Dodaj do ulubionych

CO SADZICIE O TADKU F

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:53
piscie wrzystko o prezydencie rzeszowa
Obserwuj wątek
    • Gość: zjw Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.intertele.pl 08.09.04, 19:38
      "wrzystko" jest ciezko napisac... ;)
    • Gość: Pafcio Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.pul.tke.pl 09.09.04, 00:13
      Co by nie powiedzieć facet stara się i efekty widać. Chce coś dla Rzeszowa zrobić.
    • Gość: Tygrys Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: 81.15.189.* 09.09.04, 09:51
      To chyba każdy głupi widzi ile sie w Rzeszowie robi?!?! Swój chłop choć podobno
      przeklina jak szewc. Ale dzięki temu w UM jest wreszcie ład i miła obsługa.
      (wiem bo często tam bywam) Panie F tak trzymać to będzie dobrze.
      • fifakk Re: CO SADZICIE O TADKU 09.09.04, 19:04
        Gość portalu: Tygrys napisał(a):

> To chyba każdy głupi widzi ile sie w Rzeszowie robi?!?!

To napiszecie co takiego zrobił, że taki świetny jest.
        Bo może nie każdy w Rzeszowie jest głupi?!
    • Gość: rzeszowiak Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:25
      w rzeszowie wieksza wladze powinien miec prezydent a nie radni ktorzy blokuja
      wrzystkie inwestycje ktore moga
      • Gość: abc Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 17:14
        Dobry jest !!!! aby sie popsował :)))
    • Gość: rzeszowiak Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:52
      wedlug mnie ferenc jest dobrym prezydentem ale powinien czesciej chodzic po
      miescie a nie tylko objezdzac je samochodem(moze rowerem) odczuje wtedy stan
      rzeszowskich chodnikow ktore sa tak samo dziurawe jak drogi!!!!!!!!
    • Gość: Ribentropp TADEK F. JEST CACY IP: 80.48.0.* 09.09.04, 19:19
      Jest spoko i w porzo.Nareszcie prawdziwy prezydent Rzeszowa.
    • Gość: rzeszowiak Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:57
      według mnie ferenc powinien wreszcie cos zrobic z wygladem urzedu wojewódzkiego
      który od wielu lat nie był wogóle malowany a jest w samym środku rzeszowa w
      koncu chyba ma na to jakis wpływ jako prezydent miasta
      • Gość: Ja Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:45
        Nie widac zadnych inwestycji (miasta) poza drogowymi takich jak hala na
        podpromiu
        • Gość: Ja Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:50
          Zapomnialem ze te inwestycje drogowe (dobrze ze sa) sa przeprowadzane kosztem
          edukacji
          • fifakk Re: CO SADZICIE O TADKU F 15.09.04, 12:26
            bardzo dobrze, że są prowadzone kosztem edukacji. Tylko czemu remontują tylko
            te drogi, którymi on jeździ. Przejechał by się czasem ulicą Wyzwolenia.
            • Gość: res Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: 82.177.98.* 15.09.04, 16:10
              POCZYTAJCIE TROCHE BO SIEDZICIE NA FORUM ALE ZEBY TAK GAZETE POCZYTAC TO WIDZE
              E NIE ZA BARDZO
              W ciągu dwóch najbliższych lat wszystkie główne drogi w mieście będą
              remontowane. Koszt tej gigantycznej inwestycji wyniesie ponad 80 mln zł. W
              pierwszej kolejności do remontu idzie droga na zaporze
              Remontem będą objęte drogi krajowe oraz powiatowe, które przebiegają przez
              miasto. Prace mają polegać na wzmocnieniu podbudowy i przystosowanie jej do
              obciążenia 11 ton na oś. Wymagają tego przepisy unijne. Przy okazji będzie
              również modernizowana sygnalizacja świetlna oraz dobudowane prawo- i lewoskręty
              na skrzyżowaniach. Jeszcze w tym roku zostanie wyremontowany odcinek al.
              Powstańców Warszawy biegnący przez zaporę. Prace rozpoczną się w październiku. -
              Wzmocniona zostanie płyta betonowa, wymienimy nawierzchnię jezdni oraz
              chodników. Połowa ulicy będzie całkowicie zamknięta - mówi Marek Ustrobiński,
              dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg i Zieleni w Rzeszowie. Zakończenie jest
              planowane na przyszły rok.

Na remont dróg krajowych i zapory potrzeba 57 mln zł. - Miasto sfinansuje całą
              inwestycję, a potem dostanie zwrot 75 proc. wydanej sumy z funduszy unijnych.
              Ponieważ prace będą prowadzone etapami, a zwroty będziemy otrzymywać
              sukcesywnie, nie ma potrzeby zabezpieczać całości kosztów w budżecie. Remont
              dróg krajowych będzie więc kosztować miasto ok. 13 mln zł - powiedział nam
              Franciszek Kosiorowski, wiceprezydent Rzeszowa.

Wyremontowane będą również drogi powiatowe. Zasada finansowania jest taka sama,
              z tym że 75 proc. inwestycji pokryje marszałek ze środków strukturalnych dla
              województwa podkarpackiego. Przebudowa dróg powiatowych ma w sumie kosztować
              ponad 23 mln zł. To właśnie z tych pieniędzy remontowana jest obecnie ul.
              Cieplińskiego. Plany zakładają, że ul. Dąbrowskiego i al. Wyzwolenia po
              remoncie będą mieć po cztery pasy ruchu. Wszystkie remonty mają zostać
              zakończone do 2006 roku.
              • fifakk Re: CO SADZICIE O TADKU F 17.09.04, 19:57
                to już za 2 lata :-)

Chyba, że przybędą jakieś nieoczekiwane wydatki. I znowu pieniędzy zabraknie.
    • Gość: bolo Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:29
      mam nadzieje ze bedzie skuteczny w poszerzaniu granic rzeszowa
      • Gość: abc Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:47
        Gość portalu: bolo napisał(a):

> mam nadzieje ze bedzie skuteczny w poszerzaniu granic rzeszowa

A własnie w kwestii rozszerzania granic Rz-wa Pan F. okazuje się wyjątkowym
        arogantem próbującym działac z pozycji siły. Najpierw szantażowal gminy
        podrzeszowskie /a konkretnie jej dzieciatych mieszkańców/ podwyższonymi
        opłatami za przedszkola - a teraz chce ponad głowami gmin wchłonąc ich tereny.
        Totalnie nieudolny jako negocjator, nieumiejący nawiązać wspólpracy z szefami
        okolicznych gmin - a to w kwestiach wspolnego pozyskiwania inewstorów, a to
        umiejetnego pozyskania wojtów i burmistrzów dla sprawy wchłonięcia częsci
        podległych im terenow.
        Tutaj wyłazi jego despotyczny charakter - ktory w stosunku do podległych
        urzędasów nawet mi sie podobał :) !!!
    • Gość: lol Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 14:11
      wreszcie wykoszono trawe na przyrwa ktora po ostatniej powodzi nie wygladala
      zbyt sympatycznie
      • Gość: Kisiel Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.rzeszow.mm.pl 17.09.04, 20:35
        Gośc jest takim spryciarzem, że Wyborcza na jego polecenie i cześć zafundowała
        nową sądę, aby go wychwalić. Wcześniej, za rzecznika prasowego wziął sobie
        pismaka z "Super Nowości", a z okazji przynawania nagród miasta Rzeszowa w
        wszystkich dziedzinach, sprasza do jury dziennikarzy radia, telewizji i
        wszystkich rzeszowskich gazet. Niegłupie, co nie? Kto wówczas będzie krytykował
        nie tylko przyznawanie nagród, ale Ferenca jako prezydenta? Wyborcza dokładała
        wszystkim prezydentom, ale nie swojemu czerwonemu Ferencowi. Musi być
        faktycznie gość na medal!!! Piejcie dalej i tak trzymać!!!
        • Gość: jojo Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:48
          Kisiel oczywiste bzdury pisze - co może Ferenc wobec wyborczej ?
          Inna sprawa że facet jest pełen sprzeczności - obok szeregu dobrych spraw w
          mieście /remonty dróg, chodników, nowych parkingów - owych fajnych zielonych/
          wiele głupich wręcz ośmieszających miasto pomysłow jak chociażby owe repliki
          armat /które mają być wstawiane jak sławne plastikowe krasnale i jelenie w
          ogrodach niby-nowobogackich/
          A bezkrytyczność rzeszowskiej wyborczej wobec Ferenca ? mnie też to trochę
          zastanawia :((
          • Gość: Rzesz-uff Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.04, 18:47
            Wasz prezydent (ja nie mogę go uznać za swego) to zwykły populista.
            Podoba wam się, bo robi to co wam pasuje. Parkingi, remonty, imprezki to
            świetne pole do popisu dla gospodarza domu, może prezesa spółdzielni
            mieszkaniowej (sic!). Od Prezydenta ja oczekuję znacznie więcej.
            • Gość: bleble ble Re: CO SADZICIE O TADKU F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 17:13
              Gość portalu: Rzesz-uff napisał(a):

> Wasz prezydent (ja nie mogę go uznać za swego) to zwykły populista.
              > Podoba wam się, bo robi to co wam pasuje. Parkingi, remonty, imprezki to
              > świetne pole do popisu dla gospodarza domu, może prezesa spółdzielni
              > mieszkaniowej (sic!). Od Prezydenta ja oczekuję znacznie więcej.

Z pewnością oczekujesz od prezydenta aby zaśpiewał i zatańczył :)
              albo na przykład zrobił striptiz na rynku.
              Sądząc po tonacji postu - najbardziej rzeszuffiaka ucieszyłoby publiczne
              harakiri Pan Tadeusza F.
              A ja uważam że facet na F. - jest super - niby zgred a jaki porzo !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka