rzeszowski15 21.04.14, 13:15 ...naprawde!.Ateistycznych Dewotek nie namawiam do pojscia,do kina aby nie ranic ich religijnych uczuc.Natomiast pozostalych informuje... wnas.pl/artykuly/4663-religijny-film-pokonuje-wielka-produkcje-johnnego-deepa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.paprykarz Re: Niebo istnieje 21.04.14, 14:11 Oglądnąłem w tamtym roku ''Cristiadę'' i bardzo się rozczarowałem, w ogóle dzisiaj nie kręci się dobrych filmów religijnych. Ze starszych mogę polecić ''Jezus z Nazaretu'' i musical ''Jesus Chrystus Super Star'' To jest naprawdę kawał dobrego kina. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Niebo istnieje 21.04.14, 19:53 Polecam.Piekny film o najdluzszym szlaku pielgrzymkowym www.filmweb.pl/film/Droga+%C5%BCycia-2010-590595 Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Niebo istnieje 23.04.14, 17:20 - Co to jest: długie, kolorowe i sra po krzakach? - Pielgrzymka do Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Tylko wierzący wierzą 21.04.14, 21:15 Mój drogi, nawet największa chała hollywoodzka nie jest w stanie udowodnić, że Jezus jest postacią historyczną! Może tylko wierzący w to uwierzą, ale przecież oni już wierzą! :-)) PS. Johny Depp? Ten od piratów karaibskich? Dziękuję! Serdecznie! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Tylko wierzący wierzą 21.04.14, 21:21 Zaczynam podejrzewac,ze masz klopoty nie tylko z formulowaniem mysli a tez z czytaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Tylko wierzący uwierzą 21.04.14, 21:34 No tak, konfrontowanie "Niebo istnieje" z "dokonaniami" Johnnyego Deppa naprawdę nie dodaje "Niebu" splendoru, a nie udowadnia też istnienia nieba czy piekła, a tym bardziej historyczności postaci Jezusa! Tylko wierzący uwierzą! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Tylko wierzący uwierzą 21.04.14, 23:36 ...no i wyszlo Ci jak zwykle,maslo maslane Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Tylko wierzący uwierzą 21.04.14, 23:38 Konkluzja jakby mało przekonywująca. Nihil novi! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Tylko wierzący uwierzą 22.04.14, 02:52 Nie wiem wislocki skad masz uraz do Deep'a jak do KK?.Rowniez nie ogladam kolejnych Piratow.Co nie znaczy ze jest to marny aktor.Polecam;Co gryzie Gilberta Grape'a,Donnie Brasco czy Czekolade. A "film chrzescijanski" nie przekona Cie zapewne wislocki,ze Bog istnieje ale jak np ogladniesz Uspionych,ze kap[lani katoliccy to nie tylko pedaly i pedofile a fajni wspolczujacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Uśpiony 22.04.14, 23:07 Piszesz: "A "film chrzescijanski" nie przekona Cie zapewne wislocki,ze Bog istnieje ale jak np ogladniesz Uspionych,ze kap[lani katoliccy to nie tylko pedaly i pedofile a fajni wspolczujacy ludzie.' Chyba nie bardzo Cię rozumiem... Czy aby uświadomić sobie, że "kap[lani katoliccy to nie tylko pedaly i pedofile a fajni wspolczujacy ludzie" powinienem obejrzeć "Uśpionych"? Czy Ty aby jesteś całkiem normalny? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kulinarny.robert Re: Niebo istnieje 22.04.14, 09:09 Kino to fikcja...tak samo jak niebo , piekło ,cud, bóg i takie tam ...Lechowski niestety to fakt - on istnieje i bredzi szmata obrazając innych Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Niebo istnieje 23.04.14, 13:16 Przede wszystkim wislocki wycisz sie!.Ogladnij na poczatek; -Wielka cisza www.film.gildia.pl/filmy/into_great_silence/glosy_prasy Jak zaczniesz racjonalnie myslec poleca rowniez Ludzie Boga.Mozesz tez ogladnac dobry polski film z Wieckiewiczem Wszystko bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Zawiłości drabinki postów 23.04.14, 19:55 Dziękuję bardzo za troskę! Nie rozumiem tylko, dlaczego zwracasz się do mnie, a maila adresujesz do kulinarnego.roberta? Naprawdę nie jesteś w stanie zrozumieć "zawiłości" drabinki postów? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Zawiłości drabinki postów 23.04.14, 20:10 jakiego znowu maila?.Ogladnales cos?.A moze powiesz co ciekawego ostatnio widziales? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Zawiłości drabinki postów 23.04.14, 20:14 Miałem na myśli ten twój mail: "Przede wszystkim wislocki wycisz sie!.Ogladnij na poczatek; -Wielka cisza www.film.gildia.pl/filmy/into_great_silence/glosy_prasy Jak zaczniesz racjonalnie myslec poleca rowniez Ludzie Boga.Mozesz tez ogladnac dobry polski film z Wieckiewiczem Wszystko bedzie dobrze" Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Zawiłości drabinki postów 23.04.14, 22:54 Ogladnales cos czy dalej studiujesz Nasz dziennik? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 W Nim cała nadzieja! 23.04.14, 23:15 No cóż: - Real vs. Bayern - 1:0, - Atletico vs. Chelsea - 0:), - Asseco vs. Skra - 0:3. I z czego tu się cieszyć? Pozostał jeszcze tylko "Nasz Dziennik"! W Nim cała nadzieja! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: W Nim cała nadzieja! 23.04.14, 23:20 Oczywiście miało być: "No cóż: - Real vs. Bayern - 1:0, - Atletico vs. Chelsea - 0:0, - Asseco vs. Skra - 0:3. I z czego tu się cieszyć? Pozostał jeszcze tylko "Nasz Dziennik"! W Nim cała nadzieja!" ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: W Nim cała nadzieja! 24.04.14, 00:35 Umiesz czytac?.Ogladnales cos a moze sam cos,oprocz Naszego Dziennika polecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Obraz wroga 24.04.14, 01:06 Proszę bardzo: "Jedną z podstawowych cech propagandy totalnej jest operowanie obrazem wroga. Wróg jest ważniejszy od przyjaciela, poświęca się mu znacznie więcej uwagi. Z wrogiem się nie rozmawia, nie negocjuje, nie spotyka." E.C.Król. "Newsweek" nr 17-18, 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Obraz wroga 24.04.14, 01:08 Poloz sie wislocki,bo widze,ze noca nawiedzaja Cie nocne mary. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wychował się na podwórku :-( 24.04.14, 01:21 Kolejne nocne mary: "Bardziej przypomina Tuska, niż Kaczyńskiego, ale polska prawica wciąż do niego wzdycha. Premier Viktor Orban to populista i mistrz dryblingu. I w przeciwieństwie do prezesa PiS wychował się na podwórku." ;-)) Newsweek, 17/18, 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 W PKB górą! 24.04.14, 01:14 Może jeszcze: "Ostatnie cztery lata na Węgrzech to zastój gospodarczy. Polska prześcignęła w ubiegłym roku Węgry pod względem PKB na głowę mieszkańca. Nie było takiego okresu w historii, byśmy tak szybko doganiali naszych bratanków. W roku 1989 mieliśmy 60% PKB Węgrów." M. Rybarczyk, "Newsweek" 17-18/2014. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: W PKB górą! 24.04.14, 03:22 Ty juz biedaku nie panujesz nad tym co wklejasz... Odpowiedz Link Zgłoś
kulinarny.robert Re: W PKB górą! 24.04.14, 11:55 czytając twoje wklejki lechowski mam wrazenie ze nie panujesz biedaku nad tym kiedy sikasz - podobno ze wsi pochodzisz :-) to miłe heheh myslę ze wolałbym cie jako naturalnego wieśniaka - w wersji przerabianego mieszczanina heheh wypadasz kiepsko - pisałem ci ze wolę wrodzone chamstwo od nabytej inteligencji :-) - i teraz powiedz wiesniaku jeden jak blado wypadasz wyzywając mnie mieszczanina z dziada pradziada który wybrał mieszkanie w podrzeszowskim głogowie jako wieśniaka - nie wiem czy amerykańska ziemia uniesie takiego chama jak ty :-) heheh Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sam tego chciałeś 24.04.14, 12:09 "Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało." ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało! 24.04.14, 20:01 Znowu nic nie zrozumiał! I jak z takim rozmawiać? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało! 24.04.14, 20:07 Sasiedztwa chama w moim srodowisku sie nie chce.A ze internet chamom pozwala istniec w kazdej przestzreni towarzyskiej,to nic na to nie poradze. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało! 24.04.14, 20:20 rzeszowski12: "?????????!!!!!!!!!!!!" wislocki12: "Znowu nic nie zrozumiał! I jak z takim rozmawiać? ;-))" rzeszowski15: "Sasiedztwa chama w moim srodowisku sie nie chce.A ze internet chamom pozwala istniec w kazdej przestzreni towarzyskiej,to nic na to nie poradze." Niniejszy dialog poddaję pod rozwagę Szanownych PT. Forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Sam tego chciałeś, Grzegorzu... 24.04.14, 20:07 Zapytałeś: "Ogladnales cos czy dalej studiujesz Nasz dziennik?" No to zacytowałem coś z "Newsweeka" na dowód, że nie tylko "Naszym Dziennikiem" żyję. A Ty? Jak zwykle, rżniesz głupa! Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Niebo istnieje i piekło też? 24.04.14, 20:38 Gdzie, rzeszowski? A przy okazji, nie wiesz czegoś o lokalizacji piekła? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Niebo istnieje i piekło też? 24.04.14, 21:05 Etykieta forumowego chama zdecydowanie do ciebie nie pasuje. mr.paprykarz - forumowicz Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Niebo istnieje i piekło też? 24.04.14, 22:41 No i ogladnales wreszcie wislocki cos ciekawego,czy dalej masz wzrok wpatrzony w internetowe strony Naszego dziennika? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 00:50 Czyżbyś podzielał moją opinię o "Naszym Dzienniku"? Przyznam, czasem mnie zaskakujesz i to nawet pozytywnie! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 03:20 To przyczytales cos wiecej a moze ogladnales z czym chcialbys sie podzielic?.Polecam Przelamujac fale.Film miejscami okrutny ale z ciekawym chrzescijanskim przeslaniem milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 10:30 > lecam Przelamujac fale.Film miejscami okrutny ale z ciekawym chrzescijanskim pr > zeslaniem milosci. Okrutnie zmordowała mu gruchę w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 13:08 Kazdy zapamietuje z fimow czy ksiazek,to co dla niego wazne i co go fascynuje..,. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Witaj w "rodzinie" 26.04.14, 21:12 Widział ktoś ''Nimfomankę''? Warto to oglądnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Realizm socjalistyczny a rebours 27.04.14, 01:14 Wiem i dlatego współczuję! Szczególnie owego chrześcijańskiego przesłania! Daj Ci, Panie Boże, go jak najwięcej! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Realizm socjalistyczny a rebours 27.04.14, 00:05 No tak, najważniejsze w sztuce jest chrześcijańskie przesłanie. Toż to realizm socjalistyczny a rebours! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Realizm socjalistyczny a rebours 27.04.14, 01:20 ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Intelektualista na Florydzie 27.04.14, 01:34 Intelektualnie na tej Florydzie nie przepracowujesz się, raczej... :-(( No tak, intelektualista na Florydzie! Chyba dobry pomysł na powieść... science fiction! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Intelektualista na Florydzie 27.04.14, 02:53 To,ze Tobie wszystko kojarzy sie z realizmem socjalistycznym,nie jest niesy=tety moja wina.Zamiast siedziec po nocach i plodzic "wyszukane intelektualnie posty",ogladnij ten film a pozniej bedziesz bredzil o realizmie socjalistycznym.To naprawde nie jest Pancernik Patiomkin lub Traktory wyruszyly w pole! Odpowiedz Link Zgłoś