Dodaj do ulubionych

RANKING SZPITALI/ POROD!!!!!!!!

27.07.04, 11:17
Hej e-mamcie!!

Pewnie i ten watek byl poruszany wielokrotnie, rowniez na "rodzic po ludzku"
jest ranking naszych szpitali z tym ze z 2000r.
Chcialam Was zapytac o Wasze zdanie na ten temat w ostatnim czasie ???
Porod juz tuztuz, a ja nadal nie moge sie zdecydowac!! Rozwazam 2 opcje
Rycerska lub Lwowska, niestety wiele dobrego slyszalam o Szopena ale jakos
przeraza mnie fakt, ze zupelnie nikogo tam nie znam i nawet nigdy tam nie
bylam(w dwoch poprzednim znam przynajmniej droge;).
Co sadzicie o poloznych (prywatnie)podobno ta mozliwosc juz nie istnieje!!
a moze ktos korzystal i wie cos na ten temat??
Pozdrowionka i czekam na wszelkie info!!
Daga i 32tyg.Peanut
Obserwuj wątek
    • anfi74 Re: RANKING SZPITALI/ POROD!!!!!!!! 28.07.04, 08:58
      Nie strasz mnie, bo ja się właściwie zdecydowałam na Szopena! Tylko, że jeszcze
      mam sporo czasu, ale juz sie umówiłam na wizytę do lekarza z Szopena właśnie.
      Rodziłam poprzednio na Lwowskiej - nie polecam - w skrócie: fatalna połozna
      przy porodzie, zero nalezytej opieki i informacji po porodzie.
      Pozdrawiam
    • peanut2004 Re: RANKING SZPITALI/ POROD!!!!!!!! 28.07.04, 09:19
      Anfi ja absolutnie nie mialam nic negatywnego na mysli, wrecz odwrotnie!!
      Gdybym miala wiecej czasu, na pewno zmienilabym lekarza na kogos z Szopena-
      poniewaz o tym szpitalu kraza obecnie najlepsze opinie!!!!!!!!!!!!(niestety ja
      osobiscie NIGDY nawet tam nie bylam)wiem ze to dziwne ale tak sie jakos zlozylo
      za to na gorce lezalam juz kilka razy w trakcie ciazy (dlatego chyba taka
      przerazona jestem:(!!!Mam lekarzy z Lwowskiej i Rycerskiej dlatego rozwazam te
      2 szpitale. Nie mam pojecia jak reaguja na Szopena w momencie pojawienia sie
      pacjentki od lekarza z gorki?????????JESTEM CORAZ BARDZIEJ PRZERAZONA I ZIELONA:
      (
      • anfi74 Re: RANKING SZPITALI/ POROD!!!!!!!! 31.07.04, 16:25
        Nie wystraszyłam się :)))
        Pocieszyło mnie to, co napisały e-madziq i maja. Myślę, że wyboru już
        dokonałam, choć to dopiero 9 tc :))). A Ty jeśli chciałabyś rodzić na Szopena,
        to nie przejmuj się tym, że nie masz tam lekarza. Na pewno Cię nie wyrzucą :).
        Możesz natomiast pomysleć o opłaceniu położnej... i już nie będziesz OBCA. Tak
        zupełnie serio, to uważam, że dobra i miła położna jest większym skarbem
        podczas porodu, niż lekarz. I tym razem pomyślę o położnej...
        Pozdrawiam
    • e_madziq Re: RANKING SZPITALI/ POROD!!!!!!!! 28.07.04, 09:27
      "Witaj Maja
      jeżeli chodzi o ten ranking to nie pamiętam ile szpital na Szopena dostał
      gwiazdek i serduszek, ale pamiętam, ze byl to całkiem dobry wynik i najlepszy
      spośród innych szpitali rzeszowskich.
      Ja właśnie rodziłam na Szopena i w zasadzie nie mogę mieć zastrzeżen, chociaż w
      dużej mierze to zasługa meża, który byl ze mną przy porodzie.Mąż o tyle był mi
      pomocny, ze rodzilam niemal rownocześnie z inną dziewczyną, a ze u niej był
      nieco szybszy postęp porodu to zarówno lekarz jak i położna ręcili się koło
      niej od czasu do czasu "zagladając" do mnie. Mi powiedzieli tylko, że jak
      będzie skurcz to mam przeć i poszli do niej zostawiając mnie z zestresowanym
      mężem. Jak wspominam tamten dzien to pamiętam, ze miałam do nich pewne
      pretensje dlaczego więcej czasu poświęcają tamtej dziewczynie, ale teraz zdaję
      sobie sprawę, ze przecież rozdwoić sie nie mogli,a fakt że jak tylko ona
      urodziła (20 min. przede mna)to moment byli przy mnie.
      Dodam, że dwa miesiące wcześniej rodziła w tym szpitalu moja szwagierka, bez
      męża i była z "obsługi" bardzo zadowolona. Ona rodziła sama także miała przy
      sobie niemal pol oddziału polożniczego.
      Ogólnie mowiąc nie słyszałam złych opinii o tym szpitalu i myślę, ze dokonalaś
      właściwego wyboru.
      Jeżeli masz jeszcze jakies pytania to chętnie odpowiem. Pamiętam jak sama
      pytałam o ten szpital 15 m-cy temu i nikt mi nie odpowedział. Slużę pomocą.
      Możesz pisać na prywatny adres: madziq@interia.pl
      Pozdrawiam. Magda z 6 miesięcznym Szymkiem"

Wkleiłam Ci mój post sprzed 9 m-cy (ależ ten czas zlecial, Szymek ma już 15 m-
      cy!!)
      Ponownie polecam Szopena, ale jeżeli zastanawiasz się nad Rycerską lub Lwowska
      to osobiscie wybrałabym Lwowska. O tym szpitalu słyszałam zdecydowanie więcej
      pozytywnych opini niż o Rycerskiej.
      Pozdrawiam, Magda
    • majarzeszow Re: RANKING SZPITALI/ POROD!!!!!!!! 29.07.04, 21:25
      ten post powyzej byl do mnie :-) a ja juz po porodzie, a Adas ma 2,5 miesiaca,
      ale czas leci.... rodzilam na Szopena i goraco polecam. polozna super,
      nieumowiona. naprawde przemila. rodzilam z nia i swoja lekarka. wszystko bylo
      fajne oprocz obchodu zastepcy ordynatora, bo sie do mnie glupio odezwal,
      skubaniec jeden. oddzial polozniczy odnowiony, lazieneczki czysciutkie, po 2-3
      mamy w sali, sal jest 6, wiec jest kameralnie. pozdrawiam i zycze szybkiego
      porodu. caly swoj porod opisalam na forum dziecko-info.com/forum - nick mam taki
      sam (dzial "wszystko o porodzie" to sobie poczytaj). wiecej info udziele chetnie
      na zjaba@tlen.pl

maja z Adasiem (19.05.2004)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka