Dodaj do ulubionych

Michalik chyba sie wk...urzy

11.06.13, 18:51
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14080366,Papiez_apeluje_o_bezinteresownosc__Filip_nie_zrobil.html#BoxSlotII3img
Dobitniej już się nie da. Teraz Michalik będzie musiał tydzień wymyślać ekwilibrystykę słowną,żeby udowodnić, że Franciszek miał na myśli konta na facebooku a do ubóstwa wzywał protestantów i buddystów.
Obserwuj wątek
    • mjot1 Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 19:36
      Nie będzie katolickiemu arcyczarnoksiężnikowi jakiś tam Franciszek jakichś tam starodawnych chrześcijańskich banialuk wciskał. Może mu skoczyć!
      Ale gawiedzi we łbach niepotrzebnie mąci…
      "Święty Piotr nie miał konta bankowego…”
      No, no, no… Trzeba przyznać, że prezesa pana zaszczyt kopnął nie lada…
      • lechujarek13 Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 19:39
        mjot1 napisał:

>
        > "Święty Piotr nie miał konta bankowego…”
        > No, no, no… Trzeba przyznać, że prezesa pana zaszczyt kopnął nie ladaR
        > 30;

:))) Nie poszedłem takimi tropami a są piękne. Nic tylko Jarosław na Papieża lub w najgorszym razie santo subito.
    • urke66 Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 19:36
      Im bardziej widać wielkość tego Papieża, tym bardziej widoczna jest mizeria polskiego Kościoła.
      Mam nadzieję że Franciszek z czasem uzdrowi sytuację.
      • yanan2 Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 20:10
        Qrcze!Co tam Michalik.Gorzej ma "prorok" z Torunia!!!Tyle dzieł wybranych,choćby radio ma -ryja czy trwam!Tyle kont.Tyle kasy na dzieła doczesne.Tu trzeba by przypilnować,aby nieopatrznie zwierzchnik nie uszkodził swoją paplaniną i przypomnieniami komu i czemu służy kościół i jego "słudzy" z nazwy.Nie wróżę długiego pontyfikatu temu papieżowi.Musi uważać na herbatki.Nasi bogactwa nie odpuszczą przykładowo i nic sobie nie robią z tego ględzenia.Kasa to ich Bóg.Ale rzekomo w piekle złocenia,złote nici i inne szlachetne metale z szykownych i modnych ubiorów wytapiają,coby potem tych najbardziej pazernych kąpać w takim roztopionym metalu wiekuiście.
    • ouimet Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 20:15
      lechujarek13 napisał(a):

> Teraz Michalik ....

....no,no...prostaczek z Ciebie cala geba:)
      Natomiast w temacie troszke trafiles w sedno:)
      • wielka_cipa Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 20:25
        ty się zdecyduj: troszkę, czy w sedno?
        • ouimet Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 20:34
          wielka_ci... napisał(a):

> ty się zdecyduj: troszkę, czy w sedno?

Sam wybierz.
          Natomiast podpowiem Ci co to" troszke" sugeruje
          Wyobraz sobie tarcze do strzelania.jeden trafia w srodek,inny w obrzeze.Obydwaj trafili w tarcze:),ale ten drugi "troszke" oddalony od "sedna":)
          Milego dnia,pomimo wody wokol...
          • wielka_cipa Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 20:45
            Aha, to tak, jak być troszkę w ciąży. Już rozumiem. Dzięki.

:)
            • ouimet Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 20:55
              wielka_ci... napisał(a):

> Aha, to tak, jak być troszkę w ciąży. Już rozumiem. Dzięki.
              >
              > :)
              *****przekomarzasz sie,ale:
              Pracownica/spozniona/ do szefa:Spoznilam sie bo jestem w ciazy.
              Od kiedy?
              Od jakichs 20tu minut:)
              Tyle o ciazy:)Wracamy do "bogactw"
    • Gość: olo Re: Michalik chyba sie wk...urzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.13, 20:25
      Oj biedne te nasze zefirki, oj biedne. Jeszcze kilka takich tekstów i okaże się, że papież walczy z kościołem, albo jest ateistą.
    • ex_lowca Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 21:06
      lechujarek13 napisał(a):

Osobiście mam mieszane odczucia i tak naprawdę nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim.
      Z jednej strony Franciszek faktycznie wygląda na Kapłana, który nie pływa w hipokryzji jak reszta, ale... No właśnie, tu powstają pytania.

1. Czy aby nie został on wybrany świadomie przez purpuratów w celu "naprawienia wizerunku" kościoła, który traci na znaczeniu w tempie zastraszającym?
      Franciszek będzie głosił swoje prawdy ku pokrzepieniu serc moherów i obudzeniu nadziei na normalność u wątpiących, a arcykapłan flaszka z kumplami nadal będzie przepijał co miesiąc 14 tysięcy generalskiej emerytury. Mając w nosie gderanie starucha z Watykanu o jakimś tam ubóstwie.
      Zadbają jedynie o przypudrowanie, by gawiedź nie widziała. Nawet limuzyny mogą zamienić na Golfy. Oczywiście te, którymi jeżdżą na narady do episkopatu, bo te od dziwek/kleryków zmienią tylko miejsce garażowania.

2. Jest to zasłona dymna, czyli jeden, wielki PR od początku do końca, a Franciszek bierze tajne komplety z aktorstwa.

3. Zadział Duch Święty i elita kleru ma poważny problem.
      W tym wypadku nie wróżę Franciszkowi długiego żywota. Odejdzie jak Jan Paweł I.
      • res31 Re: Michalik chyba sie wk...urzy 11.06.13, 21:41
        Franciszek bierze tajne komplety z aktorstwa.

Niech zadziała Duch Święty i wspomoże ex_lowce bo nawet ukończenie tajnych kompletów z ...
        głupoty nie usprawiedliwia takich bredni.
        • lechujarek13 Re: Michalik chyba sie wk...urzy 12.06.13, 09:33
          res31 napisał(a):

> Franciszek bierze tajne komplety z aktorstwa.
          >
          > Niech zadziała Duch Święty i wspomoże ex_lowce bo nawet ukończenie tajnych kom
          > pletów z ...
          > głupoty nie usprawiedliwia takich bredni.
          Panowie ! Ja tu o wartościach i ideach , a wy ? Wpuśćcie miłość do serc waszych . :)))
          • res31 Re: Michalik chyba sie wk...urzy 12.06.13, 17:04
            Wpuśćcie miłość do serc waszyc

Wybacz, ale jesteś naiwny.
    • Gość: Niepokójleczmiecz Re: Michalik chyba sie wk...urzy IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.06.13, 21:33
      "Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy. Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien."
      • Gość: Renata Re: Michalik chyba sie wk...urzy IP: *.ostnet.pl 11.06.13, 22:26
        ateistyczne bydło zebrali się do kupy. Arcybiskupowi możecie skoczyc buce
        • Gość: Bydłobuce Re: Michalik chyba sie wk...urzy IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.06.13, 22:42
          Słyszałaś może coś o 8. przykazaniu?
          A to jest twoja odpowiedź na cytat z "Ewangelii", jak rozumiem? Chyba różne "Ewangelie" czytamy...
        • Gość: 3xvi Re: Michalik chyba sie wk...urzy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.06.13, 22:48
          Reniu droga, pogłaskaj bobra i utul go do snu...
          za komentarz w tej sprawie i kilku innych, w których pan Michalik zabiera głos jako odpowiednio słusznie wzmożony autorytet może służyć ten obrazek:
          (kliknijta se w linkełe):
          kwejk.pl/obrazek/1801521/true.html
    • Gość: mix Re: Michalik chyba sie wk...urzy IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.13, 18:14
      Próżne nadzieje. Na razie są to jedynie propagandowe słowa, za którymi nie widać żadnego działania. Przynajmniej polscy hierarchowie jak byli butnymi, pysznymi i zapasionymi takimi są nadal. Kroją biznesy na miarę ustępstw polskiego rządu, który oko na te przewałki nieustannie przymyka. Papieża poznamy po jego działaniach, bo słowami kołysze tylko wiatr w rytm zmian temperatury święcone wody :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka