Gość: S IP: *.pressmedia.com.pl 28.06.02, 10:22 Forum Gazety Wyborczej wyrasta konkurencja :) Funkcjonuje już forum dziennika Super Nowości: www.pressmedia.com.pl/sn/forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 28.06.02, 10:28 Rewelacyjne forum SN.Postarali się chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:38 ha... dobre... "postarali się"... lepiej napisz "postarałem się", przecież każdy widzi skąd klikasz (pressmedia). ha dobre :-)) macie nas wszystkich za totalnych idiotów? Lepiej napiszcie, że to reklama i że zapraszacie do was, a nie takie kity... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:55 "Byłem" na tym "pseudoforum", bo inaczej nie da się tego nazwać. Wszystkie wątki (raptem kilka) zaczyna jeden człowiek (niejaki Szymon Jakubowski), coś mi się wydaje, że to wasz żurnalista (a fe nieładnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 28.06.02, 11:11 Forum funkcjonuje dopiero od kilkunastu godzin. Tak, ze prosze o cierpliwosc. A to, ze na razie watki zaczyna jedna osoba to nic dziwnego. Jest on moderatorem forum i poddaje pod dyskusje biezace tematy z gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Re: Forum Super Nowości IP: *.pp.rzeszow.pl 28.06.02, 17:25 Forum Super Nowości - bylem, widzialem, do dupy. Wątki zaczyna wybitny żurnalista supernudnosci niejaki Szymon, pozostale, zważywszy na ich poziom pochodzą chyba także od tamtejszych dziennikarzy. Szymonie L. jak już pozorujesz wyminę myśli na forum GW ukryj sobie adres, bo wychodzisz na debila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liszko Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 00:17 SUPER NUDNOŚCI!!! Dobrze ktoś to nazwał. Wstydziliby się tak przechwalać, bo są do "bani". A to dlatego, że gazetą kierują ludzie, którzy nie mają o dziennikarstwie zielonego pojęcia;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grigow Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 00:38 Spokojnie chłopy... Dopiero zaczęli. Wcale nie jest tak źle. Potrzebują czasu i tyle. Zachowujecie się jak forumowi kibole. Wyluzujcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 03.07.02, 18:44 Gość portalu: liszko napisał(a): > SUPER NUDNOŚCI!!! Dobrze ktoś to nazwał. Ja znam ksywkę SUPER PODŁOŚCI, a więc cieszmy się że jednak jest postęp! > Wstydziliby się tak przechwalać, bo są > do "bani". A to dlatego, że gazetą kierują ludzie, którzy nie mają o > dziennikarstwie zielonego pojęcia ;-)))))) He, he. To nie od kierowania zależy tylko od stawek za tekst, a te są dwa razy niższe niż w Nowinach. Proporcja odwrotna to jakość też byłaby odwrotna no nie? A Nowiny nie zarabiają na siebie (to znaczy na Orklę, ten zgniły zachód ładuje w nich cały czas forsę, ale przecież to bardzo dobrze :-)) Popatrzcie na adresy :-))))) Nie tylko tego ale i innych postów, i teraz inteligentna zagadka: na jakim forum dyskutują autorzy z SN nawet wymieniając opinie między sobą? :-))) Straszno i smieszno, ale bardziej smieszno. Pazdrawlaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Forum Super Nowości IP: *.pp.rzeszow.pl 03.07.02, 21:14 Gość portalu: Mam napisał(a): > Nowiny nie zarabiają na siebie (to znaczy na Orklę, ten zgniły zachód ładuje w > nich cały czas forsę, ale przecież to bardzo dobrze :-)) Mam, kto Ci takiej ciemnoty nawciskał - sam Oraczewski? Z tego co wiem zawsze opowiada jak to w Nowinach jest do d... i jak się kończą finansowo, a Super Nowości odnoszą same sukcesy. Załużmy, że Super Nowości zarabiają na siebie. Masz coś z tego? Zarabiasz więcej? Na sto procent nie! Co najwyżej dyrektor. Jeśli się ze mną nie zgadzasz to masz mocno wyprany mózg. A co do wysokości wierszówki. Jeśli stawka za ten sam tekst miałaby zostać podwojona, to idę o zakład, że ich jakość nie wzrośnie. Pozdrawljaju ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 04.07.02, 19:41 Gość portalu: autor napisał(a): > Gość portalu: Mam napisał(a): > > > Nowiny nie zarabiają na siebie (to znaczy na Orklę, ten zgniły zachód ładu > je w nich cały czas forsę, ale przecież to bardzo dobrze :-)) > > Mam, kto Ci takiej ciemnoty nawciskał - sam Oraczewski? Z tego co wiem zawsze > opowiada jak to w Nowinach jest do d... i jak się kończą finansowo, a Super > Nowości odnoszą same sukcesy. Po pierwsze czy widzisz uśmiech? Po drugie tylko idiota opiera się na jednym źródle informacji, bez względu na kto i co opowiada, własny mózg mam (stąd mój nick :-)). Po trzecie kto tu mówi o samych sukcesach, że dochód jest większy od zera to raczej nie jest rewelacją na skalę światową. A wnioski można wyciągnąć z prostego porównania: dane o nakładzie i sprzedaży gazet są powszechnie dostępne, widać że N mają duży procent zwrotów (w kioskach też to widać), mają większą objętość, więc większe koszty druku i więcej większych stawek dziennikarskich. Nie trzeba być profesorem ekonomii, żeby widzieć że N oscylują wokół zera, moga tak trwać i trwać, kto twierdzi że się zaraz muszą finansowo skończyć? > Załużmy, że Super Nowości zarabiają na siebie. Nie ma co zakładać, bo zarabiają, prywatny właściciel od razu by interes zwinął gdyby nie zarabiał. Nie potrzeba znać bilansów żeby to wiedzieć. Tak na marginesie, pisze się ZAŁÓŻMY. > Masz coś z tego? Zarabiasz więcej? Czy pracownicy jakiejkolwiek firmy "mają coś z tego" że ich firma zarabia na siebie? Więc jakbyś chciał: firma nie zarabia to pracownicy dostają zwykłą wypłatę (ciekawe tylko z czego) a jak zarabia, to muszą dostawać płacę z dodatkami ekstra? I należy im się bo jak nie to... no właśnie co... O czymś takim jak bezrobocie słyszałeś? Czy może twoje sądy opierają sie na zasadach działania spółek węglowych, PKP i innych tego typu "przedsiębiorstw"? > Na sto procent nie! Co najwyżej dyrektor. Jeśli się ze mną nie zgadzasz to masz > mocno wyprany mózg. Oczywiście, ze się zgadzam, takie są prawa kapitalizmu. A na jakiej podstawie twierdzisz że miałabym się nie zgadzać? Albo skąd przypuszczenie że kocham swoją firmę bezgranicznie z dyrektorami na czele i mam klapki na oczach? Spora część społeczeństwa należy do funkcjonalnych analfabetów: czytają a nie rozumieją tego co czytają, ty chyba zaliczasz się do tej lepszej części skoro nie zauważasz tylko czegoś takiego jak ironia... > A co do wysokości wierszówki. Jeśli stawka za ten sam tekst miałaby zostać > podwojona, to idę o zakład, że ich jakość nie wzrośnie. Pozdrawljaju ;-) Jak to "za ten sam tekst"? :-) Za następne oczywiście podczas gdy u konkurencji spadnie do połowy. Więc się dziennikarze zamienią pracodawcami i chyba trudno będzie nie zauważyć zmiany jakościowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 10:27 Panowie dziennikarze! Uważny internauta zauważy, że wiekszość waszych tekstów na swoje źródło w Internecie. Informacje, które dostaję z serwisu papowskiego, kilku serwisów ekonomicznych i kilku z mojej branży mogę przeczytać dopiero na drugi dzień w prasie. Owszem, prasa ma jakiś tam sens lokalny i dla ludzi, którzy nie mają dostępu do sieci (ewentualnie dla nieznających angielskiego /chociaż jest także wiele polskich serwisów/). Prasa drukowana to kwestia jeszcze kilkudziesięciu lat (może nawet kilkunastu) i umrze świercią naturalną jak usługa zwana telegram, którą wyparły telefony GSM i wałaśnie Internet. Wiadomo, że takie przedsięwzięcie powoli zacznie przynosić straty i w konsekwencji padnie. Większość ogromnych koncernów prasowych zaczyna przynosić straty (w świetle tego co powiedziałem, to naturalny objaw), więc co tu mówić o Nowinach czy innych Super Cośtam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 05.07.02, 21:01 Gość portalu: radek napisał(a): > Prasa drukowana to kwestia jeszcze kilkudziesięciu lat (może nawet kilkunastu) > i umrze świercią naturalną jak usługa zwana telegram, którą wyparły telefony > GSM i wałaśnie Internet. Ale pomimo wynalazku telewizji ludzie ciągle chodzą do kina. Są samoloty i motorówki a ludzie latają balonami, pływają kajakami, żaglówkami itd. Te starocie istnieją i są dochodowe, tylko zmieniła się nieco ich funkcja, są rozrywką, hobby, czasem wyrazem snobizmu. Tak samo będzie z prasą: do zdobywania informacji będzie służył internet albo telewizja, a gazety jakoś przeewoluują i sądzę że nadal będą po coś potrzebne i wobec tego kupowane. Na przykład czy malując sufit położysz komputer na podłodze żeby nie kapało, albo czy telewizorem zabijesz muchę? :-)))) Ech, internet... Istnieje ta zabawka coś ok 10 lat, a w Polsce zaledwie kilka procent społeczeństwa w ogóle go używa. Dopóki nie będzie tańszy od gazety (a dochodzą jeszcze koszty komputera) to ludzie będą kupować prasę jeszcze przez 200 lat albo i dłużej. Trochę odbiegliśmy od tematu nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 11.07.02, 08:07 Do postu powyżej: Przepraszam, nie chiałem,żeby ta informacja była nachalną reklamą. W zamian propopnuję informację o Waszym Forum na witrynie SN :))) Zresztą póki co nasze Forum jest jeszcze bardzo niedoskonałe, choiaż mam nadzieję, że z czasem dojdziemy do poziomu Forum Gazety. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thaal Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 16:03 Także forum ECHA RZESZOWA kilka dni temu powstało. Co prawda nie tak ładne jak Wyborczej i wątków nie zaczynają żurnaliści ECHA RZESZOWA, ale serdecznie zapraszam: < a href="www.echorzeszowa.prv.pl" >www.echorzeszowa.prv.pl</a> Odpowiedz Link Zgłoś
dj Re: Forum Super Nowości 09.07.02, 19:08 Gość portalu: S napisał(a): > Forum Gazety Wyborczej wyrasta konkurencja :) Funkcjonuje już forum dziennika > Super Nowości Ładnie to tak się reklamować? Regulamin forum Gazeta.pl coś na ten temat mówi. Przynajmniej można było sie zapytać redakcji czy można... :) I..., brzydko. PS. Polecam regulamin, pkt.6 www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,918771.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tar Re: Forum Super Nowości IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 14.07.02, 18:42 A może jednak ktoś komuś zazdrosi? Nie rozumiem jednejrzeczy. Najpierw jeden człowiek z Sn reklamuje swoje forum. Ma do tego prawo, przecież nikogo nie obraził. Nagle zaczyna się nieprzyjemna dyskusja, epitety. Wstyd. A najgoresz jest to, ze w dyskusje wlanczają sie też ludzie z samych Super Nowosci, plujacy we wlasne (nie pierwszy raz) gniazdo. oto z adresu PressMedia idzie informacja szkalujaca ta redakcje. Unzjacie wreszcie czyjes staraia, a nie plujcie z zawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hannah Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:37 hej "Tar" tak mi przykro ale ty masz chyba dysgrafię, bo nic nie można zrozumieć z Twojego listu. Niby coś chcesz, ale nie wiadomo co... pogubiłeś litery a przy okazji sens:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOOM Re: Forum Super Nowości IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 15:30 Ale macie ludzie problemy ?????!!!! Super Nowości są najgłupszą,najdurniejszą,skretyniałą i najbardziej nierzetelną gazetą jaką kiedykolwiek miałem w rękach.Służy mi ona tylko do podcierania dupy ,więc po co ta cała dyskusja ,skoro i tak "prawie" nikt nie odwiedzi tego forum ... W każdym razie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Forum Super Nowości 09.08.02, 18:51 nie stać Cię na papier toaletowy, gazety służą do czego innego np. robienia czapek w czasie upału do ochrony przed słońcem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOOM Re: Forum Super Nowości IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 21:44 wook napisał: > nie stać Cię na papier toaletowy, gazety służą do czego innego np. robienia > czapek w czasie upału do ochrony przed słońcem:) Stać mnie na papier toaletowy, ale tak mi szkoda Super Nowości ,że nie ma z nich pożytku,więc ja to próbuje nadrobić chociaż tym ,że wetrę w nie troche ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Forum Super Nowości IP: 217.96.44.* 13.08.02, 13:08 a MOŻE SPORZĄDZIMY RANCING NAJLEPSZYCH DZIENNIKARZY "sUPER NOWOŚCI"? OSOBIŚCIE GŁOSUJĘ ZA KANDYDATURĄ REDAKTORA KRZYSZTOFA PIPAŁY, PISZĄCEGO SPRAWOZDANIA SPORTOWE ORAZ ARTYKUŁY PUBLICYSTYCZNE POD DYKTANDO DYREKTORA "SUPER NOWOŚCI" I JEDNOCZEŚNIE PREZESA STALI RZESZÓW - MARIUSZA KNUTLA. TEKSTY PIPAŁY TO PRZYKŁAD NIEZALEŻNOŚCI PRASY I OBIEKTYWIZMU! TAK TRZYMAĆ REDAKTORZE PIPAŁA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reformat Re: Forum Super Nowości IP: *.dami / 192.168.1.* 14.08.02, 00:06 Pytanie, a dlaczego nie zrobisz ten rankingu na forum „SN”??? Głosuję przeciw tworzeniu takiej listy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Forum Super Nowości IP: 217.96.44.* 15.08.02, 12:03 Gość portalu: Reformat napisał(a): > Pytanie, a dlaczego nie zrobisz ten rankingu na forum „SN”??? > > Głosuję przeciw tworzeniu takiej listy!!! A MYŚLISZ ŻEBY ZAMIEŚCILI TAKĄ LISTĘ NA SWOIM FORUM? KIBICE RESOVII MAJĄ DLA REDAKTORA PIPAŁY KILO KASZANKI, ABY SIĘ NIE CHWALIŁ, ŻE SAMKUJE MU TYLKO KIEŁBASA NA STALI OD PANA KNUTLA. MAJĄ TEŻ WIERSZYK POŚWIĘCONY TEMU SYMPATYKOWI STALI: CZY TO PIPA? CZY TO PAŁA? LECZ NA PEWNO JEST P I P A Ł A!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpagon Re: Forum Super Nowości IP: 217.96.44.* 17.08.02, 21:26 Ale smiszne! Pipa i w dodatku Pała! Ha,ha, niech żyje Stal Rzeszów i Pan redaktor Pipała! Ale nie on jeden jest ulubiencem piłkarskich kibiców. Jest jeszcze taki mniejszy od pipy i pały, nazywa się Socha, albo Radło? Ten też jest obiektywny, jak cholera! Napisał z meczu Izolator-Resovia, że Biliński ubliżał trenerowi Chlewickiemu. Ale napisał także, że ten się darł wcześniej w niebogłosy i dopominał się karnego dla Izolatora. Nie napisał tylko, gdzie był wówczas sędzia i czego nie wywalił trenera z ławki? Gdyby tak uczynił, Biliński nie musiałby później drzeć mordy na sędziego. Ale fajny jest także ten redaktor Socha-Radło, a przede wszystkim zna się na piłce, jak sam pała i w dodatku pipa! Odpowiedz Link Zgłoś