Dodaj do ulubionych

Co mozna ciekawego robic w Rzeszowie?

13.08.04, 11:40
Wlasnie, to moje pytanie jak w temacie.
Czy w weekend zostaje tylko siedzenie w domu?
Moze jest jakas konkretna strona o rozrywkach rzeszowskich?
Ostatnio sledze nowinki na rze.pl i musze stwierdzic,
ze nie umieszczaja tam wszystkich informacji
a jak ja chcialam cos dopisac to istna www'owska biurokracja
koszmar
poza tym malo sportowy ten rz-ow !
jestem niepocieszona

pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: Co mozna ciekawego robic w Rzeszowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 22:17
      pić piwo, chodzić od knajpy do knajpy, albo od basenu / krytego/ do basenu,
      jeżdzić na rowerze po bulawarach, biegać w dresach na liske, grać w tenisa,
      jeść dobre żarcie na Kościuszki /1 knajpa/ , na jagielońskiej, na rynku, w
      galerii etc, w przypadku faceta - podrywać dziewczyny / dość łatwe choć
      pazerne :)/, pić wódke na ławkach nad wiśłokiem....
      No co mało ci kotku ????? :)))))
      • Gość: :) Re: Co mozna ciekawego robic w Rzeszowie? IP: 82.177.98.* 13.08.04, 23:25
        zawsze jeszcze mozesz porobic zakupy-wy to lubicie, jeszcze no chyba ze LPR
        pozamyka :)
    • boniwacek Re: Co mozna ciekawego robic w Rzeszowie? 24.09.16, 15:19
      Zależy co lubisz. Ja mam rodzinę i często szukam inspiracji na różnych portalach. I znalazłam np taki spis fajnych miejsc do odwiedzenia i w mieście i w okolicach Rzeszowa. Podrzucam:
      gdziecko.pl/10-pomyslow-na-weekend-z-dzieckiem/
      lub
      gdziecko.pl/10-rzeszowskich-atrakcji-na-jednodniowa-wycieczke-z-dziecmi/
      Pozdrawiam serdecznie,
    • wislocki12 Sanktuarium... 24.09.16, 21:37
      Parę kościołów jest w Rzeszowie, w tym katedra i Sanktuarium Matki Bożej Rzeszowskiej... ;-)
    • genia50 Re: Co mozna ciekawego robic w Rzeszowie? 24.09.16, 22:36
      Najgorzej jest po zmroku.Moi znajomi jak kiedyś nie zdążyli na ostatni autobus(a nie było zbyt póżno),to nawet się modlili,chociaż wszyscy niewierzący i wątpiący.A było to wczesną ,jesienią.Na szczęście "złapali" okazję.
      • rz2014 Re: Co mozna ciekawego robic w Rzeszowie? 25.09.16, 08:24
        Jeżeli nie przyjechało się samochodem to trzeba najpierw pomyśleć jak się wydostać z miasta wieczorem (czy to PKP, PKS, czy też busy). Szczególny kłopot - jeżeli ktoś jest z małej miejscowości, gdzie takie połączenia są rzadkie lub nie istnieją. Niestety samolotem z Rzeszowa to tylko do Warszawy - jeżeli chodzi o połączenia krajowe. Ale może np. z przesiadką z Monachium? :)
        W razie "W" taxi lub hotel.
    • rz2014 Re: Co mozna ciekawego robic w Rzeszowie? 25.09.16, 08:53
      Podobnie co w innych miastach.
      W Rzeszowie polecam: podziemną trasę turystyczną pod płytą Rynku, zwiedzanie kościołów, muzeów. Może wypad do kina, filharmonii, teatru?
      Z wydarzeń sportowych - to w Rzeszowie króluje siatkówka (mecze organizowane są w hali na Podpromiu) lub żużel (na stadionie miejskim, ul. Hetmańska).
      Ponadto można "pobawić się" w kasynie, napić się dobrego piwa (polecam: Stary Browar Rzeszowski), pochodzić po bulwarach nad Wisłokiem. Wielu turystów ogranicza "zwiedzanie Rzeszowa" do Rynku i przyległych uliczek, co jest błędem. Stare Miasto nie jest duże ale sporo ciekawych miejsc, budowli można znaleźć w innych częściach miasta. Polecam spojrzeć na socrealistyczną jak i nowoczesną architekturę miasta oraz pieszą wyprawę na południową granicę Rzeszowa (z miejscowością Matysówka) - bardzo ładne widoki całego miasta, szczególnie pięknie jest tam nocą przy dobrej pogodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka