kemot_73
20.05.13, 20:13
Sznowny Panie Prezydencie:
"...nie da się znaleźć klucza, który zadowoli każdego. Naszym zdaniem w domach jednorodzinnych produkuje się więcej śmieci, droższy jest dojazd po odbiór, stąd też wyższe stawki ..."
Nie jest rolamiasta znajdowanie takiego klucza - rolą miasta jest ogłoszenie przetargu i wyłonienie zwycięzcy któy tak skalkuluje swoją ofertę ze bedzie mu sie opłacał oodebrać śmieci i z bloku 10 piętrowego i domku jednorodzinnego na obrzezach miasta.
Państwa zdanie jest z założenia błędne i dyskryminuje mieszkanców domków - takich jak ja.
Śmieci segreguję od czasu kiedy mieszkam w domku, jestem pewien że śmieci tych jest mnie jniż w przypadku rodziny 4 osobowej mieszkajacej w bloku w podobnym standarcie.
Sama ddecyzja o zróznicowaniu stawek dla tych którzy mieszkaja w domu jest czymś skandalicznym!
Opowiadanie o tym że mieszkańcy domów generuja odpadki typu trawa liście - odpadki biologiczne typu trawa ląduja w kompostowniku i nadal będą tam lądować - miasto nie dopłąci mi do tego ani złotówki.
Miasto powinno DBAĆ o MIESZKANCÓW a nie o interes firmy która będzie się zajmować odbieraniem śmieci. Każde inne podejscie świadczy tylko i wyłacznie o kompletnej ignorancji wobec ludzi mieszkajacych w Naszym Mieście i daje jasne przesłank ido tego że tzw. przetarg jest fikcja i chodzi jedynie o napompowanie kasy firmi MPGK