Dodaj do ulubionych

Jednak zdradził?

18.08.14, 23:39
"Radośnie i żyźnie" - niezależna.pl, 18 sierpnia:
"Czym różnią się II i III RP? Józef Piłsudski mówił o honorze: „Dla żadnych wątpliwych korzyści, dla żadnych obietnic kuszących od honoru wojskowego, od tej naszej cnótki wojskowej nie odstąpię. Ani na krok”.
Szkoda tylko, że "W 1899 roku Piłsudski ożenił się z Marią z Koplewskich Juszkiewiczową, działaczką PPS, nazywaną przez członków partii Piękną Panią. Juszkiewiczowa należała do Kościoła ewangelicko-augsburskiego, toteż w celu zawarcia małżeństwa Piłsudski zmienił wyznanie. Przeszedł na luteranizm 24 maja w Łomży, a ślub odbył się 15 lipca 1899 w kościele we wsi Paproć Duża."! :-((
Jednak zdradził? ;-))
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Jednak zdradził? 19.08.14, 08:06
      Zdradzał wtedy,gdy był agentem austriackiego wywiadu oraz wówczas,gdy wyprowadził wojsko przeciwko demokratycznie wybranym władzom.
      • wislocki12 Zdrajca wiary 20.08.14, 00:01
        No tak, a na dodatek zdradził Świętą Wiarę Katolicką! Na pohybel! ;-))
        • lechowski51 Re: Zdrajca wiary 20.08.14, 09:27
          Wiem,że dla Ateistycznych Dewotek Polskę można zdradzić a wiary,że Boga nie ma nie można nigdy.Choć ostatnio gdzieś przeczytałem,że nawet poseł z Fuj Ruchu wziął ślub kościelny!.Chyba,że koniec świata niedługo?!
          • 21_a_w_e Re: Zdrajca wiary 20.08.14, 11:02
            Zajmujesz się pierdołami typu kto kogo zdradza i czy Bóg jest czy go nie ma.Typowe życie nacjonalisty.
          • resmenov Re: Zdrajca wiary 20.08.14, 11:09
            lechowski a czytałes o kaczynskim ze jak nosił jeszcze wąsy był zdeklarowanym antyklerykałem a teraz mozna go znależć na wysokosci kleszej dupy zawsze i wciąz ? czego to sie nie robi dla rankingów nie ? a takie tumany jak ty zawsze dadzą sie nabrać ....
          • wislocki12 Re: Zdrajca wiary 20.08.14, 11:20
            Chyba znowu nie zrozumiałeś. Piłsudski, przechodząc na luteranizm (dla kobiety!), nie zdradził Boga tylko Świętą Wiarę Katolicką! :-((
            • lechowski51 Re: Zdrajca wiary 20.08.14, 11:47
              Nadal nie rozumiem,co Ateistyczną Dewotkę interesuje,czy ktoś porzucil czy nie wiarę katolicką?.Zajmij sie raczej razem z chamem z Biłgoraja,ściąganiem krzyży z miejsc publicznych.
              • resmenov Re: Zdrajca wiary 20.08.14, 12:03
                ten cham jak to piszesz lechowski jest człowiekiem sukcesu ...ma kupę szmalu , młodą żonę , urządzony jest do konca życia a na takich obszczymurków jak ty nie zwraca uwagi ...ponadto je codziennie łosoia ....powiedz mi durniu jeden kiedy ty zrozumiesz jak małą szmatą jestes obrazając tych wszystkich co im sie udało - myślisz ze to poprawi twój marny los nieudacznika kiedy wszystkich nazwiesz złodziejami ??
              • 21_a_w_e Był sobie krzyżyk 20.08.14, 14:28
                Już niedługo postawiony będzie krzyżyk na ktzyżykach.
              • wislocki12 Twój idol 20.08.14, 22:01
                Jak to co? Naprawdę nie przeszkadza Ci, że twórca twojego państwa:
                - był agentem austriackiego wywiadu,
                - wyprowadził wojsko przeciwko demokratycznie wybranym władzom,
                - instrumentalnie traktował wyznania religijne? :-((
                PS. Jestem radykalnym zwolennikiem oczyszczania przestrzeni publicznej z symboli religijnych! Wszelkich! Nawet tych z Biłgoraja, że o krzyżach nie wspomnę! ;-))
                • lechowski51 Re: Twój idol 20.08.14, 22:28
                  Rozumiem,że dla Piłsudski nie był twórca "twojego państwa"?.A to,że mi nie przeszkadza,że był austriackim agentem i wyprowadził wosko przeciw legalnym władzom,mogło sie zrodzic tylko w twoim chorym umyśle.
                  A to,że chciałbys Polskę pozbawić krzyży,jest dla Ateistycznej Dewotki czyms bardzo naturalnym.
                  • wislocki12 Melange? 21.08.14, 00:36
                    Mam wrażenie, że twój post jest rezultatem spożycia jakiegoś przedziwnego melanżu! Mam nadzieję, że dzisiaj, w miesiącu trzeźwości, zrezygnowałeś już z alkoholu, że o innych specyfikach nie wspomnę! ;-))
                    PS. Nie radzę wracać do tego, co wczoraj byłeś napisałeś! ;-))
                  • 21_a_w_e Twój idol - Wawel 21.08.14, 01:34
                    Jakieś takie dziwne ludzie tam się ostatnio kładą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka