Dodaj do ulubionych

Licealistki podczas musztry. Gdzie tego uczą? [...

IP: *.krak.tke.pl 23.11.12, 15:35
Jak mówi staropolskie przysłowie "baba w wojsku, jądrom lżej".
Obserwuj wątek
    • Gość: ~ Zdjęcie nr 25 IP: *.krak.tke.pl 23.11.12, 15:41
      Widać że baby się nie nadają skoro nie potrafią nawet równo w szyku maszerować.
      • kmdr_rohan Re: Zdjęcie nr 25 23.11.12, 15:53
        To wbrew pozorom nie jest takie proste. :)
        • Gość: ~ Re: Zdjęcie nr 25 IP: *.krak.tke.pl 23.11.12, 16:14
          Zapewniam Cię że jest. Po prostu do niektórych rzeczy kobiety najzwyczajniej się nie nadają.
          • kmdr_rohan Re: Zdjęcie nr 25 23.11.12, 16:19
            Zapewniam Cię, że nie jest. Służyłem w wojsku, gdy służba była obowiązkowa i trwała dwa lata. Mogłem się napatrzeć na róznych szwejów, którzy mieli genetycznie zakodowaną nieumiejetność przyswojenia musztry. Czegom ja nie widział. Od wymachiwania rekami "odwrotnie", przez gubienie butów gdy przyszło do kroku defiladowego, wybijanie zębów przy chwytach bronią (sobie albo koledze), aż po salutowanie obiema rękami na raz. Długo by opowiadać.
            • Gość: ~ Re: Zdjęcie nr 25 IP: *.krak.tke.pl 23.11.12, 16:39
              Tylko że tych dziewczyn nikt nie zmuszał. Mogły wybrać inną klase. A noszenie munduru z flagą narodową oraz beretu z orzełkiem do czegoś zobowiązuje.
              • kmdr_rohan Re: Zdjęcie nr 25 23.11.12, 16:48
                To insza inszość, jak mawiał mój szef kompanii :)
    • kar_i_mata Licealistki podczas musztry. Gdzie tego uczą? [... 23.11.12, 18:49
      Przez niektórych panów tutaj, jak widzę przemawiają kompleksy. Boicie się, że niedługo kobiety będą wam wydawały rozkazy? o ile już nie wydają? w pracy.. w domu... ? Podziwiam te dziewczyny, to nastolatki, przed nimi jeszcze długa droga i nie wiadomo czy zostaną żołnierzami. Ale fajnie, że spełniają swoje marzenia.
      • kmdr_rohan Re: Licealistki podczas musztry. Gdzie tego uczą? 23.11.12, 18:53
        Hmmm... Kompleksy? Nie sądzisz, ze naturalną predyspozycją kobiety jest dawać życie, a nie odbierać?
        • kar_i_mata Re: Licealistki podczas musztry. Gdzie tego uczą? 23.11.12, 19:21
          kmdr_rohan napisał:

> Hmmm... Kompleksy? Nie sądzisz, ze naturalną predyspozycją kobiety jest dawać ż
          > ycie, a nie odbierać?

Ano nie, nie uważam. Idąc Twoim tokiem myślenia kobiety najlepiej zapędzić do garów i do rodzenia dzieci. Nie uważam, żeby naturalną predyspozycją człowieka było odbieranie życia innemu człowiekowi. Dla Ciebie żołnierz to tylko ten, który zabija?
          • kmdr_rohan Re: Licealistki podczas musztry. Gdzie tego uczą? 23.11.12, 19:27
            kar_i_mata napisała:

Idąc Twoim tokiem myślenia kobiety najlepiej zapędzić do garów i do rodzenia dzieci.

Napisałem tak gdzieś? Może mi wskazać cytat?

Nie uważam, żeby naturalną predyspozycją człowieka było odbieranie życia innemu człowiekowi.

Historia swiata mówi niestety co innego.

Dla Ciebie żołnierz to tylko ten, który zabija?

A do czego niby jest szkolony?
            Wiem, bo byłem. To smutne, ale uczono mnie jak zabijać. To takie długie, metalowe, który nosi kazdy żołnierz - nie służy jako podpórka do książek.
            • kar_i_mata Re: Licealistki podczas musztry. Gdzie tego uczą? 23.11.12, 19:39
              Oj komandorze, i co z tego, że historia świata mówi co innego. Jak sama nazwa wskazuje to już historia... czy to, że Ciebie uczono jak zabijać sprawiło, że zabijasz? Czy adepci sztuk walki też mają zabijać skoro się tego uczą? eeeee.... jakoś mi się nie wydaje.
              • kmdr_rohan Re: Licealistki podczas musztry. Gdzie tego uczą? 23.11.12, 19:46
                I sądzisz, że od dzisiaj zabijanie się się skończy? Nie bądź naiwna, proszę. To wszystko pieknie wyglada z obecnego punktu widzenia. Ale historia się nie kończy, ona sie dzieje cały czas. Mamy wspaniały, złoty okres w historii Polski. Od prawie siedemdziesiąciu lat lat nie było wojny. Ale nie bądźmy naiwni, ten stan nie będzie trwał wiecznie, niestety.
          • mjot1 Re: Licealistki podczas musztry. Gdzie tego uczą? 23.11.12, 20:57
            > Dla Ciebie żołnierz to tylko ten, który zabija?

Żołnierz powinien być skutecznym (i oczywiście „umyślnym”) zabójcą. Ot taki fach.
            Jeśli nie to, jako zwykły partacz (czyt. dupa nie żołnierz) powinien z „firmy” wylecieć na zbity pysk!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka