Dodaj do ulubionych

Obiekt śmiechu na cały kraj

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:21
Wam już totalnie odpie..ło, metropolia która ma 54 km powierzchni (74
miejsce w kraju wśród miast powiatowych, a sporo wsi też ma większą), 158 tys
ludzi, żałosna zacofana prowincja gdzieś na wschodzie która jest
pośmiewiskiem z racji regularnych wylewów syfskiego wisłoka, krzywych
asfaltowych chodników, trzech ulic robiących za starówkę i dziurawego rynku.
Dlaczego większe i lepsze miasta nie mają takich aspiracji, tylko wy robicie
z siebie kretynów. Zastanówcie się co o was myślą mieszkańcy prawdziwych
miast albo porównywalnych do was (i tak dla Rzeszowa takie porównanie to
nobilitacja - np Gdynia, Częstochowa, Gliwice, Olsztyn, Bielsko-Biała).
Jesteście błaznami, w całej Polsce się z was śmieją a teraz jeszcze tworzycie
nowe powody do żartów. Żałosne miasto, już nawet Wąchock ma chyba lepszą
opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: bruxa Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 80.51.168.* 05.05.05, 17:15
      Masz rację, z mojego okna na siódmym piętrze widzę cały Rzeszów, więc jaka to
      metropolia?????
      • Gość: kwiatkowski Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:15
        co za tuman z betonowej Gdyni się odezwał ...wziąłeś pod uwagę rolę centrum
        makroregionu jaką odgrywa Rzeszów ,ile ludzi spoza miasta znajduje w nim
        zatrudnienie ,miejsce nauki itd.itp.

Wez zajrzyj do definicji metropolii wg UE ,a potem się pień .

Proste myślenie ,prostego majtka ,śledzie prostować !
        • Gość: Gdynianin Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:31
          Nie ma to jak nazwać betonowym miastem Gdynię, której 60% stanowi Trójmiejski
          Park Krajobrazowy. Jak dobrze mieszkać w nie-betonowym Rzeszowie. Widać że
          słowa prawdy bolą.
          • Gość: jojo obszar metropolitalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:36
            Pomysł z utworzeniem metropolitalnego związku powiatów - z powiatem rzeszowskim
            w centrum i 750 tysiącami mieszkańców jest bardzo dobry. I gdynianinie - nie
            masz co tu gdakać. Jeśli nawet pomysl z wpisaniem Rzeszowa do NPR jako
            metropolii nie wypali - to i tak pomysł uni powiatowej może dać szansę na inne
            ciekawe rozwiazania.
            A szczeniackie "przezbywanie sie" to zostaw sobie "dziecię Gdyni" na swoje
            forum - jesteś smieszny z tą swoją zaciekłością :)))
            Pozdrawiam
            • Gość: Góral z Synaju Re: obszar metropolitalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:45
              Coś mi się wydaje że on ma tyle wspólnego z Gdynią co my z Łagadugu.
              Więc RZeszowianie nie obrażajcie Gdyni.
            • morse Re: obszar metropolitalny 28.05.05, 23:39
              Jestem z Rzeszowa. Chciałbym, aby Rzeszów był metropolią, ale nie za wszelka
              cenę. Nie chce, aby z tego tytulu powstawały zatargi. Wiem, że planowane są
              duże nakłady z funduszu Unii Europejskiej własnie na Rzeszów. Ja w Rzeszowie
              czuje się bardzo dobrze. To miasto ma klimat. Ttrzecie miejsce w wykrywalności
              przestępstw w Polsce, najlepiej dzialająca prokuratura w kraju. Nie obchodzi
              mnie to ile miesszkańców w Rz. mieszka. Chce żeby było bezpiecznie i
              przyjemnie, a ta Twoja Gdynia to wiesz: napewno dobra jest dla Ciebie, ale
              patrzac obiektywnie to nie umywasz sie do Rzeszowa. pozdrawiam ;))
          • Gość: Pieronski wegorz Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.krak.tke.pl 26.05.05, 09:57
            gdynianin mam 4 kumpli ktory sa z gdyni i studiuja na naszej politechnice
            rzeszowskiej(nie wiem czy wies zale nasza uczelnia to jedyna uczelnia gdzie na
            wydziale lotniczym ksztalci sie cywilnych pilotow,nie wkrecaj w to warszawy
            ktora ksztalci oficerow wojskowych)owszem gdynia spoko miasto i Gdybym mogl
            wolalbym mieszkac w Gdyni ale tylko jednego powodu-bliskosc morza,a tymczasem to
            zapraszam w Gory u nas niedzwiedzie,rysie i te sprawy
        • nolnejm Re: Obiekt śmiechu na cały kraj 05.05.05, 23:32
          Hehehehe - ciekawe co by było tam u was w gdnyni gdybyście nie mieli
          Kwiatkowskiego a takze i naszych pieniędzy...gó.....plaża, plaża plaża...
          Więc się nie odzywaj... Nie od razu Kraków zbudowano a tym bardziej Gdynię...
        • Gość: pik Re:Lepsze śledzie w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 07.05.05, 09:57
          niż śmierdzący Wisłok pod nosem. A pro pos: była propozycja na zmianę nazwy tej
          pożal się Boże rzeczki na Ściekowisko...
    • Gość: sssssssss Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:44
      Co jest frustracie, w Rzeszowie się życie nie układało to trzeba było szukać
      szczęścia na wybrzeżu? Mamy gdzieś twój bełkot popaprańcu.
      • Gość: Gdynianin Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:05
        Nie można mieć normalnego życia w najgorszym regionie UE. Ciekaw jestem ile
        zarabiasz w tej swojej "metropolii". I czy choć 50% z tego co mieszkańcy Gdyni.
        • Gość: sssssssss Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:21
          Nie rozśmieszaj mnie synku z płacami w Gdyni. Jestem właścicielem firmy, która
          100% produkcji sprzedaje na rynkach UE. W przeciwieństwie do takich krytyków
          jak ty, coś tu tworzę (np. miejsca pracy) i nie boję się śmiałych projektów.
          Pewnie będziesz rozczarowany, ale jest tu wielu ludzi bardzo operatywnych,
          którzy chcą coś zrobić nie tylko dla siebie samych. "Najgorszy region UE" jak
          to nazwałeś, plasuje się na jednym z najwyższych miejsc rankingu jakości życia
          w Polsce, czego i Gdyni życzę. I na koniec odpowiem na pytanie które za chwilę
          zadasz: nie uprawiam ziemniaków, buraków, świń, palet itp., ale mniejsza o to.
          • darino 100 % sprzedaży na rynki UE ? 11.05.05, 14:03
            Sprzedając całą produkcję w okolicach Rzeszowa - sprzedajesz właśnie 100 % na
            rynki UE !
        • Gość: dominik Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 05.05.05, 19:35
          Piszesz, ze Podkarpacie jest daleko w tyle za innymi regionami-masz racje ale
          to wlasnie jest powod dlaczego warto walczyc o to co Ty publicznie wysmiewasz.
          Wlasnie PO TO zeby region mogl sie rozwijac!!! Uwazasz, ze Polska to tylko
          Trojmiasto, Warszawka, Krakow, Lodz? Jasne-najwazniejsze to dbac o wlasna dupe-
          skoro ta twoja Gdynia jest metropolia to ja sie (szczerze) ciesze i (sczerze)
          gratuluje!! Nie rozumiem tylko co czlowiek z wielkiego, swiatowego, portowego
          miasta ma przeciwko temu zeby inne regiony kraju sie rozwijaly? Gdybys mogl to
          wytlumaczyc to prosze.
        • Gość: krakowiak Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.rzeszow.mm.pl 07.05.05, 18:39
          więcej niż myślisz
        • Gość: DOOD Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:18
          najgorszym region w UE jest LUBESLKIE !!
        • morse Re: Obiekt śmiechu na cały kraj 28.05.05, 23:45
          Ty wieśniaku. Pewnie masz dziurawe buty i słoma Ci przez nie wystaje.
          Przeniosłeś się kilka dni temu do Gdyni z jakiejś wiochy, a poza tym to świata
          nie widziałeś. Proponuję troche popdróżowaćnawet po Polsce. Pewie mi teraz
          zaczniesz fantazjować gdzie to nie byłeś i co nie widziałeś.
          Dla mnie jesteś żałosny. Pojęcia o Rzeszowie nie masz i lepiej to sie nie
          wypowiadaj, bo Twoja wypowiedź jest jakaś nielogiczna jakbyś nie walczył z nami
          Rzeszowianami, a z samym sobą. Pozdrawiam.
          Polecam też sięnąć do jakiś albumów - one może trochę wyprostują Ci
          światopogląd.
    • Gość: Przemyślanin Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:34
      Prawda, że świry? My im też tłumaczymy żeby sobie dali siana. Ale wogóle nas nie
      chcą słuchać. Zresztą oni wogóle nikogo na podkarpaciu nie słuchają - uprawiają
      wolną amerykanę. Rzeszów to studniabez dna, ciagnie jak mały cielak i ciągle mu
      mało i mało i mało i tak do zasranej śmierci.
    • egri Gdynianinie skad ta nienawiść? 05.05.05, 20:05
      Co prawda mam do Rzeszowa kilka zastrzezen ale taka nienawiscia jak "Gdynianin"
      do niego nie pałam
      Zauwaz Gdynianinie ze T. Ferenc wziąl sie za drogi i chodniki i juz nie sa krzywe..
      nie obchodzi mnie co o Rzeszowie mysla poznaniacy, szczecinianie czy gdynianie,
      bo tych miast nie mozna do siebie porownywac, kazde miasto w Polsce ma inna
      historie, inne polozenie geopolityczne, inna strukture gospodarki, wreszcie inny
      zasob funduszy... przykladay roznic mozny by jeszcze mnozyc...ale po co?
      Wazne jest to, ze Rzeszow jest stolica wojewodztwa w ktorym zyje ok 2 mln ludzi
      i ma prawo do statusu metropolii. Dzieki temu Rzeszow dostanie kase z UE na rozwoj.
      Nie moze byc tak, ze miasta na zachod od Wisły dostana kase na rozwoj "bo sa
      duze" a te na wschod od Wisly nie dostana kasy bo sa "za male" to idiotyczna
      argumentacja...
      Mieszkancy podkarpacia tez glosowali za Unia i chca z dobrodziejstw UE
      korzystac, takie jest moje zdanie, jelsi ktos sie nie zgadza to zachecam do
      polemiki, tylko na poziomie... jak bede chcial sie obrzucac blowem to pojade do
      senatorium.
    • Gość: Lublińczanka Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 80.51.222.* 05.05.05, 21:17
      A ja słyszałam ze mają powięszkyć Rzeszów. poza tym Olsztyn jest niewiele
      większy niz Rzeszów. A Częstochowa to zwykłe miasteczko! Podobnie jak Gdynia.
      • Gość: metropolis Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:50
        Zapytajcie przechodnia w Częstochowie - którędy na Rynek ?

hehehe

ludzie dajcie sobie spokój z tym prymitywnym prowokatorem ,facet kompletnie nie
        rozumie znaczenia "obszaru metropolitalnego" o jaki ubiega się Rzeszów bez
        wątpienia zresztą słusznie i mając ku temu podstawy jak najbardziej ...

Co bardziej zajadłym Przemyślanom proponuje leczyć kompleksy na swoim forum
        regionalnym ...co Was tak gnębi to centrum regionu w Rzeszowie ? No powiedzcie
        sobie szczerze jak wyobrażacie sobie w tej roli Przemyśl ??? śmiech ...przecież
        do Was od jutra będzie problem dojechać w ogóle ...PKP zawiesza przejazdy
        regonalne ...
        • Gość: iks Re: Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:10
          "No powiedzcie sobie szczerze jak wyobrażacie sobie w tej roli Przemyśl ??"

- A kto tutaj pisze o roli Przemyśla? Takie samo zadupie jak Rzeszów. Nikomu nie
          potrzebne.

"śmiech ...przecież do Was od jutra będzie problem dojechać w ogóle ...PKP
          zawiesza przejazdy regonalne ..."

- PKP to dno, już dawno powiino zniknąć. Większość ma samochody.
      • Gość: pogromca Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.osk.enformatic.pl 07.05.05, 10:00
        Gdynia to miast po którym nie da się jeździć samochodem.Kretynskie rozplanowanie
        ulic.
        • Gość: grazyna Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.cec.eu.int 22.08.05, 16:42
          jesli ktos nie potrafi jezdzic, to owszem, ale jak to bylo po
          rosyjsku? "plochomu tancoru i jajca mieszajut...?"

a tak a propos gdyni, to wg statystyk, to najbardziej sloneczne miasto w
          POlsce. Jest super, mieszka sie tam rewelacyjnie. i trojmiasto to jedna
          aglomeracja, i kazde z tworzacych ja miast ma cos do zaoferowania. sa miejsca
          lepsze i gorsze, jak wszedzie, ale niczego nie da sie porownac do klifu w
          redlowie, plaz, monciaka, kamiennej gory, orlowa, mariackiej, jesiennych
          widokow na gdynskim odcinku obwodnicy... i w gdyni na pewno nie smierdzi
          rybami... :-)

pozdrawiam wszystkich z brukseli... chlip chlip
      • Gość: knz Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:11
        czestochowa jest o ponad polowe wieksza od rzeszowa:)
      • Gość: medalik niedouczony kretyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:51
        Częstochowa to miasteczko??? Przyjedź cwaniaczku to sie przekonasz! A co do
        Rzeszowa to dlaczego tak dużo u was policji i Ukrainców w każdej bramie??? :-)
    • Gość: Rewm Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:59
      Ale to chyba nasz problem jak nam odpie...ło- to twoje słowa. A skoro to nasz
      problem to co cię to obchodzi? Nie chce mi się gadać z kimś na twoim poziomie i
      licytować się w obelgi. To nasz problem i jeżeli przyniesie pożytek dla
      województwa to znaczy , że było warto.
      Poza tym czy ty znasz znaczenie słowa metropolia ? To nie pochodzi z z Batmana
      i metropolis.Biedaczku, chyba się pomyliłeś w rozumieniu znaczeń.
    • Gość: bolo Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.univ.rzeszow.pl 05.05.05, 22:53
      Z całym szacunkiem czy gdynia to coś gdzie jest parę knajp portowych i jakoś
      nic zabytkowego no może dworzec - przecież hitlerowi się nawet podobał a czy
      gdynianin ma taki sam gust co w/w ........ Tu zapytam co mogę zwiedzić w gdyni
      oprócz tego co wspomniałem.
      • Gość: Sami Hyypia [...] IP: *.osk.enformatic.pl 05.05.05, 23:22
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: re [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:25
    • Gość: atakitam Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:04
      wszyscy próbują zaorać podkarpacie - widać to dokładnie z perspektywy
      mieszkańców województwa którzy sami próbują stworzyć sobie warunki do
      przyzwoitego życia - z perspektywy np. Gdyni lepiej było by żeby rzeczywiście
      zaorać .. obsadzić lasem żeby Polska A miała ewentualnie gdzie wyjechać na
      wypoczynek - ale powolutku .. nie tak od razu .. - to rajon przygraniczny ,
      szlaki tranzytowe(których niestety na razie nie ma) to piękne góry (więc szansa
      na rozwój turystyki) - szowinistyczne myślenie nie pozwala postronnym na to by
      zaakceptować plany "tubylców" - ale my tu żyjemy .. i mamy takie same dowody
      osobiste jak mieszkańcy mazowieckiego .. pomorskiego czy lubuskiego - między
      Krakowem a Lublinem jest wielka przestrzeń do zagospodarowania i wyjdzie to z
      korzyścią nie tylko dla nas ... ale także dla Gdyni ... - syty głodnego nie
      zrozumie .. w tym tkwi problem nie tylko w skali Polski .. to także dziś
      problem całego świata .. - chyba się trochę za bardzo rozbujałem ..
      • Gość: res Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 82.177.98.* 06.05.05, 11:35
        Kolega z Gdyni sie pieni bo Gdynia zawsze była i będzie w cieniu
        najpiekniejsego Polskiego miasta GDAŃSKA. To co sie dzieje w Rzeszowie jest
        pozytywne i obszar metropolitarny to nie tylko powierzchnia i liczba
        mieszkancow. Mysle ze nie ma co komentowac tego co inni pisza tylko kontynuowac
        rozwoj miats chocby wszelakimi dostepnymi mozliwosciami. Pragne zauwazyc, ze
        jakis skutek juz to przynioslo skoro W Gdyni o tym usłyszeli to znaczy ze
        zawsze to jakas promocja miasta:)
        • Gość: Obserwator Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:16
          Ty chyba żartujesz człowieku, porównujesz życie w Gdyni do Gdańska? To tak jak
          porównać życie w Sztokholmie do Bombaju. Nawet mieszkańcy Gdańska uważają że
          ich miasto jest do dupy i słusznie, bo poza Długim Targiem niewiele tam jest, a
          komunikacja, infrastruktura to jedna wielka katastrofa. Popatrz jakie autobusy
          jeżdżą w Gdańsku a jakie w Gdyni.
      • Gość: aga Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.visp.energis.pl 17.05.05, 16:56
        Bardzo żałuję, że dopiero dzisiaj weszłam na tę stronę. Bardzo ciekawe
        wypowiedzi. co najbardziej mnie zastanawia, to wrzaski Gdynianina. Sądzę, że ów
        pan jest osobą bezrobotną, dysponuje bowiem sporą iloscią czasu- ja weszłam na
        stronę rzeszowskiej GW, bo od czasu do czasu sprawdzam, co słychać w regionie,
        w którym się urodziłam. Być może Gdynianin pracował w największej firmie Gdyni,
        czyli w Stoczni, która raz po raz jest ratowana z naszych podatków. To dzięki
        nam ostatnio pracujacy tam ludzie dostają na czas wynagrodzenia, bo nie tak
        dawno temu Stocznia była na krawędzi upadłosci. Ciekawe, co by się stało, gdyby
        na rynek pracy trafiło kilka tysiecy robotników? Oni raczej nie mieliby po co
        wyjeżdżać do warszawy, jak robi to chyba większość kończących studia Gdynian,
        którzy mówią wprost, że w tym miescie nie ma dla nich szans na normalne życie.
        Gdynia to miasto dobre dla emerytów- pójdą na Skwer, Bulwar, powdychają jodu.
        Ale co ma zrobić młody człowiek? Ano to samo, co młody Rzeszowianin- albo
        godzić się na lokalną płacę, albo wyjechać.
        Tak się składa, że znam Gdynię doskonale i za nic w świecie nie chciałabym tam
        mieszkać. Wiatr wiejący i wyjący przez 9 miesiecy w roku i rozwiewający smieci
        nie wywołuje u mnie najlepszych wrażeń. Poza tym- oprócz odpicowanego od
        niedawna centrum ( zresztą nie wyglada dobrze- na maleńkiej powierzchni u
        zbiegu głównych ulic stłoczono 2 o wiele za duże i niespecjalnie ładne budynki
        ( jak na Gdynię, która jest miastem o raczej niskiej zabudowie)- efekt jest co
        najmniej dziwny i nie słyszałam słowa pochwały nawet ze strony Gdynian),
        Świętojańskiej ( która świeci pustkami, bo mieszkańcy Gdyni kupują ciuchy na
        hali targowej, a nie w butikach) Gdynia to ponure miejsce. Nieźle wyglądają
        Karwiny i osiedla za obwodnicą, ostatnio wyładniało Witomino, ale reszta- to
        nic specjalnego ( szare Obłuże, z dziesiatkami identycznych bloków z szarej
        płyty, z górującym nad tą szarzyzną brzydkim kościołem, cała zapuszczona
        Chylonia, Grabówek, Cisowa; ba- nawet na będącej dumą Gdyni Kamiennej Górze
        sporo domów jest zwyczajnie w świecie zapuszczonych). Byłam w wielu miastach,
        ale nigdzie obsługa nie wygania z pubów gości składających zamówienia w sobotę
        o 1-2 w nocy- a w Gdyni jest to nagminne i naturalne- nikt się nie dziwi. Całe
        szczęście, po 10 czy iluś- tam latach budowy i od razu odbudowy:) w końcu
        otwarta została Estakada Kwiatkowskiego, ale może powiesz mi, grogi
        Gdynianinie, kiedy w końcu będzie nią można dojechać do obwodnicy, bo prawdę
        mówiąc ten kawałek jest trochę śmieszny. Czy w końcu jest jakieś porozumienie
        w tej sprawie? Możnaby wtedy odpuścić sobie jazdę koleiniastą ulicą Śląską,
        którą podczas deszczu samochody prawie płyną, a nie jadą- tak sprawne;) są tam
        studzienki. Zauważyłam jednak ostatnio jeden plus: w końcu Gdynianie zaczęli
        doceniać urodę kwiatów w przydomowych ogródkach i na parapetach:)- mała rzecz,a
        powoduje, że miasto wygląda od razu weselej. Jeszcze kilka lat temu dziwiłam
        się, że prawie nikomu nie chciało się uprawiać kwiatów. Acha, Gdynia ma jeszcze
        naprawdę świetny Tatr Muzyczny, a w Teatrze Miejskim jakiś czas temu był klub,
        w którym odbywały sie fantastyczne jazzowe kocerty, chyba już go nie ma. Tak
        więc jest to raczej przeciętne miasto, za to z nieprzychylnie nastawionymi do
        obcych ludźmi. Jakby nie pamiętali, że jeszcze 80 lat temu to była wioska
        biednych rybaków i tylko kolejnym władzom ( Sanacji, komuchom- tak, tak- gdzie
        pracowali mieszkańcy wszytskich okolicznych wsi i miasteczek za komuny?-
        głównie w Stoczni) nalezy zawdzięczać, że dzisiaj jest sporym miastem. A ty,
        drogi Gdynianinie, zachowujesz się tak, jakbyś się bał, że Rzeszów coś ci
        zabierze, że ubiegnie Gdynię w staraniach o środki na rozbudowę. Niech Rzeszów
        się rozwija, niech więcej wchodzących na giełdę firm będzie pochodzącymi z
        Rzeszowa rekordzistami debiutów. Nie ważne, dzięki jakiemu statusowi, ważne,
        żeby powstawały inicjatywy dzieki którym ludzie będą chcieli coś robić. Zobacz,
        jak wygląda sąsiadujące z twoim województwem Kujawsko- pomorskie. Co z tego, że
        w statystykach unijnych wypada może lepiej od Podkarpacia. Zwiedź Kujawy, a
        potem przyjedź na Podkarpacie. Zobaczysz kolosalną różnicę w wyglądzie tych
        regionów. A wiesz, dlaczego? Bo ludziom na Podkarpaciu ( nie mam tu na myśli
        popegeerowskich wiosek w Bieszczadach) chce się pracować, dbać o domy, a czesto
        mam wrażenie, że Wam na pólnocy- nie bardzo... Może to dlatego, że my jesteśmy
        burakami, debilami- jak to ująłeś. Niech tak zostanie. Najdumniejsza w życiu
        byłam, gdy miałam okazję obwozić po Podkarpaciu Niemca, który duzo czasu
        spędza w Warszawie, Poznaniu, Gdańsku i Polskę zna z okien samochodu.
        Powiedział, że właśnie na Podkarpaciu najbardziej widać, że ludzie chcą żyć
        lepiej, ładniej, że się starają. Pewnie nigdy u nas nie byłeś, więc po prostu
        nie wiesz nic o Rzeszowie i Podkarpaciu.
        • Gość: resoviens Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 19.05.05, 13:17
          AGa .

ale mnie nastroiłaś :)
          dzięki

• Gość: Madzia z Lublińca Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 80.51.222.* 06.05.05, 13:08
      Zgadzam sie z resem
      • Gość: arka_wiertarka Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:35
        W Gdyni ponoć jest tyle samo bloków co w Radomiu :-O

zajebisty był ten koleś z Parkiem Krajobrazowym hehe podłączmy do Rzeszowa
        obszary Pogórza dokąd sięgają linie MPK i co - okaże się nagle ,że jesteśmy
        najbardziej zielonym miastem w Europie :-)))
        • Gość: res Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 82.177.98.* 06.05.05, 14:41
          uzupelniajac to co napisalem wczesniej. zawsze moza wyjsc z zalozenia iz nie
          waze jak i co ale sie mówi i w ten oto prosty sposob promocja miasta gotowa.
          inni niech sie pienia.
          • Gość: krakus Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 213.134.139.* 06.05.05, 17:50
            1926 10 lutego - nadanie Gdyni praw miejskich w szóstą rocznicę zaślubin Polski
            z morzem

Jak Rzeszów istniał i był najnmiejszym miastem z najwiekszych w Galicji
            mieszakńcy wsi Gdynia mieszkali w lepiankach

• Gość: xyz Zapraszam do Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:21
              Rzeszów jest piękny!!!Zapraszam do naszego miasta - szczególnie teraz w maju
              • Gość: Zapraszamy!!! Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:24
                Zapraszamy do Rynku który jest rozkopany a i tak nic z niego nie będzie, bo
                przez następne 20 lat zaden projekt nie zostanie zaakceptowany, podobnie jak
                kilkuletnie przetargi o remont ulic. Zapraszamy na rozkopany rynek z betonowym
                krzywym chodnikiem w środku, kretyńską studnią, barakami i dziurą! Rzeszów jest
                piękny!
                • Gość: xyz Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:39
                  Gość portalu: Zapraszamy!!! napisał(a):

> Zapraszamy do Rynku który jest rozkopany a i tak nic z niego nie będzie, bo
                  > przez następne 20 lat zaden projekt nie zostanie zaakceptowany, podobnie jak
                  > kilkuletnie przetargi o remont ulic. Zapraszamy na rozkopany rynek z
                  betonowym krzywym chodnikiem w środku, kretyńską studnią, barakami i dziurą!
                  Rzeszów jest

Misiu - nie przesadzaj :))))
                  Gdzie ty widziałeś kretyńską studnię - przecież jeszcze do niej nie
                  wskoczyłeś :)))))
                  A wykopaliska archeologiczne to chyba nic strasznego :)))
                  Idż tam - może też cie wykopią - po d..pie :))))
                  > piękny!
                  • Gość: ? Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:40
                    witam pana aresa, tylko co to za pedalskie odzywki?
                    • Gość: xyz Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:46
                      Misiu - nie przesadzaj - jak ci poszło na maturze???
                      podobno miałes wyniki,że cho,cho....

Mam nadzieje że garniturek nie będzie potrzebny na poprawkowy :)))
                      • Gość: ? Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:52
                        Może ty ares pochwalisz się jak poszło. Bo ja miałem możliwie najwyższe wyniki.
                        Poza tym jesteś śmieszny, wiesz?
                        • Gość: ? Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:52
                          Poza tym ares nikt na forum nie traktuje poważnie człowieka który wszystkimi
                          gardzi i rzuca pedalskie odzywki.
                          • Gość: dziura Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:00
                            Dziura w Rynku to doprawdy plama na honorze naszego Miasta ,ale nie wiem czy
                            wszyscy pamiętają kto jest temu winien ...niejaki hochsztapler Baran ...mam
                            nadzieję ,że już siedzi na Załężu ...

Jeśli chodzi o całą resztę detali w Starym Centrum to nie ma absolutnie żadnych
                            powodów ,by popadać w jakiekolwiek kompleksy względem innych ...widział ktoś
                            nasz Ryneczek śnieżną zimą o poranku ? nie ? żałujcie ! po prostu bajeczka !
                            • Gość: Rzeszowiak Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:02
                              Poprzedni projekt przewidywał wyburzenie żałosnych baraków na północy rynku.
                              Oczywiście z niego zrezygnowano (podobnie jak uniewazniono przetargi na remont
                              ulic). Ciekaw jestem kiedy zrezygnują z następnego projektu. A popatrzcie jak
                              pięknie idzie budowa Nowego Swiata, Galerii Nowe Miasto, Cushman&Wakefield. Ja
                              jestem pod wrażeniem :)
                          • Gość: anty misiu Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:01
                            wiemy już,że rozpieprzył cie ten widok /konkretnie Windhouku/, że garniturek
                            pasował, że matura ... do przodu:)))

No to jak będzie z tą studnią /skaczesz czy nie ???/ ...no i z
                            wykopaliskiem???:))))
                            • Gość: Rzeszowiak Re: Zapraszam do Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:05
                              No nic, żegnam Państwa :)
            • Gość: grazyna Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.cec.eu.int 22.08.05, 16:49
              a od kiedy piekno miasta jest wprost proporcjonalne do daty jego lokacji?

i dla Pani piszacej o Stoczni Gdynia (nie bronie, tylko lubie precyzje):
              chodzilo raczej o Stocznie Gdanska, ktora przetrwala dzieki wykupieniu jej
              przez dochodowa Stocznie Gdynia (jedyna dochodowa stocznie w Polsce w swoim
              czasie... i to nie za Gierka :-)) przez co w samym Trojmiescie niemal doszlo do
              wojny o honor gdy Gdanszczanie nie mogli przelknac, ze ratuje ich zapyziala
              Gdynia :-)

• Gość: knz Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:26
      co cie boli czlowieku?? masz jakis problem?
      jakies kompleksy?
      smiem twierdzic, ze taki z ciebie gdynianin jak ze mnei nowojorczyk. skad tak
      dobrze znasz rzeszow? te trzy ulice, dziurawy rynek itd.? ja widze 2
      mozliwosci: albo sam stad dopiero wyjechales albo jestes jakims szmatlawym
      przedstawicielem handlowym, ktory musi na to zadupie przyjezdzac:) obstaje przy
      pierwszej koncepcji, z tym, ze naprawdopowobniej urodziles sie gdzies pod
      sokolowem, jestes pierwszym czlowiekeim w swojej rodzinie, ktory ma mature (ba,
      moze nawet studia:D, w rzeszowie spotkalo cie jakies upokorzenie i teraz
      leczysz kompleksy. twoje zachowanie jest tak samo zalosne jak
      polowy "warszawiakow", czyli naplywowcow spod ozarowa. mozna i tak
      ps. a co do zarobkow na podkarpaciu, to od reki dostalem tu w swoim zawodzie
      niemal 3 razy wieksza pensje niz proponowano mi w krakowie i jakies 20 %
      wieksza niz w wawie. wiec chyba nie jest tak zle?
      • Gość: Gdynianin Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:46
        Mylisz się.
        • Gość: lola Mój kochany Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:52
          Jak się bardzo cieszę z popularności Rzeszowa w Polsce i w świecie !!!
          Rzeezowskie aspiracje powodem do śemiechu ??? Super - przecież Polska to taki
          ponury kraj!!!
          Być może własnie z powodu Rzeszowa odrodzi się poczucie humoru w narodzie.
          Wiwat Rzeszów nasz kochany
          • Gość: . Re: Mój kochany Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:05
            Faktycznie śmieszne ile ludzi mieszka w mieście z wielką cipą.
            • Gość: lola Re: Mój kochany Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:27
              To nie ważne ilu ludzi mieszka - ale jacy oni są wspaniali, kochani,
              uśmiechnięci,zyczliwi, mili - jak jeden - całe 160 tysięcy kochanych
              rzeszowiaków.
              Wiwat Rzeszów nasz kochany
        • Gość: wrocek ok Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 23:37
          oj chłopie, ty chyba nie jesteś z gdyni skoro krytykujesz rzeszów, to jedno z
          najładniejszych i najczystrzych miast w polsce, może masz kompleksy i tutaj
          prubujesz się wyładować. Miasta na ścianie wschodniej to jedyne prawdziwe(z
          wyjątkiem Krakowa) miasta w Polsce.Reszta, śląsk, warszawka, pomoże to brud
          smrud i ubustwo, niestety mój wrocław choć piękny jest cholernie zaniedbany.
          Pozdrawiam Rzeszowiaków, nie dajcie się podpuszczać jakimś debilom nie wiadomo
        • Gość: aga Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.visp.energis.pl 17.05.05, 17:06
          A ja myślę, że się nie myli.
      • Gość: gosc Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 80.244.139.* 14.05.05, 23:12
        hehe troche dziwne gdzie pracujesz bo napewno nie w cenionym zawodze. Przeicez
        rzeszow to jest wies ktora daje nikle szanse rozwoju trzeba walczyc i to bardzo.
        Glowy tego miasta robia asfalty a w szkolach nie ma nawet kredy itd. nie jestem
        nauczycielem ale ciagle brakuje na edukacje a rzeszow to jest kraina
        supermarketow i domowhandlowycj bo nic powazniejszego tutaj nie ma.
        Pozdrawiam Rzeszowiakow
    • Gość: fiolka Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:00
      a co Ty takiego Człowieku zrobiłes dla Gdyni żeby się tak unosić ponad
      wszystko??? Nie od Ciebie zależało to co sie tam dzieje, jak sie rozwinęło
      miasto , ilu ma mieszkanców itd. Skoro ni e mieszkasz w Rzeszowie to po co sie
      wypowiadasz na ten temat?Nikt Ci nie każe ani tu mieszkać ani tu
      przyjeżdżać!!! :)
    • Gość: rzeszowianka Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 82.160.22.* 08.05.05, 20:02
      a moze ty jestes zalosny????wielki gdanszczaninie z pod lasu
      • Gość: Janek Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.globit / 195.117.63.* 08.05.05, 20:26
        Gdynianin ma rację rzeszów to dziura a nie metropolia
    • Gość: adi gdynianin ma racje !! IP: 82.160.22.* 08.05.05, 20:23
      ten gościu z gdyni ma naprawde racje, i musicie sie z tym pogodzic, sam od
      urodzenia mieszkam w rzeszowie (niestety) i naprawde tego nikomu nie życze,
      wszystko tutaj jest do dupy , zwiedziłem już bardzo wiele miast polski i nie
      tylko polski i śmiało moge powiedzieć że rzeszów nie jest miastem, w rzeszowie
      nic nie ma, żadnych drug, prawdziwych fabryk które umorzliwiały by rozwój tego
      niby "miasta",większość rzeczy trzeba zamawiac w internecie bo nie ma ich w
      sklepach, a sklepy też podobne do tych za czasów komuny, nimy w nich wszystko
      jest ale jak przyjdzie co do czego to nie ma nic, każde miasto ma drogi
      szybkiego ruchu, jakieś obwodnice itd, w rzeszowie nie ma nic, poprostu nic,
      tylko dziury i dziury, w tamtym roku byłem w trójmieście i moge powiedzieć że
      tam nie ma dziur w ulicach, mają pełno ulic,wiaduktów itd, w rzeszowie nie ma
      ani jednego!!! dobrze by było gdyby rzeszów uzyskał miano metropoli ,może wtedy
      coś by ruszyło ,ale jeśli nie to też nie ma co sie dziwić, w Polsce są naprawde
      miasta które zasługują na to miano dużo bardziej, a rzeszów jest tylko i
      wyłacznie prowincjonalnym miasteczkiem,musicie sie z tym pogodzić!!
      • Gość: Rzeszowiak Re: gdynianin ma racje !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:28
        Gdynia 100 lat temu była rybacką wioską. Zanim zaczniecie krytykować -
        pomyślcie i przede wszystkim, poczekajcie. To wszystko.
      • Gość: Rzeszowianka Jaki piękny jest Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:24
        Cudowme miasto - teraz gdy kwitną kasztany, bratki na skwerach,stokrotki i
        tulipany !!!!
        Gdy wszystko sie zieleni - piękny jest Rzeszów!!!
        KOcham Cię - moje miasto !!! :))))))))
      • Gość: gosc jestes zalosny IP: 217.17.35.* 11.05.05, 09:31
        To czemu wciaz mieszkasz w Rzeszowie, ktory tak ci sie nie podoba, czemu gdzies
        nie zostales, skoro tyle podrozowales. Chyba w czasie, gdy powinienes chodzic
        do szkoly i dlatego tyle bykow robisz. Piszesz jakies bzdury, przeczac sam
        sobie: raz, ze nic w Rz. nie ma, to znowu, ze wszystko jest do d... - tzn.
        razem z toba. Nalezaloby docenic to, ze sa ludzie, ktorzy chca zrobic cos dla
        miasta i regionu, i pomoc w tym, a nie tylko narzekac i krytykowac, na dodatek
        mijajac sie z prawda.
      • slavres Re: gdynianin ma racje !! 12.05.05, 00:34
        Oj Adi.. Od kiedy to jesteś mieszkańcem Rzeszowa w Żmigordzie? A byłeś chociaż
        raz w Rzeszowie? Twierdzisz, że nie ma dróg, wiaduktów, mostów, obwodnic i
        prawdziwych sklepow. A jak przyjedziesz tu, to sie lekko zdziwisz!!!
        • Gość: Rzeszowianka Re: gdynianin ma racje !! IP: 80.50.19.* 12.05.05, 19:28
          Adi nie był w Rzeszowie, ale wygląda na to, że w Trójmieście też nie. Jeśl
          przejechałby się główną ulica wiądącą przez Trójmiasto to zatęskniłby do świeżo
          remontowanych rzeszowskich ulic... Wiem, bo bywam w Gdańsku co roku (mam tam
          bliska rodzinę). A ta "czysta" woda w Motławie... Ale gdańską starówkę bardzo lubię.
          Rzeszów jaki jest taki jest, ale bardzo go lubię. Nie jest mały, ale bardzo duży
          też nie. Wszędzie można dojechać w kilkanaście minut. Mąż miał propozycje pracy
          w Warszawie, ale żadne z nas nie miało ochoty się tam przenosić. Duże miasta są
          okropne.
          Pozdrawiam
        • Gość: gosc Re: gdynianin ma racje !! IP: 80.244.139.* 14.05.05, 23:15
          obwodnica jest przes srodek miasta tak pieknie zaprojektowane heheh
        • eminencja.szara Re: gdynianin ma racje !! 15.05.05, 15:47
          ...szczególnie obwodnice sa.. hahahah
      • Gość: aga Re: gdynianin ma racje !! IP: *.visp.energis.pl 17.05.05, 17:02
        Chyba pęknę! Już widze, jak ty zwiedzasz Polske! Gdybyś gdziekolwiek był, to
        byś wiedział, że Rzeszów- jak na polskie standardy- ma bardzo dobre drogi!
    • Gość: rzeszówmójkochany Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:33
      coby być metropolią to chyba trza metro se wybudować, znaczy wykopać. Łoj
      przydałoby sie metro natenprzykład do Brzozowa. No a potem dalej i dalej
      • Gość: lola Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:37
        Debilu widziałeś metro w metropolii krakowskiej? Wybuduj se w swoim zasranym
        przemyślu.
        • Gość: rzeszówmójkochany Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:07
          w Metro Polji Krakowskiej jest metro, akuratnie jak byłem to w teatrze "Starym"
          szło "Metro". I nie nazywaj mnie debilem bo obrażasz całe pokolenia własnych
          przodków - czyżby babcia nie zdążyła uciec przed kałmukiem z armiji czerwonej?
    • Gość: BOMBEL Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.osk.enformatic.pl 11.05.05, 15:15
      Ale jesteś zaciekły. Coś się tak przy... do Rzeszowa. Nie musisz tu przyjeżdżać
      jak ci się tak nie podoba.
    • Gość: rzeszowiak Ech te kompleksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 18:17
      Nie leczymy w Rzeszowie kompleksów!. Miasto ma otwarte granice, więc każdy może wyjechać do Warszawy, Krakowa lub pięknego Trójmiasta.
      • Gość: rzeszowianka Rzeszowie - jaki jesteś fajny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:12
        Ach - jak ja lubię to moje miasto nad zielono-niebieskim wisłokiem.Wróciłam ze
        spacerku z pieskiem na bulwarach - trochę mnie pokropił deszczyk - ale nic to -
        jak pieknie i zielono dookoła :)))))
        • Gość: bp Re: Rzeszowie - jaki jesteś fajny IP: 5.5.* / 80.58.6.* 12.05.05, 00:47
          Gdynianin to kutas obecny na wszystkich forach! a jest z Sierakowic pod
          gdańskiem! musicie wiedzieć z kim gadacie!
    • Gość: max Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:18
      Byłem raz w Gdyni i zanim się rozpędziłem już mało nie wpadłem do morza koło skweru kościuszki, nie mówiąc już o Opolu, przez które przejechałem zanim się zorientowałem. Marynarz po prostu zazdrości.
      • Gość: opolanin Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:42
        Od Opola to sie odfajkuj. Lepiej poprawcie cos w Rzeszowie w okolicach dworca
        PKP. Nogi mozna sobie polamac na chodnikach zaraz przy przejsciu dla pieszych.
        • Gość: Signal Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:19
          Ośmieszyłeś się człowieku. Kiedy Ty byłeś na dworcu? Cały plac wyłożony jest
          kostką brukową od lipca 2004.
        • Gość: Signal Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:20
          Poza tym ja jestem z Rzeszowa i Opole zawsze lubiłem. Uważam Opole za jedno z
          najfajniejszych miast w kraju. Więc na podstawie jednej wypowiedzi nie
          powinieneś oceniać wszystkich.
    • Gość: Kipiel Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:41
      Skoro nam rzeszowiakom to nie przeszkadza to dlaczego mamy przejmować się
      jakimś tam oszołomem z niby Gdyni. A cóż jego obchodzi Rzeszów ? Nasz pomysł i
      nic mu do tego!
      • Gość: Signal Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:55
        Ale się przejmujecie, może czas zakończyć wątek.
    • Gość: RZESZOW smiszny jestes stary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 15:12
      chyba w kielcach nie byles czy lublinie wiekszych mistach ale co z tego jak tam
      jest syf brud itp... a po rynku chodza niedzwiwiedzie widac ze jestes z
      jakiejsc wioski na podkarpaciu i zazdroscisz nam Rzeszowa ktore wg wielu
      wachowcow jest naprawde ladnym i bardzo dobrze wygospodarowanym miastem no to
      wal sie na ryj a tak o Rzeszowie nie pisz
    • Gość: Gdynianin-ciota GDYNIA CO TO JEST ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 15:17
      ja bym sie na twoim miejscu nie przyznawal ze jestem gdyni bo to co tam jest i
      jak tam wali rybami to poracha a miasto wyglada tak jak by tam byla jeszcze
      komuna i co myslisz ze gdynia jest ladna ??(buhahaha) mam przyjaciol w gdansku
      co szydza z gdyni jak sie da poprostu tak wstretne misto brudne nie zadbane no
      i oczywiscie walce rybami :-)
      • Gość: lola A w Rzeszowie pachną bzy :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:59
        A w rz-wie pachną bzy i piekne bratki rosną na skwertku na starym rynku !!1 no
        i zaczyna się święto Paniagi. Vivat Reszów mój kochany :)))))
        • Gość: Signal Re: A w Rzeszowie pachną bzy :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 19:06
          Dobrze że wielka C. nie śmierdzi.
          • Gość: xyz Re: A w Rzeszowie pachną bzy :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:30
            Gość portalu: Signal napisał(a):

> Dobrze że wielka C. nie śmierdzi.

Kiedyś przekonasz się jak wspaniałą metaforą jest ta apoteoza kobiecości :-)

• Gość: subcarpathia Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.05, 23:59
      A wy w swoim śledziowie macie jakas starówke??? chyba o nia trudno w "starym"
      miescie.
      • Gość: jojo Piekna starówka rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 10:02
        Każdy kto choć raz był w ciągu ostanich lat był w rzeszowie - wie że że rz-ów
        ma piękne "stare miasto" - rynek, ul.3 maja, kościuszki, Gałezowskiego,
        Baldachówka - z przykładami małomiasteczkowej architektury secesyjnej, z
        urokliwym zamkiem /mury bastionów I poł. XVII w./, gotycko renesansową farą,
        barnardynami - renesoansową perełką. No i masa zabytków socrealizmu :)))
        • Gość: Homer [...] IP: *.wired.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 14:10
          • Gość: jola piękny,kochany Rzeszów IP: *.tehnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:09
            Ach jaki piekny jest Rzeszów, żeby tylko kasztany tak szybko nie przekwitały :(
            SLIcznie wyglądają parki rzeszowskie -szkoda że ten maj taki deszczowy i
            zimny. pozdrawiam was wszystkich z mojego rzeszowa. Gdynianinie - usmiechnij
            się , jesteś taki ponury i pesymistyczny :)))))))))
            • ob.ser.wat.orka Re: piękny,kochany Rzeszów 17.05.05, 17:41
              ktoś prowokuje idiotyczną dyskusję, a potem wątek toczy się od gór do morza.
              Bez sensu, bez treści, bez końca.
              Skończcie proszę.
              • ares19 piękny festiwal spamowania 17.05.05, 17:49
                ob.ser.wat.orka napisał:

> ktoś prowokuje idiotyczną dyskusję, a potem wątek toczy się od gór do morza.
                > Bez sensu, bez treści, bez końca.

I o to chodzi , o to chodzi :))))) O ten festiwal spamowania :))))))
    • Gość: nemo Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:33
      A ty gdynianin, to co myślisz ze gdynia to metropolia?
      • Gość: New Jork Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.osk.enformatic.pl 17.05.05, 22:04
        Gdynia? Czy to nie jest przedmieście Gdańska? A może Sopotu? To chyba tam są te
        slamsy z epoki wczesnego Gomułki, lub jeszcze Bieruta?
    • Gość: jur Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:23
      Nasze miasto, a tobie nic do tego. Co ci tak przeszkadza ten pomysł. Skoro my
      się nie wstydzimy, to co tobie do tego?
      • Gość: wojcieh Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: 80.51.255.* 17.05.05, 23:30
        gdynianin boli cie to ze rzeszow aspiruje wyzej?? rzeszow ma swoj urok i tyle, jesli bedzie metropolia stworzy to bardzo duze szanse na szybki rozwoj naszej malej miescinki. ja lubie rzeszow i nasza wielka C :)

ps. opole to sliczne miasto :)
      • Gość: lolek Re: Obiekt śmiechu na cały kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 11:02
        fakt że Rzeszów to wielka dupa a nie metropolia ale co na ten temat może
        napisać jakaś komusza menda rybia z przdmieść Gdańska to ni chu-chu nie kumam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka