Dodaj do ulubionych

Co oni robią ?

11.08.13, 22:30
Katolicy to taka dziwna społeczność, która zamiast modlić się do Boga - modli się do Maryi i innych świętych, zamiast czynić sobie ziemię poddaną - błagają o łaski i cuda, zamiast szanować bliźniego - narzucają mu swój światopogląd .....oj można wyliczać bez końca. Tylko ciekawe kto pójdzie do nieba - uczciwy komuch czy fałszywy katolik ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ateistawpiekle Re: Co oni robią ? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.08.13, 23:00
      No właśnie:
      Umarł ateista... I trafił do piekła. Otwiera oczy, a przed nim stoi szatan. Elegancko przystrzyżony wąsik, wzorowa fryzura, elegancki strój.
      - Witam Pana.
      - Witam - rzecze ateista - gdzie jestem?
      - W piekle. Życzy pan sobie pozwiedzać? A może chce pan odpocząć, w końcu przeszedł pan właśnie bramy śmierci. Ma Pan prawo być zmęczonym.
      Ateista w szoku:
      - To może pozwiedzamy…
      - Ależ proszę! W hotelu ma pan wszelkie wygody. W łazience prysznic, wanna, jakuzzi, sauna. Do pana dyspozycji trzy pokoje. Na każde skinienie dwóch bojów piekielnych... O! Jesteśmy na zewnątrz... Proszę, tutaj ma korty, tam siłownia... O! A tam pola golfowe...
      I tak chodzą i chodzą, szatan opowiada, a ateista nie może się otrząsnąć.
      W końcu mijają blok podobny do naszego tesco, tylko strasznie długi i strasznie szeroki. I wszystkie ściany oszklone. Ateista zagląda i widzi... otchłanie piekielne. 30 m niżej - diabły smołę gotują, a w niej dusze się smażą... Widać rozciąganie kołem, ćwiartowanie i inne uciechy piekielne. Ateista stanął przerażony i mówi:
      - K…, a co to jest!?
      A szatan - mocno speszony i zawstydzony odpowiada:
      - Przepraszam... Mogłem uprzedzić... Tym się proszę nie przejmować - to sobie chrześcijanie wymyślili...
    • chris1970 Re: Co oni robią ? 12.08.13, 09:21
      Nie bardzo rozumem, co z tym narzucaniem światopoglądu?
      Zmusza Cię ktoś do praktyk religijnych? Nie. Pługiem zaciąga do kościółka? Nie. Zmusza do modltw? Nie.
      To sam na swoje życzenie i z własnej chęci zajmujesz się sprawami relijnymi, w tym działalnością gryzipiórczą na forum.
      Jak na razie sam korzystasz ze wszelkich dobrodziejstw i dni wolnych od pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka