e_w_a_21 14.09.13, 18:02 Zaczął się sezon na takie imprezy. Oddawanie czci bożkom - po prostu pogaństwo ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwy_olo Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. 14.09.13, 18:09 Eee tam, u nas sezon na bałwochwalstwo jest cały rok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzol nowa beretka nie spadnie ?? IP: *.play-internet.pl 14.09.13, 20:57 no bo przy poprzedniej tak ktoś pieprznął drzwiami od kościoła, że aż matuli beret zleciał. Cud cud zawołał lud i nową beretkę zafundował :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esque Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.09.13, 21:00 dokładnie tak. to jakaś głupota i zaprzeczenie monoteistycznemu charakterowi tej wiary. niedlugo zrobia konkurs na miss matki bożej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.13, 21:02 która Maryja jest prawdziwsza i bardzieł łaskami słynąca? rzeszowska czy jarosławska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murphy Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.09.13, 21:52 -"która Maryja jest prawdziwsza i bardzieł łaskami słynąca? rzeszowska czy jarosławska? "- Całe Podkarpacie z zacofania słynące. Żenada, wstyd, średniowiecze + wyborcy PIS :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzol wybór MIss Maryjka IP: *.play-internet.pl 15.09.13, 09:03 do konkursu stają ta z Rzeszowa bernardyni, saletyni, Zalesie, Borek stary, Leżajsk, chmielnik, Kalwaria Pacławska, Czudec, Mają przybyć też gościówy z Częstochowy i Zebrzydowska. Ciekawie ja z dzieciakiem na ręku będą się w bikinii prezentować ?? Podobno przewiduje się konkurencję - wymiana i przymierzanie koron !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wybór MIss Maryjka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.09.13, 09:35 Hej hej!!! Coś mi tu wyrażnie brakuje w tym konkursie Radia Maryja.To też tak jakby bóstwo zbiorowe.Może pretendować.A już z pewnością twórca tego dzieła wybranego, konkurs koronacyjny się należy jak psu buda,o koronie nie wspomnę.Jakżesz tak można. Poza tym,chyba w tych konkursach powinny brać udział także ikony z ościennych krajów.Zawsze to ranga wyższa taki międzynarodowy konkurs koronacyjny.Większa uroczystość.Prestiż i ranga duża,a "cut" wszędzie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Re: wybór MIss Maryjka 15.09.13, 10:33 Podobno na konkurs ma przylecieć Matka Boża z Guadalupe. Wie ktoś czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wybór MIss Maryjka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.09.13, 12:42 Nie przyleci z pewnością dwie w zasadzie najważniejsze. Z Jerozolimy z miejsca i kościoła Wniebowzięcia Ze Słowiczego Wzgórza (Turcja)k.Efezu z miejsca Wniebowzięcia. Trwają ciężkie targi o szczegóły wśród hierarchów która jest która,bo oba miejsca jakby takie same, choć odległe bardzo,no i nie wiadomo gdzie miło miejsce z tych dwu, to zdarzenie.Tak więc póki co wykluczone są z wszelkich konkursów.A MB Guadalupe jak zaproszą pewno przybędzie.Ale z pewnością nie zaproszą.Po co ma robić za konkurencję!?Z tak ugruntowaną sławą lokalne konkursy i ikony nie przyniosły by spodziewanej kasy miejscowym,no bo wiadomo z góry kto wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taurs Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.09.13, 22:15 To chwilowy sukces jarosławsko-rzeszowski. Ktoś już tu pisał,że zawiązała się koalicja pacławsko-borecka. Wacha się jeszcze leżajska,do której przystąpić.Ale tu akurat niewiele mają do powiedzenia korony i ikony czy nawet lud boży.Będzie "cut".Taka moda teraz nastała. Steruje tym siła znacznie wyższa,bizantyjska od ceremonii i kasy ziemskich urzędników MB. i strzyżenia owieczek.Każdy pretekst dobry. A wie kto,gdzie przy takiej okazji podziewają się stare precjoza!?No chyba że z pozłacanego ołowiu,a nie z kruszcu.Wtedy pytanie mało zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieGość Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.09.13, 23:41 2 Księga Mojżeszowa 20.3-17 „Nie będziesz miał innych bogów obok mnie. Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze winę ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą. A okazuję łaskę do tysiącznego pokolenia tym, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_olo Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. 14.09.13, 23:56 Który klękacz by się takimi pierdołami przejmował ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwszynaiwny Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. IP: *.rzeszow.hypnet.pl 15.09.13, 00:45 Smutne to, bazrdzo smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.09.13, 08:57 Smutne jest to,że na naszych oczach rośnie sekta.No bo... "Nie będziesz czcił cudzych bogów przede mną"...dalsza część ukryta przerobiona,ale istnieje.Tak jak to ich przykazanie.Wiec dlaczego przykrywa się tym sposobem kult Boga Ojca,Ducha i Syna!?Gdzieś znikają powolutku.Kult świętych pośredników i różnych bogów zastępczych do których karzą się nam modlić za ich pośrednictwem ziemscy urzędnicy Pana Boga!?.Czy to nie przegięcie!?To nie można już bezpośrednio modlić się do Najwyższego,tylko trzeba pośredników,oczywiście za kasę!?Nic nie mam przeciw MB i jej kultowi w rozsądnych granicach,ale coś tu jest nie tak.A te koronacje,no to raczej kasa i ceremonie,nic więcej. Mojżesz prawodawca i dekalog na dalszym planie.Też nie istnieje.Za to złotych cielców u nas nadmiar.No i Bóg gdzieś znika na horyzontach wiary.Ale za to mamy wielką kremówkę.Za 50 lat no to już tylko pewno ona pozostanie jako bóstwo,no i moda na wyłudzenia kasy,powiedzmy na szaty,korony berła,czy inne oznaki władzy najwyższej matki nad ludem ogłupiałym ...no jej Synem. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. 15.09.13, 09:30 No i bolszewickie szambo znowu wybiło po raz n-ty z tym samym tematem.... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_emerytowany_sb-ek Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. 15.09.13, 09:40 Koloego Lechowski, nie możemy się do was dodzwonić. Tymczasowo zawieszamy wykonywanie zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzol ciekaw czy przybędzie ?/ IP: *.play-internet.pl 15.09.13, 18:45 taka jedna z Medjugorie - wymyślona przez jezuickie dziwki. Niejaki Joze Zofko - jezuita tak dymał swoje parafianki , że widzeń doznały i niejaką Gospę wymyśliły :) Jak Gospa przybędzie na wybory Miss - to może i cudów przybędzie - wszak parafianek chętnych do widzeń i dymania nie brakuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Delegacja z Bydgoszczy 15.09.13, 19:41 MB Pięknej Miłości się zapowiedziała. Ciekawe co zaprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: W niedzielę rekoronacja figury w Jarosławiu. IP: *.ostnet.pl 16.09.13, 08:53 Parada matołstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś