Dodaj do ulubionych

tyczynskie piekło

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:37
co się tam dzieje, ta non stop tutaj ten tyczyn to stachowski, to wssg, to
jego óćrka, to burmistrz, to jego córka, co u diabła się tam dzieje, co to za
srodowisko, czy tam jest taka patologhia?????
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Nowakowski Re: Trochę teorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:23
      Patologia owszem, ale wśród osób, które piszą te posty. Ich poziom intelektualny jest tak niski, że z pełną świadomością mogę ich nazwać debilami, przykładem może być chociażby sposób w jaki posługują się językiem, brak znajomości podstawowych zasad pisowni.
      Zachowania tego typu są najczęściej przejawem niedowartościowana, bądź jakichś kompleksów, które nabyte zostały prawdopodobnie w dzieciństwie, być może ojciec alkoholik lub coś w tym rodzaju. W życiu dorosłym takie osoby mają najczęściej problemy z akceptacją w swoim otoczeniu, dlatego szukają poparcia i zrozumienia na innym gruncie, w tym przypadku jest to grunt wirtualny. Swoboda jaką im daje niniejsze forum sprawia, iż mogą czuć się bardziej dowartościowani, chodzi tutaj o pewnego rodzaju satysfakcję, chociażby z tego, że ktoś prawdopodobnie czyta te posty, zwłaszcza gdy otrzymują na nie odpowiedzi, oczywiście w podobnym klimacie. Również anonimowa forma wypowiedzi daje im duże pole do popisu, mogą obrażać innych i wpływać, oczywiście pozornie i wyłącznie w ich mniemaniu, na kształtowanie opinii publicznej.
      Koncepcja wirtualnego forum bardzo mi się podoba, szkoda tylko, że poziom i tematyka niektórych wypowiedzi w ogóle nic nie wnosi, czasami są to po prostu zwykłe śmiecie.
    • Gość: naar Re: tyczynskie piekło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:56
      mnie się wydaje, że koleś przesadzasz, karcisz anonimowość a sam się ukrywasz,
      próbujesz tutaj jakieś kity wcisnąć o toorii, zapominając czym teoria jest,
      a z ta patologią to nie należy przesadzać, bo najłatwiej kogoś nazwać wariatem
      i wtedy udaje się, że sprawa została załatwiona,
      sam fakt tego zjawiska duzo daje do myślenia, jeśli opisywane przypadki miały
      miejsce to żle to wróży tyczynowi,
      nie znam córki, nie znam głównego bohatera, ale śmiem twierdzić, po tym co tu
      przeczytałem, w prasie, że nie ma on kwalifikacji moralnych do edukowania
      młodzieży,
      z tych opisów możńa wnioskować, że tam dopiero występuje patologia i należałoby
      zaraz wysłać inspektorów PAKI, NIK i innych do sprawdzenia tego co się tam
      dzieje
      Po Jarosławiu newątpliwie jest to drugi czarny punkt na mapie edukacyjnej
      podkarpacia
      • egri Re: tyczynskie piekło-wyssane z palca 15.10.04, 22:36
        Zgadzam sie z panem Jackiem..
        do naar:
        jestem studentem WSSG i nie czuje sie zbyt dobrze, gdy jeden z drugim bluzga na
        cala tyczynska uczelnie. WSSG to poza profesorami rowniez studenci w tym i ja.
        Wiekszosc z tych rewelacji, ktore sie tu wypisuje to porstu wymyslone na
        poczekaniu bzdety, ktore maja zdyskredytowac cala uczelnie w tym i mnie, wiec
        takim rewelacja mowie NIE! I bede to robil do puki mam dostep do netu i tego
        forum.
        • Gość: B. do puki?????????????????????????? IP: *.pul.tke.pl 16.10.04, 00:22
          Śliczne, dwa błędy ortograficzne w jednym wyrazie! O tempora o mores!!! Myślę,
          szanowny studencie, że jak najszybciej powinieneś postarać się o dostęp do
          słownika ortograficznego. We własnym, dobrze pojętym interesie. W necie też są,
          wpisz sobie w google, to znajdziesz. (Boże, Ty widzisz i nie grzmisz!)
        • Gość: Jacek Re: tyczynskie piekło-wyssane z palca IP: *.local.pl / 80.51.255.* 16.10.04, 00:37
          Jak zlikwiduja uczelnie to juz nie brdziez mial dostepu do internetu!!!!!
          Myslisz ze taka trescia twoich wypowiedzi zdarz egzamin????
          • egri Re: tyczynskie piekło-wyssane z palca 16.10.04, 23:39
            Widze, ze tu wazniejsze jest wytykanie sobie bledow i literowek niz meritum
            sprawy, nikogo chyab na tym forum nie interesuje o co na prawde w tym wszystkim
            chodzi? Nie wiem, no mnie sie to w glowie nie miesisci jak taki "Jacek" moze
            glupkowato (moze to dobre slowo) twierdzic, ze swoimi wypowiedziami "zdaje
            egzamin", a u kogo mam to niby te egzaminy za pisanie postow zdawac? Ze
            Sachowskim juz mialem Religioznawstwo, pewnie chcecie wiedziec jak ocene
            otrzymalem? otoz 3- (czyt. trzy minus) z nim mnie na szczscie juz nic nie
            czeka, wiec z tego wynika ze nie pisze tych postow by zdac jakiekolwiek
            agzaminy u Sacha, czy dlatego "ze zostalem wynajety". Bluzgacie na szkole,
            bluzgacie na studenow, to bluzgacie i na mnie bo jestem studentem tej uczelnii.
            ps
            wcale nie ejstem zadowolony z oceny wrecz mnie to totalnie wkur..., bo wiem ze
            umialem na wiecej, ale to nie jest istotne
    • studen2 Re: tyczynskie piekło 18.10.04, 10:36
      tyczyńskie piekło wzieło się stąd ,że rektor WSSG Stachowski (stary komuch)
      oraz tyczyński burmistrz Szczepański (równiez stary komuch) chcą zrobić z tego
      miasteczka prywatny folwark. Stachowski przed wyborami był szefem sztabu
      wyborczego Szczepańskiego i za darmo funduje burmistrzowi studia. Szczepański
      dał za darmo obiekty gminne na rzecz uczelni na 15 lat. Nie mozna o tych
      faktach informować mieszkańców, bo zakazuje tego Szczepański wprowadzając do
      lokalnej gazetki cenzurę!Przed wyborami Stachowski posyłał studentów z
      ankietami po gminie. Chodziliśmy do losowo wybranych mieszkańców i pytaliśmy
      np. czy bardziej preferują na radnych kobietę czy mężczyznę, w jakim wieku itp.
      Wynik był taki ,że ludzie wola mężczyzn, w wieku 30-40 lat, blisko związanych z
      działalnościa KOścioła.
      I Szczepański powybierał takich kandydatów,którzy spełniali te kryteria.
      Jednak przeszło tylko 5 jego kandydatów na radnych. Rozpoczął więc od
      przeciągania na swoją stronę radnych ,którzy nie startowali z jego
      paczki.Obiecywał stołki w gminie, funkcje przewodniczących komisji Rady
      miasta ,korzysci różnorakie (czyt. zwolnienia z podatków)...
      Normalni ludzie powiedzieli takiemu zachowaniu burmistrza NIE!
      Stąd sie wzięło to tyczyńskie piekło. A benzyny do ognia dolał Szczepańksi
      zwalniając najlepszego dyrektora szkoły w całej gminie z gimnazjum...
      • Gość: szczup@k Re: tyczynskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 18:47
        Łoj ale sie porobiło, ludzie, łoj ale sie porobiło, ho ho...
      • egri Re: tyczynskie piekło 18.10.04, 20:47
        nie jestem z Tyczyna nie bardzo rozumiem, tego co dizeje sie w waszym Ratuszu,
        mam kilka pytan:
        1. czy w momencie powstania WSSG (1996r.) Szczepanski był burmistrzem czy byl
        nim ktos inny?
        2. chcesz powiedzic ze ankieta, w ktorej brales udzial byla robiona na zlecenie
        Szczepanskiego i tylko do jego wgladu?
        3. myslalem ze rade miasta wyberaja wszyscy radni a nie sam burmistrz.. wiec
        teraz wszyscy sa od Szczepanskiego zalezni? nie ma zadej opozycji?
        • z_kilinskiego Re: tyczynskie piekło 19.10.04, 10:45
          egri napisał:

> nie jestem z Tyczyna nie bardzo rozumiem, tego co dizeje sie w waszym
          Ratuszu,
          > mam kilka pytan:
          > 1. czy w momencie powstania WSSG (1996r.) Szczepanski był burmistrzem czy byl
          > nim ktos inny?
          > 2. chcesz powiedzic ze ankieta, w ktorej brales udzial byla robiona na
          zlecenie
          >
          > Szczepanskiego i tylko do jego wgladu?
          > 3. myslalem ze rade miasta wyberaja wszyscy radni a nie sam burmistrz.. wiec
          > teraz wszyscy sa od Szczepanskiego zalezni? nie ma zadej opozycji?

ad1.w momencie powstania WSSG Szczepański był burmistrzem i wyasygnował z
          budżetu gminy ponad 1,3 mln zł na remont budynku
          ad2.ankieta była pomocna szczepańskiemu,aby pomóc mu dobrać radnych,których
          preferuje społeczeństwo gminy
          (tak na marginesie.wszystkie ankiety robione przez nas studentów WSSG były
          obarczone bardzo dużymi błędami i nigdy nie były zblizone do rzeczywistych
          rezultatów)
          ad.3 Radę Miasta wybierają wszyscy mieszkańcy-towrzą ją potem wybrani radni.
          Ale obecnie jest ich tylko 15 i łatwo nimi manipulować,co burmistrzowi
          doskonale wychodzi. Tzw.Opozycja to 8 radnych ale często w głosowaniach
          popiearją burmistrza,to jaka z nich opozycja?
          Burmistrz wszystkie decyzje podejmuje sam a Radzie Miasta daje do zaklepania po
          fakcie już dokonane przez niego wydatki... Każdy głos sprzeciwu traktuje jako
          zamach na swoją osobę .
          To jest psychiczny człowiek. A po psychicznym wszystkiego sie można
          spodziewać...
    • Gość: neo Re: tyczynskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:38
      dlaczego tego antychyrysta i jego band ę nie usuniecie z tyczyna,
      przecie ż to skandal aby w takim społęczeństwie takie odpady zatruwały kulturę
      i wiarę , nie stujcie zróbcie coś
      • Gość: wolny_bil Re: tyczynskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:21
        Antychryst, heheh, aleś ty głupi koleś, faktycznie zachowujecie się jak jakieś nędzne zapyziałe buraczki, co muszą się panu kłaniać w pas. Czy całe wasze życie w tym Tyczynie zależy od WSSG i jakiegoś burmistrza? Co do WSSG to raczej powinniście się cieszyć, bo kto przed powstaniem WSSG w ogóle wiedział gdzie jest Tyczyn??? I śmieszy mnie, że ktoś ciągle wypisuje jakieś historie o tym Stachowskim i jego córce, on chyba dla wielu z was musi być jakimś znienawidzonym bogiem skoro tyle czasu mu poświęcacie. Parę ładnych lat temu widziałem ten wasz Sąd Grodzki, nawet bym się wtedy tam nie chciał odlać, taki syf był, teraz macie piękny odremontowany budynek, budynek, w którym się mieści wyższa uczelnia, jak na taką dziurę to fenomen w skali kraju. Poza tym nie trzeba być szczególnie uczonym, żeby się zorientować, że te wszystkie posty pisze jakiś palant, pewnie były student, co oblał jakieś egzaminy i nie może teraz dojść do siebie, pozdro dla wszystkich studiujących...
        • egri Re: tyczynskie piekło 19.10.04, 21:57
          wreszcie jakas obiektywna wypowiedz dzieki wolny_bil...
          co do postow, to jest tu kilku takich "palanow" , czesc to zeczywiscie studenci
          obecni lub byli, ktorzy oblali egzamin u Rekotra albo u kilku wykaldowcow...,
          zbulwersowani faktem, ze nie poszlo im gladko na egzaminach lub uslyszeli pod
          swoim adresem jakies krytyczne opinie od tych ze wykladowcow..fakty te moga
          powodowac w ich umyslach nienawisc, ktora na lamach tego forum eksponuja.
          Nie wiem czy jest tu jakis moderator/administrator, ktory sprawdzal by te teksy
          pod wzgledem kultury osobistej piszacych (chodzi mi o wulgaryzmy przede
          wszystkim)
          Zaleta demokracji jest to, ze; jestesmy wolni, nie ma tzw. cenzury, mamy wiele
          praw" ale zapominamy o jedej waznej zeczy-mamy obowiazek odpowiadac za to co
          mowimy lub czynimy, to jest nasz obowiazek wynikajacy z demokracji..przynajmiej
          ja (student politologii w WSSG Tyczyn) dochodze do takich wnioskow.
          Denerwuje mnie niezmiernie gdy ktos zuca slowa na wiatr, gdy glosi totalne
          ploty, to jest dla mnie poprostu niepojete jak czlowiek po studiach moze nie
          znac zasad prawa..
          pozno juz ide spac czekam na odpowiedzi
          • Gość: re Re: tyczynskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:33
            Nie znam słynnego rektora, ale dlaczego o innych nikt się nie wypowada w taki
            sposób? Na uczelniach rzeszowskich studiuje znacznie więcej studentów i żaden
            rektor nie przetrwał tyle na tym forum. Uważam, że gdyby nie było w tym prawdy,
            to juz dawno nie byłoby "tyczynskiego piekła". Ludzie przecież nie żyjemy w
            czasach stalinizmu. A metody rektora WSSG i tyczyńskiego burmistrza pachną
            tamtymi czasami.
            • Gość: absolwent2003 Re: tyczynskie piekło IP: 82.177.98.* 08.12.04, 09:01
              czy prawdą jest, że ścieki z budynków wssg za pałacem lądują w przydrożnym
              rowie? czy prawdą jest, że od następnej kadencji pana Zbigniewa S. już nie
              będzie? ponoć został sam z córeczką i liczą straty. ale jego postawić na ulicy
              i sam pracę znajdzie, bo jak "wół pierdzi, to obora słucha". pójdzie to urzędu,
              pierdnie i wyprowadzą go w kaftanie. wreszcie!!! i dlaczego znęca się nad
              swoimi absolwentami, którzy odważyli się iść na UR.
          • Gość: obiektywny Re: tyczynskie piekło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 23:04
            no po przestudiowaniu tekstu miożna powiedzieć, że w obronie stają
            lizodupy,pretorianie stachowskiego - nie chcesz mieć gorączki zbij termometr,
            asta lawista tyczyńskie k..
            • Gość: zetor Re: tyczynskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 05:52
              i tak jesteś nikim
              • Gość: Obserwator Re: tyczynskie piekło IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 08:18
                Ktoś tu chce zrobić z profesorka z Tyczyna co wpychał studentce łapę do majtek
                ofiarę. A prawdziwą ofiarą jest ta dziewczyna.
            • egri do "obiektywny" 20.10.04, 20:45
              w czyjej obronie "obiektywny"?
              nazywasz mnie "lizodupem"? poczytaj co napisalem w poprzednich postach.. czy ja
              uwielbiam stachowskiego?

Pojecia nie mam z jakich uczelni sa odpowiadajacy na te posty i czy w ogole sa
              studentmi, ale dam przyklad:
              Gdyby ktos napisal ze caly uniwersytet jest do d... bo nie ma kady
              profesorskiej, bo rektorem jest czlowiek z wyrokiem, bo cos tam cos tam..
              jeszcze innego, ubranego w dobitne slowia, to ciekaw jestem czy nie
              stanelibyscie w obronie dobrego imienia uczelni? Przeciez UR to przede
              wszystkim studenci i ich dobre imie..
              czt studenci WSSG nie maja prawa do poszanowania swego imienia?
              • Gość: optymistka? Re: do "obiektywny" IP: *.b4net.tt / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:04
                maja prawo, maja... Jak swiat swiatem zawsze trafi sie jakis "odstepca" na
                kazdej uczelni i o niczym to nie swiadczy. Natomiast Tyczyn znalazl sie chyba
                pod lupa miejscowego spoleczenstwa z powodu posuniec samej glównej persony w
                gminie (czytaj: p.burmistrza). I slusznie - bo jesli ryba psuje sie od glowy ,
                to psujaca sie glowa nakazuje podejrzliwosc co do reszty...
                • Gość: mundek Re: do "obiektywny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:30
                  Na razie moja miła te wszystkie posty o Tyczynie są wymysłem jakiegoś palanta, któremu cały świat się zresztą nie podoba, a o Tyczynie pisze pewnie dlatego, że oblał jakiś egzamin u Stachowskiego, więc jeśli uważasz, że opinia jednego, ewentualnie dwóch osób, decyduje o wszystkim co się tam dzieje, to chyba masz marne poczucie obiektywizmu, pewnie zresztą we wszystkim, skoro jakiś bełkot na forum może Cię przekonać do czegoś takiego.
                  • Gość: optymistka? Re: do "obiektywny" IP: *.b4net.tt / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 19:41
                    och, sam "belkot" to nie - ale to iowo slyszy sie poza forum (i najmniej
                    dotyczy to WSSG - dlatego uwazam, ze to sprawa wtórna). A latwowierna to ja nie
                    jestem, oj nie...
                  • Gość: on Re: do "obiektywny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:47
                    Chyba sam nie wiesz o czym piszesz obrońco WSSG. I jak opinia osób może wpływać
                    na rzeczywistość tyczyńską. A dzieje się wiele - złego niestety.
    • ambirat Re: Burmistrz przestępcą! 29.10.04, 16:37
      W dniu 25 .o8.2004r. Sąd Okręgowy II wydział Karny w Rzeszowie (Ka496/04)
      wydał wyrok w imieniu Rzeczypospolitej Polskim na burmistrza Tyczyna
      Szczepańskiego Kazimierza.
      Za to ,ze w artykule „jaka gmina taka Polska- szczerze i otwarcie”
      zamieszczonym w biuletynie radnego Szczepańskiego pomówił Janusza Skotnickiego
      jako urzędującego burmistrza Gminy Tyczyn o takie postępowanie i właściwości,
      które poniżyły go w opinii publicznej i naraziły na utratę zaufania potrzebnego
      dla tego stanowiska.Nie ulega wątpliwości-czytamy w uzasadnieniu wyroku- ,że
      krytyka działań oskarżyciela prywatnego dokonana przez oskarżonego
      (tj.Szczepańskiego) opublikowana w wydawanym przez niego piśmie „Ziemia
      Tyczyńska” nie była oparta na stosownych dowodach a rozpowszechnienie jej na
      terenie gminy w ilości kilkuset egzemplarzy niewątpliwie poniżyła urzędującego
      burmistrza (J.Skotnickiego) w oczach opinii publicznej i spowodowała utratę
      zaufania , w związku z czym oskarżony dopuścił się przestępstwa z art. 212
      paragraf 2 kk.
      • egri Re: Burmistrz osądzony 29.10.04, 19:59
        Odbyl sie proces..oki. A jaki jest wyrok? kto usunie ze stanowiska
        znienawidzonego burmistrza? Da sie w ogóle? czy bedzie dalej wladal Tyczynem?
        • Gość: optymistka Re: Burmistrz osądzony IP: *.b4net.tt / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 16:46
          • Gość: mundek Re: Burmistrz osądzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 20:35
            Co optymistka, zapomniałaś coś napisać czy jeno tak tylko ci się kliknęło, czy może specjalnie sztucznie podnosisz znowy wątek, tylko co tym razem, Stachowski ze Szczepańskim czarną mszę odprawiali w tym Tyczynie czy może cóś innego, ciekawy jestem jak nie wiem co...???
            • Gość: mol Re: Burmistrz osądzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 21:20
              panie mundek jesteś kiep stuknij że się w ten głupi łeb,
              • Gość: mundek Re: Burmistrz osądzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 21:36
                Naprawdę nic nie ma nowego o Tyczynie? Szkoda, może chociaż ktoś wybił szybę w ratuszu i nie chce zapłacić, może to nawet był Szczepański, a wy nic o tym nie wiecie, hehe, ech... nic się nie dzieje, zawsze takie "mądre" i "ciekawe" były te wasze posty o Tyczynie, nuda jak nie wiem co... ech...
    • Gość: nara Re: tyczynskie piekło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:33
      czy w mp[iekle można zarobić???????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka