Dodaj do ulubionych

Miasta na Podkarpaciu .

12.04.02, 12:22
Jakie miasta u Was najszybciej się rozwijają (z wyłączeniem Rzeszowa) .
Muszę napisać referat na ten temat a zupełnie nie orientuję się w tej materii.
Może Wasze wypowiedzi choć trochę mi pomogą w napisaniu choć paru zdań .
Jeśli ktoś zna jakąś stronę internetową , gdzie mógłbym znaleźć podobne dane to
bardzo proszę o podanie adresu .Z góry dziękuję ,za wszystkie wypowiedzi .
Obserwuj wątek
    • Gość: j23 Re: Miasta na Podkarpaciu . IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 03:34
      Mielec i Debica, bo sa najdalej na zachod od Rzeszowa- ten sie najszybciej
      degeneruje, niedlugo bedzie mial swoj wlasny Wolomin i Pruszkow, bo ma
      zajebisty kompleks Warsiawki.
      • Gość: slavres Re: Miasta na Podkarpaciu . IP: *.pm.mielec.ptc.pl 15.04.02, 21:56
        Ale w Tobie agresywnosci!!! Faktem jest ze rozwija sie glownie Rzeszow, ma
        nawet swoja kolonie w Jasionce, ale nie mozna zapomniec o Mielcu - wlasnie
        mowia w tv ze istnieje duze prawdopodobiestwo dofinansowania ze srodkow z Unii
        budowy obwodnicy w Mielcu.
        Cos sie dzieje takze w Debicy i Stalowej Woli. Niestety, ale byle miasta
        wojewodzkie sie uwsteczniaja. Jest to jednak wina samych samorzadowcow i czesci
        mieszkancow!
        Przykład Przemysl - protesy przeciw budowie supermarketu! "kupcy" twierdza ze w
        Przemyslu istnieja 2 hipermarkety, a czy Ci kupcy wiedza co to jest
        hipermarket? Nie sadze aby swoja powierzchnia Mini Mal i Albert kwalifikowal
        sie do tej grupy sklepow.
        Podobnie w Tarnobrzegu, gdzie chcial inwestowac Carrefour, ktory nie ma
        szczescia do Podkarpacia....
        • Gość: szklo Re: Miasta na Podkarpaciu . IP: *.hsj.com.pl / 10.183.9.* 16.04.02, 04:43
          czy ty sądzisz, że hipermarkety zalatwia wszystkie bolączki tego skansenu jakim
          jest Przemysl.
        • Gość: BOXER Re: Miasta na Podkarpaciu . IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 09:04
          Rzeszów rozwijającym się miastem? Kiedy???? Z tego, co mi wiadomo inwestorzy
          uciekają stąd, gdzie pieprz rośnie (vide Alima, Polfa itd. itp.). A co na to
          władze miasta? Od 1989 roku jedyne miejsca pracy, jakie powstały dzięki
          inicjatywie radnych miejskich to miejsca pracy dla krewnych i znajomych w
          administracji państwowej (o czym świadczy kilkukrotny wzrost zatrudnienia np. w
          Urzędzie W)ojewódzkim. A teraz przykład, który mnie najbardziej dotknął:
          chciałem podłączyć się łączem sztywnym do Internetu. Jakie to możliwości daje,
          każdy wie. I co z tego wyszło? nic, bo firma (nazwy nie wspomnę) twierdzi, że
          jej się to nie opłaca. Nie zważali na fakt, iż potrzebne mi to było do
          założenia własnej firmy, ale nic to. Nadal jestem na utrzymaniu rodziców...
          • Gość: Guciek Re: Miasta na Podkarpaciu . IP: *.gze.pl 16.04.02, 10:35
            Twierdzisz, ze z Rzeszowa uciekaja inwestorzy gdzie pieprz rosnie... hm wiedz,
            ze do tazw władz miasta nalezy rowniez Rada Miejska, ktora skutecznie w
            ostatnim czasie zablokowała inwestycje Carrefoura. A tam jak zapewne wiesz
            zasiadaja ludzie roznych opcji politycznych w tym i SLD i AWS-u i UW itd itp.
            Oni to takj dbaja o rozwoj przedsiebiorczosci w Rzeszowie. Co dalej jakos nie
            widze inicjatywy ze strony Zarzadu Miasta, Radnych Miasta w kierunku
            pozyskiwania nowych inwestorów, tworzenia im dogodnych warunkow na zakladanie
            dzialalnosci i otwierania przedsiebiorstw. Czy Zarzad cos w tym kierunku zrobił
            poza deklaracjami? Czy Radni - szczegolnie Ci młodzi radni wysuneli jakis
            pomysł na nowa inwestycje w miescie? Przeciez to do nich nalezy inicjatywa, oni
            legitymuja sie mandatem społecznego zaufania. Co zrobili?
            A co do firmy zakladajacej internet. Ma prawo stwierdzic, ze jej sie nie oplaca
            i wycofuje sie z dzialanosci ale pojawia sie tutaj problem tzw pazerniactwa. U
            nas chca sie dorobic za wszelka cene windujac ceny na niemozliwie wysokie
            poziomy. A tak swoja droga czy faktycznie to sie nieoplaca? Wydaje mi sie ze
            własnie usługa dostarczania internetu to czysty zysk...
            natomiast ja takze jestem na utrzymaniu rodzicow bo stypendium doktoranckie
            pozwala mi na zaspokojenie jednynie potrzeb bierzacych zwiazanych z praca
            doktorska i płatnoscia za telefon. I wiem, zeto jest straszne ale... przeciez
            Laeszek miał przywrocic normalnosc - jelsi ona tak ma wygladac to ja pasuje.
            • Gość: ibiza Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: 192.168.1.* 18.04.02, 10:28
              Jak mamy się rozwijać, skoro mamy taką "yntelygencje", jak Ty? Popatrz chłopie
              na bęłdy zrobione w tekście. Na Twoim miejscu nie przyzynałabym się do
              stypendium doktoranckiego.
              • Gość: Guciek Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: *.gze.pl 18.04.02, 15:26
                Gość portalu: ibiza napisał(a):

> Jak mamy się rozwijać, skoro mamy taką "yntelygencje", jak Ty? Popatrz chłopie
                > na bęłdy zrobione w tekście. Na Twoim miejscu nie przyzynałabym się do
                > stypendium doktoranckiego.

W swojej "doskonałej" inteligencji powinienes potrafic rozroznic pomiedzy
                wartoscia mertoryncza tekstu a jego wartoscia techniczna. Widocznie dla Ciebie to
                całkiem obca sprawa. Ale coz Ty tak wypływasz na poziomy, ze chyba Ci wybacze ta
                niedokonałość. A co do mojego stypendium doktoranckiego to... hmmmm ja sie do
                niego przyznaje bo cos osiagnałem a Ty widocznie nie masz sie czym pochwalic no
                coz istnieja i takie szare jednostki w naszym społeczenstwie
                (tzw "darmozjadztwo"), ktore opieraja swoj zywot tylko na zaniechaniu i
                konstatowaniu wszystkiego co sie dzieje dookoła. A moze tak nalezałoby zakasac
                rekawy i zabrac sie do roboty? A przynajmniej wypowiedziec sie na zadany temat
                jesli juz zabrało sie jakis w tej sprawie głos prawda?
              • Gość: slavres Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: *.pm.mielec.ptc.pl 18.04.02, 22:34
                Gość portalu: ibiza napisał(a):

> Jak mamy się rozwijać, skoro mamy taką "yntelygencje", jak Ty? Popatrz chłopie
                > na bęłdy zrobione w tekście. Na Twoim miejscu nie przyzynałabym się do
                > stypendium doktoranckiego.

Zgadzam się z Gućkiem. Ważna jest wartość merytoryczna tekstu a nie jakość
                techniczna.

• Gość: Guciek Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: 195.117.171.* 18.04.02, 23:31
                  Dziekuje slavresie za zrozumienie i poparcie. Widocznie nie wszyscy potrafia
                  myslec i wyciagac wnioski. Pozdrawiam
                  • Gość: ibiza Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: 192.168.1.* 20.04.02, 11:46
                    Broni sfuj sfojego. Dobże teras pisze? Jesd wartość merytoryczna w tym
                    tekście? Rozómójąc waszymi kategoriami panowie, jest to bardzo merytoryczne,
                    chodź z ortografią na bakier.
                    • Gość: Guciek Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: *.gze.pl 20.04.02, 13:05
                      Ale ty jestes pajac Ibiza jak cholera. I osmieszasz sie dodatkowo. Ale coz taka
                      rola clowna.
                      • Gość: PIERRE Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 22.04.02, 11:26
                        Pozwole sobie wtrącić parę uwag.
                        Po pierwsze pięknie odeszliście od tematu, a chłopak na górze czeka aż ktoś mu
                        coś do referatu podrzuci.
                        A po drugie jak ktoś pisze w sposób utrudniający przeczytanie tego co napisał
                        (poprzestawiane litery, nieużywanie duzych liter, znakaów "ą" itp.) to pół
                        biedy. Jakoś to się da znieść. Natomiast błędy ortograficzne kłujace w oczy to
                        zupełnie co innego. To powinno byc tępione. To woła o pomste do nieba!
                        Generalnie jednak i tak nie ma co czytać więc problem z głowy.
                        • Gość: BOXER Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 11:46
                          A poza tym chodzą plotki, jakoby slavres i guciek spokrewnieni
                          • Gość: Guciek Re: Miasta na Podkarpaciu . do gucka IP: *.gze.pl 22.04.02, 19:37
                            Bardzo sie ciesze, ze wskazano mi, iz robie błedy ortograficzne i literowki.
                            Ciesze sie takze ze nikt z obecnych gosci na forum nie wykazuje sie tak daleko
                            posunieta ignorancja jak ja dzieki czemu kazdy wpis jest krystalicznie czysty
                            zarowno ortograficznie jak i gramatycznie. Oczywiscie Ci, ktorzy nie omieszkali
                            mi tego wytknac sami wypowiadaja sie zawsze na wysokim poziomie i zawsze na
                            temat oczywiscie sprawdzajac kazdy wyraz pod wzgeldem formalno-leksykalnym oraz
                            pod katem spojnosci logicznej wypowiedzi. Dlatego chyle czola przed wybitnymi
                            jednostkami - znawcami jezyka polskiego.
                            A co do mnie. Nie zamierzam pisac polskich znakow bo latwiej jest mi uzywac
                            klawiatury w stylu anglojezycznym. A co do ortografow - rozniez nie zamierzam
                            siedziec tutaj ze slownikiem ortograficznym i sprawdzac kazdy wyraz (zreszta w
                            trakcie szybkiego pisania bledy wynikaja same a ja nie zamierzam rozniez
                            sprawdzac i czytac w kolko to co przed chwilka napisalem) poniewaz nie
                            uczestnicze w konkursie ortograficznym. A jak sie komus nie podobaja moje bledy
                            to niech nie czyta wypowiedzi i kropka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka