Dodaj do ulubionych

Forum Super Nowości

IP: *.pressmedia.com.pl 28.06.02, 10:22
Forum Gazety Wyborczej wyrasta konkurencja :) Funkcjonuje już forum dziennika
Super Nowości: www.pressmedia.com.pl/sn/forum
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 28.06.02, 10:28
      Rewelacyjne forum SN.Postarali się chłopaki
      • Gość: radek Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:38
        ha... dobre... "postarali się"... lepiej napisz "postarałem się", przecież
        każdy widzi skąd klikasz (pressmedia). ha dobre :-)) macie nas wszystkich za
        totalnych idiotów?
        Lepiej napiszcie, że to reklama i że zapraszacie do was, a nie takie kity...
        • Gość: radek Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:55
          "Byłem" na tym "pseudoforum", bo inaczej nie da się tego nazwać.
          Wszystkie wątki (raptem kilka) zaczyna jeden człowiek (niejaki Szymon
          Jakubowski), coś mi się wydaje, że to wasz żurnalista (a fe nieładnie).
          • Gość: S Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 28.06.02, 11:11
            Forum funkcjonuje dopiero od kilkunastu godzin. Tak, ze prosze o cierpliwosc. A
            to, ze na razie watki zaczyna jedna osoba to nic dziwnego. Jest on moderatorem
            forum i poddaje pod dyskusje biezace tematy z gazety.
            • Gość: Green Re: Forum Super Nowości IP: *.pp.rzeszow.pl 28.06.02, 17:25
              Forum Super Nowości - bylem, widzialem, do dupy. Wątki zaczyna wybitny
              żurnalista supernudnosci niejaki Szymon, pozostale, zważywszy na ich poziom
              pochodzą chyba także od tamtejszych dziennikarzy. Szymonie L. jak już
              pozorujesz wyminę myśli na forum GW ukryj sobie adres, bo wychodzisz na debila!
    • Gość: liszko Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 00:17
      SUPER NUDNOŚCI!!! Dobrze ktoś to nazwał. Wstydziliby się tak przechwalać, bo są
      do "bani". A to dlatego, że gazetą kierują ludzie, którzy nie mają o
      dziennikarstwie zielonego pojęcia;-))))))
      • Gość: grigow Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 00:38
        Spokojnie chłopy...
        Dopiero zaczęli. Wcale nie jest tak źle. Potrzebują czasu i tyle. Zachowujecie
        się jak forumowi kibole. Wyluzujcie się!
      • Gość: Mam Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 03.07.02, 18:44
        Gość portalu: liszko napisał(a):

> SUPER NUDNOŚCI!!! Dobrze ktoś to nazwał.

Ja znam ksywkę SUPER PODŁOŚCI, a więc cieszmy się że jednak jest postęp!

> Wstydziliby się tak przechwalać, bo są
        > do "bani". A to dlatego, że gazetą kierują ludzie, którzy nie mają o
        > dziennikarstwie zielonego pojęcia ;-))))))

He, he. To nie od kierowania zależy tylko od stawek za tekst, a te są dwa razy
        niższe niż w Nowinach. Proporcja odwrotna to jakość też byłaby odwrotna no nie? A
        Nowiny nie zarabiają na siebie (to znaczy na Orklę, ten zgniły zachód ładuje w
        nich cały czas forsę, ale przecież to bardzo dobrze :-))

Popatrzcie na adresy :-))))) Nie tylko tego ale i innych postów, i teraz
        inteligentna zagadka: na jakim forum dyskutują autorzy z SN nawet wymieniając
        opinie między sobą? :-)))

Straszno i smieszno, ale bardziej smieszno. Pazdrawlaju.
        • Gość: autor Re: Forum Super Nowości IP: *.pp.rzeszow.pl 03.07.02, 21:14
          Gość portalu: Mam napisał(a):

> Nowiny nie zarabiają na siebie (to znaczy na Orklę, ten zgniły zachód ładuje w
          > nich cały czas forsę, ale przecież to bardzo dobrze :-))

Mam, kto Ci takiej ciemnoty nawciskał - sam Oraczewski? Z tego co wiem zawsze
          opowiada jak to w Nowinach jest do d... i jak się kończą finansowo, a Super
          Nowości odnoszą same sukcesy.
          Załużmy, że Super Nowości zarabiają na siebie. Masz coś z tego? Zarabiasz więcej?
          Na sto procent nie! Co najwyżej dyrektor. Jeśli się ze mną nie zgadzasz to masz
          mocno wyprany mózg.
          A co do wysokości wierszówki. Jeśli stawka za ten sam tekst miałaby zostać
          podwojona, to idę o zakład, że ich jakość nie wzrośnie. Pozdrawljaju ;-)
          • Gość: mam Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 04.07.02, 19:41
            Gość portalu: autor napisał(a):

> Gość portalu: Mam napisał(a):
            >
            > > Nowiny nie zarabiają na siebie (to znaczy na Orklę, ten zgniły zachód ładu
            > je w nich cały czas forsę, ale przecież to bardzo dobrze :-))
            >
            > Mam, kto Ci takiej ciemnoty nawciskał - sam Oraczewski? Z tego co wiem zawsze
            > opowiada jak to w Nowinach jest do d... i jak się kończą finansowo, a Super
            > Nowości odnoszą same sukcesy.

Po pierwsze czy widzisz uśmiech? Po drugie tylko idiota opiera się na jednym
            źródle informacji, bez względu na kto i co opowiada, własny mózg mam (stąd mój
            nick :-)). Po trzecie kto tu mówi o samych sukcesach, że dochód jest większy od
            zera to raczej nie jest rewelacją na skalę światową. A wnioski można wyciągnąć z
            prostego porównania: dane o nakładzie i sprzedaży gazet są powszechnie dostępne,
            widać że N mają duży procent zwrotów (w kioskach też to widać), mają większą
            objętość, więc większe koszty druku i więcej większych stawek dziennikarskich.
            Nie trzeba być profesorem ekonomii, żeby widzieć że N oscylują wokół zera, moga
            tak trwać i trwać, kto twierdzi że się zaraz muszą finansowo skończyć?

> Załużmy, że Super Nowości zarabiają na siebie.

Nie ma co zakładać, bo zarabiają, prywatny właściciel od razu by interes zwinął
            gdyby nie zarabiał. Nie potrzeba znać bilansów żeby to wiedzieć.
            Tak na marginesie, pisze się ZAŁÓŻMY.

> Masz coś z tego? Zarabiasz więcej?

Czy pracownicy jakiejkolwiek firmy "mają coś z tego" że ich firma zarabia na
            siebie? Więc jakbyś chciał: firma nie zarabia to pracownicy dostają zwykłą
            wypłatę (ciekawe tylko z czego) a jak zarabia, to muszą dostawać płacę z
            dodatkami ekstra? I należy im się bo jak nie to... no właśnie co... O czymś takim
            jak bezrobocie słyszałeś? Czy może twoje sądy opierają sie na zasadach działania
            spółek węglowych, PKP i innych tego typu "przedsiębiorstw"?

> Na sto procent nie! Co najwyżej dyrektor. Jeśli się ze mną nie zgadzasz to masz
            > mocno wyprany mózg.

Oczywiście, ze się zgadzam, takie są prawa kapitalizmu. A na jakiej podstawie
            twierdzisz że miałabym się nie zgadzać? Albo skąd przypuszczenie że kocham swoją
            firmę bezgranicznie z dyrektorami na czele i mam klapki na oczach? Spora część
            społeczeństwa należy do funkcjonalnych analfabetów: czytają a nie rozumieją tego
            co czytają, ty chyba zaliczasz się do tej lepszej części skoro nie zauważasz
            tylko czegoś takiego jak ironia...

> A co do wysokości wierszówki. Jeśli stawka za ten sam tekst miałaby zostać
            > podwojona, to idę o zakład, że ich jakość nie wzrośnie. Pozdrawljaju ;-)

Jak to "za ten sam tekst"? :-) Za następne oczywiście podczas gdy u konkurencji
            spadnie do połowy. Więc się dziennikarze zamienią pracodawcami i chyba trudno
            będzie nie zauważyć zmiany jakościowej.

• Gość: radek Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 10:27
              Panowie dziennikarze!

Uważny internauta zauważy, że wiekszość waszych tekstów na swoje źródło w
              Internecie.
              Informacje, które dostaję z serwisu papowskiego, kilku serwisów ekonomicznych i
              kilku z mojej branży mogę przeczytać dopiero na drugi dzień w prasie.
              Owszem, prasa ma jakiś tam sens lokalny i dla ludzi, którzy nie mają dostępu do
              sieci (ewentualnie dla nieznających angielskiego /chociaż jest także wiele
              polskich serwisów/).
              Prasa drukowana to kwestia jeszcze kilkudziesięciu lat (może nawet kilkunastu)
              i umrze świercią naturalną jak usługa zwana telegram, którą wyparły telefony
              GSM i wałaśnie Internet.
              Wiadomo, że takie przedsięwzięcie powoli zacznie przynosić straty i w
              konsekwencji padnie.
              Większość ogromnych koncernów prasowych zaczyna przynosić straty (w świetle
              tego co powiedziałem, to naturalny objaw), więc co tu mówić o Nowinach czy
              innych Super Cośtam.
              • Gość: mam Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 05.07.02, 21:01
                Gość portalu: radek napisał(a):

> Prasa drukowana to kwestia jeszcze kilkudziesięciu lat (może nawet kilkunastu)
                > i umrze świercią naturalną jak usługa zwana telegram, którą wyparły telefony
                > GSM i wałaśnie Internet.

Ale pomimo wynalazku telewizji ludzie ciągle chodzą do kina. Są samoloty i
                motorówki a ludzie latają balonami, pływają kajakami, żaglówkami itd. Te starocie
                istnieją i są dochodowe, tylko zmieniła się nieco ich funkcja, są rozrywką,
                hobby, czasem wyrazem snobizmu. Tak samo będzie z prasą: do zdobywania informacji
                będzie służył internet albo telewizja, a gazety jakoś przeewoluują i sądzę że
                nadal będą po coś potrzebne i wobec tego kupowane. Na przykład czy malując sufit
                położysz komputer na podłodze żeby nie kapało, albo czy telewizorem zabijesz
                muchę? :-))))

Ech, internet... Istnieje ta zabawka coś ok 10 lat, a w Polsce zaledwie kilka
                procent społeczeństwa w ogóle go używa. Dopóki nie będzie tańszy od gazety (a
                dochodzą jeszcze koszty komputera) to ludzie będą kupować prasę jeszcze przez 200
                lat albo i dłużej.

Trochę odbiegliśmy od tematu nieprawdaż?
                • Gość: S Re: Forum Super Nowości IP: *.pressmedia.com.pl 11.07.02, 08:07
                  Do postu powyżej:
                  Przepraszam, nie chiałem,żeby ta informacja była nachalną reklamą. W zamian
                  propopnuję informację o Waszym Forum na witrynie SN :))) Zresztą póki co nasze
                  Forum jest jeszcze bardzo niedoskonałe, choiaż mam nadzieję, że z czasem
                  dojdziemy do poziomu Forum Gazety. Pzdr
    • Gość: Thaal Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 16:03
      Także forum ECHA RZESZOWA kilka dni temu powstało. Co prawda nie tak ładne jak
      Wyborczej i wątków nie zaczynają żurnaliści ECHA RZESZOWA, ale serdecznie
      zapraszam: < a href="www.echorzeszowa.prv.pl"
      >www.echorzeszowa.prv.pl</a>
    • dj Re: Forum Super Nowości 09.07.02, 19:08
      Gość portalu: S napisał(a):

> Forum Gazety Wyborczej wyrasta konkurencja :) Funkcjonuje już forum dziennika
      > Super Nowości

Ładnie to tak się reklamować? Regulamin forum Gazeta.pl coś na ten temat mówi.
      Przynajmniej można było sie zapytać redakcji czy można... :) I..., brzydko.

PS. Polecam regulamin, pkt.6 www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,918771.html
      • Gość: Tar Re: Forum Super Nowości IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 14.07.02, 18:42
        A może jednak ktoś komuś zazdrosi? Nie rozumiem jednejrzeczy. Najpierw jeden
        człowiek z Sn reklamuje swoje forum. Ma do tego prawo, przecież nikogo nie
        obraził. Nagle zaczyna się nieprzyjemna dyskusja, epitety. Wstyd. A najgoresz
        jest to, ze w dyskusje wlanczają sie też ludzie z samych Super Nowosci, plujacy
        we wlasne (nie pierwszy raz) gniazdo. oto z adresu PressMedia idzie informacja
        szkalujaca ta redakcje. Unzjacie wreszcie czyjes staraia, a nie plujcie z
        zawisci.
        • Gość: hannah Re: Forum Super Nowości IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 00:37
          hej "Tar" tak mi przykro ale ty masz chyba dysgrafię, bo nic nie można
          zrozumieć z Twojego listu. Niby coś chcesz, ale nie wiadomo co...
          pogubiłeś litery a przy okazji sens:-(((
          • Gość: BOOM Re: Forum Super Nowości IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 15:30
            Ale macie ludzie problemy ?????!!!! Super Nowości są
            najgłupszą,najdurniejszą,skretyniałą i najbardziej nierzetelną gazetą jaką
            kiedykolwiek miałem w rękach.Służy mi ona tylko do podcierania dupy ,więc po co
            ta cała dyskusja ,skoro i tak "prawie" nikt nie odwiedzi tego forum ... W
            każdym razie ja.
            • wook Re: Forum Super Nowości 09.08.02, 18:51
              nie stać Cię na papier toaletowy, gazety służą do czego innego np. robienia
              czapek w czasie upału do ochrony przed słońcem:)
              • Gość: BOOM Re: Forum Super Nowości IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 21:44
                wook napisał:

> nie stać Cię na papier toaletowy, gazety służą do czego innego np. robienia
                > czapek w czasie upału do ochrony przed słońcem:)

Stać mnie na papier toaletowy, ale tak mi szkoda Super Nowości ,że nie ma z
                nich pożytku,więc ja to próbuje nadrobić chociaż tym ,że wetrę w nie troche ...
                • Gość: KIBIC Re: Forum Super Nowości IP: 217.96.44.* 13.08.02, 13:08
                  a MOŻE SPORZĄDZIMY RANCING NAJLEPSZYCH DZIENNIKARZY "sUPER NOWOŚCI"?
                  OSOBIŚCIE GŁOSUJĘ ZA KANDYDATURĄ REDAKTORA KRZYSZTOFA PIPAŁY, PISZĄCEGO
                  SPRAWOZDANIA SPORTOWE ORAZ ARTYKUŁY PUBLICYSTYCZNE POD DYKTANDO
                  DYREKTORA "SUPER NOWOŚCI" I JEDNOCZEŚNIE PREZESA STALI RZESZÓW - MARIUSZA
                  KNUTLA.
                  TEKSTY PIPAŁY TO PRZYKŁAD NIEZALEŻNOŚCI PRASY I OBIEKTYWIZMU!
                  TAK TRZYMAĆ REDAKTORZE PIPAŁA!!!
                  • Gość: Reformat Re: Forum Super Nowości IP: *.dami / 192.168.1.* 14.08.02, 00:06
                    Pytanie, a dlaczego nie zrobisz ten rankingu na forum „SN”???

Głosuję przeciw tworzeniu takiej listy!!!
                    • Gość: KIBIC Re: Forum Super Nowości IP: 217.96.44.* 15.08.02, 12:03
                      Gość portalu: Reformat napisał(a):

> Pytanie, a dlaczego nie zrobisz ten rankingu na forum „SN”???
                      >
                      > Głosuję przeciw tworzeniu takiej listy!!!
                      A MYŚLISZ ŻEBY ZAMIEŚCILI TAKĄ LISTĘ NA SWOIM FORUM?
                      KIBICE RESOVII MAJĄ DLA REDAKTORA PIPAŁY KILO KASZANKI, ABY SIĘ NIE CHWALIŁ, ŻE
                      SAMKUJE MU TYLKO KIEŁBASA NA STALI OD PANA KNUTLA. MAJĄ TEŻ WIERSZYK POŚWIĘCONY
                      TEMU SYMPATYKOWI STALI:
                      CZY TO PIPA? CZY TO PAŁA?
                      LECZ NA PEWNO JEST P I P A Ł A!!!
                      Pozdrawiam!
                      • Gość: harpagon Re: Forum Super Nowości IP: 217.96.44.* 17.08.02, 21:26
                        Ale smiszne! Pipa i w dodatku Pała! Ha,ha, niech żyje Stal Rzeszów i Pan
                        redaktor Pipała! Ale nie on jeden jest ulubiencem piłkarskich kibiców. Jest
                        jeszcze taki mniejszy od pipy i pały, nazywa się Socha, albo Radło? Ten też
                        jest obiektywny, jak cholera! Napisał z meczu Izolator-Resovia, że Biliński
                        ubliżał trenerowi Chlewickiemu. Ale napisał także, że ten się darł wcześniej w
                        niebogłosy i dopominał się karnego dla Izolatora. Nie napisał tylko, gdzie był
                        wówczas sędzia i czego nie wywalił trenera z ławki? Gdyby tak uczynił, Biliński
                        nie musiałby później drzeć mordy na sędziego. Ale fajny jest także ten redaktor
                        Socha-Radło, a przede wszystkim zna się na piłce, jak sam pała i w dodatku
                        pipa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka