e_w_a_21 21.08.13, 20:55 Najpierw były protesty, marsze i inne cyrki aby uzyskać koncesję a teraz okazuje się, że nie mają kasy aby za to zapłacić. Jednym słowem - przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyzol wiara czyni uda IP: *.play-internet.pl 21.08.13, 21:12 uda się albo się nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 antykoncepcja na Podkarpaciu 21.08.13, 21:17 Wiara czyni cuda - uda się albo się nie uda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zna(f)ca Re: antykoncepcja na Podkarpaciu IP: *.rz.izeto.pl 21.08.13, 22:02 Oj dyr na Toruniu myślał że znowu za frico dostanie koncesję ,a tu wołają kasę i już się swoich nawiedzonych oszołomów napuszcza .Bo im znaczy TV Trwam się należy ,a g....o ojczulku malwersancie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_olo Re: tv-Trwam bez kasy 22.08.13, 06:33 No cóż. Lata polityki uprawianej na klęczkach doprowadziły do sytuacji, że podmioty typu trwam czy kościół katolicki podchodzą do każdego zagadnienia z pozycji roszczeniowej "bo nam się należy, a jak nie dacie tego co chcemy to napuścimy na was nasze owieczki". A, że owieczki przestały już samodzielnie myśleć lata temu to mamy tak jak mamy. Zamiast społeczeństwa mamy stado bezmyślnych klękaczy, które nie wiedzą/zapomniały, że naturalną pozycją człowieka jest pozycja wyprostowana, a nie ta z głową na wysokości krocza. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: tv-Trwam bez kasy 22.08.13, 07:40 Mądre olo.Mądre!.Kumple z komendy są z Ciebie dumni. To ateistyczne dewotki nie maja juz wiekszych zmartwień jak TV Trwam?! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_olo Re: tv-Trwam bez kasy 22.08.13, 08:38 Wyprostuj się lechoś. Mózg dotlenisz, ujrzysz coś więcej niż klesze uda. Zobaczysz, wyjdzie ci to na zdrowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: tv-Trwam bez kasy 22.08.13, 08:55 Ateistycznym dewotkom do wiadomości.. Nadawanie w ramach naziemnej telewizji cyfrowej wiąże się ze sporymi kosztami. Jak wyliczył o. Rydzyk, 10-letnia koncesja kosztuje 12,945 mln zł, opłata prolongacyjna - 2,914 mln zł, roczna opłata dla UKE - 984 tys. zł, a roczna opłata dla Emitela - 6,2 mln zł. - To ogromna kwota, ponad 700 tys. zł miesięcznie - podkreśla dyrektor TV Trwam. Mimo to Tadeusz Rydzyk deklaruje, że jego stacja jest gotowa zacząć naziemne nadawanie cyfrowe już teraz, i dziwi się, że potrzebnego do tego miejsca na multipleksie nie zwalnia Telewizja Polska. - W ustawie o cyfryzacji zapisano, że ma opuścić MUX-1 z chwilą, gdy MUX-3 uzyska 95 proc. pokrycia, ale nie później niż 28 kwietnia przyszłego roku. Tymczasem MUX-3 osiągnął już 99,5 proc. pokrycia Polski, a TVP nie ustępuje, i to pomimo że ma kłopoty finansowe, a korzystanie z dwóch multipleksów słono kosztuje. Płacą podwójnie i zajmują nasze miejsce, a my czekamy - opisuje Rydzyk. - Nie wiem, dlaczego mamy jeszcze siedem miesięcy czekać - dodaje. m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/o-rydzyk-tv-trwam-gotowa-do-startu-na-mux-1-bedzie-wiecej-reklam-i-nowa-ramowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechowski Dureń Lechowski dalej nie rozumie... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.08.13, 09:02 Już ci durniu Lechowski mądrzejsi od ciebie tłumaczyli, że w języku polskim nie istnieje związek frazeologiczny "ateistyczna dewotka". To sformułowanie jest wewnętrznie sprzeczne. Jesteś naprawdę tak tępy, czy tylko podlizujesz się w ten sposób elektoratowi PiSu? No, chyba że takiego języka uczyli cię na kursach w Moskwie, wtedy wszystko jasne, towarzyszu Lechowski. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dureń Lechowski dalej nie rozumie... 22.08.13, 09:22 Wymagasz myślenia od durnia?!.Nie wiem czy jesteś ateistyczna dewotką,wiem na pewno,że nie jesteś Dobrym Ateistą,bo zieje z Ciebie nienawiść i nietolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziedzic Pruski Re: Dureń Lechowski dalej nie rozumie... IP: *.158.216.8.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.13, 09:37 Masz rację Lechowski. Od ciebie wiele wymagać nie można. Cud, że nauczyłeś się kopiować i wklejać. Do tego myślenie niepotrzebne. Ciekawe, czy sr.asz tam gdzie siedzisz, czy jednak zdołałeś posiąść umiejętność korzystania z ubikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dureń Lechowski dalej nie rozumie... 22.08.13, 09:43 Od kloacznych rozmów,są tutaj wybitni specjaliści.POmimo,że zostawiam Cie bez odbioru,nie bedziesz czuł sie samotny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechowski Dureń Lechowski nie rozumie i nie pamięta. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.08.13, 10:00 Ależ Lechowski! Przecież ty tutaj jesteś Najwybitniejszym specjalistą od kloaki! Ileż razy nie informowałeś nas radośnie, że "szambo wybiło!" To nie ty byłeś, Lechowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziedzic Pruski Re: Dureń Lechowski nie rozumie i nie pamięta. IP: *.31.225.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.13, 10:19 No pewnie' że to on. Nasz forumowy Znawca Kloaki, w którą tak chętnie się zanurza codziennie. A s.ra pewnie za stodołą, bo przecież jak twierdzili prawdziwi chrześcijanie już w roku 1900 - kanalizacja to "narzędzie judaizmu i szarlatanerii". Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dureń Lechowski nie rozumie i nie pamięta. 22.08.13, 14:08 czechowski pisze; Ależ Lechowski! Przecież ty tutaj jesteś Najwybitniejszym specjalistą od kloaki! Ileż razy nie informowałeś nas radośnie, że "szambo wybiło!" To nie ty byłeś, Lechowski? Stwierdzałem oczywisty fakt.I ostrzegałem innych przed smrodem bijącym z obrzucania się goownami. Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Re: Dureń Lechowski nie rozumie i nie pamięta. 22.08.13, 14:11 Masz niezwykle wysublimowan język i mocno zawęzone słownictwo - to tylko taka uwaga w odniesieniu do nazywania innych chamami , prostakami itd ....nie aby cie urazić boze broń ... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - sam mam nieczyste sumienie łączę serdeczności dla Ciebie i Twojej Rodziny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: Dureń Lechowski nie rozumie i nie pamięta. 22.08.13, 15:26 Autor: res-men ˘ 25.06.13, 13:52 - wez ty sie jebnij tym głupim łbem o scianę albo zajmij sie lizanie rowa Jarkowi na telewizorze - twoja głupota poraza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: Dureń Lechowski nie rozumie i nie pamięta. IP: *.wapgw.era.pl 22.08.13, 15:50 Oczywistym jest też fakt, że jesteś miernotą intelektualną, kleszym podnóżkiem i kłamcą. A jak widać powyej masz w d... nawet własne słowo. CBDO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A_Men Re: tv-Trwam bez kasy IP: *.189.223.138.skyware.pl 22.08.13, 18:26 W kategoriach biznesowych wystąpienie przez TV Trwam o koncesję na nadawanie programu na zasadzie naziemnej telewizji cyfrowej było przystawieniem lufy gnata do kolana. Ale kiedy tę koncesję przyznano - gnat wypalił... i skutki mogą być dla tego nadawcy katastrofalne. Chodzi o to, że w telewizji naziemnej audycje TV Trwam będą dostępne w ramach powszechnego abonamentu. Nie będzie potrzeby wnosić żadnych dodatkowych opłat, a to oznacza, że telewizja, której nie wolno emitować reklam, nie będzie miał an czym zarabiać... Poczekamy - zobaczymy. Z ekonomii - =3 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_olo Re: tv-Trwam bez kasy 22.08.13, 18:33 Papcio jest tak przygotowany jak wtedy, gdy starał się o koncesje i z gołą d.pą żalił się na krrit, że nie chce mu rozłożyć płatności na raty ... Odpowiedz Link Zgłoś
mz50 Re: tv-Trwam bez kasy 26.08.13, 05:51 Bez kasy ? Owieczki dadzą chociaż na lewo i na prawo płaczą że mają niską emeryturę i nie mają na lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 ha ha ha Lechowski 22.08.13, 10:28 Twoja druga ulubiona telewizja / TV-Republika / jest krótko przed plajtą. Biedni jesteście pisuary i inne katole. Pozostanie wam niedługo TVN lub Playboy.TV Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Re: ha ha ha Lechowski 22.08.13, 14:15 plotą takie brednie ze nawet reklama srodka na grzybicę pochwy nie jest wiarygodna więc skąd pieniądze ? :-) To musi upaść bo kłamstwa zawsze wiodą do katasrtofy - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - łączę serdeczności dla Ciebie i Twojej Rodziny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortylion Ruski agent sobie poradzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.13, 14:32 Bezdzietny ojciec, nieślubny syn swojej matki, charyzmatyczny kołtun z Torunia ma niestety wciąż liczne grono wyznawców. Ale - biologia robi swoje. Nawet Kaczkafi kiedyś chlapnął o "ruskim szpionie". www.wiadomosci24.pl/artykul/kaczynski_uwazal_ze_rydzyk_wspolpracuje_z_rosja_tak_twierdzi_kaminski_231023.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . On nie Rydzyk. On Kordaszewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.13, 14:41 Przede wszystkim ten Rydzyk to nie jest prawdziwe nazwisko. Prawdziwe nazwisko O. Rydzyka jest KORDASZEWSKI. Jego biologicznym ojcem jest Bronisław KORDASZEWSKI o pseudonimie więziennym "BARTEK" Tadeusz Kordaszewski -Rydzyk urodził się w Olkuszu w roku 1945 i wszyscy na ogół w Olkuszu wiedzą co to jest za zioło. Od dzieciństwa lubił przekręty i pieniądze. W Olkuszu mieszkańcy tego miasta dziwią się ,że ten Rydzyk-Kordaszewski wodzi za nos Polskie władze oraz Episkopat. Przecież to jest wyjątkowa miernota intelektualna. Wystarczy posłuchać jego wypowiedzi.Ludzie opamiętajcie się!!! A cha, zapytać należy Tadeusza Rydzyka-Kordaszewskiego gdzie i kiedy zdawał maturę. forum.gazeta.pl/forum/w,55,126930395,126944908,Przeczytajcie_watek_z_innego_forum_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, mimo że wyzywasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.13, 14:42 To Bóg cie i tak kocha, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Boga do tego nie mieszaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.13, 14:56 To tylko mierna ziemska istota (przebieraniec?) w białym habicie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ruski agent sobie poradzi 22.08.13, 15:03 POdziwiam wasz życzeniowy ogląd rzeczywistości,co utwierdza mnie tylko w przekonaniu,że niczego nie rozumiecie z tego co się wokół was dzieje.Dlatego niedługo obudzicie się z reka w nocniku.Bo zamiast realnie oceniać,to czego nie akceptujecie,z czym walczycie,wydajecie z siebie tylko zaklęcia,inwektywy i zwykle kłamstwa. Po Okrągłym Stole polskiej prawicy praktycznie nie było na polskiej scenie politycznej.Nie było również prawicowych mediów,dziennikarzy a każde doniesienie na "oszołoma i antykomunistę", napisane przez cyngli Michnika w GW,kończyło kariery wielu ludzi.Wówczas GW wychodziła w nakładzie pół miliona a jej akcje kosztowały 180 zł.Dzisiaj łacznie z tym co rozdaje za darmo i co obowiazkowo prenumerują "zaprzyjaznione" urzedy jest to ok.220 tys a akcje wahają się ok.8 zł. Do tego lewactwo miało swoje "zaprzyjażnione telewizje" TVN i Polshit a także tygodniki jak Polityka,Przekrój,Nesweek,Przegląd. Jak jest po 20 paru latach? Na 5 opiniotworczych tygodników ukazujacych sie w nakładzie ponad 100 tys prowadzi Gość Niedzielny a sa wśród nich w Sieci i Do Rzeczy.Do tego ukazują sie dwie gazety codzienne Nasz dziennik i GP Codziennie. O telewizji prawica mogła sobie tylko pomarzyć.Dzisiaj niedługo wejdzie na platformę cyfrową TW Trwam a od maja rozpoczęła emisje TV Republika.Ich poziom nie jest na dzisiaj taki jaki oczekują polscy konserwatyści,narodowcy,republikanie itd.Ale są i podobnie jak to widziałem raczkującą Fox News,staną sie opiniotwórczymi ośrodkami polskiej prawicy. I na nic zdadzą sie wasze zaklęcia.Na nic nocne spotkania Grasia i likwidowanie mediów,które krytycznie patrzą na rządy nieudaczniaków z PO.Bo prawica dorobiła sie już swoich,świetnych dziennikarzy i komentatorów,bo istnieje wolna przestzreń medialna w internecie,bo wreszcie polska młodzież zamiast bredzić o zbawianiu świata,chce silnej Polski i patriotycznej przestrzeni wokół siebie.To wy jesteście w defensywie i to was ogarnia przerażenie,co stanie się z waszymi instytutami od gender,marksistowskimi pisemkami,gdy się im odetnie państwowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Vito Corleone Lechowski - ruski agent radzi IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.08.13, 15:17 POdziwiam wasz życzeniowy ogląd rzeczywistości,co utwierdza mnie tylko w przeko > naniu,że niczego nie rozumiecie z tego co się wokół was dzieje.Dlatego niedługo > obudzicie się z reka w nocniku.Bo zamiast realnie oceniać,to czego nie akceptu > jecie,z czym walczycie,wydajecie z siebie tylko zaklęcia,inwektywy i > zwykle kłamstwa. Napisał człowiek, którego odruchem warunkowym jest pisanie liter PO wielkimi literami w każdym wyrazie, człowiek, który każdego o troszkę innych poglądach wyzywa od komuchów, człowiek, który wielokrotnie, bezpodstawnie przypisywał innym dyskutantom cechy negatywne tylko po to, by zohydzić ich argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: ha ha ha Lechowski 22.08.13, 15:28 res-men napisał: > To musi upaść bo kłamstwa zawsze wiodą do katastrofy Autor: res-men ˘ 09.08.13, 11:07 dwa posty wczesniej pisałem ze do partii Pana Palikota mi trochę nie po drodze więc Autor: res-men ˘ 26.07.13, 13:53 Ruch Palikota jedyną szansą na rozwój polski glosujmy na ich przedstawcieli !~!! zapomnijmy o podziałach i historii i popatrzmy w przysłosc - razem trzymając sie za ręce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: ha ha ha Lechowski 22.08.13, 16:15 ktoś tam pisze; Napisał człowiek, którego odruchem warunkowym jest pisanie liter PO wielkimi literami w każdym wyrazie, człowiek, który każdego o troszkę innych poglądach wyzywa od komuchów, człowiek, który wielokrotnie, bezpodstawnie przypisywał innym dyskutantom cechy negatywne tylko po to, by zohydzić ich argumenty. To straszne przestępstwo POspolite i sianie nienawiści, przez pisanie PO wielkimi literami!.Nigdy nie zajmuję się cechami ludzi,którzy tutaj pisza a ich poglądami.Skoro głoszą komunistyczne poglądy,to komuch nie jest wyzwiskiem czy etykietą a faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Vito Corleone Lechowski znowu rżnie głupa. Idzie mu to świetnie. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.08.13, 16:40 Nie durniu. Pisanie liter PO w każdym możliwym wyrazie nie jest przestępstwem. Jest tą wadą, którą sam wcześniej wymieniłeś jako przywara innych. Wytłuściłem ja w twoim poscie. To zaklęcia - Lechowski. Sam je stosujesz, ale tego nie chcesz zobaczyć Oczy ci grzybem zarosły? I znowu kłamiesz - Lechowski. A przedstawiasz się jako dobry katolik. jJak widać dobry katolik według ciebie musi być kłamcą? Nie kłam, że określenie "komuch" jest faktem. Bo tylko ty uzurpujesz sobie prawo do decydowania, kto jest komuchem, a kto nie. Więc nie jest to fakt, tylko twoje, najczęściej bezpodstawne, czyli fałszywe zdanie. Przestań więc Lechowski siać wiatr, a nie będziesz zbierał burz i nie będziesz musiał się stroić w szaty pokrzywdzonej sieroty po Pinochecie. Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: tv-Trwam bez kasy 22.08.13, 16:40 e_w_a_21 napisał(a): > Najpierw były protesty, marsze i inne cyrki aby uzyskać koncesję a teraz okazuj > e się, że nie mają kasy aby za to zapłacić. Jednym słowem - przedszkole. Nie rozunmiem cie. pozujesz na antyklerykala, a on powinien sie cieszyc, ze nie ma kasy i nie bedzie tv trwam na multipleksie. jednak ty sie nie cieszysz, ty dowalasz ludziom i wyzywasz od przedszkola. dlaczego? bo zapewne sam nie wierzysz w to ze kk nie ma kasy, a rydzyk to juz smiech, ale przywalic inaczej myslacym trzeba. nie bronie kk trwam czy rydzyka ale zastanawiam sie jakie masz intencje? po co to robisz? chcesz się stac sie rewersem lechowskiego51? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: tv-Trwam bez kasy 22.08.13, 18:06 ktoś tam pisze; Nie durniu. Pisanie liter PO w każdym możliwym wyrazie nie jest przestępstwem. Jest tą wadą, którą sam wcześniej wymieniłeś jako przywara innych. Wytłuściłem ja w twoim poscie. To zaklęcia - Lechowski. Sam je stosujesz, ale tego nie chcesz zobaczyć Oczy ci grzybem zarosły? I znowu kłamiesz - Lechowski. A przedstawiasz się jako dobry katolik. jJak widać dobry katolik według ciebie musi być kłamcą? Nie kłam, że określenie "komuch" jest faktem. Bo tylko ty uzurpujesz sobie prawo do decydowania, kto jest komuchem, a kto nie. Więc nie jest to fakt, tylko twoje, najczęściej bezpodstawne, czyli fałszywe zdanie. Przestań więc Lechowski siać wiatr, a nie będziesz zbierał burz i nie będziesz musiał się stroić w szaty pokrzywdzonej sieroty po Pinochecie. Jak mam Cie nazwać?.Chamem czy prostakiem,skoro swego oponenta nazywasz durniem? Nigdy sie tutaj,w przeciwieństwie do forumowych ateistycznych dewotek,. nie afiszowałem się swoją wiarą.Od tego mam kościół czy swoją rodzinę.Dlatego Bóg zapłać za to "dobrego katolika"! Dla mnie komuch jest określeniem,nie człowieka a jego poglądów.A,że niestety lewackich,komuszych tutaj nie brakuje,stąd też komuch jest tutaj zjawiskiem dość częstym. Nie stroje sie w szaty POkrzywdzonego,bo mam świadomość,że tego rodzaju fora to w dużej mierze świat niedouczonych i zakompleksionych prostaków,którzy tutaj a nie w realu moga poczuć sie napoleonami i gigantami intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Vito Corleone Dureń Lechowski nie przyznaje się do głupoty. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.08.13, 18:18 Lechowski pisze: > Jak mam Cie nazwać?.Chamem czy prostakiem,skoro swego oponenta nazywasz durniem? Jak mnie nazwać? Odpowiem ci zabawną historyjką, o tym, jak w Polsce, na przyjęciu z jakiejś okazji, spotkali się polski pisarz i rosyjski dyplomata. Dyplomata zaczepił nieznanego mu pisarza pytaniem - "Pan Polak, gdzie ja tu mogę zrobić siusiu? Usłyszał odpowiedź: "Pan? Wszędzie!" Więc możesz Lechowski nazywać mnie jak sobie tylko życzysz. Nie zrobi to na mnie wrażenia, bo już czas był przywyknąć. A to Lechowski, że jesteś DURNIEM - łatwo udowodnić. Sam to wręcz robisz. Człowiek minimalnie inteligentny potrafiłby odpisać w odpowiednim wątku. Ty DURNIU nawet tego nie potrafisz, a starasz się pouczać innych. To zresztą charakterystyczne dla ciebie i twoich kumpli z PiSu. Obłuda i zakłamanie Lechowski - to wasze cechy immanentne. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dureń Lechowski nie przyznaje się do głupoty. 22.08.13, 18:52 Zegnam bez żalu.POrozmawiaj sobie "kulturalnie",Twoimi kumplami z PO,res-nem,ortalionem, olem i innymi,dla których obłuda i zakłamanie jest obce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Vito Corleone Dureń Lechowski ucieka. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.08.13, 19:06 Nie potrafisz odpowiedzieć, więc uciekasz? No, bohater klawiatury z ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klawiatura Re: Dureń Lechowski nie przyznaje się do głupoty. IP: *.rzeszow.hypnet.pl 22.08.13, 22:07 "POrozmawiaj sobie "kulturalnie",Twoimi kumplami z PO,res-nem,ortalionem, olem i innymi,dla których obłuda i zakłamanie jest obce." No, popatrz, popatrz, "obłuda i zakłamanie jest (są?) obce" kumplom z PO? Albo przeżywasz przełom moralny, albo klawiatura Cię nie słucha! Stawiam na to drugie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Dureń Lechowski nie przyznaje się do głupoty. 23.08.13, 08:27 Nie wie czy jesteś śmieszy czy odtwórczy?.Mam wrażenie,że masz niestety te dwie cechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzy Re: Dureń Lechowski nie przyznaje się do głupoty. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.08.13, 13:36 A proces laicyzacji trwa. Nawet Lechowski nie ma na to wpływu, choć pewnie chętnie wyrwałby język tym, którzy mówią o ateizmie, tak po prostu, po chrześcijańsku, jak to onegdaj bywało. To ,że bóg nie istnieje dociera do coraz szerszej rzeszy ludzi i Lechowski unosi się gniewem, że owieczki już nie dają się tumanić szamanom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher nie martwcie sie bolszewiki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 13:38 my damy kase ! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: nie martwcie sie bolszewiki! 23.08.13, 16:32 ozzy pisze; A proces laicyzacji trwa. Nawet Lechowski nie ma na to wpływu, choć pewnie chętnie wyrwałby język tym, którzy mówią o ateizmie, tak po prostu, po chrześcijańsku, jak to onegdaj bywało. To ,że bóg nie istnieje dociera do coraz szerszej rzeszy ludzi i Lechowski unosi się gniewem, że owieczki już nie dają się tumanić szamanom. Szkoda mi laptopa na dyskusję z Twoimi wypocinami.Jednak po chrześcijańsku wyciągam pomocną rekę... Sir Derek Harold Richard Barton chemik: 1969 nagroda Nobla w dziedzinie chemii * ‘’Nie ma żadnej niezgodności pomiędzy Nauką a religią... Nauka pokazuje, że Bóg istnieje”. Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii * "Myślę, że tylko idiota może być ateistą. Musimy przyznać, iż istnieje pewna niepojęta moc czy siła posiadająca nieograniczoną zdolność przewidywania i wiedzę, która, po pierwsze, sprawiła, iż cały wszechświat zaistniał”. Albert Einstein fizyk, jeden z najwybitniejszych uczonych w historii nauki: 1921 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki * "Moja religia polega na pokornym podziwie tego nieograniczonego wyższego ducha, który objawia się w drobnych szczegółach jakie jesteśmy w stanie dostrzec naszymi wątłymi i słabymi umysłami. To głęboko emocjonalne przekonanie o obecności wyższej rozumnej mocy, która jest objawiona w niepojętym wszechświecie, kształtuje moje wyobrażenie Boga....” * "Im bardziej zgłębiam naukę, tym bardziej wierzę w Boga”. Arthur Holy Compton fizyk: 1927 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki * "Jeżeli chodzi o mnie, wiara zaczyna się wraz z uzmysłowieniem sobie faktu, iż wyższa inteligencja doprowadziła do powstania wszechświata i stworzyła człowieka. Nie jest mi trudno mieć tę wiarę, gdyż niezaprzeczalnym jest fakt, iż tam gdzie jest plan istnieje inteligencja - uporządkowany, rozwijający się wszechświat świadczy o prawdzie najbardziej majestatycznego stwierdzenia jakie kiedykolwiek wypowiedziano - 'Na początku Bóg‘”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zweistein Re: nie martwcie sie bolszewiki! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.08.13, 21:24 W zasadzie zgadzam się z Tobą i twoimi autorytetami. Nadal jednak dręczy mnie następujące pytanie: "Dlaczego Wszechmocny Bóg stał się ciałem w celu złożenia w ofierze samego siebie samemu sobie tak, by jego stworzenie mogło uciec przed Jego własnym gniewem? Czy w swej nieskończonej mądrości nie mógł wymyślić czegoś, choć trochę bardziej skutecznego?" Chciałeś powiedzieć też, że Einstein, który podobno stwierdził, że "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to, że się z nami nie kontaktuje", był katolikiem? ;-) Gratuluję logiki wywodu! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: nie martwcie sie bolszewiki! 23.08.13, 21:33 Jestem niezmiernie szczęśliwy,że " w zasadzie zgadzasz" sie z noblistami!.Napawa mnie to wielką dumą,ze nie podważasz ich stwierdzeń. Twoje pytanie jest do Boga,więc porozmawiaj sobie z Nim. To,że Einstein był katolikiem stwierdzasz Ty.Ja tylko zacytowałem jego opinię o Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zweistein Re: nie martwcie sie bolszewiki! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.08.13, 22:54 Po pierwsze, jestem szczęśliwy, że jesteś szczęsliwy. (Jak mało ludziom potrzeba!.) Po drugie, nie tyle podzielam stwierdzenia noblistów, ile zastanawiam się, dlaczego żaden z nich nie pisze o Jezusie. Czyżby żaden z nich nie był katolikiem? Bóg bez Jezusa? A Duch Święty? Jakiś żart, świętokradztwo chyba! Myślę, że nie o takiego Boga Ci chodzi. Po trzecie, czy to ładnie tak odsyłać do Pana Boga? Przecież jesteś wierzący, choć się "z tym nie afiszujesz". Próbowałem porozmawiać z PB, ale okazało się, że jednak Einstein miał rację, że "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to, że się z nami nie kontaktuje". Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda 23.08.13, 23:11 Badania rynku medialnego pokazały, że oglądalność tej telewizji jest na poziomie 1%. Trochę mało jak na kraj gdzie niby 95 % społeczeństwa to katolicy. Jaki z tego wniosek ?. To nie jest telewizja katolicka - tylko szatańska. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda 24.08.13, 09:41 ktos tam pisze; nie tyle podzielam stwierdzenia noblistów, ile zastanawiam się, dlaczego żaden z nich nie pisze o Jezusie. Czyżby żaden z nich nie był katolikiem? Bóg bez Jezusa? A Duch Święty? Jakiś żart, świętokradztwo chyba! Myślę, że nie o takiego Boga Ci chodzi. Nie sądzę aby w/w nobliści byli buddystami czy tez muzułmanami.Mówiąć o Bogu myśleli o tym w ktorego wierzą chrześcijanie.Zreszta masz bezsenne noce, to poszperaj w necie i na pewno znajdziesz w ich biografiach. O tych też możesz poczytać; Alexis Carrel lekarz: 1912 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny * "Najzwyklejszą pychą jest wierzyć, iż jest się w stanie poprawić przyrodę, gdyż przyroda jest dziełem Boga”. Stephen William Hawking astrofizyk teoretyczny i kosmolog, jeden z najznakomitszych współcześnie żyjących uczonych * "Przeciwności, które musiałyby zostać pokonane, aby wszechświat taki jak nasz mógł wyłonić się z czegoś takiego jak Wielki Wybuch są niesamowicie olbrzymie. Uważam, że kiedykolwiek zaczynamy omawiać początki wszechświata dochodzimy do czysto religijnych wniosków”. Robert Andrews Millikan fizyk: 1923 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki * "Żałosną rzeczą jest to, iż mamy naukowców, którzy usiłują udowodnić ewolucję, której żaden naukowiec nigdy nie będzie w stanie udowodnić”. William Phillips fizyk: 1997 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki * "Bóg dał nam niesamowicie fascynujący świat, który możemy zamieszkiwać i badać”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.08.13, 23:28 Ewa21 pisze: "Badania rynku medialnego pokazały, że oglądalność tej telewizji jest na poziomie 1%. Trochę mało jak na kraj gdzie niby 95 % społeczeństwa to katolicy. Jaki z tego wniosek ?. To nie jest telewizja katolicka - tylko szatańska." A Ty odpowiadasz jesj: "Nie sądzę aby w/w nobliści byli buddystami czy tez muzułmanami.Mówiąć o Bogu myśleli o tym w ktorego wierzą chrześcijanie.Zreszta masz bezsenne noce, to poszperaj w necie i na pewno znajdziesz w ich biografiach." To chyba jakiś obłęd albo kompletna ignorancja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zweistein Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.08.13, 23:29 Einstein, oczywiście też był chrześcijaninem! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda IP: 89.230.64.* 25.08.13, 06:54 No i kobietą, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda 25.08.13, 10:23 Czy Eistein był chrześcijaninem?.Tego nie wiem.Wiem,że jego wiara w Boga oparta była na zasadach tradycji judeo-chrześcijańskiej a nie na islamie czy buddyzmie. A,że niedziela,to jeszcze parę "madrości" z ciemnogrodu adresowanych do ateistycznych dewotek... Werner Arber genetyk i mikrobiolog: 1978 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny "Chociaż jestem biologiem, muszę przyznać, iż nie rozumiem w jaki sposób powstało życie... Uważam, iż życie zaczyna się dopiero na poziomie funkcjonalnej komórki. Najbardziej prymitywna komórka może wymagać przynajmniej kilkuset różnych specyficznych makromolekuł biologicznych. W jaki sposób takie już dosyć złożone struktury mogły się połączyć pozostaje dla mnie tajemnicą. Możliwość istnienia Stwórcy, Boga, stanowi dla mnie satysfakcjonujące rozwiązanie tego problemu." Ernst Boris Chain biochemik: 1945 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny "Laboratoryjna synteza nawet najprostszej komórki jest po prostu niemożliwa, a wyobrażenie człowieka, że może konkurować z Bogiem jest absurdalne." wypowiedź z 1970 roku "Postulowanie tego, iż rozwój oraz przetrwanie najlepiej przystosowanych gatunków jest wynikiem wyłącznie przypadkowych mutacji wydaje mi się hipotezą nie opartą na żadnych dowodach i nie dającą się pogodzić z faktami. Te klasyczne ewolucyjne teorie są rażąco nadmiernym uproszczeniem niesamowicie złożonej oraz zawiłej masy faktów, i zadziwia mnie, iż są one połykane tak chętnie i bezkrytycznie, i od tak długiego czasu przez tak wielu naukowców bez jakiegokolwiek pomruku protestu." cytowany w "Was Darwin Wrong?", Francis Hitching, LIFE, kwiecień 1982, str. 50 "Prędzej uwierzyłbym w bajki niż w takie szalone spekulacje. Od lat mówię, że spekulacje na temat pochodzenia życia nie prowadzą do żadnego użytecznego celu, jako że nawet najprostszy żywy system jest o wiele bardziej złożony niż to, co można by zrozumieć na poziomie niezmiernie prymitywnej chemii, którą stosują naukowcy w swych próbach wytłumaczenia tego, co niewytłumaczalne i co miało się wydarzyć miliardy lat temu. Boga nie da się ominąć wymówką opartą na tak naiwnym myśleniu." cytowany w Ronald W. Clark, "The Life of Ernst Chain (London: Weidenfield & Nicolson, 1985), str. 147-148 Francis Harry Compton Crick biochemik i genetyk: 1962 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny "Tym, co jest tak bardzo frustrujące dla naszego obecnego celu jest fakt, iż wydaje się być niemal niemożliwym podać jakąkolwiek wartość liczbową prawdopodobieństwa tego, co wygląda na raczej mało realny łańcuch zdarzeń... Człowiek uczciwy, uzbrojony w całą wiedzę, która jest nam obecnie dostępna mógłby jedynie stwierdzić, iż w pewnym sensie pochodzenie życia wydaje się w tej chwili być niemalże cudem, tak wiele jest warunków, które musiałyby zostać spełnione, aby ono zaistniało." Sir John Carew Eccles neurofizjolog: 1963 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny "Utrzymuję, iż tajemnica człowieka jest niesamowicie minimalizowana przez redukcjonizm naukowy, z jego obiecująco brzmiącym materialistycznym twierdzeniem o możliwości ostatecznego wytłumaczenia całości świata duchowego w kategoriach działalności neuronowej. Takie przekonanie musi być sklasyfikowane jako przesąd... musimy uznać, iż jesteśmy duchowymi istotami z duszami istniejącymi w świecie duchowym, jak również materialnymi istotami z ciałami i mózgami istniejącymi w świecie materialnym." "Jako że materialistyczne rozwiązania nie zdołały wyjaśnić naszej doświadczonej unikalności, jestem zmuszony przypisać unikalność Jaźni bądź Duszy ponadnaturalnemu duchowemu stworzeniu." John Carew Eccles, "Evolution of the Brain: Creation of the Self" (London: Routledge, 1989), str. 24, 237 Albert Szent-Györgyi von Nagyrapolt biochemik: 1937 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny "Większość reakcji biologicznych to reakcje łańcuchowe. Aby móc wzajemnie oddziaływać na siebie w łańcuchu, te dokładnie zbudowane molekuły muszą być do siebie idealnie dopasowane, tak jak koła zębate w szwajcarskim zegarku. Skoro jednak tak to wygląda, więc jak taki system może się w ogóle rozwinąć? Bo jeżeli którekolwiek z poszczególnych kół zębatych w tym łańcuchu zostanie zmienione, wtedy cały system musi po prostu stać się niezdatnym do działania. Twierdzenie, iż można go ulepszyć poprzez przypadkową mutację jednego ogniwa... [jest] jak twierdzenie, że mógłbyś ulepszyć szwajcarski zegarek rzucając nim o ziemię i zginając w ten sposób jedno z jego kół lub osi. Aby uzyskać lepszy zegarek, wszystkie koła muszą zostać zmienione jednocześnie, żeby znowu dobrze do siebie pasowały... Wszystko to musiało być rozwinięte jednocześnie, co, jako przypadkowa mutacja, ma prawdopodobieństwo zero." Albert Szent-Györgyi "Drive in Living Matter to Perfect Itself", Synthesis I, Vol. 1, No. 1 (1977), str. 18-19 Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Re: Czy wogóle ktoś to czyta ? 25.08.13, 11:38 Lechowski - wklejasz kilometrowe teksty naukowe, których i tak nikt nie czyta. Więc wytłumacz po co to robisz ? Pomodliłbyś się lepiej w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czy wogóle ktoś to czyta ? 25.08.13, 11:44 Przecież wiem,że tak prymitywne gimbusy jak Ty,nic z tego nie rozumieją.Mam nadzieję,że nie wszystkie ateistyczne dewotki cechuje taka głupota jak Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Re: Czy wogóle ktoś to czyta ? 25.08.13, 11:50 Oh....gdybyś rozumiał to co wklejasz, to sam byś używał poprawnej polszczyzny a nie takiej spod sklepu Gminnej Spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwiestein Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.08.13, 11:50 A może spróbujesz odpowiedzieć, Dlaczego Wszechmocny Bóg stał się ciałem w celu złożenia w ofierze samego siebie samemu sobie, aby jego stworzenie (człowiek) mogło uniknąć Jego własnego gniewu? Czy w swej nieskończonej mądrości nie mógł wymyślić niczego bardziej skutecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda 25.08.13, 14:15 Juz Ci pisałem!.Zapytaj Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda 25.08.13, 14:26 Gdzie go można spotkać, aby się zapytać ? W Toruniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda 25.08.13, 14:35 Musisz zapytac podobnego kretyna jak Ty.Bo ja na tym poziomie nie rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zweistein Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.08.13, 23:38 Mimo wszystko jeszcze jeden problem. Podobno to nie św.(?) Józef był ojcem Jezusa, a sam Bóg. Dlaczego zatem drzewo genealogiczne Jezusa, które przedstawione jest w Ewangelii, wywodzi się z drzewa genealogicznego Józefa i dalej, od Dawida? Czyżby Bóg miał być potomkiem Dawida? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzy Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda IP: *.rzeszow.vectranet.pl 25.08.13, 14:36 Bóg z natury jest niewidzialny i niesłyszalny z prostego powodu - on nie istnieje. I nie ma się go co pytać, coś, co nie istnieje, nigdy nie odpowie. Religia jest jedną wielką magią bazującą na zaklęciach naiwniaków, skamlących modły do nieistniejących bożków. Einstein był niewierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zweistein Re: Czy wogóle ktoś to badziewie ogląda IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.08.13, 22:01 Gadał chłop do obrazu... Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Jak to jest z tym Lechowskim ? 25.08.13, 14:50 Pytam go, gdzie mogę spotkać Boga aby z nim pogadać.A Lechowski na to : spytaj o to jakiegoś kretyna. Czyżby Lechowski wątpił w jego istnienie ? Może już sam nie wierzy w to co wierzy ? Odpowiedz Link Zgłoś