regionalista 28.01.05, 21:00 Najwyższy czas. Centrum miało być rzeszowskim deptakiem, zamieniło się w slalom między samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaca Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.rzeszow.mm.pl 28.01.05, 21:44 Oni są poje..i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kpiarz Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 29.01.05, 09:02 Wokół centrum są parkingi. Przejście tych kilkunastu metrów nie stwarza problemu dla chcących. A nowobogaccy swoją bryką wjechaliby nawet do kościoła, żeby ją wszyscy zobaczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
stanczykrzeszowski Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy 29.01.05, 10:39 Polak w samochodzie równy wojewodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp2 ogranicza ruch samochodowy ... I BARDZO DOBRZE ! IP: 81.15.189.* 29.01.05, 16:14 Gość portalu: Jaca napisał(a): > Oni są poje..i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to kierowcy są poyebani - nie przejdzie taki 30 metrów , tylko musi se podjechać samochodem ... co to kurna , inwalidzi ??? a jak kierowcy widzą kogoś, kto rowerem omija korki, to już ich "krew zalewa" z zazdrości ... i zawsze kierowcom sie śpieszy - mają gdzieś przechodniów, przepisy R.D. , i innych kierowców .... większość kierowców to straszne chamy (z reguły - im droższe auto , tym większy cham!) Jestem za jaknajwiększym ograniczeniem ruchu samochodów w strefie deptaków !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: 81.15.189.* 29.01.05, 12:09 zaopatrzenie to rozumiem ale dlaczego wydaje się zezwolenia na samochody osobowe nie mieszkańcom 3-maja Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy 29.01.05, 12:15 Prędzej czy później rozsądek musi wziąć górę. No, bo jeśli nie... Od początku swej świadomości twierdzę, że w mieście jest miejsce jedynie dla najniezbędniejszych służb, zaopatrzenia i pojazdów komunikacji miejskiej a autka wywalić należy poza rogatki. Przecie nikogo grom z jasnego nieba nie trafi, jeśli po gazetę przejdzie się pieszo. Grosz zaoszczędzony na niekończących się remontach i przebudowach ulic w zupełności wystarczy na rozbudowę komunikacji miejskiej i budowę parkingów na obrzeżach miast. A zresztą, po co zużywać niepotrzebnie klawiaturę z czasem i tak wyjdzie na moje... Najniższe ukłony! Widzący przyszłość jasno M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:42 ludzie co wy wiecie na ten temat. Do centruma walą wszyscy jak leci i stawiają swoje rupiecie nie patrząc się gdzie.Jestem mieszkańcem ,,strefy A" i od nikogo nie otrzymałem od wieluuuuuu lat pomocy mowa o policji ukochanej czy o tych butnych palantach nazywających siebie ,,strażą miejską"/przecież to w większości buraki ze wsi nawiasem mówiąc/.Ludzie przyjeżdżają do banków, bankomatów, i po byle co a parkują na mojej klatce schodowej tak, że nie mogę z niej wyjść, a jak się chama grzecznie poprosi to kulturalnie odpowie odpird.... się policja nigdy nie przyjeżdża nz intrwencje, ani straż miejska. Co niedzielę dzielni chrześcijanie przyjeżdżają do studenckiego na msze z całego podkarpacia jak by nie mieli swoich kościołów.No ale po mszy trzeba pospacerować po ,,deptaku".Największym zagrożeniem dla pieszych są nidorozwinięci ,bezmózgowcy na rowerach, których nie słychać jak się zbliżąją i aż strach pomyśleć co się stanie kiedy kogoś zabiją lub okaleczą, od kiedy po deptaku można jeździć b.b.szybko, ale to dla ;;niedzielnych spacerowiczów" nie ma znaczenia bo oni PRZYJEZDZAJĄ NA DEPTAK POKAZAĆ SIĘ I SPACEROWAĆ ale nie myślą o mieszkańcach kamienic, którzy mają syfiaste powietrze i utrudnione życie przez nich bo my nie możemy zaparkować swoich samochodów nawet w pobliżu swego domu.Wieś powinna na rogatkach zostawiać swoje furmanki i drałować do centrum, aci z osiedli wsiadać w MPK, anie wymądrzać się do kamery lub w gazecie.Miasto wydałó mniej pozwoleń w tym roku? Tylko dlaczego pracownicy/ i jakim prawem /RATUSZA iBANKOW oraz różni znajomkowie władzy dostali je i po co, chyba żeby zaszpanować. Dlaczego ja jako mieszkaniec i właściciel kamienicy mam być obywatelem drugiej kategorii? Bo tak zdecydowali przyjezdni?Znam osobiście mieszkańca ul. Jagiellońskiej, który bardzo się oburza na ruch kołowy po 3-go Maja , a sam zapir.... po niej bo mu wygodnie dojechać do garażu kołó pqłacyku Lubomirskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp2 KIEROWCY - BEZMÓZGOWCY - wsiadać chamy na wrotki IP: 81.15.189.* 29.01.05, 16:37 nie raz byłem świadkiem, jak jakiś cham popierdzielał (przeważnie wieczorem)samochodem po deptaku z prędkością > 40 km/h , do tego pierdziało mu ze "stuningowanego" tłumika tak, że naruszał zapewne normy dotyczące poziomu hałasu w strefie zamieszkałej - policja na to nie reaguje , ponieważ taki delikwent ma pozwolenie, bo mieszka gdzieś w okolicy i JEMU WOLNO ! Proponuję aby tylko policja i odpowiednie służby pożądkowe miały pozwolenie na jazdę w strefie deptaków , a zaopatrzenie tylko w ściśle określonych godzinach rannych . Kierowcy - proszę was o MINIMUM KULTURY na wszystkich drogach - nie jesteście jedyni i najważniejsi na tym świecie !!!! gdy sytuacja zmusza mnie do poruszania się samochodem po mieście i np zdarzy mi się zatrzymać aby przepuścić na pasach pieszych - inni kierowcy pienią wtedy się jak wściekli (chamówa totalna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOD Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:24 Najwyzszy czas bo teraz deptaki Rzeszowa to prawie jak ulice - tam powinno sie całkowity zakaz ruchu wprowadzic przynajmniej za dnia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:48 I to jest kolejna paranoja. Przecież w rejonie ul. 3go Maja zlokalizowane są banki, do których klient powinien mieć zagwarantowany dojazd swoim samochodem po pieniadze lub z pieniedzmi. Czy ważniejszy jest protes jakiegoś mieszkańca, czy moje piniądze, które wybieram z banku lub wpłacam do banku. Jak się mieszkańcowi nie podoba, to niech się wyprowadzi z tego miejsca. Przecież kiedyć ul.3go Maja odbywał się normalny ruch kołowy i jakoś nikomu to nie przeszkadzało. Zwariowany kraj , a ten prezydent na to reaguje wypuszczając na nas swoją straż miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp2 Re: "czytelnik" - to do ciebie , skurwlu ! IP: 81.15.189.* 30.01.05, 03:16 Gość portalu: czytelnik napisał(a): Czy ważniejszy jest protes jakiegoś mieszkańca, > czy moje piniądze, które wybieram z banku lub wpłacam do banku. Jak się > mieszkańcowi nie podoba, to niech się wyprowadzi z tego miejsca ... KURNA FAX .... Skąd się biorą tacy idioci , jak ten wyżej ?!!? myślisz deklu , że jak robisz interesy z bankiem , to se możesz jeździć po ludziach ? jak ci sie nie podoba to se zmień bank na taki z parkingiem i ruchomymi schodami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 09:41 Kilka metrów do swojego banku możesz sobie podejść!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
regionalista Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy 30.01.05, 21:44 Władze miast wprowadzają ograniczenia w ruchu w zabytkowych centrach. To powszechna praktyka i Rzeszow od niej nie może odbiegać. Wokół centrum są parkingi i wystarczy przejść naprawdę kilkadziesiąt metrów, by dojść do Rynku czy ul. 3 Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właściciel Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 31.01.05, 06:39 Ale nam chodzi o dowóz towaru a nie o wjazd turystów czy interesantów do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: 62.93.43.* 31.01.05, 10:01 Ale napiszcie wreszcie, o jaki rejon wam chodzi. O ten specjalnie oznakowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 31.01.05, 18:15 Skończy się na tym, że kupcy bedą mieć kłopoty z dojazdem, bo pozwolenia dostaną urzednicy i VIP-y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właściciel Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 02.02.05, 03:48 Jeżdzę tam bo muszę. Urzędnicy moga zostawiać samochody na parkingach, bo i tak stoją od 8 do 15.30. Odpowiedz Link Zgłoś
spectator1 Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy 03.02.05, 08:56 Przy rozdziale kart w pierwszej kolejności powinni właśnie być uwzględnieni właściciele firm zlokalizowanych w cetrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyderca Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 06.02.05, 20:46 Czyżbyśmy mieli w Rzeszowie 3 tysiące VIP-ów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: 62.93.43.* 08.02.05, 08:39 Chodzę i patrzę, więc nie wiem, gdzie jeszcze miasto może ograniczyc ruch. Chyba w Rynku, na # Maja, kawałku Grunwaldzkiej i Kościuszki. Wszędzie indziej pełno samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś