Dodaj do ulubionych

Głupota na antenie TVP3 Rzeszów

10.04.13, 19:21
Witam Szanowni Państwo

Jestem telewidzem rzeszowskiej Trójki. Oglądam Aktualności oraz Prognozę Pogody.
Od lat w rzeszowskiej telewizji panuje bałagan, brak profesjonalizmu i po prostu głupota.
Widać to szczególnie po osobie "dziennikarza" Pawła Pezdana. Tego Pana cechuje kompletny brak jakiejkolwiek wiedzy z dziedziny meteorologii, a co za tym idzie brak profesjonalizmu.
Dochodzi do tego także głupota jaka płynie z wielu jego przekazów nadawanych na antenie.
Słownictwo jakby rodem z przedszkola, brak taktu, zła dykcja oraz wygłupy to są cechy prognozy zapowiadanej przez Pana Pezdana Pawła. Tak się dzieje już od parunastu lat. Oglądając prognozę prowadzoną przez Pawła Pezdana można poczuć się jakby oglądało się właśnie serial komediowy z Louisem de Funèsem. Albo jak z Rowanem Atkinsonem.
Tylko że prognoza powinna być poważna, a nie głupia. Jaki dyrektor taka telewizja. Jak jest niepoważny to widocznie zatrudnia niepoważnych pracowników, co widać po osobie Pawła Pezdana.
Obserwuj wątek
    • reishof Re: Głupota na antenie TVP3 Rzeszów 10.04.13, 19:26
      No nie no... daj już spokój.
      Dopiero co się wypowiadały koleżanki tego pana. To jakaś nagonka?
      Wiele osób mnie drażni z tej tv ale ten dziennikarz akurat nie.
      • Gość: Bo Re: Głupota na antenie TVP3 Rzeszów IP: 193.242.172.* 11.04.13, 13:22
        Pazdan, bucha cha cha cha.... jest tak monotonny i słaby, że szok. Kolesia znam z podwórka.
    • kilbil3 Re: Głupota na antenie TVP3 Rzeszów 10.04.13, 19:36
      Prosze nie obrazac Luisa de Funesa.
      • Gość: teleman Re: Głupota na antenie TVP3 Rzeszów IP: *.rz.izeto.pl 10.04.13, 20:24
        Czyż nie masz jeden z drugim ciekawszych tematów niż ględzenie na forum o telewizji
        rzeszowskiej?. Sami "fachofcy" od wszystkiego tutaj się wymądrzają ,a to telewizja be a to nie
        ten mówi co powinien i tak w koło Macieju mielenie ozorem . Zawsze komuś nie dogodzono ,jest
        tyle stacji TV na niebie i ziemi jest wybór ale trzeba dokopać prezenterce albo jej koledze .
        Jakież to polskie podkarpackie chrześcijańskie miłowanie bliźniego obrzucanie wszystkich
        dookoła błotem ,a w niedzielę do kościoła i jest OK . Tfu rzygać się chce czytając co niektórych.
    • Gość: exp Re: Głupota na antenie TVP3 Rzeszów IP: *.165.enf.pl 10.04.13, 20:21
      Zmień Pan kanał.
    • Gość: teleWIC Re: Głupota na antenie TVP3 Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 20:42
      cytując "Jaki dyrektor taka telewizja" . . .
      jaka telewizja - tacy telewidzowie.
      Przestań oglądać - będziesz mondrzejszy !
    • smalltownboy Re: Głupota na antenie TVP3 Rzeszów 10.04.13, 20:56
      Dykcji to tam chyba nikt nie ma. Dbałość o poprawną wymowę i polszczyznę już dawno znikła z mediów tak publicznych jak i komercyjnych. Mogliby ściągnąć z emerytury Wiszową, żeby czytała materiały. Ona to robiła dobrze. Ktoś może być dobrym dziennikarzem, ale ładnego głosu i dykcji miał nie będzie. Do tego są lektorzy. A takich dziś brak. Lektor radiowy czy telewizyjny musi być w pewnym sensie aktorem i umieć wczuć się w prezentowany tekst. Odczytanie na sucho, jak to ma miejsce w mediach, jest takie bezpłciowe i mało wciągające słuchacza czy widza.

A co do pogody, to powinni ją całkiem zdjąć z anteny lokalnej, bo na ogólnopolskiej INFO co chwilę jest podawana dla całego kraju.
      A jak już muszą robić, to niech korzystają z wielu stron meteorologicznych i "nosem" i intuicją dziennikarską wyciągają średnią ze wszystkich. Wtedy wychodzi prognoza na 5+. Ja tak robię i zawsze mi się sprawdza w radiu.

www.pogodynka.pl/polska/16dni/rzeszow_rzeszow
      www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X37/rzeszow.html
      pogoda.onet.pl/prognoza-pogody/dzis/europa,polska,rzeszow,9332.html
      www.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&fdate=2013041006&row=465&col=269&lang=pl&cname=Rzesz%F3w
      meteomodel.pl/meteogramy/
      polish.wunderground.com/global/stations/12580.html
      Jak z tych stron powyciągają średnią i wiedzeni intuicją napiszą z tych danych prognozę to sprawdzi się w 95%.
    • Gość: Oldres Re: osokomosa na antenie TVP3 Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 23:46
      osokomoso, udaj się do lekarza daj sobie zrobić próby wątrobowe i EEG. Mocz też oddaj - honorowo. Przejdzie jak ręką odjął.
    • Gość: iwabradyna Re: Głupota na antenie TVP3 Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 09:23
      To, że się nie podoba wynika przede wszystkim z dwóch przesłanek:
      1. infantylności tego typu programów - z ekranu słychać bełkot, którego i tak 90 proc. widzów nie rozumie
      2. silenia się na tzw. luz. Tu klinicznym przykładem jest podrygujący Kret. Wydaje mi się, że ma wielu naśladowców.

PS. Zgadzam się z którymś z przedmówców, że Louis de Funes to był majstersztyk. Porównanie rzeszowskiej kreacji do tego wielkiego komika chyba na wyrost...
    • reishof Szpakowski 11.04.13, 11:23
      Kilka słów o tvp1
      Bardzo lubię Ligę Mistrzów a jeszcze bardziej pojedynki włosko-niemieckie tamże.
      Na 23 cią były zaplanowane skróty meczów .Ok. Żeby to zobaczyć z większymi emocjami wyłączyłem wczoraj po 21-ej radio i tv w tym celu by przypadkiem nie usłyszeć wyniku i nie popsuć sobie frajdy z oglądania.Nastawiłem nagrywanie. Odpalam rano magnetowid i oglądam- są skróty meczów ale ...
      nie wczorajsze (juve-bayern barca-psg) ale przedwczorajsze ! których wyniki od dawna znam! Zły jak cholera myślę sobie - w takim razie dzisiaj to obejrzę. Lepiej późno niż wcale. Zawsze coś. Ale okazuje się ,że nie ma dzisiaj w programie skrótów wczorajszych spotkań
      Czyli z 2-ó spotkań skróty są a z 2-óch nie ma. Dno. A czemu tak dziwacznie? Nie wiem.
      Na koniec cytat Szpakowskiego ze spotkania Borussia-Malaga
      4 minuty do końca spotkania.... czy Borussia w ciągu doliczonych 360 sekund będzie w stanie strzelić bramkę?
      • Gość: iwabradyna Re: Szpakowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:27
        Szpaku zuch chłop! 4 minuty? Zaraz, zaraz, ile to sekund? Minuta ma coś mniej niż 100 minut. Ile? 60? 360 chyba się dzieli przez 60? Oto zapis szybkich jak błyskawica myśli redaktora przed wygłoszeniem wspomnianego komentarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka