Dodaj do ulubionych

Placa minimalna

20.01.15, 14:42
Czytajac takie tytuly z dzisiejszej prasy jak:
"Kierowcy nie dostaną niemieckiej płacy minimalnej. Rząd już się tym zajął" mozna albo sie usmiechnac, albo pokiwac glowa z politowania i pokazac wam KUKU.
Obserwuj wątek
    • rz2014 Re: Placa minimalna 20.01.15, 15:53
      Bo u NAS w Niemczech... (2015 rok)

Ewa, powiat bieszczadzki, Podkarpacie, Polska (2010 rok)

Kiwam głową z politowania i pokazuje ci KUKU.
      • wislocki12 Re: Placa minimalna 20.01.15, 21:36
        A może ktoś zna ową "Ewę, powiat bieszczadzki, Podkarpacie, Polska"? :-((
    • wislocki12 Re: Placa minimalna 20.01.15, 21:03
      No tak - dzisiaj Klugscheiße! A jeszcze 5 lat temu "Ewa, Polska, Podkarpacie, powiat bieszczadzki", jak przypomina Rz2014. Szybko Ci z tą konwersją poszło... Gratuluję! :-((
      • 21_a_w_e Re: Placa minimalna 20.01.15, 22:33
        Powiat Bieszczadzki ? 2010 ? Ale was pogielo.Ale swiry!!! ha ha
        • 21_a_w_e Re: Placa minimalna 20.01.15, 22:39
          Swirki - raz na zawsze wam powiem i proponuje abyscie zapietali. Moj dziadek podpisal liste i stal sie volkdeutschem. Z tego jestem dumny. Tym sposobem moja matka byla tez volksdeutschem. Byla z tego dumna i nienawidzila Polakow za wypedzenie z Breslau i konfiskate majatku. Ja urodzilem sie w NRW i miedzy 2008 - 2013 bylem sluzbowo w waszej wsi. I tyle laczy mnie z wami. Na szczescie tylko tyle. Na Mazurach oddaja juz majatki, w Breslau jeszcze troche i bedzie podobnie. To kwestia czasu.
          • wislocki12 Re: Placa minimalna 20.01.15, 23:21
            No tak, piszesz:
            "Mój dziadek podpisal liste i stal sie volkdeutschem. Z tego jestem dumny." I jak podejrzewam, ani Szanownemu Dziadziusiowi, ani szanownej Mamusi, ani Tobie nie przeszkadzało, że dzięki Waszemu wsparciu hitlerowcy wymordowali 50 milionów ludzi! Gratuluję! A co na to Szanowny Tatuś? Jakoś mało Go wspominasz... :-((
            Ponawiam zatem apel. Kto znał niejaką "Ewę, Polska, Podkarpacie, powiat bieszczadzki", która "miedzy 2008-2013 był sluzbowo w naszej wsi" proszony jest o ewentualne wspomnienia...
            PS. Nadal nalegam na zakup polskiej wersji Worda. Trudno Cię zrozumieć... :-((
            PS2. Pozdrowienia dla Szanownej Mamusi, Dziadziusia, że o Tatusiu nie wspomnę... :-((
            PS3. O majątku w Breslau raczej zapomnij... ;-))
            • 21_a_w_e Re: Placa minimalna 21.01.15, 00:27
              Trudno mnie zrozumiec ? Nie musisz czytac jak ciebie to przerasta. Ciekawe czy to wina inteligencji czy edukacji.
              • wislocki12 Re: Placa minimalna 21.01.15, 00:50
                Myślę, że bardziej dotyczy to sfery pojęciowej... No bo jak tu wyobrazić sobie kogoś, kto z własnej nieprzymuszonej woli podpisał volkslistę i stał się volksdeutschem, czyli człowiekiem, który zdradził swój naród, opowiedział się po stronie morderców i... jeszcze tym się szczyci, że nie wspomnę o tym, iż pogardza swoim narodem... :-((
                PS. "Ciekawe, czy to wina inteligencji czy edukacji."

• rz2014 Re: Placa minimalna 21.01.15, 17:17
            Jak twierdzisz byłaś służbowo aż 6 lat na delegacji. Mam nadzieję, że dietę ci ładna przyznali :)
            W jakiej wsi byłaś? Pewnie w Rzeszowie bo tylko to miasto nie cierpisz, pogardzając nim jak się tylko da. Każdą sposobność wykorzystujesz ale jednocześnie stając się pośmiewiskiem. Mogę ci powiedzieć, że twoje wywody czyta jakieś 4-5 osób - reszta z forum zrezygnowała jak widzę (z wiadomych przyczyn)
            Jednakże coś cię zmotywowało na rozpisywanie się na forum Rzeszów (oczywiście negatywnie - bo jakże mogłobyć inaczej :)). Możesz nam przybliżyć dlaczego? (jestem ciekawy motywów)
            • wislocki12 Re: Placa minimalna 21.01.15, 21:46
              Nie dość, że to zaledwie 4-5 osób, to nikt w najmniejszym nawet stopniu nie podziela jego poglądów! ;-))
        • wislocki12 Re: Placa minimalna 20.01.15, 23:24
          No tak, lepiej być volksdeutchem... :-(
          PS. Czasokres jakby zgadza się, niestety! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka