Dodaj do ulubionych

Niebo istnieje

21.04.14, 13:15
...naprawde!.Ateistycznych Dewotek nie namawiam do pojscia,do kina aby nie ranic ich religijnych uczuc.Natomiast pozostalych informuje...
wnas.pl/artykuly/4663-religijny-film-pokonuje-wielka-produkcje-johnnego-deepa
Obserwuj wątek
    • mr.paprykarz Re: Niebo istnieje 21.04.14, 14:11
      Oglądnąłem w tamtym roku ''Cristiadę'' i bardzo się rozczarowałem, w ogóle dzisiaj nie kręci się dobrych filmów religijnych. Ze starszych mogę polecić ''Jezus z Nazaretu'' i musical ''Jesus Chrystus Super Star'' To jest naprawdę kawał dobrego kina.
      • rzeszowski15 Re: Niebo istnieje 21.04.14, 19:53
        Polecam.Piekny film o najdluzszym szlaku pielgrzymkowym
        www.filmweb.pl/film/Droga+%C5%BCycia-2010-590595
        • mr.paprykarz Re: Niebo istnieje 23.04.14, 17:20
          - Co to jest: długie, kolorowe i sra po krzakach?
          - Pielgrzymka do Częstochowy.
    • wislocki12 Tylko wierzący wierzą 21.04.14, 21:15
      Mój drogi, nawet największa chała hollywoodzka nie jest w stanie udowodnić, że Jezus jest postacią historyczną! Może tylko wierzący w to uwierzą, ale przecież oni już wierzą! :-))
      PS. Johny Depp? Ten od piratów karaibskich? Dziękuję! Serdecznie! ;-))
      • rzeszowski15 Re: Tylko wierzący wierzą 21.04.14, 21:21
        Zaczynam podejrzewac,ze masz klopoty nie tylko z formulowaniem mysli a tez z czytaniem...
        • wislocki12 Tylko wierzący uwierzą 21.04.14, 21:34
          No tak, konfrontowanie "Niebo istnieje" z "dokonaniami" Johnnyego Deppa naprawdę nie dodaje "Niebu" splendoru, a nie udowadnia też istnienia nieba czy piekła, a tym bardziej historyczności postaci Jezusa! Tylko wierzący uwierzą! :-))
          • rzeszowski15 Re: Tylko wierzący uwierzą 21.04.14, 23:36
            ...no i wyszlo Ci jak zwykle,maslo maslane
            • wislocki12 Re: Tylko wierzący uwierzą 21.04.14, 23:38
              Konkluzja jakby mało przekonywująca. Nihil novi! ;-))
              • rzeszowski15 Re: Tylko wierzący uwierzą 22.04.14, 02:52
                Nie wiem wislocki skad masz uraz do Deep'a jak do KK?.Rowniez nie ogladam kolejnych Piratow.Co nie znaczy ze jest to marny aktor.Polecam;Co gryzie Gilberta Grape'a,Donnie Brasco czy Czekolade.
                A "film chrzescijanski" nie przekona Cie zapewne wislocki,ze Bog istnieje ale jak np ogladniesz Uspionych,ze kap[lani katoliccy to nie tylko pedaly i pedofile a fajni wspolczujacy ludzie.
                • wislocki12 Uśpiony 22.04.14, 23:07
                  Piszesz:
                  "A "film chrzescijanski" nie przekona Cie zapewne wislocki,ze Bog istnieje ale jak np ogladniesz Uspionych,ze kap[lani katoliccy to nie tylko pedaly i pedofile a fajni wspolczujacy ludzie.'
                  Chyba nie bardzo Cię rozumiem... Czy aby uświadomić sobie, że "kap[lani katoliccy to nie tylko pedaly i pedofile a fajni wspolczujacy ludzie" powinienem obejrzeć "Uśpionych"? Czy Ty aby jesteś całkiem normalny? ;-))
    • kulinarny.robert Re: Niebo istnieje 22.04.14, 09:09
      Kino to fikcja...tak samo jak niebo , piekło ,cud, bóg i takie tam ...Lechowski niestety to fakt - on istnieje i bredzi szmata obrazając innych
      • rzeszowski15 Re: Niebo istnieje 23.04.14, 13:16
        Przede wszystkim wislocki wycisz sie!.Ogladnij na poczatek;
        -Wielka cisza
        www.film.gildia.pl/filmy/into_great_silence/glosy_prasy
        Jak zaczniesz racjonalnie myslec poleca rowniez Ludzie Boga.Mozesz tez ogladnac dobry polski film z Wieckiewiczem Wszystko bedzie dobrze
        • wislocki12 Zawiłości drabinki postów 23.04.14, 19:55
          Dziękuję bardzo za troskę! Nie rozumiem tylko, dlaczego zwracasz się do mnie, a maila adresujesz do kulinarnego.roberta? Naprawdę nie jesteś w stanie zrozumieć "zawiłości" drabinki postów? ;-))
          • rzeszowski15 Re: Zawiłości drabinki postów 23.04.14, 20:10
            jakiego znowu maila?.Ogladnales cos?.A moze powiesz co ciekawego ostatnio widziales?
            • wislocki12 Re: Zawiłości drabinki postów 23.04.14, 20:14
              Miałem na myśli ten twój mail:
              "Przede wszystkim wislocki wycisz sie!.Ogladnij na poczatek;
              -Wielka cisza
              www.film.gildia.pl/filmy/into_great_silence/glosy_prasy
              Jak zaczniesz racjonalnie myslec poleca rowniez Ludzie Boga.Mozesz tez ogladnac dobry polski film z Wieckiewiczem Wszystko bedzie dobrze"
              Pozdrawiam!
              • rzeszowski15 Re: Zawiłości drabinki postów 23.04.14, 22:54
                Ogladnales cos czy dalej studiujesz Nasz dziennik?
                • wislocki12 W Nim cała nadzieja! 23.04.14, 23:15
                  No cóż:
                  - Real vs. Bayern - 1:0,
                  - Atletico vs. Chelsea - 0:),
                  - Asseco vs. Skra - 0:3.
                  I z czego tu się cieszyć? Pozostał jeszcze tylko "Nasz Dziennik"! W Nim cała nadzieja! ;-))
                  • wislocki12 Re: W Nim cała nadzieja! 23.04.14, 23:20
                    Oczywiście miało być:
                    "No cóż:
                    - Real vs. Bayern - 1:0,
                    - Atletico vs. Chelsea - 0:0,
                    - Asseco vs. Skra - 0:3.
                    I z czego tu się cieszyć? Pozostał jeszcze tylko "Nasz Dziennik"! W Nim cała nadzieja!" ;-))
                    • rzeszowski15 Re: W Nim cała nadzieja! 24.04.14, 00:35
                      Umiesz czytac?.Ogladnales cos a moze sam cos,oprocz Naszego Dziennika polecisz?
                      • wislocki12 Obraz wroga 24.04.14, 01:06
                        Proszę bardzo:
                        "Jedną z podstawowych cech propagandy totalnej jest operowanie obrazem wroga. Wróg jest ważniejszy od przyjaciela, poświęca się mu znacznie więcej uwagi. Z wrogiem się nie rozmawia, nie negocjuje, nie spotyka."
                        E.C.Król. "Newsweek" nr 17-18, 2004
                        • rzeszowski15 Re: Obraz wroga 24.04.14, 01:08
                          Poloz sie wislocki,bo widze,ze noca nawiedzaja Cie nocne mary.
                          • wislocki12 Wychował się na podwórku :-( 24.04.14, 01:21
                            Kolejne nocne mary:
                            "Bardziej przypomina Tuska, niż Kaczyńskiego, ale polska prawica wciąż do niego wzdycha. Premier Viktor Orban to populista i mistrz dryblingu. I w przeciwieństwie do prezesa PiS wychował się na podwórku." ;-))
                            Newsweek, 17/18, 2004
                      • wislocki12 W PKB górą! 24.04.14, 01:14
                        Może jeszcze:
                        "Ostatnie cztery lata na Węgrzech to zastój gospodarczy. Polska prześcignęła w ubiegłym roku Węgry pod względem PKB na głowę mieszkańca. Nie było takiego okresu w historii, byśmy tak szybko doganiali naszych bratanków. W roku 1989 mieliśmy 60% PKB Węgrów." M. Rybarczyk, "Newsweek" 17-18/2014. ;-))
                        • rzeszowski15 Re: W PKB górą! 24.04.14, 03:22
                          Ty juz biedaku nie panujesz nad tym co wklejasz...
                          • kulinarny.robert Re: W PKB górą! 24.04.14, 11:55
                            czytając twoje wklejki lechowski mam wrazenie ze nie panujesz biedaku nad tym
                            kiedy sikasz - podobno ze wsi pochodzisz :-) to miłe heheh myslę ze wolałbym cie jako naturalnego wieśniaka - w wersji przerabianego mieszczanina heheh wypadasz kiepsko - pisałem ci ze wolę wrodzone chamstwo od nabytej inteligencji :-) - i teraz powiedz wiesniaku jeden jak blado wypadasz wyzywając mnie mieszczanina z dziada pradziada który wybrał mieszkanie w podrzeszowskim głogowie jako wieśniaka - nie wiem czy amerykańska ziemia uniesie takiego chama jak ty :-) heheh
                          • wislocki12 Sam tego chciałeś 24.04.14, 12:09
                            "Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało." ;-))
                            • rzeszowski15 Re: Sam tego chciałeś 24.04.14, 12:50
                              ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • wislocki12 Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało! 24.04.14, 20:01
                                Znowu nic nie zrozumiał! I jak z takim rozmawiać? ;-))
                                • rzeszowski15 Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało! 24.04.14, 20:07
                                  Sasiedztwa chama w moim srodowisku sie nie chce.A ze internet chamom pozwala istniec w kazdej przestzreni towarzyskiej,to nic na to nie poradze.
                                  • wislocki12 Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało! 24.04.14, 20:20
                                    rzeszowski12:
                                    "?????????!!!!!!!!!!!!"
                                    wislocki12:
                                    "Znowu nic nie zrozumiał! I jak z takim rozmawiać? ;-))"
                                    rzeszowski15:
                                    "Sasiedztwa chama w moim srodowisku sie nie chce.A ze internet chamom pozwala istniec w kazdej przestzreni towarzyskiej,to nic na to nie poradze."
                                    Niniejszy dialog poddaję pod rozwagę Szanownych PT. Forumowiczów.
                              • wislocki12 Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu... 24.04.14, 20:07
                                Zapytałeś:
                                "Ogladnales cos czy dalej studiujesz Nasz dziennik?"
                                No to zacytowałem coś z "Newsweeka" na dowód, że nie tylko "Naszym Dziennikiem" żyję. A Ty? Jak zwykle, rżniesz głupa!
                                Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało! ;-))
    • wislocki12 Re: Niebo istnieje i piekło też? 24.04.14, 20:38
      Gdzie, rzeszowski? A przy okazji, nie wiesz czegoś o lokalizacji piekła?
      • mr.paprykarz Re: Niebo istnieje i piekło też? 24.04.14, 21:05
        Etykieta forumowego chama zdecydowanie do ciebie nie pasuje.

mr.paprykarz - forumowicz
        • rzeszowski15 Re: Niebo istnieje i piekło też? 24.04.14, 22:41
          No i ogladnales wreszcie wislocki cos ciekawego,czy dalej masz wzrok wpatrzony w internetowe strony Naszego dziennika?
          • wislocki12 Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 00:50
            Czyżbyś podzielał moją opinię o "Naszym Dzienniku"? Przyznam, czasem mnie zaskakujesz i to nawet pozytywnie! ;-))
            • rzeszowski15 Re: Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 03:20
              To przyczytales cos wiecej a moze ogladnales z czym chcialbys sie podzielic?.Polecam Przelamujac fale.Film miejscami okrutny ale z ciekawym chrzescijanskim przeslaniem milosci.
              • mr.paprykarz Re: Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 10:30
                > lecam Przelamujac fale.Film miejscami okrutny ale z ciekawym chrzescijanskim pr
                > zeslaniem milosci.

Okrutnie zmordowała mu gruchę w autobusie.

• rzeszowski15 Re: Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 13:08
                  Kazdy zapamietuje z fimow czy ksiazek,to co dla niego wazne i co go fascynuje..,.
                  • mr.paprykarz Re: Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 21:12
                    Widział ktoś ''Nimfomankę''? Warto to oglądnąć?
                  • wislocki12 Realizm socjalistyczny a rebours 27.04.14, 01:14
                    Wiem i dlatego współczuję! Szczególnie owego chrześcijańskiego przesłania! Daj Ci, Panie Boże, go jak najwięcej! ;-))
              • wislocki12 Realizm socjalistyczny a rebours 27.04.14, 00:05
                No tak, najważniejsze w sztuce jest chrześcijańskie przesłanie. Toż to realizm socjalistyczny a rebours! ;-))
                • rzeszowski15 Re: Realizm socjalistyczny a rebours 27.04.14, 01:20
                  ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • wislocki12 Intelektualista na Florydzie 27.04.14, 01:34
                    Intelektualnie na tej Florydzie nie przepracowujesz się, raczej... :-((
                    No tak, intelektualista na Florydzie! Chyba dobry pomysł na powieść... science fiction! ;-))
                    • rzeszowski15 Re: Intelektualista na Florydzie 27.04.14, 02:53
                      To,ze Tobie wszystko kojarzy sie z realizmem socjalistycznym,nie jest niesy=tety moja wina.Zamiast siedziec po nocach i plodzic "wyszukane intelektualnie posty",ogladnij ten film a pozniej bedziesz bredzil o realizmie socjalistycznym.To naprawde nie jest Pancernik Patiomkin lub Traktory wyruszyly w pole!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka