wacky 21.09.19, 22:17 Jak wypije kefir wieczorem to mam rzadką kupe a jak nie to nie. Czy to objaw czegoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Lecz się! 22.09.19, 12:21 Lecz się na kupę, bo na głowę już za późno... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wacky Re: Lecz się! 22.09.19, 15:21 A wiesz, ze zjedzenie czyjejś kupy ma zbawienny wpływ na funkcjonowanie flory jelitowej? Jakkolwiek by to nie zabrzmiało jest to prawda i jest coraz częściej zalecane i praktykowane w państwowych osrodkach służby zdrowia. I nie ma to nic wspólnego z alternatywnym leczeniem tudzież szarlatenerią szeroko rozumianą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelek kozodoj Re: Lecz się! IP: *.toya.net.pl 22.09.19, 16:21 vacky masz świętą rację tylko taki wisłocki tego nie rozumie ani pojąć nie może bo to skończony idiota który w każdym wątku się udziela jako tzw ,,ekspert'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelek kozodoj kefir IP: *.toya.net.pl 22.09.19, 16:41 vacky Ważną rzeczą, oprócz jakości, jest świeżość produktu. W otwartej postaci kefir można przechowywać do 3 dni. Jeśli po otwarciu opakowania minęło więcej niż 4 dni, stosowanie takiego produktu jest obarczone pojawieniem się zaparcia lub biegunki, zgagi lub zwiększonego wytwarzania gazu Temperatura cieczy powinna być zbliżona do temperatury pokojowej. Jeżeli jest zimny należy go lekko podgrzać i mieszać przy pdgrzewaniu aby nie doszło do ścięcia (ser z maślanką) Nie zaleca się picie kefiru na noc Ja piję kefir w południe między posiłkami (kupuję w Lidlu) Pilos 1.5% tłuszczu wg mnie bardzo dobry smakowo smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
wacky Re: kefir 22.09.19, 17:34 Wszelkie produkty fermentowane, kiszonki są najzdrowsze, natomiast przyczynia się do otyłości żywnosc wysoko przetworzona oraz.... Lodówki które eliminują naturalny efekt fermentacji dawniej powszechny i nieunikniony. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Koprofagia 22.09.19, 20:33 To się nazywa koprofagia... Smacznego! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś