckich szkół.
            >

> - Wot i ksiądz-katecheta się odezwał. Prawdę rzecze, sprzedali nasze państwo Wa
            > tykanowi.

Nawet dużo nie chcieli, bo to takie nowobogackie dziadowstwo

• Gość: sektaKIWAmasy Re: niech płacą rodzice katolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 12:33
        Tak niech płaca ci co chcą koniecznie wychowania swego dziecka przez sektę. Płacenie pensji przez państwo katechetom i księżom to jakieś szaleństwo jest. Za wynajem szkolnych pomieszczeń dodatkowa opłata !
        • Gość: Berkano Re: niech płacą rodzice katolicy IP: *.as13285.net 12.09.12, 13:56
          to powinno byc oczywiste, tym bardziej, ze politycy od 1989 roku powtarzaja(nie wiem dlaczego), ze Polska jest panstwem swieckim. Wszechobecne krzyze, narzucona religia w szkolach i przedszkolach, zakaz aborcji, podatki placone przez wszystkicjh na rzecz KK, brak kas fiskalnych na parafiach, rozdawnicwto majatku narodowego swiadcza o czyms zupelnie przeciwnym, chyba ze jak czegos nie kumam.
          I pomyslec, ze ludzie z uporem maniaka od 20 kilku lat glosuja ciagle na tych samych politykow, niczego sie nie nauczyli.
    • rozwado Powiazania bigotow i prawicy z kibolami 12.09.12, 12:33
      Polska dzieli z Egiptem i krajami muzulmanskimi. To na temat reakcji egipskich salafistow na film Bacile (wg. Al Jazeery i Guardiana):
      "In the day's first such incident, nearly 3,000 demonstrators, most of them Islamist supporters of the Salafist movement or football fans, gathered at the US embassy in Cairo in protest against the amateur film."
    • 6.smiech Re: To sa skutki zydowskiej "ekonomii" ++++++++++ 12.09.12, 12:38
      opowiadaj te swoje bzdury na kongresach antysemitow u torunskiego sromotnika.
      Tam znajdziesz zrozumienie i sluchaczy. Tu nie.
    • Gość: jarek Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych IP: *.icpnet.pl 12.09.12, 12:44
      NAUKA RELIGI W SZKOLE TO WIELKI PRZEKRĘT PANA STELMACHOWSKIEGO I CAŁEJ SOLIDARNOŚCI.NAUKĘ O WIERZE POWINNO PROWADZIĆ SIĘ W KOŚCIELE ZA PIENIĄDZE POLSKIEGO BOGATEGO KLERU.POLACY OTWÓRZCIE SZEROKO OCZY.
      • Gość: rea Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.toya.net.pl 12.09.12, 12:52
        Religia na gruncie oświatowym jest ciałem obcym, gdyż jej tez nie da się weryfikować w sposób naukowy i jako taka w państwie neutralnym światopoglądowo nie powinna być nauczana w świeckich placówkach wychowawczych. Na wyraźne życzenie rodziców może odbywać się w szkole, ale za wynajęcie sal lekcyjnych i za jej naukę powinni płacić rodzice.
      • Gość: sektaKIWAmasy Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 14:19
        - jak zwykle nie doceniono niebotycznej bezczelności sekty watykańskiej i z bezpłatnej "nauki" zrobiła sie płatna za pieniądze podatników....
      • ouimet Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 20:21
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> NAUKA RELIGI W SZKOLE TO WIELKI PRZEKRĘT PANA STELMACHOWSKIEGO I CAŁEJ SOLIDARN
        > OŚCI.NAUKĘ O WIERZE POWINNO PROWADZIĆ SIĘ W KOŚCIELE

####
        natomiast ateistyczne wyklady w szkole?????
        I tez za oplata rodzicow -oczywiscie!
    • rozwado Re: To sa skutki zydowskiej "ekonomii" ++++++++++ 12.09.12, 12:44
      Ty baranie, Plichta i Korytkowski sa katolickimi bigotami.
    • kroliklesny Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych 12.09.12, 13:05
      Co tu komentowac? Wystarczy spojrzec na zdjecie przy artykule. Talibland jak cholera! Dlaczego nie ma tam figurki Buddy? A Zielony Ludzik?!
    • 01maciek5 Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych 12.09.12, 13:29
      Jestem katolikiem.Religii uczyłem się w salkach przykościelnych .Jestem za tym aby powrócić to tych praktyk.Dlaczego tak biedne Państwo ma dokładać do nauki religii?Dawniej księża i zakonnice uczyli ,dzisiaj widocznie nie mają czasu....A tak p.s. wszyscy Ci co tak krytykują ten artykuł udają ateistów czy są debilami?....99,9% to są ludzie ochrzczeni,po komunii świętej.bierzmowaniu.ślubie kościelnym a udają debili.Krytykujecie kościół a jak Wam się dupa pali do Boga wzywacie.Jak się wpadkę zaliczy do kościoła na nauki biegnie.Po co to głupie pisanie?
      • Gość: okor Religia w szkole - debilizm państwowy. IP: *.ngm.net.pl 12.09.12, 13:55
        Jak można za pieniądze podatnika zamiast wiedzy płacić w szkole za wiarę??
        Tylko niewolnik ma wierzyć /nic nie umieć/ i klęczeć - jest XXIw.
      • Gość: juzek Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.12, 15:07
        HAA zabolał odcisk jak sie prawde spod dywanu wymiotło
        1.MODLIMY SIE DO PANA BOGA?
        2.CZY SŁUDZY MODLA SIE ZA PIENIADZE?
        3.CZYSŁUDZY MODLĄ SIE O PIENIADZE?
        4.A MOZE NAJWYZSZA PORA OPODATKOWAC POSŁUGI:
        A)chrzest
        B)bierzmowanie
        C)pierwsza komunia
        D)namaszczenie
        E)sluby
        F)pogrzeby
        G)no i wprowadzic podatki od posiadanych zrabowanych skromnych nieruchomosci
      • oryginalnystahustah Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 17:22
        01maciek5 napisał:

> Jestem katolikiem.Religii uczyłem się w salkach przykościelnych .Jestem za tym
        > aby powrócić to tych praktyk.Dlaczego tak biedne Państwo ma dokładać do nauki r
        > eligii?Dawniej księża i zakonnice uczyli ,dzisiaj widocznie nie mają czasu....
        > A tak p.s. wszyscy Ci co tak krytykują ten artykuł udają ateistów czy są debil
        > ami?....99,9% to są ludzie ochrzczeni,po komunii świętej.bierzmowaniu.ślubie ko
        > ścielnym a udają debili.Krytykujecie kościół a jak Wam się dupa pali do Boga w
        > zywacie.Jak się wpadkę zaliczy do kościoła na nauki biegnie.Po co to głupie pis
        > anie?
        oj chłopie.. gdyby to, że ktoś jest ochrzczony albo komunię dostał świadczyło o mądrości osobnika... Mój ostatni "sakrament" to komunia. Czy to znaczy że jestem mniejszym, czy większym debilem niż cała banda nawiedzonych bigotów-religiantów? 99% nie żyje w zgodzie z doktryną, to po co ta doktryna? To jest dopiero banda debili. Ale póki kręci się pieniążek, kościółkowi to nie przeszkadza.
      • virgil33 Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 17:36
        01maciek5 napisał:

> 99,9% to są ludzie ochrzczeni,po komunii świętej.bierzmowaniu.ślubie ko
        > ścielnym a udają debili.Krytykujecie kościół a jak Wam się dupa pali do Boga w
        > zywacie.Jak się wpadkę zaliczy do kościoła na nauki biegnie.Po co to głupie pis
        > anie?
        Chrzest - zazwyczaj nie ma się na to wpływu.
        Komunia - ośmiolatek jeszcze do końca nie dojrzał, aby świadomie podejmować taką decyzję, więc idzie, bo idą wszyscy i prezenty będą.
        Bierzmowanie - w porównaniu z liczbą chrztów chyba spada
        Ślub kościelny... - jak ktoś ma ochotę to się w to bawi...

A wpadę się zalicza z głupoty bazując na kalendarzyku.
    • yan.nick Religia co roku droższa. O półtora miliona złotych 12.09.12, 14:30
      Najwięcej katechetów ze stopniem nauczyciela dyplomowanego mamy w szkołach ponadgimnazjalnych.
      - Kiedyś, na prośbę żony, jako że dobrze piszę, przepisywałem pracę licencjacką koleżanki żony nt. Judasza. Większych bzdur nie czytałem, że niedobrze się robiło. Tacy to są dyplomowanie katecheci. A żona poszła raz w ramach zastępstwa na religię, musiała ich pouczać kto to byli Adam i Ewa (po komunii). Następnym razem dyrektorka powiedziała, Pani Marysiu, pani już więcej na religię nie pójdzie.
      • virgil33 Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 17:42
        Do mnie na religię sprowadzali bidulki z oazy. Przyszedł jeden taki i opowiadał o swoim uzależnieniu - 40 minut jak to prawie życia nie zmarnował, ale odnalazł Boga i jest mu teraz dobrze.

Siedziałam i zastanawiałam się co to za straszny nałóg - alkohol, narkotyki... Nie, w minucie 42 okazało się, że to MUZYKA!!!
        A księżulo niby godzinę odbębnił.
      • monop2 Re: Religia co roku droższa. O półtora miliona zł 12.09.12, 23:24
        Mylisz dyplom szkoły wyższej z "dyplomowaniem" nauczyciela.
    • yan.nick Re: To sa skutki zydowskiej "ekonomii" ++++++++++ 12.09.12, 14:36
      **Ek***Um*******y napisał(a):

> To sa skutki zydowskiej "ekonomii"

I oto mamy efekty nauczania religi w szkołach. Nic dodać, nic ująć.
    • zona-wikinga Chcecie, to płacicie, 12.09.12, 15:33
      trzeba przestać posyłać dzieci na religię i będzie po kłopocie. I nie trzeba będzie płacić. Proste i logiczne. Własna wina....
      • zkris11 masz 100% racji wniosek jest jeden rodzice chcą re 12.09.12, 22:41
        religii w szkole, wyjce od pajaca z Biłgoraju niech zamilkną i powiedzą ile kosztuje utrzymanie nierobów z wiejskiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka