Dodaj do ulubionych

Czy ludzie w Rzeszowie są normalni?

06.03.14, 23:06
Takie pytanie mi się nasuwa, kiedy widzę że rzeszowianie kupują w cenie 4800 zł/ m kw. "apartamenty" 50 m kw. oddalone o 10 km od centrum miasta, w kiczowatym kolorowym bloczku wybudowanym po chamsku z najtańszych materiałów.

Czy wy macie świadomość że w takiej cenie chodzą mieszkania we Wrocławiu 6 km od centrum, z elewacją ze szkłem, drewnem i kamieniem?

A człowiek który zaprojektował tzw. Apartamenty Zamkowe powinien mieć zakaz wykonywania zawodu. Inwestor kombinuje już z trzecim kolorem tynku bo dopiero teraz zobaczył, że to co na wizce wyglądało średnio w realu wygląda dramatycznie.
Obserwuj wątek
    • lupus1020 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 06.03.14, 23:07
      Aha no i jeszcze te piwnice za 10 tys. zł albo miejsca parkingowe PRZED BLOKIEM za 15 tys. zł... Ludzie jesteście chorzy.
      • rzeszowski15 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 06.03.14, 23:28
        Rynek,misiu rynek!.Skoro ta tandeta ma zbyt,to moga niestety sprzedawac drozej jak na Manhattanie.
        • lupus1020 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 06.03.14, 23:45
          To świadczy o ludziach którzy to kupują. Może i mają kasę (zarobioną na zmywaku) ale za grosz gustu. A kolejny hit to osiedle Zawiszy - bloczyska w stylu Nowego Miasta położone pośrodku zakładów i maagzynów, wciskane frajerom jako "apartamenty" w cenach z Wrocławia...
          • rzeszowski15 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 06.03.14, 23:53
            Taki to juz jest ten swiat,ze jedni sluchaja B.B.Kinga a inni Ich Troje.Jak patrze na amerykanska tandete i bezguscie,to Polska wydaje mi sie rajem na ziemi.
            • wislocki12 Raj na Ziemi? No, no! 07.03.14, 01:02
              Chyba po raz pierwszy zgadzam się z Tobą! Mam jeszcze tylko nadzieję, że stawiasz na B.B.Kinga!
              • rzeszowski15 Re: Raj na Ziemi? No, no! 07.03.14, 01:36
                Jednak psychoterapia jest czasem skuteczna.Wreszcie sie z czyms zgodziles!
                Wyobraz sobie ze BB.Kinga,sluchalem kiedys na zywo w legendarnej sali,Apollo Theater na Harlemie.
                • pepus22 Re: Raj na Ziemi? No, no! 07.03.14, 21:41
                  rzeszowski15 napisał(a):

> Wyobraz sobie ze BB.Kinga,sluchalem kiedys na zywo w legendarnej sali,Apollo Theater na Harlemie.

Cholercia, szacun kolo.

To niezły album bibi krula jest
                  www.youtube.com/watch?v=Yq1v7abDj6s
                  Kto nie zna, niech posłucha.
                • wislocki12 Zapaszek snoba? 09.03.14, 00:54
                  Piszesz:
                  "Wyobraz sobie ze BB.Kinga,sluchalem kiedys na zywo w legendarnej sali,Apollo Theater na Harlemie."
                  Nie sądzisz, że mamy do czynienia z lekkim snobistycznym smrodkiem?
    • lupus1020 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 07.03.14, 09:11
      Problem jest ten sam co z galeriami. W normalnych miastach galerie budowali inwestorzy zagraniczni ECE, Parkridge itd. i te galerie są fajne. U nas jakiś Podkulski ze wsi pod Jasłem. To samo deweloperzy. W normalnych miastach buduje Gant, Polnord itd. U nas jakiś Hartbex, Developres i inne beznadziejne firmy. Jak już sprzedają w tak chorych cenach to mogliby chociaż zainwestować w dobrych architektów.
      • rz2014 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 07.03.14, 20:50
        dobrze ze są te galerie bo z inwestorami tu w Rzeszowie to róznie. Przynajmniej mamy 2 z prawdziwego zdarzenia galerie i mnóstwo drobnicy. Jak na miasto 184 tysieczne to i tak sporo.
        Jaki byl Podkulski to jednak rozruszał ten temat w Rz
        • lupus1020 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 07.03.14, 21:20
          Spaskudził tym koszmarkiem który wygląda jak gargamel z lat 90 centrum miasta. Lepiej nic nie budować niż zbudować takie gó....

Chłop ze wsi wyjdzie...
          • wtopek Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 07.03.14, 22:26
            kolejny niedoceniony forumowy geniusz, który jest najlepsiejszy

bardzo "miastowy" :))))
    • des4 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 07.03.14, 11:06
      zapomniałeś jeszcz o jacuzzi i kryształach w tych wrocławskich rezydencjach

wyborcza.biz/finanse/1,108340,15572890,Za_co_placimy_deweloperom__Czy_mieszkania_moga_byc.html?biznes=rzeszow#BoxBizTxt
      • lupus1020 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 09.03.14, 00:44
        Kto pozwolił na budowę tego paskudztwa na Kopisto?
      • lupus1020 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 09.03.14, 00:45
        To dlaczego w Zielonej Górze sprzedają za 3300 zł za metr i na tym zarabiają? W cenie gówna na Drabiniance można kupić piękne mieszkanie 4 km od centrum Poznania.
        • wislocki12 Czy lupus jest normalny? 09.03.14, 01:07
          Piszesz:
          "W cenie gówna (musisz posługiwać się takim słownictwem?) na Drabiniance można kupić piękne mieszkanie 4 km od centrum Poznania."
          I co, skorzystałeś z okazji? Wilczku, czy do Ciebie jeszcze nie dotarło, że oto od ponad 20 lat mamy wolny rynek i nie ma przymusu sprzedawania czy kupowania czegokolwiek i to po cenach regulowanych? ;-))
          • mr.paprykarz Re: Czy lupus jest normalny? 09.03.14, 01:33
            Już ze dwadzieścia razy pisałem na tym forum ,że ze skargami do Adama Smitha , ale jak zwykle nikt mnie nie słucha
            :-(((
            • rzeszowski15 Re: Czy lupus jest normalny? 09.03.14, 02:36
              wislocki pisze;
              Piszesz:
              "Wyobraz sobie ze BB.Kinga,sluchalem kiedys na zywo w legendarnej sali,Apollo Theater na Harlemie."
              Nie sądzisz, że mamy do czynienia z lekkim snobistycznym smrodkiem?

Nie sadze!.Moge Ci tylko jeszcze powiedziec,ze na zywo oprocz niego widzialem kilkadziesiat slaw muzyki rozrywkowej i powaznej a wsrod nich R.Charlesa,Claptona,Pink Floyd,Rolling Stones,T.Turner,Matthew Davis Band,Grateful Dead,Santana,Sting,ZZ Top,Aerosmith,Dylan,A.Morisset,bon Jovi,Meat Loaf itd itp
              • mr.paprykarz Re: Czy lupus jest normalny? 09.03.14, 02:54
                rzeszowski15 napisał(a):

> wislocki pisze;
                > Piszesz:
                > "Wyobraz sobie ze BB.Kinga,sluchalem kiedys na zywo w legendarnej sali,Apollo T
                > heater na Harlemie."
                > Nie sądzisz, że mamy do czynienia z lekkim snobistycznym smrodkiem?
                >
                > Nie sadze!.Moge Ci tylko jeszcze powiedziec,ze na zywo oprocz niego widzialem k
                > ilkadziesiat slaw muzyki rozrywkowej i powaznej a wsrod nich R.Charlesa,Clapton
                > a,Pink Floyd,Rolling Stones,T.Turner,Matthew Davis Band,Grateful Dead,Santana,S
                > ting,ZZ Top,Aerosmith,Dylan,A.Morisset,bon Jovi,Meat Loaf itd itp

Jestem pod wrażeniem !

A Ja byłem tylko na koncercie Sepultury, że o
                krajowych nie wspomnę...

:-(((
          • lupus1020 Re: Czy lupus jest normalny? 09.03.14, 08:25
            Chodzi mi o to że ludzie są głupi i kupują taki chłam w takiej cenie. Jakby się dogadali, to deweloperzy musieliby obniżyć ceny.

W Rzeszowie kupujesz mieszkanie za 4800 zl za m kw., bez możliwości negocjacji. We Wrocławiu w super lokalizacji i blok z dobrych materiałów a nie siporex i najtanszy tynk za 5200, ale mozesz negocjować do 500 zł za metr. W efekcie masz 4700 + dopłata MDM, na którą Rzeszów się nie łapie, czyli 4000-4300 zł za metr kw.

I nie pisz mi że ludzi stać na mieszkanie bo mają dobrą pracę. 90% kupuje ich za hajs zarobiony na zmywaku w UK.
    • rz2014 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 09.03.14, 17:14
      jak najbardziej normalni
      • rzeszowski15 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 09.03.14, 17:35
        Ceny sa chore,bo w Polsce nie ma kapitalizmu a "socjalizm z ludzka twarza",o ktorym marzyl sp.Kuron a po jego smierci popularyzuje go Michnik.Polska klientyzmu i kolesiow,jest przyczyna tego,ze mieszkanie/dom/ na Florydzie z klimatyzacja i basenem kosztuje od 3.5 zl za metr kwadratowy a w Polsce,gdzie zarabia sie 5 razy mniej/pomijam waska kadre banksterow i kumpli Tuska ze spolek Skarbu Panstwa/,metr kwadratowy mieszkania jest 50% wyzszy.Potrzeba nam nowego Grabskiego a nie lobuza balcerowicza!
        • wislocki12 Rachuj, bałwanie! 09.03.14, 20:18
          To może pierwszy z brzegu przykład:
          "Mieszkanie, 78m2, Sarasota, Floryda
          cena: 100 000 USD (~315 000 PLN)
          Powierzchnia: 78 m2
          Klimatyzacja, Zakup na wynajem."
          Mój, jeszcze sprzed wojny, profesor matematyki zwykł mawiać; "Rachuj, bałwanie, jakem cię uczył!":
          315 000:78=4038,46 zł. ;-))
          • rzeszowski15 Re: Rachuj, bałwanie! 09.03.14, 20:42
            No to rachuj balwanie...
            floryda.org/260-Dom--203m2--Bradenton--Floryda
            • smalltownboy Re: Rachuj, bałwanie! 09.03.14, 21:41
              Może one są z dykty i postoją do pierwszego huraganu?
            • wislocki12 Re: Rachuj, bałwanie! 09.03.14, 21:43
              No, dobrze:
              - jakieś straszne zadupie (mapa),
              - mało efektowny ten pałac,
              - dobrze zabezpieczony - kraty w oknach,
              - nie wiadomo jak wygląda w wewnątrz.
              Rachuję, baławanie:
              315000:203=1551PLN + 3000 USD opłat. :-((
              Mam nadzieję, że zdążyłeś skorzystać z okazji! Ja dziękuję! ;-))
              • rzeszowski15 Re: Rachuj, bałwanie! 09.03.14, 22:22
                Na Florydzie akurat domy w wiekszosci zbudowane sa z pustakow i otynkowane/to do smaltboya/
                A do wislockiego!
                Pisalem Ci juz,ze nie wypowiadam sie o gwiazdach,bo nie znam sie na astronomii.Ty Floryde znasz z mapy Google i wiesz,gdzie zadupie i jak ksztaltuja sie tutaj ceny nieruchomosci.
                Podpowiem Ci!.Tutaj podstawowa wskaznikiem ceny nieruchomosci,nie jest efektowny wyglad czy jego wnetrze a miejsce,miejsce i jeszcze raz miejsce.Jak chcesz dalszych porad,to sluze z pomoca?!
                • wislocki12 3.5 zl za metr kwadratowy 09.03.14, 22:33
                  "Tutaj podstawowa wskaznikiem ceny nieruchomosci,nie jest efektowny wyglad czy jego wnetrze a miejsce,miejsce i jeszcze raz miejsce.Jak chcesz dalszych porad,to sluze z pomoca?!"
                  I wszystko to można kupić za "3.5 zl za metr kwadratowy"!? ;-)) Tak przecież napisałeś! ;-))
                  PS. No tak, o gwiazdach nie wypowiadasz się, za to o astronomach to i owszem... ;-))
                  • rzeszowski15 Re: 3.5 zl za metr kwadratowy 09.03.14, 22:48
                    Jak to zwykle swoim zwyczajem,swoja indolencje przektywasz mnozeniem pytan i dzieleniem wlosa na troje.Ten wskaznik podalem jako cos podstawowego,dla kogos nieznajacego realiow tutejszego rynku.
                    Porada druga!.Jak bedziesz mial dom w dzielnicy,gdzie mieszkaja ludzie podobni do Ciebie i po jakims czasie Twoj sasiad sprzedal dom dla African-American people,to natychmiast dzwon do swojego przedstawiciela w biurze nieruchomosci i wystawiaj swoj dom na sprzedaz.Byc moze stracisz 10 do 20%,ale jak zaczekasz do czasu,gdy takich sasiadow bedzie wokol Ciebie 30%,to Twoj dom wart bedzie 50% ceny za jaki go nabyles.
                    • wislocki12 Dom dla African-American people 09.03.14, 23:05
                      Odnoszę wrażenie, że "indolencja" pomyliła Ci się z "ignorancją", ale przy takiej ignorancji nie widzę w tym niczego dziwnego. ;-))
                      Gwoli przypomnienia: "Indolencja (łac. indolentia ‘nieczułość’) brak zaradności, nieporadność; zobojętnienie, nieczułość, bierność."
                      PS. Wierz mi, nie wybieram się na Florydę, tym bardziej w celu zakupienia domu po "African-American people". Czego i Tobie nie życzę!
                      PS2. Co znaczy słowo "przektywasz"? Nie ma go w całym Internecie. :-((
                      PS3. Mam wrażenie, że dzieli się zapałki i to... na czworo.
                      • mr.paprykarz Re: Dom dla African-American people 10.03.14, 00:52
                        rzeszowski15 napisał(a):

.Kinga,sluchalem kiedys na zywo w legendarnej sali,Apollo Th
                        > eater na Harlemie.

A to słyszałeś ?

• rzeszowski15 Re: Dom dla African-American people 10.03.14, 01:50
                          wisloccki pisze
                          PS. Wierz mi, nie wybieram się na Florydę, tym bardziej w celu zakupienia domu po "African-American people". Czego i Tobie nie życzę!
                          PS2. Co znaczy słowo "przektywasz"? Nie ma go w całym Internecie. :-((
                          PS3. Mam wrażenie, że dzieli się zapałki i to... na czworo.

ad1-Wierze Ci ze nie wybierasz sie na Floryde
                          ad2-szuakaj dalej
                          ad3-u nas na wsi dzielilo sie na troje
    • chris1970 Re: Czy ludzie w Rzeszowie są normalni? 10.03.14, 15:29
      Zapytać się pacjenta lekarza psychiatry, kto jest normalny, a kto nie.
      Odpowiedź w 99,9% będzie, że on jest jedyny normalny, a reszta ludzi pop...a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka