Dodaj do ulubionych

PKO BP - fatalna obsługa

IP: 217.96.9.* 02.12.04, 09:40
Jestem od lat klientem PKO BP ale tak fatalnej obsługi jak w oddziale na
Grunwaldzkiej przy dworcu nie moge juz znieść, Klientów dużo a obsada przy
kasach a zwłaszcza przu obsłudze klienta mizerna. Na załatwienie sprawy
trzeba stać w ogonku nawet ponad 2 godziny - istny koszmar. Skoro zarząd tego
oddziału nie widzi problemu to niech stanie w ogonku lub wymieni sie na inny,
który zadba o klienta
Obserwuj wątek
    • Gość: znudzona Re: PKO BP - fatalna obsługa IP: *.ostnet.pl 02.12.04, 16:07
      Popieram , stanowczo za mało jest kas, tzn. one s tylko w okienku nikogo nie
      ma, jeżeli brakuje wam kasjerek to ja chetnie podejmę sie tej pracy
    • Gość: Klient Re: PKO BP - fatalna obsługa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:15
      Należy ulżyć PKO BP i zmienić bank.
      Jest naprawdę duży wybór.
      Polecam internetowe.Bez kolejek, czynne 24 godziny, uprzejmy komputer, pełne
      bezpieczeństwo-super!
    • Gość: Mieszkaniec Re: PKO BP - fatalna obsługa IP: *.osk.enformatic.pl 03.12.04, 09:32
      Płatmości przez internet - nie dla wszystkich. Przyłaczam się do opinii , że w
      PKO BP jest z dnia na dzień coraz gorzej i nic nie wskazuje na poprawę. Jeśl
      prasa lub TV nagłośniłoby to, to zarząd PKO by może zareagował.
      • Gość: rzeszowiak Re: PKO BP - fatalna obsługa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:41
        Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Płatmości przez internet - nie dla wszystkich.

Dla wszystkich, którzy mają dostęp do internetu, z wyj. najstarszych, którzy
        się pewnie nie przestawią. Wystarczy, żeby ci którzy mogą przenieśli się do
        banków internetowych, a w oddziałach będą pustki.

> Przyłaczam się do opinii , że w
        > PKO BP jest z dnia na dzień coraz gorzej i nic nie wskazuje na poprawę. Jeśl
        > prasa lub TV nagłośniłoby to, to zarząd PKO by może zareagował.

Oni to mają gdzieś.
    • anna_dariusz Re: PKO BP - fatalna obsługa 18.02.15, 11:40
      Witam,
      Nigdy przy WPŁACIE na rachunek nie proszono mnie o wzór podpisu. Co innego przy przelewie, czy WYPŁACIE. Ostatnio przychodzę do jednej z placówek bankowych i pracownik, który mnie obsługiwał już kilka razy, poprosił o wzór podpisu. Zdziwiłam się i zapytałam od kiedy takie zmiany? On, że od zawsze. Poprosiłam o regulamin i wskazanie, gdzie jest to napisane. Nie potrafił mi wskazać. Zadzwoniłam na infolinię przy nim, gdzie stwierdzili, że nie mam takiego obowiązku dokonując WPŁATY i legitymując się dowodem osobistym, by składać wzór podpisu. Pracownik przyjął wpłatę, po czym wyprosił mnie z placówki, co spowodowało złożenie przeze mnie reklamacji i zapytania o to czy przy WPŁACIE muszę posługiwać się wzorem podpisu. Otrzymałam odpowiedź taka samą jak na infolinii, że nie muszę składać wzoru podpisu przy wpłacie przedstawiając swój dowód osobisty. Przed wczoraj znowu poszłam WPŁACIĆ pieniądze na konto z pewnością, że nikt już nie będzie na mnie naskakiwał o wzór podpisu, bo pewnie również otrzymali odpowiedź z centrali. Niestety sytuacja powtórzyła się. Wpłaciłam pieniądze, otrzymałam potwierdzenie, a Pani ze stanowiska obok przestała obsługiwać swojego klienta, bym nie zdążyła w jej mniemaniu uciec, bo muszę złożyć WZÓR PODPISU DO WPŁATY. Tłumaczę jej, że otrzymałam odpowiedź i nie podpiszę wpłaty wzorem, bo mam takie prawo.
      Moje pytanie brzmi:
      Gdzie, oprócz regulaminów wewnętrznych banków, mogę znaleźć informację dodatkowo potwierdzającą, że przy WPŁACIE przedstawiając dowód osobisty NIE MUSZĘ POSŁUGIWAĆ SIĘ WZOREM PODPISU?

Pozdrawiam
      • pkoekspert Re: PKO BP - fatalna obsługa 18.02.15, 15:00
        Postaramy się wyjaśnić sytuacje i pomóc. Prosimy o kontakt na adres: ekspert@pkobp.pl
        • anna_dariusz Re: PKO BP - fatalna obsługa 19.02.15, 08:34
          Witam,

Otrzymałam satysfakcjonującą odpowiedź, której nie omieszkałam przesłać do agencji wraz ze swoim komentarzem. Poniżej wklejam mój e-mail wraz z wyczerpującą odpowiedzią PKO BP:

Witam Agencję .....,

Poniżej kolejna odpowiedź z PKO BP, która potwierdza moją wiedzę.

Wysyłam w celu uzupełnienia informacji Pani i agencji, gdzie przy pierwszym spotkaniu tłumaczyłam Pani jak należy interpretować dokument, który mi Pani przedstawiła, a w Pani mniemaniu mówił on o składaniu wzoru podpisu do wpłaty, tzn. Regulamin Rozliczeń pieniężnych w obrocie krajowym na str.3 paragraf 17, pkt 1, "złożenie podpisu, na dowód zgodności z dyspozycją," - oznacza złożenie podpisu. Wystarczyłoby znać zwykłe zasady języka polskiego, tzn. składam podpis i tu mamy przecinek,a po nim informacje, że mój podpis jest potwierdzeniem wpłaty o danej kwocie na dane konto dla danej osoby.

A tak na marginesie, nie wiem ile lat doświadczenia ma osoba, która mi odpisała, ale proszę z niej brać przykład, ponieważ ona wie jak należycie traktować klientów, bo od Pani i pracownika nie usłyszałam słowa "przepraszam, pomyliłyśmy się... ". Zrozumiałabym, bo kto nie pracuje błędów nie popełnia. Zdarzenie, które miało miejsce ostatnio... Brak mi słów... Przychodzę z wpłatą, a Pani nawet nie zweryfikowała czy mogła się Pani pomylić, tylko twardo obstawała dalej przy swoim... Do tego sposób w jaki Pani to zrobiła napewno nie świadczy o tym, że prowadzi Pani agencję 15 lat... W tym wypadku przemilczałabym długość stażu, bo można by się zacząć zastanawiać co działo się przez ten okres... Mam nadzieję, że w przyszłości będzie Pani bardziej schludnie podchodzić do klientów, a Pani pracownicy nie będą wypraszać z lokalu osób, które chcą konkretnych odpowiedzi na swoje zapytania.

Z poważaniem

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Szanowna Pani,

Odpowiadając na Pani zgłoszenia z dnia 03.02.2015r. oraz z dnia 17.02.2015r., dotyczące obsługi w Agencji PKO Banku Polskiego, dziękuję za przekazane uwagi. Są one dla nas, podobnie jak wszystkie tego rodzaju zgłoszenia od Klientów, bardzo cenne.

Pragnę podkreślić, że satysfakcja Klientów jest dla naszego Banku najwyższym priorytetem, a wszelkie sugestie i spostrzeżenia są dla nas cennym źródłem informacji i wskazówek służących podwyższaniu jakości naszej oferty i obsługi.
          Uprzejmie informuję, iż zgodnie z § 9 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 1 października 2010r. w sprawie szczególnych zasad rachunkowości banków (Dz. U. z 2010 Nr 191, poz. 1279 z późn. zm.), dowodem księgowym stanowiącym podstawę ewidencji zdarzeń gospodarczych jest dyspozycja wystawiona przez klienta banku, dyspozycja własna banku lub inne dokumenty otrzymane bądź sporządzone w ustalonej formie i spełniające warunki, o których mowa w art. 21 Ustawy o rachunkowości z dnia 29 września 1994r. (Dz. U. z 2009 Nr 152, poz. 1223 z późn. zm.).
          Jednocześnie wyjaśniam, że zgodnie z art. 21 ust. 1. wyżej wymienionej Ustawy, dowód księgowy powinien zawierać co najmniej:

1) określenie rodzaju dowodu i jego numeru identyfikacyjnego;
          2) określenie stron (nazwy, adresy) dokonujących operacji gospodarczej;
          3) opis operacji oraz jej wartość, jeżeli to możliwe, określoną także w jednostkach naturalnych;
          4) datę dokonania operacji, a gdy dowód został sporządzony pod inną datą â także datę sporządzenia dowodu;
          5) podpis wystawcy dowodu oraz osoby, której wydano lub od której przyjęto składniki aktywów;
          6) stwierdzenie sprawdzenia i zakwalifikowania dowodu do ujęcia w księgach rachunkowych przez wskazanie miesiąca oraz sposobu ujęcia dowodu w księgach rachunkowych (dekretacja), podpis osoby odpowiedzialnej za te wskazania.

W związku z powyższym, prawidłowy dowód księgowy, w tym dowód wpłaty gotówkowej, składany przez Klienta do realizacji powinien zawierać podpis (podpisy) Zleceniodawcy złożone pod pieczęcią firmową (o ile Klient takiej pieczęci używa) na odcinku przeznaczonym dla Banku.
          Dodatkowo wyjaśniam, że Bank nie weryfikuje zgodności podpisu złożonego na dyspozycji wpłaty z podpisem na karcie wzorów podpisów znajdującej się w dokumentacji bankowej.

Przekazując powyższe, uprzejmie przepraszam za zaistniałą sytuację i związane z nią niedogodności. Jednocześnie wyrażam nadzieję, że w przyszłości nie spotka się Pani z podobną sytuacją, a dalsze korzystanie z usług PKO Banku Polskiego będzie dla Pani źródłem zadowolenia.

Z poważaniem,
    • rz2014 Re: PKO BP - fatalna obsługa 18.02.15, 12:23
      Ja zrezygnowałem z tego banku m.in z tego powodu, jak również wysokich opłat za prowadzenie konta.
      Przeniosłem się do mBank'u
    • rz2014 Re: PKO BP - fatalna obsługa 19.02.15, 09:31
      PKO BP - podnieście jeszcze opłaty to na pewno będziecie mieć dużo klientów.

W UK (Barclays Bank) nie ma żadnych opłat - można i się da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka