Dodaj do ulubionych

Miasto ogranicza ruch samochodowy

28.01.05, 21:00
Najwyższy czas. Centrum miało być rzeszowskim deptakiem, zamieniło się w
slalom między samochodami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaca Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.rzeszow.mm.pl 28.01.05, 21:44
      Oni są poje..i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Kpiarz Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 29.01.05, 09:02
        Wokół centrum są parkingi. Przejście tych kilkunastu metrów nie stwarza
        problemu dla chcących. A nowobogaccy swoją bryką wjechaliby nawet do kościoła,
        żeby ją wszyscy zobaczyli.
        • stanczykrzeszowski Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy 29.01.05, 10:39
          Polak w samochodzie równy wojewodzie.
      • Gość: jp2 ogranicza ruch samochodowy ... I BARDZO DOBRZE ! IP: 81.15.189.* 29.01.05, 16:14
        Gość portalu: Jaca napisał(a):

> Oni są poje..i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to kierowcy są poyebani - nie przejdzie taki 30 metrów , tylko musi se podjechać samochodem ... co to kurna , inwalidzi ??? a jak kierowcy widzą kogoś, kto rowerem omija korki, to już ich "krew zalewa" z zazdrości ... i zawsze kierowcom sie śpieszy - mają gdzieś przechodniów, przepisy R.D. , i innych kierowców .... większość kierowców to straszne chamy (z reguły - im droższe auto , tym większy cham!)

Jestem za jaknajwiększym ograniczeniem ruchu samochodów w strefie deptaków !!!
    • Gość: jano Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: 81.15.189.* 29.01.05, 12:09
      zaopatrzenie to rozumiem ale dlaczego wydaje się zezwolenia na samochody
      osobowe nie mieszkańcom 3-maja
    • mjot1 Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy 29.01.05, 12:15
      Prędzej czy później rozsądek musi wziąć górę. No, bo jeśli nie...
      Od początku swej świadomości twierdzę, że w mieście jest miejsce jedynie dla
      najniezbędniejszych służb, zaopatrzenia i pojazdów komunikacji miejskiej a
      autka wywalić należy poza rogatki.
      Przecie nikogo grom z jasnego nieba nie trafi, jeśli po gazetę przejdzie się
      pieszo.
      Grosz zaoszczędzony na niekończących się remontach i przebudowach ulic w
      zupełności wystarczy na rozbudowę komunikacji miejskiej i budowę parkingów na
      obrzeżach miast.
      A zresztą, po co zużywać niepotrzebnie klawiaturę z czasem i tak wyjdzie na
      moje...

Najniższe ukłony!
      Widzący przyszłość jasno M.J.
    • Gość: Czarek widlaki niech sobie kupią... IP: 82.177.97.* 29.01.05, 15:38
    • Gość: mieszkaniec Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:42
      ludzie co wy wiecie na ten temat. Do centruma walą wszyscy jak leci i stawiają
      swoje rupiecie nie patrząc się gdzie.Jestem mieszkańcem ,,strefy A" i od nikogo
      nie otrzymałem od wieluuuuuu lat pomocy mowa o policji ukochanej czy o tych
      butnych palantach nazywających siebie ,,strażą miejską"/przecież to w
      większości buraki ze wsi nawiasem mówiąc/.Ludzie przyjeżdżają do banków,
      bankomatów, i po byle co a parkują na mojej klatce schodowej tak, że nie mogę z
      niej wyjść, a jak się chama grzecznie poprosi to kulturalnie odpowie odpird....
      się policja nigdy nie przyjeżdża nz intrwencje, ani straż miejska.
      Co niedzielę dzielni chrześcijanie przyjeżdżają do studenckiego na msze z
      całego podkarpacia jak by nie mieli swoich kościołów.No ale po mszy trzeba
      pospacerować po ,,deptaku".Największym zagrożeniem dla pieszych są
      nidorozwinięci ,bezmózgowcy na rowerach, których nie słychać jak się zbliżąją i
      aż strach pomyśleć co się stanie kiedy kogoś zabiją lub okaleczą, od kiedy po
      deptaku można jeździć b.b.szybko, ale to dla ;;niedzielnych spacerowiczów" nie
      ma znaczenia bo oni PRZYJEZDZAJĄ NA DEPTAK POKAZAĆ SIĘ I SPACEROWAĆ ale nie
      myślą o mieszkańcach kamienic, którzy mają syfiaste powietrze i utrudnione
      życie przez nich bo my nie możemy zaparkować swoich samochodów nawet w pobliżu
      swego domu.Wieś powinna na rogatkach zostawiać swoje furmanki i drałować do
      centrum, aci z osiedli wsiadać w MPK, anie wymądrzać się do kamery lub w
      gazecie.Miasto wydałó mniej pozwoleń w tym roku? Tylko dlaczego pracownicy/ i
      jakim prawem /RATUSZA iBANKOW oraz różni znajomkowie władzy dostali je i po co,
      chyba żeby zaszpanować. Dlaczego ja jako mieszkaniec i właściciel kamienicy mam
      być obywatelem drugiej kategorii? Bo tak zdecydowali przyjezdni?Znam osobiście
      mieszkańca ul. Jagiellońskiej, który bardzo się oburza na ruch kołowy po 3-go
      Maja , a sam zapir.... po niej bo mu wygodnie dojechać do garażu kołó pqłacyku
      Lubomirskich.
    • Gość: jp2 KIEROWCY - BEZMÓZGOWCY - wsiadać chamy na wrotki IP: 81.15.189.* 29.01.05, 16:37
      nie raz byłem świadkiem, jak jakiś cham popierdzielał (przeważnie wieczorem)samochodem po deptaku z prędkością > 40 km/h , do tego pierdziało mu ze "stuningowanego" tłumika tak, że naruszał zapewne normy dotyczące poziomu hałasu w strefie zamieszkałej - policja na to nie reaguje , ponieważ taki delikwent ma pozwolenie, bo mieszka gdzieś w okolicy i JEMU WOLNO !

Proponuję aby tylko policja i odpowiednie służby pożądkowe miały pozwolenie na jazdę w strefie deptaków , a zaopatrzenie tylko w ściśle określonych godzinach rannych .

Kierowcy - proszę was o MINIMUM KULTURY na wszystkich drogach - nie jesteście jedyni i najważniejsi na tym świecie !!!! gdy sytuacja zmusza mnie do poruszania się samochodem po mieście i np zdarzy mi się zatrzymać aby przepuścić na pasach pieszych - inni kierowcy pienią wtedy się jak wściekli (chamówa totalna).
    • Gość: DOD Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:24
      Najwyzszy czas bo teraz deptaki Rzeszowa to prawie jak ulice - tam powinno sie
      całkowity zakaz ruchu wprowadzic przynajmniej za dnia!!
    • Gość: czytelnik Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:48
      I to jest kolejna paranoja. Przecież w rejonie ul. 3go Maja zlokalizowane są
      banki, do których klient powinien mieć zagwarantowany dojazd swoim samochodem
      po pieniadze lub z pieniedzmi. Czy ważniejszy jest protes jakiegoś mieszkańca,
      czy moje piniądze, które wybieram z banku lub wpłacam do banku. Jak się
      mieszkańcowi nie podoba, to niech się wyprowadzi z tego miejsca. Przecież
      kiedyć ul.3go Maja odbywał się normalny ruch kołowy i jakoś nikomu to nie
      przeszkadzało. Zwariowany kraj , a ten prezydent na to reaguje wypuszczając na
      nas swoją straż miejską.
      • Gość: jp2 Re: "czytelnik" - to do ciebie , skurwlu ! IP: 81.15.189.* 30.01.05, 03:16
        Gość portalu: czytelnik napisał(a):
        Czy ważniejszy jest protes jakiegoś mieszkańca,
        > czy moje piniądze, które wybieram z banku lub wpłacam do banku. Jak się
        > mieszkańcowi nie podoba, to niech się wyprowadzi z tego miejsca ...

KURNA FAX .... Skąd się biorą tacy idioci , jak ten wyżej ?!!?
        myślisz deklu , że jak robisz interesy z bankiem , to se możesz jeździć po ludziach ? jak ci sie nie podoba to se zmień bank na taki z parkingiem i ruchomymi schodami ...
      • Gość: Mario Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 09:41
        Kilka metrów do swojego banku możesz sobie podejść!!!!!
        • regionalista Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy 30.01.05, 21:44
          Władze miast wprowadzają ograniczenia w ruchu w zabytkowych centrach. To
          powszechna praktyka i Rzeszow od niej nie może odbiegać. Wokół centrum są
          parkingi i wystarczy przejść naprawdę kilkadziesiąt metrów, by dojść do Rynku
          czy ul. 3 Maja.
          • Gość: Właściciel Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 31.01.05, 06:39
            Ale nam chodzi o dowóz towaru a nie o wjazd turystów czy interesantów do
            centrum.
            • Gość: Maciek Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: 62.93.43.* 31.01.05, 10:01
              Ale napiszcie wreszcie, o jaki rejon wam chodzi. O ten specjalnie oznakowany?
              • Gość: Mieszkaniec Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 31.01.05, 18:15
                Skończy się na tym, że kupcy bedą mieć kłopoty z dojazdem, bo pozwolenia
                dostaną urzednicy i VIP-y.
                • Gość: Właściciel Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 02.02.05, 03:48
                  Jeżdzę tam bo muszę. Urzędnicy moga zostawiać samochody na parkingach, bo i tak
                  stoją od 8 do 15.30.
                  • spectator1 Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy 03.02.05, 08:56
                    Przy rozdziale kart w pierwszej kolejności powinni właśnie być uwzględnieni
                    właściciele firm zlokalizowanych w cetrum.
                    • Gość: Szyderca Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: *.man.rsk.pl 06.02.05, 20:46
                      Czyżbyśmy mieli w Rzeszowie 3 tysiące VIP-ów?
                      • Gość: Maciek Re: Miasto ogranicza ruch samochodowy IP: 62.93.43.* 08.02.05, 08:39
                        Chodzę i patrzę, więc nie wiem, gdzie jeszcze miasto może ograniczyc ruch.
                        Chyba w Rynku, na # Maja, kawałku Grunwaldzkiej i Kościuszki. Wszędzie indziej
                        pełno samochodów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka