Dodaj do ulubionych

PiS czy PZPR?

05.04.14, 22:17
"Niezależna" 5 kwietnia 2014 r.:
"Dziś Jarosław Kaczyński spotykał się też z mieszkańcami Elbląga. Zarówno w Elblągu jak i Braniewie wspierał kandydatów PiS w wyborach do Parlamentu Europejskiego: Karola Karskiego (lider listy) oraz posłów Iwonę Arent i Zbigniewa Babalskiego."
Czy to prawda, że Karol Karski był członkiem PZPR?
Obserwuj wątek
    • janusz-1944 Re: PiS czy PZPR? 06.04.14, 09:36
      wislocki12 napisała:
      czy to prawda, że jesteś głupi
      /
      > "Niezależna" 5 kwietnia 2014 r.:
      > "Dziś Jarosław Kaczyński spotykał się też z mieszkańcami Elbląga. Zarówno w Elb
      > lągu jak i Braniewie wspierał kandydatów PiS w wyborach do Parlamentu Europejsk
      > iego: Karola Karskiego (lider listy) oraz posłów Iwonę Arent i Zbigniewa Babals
      > kiego."
      > Czy to prawda, że Karol Karski był członkiem PZPR?
      • wislocki12 Złoty Krzyż Zasługi 06.04.14, 11:19
        Sprawdziłem. Nie był. Przepraszam!
        Ale za to:
        "W trakcie obozu zerowego jeszcze przed rozpoczęciem studiów wstąpił do Zrzeszenia Studentów Polskich. Według słów Włodzimierza Czarzastego w organizacji tej był działaczem szczebla centralnego, pełniąc m.in. funkcję przewodniczącego głównej komisji rewizyjnej. Sam Karol Karski temu zaprzeczał. Za działalność w ZSP 7 marca 2001 został odznaczony przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego Złotym Krzyżem Zasługi. W 1988 z rekomendacji ZSP wszedł do Rady Narodowej dzielnicy Żoliborz. ("Wikpedia")
        • komunywielbiciel Re: polska krzyzami stoi 06.04.14, 16:34
          Ja tez bylem czlonkiem PZPR , bylem i jestem z tego dumny. Moja legitymacja partyjna ktora wreczal mi tow. Kruczek to najwspanialszy eksponat mojej historii. PRL to byla moja ojczyzna, moj dom, moje dokonania , moj czas. Wtedy zyli ludzie ktorzy na przekor wszystkiemu budowali Polske glownie z mysla o swoich dzieciach. A dzis ? Polska kompletnie zniszczona, wyprzedana i zdziadowana na tyle ze nie potrafi wykarmic tych pare milionow ludzi zachowujacych sie jak pensjonariusze domu wariatow. . Nie wstyd wam plejado matolow bazgrolacym na forum ?
          • wislocki12 Współczuję 06.04.14, 21:44
            Mimo wszystko, współczuję.
            • rzeszowski15 Re: Współczuję 06.04.14, 21:56
              Bronisz takie PRL-wskie eksponaty ja Stokrotka Olejnik czy Jaruzelski,to dlaczego nikicie z Toronto,wspolczujesz,ze raem z Oleknikowa budowali "ustroj sprawiedliwosci spolecznej"?!
              • wislocki12 Czkawka 06.04.14, 22:00
                Ten Nikita z Toronto to chyba twoja czkawka? Tylko po czym? ;-))
                • rzeszowski15 Re: Czkawka 06.04.14, 22:36
                  Nie czkawka a nikita.Zreszta Zyd zakochany w komunizmie i jak prawie kazdy Zyd,nienawidzi Polski.
                  A skoro tak tropisz slady PRL-u,to tutaj az sie od nich roji..
                  scontent-b-atl.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10173807_702615506456087_1709245_n.jpg
                  • wislocki12 "Roi się", nie "roji się" 06.04.14, 22:56
                    Piszę o czkawce, bo nie rozumiem, jak Tobie i niegdyś twojemu alter ego (lechowski), co jakiś nieprzewidywalny czas wyskakuje, jak kukułka z zegara, Żyd Nikita z Toronto? Czy to aby nie jakaś obsesja? I co ma czkawka do komunizmu? ;-))
                    PS. Chyba pora wracać na Ojczyzny łono - 3 os, lp. od roić się, to roi się, nie roji się. ;-))
                    • rzeszowski15 Re: "Roi się", nie "roji się" 07.04.14, 00:30
                      Jak sie ociepli wislocki.Pod koniec czerwca...a Ty dalej trop biedaki czlonkow ZSP w szeregach PiS-u.
                      • wislocki12 Re: "Roi się", nie "roji się" 07.04.14, 01:08
                        Na razie zajmuję się kawalerami Złotego Krzyża Zasługi i ignorantami w zakresie ortografii, jakże pięknego przecież, języka polskiego!
            • janusz-1944 Re: Współczuję 09.04.14, 15:58
              sobie?
              • wislocki12 A imię jego... 09.04.14, 20:44
                Nie, komunywielbicielowi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka