Dodaj do ulubionych

Skręt w prawo

17.10.13, 22:00
Mam takie pytanie dotyczące skrzyżowania Podkarpackiej, Dąbrowskiego, Poznańskiej(wyjazd od politechniki) i wyjazd z Praktikera.
Mam zielone światło wyjeżdżam z Praktikera i skręcam w lewo na Dąbrowskiego chce zając pierwszy pas po lewej jednak w tym samym czasie wyjeżdża samochód od politechniki i również skręca na Dąbrowskiego tylko ze on nie zajmuje pierwszego pasu po swojej prawej ani środkowego tylko trzeci lewy pas ten który prowadzi do skrętu w Batalionów jednocześnie mi blokuje wjazd.
Czy w tym wypadku ja zawsze muszę ustąpić bo mam go z prawej strony czy on nie powinien zając pierwszy pas po prawej?
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: Skręt w prawo 17.10.13, 22:07
      Ma prawo. Nie powinien.
      • scu_lly Re: Skręt w prawo 17.10.13, 22:19
        Myślałem ze powinien zająć pierwszy z prawej.

Dzięki
        • Gość: Kropek Obowiązuje tu zasada prawej ręki IP: *.dynamic.mm.pl 17.10.13, 22:32
          Zaraz ci to dokładniej wytłumaczę :

A zöld lámpák kigyulladása után a mezőny tesz egy felvezető kört, amelynek során tilos előzni. Ha egy versenyző ennek során kicsúszik vagy az autó problémája miatt késve tud indulni, csak akkor foglalhatja vissza a helyét a rajtrácson, ha még nem haladt el mellette a teljes mezőny. A kör végén a versenyzők visszaállnak a rajtrácsra.A start előtt egymás után felgyullad 5 piros lámpa, majd mikor ezek egyszerre kialszanak, a mezőny elrajtolhat. Kivételes esetben (például nagy eső miatt) a versenyigazgatóság elrendelhet repülőrajtot, ilyenkor a mezőny felvezető kör nélkül, a biztonsági autó vezetésével rajtol el.
          • Gość: mm Re: Obowiązuje tu zasada prawej ręki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 08:51
            szkoda, że nie na temat...
        • smalltownboy Re: Skręt w prawo 18.10.13, 09:35
          Każdy z Was może zająć dowolny pas po wykonaniu manewru skrętu, ale obowiązuje kolejność. Najpierw zajmuje on a potem Ty, bo on skręca w prawo a Ty w lewo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka