Dodaj do ulubionych

Order Orła Białego

18.02.14, 15:49
dla komunistycznych siepaczy,to propozycja byłego członka policbiura PZPR Millera a dzisiaj codziennego gościa WSI-24 iinnych salonowych mediów
wpolityce.pl/wydarzenia/74554-order-orla-bialego-dla-kiszczaka-i-jaruzelskiego-czlonek-politbiura-kc-pzpr-leszek-miller-chce-dopieszczac-starych-kumpli
Obserwuj wątek
    • robert-resmanowicz Re: Order Orła Białego 18.02.14, 16:18
      rozumiem ze za tydzien jak "pojdziesz" do ameryki nie będziesz nas faszerował tymi pisowskimi rzygowinami ?
    • przesmiewca-lux Re: Order Orła Białego 18.02.14, 16:19
      rzeszowski15 napisał(a):

> dla komunistycznych siepaczy,to propozycja byłego członka policbiura PZPR
      > Millera

Order Orła Białego to faktycznie przegięcie, ale przecież to ty realizowałeś razem z tysiącami innych i całym kościołem w Polsce wspólny plan tych panów i JPII. Dlaczego masz teraz do nich pretensje? Wy daliście im majątki, pozwoliliście na prywatyzacje, zwroty majątków kościelnych i konkordat, który nas kosztuje kilka miliardów co roku.
      To wasz szef ps. Bolek teraz się fotografuje na tle Lamborghini będąc na wakacjach.
      • robert-resmanowicz Re: Order Orła Białego 18.02.14, 16:37
        Nie zapominaj ze bez "Bolka" jak nazywasz prezydenta naszej ojczyzny na którego głosowali Twoi rodzice i ludzi okragłego stołu nie mógłbyś pisać bezkarnie tych bredni i donosic na ludzi o innym swiatopoglądzie do administracji ...tylko byś ruskie krowy pasał albo jadł sople lodu na obiad bo na nic innego cie nie stać
        • robert-resmanowicz Re: Order Orła Białego 18.02.14, 16:42
          a jak uwazasz ze nie mam racji to popatrz na Kijów - tam nie ma okrągłego stołu - więc zanim zaczniesz pieprzyc te głupoty zauważ w jak ciekawych czasach zyjesz i ile zawdzieczasz "Bolkowi" i tym którzy z nim pili wódkę - docen tez ze oddali władzę bez wojny . Lechowskiemu nie będę tego tłumaczył bo nie warto - MO musiało mu za mocno przyłozyć pałką w głowę i ma uraz
          • robert-resmanowicz Re: Order Orła Białego 18.02.14, 16:44
            :-) rozumiem ze juz piszesz donos...tylko sie nie pomyl...i ładnieukładaj wersy..."Uprzejmie donoszę że"...itd
            • rzeszowski15 Re: Order Orła Białego 18.02.14, 16:53
              I znowu mnie nie zaskoczyłeś.Bełkot i brak logiki,to Twoje mocne strony.A Jaruzelski z Kiszczakiem na dobry początek powinni być zdegradowani do stopnia szeregowca a później stanąć przed plutonem egzekucyjnym,za wyprowadzenie wojska przeciwko swemu narodowi.
              • przesmiewca-lux Re: Order Orła Białego 18.02.14, 22:37
                rzeszowski15 napisał(a):

> I znowu mnie nie zaskoczyłeś.

Ale do kogo piszesz?
                Bo jeśli do mnie to chętnie pogadam, a jeśli do resmena, to po pierwsze gościa już nie ma, bo pobija rekordy ilości banów, a po drugie jest pewien poziom konwersacji poniżej którego raczej nie schodzę.
                Może cytuj choć kawałek. Nie będzie niejasności.
    • a_kuku2 Re: Order Orła Białego 19.02.14, 09:25
      komuchy typu Miller obawiają sie chwil że gdy Kukliński otrzyma Order Orła Bałego , będzie to równoznaczne z uznaniem go za bohatera a ci co byli przeciw będą uznani za zdrajców.....
      • rzeszowski15 Re: Order Orła Białego 19.02.14, 09:45
        prześmiewca pisze;
        Ale do kogo piszesz?
        Bo jeśli do mnie to chętnie pogadam, a jeśli do resmena, to po pierwsze gościa już nie ma, bo pobija rekordy ilości banów, a po drugie jest pewien poziom konwersacji poniżej którego raczej nie schodzę.
        Może cytuj choć kawałek. Nie będzie niejasności.

Oczywiście,że był to komentarz do wpisów resmena.Natomiast co do twojej wypowiedzi.Nie rozumiem dlaczego oburza Cię zwrócenie własności prawowitym włascicielom,zrabowane przez komunistyczną mafię?!.Natomiast co do naszego wpływu na to co się działo po Okrągłym Stle,to wiesz doskonale,że to nie 'my" decydowaliśmy a Michnik,Kuroń,Geremek a z drugiej strony Jaruzelski i Kiszczak."My' ja przy każdej rewolucji słuzyliśmy "im" do wypełniania wieców wyborczych i przy urnach wyborczych.Gdy ich czar kłamstwa minął,zostaliśmy bez fabryk,banków,mediów....
        • przesmiewca-lux Re: Order Orła Białego 19.02.14, 10:56
          rzeszowski15 napisał(a):

> Oczywiście,że był to komentarz do wpisów resmena.

On już spadł tak nisko, że nawet nicki wybiera na poziomie kropka. Jakieś kuku z cyferkami, czy coś... Pomijam fakt, że admini go grzecznie wypraszają, a on nie i w gumiakach przez okno do sypialni włazi. Taki to już jest honorowy, ambitny i kulturalny.

> Natomiast co do twojej wypowie
          > dzi.Nie rozumiem dlaczego oburza Cię zwrócenie własności prawowitym włascicielo
          > m,zrabowane przez komunistyczną mafię?!.

Akurat to mnie nie oburza. Choć tak na prawdę to prawowitym właścicielom do tej pory niewiele zwrócono - vide "Wedel". Tu nawet nazwisko zrabowano i "niezawisłe, polskie sądy" do dziś go nie oddały.
          No chyba, że masz na myśli dobra kościelne. Te to zwrócono ze spora nawiązką. Np. ziemię rzeszowskich Bernardynów trzykrotnie i na dokładkę dostali jeszcze pomnik, miasto zbudowało im parking, a UE dała 27 milionów na ogrody warte max 1 milion.

• a_kuku2 Re: Order Orła Białego 19.02.14, 11:01
            ty te matematyke uprawiasz po zaciągnięciu się skrętem od naczelnego ruchcza?
          • a_kuku2 Re: Order Orła Białego 19.02.14, 11:04
            przesmiewca-lux napisał(a): On już spadł tak nisko, że nawet nicki wybiera na poziomie kropka.
            ============
            a ty tylko czasem jakiś straśnie mondry nick wybierzesz i w uznaniu zasług michnikowate dadzą ci przez jakiś czas posługiwać sie nim...
            • mr.paprykarz Re: Order Orła Białego 20.02.14, 18:26
              Tylko to ''lux'' na końcu niejednoznaczne, się odnosi do światła czy luksusu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka