Dodaj do ulubionych

Marihuana Tak/Nie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:53
Prosze o wpisywanie swojego zdania o tym modnym ostatnio temacie (kiełbaska)
Obserwuj wątek
    • Gość: robot Re: Marihuana Tak/Nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 13:58
      jak najbardziej jestem za legalizacja marihuany, aby legalniue mozna bylo kupic zielsko w aptece, sklepie tak jak alkohol. ja osobiscie probowalem i mi nie zaszkodzilo (sprobowalem z kilka razy ale juz nie pale), doszedlem do wniosku ze alkohol (>40%) jest bardziej szkodliwy dla zdrowia niz marihuana, wodka niszczy watrobe, uklad nerwowy itp. marihuana ma w sobie zwiazki smoliste ktore sa podobno gorsze od tych z papierosow, jednak mozna sie ich pozbyc przez uzywanie fajek wodnych. od palenia samej marihuany nikt jescze nie umarl(z alkoholem >40% sa same problemy jw). jezeli marihuana bylaby dostepna w aptece, to raczej bylaby wolna od wszystkich zanieczyszczen, ktore czasami sa dodawane przez dealerow. uwazam ze marihuana dawkowana w umiarze jest nieszkodliwa (alkohol i papierosy tez). wiec mozna spokojnie zalegalizowac zielsko, panstwo by na tym tez skorzystalo (z akcyz itp.). na koniec - mozna palic ale z umiarem tak aby nie wciagnac sie w ciezsze narkotyki.
      • Gość: m Re: Marihuana Tak/Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:32
        absolutnie NIE legalizowac!
      • Gość: aK Re: Marihuana Tak/Nie IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 22.02.05, 05:11
        To nie jest proste pytanie. Ostatnie badania wylazuja ze ta substancje nie
        powoduje uzaleznienia tak jak papierosy i dlugoterminowe uzuwanie marihuany nie
        powoduje znacznych skutkow ubocznych na procesy fizjologiczne. Z tego wzgledu
        mogla to byc dobra subtancja zastepcza dla uzaleznionych od alkocholu albo dla
        osob ktore potrzebuja tego rodzaju uzywek. Z drugiej strony nie chcemy zeby
        nasze spoleczenstwo chodzilo nacpane, bo trzeba pamietac ze ta substancje ma
        skutki halucynogenne.
      • rosomak21 Re: Marihuana Tak/Nie 22.02.05, 14:28
        Marichuana TAK inne dragi NIE. Dlaczego? Wszyscy słyszeli o zakazanym owocu, to
        prawda lepiej smakuje. Jeśli jej nie zalegalizują po pierwsze ludzie będą brnąc
        w nałogi narkotykowe i w wielkim skrucie dojdzie do degradacji społeczeństwa,
        jeśli będzie zalgalizowana to państwo sporo zarobi bo lepiej kupić gieta z wagi
        a nie rzeźbe a po pwnym czasie (może nawet po 15 latach) ludzie przyjrzą na oczy
        i zrozumieją co to jest i do czego doprowadza, bo tylko gdy wszycy widzą jak
        jest mogą dojść do jakiś wnioków i zakończą swą przygodę z tym specyfikiem. Ja
        już nawet nie pale, bo zrozumiałem i jest mi lepiej psychicznie i fizycznie. Ale
        to tylko moje zdanie.
      • Gość: nerka Re: Marihuana Tak/Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:47
        Legalizowac poniewaz konopie istnieja od ponad 10 000 tys. lat. Trzeba zadac
        sobie pytanie czy czlowiek to istota myslaca czy tepa masa miesni kosci i wody
        itd. Wszytko jest dla ludzi ale z rozsadkiem. Wszyscy mówia, że to od trawki
        sie zaczyna i bierze inne twarde narkotyki ale niestety prawda jest troszke
        inna, bo to wszystko zaczyna sie od alkoholu niestety. I teorie osob ktore
        nigdy nie palily nie moga byc wiarygodne,i nie mozna sie wypowiadac na temat
        którego sie nie zna. Również zle jest podejscie do sprawy jesli chodzi o
        uswiadamianie ludzi co do czego i z czym sie je. Ale przeciez czlowiek to osoba
        mysląca, i potrafi wybrac co dobre a co zle. Proces legalizacji ruszył na całym
        świecie i niestety czy tego nie chcecie to i tak legalizacja dojdzie do nas,
        ponieważ w klinikach robi sie badania ktore mowia jednoznacznie \, że trawka ma
        dzialanie lecznicze, i jest to naturalny srodek. Wiec jesli ktos chce palic to
        bedzie palic, jesli nie chce to przeciez nikt mu nie kaze. Wiec niewiem czego
        przeciwnicy sie tak boją. Nikt wam lufki z trawka na sile nie bedzie wkladal.
        Ja pije alkohol i pale trawke i dochodze do jednego wniosku ze po alkoholu
        stracilem swiadomosc i robilem cos czego nie pamietam, a po trawce nigdy mi sie
        to nie zdazylo wiec przemyslcie to i zastanowcie sie bo demokracja to mozliwosc
        wyboru a nie blokowanie i zakazywanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka