Dodaj do ulubionych

10 powodów dla których warto zostać w tym mieście

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 22:07
Tak sobie czytalam, o czym sie tam gada na Forum i przyszlo mi do glowy (po
wszystkich narzekaniach odczytanych wprost i spomiedzy wersów), że moze jest tu
cos w tym Rzeszowie, dla czego wartoby w nim zostac. Tak odrobinę na przekor
powszechnym opiniom, że trzeba stad wiac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Guciek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.somewhere.in.pl / 192.168.1.* 06.07.02, 22:37
      A po co wiac???? przeciez mozna tutaj wiele zrobic dobrego i pozytecznego ku
      chwlae tego miasta i regionu... mam nadzieje, ze wiecie co macie....
      pielegnujcie to bo warto i rozwijajcie...
      pozdrowka...
      • Gość: PIERRE Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 07.07.02, 10:20
        Tak?
        Na dobry początek proponuję zburzyć kilka kościołów i zdjąć świętą inkwizycję z
        urządu (radni).
        • Gość: Reformat Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 07.07.02, 10:50
          W tym mieście warto będzie mieszkać i starać się w nim inwestować dopiero po
          kilku rzeczach. Po pierwsze zburzyć seminarium duchowne(nie będzie nowych
          księży na Podkarpaciu, a tym z innych województw zakazać wstępu na teren
          Podkarpacia). Po drugie wywieść wszystkich posłów radnych itp. należących do
          partii takich jak: LPR, AWS, ZCHN, UW(to oni robią z ludzi kretynów i
          wstrzymują inwestycje w mieście, ale na budowę kolejnego kościoła zgadzają się
          od razu). Po trzecie zlikwidować wszystkie nadajniki radia maryja i innych
          katolickich rozgłośni, tak, aby na Podkarpacie nie docierał ich sygnał! Po
          czwarte zlikwidować programy typu telewizja niepokalanów oraz zdjąć nadawane w
          telewizji regionalnej magazyny katolickie! Po czwarte zburzyć nie kilka, a 80-
          90% kościołów! Zmusi to gorliwych katoli do dłuższych wędrówek i wtedy znudzi
          im się rutynowe chodzenie do kościoła(nie zapłacą haraczu przestaną
          praktykować, a to pierwszy krok na drodze do całkowitego rozstania z kościołem!
          Po piąte nie budować już ani jednego kościoła, ponieważ to strata pieniędzy i
          brak zysków z takiej „inwestycji”. Po szóste znieść jakiś kretyński zakaz
          sprzedaży alkoholu w promieniu kilkudziesięciu metrów od kościołów itp.!

Wynika z tego, że zacofania Podkarpacia najbardziej winna jest czarna mafia!
          • Gość: Oldtimer Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.pp.rzeszow.pl 07.07.02, 18:28
            Jest nawet sto powodów,ale pierwszym jest mieszkanie i rodzina a setnym - nie chce
            mi sie ruszać.
            • Gość: PIERRE Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 08.07.02, 00:44
              Gość portalu: Oldtimer napisał(a):

> Jest nawet sto powodów,ale pierwszym jest mieszkanie i rodzina a setnym - nie c
              > hce
              > mi sie ruszać.

Dziesięć a nawet jak twierdzisz sto powodów a tylko pięć postów - ciekawe i
              zastanawiające.
            • Gość: stasja Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.miks.uj.edu.pl 06.11.02, 15:04
              No waśnie dla takich jest ono przeznaczone
          • Gość: Uciekinier Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 193.204.135.* 15.10.02, 12:17
            Doskonaly pomysl! Oddac wszystko w rece postpezetpeerowskiej awangardy, ktora
            przez 40 lat udanych rzadow doprowadzila Rzeszow, jak i cala Polske,
            do "niespotykanego w dziejach ludzkosci rozkwitu i dobrobytu" (to cytat z
            poslanki Sierakowskiej)
            Ucieklem z Rzeszowa, nawiasem mowiac do miasta w jednym z krajow poludniowej
            Europy, ktore ma 150.000 mieszkancow i ponad 100 Kosciolow, ale glupoty troche
            mniej. Jak widac idiotyzm jest ponadwyznaniowy i ponadswiatopogladowy. Co do
            perspektyw - sa one takie jak calego naszego pieknego kraju, ktory wbrew
            poboznym zyczeniom Kolodki Ameryka nie bedzie. Trudno byc sedzia w nieswojej
            sprawie, ale ja bym raczej wial z miasta, ktore bylo prowincja i prowincja
            zostanie.
            • Gość: Belg Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 11.11.02, 18:54
              Czesc Uciekinier
              Ja tez ucieklem z Rzeszowa, jeszcze nie na stale ale to juz wystarczy zeby miec
              jakas opinie, a nie tak jak Reformator: Antyopinie.
              Reformator swoim zachowaniem przypomina ojca Rydzyka:
              -typowe rewolucyjne hasla, podzial MY-dobrzy, ONI-zli, My-postepowi, ONI-
              ciemnogrod i zabobon
              -proste recepty, wystarczy sie ICH pozbyc i juz wszystko bedzie pieknie, zerowa
              inflacja, bezrobocie na poziomie ulamkow procent, wzrost PKB 8% rocznie z
              tendencja wzrostowa itd.
              Zarowno z postu Reformatora jak i z kazan ojca Rydzyka promieniuje NIENAWISC do
              tych INNYCH, na szczescie popierajacy Ojca Rydzyka nie maja sily przebicia aby
              zrealizowac to o czym caly czas Rzydzyk klepie na antenie.
              A ty Reformator juz sie mozesz zaczac bac, bojowkarze wielebnego ojca odczytali
              adres IP z ktorego wyslales swoj post i juz sa w drodze.

• Gość: nekc Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.utc.com 02.12.02, 20:31
            amen
          • Gość: pawcio Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.miks.uj.edu.pl 04.12.02, 17:00
            NIe rozumiem Twojego zacietrzewienia na wszystko co wiaze sie z Kosciolem.
            Naprawde myslisz, ze Kosciol i religia to glowne przyczyny zacofania? Nie
            zyjemy w sredniowieczu. Nikt nikogo nie zmuszado chodzenia do Kosciola.
          • Gość: Observer Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 195.117.192.* 09.05.03, 09:48
            Gość portalu: Reformat napisał(a):

> W tym mieście warto będzie mieszkać i starać się w nim inwestować dopiero po
            > kilku rzeczach. Po pierwsze zburzyć seminarium duchowne(nie będzie nowych
            > księży na Podkarpaciu, a tym z innych województw zakazać wstępu na teren
            > Podkarpacia). Po drugie wywieść wszystkich posłów radnych itp. należących do
            > partii takich jak: LPR, AWS, ZCHN, UW(to oni robią z ludzi kretynów i
            > wstrzymują inwestycje w mieście, ale na budowę kolejnego kościoła zgadzają
            się
            > od razu). Po trzecie zlikwidować wszystkie nadajniki radia maryja i innych
            > katolickich rozgłośni, tak, aby na Podkarpacie nie docierał ich sygnał! Po
            > czwarte zlikwidować programy typu telewizja niepokalanów oraz zdjąć nadawane
            w
            > telewizji regionalnej magazyny katolickie! Po czwarte zburzyć nie kilka, a 80-

> 90% kościołów! Zmusi to gorliwych katoli do dłuższych wędrówek i wtedy znudzi
            > im się rutynowe chodzenie do kościoła(nie zapłacą haraczu przestaną
            > praktykować, a to pierwszy krok na drodze do całkowitego rozstania z
            kościołem!
            >
            > Po piąte nie budować już ani jednego kościoła, ponieważ to strata pieniędzy i
            > brak zysków z takiej „inwestycji”. Po szóste znieść jakiś kretyński
            > zakaz
            > sprzedaży alkoholu w promieniu kilkudziesięciu metrów od kościołów itp.!
            >
            > Wynika z tego, że zacofania Podkarpacia najbardziej winna jest czarna mafia!

Reformat, chyba u Ciebie cos z glowa i ogolnym rozwojem nie tak...
          • Gość: Wiesiek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.chello.pl 20.09.03, 03:45

> wstrzymują inwestycje w mieście, ale na budowę kolejnego kościoła zgadzają
            się
            > czwarte zlikwidować programy typu telewizja niepokalanów oraz zdjąć nadawane
            w
            > telewizji regionalnej magazyny katolickie! Po czwarte zburzyć nie kilka, a 80-

> praktykować, a to pierwszy krok na drodze do całkowitego rozstania z
            kościołem!
            >
            > zakaz
            >

Co za po...ni debile tu pisują! Wstyd mi, że pochodzę z tego regionu.
            Spadajcie na Kubę, komuszki!
        • Gość: grigow Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 07:38
          Gość portalu: PIERRE napisał(a):

> Tak?
          > Na dobry początek proponuję zburzyć kilka kościołów i zdjąć świętą inkwizycję z
          >
          > urządu (radni).

> wstrzymują inwestycje w mieście, ale na budowę kolejnego kościoła zgadzają się
          > czwarte zlikwidować programy typu telewizja niepokalanów oraz zdjąć nadawane w
          > praktykować, a to pierwszy krok na drodze do całkowitego rozstania z kościołem!
          >
          > zakaz
          >

Myślę że panowie PIERRE i Reformat (a sądząc po adresie to jeden i ten sam
          człowiek) powinni być izolowani o chlebie i wodzie i poddani terapii specjalisty
          od leczenia osobowości. Nieszczęściem demokracji jest to, że mają w niej prawo
          zabierać głos nawet tacy oszołomowie, rodem z Sowietskiego Sojuza lat 50-tych,
          jak oni (on). Na szczęście tylko do czasu. Na początek proponuję więc inne
          rozwiązanie (redakcjo, nie śpij!): - ośla ławka forum.

• Gość: Reformat Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 08.07.02, 10:11
            Gość portalu: grigow napisał(a):

> Gość portalu: PIERRE napisał(a):
            >
            > > Tak?
            > > Na dobry początek proponuję zburzyć kilka kościołów i zdjąć świętą inkwizy
            > cję z
            > >
            > > urządu (radni).
            >
            > Gość portalu: Reformat napisał(a):
            >
            > > W tym mieście warto będzie mieszkać i starać się w nim inwestować dopiero
            > po
            > > kilku rzeczach. Po pierwsze zburzyć seminarium duchowne(nie będzie nowych
            > > księży na Podkarpaciu, a tym z innych województw zakazać wstępu na teren
            > > Podkarpacia). Po drugie wywieść wszystkich posłów radnych itp. należących
            > do
            > > partii takich jak: LPR, AWS, ZCHN, UW(to oni robią z ludzi kretynów i
            > > wstrzymują inwestycje w mieście, ale na budowę kolejnego kościoła zgadzają
            > się
            > > od razu). Po trzecie zlikwidować wszystkie nadajniki radia maryja i innych
            >
            > > katolickich rozgłośni, tak, aby na Podkarpacie nie docierał ich sygnał! Po
            >
            > > czwarte zlikwidować programy typu telewizja niepokalanów oraz zdjąć nadawa
            > ne w
            > > telewizji regionalnej magazyny katolickie! Po czwarte zburzyć nie kilka, a
            > 80-
            > > 90% kościołów! Zmusi to gorliwych katoli do dłuższych wędrówek i wtedy znu
            > dzi
            > > im się rutynowe chodzenie do kościoła(nie zapłacą haraczu przestaną
            > > praktykować, a to pierwszy krok na drodze do całkowitego rozstania z kości
            > ołem!
            > >
            > > Po piąte nie budować już ani jednego kościoła, ponieważ to strata pieniędz
            > y i
            > > brak zysków z takiej „inwestycji”. Po szóste znieść jakiś kret
            > yński
            > > zakaz
            > > sprzedaży alkoholu w promieniu kilkudziesięciu metrów od kościołów itp.!
            > >
            > > Wynika z tego, że zacofania Podkarpacia najbardziej winna jest czarna mafi
            > a!
            >
            > Myślę że panowie PIERRE i Reformat (a sądząc po adresie to jeden i ten sam
            > człowiek) powinni być izolowani o chlebie i wodzie i poddani terapii specjalist
            > y
            > od leczenia osobowości. Nieszczęściem demokracji jest to, że mają w niej prawo
            > zabierać głos nawet tacy oszołomowie, rodem z Sowietskiego Sojuza lat 50-tych,
            > jak oni (on). Na szczęście tylko do czasu. Na początek proponuję więc inne
            > rozwiązanie (redakcjo, nie śpij!): - ośla ławka forum.
            >

Myślę, ze jesteś kretynem, zejdź kilka postów niżej to zobaczysz, ze wszyscy
            użytkownicy dami mają to same IP. Wtedy pewnie powiesz, że każdy spod tego IP to
            jedna i ta sama osoba.
            Coś się tak tego związku radzieckiego uczepił??? Porównujesz Pierra i mnie cały
            czas do jakichś komunistów.
            Ośla ławka??? W sam raz dla ciebie, może zrozumiesz co to jest wolność słowa, bo
            jak na razie to uznajesz tylko wolność kościoła katolickiego!!!!!!!
            • Gość: grogow Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 20:21

> Myślę, ze jesteś kretynem, zejdź kilka postów niżej to zobaczysz, ze wszyscy
              > użytkownicy dami mają to same IP. Wtedy pewnie powiesz, że każdy spod tego IP t
              > o
              > jedna i ta sama osoba.
              > Coś się tak tego związku radzieckiego uczepił??? Porównujesz Pierra i mnie cały
              >
              > czas do jakichś komunistów.
              > Ośla ławka??? W sam raz dla ciebie, może zrozumiesz co to jest wolność słowa, b
              > o
              > jak na razie to uznajesz tylko wolność kościoła katolickiego!!!!!!!

Jak wygląda tolerancja w twoim wydaniu, widać po tej wymianie zdań: ja cię nie
              obraziłem, ty to już zrobiłeś. Co to jest wolność słowa, nie wiesz w ogóle,
              chociaż o niej piszesz. Oprócz wolności, której nie odmawiam nawet tobie, jest
              jeszcze coś takiego, jak kultura wypowiedzi, której tobie brakuje. Dlatego
              pisałem o oślej ławce, a nie dlatego ze macie (masz) inne poglądy.
              W waszych postach jest zresztą zauważalny bardzo wysoki poziom frustracji i
              nienawiści. Katolicy i w ogóle ludzie wierzący przynajmniej wierzą, że gdy są w
              takim stanie, mają kogo prosić o pomoc i uspokajają się. Tobie pozostaje tylko
              psychoanalityk. Współczuję.

• Gość: Maciek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 11:22
                hehe śmieszysz mnie człowieku poglądami że katolicy to super opanowani ludzie.
                Posłuchaj dopóki w Polsce będą rządzić czarni to ten kraj nigdy się nie
                rozwinie. A poza tym Katolicy nie są aż tak porządni jak Ci się wydaje. Pójdzie
                taki do kościoła wyspowiada się pomodli i co z tego jak przyjdzie do domu i
                będzie bił rodzinę, chlał vodkę. I według Ciebie wszystko jest ok, bo co
                takiemu się stanie wyspowiada się znowu. I Ty to nazywasz katolicyzmem??? Drogi
                Kolego ja pie.... takie coś
                pozdrawiam
                Maciek
                • Gość: kai Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 11:13
                  Gość portalu: Maciek napisał(a):

> hehe śmieszysz mnie człowieku poglądami że katolicy to super opanowani
                  ludzie.
                  > Posłuchaj dopóki w Polsce będą rządzić czarni to ten kraj nigdy się nie
                  > rozwinie. A poza tym Katolicy nie są aż tak porządni jak Ci się wydaje.
                  Pójdzie
                  >
                  > taki do kościoła wyspowiada się pomodli i co z tego jak przyjdzie do domu i
                  > będzie bił rodzinę, chlał vodkę. I według Ciebie wszystko jest ok, bo co
                  > takiemu się stanie wyspowiada się znowu. I Ty to nazywasz katolicyzmem???
                  Drogi
                  >
                  > Kolego ja pie.... takie coś
                  > pozdrawiam
                  > Maciek

Złe wspomnienia z młodości? Ja też jestem katolikiem, chodzę do kościoła,
                  spowiadam się, ale nie chlam wódy, ani nie biję rodziny. Podobnie jak wszyscy
                  moi znajomi i miliony wierzących ludzi w tym kraju. Nie przenoś swoich
                  doświadczeń z marginesu społecznego na innych.
                  • Gość: twojastara Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 12:16
                    widze ze masz klapki na oczach . rozgladnij sie po ulicy przejdz sie noca po
                    rzeszowskich osiedlach
                  • Gość: Maciek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 13:47
                    hm złe??? buhahaha raczej obiektywne. I jednak się nie myliłem że większość
                    Katolików jest zadufanych w sobie. Doskonale świadczy o tym wypowiedź Pana Kai,
                    z pełnym szacunkiem ukazał Pan swoje kompletne zacofanie i ukazanie polskich
                    katolików na tle innych religii świata. hm może się zastanowimy czy katolicyzm
                    to nie sekta??? Bo potrafi ona obumocić "mózg" każdego człowieka. hm pewnie
                    niedługo zostanę wyzwany od komuchów hehe ale wolę być komuchem niż
                    egoistycznym zacofanym katolikiem
                    z pozdrowieniami
                    Maciek
                    • Gość: Belg Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 11.11.02, 19:06
                      Maciek, to przeciez Twoi teraz rzadza, a nie czarni, wiec dlaczego czepiasz sie
                      czarnych a nawet katolikow(czyli 95%). To Twoi czerwoni towarzysze dzielnie
                      dzierza(vide Dzierzynski) stery wladzy.
                      • Gość: Maciek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 13:05
                        Drogi Belgu:-) Najpierw jeśli chcesz zabrać głos w sprawie rządzenia Rzeszowem
                        przez "czerwonych" to popatrz najpierw na datę mojego wpisu a następnie
                        zobaczysz że nie jestem niestety czy tam stety jasnowidzem i nie miałem
                        zielonego pojęcia kto będzie rządził województwem i naszym miastem Rzeszowem.
                        Bo chciałbym Ci przypomnieć że wybory odbywały się w październiku, a wpis jest
                        z sierpnia!!! Akurat chciałbym Ci powiedzieć że po tych kilku miesiącach
                        rządzenia miastem przez Pana Ferenca, zrobił więcej niż nasz
                        niesamowicie "inteligentny" na szczęście już były Szlachta, do którego
                        osobiście nic nie miałem przez te cztery lata, ale stracił dużo w moich oczach
                        kiedy w charakterystyczny dla prawicowców sposób pożegnał się z ciepła posadą i
                        z mieszkańcami:-) Pozdrawiam i bardzo bym prosił na przyszłość żeby podczas
                        zabierania głosu na jakiś temat mieć jakieś rzeczowe pojęcie o poruszanym
                        temacie. Mimo że akurat jestem przedstawicielem młodego pokolenia nie chciałbym
                        nikogo pouczać jak to robią co po niektórzy. AAA bym zapomniał wszystkiego
                        najlepszego w Nowym Roku pozdrawiam Maciek
                • Gość: maniek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 23:26
                  POZDRAWIAM WSZYSTKICH POWODY SĄ ABY TU POZOSTAĆ ALE MIAŁBYM PARE POMYSŁÓW ABY
                  WIECEJ OSÓB TU CHCIAŁO ZOSTAĆ: ZMNIEJSZYĆ WPŁYW NA WŁODAŻY MIASTA PRZEZ "CZARNĄ
                  MAFIE" BO GDY CZYTAM ŻE JAKAŚ INWESTYCJA ZOSTAŁA WSTRZYMANA PRZEZ KÓŁKO
                  PARAFIALNE TO POPROSTU SZ... MNIE TRAFIA. LUDZIE POTRZEBUJĄ PRACE A TU TAKIE
                  NUMERY, NASTĘPNIE POZWOLIĆ INWESTOWAĆ W NASZYM MIEŚCIE ŚCIĄGAJĄC CHĘTNYCH
                  ULGAMI RZESZÓW MA DUŻO DO NADGONIENIA. TO CHYBA WYSTARCZAJĄCE SPOSOBY DO
                  ROZWOJU I PRESTIŻU MIASTA. NIEDŁUGO SĄ WYBORY WSZYTKO MOŻE SIĘ UDAĆ TYLKO
                  DOBRZE LUDZIE ZAGŁOSUJCIE :)
              • Gość: WARSZAWIAK TU SĄ TYLKO QRWY DOBRE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 13:22
                W tym waszym pierdolonym miasteczku nie ma nic. Jak sobie czasami tu
                przyjezdam na dwa tygodnie od ciotki i kuzynów, to gdyby nie DVD to bym sie
                zasrzelił przy goleniu zyletką. Ale macie jeden plus: ZAJEBIISTE PUSZCZALSKIE
                QRWY W "AKADEMII" . takich dziwek gratuluje:)
                • Gość: Dinn Re: TU SĄ TYLKO QRWY DOBRE IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 23.02.03, 17:51
                  Ta qurwa jestes ty
                • Gość: MELI Re: TĄ QRWA JESTES TY IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 23.02.03, 18:00
                  WARSZAWA TO BARDZO DUZE ZADUPIE EUROPY
                • Gość: ALI KOLES MYSLI ZE JEST SWIATOWY BO ZE STOLICY IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 23.02.03, 18:09
                  ALE PEWNIE NIEWIE ZE MIESZKA W NAJBRZYDSZEJ STOLICY EUROPY TZW. ZADUUUPIE NO
                  MOZE POCHWALIC SIE METREM QRWA 4 STACJAMI TEZ MI COS KOLES NIEWIE NA JAK DUZYM
                  ZADUPIU MIESZKA. RZESZÓW BARDZO MILE MIASTO I PRZEDEWSZYSTKIM PIEKNE KOBIETY N
                  JEST DOSYC PRZYJEMNIE OSTATNIO MIESZKAŁEM W PARYŻU I MOZE TO NIEJEST MIASTO
                  JAK PARYZ ALE PRZYNAJMNIEJ LUDZIE SĄ SKROMNI I NIEWYCHWALAJA SIE
                  WIELKOMIEJSKOSCIA JAK TEN DUPEK Z WARSZAWKI WIELKI WARSZAWIAK Z ZADUPIA W
                  SRODKOWEJ EUROPIE
                  • Gość: AndyP Re: KOLES MYSLI ZE JEST SWIATOWY BO ZE STOLICY IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 27.03.03, 23:13
                    Gość portalu: ALI napisał(a):

> ALE PEWNIE NIEWIE ZE MIESZKA W NAJBRZYDSZEJ STOLICY EUROPY TZW. ZADUUUPIE NO
                    > MOZE POCHWALIC SIE METREM QRWA 4 STACJAMI TEZ MI COS KOLES NIEWIE NA JAK
                    DUZYM
                    > ZADUPIU MIESZKA. RZESZÓW BARDZO MILE MIASTO I PRZEDEWSZYSTKIM PIEKNE KOBIETY
                    N
                    > JEST DOSYC PRZYJEMNIE OSTATNIO MIESZKAŁEM W PARYŻU I MOZE TO NIEJEST MIASTO
                    > JAK PARYZ ALE PRZYNAJMNIEJ LUDZIE SĄ SKROMNI I NIEWYCHWALAJA SIE
                    > WIELKOMIEJSKOSCIA JAK TEN DUPEK Z WARSZAWKI WIELKI WARSZAWIAK Z ZADUPIA W
                    > SRODKOWEJ EUROPIE

No przyznać racje, że Warszawa to zadupie. Ale w porównaniu, np. z Paryżem, to
                    i owszem. Ale nie można powiedzieć, że w tej części Europy to zadupie. Tu na
                    prawde się coś dzieje. Dlaczego obydwaj twierdzicie, że jedno czy drugie miasto
                    jest do ... niczego.... jeśli tak na prawdę nie znacie tych miejsc! Tak się
                    rodzią wojny (ci dobrzy a tamci źli). Znam dużo fajnych ludzi w Warszawie, i
                    niektórzy są rdzennymi Warszawiakami. Znam bardzo dużo fantastycznych
                    Rzeszowian (tych chyba więcej, ale też i więcej życia tam spędziłem) i co? Ci
                    lepsi a tamci gorsi? A jak zmieszkam, np. w Nowym Jorku, to już Warszawa nie
                    dobra? Bo zadupie? Może i jest mniejsza, ale tu i tam żyją tacy sami ludzie. I
                    na pewno miejsce zamieszkania nie czyni nas lepszymi.

Z pozdromieniami AndyP
                • Gość: Jarek Re: TU SĄ TYLKO QRWY DOBRE IP: *.localdomain 27.02.03, 17:06
                  Koleś Ty głupi jesteś!!! jak sie można zyletka
                  zastrzelic? hmm...ok. sorry ale podejrzewam ze w
                  Warszawie masz wiekszy wybor dziwek!!! wiec nie
                  przyjezdzaj tu wiecej chamie... bo i po co!!! ciekawe
                  co masz w tej Wawie takiego... Cyrk przy Wiejskiej..:)
                  spoko przeciez wiadomo ze wszyscy mieszkancy Warszawa
                  to wiesniaki, ktorzy sie tam przeniesli z wioch...
                  pewnie mniejszych niz nasz RZESZÓW - który to jest
                  miastem, ale to w ramach przypomnienia!!! pozdr :)
                • Gość: aar Re: TU SĄ TYLKO QRWY DOBRE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 21:40
                  Zwal sobie lepiej konia ty warszawski patafianie.
                • Gość: Martin-rzeszow Re: TU SĄ TYLKO QRWY DOBRE IP: *.rzeszow.net.pl 13.08.03, 14:16
                  Gość portalu: WARSZAWIAK napisał(a):

> W tym waszym pierdolonym miasteczku nie ma nic. Jak sobie czasami tu
                  > przyjezdam na dwa tygodnie od ciotki i kuzynów, to gdyby nie DVD to bym sie
                  > zasrzelił przy goleniu zyletką. Ale macie jeden plus: ZAJEBIISTE
                  PUSZCZALSKIE
                  > QRWY W "AKADEMII" . takich dziwek gratuluje:)

!!!!!---Ty wielkomiejski zarozumialcu--to ty jestes qrwa!!!!!!!!!!
                  • Gość: turysta ? IP: 217.11.134.* 14.08.03, 14:24
                    Gość portalu: Martin-rzeszow napisał(a):

> Gość portalu: WARSZAWIAK napisał(a):
                    >
                    > > W tym waszym pierdolonym miasteczku nie ma nic. Jak sobie czasami tu
                    > > przyjezdam na dwa tygodnie od ciotki i kuzynów, to gdyby nie DVD to bym si
                    > e
                    > > zasrzelił przy goleniu zyletką. Ale macie jeden plus: ZAJEBIISTE
                    > PUSZCZALSKIE
                    > > QRWY W "AKADEMII" . takich dziwek gratuluje:)
                    >
                    > !!!!!---Ty wielkomiejski zarozumialcu--to ty jestes qrwa!!!!!!!!!!

a warto przyjechać?
        • Gość: Wiesiek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.chello.pl 20.09.03, 03:42
          Oczywiscie Pierre, jako prawdopodobny czytelnik "Nie" jest chory na główkę. Ja
          za to bym zburzył komunistyczny pomnik w centrum miasta , określany zresztą
          jako największa p..da świata.
      • Gość: marek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.stomilsanok.com.pl 27.08.02, 13:28
        Mimo, że od 26 lat mieszkam w SANOKU to czuję się Rzeszowiakiem i ciągle
        wierzę, że tam wrócę. Jest wiele powodów, ale najważniejszy to RESOVIA której
        wiernym kibicem jestem od lat 50-tych (ostatnio bylem na meczu w pobliskim
        Lesku)

pozdrawiam
        Marek
      • Gość: qaz Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.11.02, 21:09
        Gość portalu: Guciek napisał(a):

> A po co wiac???? przeciez mozna tutaj wiele zrobic dobrego i pozytecznego ku
        > chwlae tego miasta i regionu...
        np. zostać prezydentem lub radnym

mam nadzieje, ze wiecie co macie....
        > pielegnujcie to bo warto i rozwijajcie...kumoterstwo, nepotyzm
        > pozdrowka...dla krolika i jego krewnych.
    • Gość: grigow Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 08:05
      Gość portalu: Olinka napisał(a):

> Tak sobie czytalam, o czym sie tam gada na Forum i przyszlo mi do glowy (po
      > wszystkich narzekaniach odczytanych wprost i spomiedzy wersów), że moze jest tu
      >
      > cos w tym Rzeszowie, dla czego wartoby w nim zostac. Tak odrobinę na przekor
      > powszechnym opiniom, że trzeba stad wiac.

Klikając na link pod powyższym tytułem wstrzymałem na chwilę oddech: oto znalazł
      się ktoś, kto rozpostrze przede mną to co dotąd było przed moimi oczami zakryte.
      Rychło jednak okazało się, że pod zachęcającym tytułem schował się ktoś, kto
      chciałby o czymś takim się dowiedzieć, bo sam też nie może odszukać śladów
      wielkopomnej działalności władz Rzeszowa ostatnich 12 lat...

• smolikola 10 powodów dla których warto zostać w tym mie 08.07.02, 21:04
      Hej tu Olinka. Ja zapytalam tylko czy jest cos wedlug Was po co moznaby zostac w
      tym miescie... A tu sie taka dysputa religijno- polityczna (?) zrobila ze hej...
      Czy kazdy powod jest dobry zeby sobie pogadać? Wyladowac sie, wykrzyczec swoja
      frustracje? Bez przedsady. Chyba tylko jedna odpowiedz na temat sie tu znalazla.
      czyzbyscie nie rozumieli pytania? :)

No nic. Dla mnie interesujace jest to jak postrzegaja moje miasto ludzie z innych
      miejsc. Np czesto twierdza za Rzeszow jest miastem czystym, ze jest tu lepsze
      powietrze... A ja sobie cenie, ze aby przejechac na drugi koniec miasta
      potrzebuje nie 1,5 h ale 20 minut... że Rzeszow jest na tyle maly że wychodzac do
      knajpy mozna spotkac kogos znajomego, ale i na tyle duzy, że jak chcesz kogos
      nowego poznac to sie da.

I moze watro spokojniej do tego wszystkiego podejść? :))
      • chris1_gazeta Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie 08.07.02, 21:10
        Ola, czy możesz podać więcej szczegółów na temat Twojego mini wywiadu? Może
        wtedy uzyskasz odpowiedź na miarę Twoich oczekiwań.
        Ja od siebie mogę tyle dodać, że kocham to miasto mimo wielu jego wad, podoba
        mi się bo jest to miasto w którym się urodziłem, wychowałem, uczyłem i mam tu
        rodzinę i przyjaciół. Mieszkałem też w dwóch innych miejscach i zawsze
        wracałem tu z utęskieniem i radością. Trudno mi znaleść aż 10 racjonalnych
        powodów, w tej sprawie rządzą mną emocje, o innych znanych mi miejscach mogę
        się wypowiadać rzeczowo, ale gdy chodzi o Rzeszów, wtedy zawsze kieruję się
        emocjami.
        • smolikola Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie 08.07.02, 21:23
          szczegoly na temat ktorego wywiadu? tego z osobami spoza Rzeszowa? tak chris?
          moze rzeczywisie niejasno okreslilam o co mi chodzi. Po prostu kiedys, czytajac
          na rzeszowskim forum wypowiedzi roznych ludzi doszlam do wniosku ze raczej im sie
          tu nie podoba. No i tak mi sie pomyslalo, ze moze zapytam o cos co jest w tym
          miescie wartosciowe. I to nie musza byc rzeczy racjonalne, rozsadne i wywazone-
          przecież uczucia myslę graja i tu swoja role. I o tym chcialam uslyszec.

I dlatego z Tobą sie zgodze, jezeli chodzi o te emocje. U mnie tez jezeli chodzi
          o Rzeszów, zawsze duż rolę grał sentyment, jakieś przywiązanie do ludzi w tym
          mieście, do przyjaciół i Rodziny oczywiście.

A ludzi spoza mojego miasta, ktorzy czasem do mnie przyjezdzaja pytam co im sie
          tu podoba. Zazwyczaj nie jest tego wiele, ale staram sie wylapywac te dobre
          rzeczy i to jest chocby ten poziom czystosci o ktorym juz wspomnialam, to że jest
          przyjazne, nie bezosobowe, ze w pewnym sensie ma swoj klimat (np Krakusom podobal
          sie nasz Rynek i "starówka"...) , aaa że Rzeszów ma szerokie ulice i dobrze sie
          po nim jedździ autem. :)
          • chris1_gazeta Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie 08.07.02, 21:50
            dokładnie tak, myślałem, że robiłaś wywiady na innych forach.
          • Gość: K-PAXian Re: 10powodów dla których warto zostać w Rzeszowie IP: *.ny325.east.verizon.net 17.08.02, 05:51
            Cóż...
            Wszedłem na tą stronkę mając nadzieję znaleźć mnóstwo powodów, dla których
            warto zamieszkać w tym mieście. Znalazłem mnóstwo powodów, dla których nie
            warto w nim zostać.
            Wyjątkowa moim zdaniem jest przede wszystkim wypowiedź smolikoli, która
            potrafiła dostrzec naprawdę duże atuty tego miasta.
            Ja uważam że Rzeszów jest miastem dużo życzliwszym niż wiele innych miast,
            które miałem okazję poznać. Ludzie są bardziej otwarci i życzliwi.
            Tutaj poznałem też bardzo wspaniałą kobietę i wiem że nigdzie indziej takiej
            osoby nie znalazłbym.
            Natomiast co się ma zdecydowanej większości pozostałych wypowiedzi, to "ostatni
            ptak, który robi na własne gniazdo".
      • Gość: orky Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 62.233.183.* 04.08.02, 12:45
        smolikola napisała:

> Hej tu Olinka. Ja zapytalam tylko czy jest cos wedlug Was po co moznaby
        zostac
        > w
        > tym miescie... A tu sie taka dysputa religijno- polityczna (?) zrobila ze
        hej..
        > .
        > Czy kazdy powod jest dobry zeby sobie pogadać? Wyladowac sie, wykrzyczec
        swoja
        > frustracje? Bez przedsady. Chyba tylko jedna odpowiedz na temat sie tu
        znalazla
        > .
        > czyzbyscie nie rozumieli pytania? :)
        >
        > No nic. Dla mnie interesujace jest to jak postrzegaja moje miasto ludzie z
        inny
        > ch
        > miejsc. Np czesto twierdza za Rzeszow jest miastem czystym, ze jest tu lepsze
        > powietrze... A ja sobie cenie, ze aby przejechac na drugi koniec miasta
        > potrzebuje nie 1,5 h ale 20 minut... że Rzeszow jest na tyle maly że
        wychodzac
        > do
        > knajpy mozna spotkac kogos znajomego, ale i na tyle duzy, że jak chcesz kogos
        > nowego poznac to sie da.
        >
        > I moze watro spokojniej do tego wszystkiego podejść? :))

Popieram... jestem z Krakowa ale znam bardzo dobrze Rzeszow ;) i chcialbym tam
        mieszkac, sa tutaj inni ludzie niz w Kraq bardziej zyczliwi .. i wogole..
        pozatym miasto jest bardziej spokojniejsze od krakowa... choc zauwazylem ze sie
        i u was zaczelo... stawianie hipermarketow itp. ehh.. oby to nie zepsulo uroku
        rzeszowa...

Pozdrawiam
      • Gość: kaolia Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 18:52
        ehh...
        Nie chce tu tworzyc zadnych wywodow religijnych, ale zdecydowanie dzialalnosc
        kosciola ma duzy wplyw na nasz region, nie bede mowic, ze zly lub dobry bo to
        roznie z tym bywa. Jesli chodzi o odpowiedz na to pytanie jest podobnie - sa
        rozne za i przeciw, dobre i zle strony mieszkania w rzeszowie etc.
        Wedlug mnie sa dwa wyjscia dla idealistow i dla oportunistow.
        - dla idealistow: wyjezdzamy na ok 5 latek aby zdobyc jak najwyzsze, jak
        najlepsze i wogole naj... wyksztalcenie (najlepiej na UW, UJ lub SGH)po czym
        wracamy do naszej malej ojczyzny - RZESZOWA i pracujemy, pracujemy, pracujemy
        (zupelnie jak w epoce pozytywizmu - praca calego narodu prowadzi do
        wzbogacenia , wolnosci i ogolnego szczescia w ojczyznie) aby byc np.
        najbogatszym przedsiebiorca w regionie, dzieki czemu bedzie mozna zawalczyc o
        stolek -powiedzmy na poczatek skromniutko- radnego. Chcac zostac tym radnym
        organizujemy kampanie przedwyborcza w ktorej obiecuje sie reformy,
        przeksztalcenia, inwestycje, urbanizacje, rozwoj wsi,dofinansowanie rolnictwa,
        nowe miejsca pracy, pomoc dla bezdomnych, wyzsze emerytury, wyzsze pensje,
        lepsza jakosc opieki zdrowotnej itd. - napewno tego nie znacie, prawda?
        No wiec kiedy juz zostaniemy tym radnym, jakos nie wiadomo dlaczego zapominamy
        o naszych obietnicach i siedzac juz na swoim wygodnym stolku zajmujemy sie
        nadal wlasna kieszenia odkladajac interesy naszej podkarpackiej spolecznosci
        na "jutro po obiedzie u burmistrza". I tak koncza sie losy podkarpaciego
        idealisty, ktory chcial...ale nie wyszlo.
        - dla oportunistow:a moze lepiej dla realistow: jak najszybciej stad uciekamy
        bo nic tu po nas, chyba ze chcemy zwiekszyc procent bezrobotnych w regionie.
        To chyba koniec moich wywodow , wspomne jednak jeszcze, ze ja zaliczam sie
        raczej do tych myslacych realnie i kiedy tylko skoncze szkole srednia wyjezdzam
        stad i nie teskinie, a moze tesknie troszeczke bo jak wiadomo do DOMu zawsze
        sie teskni, a moze jestem tylko zfrustrowana 17-nastolatka i skoncze jako
        rzeszowski radny hehe... zobaczymy
    • Gość: Szatan Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.wje.com 08.07.02, 21:24

> wszystkich narzekaniach odczytanych wprost i spomiedzy wersów), że moze jest tu

Tak naprawde to mi sie wydaje ze nie ma nic interesujacego w tym Rzeszowie w
      porownaniu z duzymi bardziej interesujacymi miastami(Gdynia,Warszawa,Krakow)a nie
      wspominajac zagranicznych. Ale mozna polubic to miasto jak nie ma sie funduszy i
      warunkow na splyw.

• Gość: kataryna Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieście IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 22:12
      W Rzeszowie warto zostac bo jak sie juz z niego wyjedzie to sie bardzo bardzo
      teskni. Wiem cos o tym, niestety.

• pornogrubas Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieś 09.07.02, 16:29
        Jednym z powodów jest to, że kiedy wracam w nocy do
        domu to nie boję sie o to, że ktoś mi obije twarz. Jest
        tu bezpiecznie.
        • Gość: staszekJ Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mieś IP: *.novartis.com 10.07.02, 13:55
          pornogrubas napisał(a):

> Jednym z powodów jest to, że kiedy wracam w nocy do
          > domu to nie boję sie o to, że ktoś mi obije twarz. Jest
          > tu bezpiecznie.

Potwierdzam, ze jest bezpiecznie - to pewnie z powodu tych jeszcze wierzących.
          Kościołów, owszem, mamy raczej już dosyć (a jeszcze dwa nowe beda). Jestem za
          tolerancja - niewierzących dla wierzących i odwrotnie. Wowczas będzie w Rzeszowie
          jaśniej i nie będa z nas drwic. Wiekszość z nas żyje tu bo 'tu jest nasz dom' -
          tu nikt nam nie powie, (nietolerancyjnie) "ty jesteś obcy - wracaj do swoich.
          I my tez nie gońmy stąd nikogo - nawet jeśli jest inny (Panowie radni powinni dać
          przykład i nie przeganiać chętnych inwestorów) - Rzeszów bedzie wtedy bogatszy.

• zdzicha Nie znam żadnego... 04.08.02, 22:18
      ...powodu.

zdrv
      zdzicha
      • Gość: kai Re: Nie znam żadnego... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 12:22
        zdzicha napisała:

> ...powodu.
        >
        > zdrv
        > zdzicha

Nie tylko w Rzeszowie sklepowa ma słabe perspektywy.
    • Gość: Thaal Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 08:54
      Tych powodów dla mnie brak. Co mamy w tym "mieście"? Uczelnie znajdujące się w
      końcówkach rankingów(nie mówię o prywatnych, na które mnie nie stać), brak
      perspektyw rozwoju i godziwego zarobku, tępe społeczeństwo, dla którego święta
      katolickie są ważniejsze od państwowych, a pan papież ważniejszy od Pana
      Prezydenta.
      Bardzo dziwne miasto. Każdy chce coś zmienić, każdy nazeka, ale gdy przyjdzie
      co do czego, to we władzach miasta nadal pozostają ci sami ludzie, we władzach
      spółdzielni mieszkaniowej nadal ci sami ludzie(notabene na jej kontach jest
      kilkucyfrowa kwota, a za trzymiesięczne zaległości z zapłatą czynszu pozbawiają
      członkostwa, co jest jednoznaczne z eksmisją, natomiast nie dają jakiejkolwiek
      szansy odpracowania jakoś zaległości, poniewarz wszystkie sprawy załatwiają w
      swoim gronie(czyt. rodzina)).
      Takich tematów jest jeszcze wiele, lecz nie mam zamiaru o nich pisać dalej,
      tylko zaczynam pakować walizki.
      • Gość: kai Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 09:16
        Gość portalu: Thaal napisał(a):

> Tych powodów dla mnie brak. Co mamy w tym "mieście"? Uczelnie znajdujące się
        w
        > końcówkach rankingów(nie mówię o prywatnych, na które mnie nie stać), brak
        > perspektyw rozwoju i godziwego zarobku, tępe społeczeństwo, dla którego
        święta
        > katolickie są ważniejsze od państwowych, a pan papież ważniejszy od Pana
        > Prezydenta.
        > Bardzo dziwne miasto. Każdy chce coś zmienić, każdy nazeka, ale gdy przyjdzie
        > co do czego, to we władzach miasta nadal pozostają ci sami ludzie, we
        władzach
        > spółdzielni mieszkaniowej nadal ci sami ludzie(notabene na jej kontach jest
        > kilkucyfrowa kwota, a za trzymiesięczne zaległości z zapłatą czynszu
        pozbawiają
        >
        > członkostwa, co jest jednoznaczne z eksmisją, natomiast nie dają
        jakiejkolwiek
        > szansy odpracowania jakoś zaległości, poniewarz wszystkie sprawy załatwiają w
        > swoim gronie(czyt. rodzina)).
        > Takich tematów jest jeszcze wiele, lecz nie mam zamiaru o nich pisać dalej,
        > tylko zaczynam pakować walizki.

Nie pakuj się. Z taką znajomością ortografii w wielkim świecie też nie zrobisz
        kariery.
        • Gość: Thaal Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 11:50
          Gość portalu: kai napisał(a):

>
          > Nie pakuj się. Z taką znajomością ortografii w wielkim świecie też nie
          zrobisz
          > kariery.

ot i tutaj widać zacofanie ludzi z Rzeszowa. a wałęsa to niby umiał mówić
          poprawnie? a zdrugiej strony widziałaś/eś (nie wiem, co napisać) jakąkolwiek
          książkę matematyczną/fizyczną/informatyczną/techniczną itd. itp. napisaną w
          stylu mickiewicza lub słowackiego?
          • Gość: kai Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 12:20
            Drugim Wałęsą to ty raczej nie zostaniesz. Żeby zrobić karierę nie trzeba też
            być wieszczem. Poprawna pisownia wydeje się jednak być niezbedna.
      • Gość: Robert Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.elektron.ds.polsl.gliwice.pl 07.08.02, 16:29
        Gość portalu: Thaal napisał(a):

> Tych powodów dla mnie brak. Co mamy w tym "mieście"? Uczelnie znajdujące się
        w
        > końcówkach rankingów(nie mówię o prywatnych, na które mnie nie stać), brak
        > perspektyw rozwoju i godziwego zarobku, tępe społeczeństwo, dla którego
        święta
        > katolickie są ważniejsze od państwowych, a pan papież ważniejszy od Pana
        > Prezydenta.
        > Bardzo dziwne miasto. Każdy chce coś zmienić, każdy nazeka, ale gdy przyjdzie
        > co do czego, to we władzach miasta nadal pozostają ci sami ludzie, we
        władzach
        > spółdzielni mieszkaniowej nadal ci sami ludzie(notabene na jej kontach jest
        > kilkucyfrowa kwota, a za trzymiesięczne zaległości z zapłatą czynszu
        pozbawiają
        >
        > członkostwa, co jest jednoznaczne z eksmisją, natomiast nie dają
        jakiejkolwiek
        > szansy odpracowania jakoś zaległości, poniewarz wszystkie sprawy załatwiają w
        > swoim gronie(czyt. rodzina)).
        > Takich tematów jest jeszcze wiele, lecz nie mam zamiaru o nich pisać dalej,
        > tylko zaczynam pakować walizki.
        Jeśli chodzi o nasze uczelnie to ,,Rzeczpospolita''(mówię o gazecie) zawsze
        oceniała je możliwie jak najniżej i to bez względu na to czy są one dobre czy
        nie.Przykład Ci podam Politechniki Opolskiej.Baza naukowo dydaktyczna
        Politechniki Rzeszowskiej jest zdecydowanie lepsza niż Opolskiej a
        jednak ,,Rzeczpospolita'' tamtą oceniła lepiej w tegorocznym rankingu.Nie można
        wierzyć ,,Rzeczpospolitej''bo ona zawsze wg.mnie będzie się kierowała mitem
        galicji wschodniej.Najbardziej obiektywny jest ranking tygodnika ,,Wprost''.
        Tam PRz.jest umieszczana w ostatnich latach w okolicach środka tabeli.Według
        tego tygodnika nawet nasz uniwersytet jest lepszy od opolskiego.URz jest co
        prawda na przedostatnim miejscu ale trudno się dziwić jak dopiero co powstał.
        Pozdrawiam.
        • Gość: peraspera Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.pp.rzeszow.pl 07.08.02, 16:42
          Tak,czy owak nie stać nas na masowe migracje.Powody,dla krórych zostajemy,
          winny być kształtowane przez szanse.A tych obecne władze nie oferują.
    • Gość: Groszek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 209.66.136.* 13.08.02, 23:17
      Hmmm
      zostajac w tym miesicie mozna liczy na wiele niemilego, ja wyjechalem z rzeszowa prawie 3 lata temu i nie powiem
      tesknilem zajebiscie ale po kilku misiacach nie bycia w rzeszowie czuje sie jak turysta poddany wielu
      niedogodnosciom tego miasta np MPK, brud korki nie bede pisal o wladzy badz jak kto woli samorzadzie itd bo taki
      sobie rzeszowianiw wybrali. Najsmutniejsze jest to ze rzeszow na mapie polski stal sie kulturalna dziura do ktorej
      malo kto chce przyjezdzac (pomijam koncerty Ich troje i inne gowna)
      Mam nadizeje ze rzeszow uniknie katastrofy i zacznie inwestowac w konkretne przedsiewziecia i zacheci ludz do
      inwestowania w cos konkretnego a nie kolejne mcdonalsy i multikine bleeeee
      • Gość: Reformat Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.dami / 192.168.1.* 14.08.02, 00:37
        Gość portalu: Groszek napisał(a):

> Hmmm
        > zostajac w tym miesicie mozna liczy na wiele niemilego, ja wyjechalem z
        rzeszow
        > a prawie 3 lata temu i nie powiem
        > tesknilem zajebiscie ale po kilku misiacach nie bycia w rzeszowie czuje sie
        jak
        > turysta poddany wielu
        > niedogodnosciom tego miasta np MPK, brud korki nie bede pisal o wladzy badz
        jak
        > kto woli samorzadzie itd bo taki
        > sobie rzeszowianiw wybrali. Najsmutniejsze jest to ze rzeszow na mapie polski
        s
        > tal sie kulturalna dziura do ktorej
        > malo kto chce przyjezdzac (pomijam koncerty Ich troje i inne gowna)
        > Mam nadizeje ze rzeszow uniknie katastrofy i zacznie inwestowac w konkretne
        prz
        > edsiewziecia i zacheci ludz do
        > inwestowania w cos konkretnego a nie kolejne mcdonalsy i multikine bleeeee

Gdzie się wyprowadziłeś? Do Budziwoja? Najgłupsze t twoim poście jest koniec.
        Chodzi mi o tekst z kinem. Po pierwsze Helios to jak na razie jedyne, a nie jak
        twierdzisz kolejne multikino, a po drugie, jeżeli uznajesz to za głupia
        inwestycje to współczuję. Trzeba być naprawdę straszliwym kretynem, aby tak
        twierdzić. Pewnie wolałbyś kościół, tam zatrudnienie znajdzie kilku księży,
        organista, zakonnice. Kina, teatry są niepotrzebne, najlepiej je pozamykać.
        Takie brednie rzadko można czytać, a twój post to świetna okazja do tego.

Ale co do mcdonaldsów się zgodzę, to jest zbędne, bez tego można żyć, jednak
        kina. Takie prawdziwe powinny być ogólnodostępne.
        • Gość: groszek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.dsl.mindspring.com 23.08.02, 04:17
          niuniu
          co do kosciolow hmm ten watek zawsze wychodzi w tym miescie
          mnie on wali
          a co do multikin poczekaj 2 lata i zatesknisz za zorza
          obiecuje a gdzie mieszkam w warszawie i mam dosyc pseudoamerykanskich miast
          • Gość: Gal Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 00:53
            Gość portalu: groszek napisał(a):

> niuniu
            > co do kosciolow hmm ten watek zawsze wychodzi w tym miescie
            > mnie on wali
            > a co do multikin poczekaj 2 lata i zatesknisz za zorza
            > obiecuje a gdzie mieszkam w warszawie i mam dosyc pseudoamerykanskich miast

Warszawa - niezła alternawywa wg. mnie najgorsze miasto w Polsce
            • Gość: Wieśniak Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 191.254.4.* 09.06.03, 19:57
              Gość portalu: Gal napisał(a):

> Warszawa - niezła alternawywa wg. mnie najgorsze miasto w Polsce
              rzeczywiście wstyd się przyznawać, że się mieszka w Wawie, bo takiej ilości
              chamów na m2 nie ma nigdzie, ale podobną alergię mam na Kraq, łódź i inne
              miasta aspirujące do miana najlepszego, jak nie stolica, to królewskie lub
              filmowe, a tak naprawdę poza megalomanią obywatele nie są w stanie niczym
              zaimponować. Zdecydowanie wolę Gdańsk, Rzeszów czy Sanok.Pozdrawiam
    • Gość: Dominika mysle, ze warto IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 20:03
      1. Ma zalety stolicy wojewodztwa (urzedy, kina),
      a przy tym nie trzeba stac w korkach; mozna obejsc
      cale miasto na piechote.
      2. Nie ma duzego ruchu ani duzo ludzi - spokojnie
      mozna znalezc cichy zakatek w parku w centrum miasta.
      3. Bardzo wygodne miasto dla zmotoryzowanych. Odleglosci
      niewielkie, szerokie ulice w niezlym stanie i zawsze
      znajdzie sie miejsce do parkowania, nawet w scislym
      centrum.
      4. Jest przepieknie wypieszczony rynek - u moich
      gosci zawsze wzbudza zachwyt. Czysto, schludnie
      i ze smakiem. Ostatnio otwarte podziemia bardzo
      dodaly mu uroku.
      5. Czesc deptakowa wokol Rynku - sliczna rzecz.
      I jest bardzo duza w stosunku do wielkosci calego
      miasta.
      6. Bardzo ciekawa architektura, zwlaszcza w czesci
      staromiejskiej. Wielu moich znajomych sie zachwycalo,
      ze to takie miasto - niespodzianka. Bo zawsze znajdziesz
      cos intrygujacego za zakretem, jakis ukryty balkon,
      albo oryginalne sztukaterie w najmniej spodziewanym
      miejscu.
      7. Swiatowy Festiwal Polonijnych Zespolow
      Folklorystycznych. Nigdy nie bylam specjalna fanka
      folkloru, ale to wydarzenie jest naprawde niesamowite
      ze wzgledu na ludzi. To trzeba przezyc od wewnatrz,
      trzeba rozmawiac z tymi ludzmi, ktorzy przyjechali,
      bo sa dumni z tego, ze sa Polakami. Ok, sorry, troche
      to zalatuje patosem :-). Tak, czy inaczej - niesamowite
      doswiadczenie, naprawde. Niekonczaca sie impreza.
      8. Rzeszowskie knajpki i kawiarenki. Kazda z sympatyczna
      obsluga i przemilym klimatem. Kazda w swoim stylu.
      A jedzenie pyszne i tanie.
      9. Ogolnie zycie w Rzeszowie jest tansze niz gdzie
      indziej.
      10. Sa tam naprawde sliczne dziewczyny :-).
      11. Rzeszowskie szkoly srednie sa na zupelnie dobrym
      poziomie - stanowia calkiem niezly start na studia.
      12. Jest czysto. No dobrze, moze poza dworcem PKP.
      13. Miezkania sa tansze niz gdzie indziej.
      14. Jest bezpiecznie. Bardzo niski wskaznik
      przestepczosci.
      15. Bardzo blisko w Bieszczady i w inne gory...
      A tam mozna naprawde cudownie wypoczac. W zimie z kolei
      wypad na narty to pol godzinki samochodem... A nie cala
      noc pociagiem.
      16. Stosunkowo malo dresiarstwa. Nie wiem, czemu
      to zawdzieczac, ale w porownaniu do innych miast,
      dresow jest naprawde niewiele :-).
      17. Rzeszowskie mleczarnie maja przepyszne produkty
      mleczne, a nie da sie ich kupic poza wojewodztwem.
      18. Blisko natury, a jednoczesnie niezbyt daleko od
      cywilizacji.
      19. Duzo ladnych parkow.
      20. Bardzo dobrze zorganizowany i pelen zyczliwych ludzi
      dom kultury WDK przy Okrzei. Robia tam mnostwo wspanialych
      rzeczy, poswiecaja swoj czas na wszechstronny rozwoj
      podpopiecznych.
      21. Ludzie. To powinno byc na pierwszym miejscu.
      Zyczliwi, usmiechnieci, sklonni do pomocy. I najczesciej
      bezinteresowni.

Potwornie sie rozpisalam... :-) Przepraszam, mialo byc 10,
      ale nie moglam przestac.
      Rzeszow jest czescia mnie. Chociaz od dawna mieszkam
      daleko, czuje sie bardzo zwiazana z tym miastem.
      Do dzis zostal mi duzy sentyment
      To naprawde dobre miejsce do zycia. Duza buzka.
      • Gość: Gal Re: mysle, ze warto IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 01:35
        Z punktu widzenia "turysty" może tak ;-)
        (spróbuj jednak znaleźć prace w Rzeszowie lub załatwić coś w kilku urzędach).

P.S.
        Argument o festiwalu naprawdę mnie rozbawił - znasz może kogoś kto mieszka w Rz
        ze wzgledu na to że odbywa się tu co kilka lat festiwal ?
      • vanin Re: mysle, ze warto 30.08.02, 12:57
        Gość portalu: Dominika napisał(a):

) 1. Ma zalety stolicy wojewodztwa (urzedy, kina),
        ) a przy tym nie trzeba stac w korkach; mozna obejsc
        ) cale miasto na piechote.

Probowalas cos zalatwic z tymi urzednikami? Nie mowie juz
        nawet o jakis powaznych sprawach, bo na to potrzeba
        sporych pieniedzy na zaspokojenie ich "potrzeb", ale o
        zwyklym wyrobieniu nowego dowodu osobistego, czy prawa
        jazdy? Nie sadze. Kina? No fakt, otwarto niedawno w
        Rzeszowie nowe kino, ale mimo tego watpie zeby bylo kinem
        premierowym (dla wyjasnienia - otrzymuje kopie filmu na
        czas ogolnopolskiej premiery.) Dawniej byla takim kinem
        "Zorza" ale od paru lat juz nie jest. Poza tym ceny
        biletow... 16 zl? W Rzeszowie? I kto na to pojdzie? Nawet
        w Warszawie ceny biletow spadly do 10 zl w niektore dni.
        Teatry? Fakt sa dwa, ale czy dostarczaja naprawde tego
        czego sie od nich oczekuje? Nie sadze. Tym bardziej ze
        nie ma kto do nich chodzic. Zgadzam sie, mozna obejsc
        cale miasto na piechote. Mozna tego dokonac w 40-50
        minut, tylko po co? Od tego powinna byc skuteczna
        komunikacja miejska albo wlasny transport.

) 2. Nie ma duzego ruchu ani duzo ludzi - spokojnie
        ) mozna znalezc cichy zakatek w parku w centrum miasta.

Prawda. W towarzystwie alkoholizujacych sie meneli lub
        nastolatkow na wagarach. Zawsze rozbawial mnie tez
        argument wladz miasta o sukcesach w walce z handlarzami
        narkotykow z tzw. "Kola". Owszem, przegnali ich stamtad,
        tylko po to by zagoscili sie na scenie stojacej na Rynku.

) 3. Bardzo wygodne miasto dla zmotoryzowanych. Odleglosci
        ) niewielkie, szerokie ulice w niezlym stanie i zawsze
        ) znajdzie sie miejsce do parkowania, nawet w scislym
        ) centrum.

Zaraz, ale przeciez przeczysz sama sobie!!! Czy w punkcie
        1. nie wspomnialas o korkach? No przeciez! Powodzenia w
        poruszaniu sie po miescie, szczegolnie ulica Lwowska do
        "centrum", albo na przyklad w probach wyjazdu ze starej
        kladni na Wisloku na ulice Rejtana. No nie mowiac juz o
        pracach remontowych, ktore zawsze z nieznanego mi powodu
        zaczynaja sie o godz 12 w poludnie i trwaja do godziny
        17. Akurat w czasie najwiekszego natezenia ruchu.

) 4. Jest przepieknie wypieszczony rynek - u moich
        ) gosci zawsze wzbudza zachwyt. Czysto, schludnie
        ) i ze smakiem. Ostatnio otwarte podziemia bardzo
        ) dodaly mu uroku.

Nie wiem skad sa twoi znajomi, ale zapewne wiele swiata w
        zyciu nie widzieli. Po pierwsze, Rynek jest co chwila
        rozkopywany. Jego jedna strona od "Domu Polonii" do nowej
        plomby miedzy ulicami Matejki i Kopernika albo nie
        istnieje, albo wkrotce przestanie (popatrz na stan
        nieremontowanych budynkow). No nie mowiac juz od
        przepieknie wkomponowanej w starowke scenie, ktora
        jeszcze niedawno straszyla i mieszkancow i przyjezdnych.

) 5. Czesc deptakowa wokol Rynku - sliczna rzecz.
        ) I jest bardzo duza w stosunku do wielkosci calego
        ) miasta.

Taaak, szczegolnie te dzialajace poiki z woda na ulicy 3
        Maja... Oh, zapomnialbym ze dzialaly przez tydzien w
        trakcie Festiwalu, a jak sie ma teraz? Poza tym, jak
        wyglada kamienica w ktorej dawniej byl "Murzynek" (nie
        wiem czy jest dalej)? Kto pozwolil zeby taki koszmar
        straszyl? Konserwator zabytkow sobie, wlasciciel sobie. I
        jak zwykle nie mozna zmusic wlasciciela do naprawy stanu
        rzeczy. Zaraz w sasiedztwie (na wprost) kamienica z dwoma
        bankami, wyremontowana na poziomie ulicy. Na I p. tynk
        odrapany, straszy. Przyklady mozna mnozyc.

) 6. Bardzo ciekawa architektura, zwlaszcza w czesci
        ) staromiejskiej. Wielu moich znajomych sie zachwycalo,
        ) ze to takie miasto - niespodzianka. Bo zawsze znajdziesz
        ) cos intrygujacego za zakretem, jakis ukryty balkon,
        ) albo oryginalne sztukaterie w najmniej spodziewanym
        ) miejscu.

Patrz "Kamienica ze "Sphinxem" w poprzednim punkcie.
        Przejdz sie aleja pod Kasztanami bynajmniej nie po to by
        podziwiac widoki (kiedys byly imponujace) ale po to by
        przekonac sie jak niszczeja piekne zabytki. Na palcach
        jednej reki mozna wyliczyc w Rzeszowie interesujace obiekty.

) 7. Swiatowy Festiwal Polonijnych Zespolow
        ) Folklorystycznych. Nigdy nie bylam specjalna fanka
        ) folkloru, ale to wydarzenie jest naprawde niesamowite
        ) ze wzgledu na ludzi. To trzeba przezyc od wewnatrz,
        ) trzeba rozmawiac z tymi ludzmi, ktorzy przyjechali,
        ) bo sa dumni z tego, ze sa Polakami. Ok, sorry, troche
        ) to zalatuje patosem :-). Tak, czy inaczej - niesamowite
        ) doswiadczenie, naprawde. Niekonczaca sie impreza.

(sarkazm)Urodzilem sie po to by czekac 4 lata na kazdy
        nastepny Festiwal zespolow polonijnych.(/sarkazm) Z calym
        szacunkiem, ale ta impreza dla mieszkancow Polski nie ma
        zupelnego znaczenia, co innego dla Polonusow.
        Zastanawialbym sie nawet nad poziomem artystycznym
        festiwalu. A co do glosow, ze jest to swietna promocja
        naszego miasta... pytam.. promocja wsrod kogo? Garstki
        ludzi ktorzy zedycowali sie zyc za granica, czy 1000 osob
        w Polsce, ktore sledza informacje o Festiwalu? Wolalbym,
        aby Rzeszow kojarzyl sie i w Polsce, i zagranica z
        nowoczesnymi produktami czy uslugami. Tylko kto je tu ma
        oferowac? Kolejny hipermarket czy fast food?

) 8. Rzeszowskie knajpki i kawiarenki. Kazda z sympatyczna
        ) obsluga i przemilym klimatem. Kazda w swoim stylu.

To prawda. Lubie szczegolnie jedna: "Czarny Kot", za brak
        halasliwych, palacych nastolatkow (czesto nieletnich),
        ktore bez problemu moga kupic alkohol gdzie indziej.
        Niestety w pozostalych knajpkach, szeczoglnie w Rynku,
        bardzo czesto mozna spotkac nieciekawa klientele na ktora
        mila obsluga nie ma sposobu.

) 9. Ogolnie zycie w Rzeszowie jest tansze niz gdzie
        ) indziej.

Naprawde???? Hmm, popatrzmy... sadze ze jestes uczennica
        lub studentka, wiec bilet sieciowy na autobus kosztuje
        cie zapewne powyzej 40 zl lub wielokrotnosc tej sumy na
        semestr, bilet do kina 15 zl, piwo 5, bulka 30gr, jogurt
        1,20, papierosy (jesli palisz) pewnie okolo 5 (tego
        dokladnie nie wiem). Dla porownania wezmy Warszawe.
        Taaaak, najdrozsze miasto w Polsce, nieprawdaz? Sieciowy
        bilet miesieczny (na autobus, tramwaj, metro) 33 zl, 3
        miesieczny 89 zl. Bilet do kina dla studenta 10 zl (na
        okreslone seanse), piwo 6-8 zl (chyba ze chcesz wyjsc do
        "modnej" knajpy), bulka tyle samo, jogurt tez.
        Generalnie, zywnosc i artykulu pierwszej potrzeby sa w
        tej samej cenie lub tansze w Warszawie (wieksze
        konkurencja, m.in. ze strony hipermarketow i innych
        sklepow wielkopowierzchniowych). No dobra ale czasem
        trzeba sie tez ubrac. Wybierasz markowe ciuchy, idziesz
        po spodnie do Wranglera. O, Wyprzedaz! W Rzeszowie
        zamiast 220 zl, zaplacisz 190. Na nastepny dzien jedziesz
        do Warszawy i w pierwszym lepszym centrum handlowym te
        same spodnie kosztuje 100zl. A moglas tak zrobic od razu
        i nawet po odliczeniu biletu bylabys na plusie. Czynsz.
        Praktycznie nie ma roznicy w oplatach miedzy Rzeszowem a
        Warszawa. No moze jest taka ze za ciepla wode w Rzeszowie
        zaplacisz prawdopodobnie wiecej i jeszcze ci ja odetna na
        2 tygodnie w roku, kazac sie cieszyc ze nie na dluzej. W
        stolicy (i w innych miastach) trwa to 3 dni, i jest
        taniej. I tak dalej, i tak dalej. Gdy do tego jeszcze
        uwzglednisz roznice w ZAROBKACH to tak naprawde sie
        przekonasz, ktore miasto jest tansze. W podkarpackim
        srednia placa to prawdopodobnie okolo 1600 PLN. W
        mazowieckim 2400 PLN. Taak, zycie jest tansze w Rzeszowie...

) 10. Sa tam naprawde sliczne dziewczyny :-).

To fakt. Tyle tylko ze wiekszosc z nich jest naplywowa
        (przyjechaly na studia) i tak naprawde nie ma tu zadnej
        roznicy miedzy Rzeszowem a jakimkolwiek innym wiekszym
        miastem

) 11. Rzeszowskie szkoly srednie sa na zupelnie dobrym
        ) poziomie - stanowia calkiem niezly start na studia.

Owszem, konczylem najlepsza z nich, IV LO i dzieki temu
        wiem ja i 3/4 mojej klasy, ze nie wrocimy do Rzeszowa.
        Dobra edukacje mozna spozytkowac gdzie indziej, tam
        gdezie ja docenia a nie tam gdzie cie beda gnoili.

) 12. Jest czysto. No dobrze, moze poza dworcem PKP.

Na pewno? Rozgladnij sie wool sie
        • vanin kontynuacja 30.08.02, 13:00
          > 12. Jest czysto. No dobrze, moze poza dworcem PKP.

Na pewno? Rozgladnij sie wool siebie?

> 13. Miezkania sa tansze niz gdzie indziej.

Nie prawda. Musisz brac pod uwage zarobki ludzi. Jezeli
          zdecydowana wiekszosc z nich zarabia w granicach 1000 zl
          netto to mina wieki zanim kupia mieszkanie po 2400 zl za
          metr kwadratowy.

> 14. Jest bezpiecznie. Bardzo niski wskaznik
          > przestepczosci.

Nie rozsmieszaj mnie. Przejdz sie na Baranowke IV. A
          niski wskaznik jest dlatego, ze ludzie nie wierza iz
          policja cos moze poradzic na bandytow i nie zglaszaja
          drobnych przestepstw. Zreszta wcale im sie nie dziwie.
          Taka sama sytuacja jest w calym kraju.

> 15. Bardzo blisko w Bieszczady i w inne gory...

Zgoda, ale dlaczego nie mieszkac w Warszawie i cieszyc
          sie nie mniej urokliwymi Mazurami, albo w Poznaniu i
          wyjezdzac nad morze? Chybiony argument, jak wszystkie
          poprzednie.

> 16. Stosunkowo malo dresiarstwa. Nie wiem, czemu
          > to zawdzieczac, ale w porownaniu do innych miast,
          > dresow jest naprawde niewiele :-).

Dres nie musi nosic dresu, zeby byl niebezpieczny.
          Zreszta wszedzie noszenie dresu powoli wychodzi z mody, a
          prymitywow ci u nas (w Rzeszowie) dostatek.

> 17. Rzeszowskie mleczarnie maja przepyszne produkty
          > mleczne, a nie da sie ich kupic poza wojewodztwem.

Nieprawda. W stolicy bez problemu moge dostac znakomite
          jogurty z Sanoka. I tak naprawde nie widze roznicy miedzy
          produktami mlecznymi z Trzebowniska i Garwolina.

> 18. Blisko natury, a jednoczesnie niezbyt daleko od
          > cywilizacji.

Tak, blisko natury ale JAKZE daleko od cywilizacji!
          Argument chybiony - patrz punkt o gorach.

> 19. Duzo ladnych parkow.

Hmm, "Kolo" - mety wrocily, Plac Ofiar Getta - mety byly,
          sa i beda. Lepiej sie tam nie zapuszcza wieczorem. Planty
          nad Wislokiem - spora przestrzen, duzo ludzi z malymi
          dziecmi i dla "rownowagi" masa aroganckich nastolatkow
          pijacych alkohol w miejscu publicznym, obrazajacych
          przechodniow. Nie jest tam trudno stracic rower. Park na
          Dabrowskiego - co sie stalo z sadzawka? nie dziala i nie
          bedzie dzialala, bo po co? Lisia Gora i sciezka na
          zalewem - jeszcze nie widzialem terenu rekreacyjnego w
          tak fatalnym stanie. Nie mowie juz o samym lasku
          zasmiecanym przez spacerowiczow, ale o jakosci
          nawierzchni na sciezce wzdluz zalewu. Nowe plyty (bo cos
          lepszego byloby pewnie za drogie) nalezaloby polozyc juz
          10 lat temu.

> 20. Bardzo dobrze zorganizowany i pelen zyczliwych ludzi
          > dom kultury WDK przy Okrzei. Robia tam mnostwo wspanialych
          > rzeczy, poswiecaja swoj czas na wszechstronny rozwoj
          > podpopiecznych.

I wspaniale, tyle ze tak jest w kazdej miejscowosci.
          udzie ktorzy poswiecaja swoj czas na dzialalnosc w domach
          kultury poswiecaja sie jednakowo w kazdym takim osrodku.

> 21. Ludzie. To powinno byc na pierwszym miejscu.

Heh, to akuratnie jest temat na osobna dyskusje.

> Zyczliwi,

nie bede juz wspominal urzednikow, ale wystarczy sie
          przejsc po kilku sklepach. A wydawaloby sie ze zmiana
          ustroju wyjdzie nam na dobre. Najwyrazniej niektorym
          bezrobocie nie straszne a i wlasciciele sklepow powinni
          do nich czesciej zagladac.

>usmiechnieci, sklonni do pomocy.

Odnosze wrazenie, ze nie za bardzo sie wokol siebie
          rozkladasz. Ilekroc wracam do Rzeszowy w odwiedziny do
          rodzicow (niestety tutaj zostali) jestem podlamany
          otaczajacymi mnie twarzami. Bez jakiejkolwiek nadzie,
          ponurzy, jakby z tydzien mial nastapic koniec swiata.

> I najczesciej
          > bezinteresowni.

HAHAHAHAHA!!! Idz do pierwszego lepszego urzedu z jakas
          powazniejsza sprawa. Zobaczymy ile cie ta
          "bezinteresownosc" bedzie kosztowac. Temat tak oklepany
          na tym forum, ze az mi sie zrobilo niedobrze.

> Potwornie sie rozpisalam... :-) Przepraszam, mialo byc 10,
          > ale nie moglam przestac.

A szkoda, bo juz po pierwszym punkcie nie bylo sensu
          kontynuowac. Zaoszczedzilabys nam obojgy duzo czasu. Choc
          z drugiej strony... to chyba najdluzszy post jaki
          napisalem na Forum gazety.
          • Gość: Maciek Re: kontynuacja IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 01.09.02, 23:42
            a ja bym się z Tobą Panie Vanin nie zgodził, gdyby tak dosłownie wziąść
            wszystkie sformułowania i Twoje "cenne" uwagi to żadne miasto nie tylko w
            Polsce ale i w Europie ba na Świecie nie spełniło by Twoich wymogów. Po prostu
            cieszmy się tym co mamy. W październiku wybory prezydenckie, zapraszam ,jeśli
            jest Pan pełnoletni, do urn i może wtedy zaszczyci nas Pan swoją osobą jako
            kandydata na Prezydenta czy Radnego i zmieni Pan nas Rzeszów według swojego
            planu i zobaczy Pan jak to łatwo i prosto. Jeden głos Pan już ma:-) tylko
            jestem ciekaw czy wystarczy Panu odwagi na zmianę. CZEKAM Z UTĘSKNIENIEM
            pozdrawiam Maciek
            • vanin Re: kontynuacja 18.09.02, 01:27
              Gość portalu: Maciek napisał(a):

> a ja bym się z Tobą Panie Vanin nie zgodził, gdyby tak
              dosłownie wziąść
              > wszystkie sformułowania i Twoje "cenne" uwagi to żadne
              miasto nie tylko w
              > Polsce ale i w Europie ba na Świecie nie spełniło by
              Twoich wymogów.

Widzisz.... różnica między moją wypowiedzią a Twoją
              polega na tym, że ja się odniosłem do konkretnych
              argumentów przedstawionych przez inną forumowiczkę i
              według własnego przekonania punkt po punkcie wykazałem
              ich fałszywość. Ty natomiast nie wnosisz swoją
              wypowiedzią ani nic nowego, ani konkretnego. Ja nie widzę
              ani jednego powodu, dla którego warto w tym mieście
              zostać, ale przynajmniej potrafię pokazać dlaczego. Ty za
              to, chciałbyś dalej warzyć się w tym swoim sosie...
              Właśnie to jest problem tym miastem - brak wiary i chęci
              najakiekolwiek zmiany.

>Po prostu
              > cieszmy się tym co mamy. W październiku wybory
              prezydenckie, zapraszam ,jeśli
              > jest Pan pełnoletni, do urn i może wtedy zaszczyci nas
              Pan swoją osobą jako
              > kandydata na Prezydenta czy Radnego i zmieni Pan nas
              Rzeszów według swojego
              > planu i zobaczy Pan jak to łatwo i prosto. Jeden głos
              Pan już ma:-) tylko
              > jestem ciekaw czy wystarczy Panu odwagi na zmianę.

Twój sarkazm jest zupełnie nie na miejscu. I jeżeli Cię
              to ciekawi to owszem, jestem pełnoletni. Nie zdziwiłbym
              się nawet gdyby się okazało że brałem udział w większej
              liczbie wyborów niż Ty. A w październiku pojawię się w
              Rzeszowie po to by zagłosować na Ferenca. Przynajmniej
              ten człowiek dał się już poznać jako ktoś kto potrafi
              zrobić coś konkretnego i zrobić to SKUTECZNIE. Dla
              jasności - nie jestem członkiem SLD ani nie mieszkam na
              Nowym Mieście. Po prostu mam własny rozum, rozglądam się
              dookoła i jestem w stanie samodzielnie podjąc decyzję w
              przeciwieństwie do 90% mieszkańców tego nieszczęsnego miasta.
          • Gość: eternity Re: kontynuacja IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 11:56
            Twoja replika vanin - to było wyborne, dzieki.
          • Gość: TAR DO VANINA IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 23.02.03, 18:25
            STARY NIECHCE CIEBIE OBRAZAC ALE W POLSCE NIEMA LADNYCH MIAST NO JEDYNIE W
            KAZDYM MIESCIE MASZ TYLKO STARÓWKE LADNĄ I TO KILKA KAMIENIC A RESZTA TO
            ZADUPIE TAK SAMO JEST W RZESZOWIE TYLKO TEGO ZADUPIA JEST MNIEJ BO MNIEJSZE
            MIASTO A CO DO WARSZAWY TO TO DUŻE ZADUPIE BO NO MOZE JAK NA EUROPE TO
            NIEZADUZE MIASTECZKO ALE CO TAM TAKIEGO MASZ JAK NA PRZYKLAD W PARYZU CZY W
            LONDYNIE NO CHOCIAZ BY W 700 TYS WIEDNIU O 2.5 RAZA MIASTECZKU MNIEJSZYM OD
            WARSZAWY CO MOZE METRO CIEBIE TEZ TAK PODNIECA JAK INNYCH WIELKOMIEJSKICH
            WARSZAWIACZKÓW 4 STACJE HIEHIHEIHIE DOBRA DAM JUZ SPOKUJ NARECZKA NIEBIERZ
            TEGO DO SIEBIE ALE NAPRAWDE NIEMAMY ZNACZY JA NIEMAM Z CZEGO BYC DUMNY Z
            NASZEJ STOLICY JEZELI CHODZI O WIELKOMIEJSKOSC BO TO PRZECIEZ PROWINCJA A NIE
            WIELKOMIEJSKOSC
        • Gość: Axel Do vanin IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 25.02.03, 19:52
          TAK CZYTALEM TWOJEJ WYPOWIEDZI I TWOJEMU PODNIECENIU NA TEMAT RÓŻNICY MIEDZY
          WARSZAWĄ A RZESZOWEM ALE NIEWIEM TAKI JESTES PODNIECONY I TAK CHWALISZ TĄ
          STOLICE ALE SAM POPATRZ W WARSZAWIE TEZ ZABYTKI MOZNA ZLICZYC NA PALCACH DŁONI
          CHYBA ZE ZALICZYSZ DO TEGO "PIEKNY" PAŁAC KULTURY ALBO PIEKNA
          ARCHITEKTURA "SREDNIOWIECZNA" DWORCA HIEHIHIEHI ALBO PIEKNY STADION 10-LECIA
          NAPRAWDE PIEKNIE TAM JEST BYLEM OSTATNIO I TEZ ZAJABIOZKA WIEKSZOSC TO
          BETONOWE ZADUPIE NO OCZYWISCIE STARÓWKA ŁADNA ALE ILE TEJ STARÓWKI MASZ NO ALE
          DOBRA A CO DO KOSZTÓW TO W WARSZAWCE MASZ CZASAMI DROŻEJ NISZ NA CHAMPS
          ELISEES W PARYŻU A PRZECIEZ WARSZAWKA NIEMA PORÓWNANIA DO PRAGI CZY MOSKWY A
          CO DO PARYZA TO ZUPEŁNIE. POLECAM CI ODWIEDZIC PARYZ!!!!!A CO DO KOSZTÓW
          KOMUNIKACJI TO TEZ SUPER NOWOCZESNE TE TRAMWAJE A JAK CICHO CHODZĄ HEHIHEIHIE
          A AUTOBUSY NIEKTÓRE PEWNIE PAMIENTAJA CZASY STANU WOJENNEGO A METRO JEZELI TAK
          CIE RAJCUJE JAZDA PRZEZ 4 STACJE TO SPOKO MASZ NO I JESZCZE DODAC ZE TO
          NAJBARDZIEJ ZADŁUŻONE MIASTO W POLSCE I NAJBRZYDSZA STOLICA EUROPY ALE
          PRZECIEZ TY TWIERDZISZ INACZEJ ALE PRZECIEZ MORZESZ TAK TWIERDZIC NIKT CI TEGO
          NIEZABRANIA ALE POLECAM CI PRZEJEDZ SIE DO PARYŻA I JAK MIESZKASZ W WARSZAWIE
          TO W PARYŻU DOWIESZ SIE NA JAKIM ZADUPIU I PROWINCJONALNYM MIESCIE MIESZKASZ
          • vanin synku 21.03.03, 09:17
            Zdecyduj się jakiego nicka używasz, bo jak na razie widziałem 3 różne. Tuż nad
            lewym shiftem, masz klawisz Caps Lock. Wciśnij go i wyłącz duże litery, bo nie
            da się twoich wypocin czytać.

Gość portalu: Axel napisał(a):

> TAK CZYTALEM TWOJEJ WYPOWIEDZI I TWOJEMU PODNIECENIU NA TEMAT RÓŻNICY MIEDZY
            > WARSZAWĄ A RZESZOWEM ALE NIEWIEM TAKI JESTES PODNIECONY I TAK CHWALISZ TĄ
            > STOLICE

Najwyraźniej brakuje ci cennej umiejętności czytania ze zrozumieniem, bo w ani
            jednym przypadku nie chwaliłem stolicy. Wskazywałem jedynie na różnice pomiędzy
            cenami w Warszawie i Rzeszowie, i relacjami w zarobkach. A te wyraźnie są
            niekorzystne dla Rzeszowa.

>ALE SAM POPATRZ W WARSZAWIE TEZ ZABYTKI MOZNA ZLICZYC NA PALCACH DŁONI
            > CHYBA ZE ZALICZYSZ DO TEGO "PIEKNY" PAŁAC KULTURY ALBO PIEKNA
            > ARCHITEKTURA "SREDNIOWIECZNA" DWORCA HIEHIHIEHI ALBO PIEKNY STADION 10-LECIA
            > NAPRAWDE PIEKNIE TAM JEST

Musiałbyś mieć wiele tych dłoni. Faktem jest jednak, że bardzo wiele zabytków
            uległo zniszczeniu w czasie wojny, a obecnie rozwój miasta jest chaotyczny.

>BYLEM OSTATNIO I TEZ ZAJABIOZKA WIEKSZOSC TO
            > BETONOWE ZADUPIE NO OCZYWISCIE STARÓWKA ŁADNA ALE ILE TEJ STARÓWKI MASZ NO
            ALE
            > DOBRA A CO DO KOSZTÓW TO W WARSZAWCE MASZ CZASAMI DROŻEJ NISZ NA CHAMPS
            > ELISEES W PARYŻU A PRZECIEZ WARSZAWKA NIEMA PORÓWNANIA DO PRAGI CZY MOSKWY A
            > CO DO PARYZA TO ZUPEŁNIE.

Aż ciężko się przbić przez ten bełkot. I czemu to ma dowodzić? Jak już
            napisałem w Rzeszowie są wyższe ceny na wiele _podstawowych_ produktów czy
            usług niż w Warszawie, przy znacznie niższych zarobkach. Odpowiada ci to?
            Jeżeli tak to chyba coś z tobą nie tak.

>POLECAM CI ODWIEDZIC PARYZ!!!!! A CO DO KOSZTÓW
            > KOMUNIKACJI TO TEZ SUPER NOWOCZESNE TE TRAMWAJE A JAK CICHO CHODZĄ HEHIHEIHIE
            > A AUTOBUSY NIEKTÓRE PEWNIE PAMIENTAJA CZASY STANU WOJENNEGO A METRO JEZELI
            TAK
            > CIE RAJCUJE JAZDA PRZEZ 4 STACJE TO SPOKO MASZ

Hmm czy ty w ogóle myślisz przed napisaniem? Warszawa pewnie na komunikację
            wydaje co najmniej tyle co 1/3 budżetu Rzeszowa. A Metro? Jest krótkie, ale
            gdybyś musiał codziennie jeździć autobusem do pracy, szkoły czy na uczelnie 40
            minut przez pół miasta, to doceniłbyś te pół linii metra, którym jedziesz dwa
            razy krócej.

>NO I JESZCZE DODAC ZE TO
            > NAJBARDZIEJ ZADŁUŻONE MIASTO W POLSCE I NAJBRZYDSZA STOLICA EUROPY ALE
            > PRZECIEZ TY TWIERDZISZ INACZEJ ALE PRZECIEZ MORZESZ TAK TWIERDZIC NIKT CI
            TEGO
            > NIEZABRANIA

Fakt, zadłużenie jest duże, chociaż procentowo w stosunku do budżetu miasta
            jakieś 30%. Jeszcze daleko do granicy bezpieczeństwa w finansach publicznych,
            chociaż ty o tym nie masz najmniejszego pojęcia, ale komentujesz.

Jeżeli wskażesz mi miejsce w którym zachwycam się pięknem Warszawy, to być może
            nawet stwierdzę, że potrafisz myśleć na poziomie średniop inteligentnego
            człowieka, ale szansa na to jest bliska zeru.
    • Gość: Piotrek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.ipt.aol.com 15.09.02, 23:43
      Hmmm, może i ładne miasto ale dla ludzi bez znajomości szanse znalezienia pracy
      równe zeru. Wiem coś o tym. Miastem rządzi i układa interesy niedostępna sitwa
      kolesiów.
      Mimo to mam do niego sentyment.
    • Gość: komper Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 20:27
      Czytam to co pisza inni i sie dziwie... Kazdy ma racje!!! TAK! I wcale mi nie
      odbilo!
      Glupota wladz jest faktem, zbyt duza liczba kosciolow tez, korki, brud w
      niektorych czesciach miasta, ale i ladny rynek.
      Faktem jest, ze Rzeszow jest zadupiem, ale skoro tyle nas jest, ktorzy tak
      uwazaja, to moze kazdy cos zrobi dla tego miasta? Jezeli jestes, byles,
      zamierzasz byc mieszkancem Rzeszowa i uwazasz, ze to miasto jest zle, to pomysl
      DLACZEGO! Zapytaj samego siebie, czemu jest takie jakie jest? Moze dlatego, ze
      nic nie zrobiles/as dla niego?
      Jestem rzeszowianinem i ubolewam nad tym, bo teraz mam pewien problem - Rzeszow!
      Jestem dumny z tego, ze tu mieszkam, ale zadalem sobie takie pytanie ja Wam
      wczesniej. I stwierdzilem, ze zaluje, ze sie nie urodzilem w (np:) Krakowie,
      ale skoro sie urodzilem w Rzeszowie, to musze teraz zadbac o to miasto, a nie
      uciec z niego! Przez tyle lat wlasnie tak wszyscy uciekali i dlatego jest jak
      jest.
      Jezeli masz odwage, to zrob cos dla Rzeszowa, a nie uciekaj!

A teraz podam jeden powod, dla ktorego warto tutaj zostac, ale uwazam, ze jest
      on lepszy niz jakiekolwiek 10 innych powodow:
      W Rzeszowie warto zostac, bo zycie tutaj jest wyzwaniem. Nie dla wszystkich,
      ale dla tych, ktorzy chca osiagnac cos wiecej i nie boja sie tego zrobic w
      Rzeszowie.
      • Gość: bywalec Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 23:47
        masz stary całkowitą rację. Po co ludzie wogóle wchodzą na stronę Gazety skoro
        nienawidzą tego miasta? Czyżby interesowało ich co się w nim dzieje?
        A tak wogóle to chciałem zauważyć jedną rzecz: ludzie a zwłaszcza Polacy
        uwielbiają narzekać i to niby nie na siebie ale na wszystko wokół, na to co im
        najbliższe, na to o czym sami mogliby decydować (w dobbie demorkarcji mają
        realne możliwości) ale łatwiej oskarżać innych. I nie chcę tu powiedzieć, że
        nie wolno nikomu na ręce patrzeć bo to też byłoby ograniczanie wolności. Ktoś
        mądry powiedział, że nie należy utożsamiać wolności z bezkarnością. Nie wiem
        czy miał rację ale jak już pisze się coś publicznie to może warto byłoby
        zastanowić się po co. Nie myslcie sobie, mieszkańcy RSV, że tylko u was ludzie
        tak nienawidzą swojego domu i mieszkacie w najgorszym miejscu na świecie. A
        może wmawiają Wam, że to wasza rodzina jest najgorsza, ulica też i osiedle i
        miasto i kraj a wogóle to nędzny z nas gatunek. Może i tak ale jeśli
        faktycznie tak jest to albo to zaakceptujmy albo ruszmy ciężkie dupsko i
        zróbmy choćby najmniejszą rzecz, która to nasze nieszczęście zmieni. Może i
        nie powinienem reagować na takie teksty ale boli mnie, że ktoś robi z mojego
        podwórka syf i jeszcze mówi, że to nie on. To miasto ma wiele wad. Łatwo
        dostać wpierdol na ulicy za cokolwiek. Myślę, że co niektórym nawet by się on
        przydał... Ale dajmy spokój, nawet Warszawa, Paryż czy NY mają wady. Tak to
        już jest, że zawsze chcemy więcej i dlatego powinniśmy te wady usuwać. A
        spóbujcie pomieszkać w jakimś 10-cio tysięcznym miasteczku i co wtedy
        powiecie. Albo lepiej wybierzcie się na wieś. Nagle RSV okazuje się nie taki
        zły. I zły chyba nie jest nawet jeśli jest tylko etapem w życiu. Sam nie wiem
        czy zostanę tu czy też wyjadę (i to nie koniecznie do czegoś większego) na
        razie jestem tu i nie rozpaczam. A skoro co niektórzy rozpaczają to właśnie
        powstaje nowy most na wisłoku, niech ma swoją historię. Kamieni ci u nas
        dostatek. A jak nie to morda w kubeł albo zacznij ruszać głową a nie szczęką.
        Jak Ci się życie nie podoba to je zakończ albo zmień. I nie mów, że się nie da
        jeśli nawet nie spróbowałeś. Jak poddać się to po walce.
        • Gość: IrishMist Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 212.2.181.* 23.09.02, 01:04
          . I nie mów, że się nie da
          > jeśli nawet nie spróbowałeś. Jak poddać się to po walce.

Sprobowalam. Moze nie od tej strony co trzeba, bo, kurcze, nie dalo sie...
          • Gość: Idealista! Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.zetorz.com.pl 29.09.02, 00:11
            Hmm 10 powodów z tym nie ma problemu!
            Powód 1: Kto jak nie Rzeszowianie mają tak wspaniały pomnik(nawet w Muzeum w
            Kozłówce/Lublina(gromadzi pomniki, znaki komunizmu) takiego nie ma)
            Powód 2: Kto jak nie Rzeszowianie mają tak wspaniałe władze samorządowe, takie
            zadufane, pyszne , dbające bardziej o swój wizerunek niż o wizerunek i prestiż
            miasta!
            Powód 3: W którym mieście wygrywają ludzie - nazywani spadochroniarzami - tacy
            wspaniali, mądrzy, inteligentni - pan Wrzodak, pan Jurek(nie wiem czy to jego
            imię czy nazwisko:)
            Powód 4: W którym mieście jest tak wielce zacny uniwersytet, gdzie wszyscy mają
            wielkie głowy, a studenci chodzą z opadniętymi szczekami po wypowiedziach
            pewnych gogusiów nt. że tak to ujmę spraw życiowy (bynajmniej nie dlatego że
            powiedzieli coś mądrego)
            Powód 5: Który Nie - Rzeszowiani tak dba o pracę jak ten nie farbowany -
            prawdziwy (począwszy od pani w kiosku do pana profesora X)
            Powód 6: W którym mieście, jak nie Rzeszowie stoi bardzo duża Hala, w której
            większość imprez jakie mają sie odbyć jest odwoływana(słyszałem właśnie że
            odwołany będzie Kabareton, wcześniej impra hip hop)
            Powód 7: W którym mieście jak nie w Rzeszowie zastępuje sie ludzi
            nieodpowiadających orientacji panujących nam miłościwie włodarzy miasta i
            wojewódzctwa - przedkłada sie interes partyjny nad interesem mieszkańców (pan
            Rzońca, a pan Rybka)
            Powód 8: W którym mieście jak nie w Rzeszowie da sie większość rzeczy, spraw
            załatwić wyciągając spod stołu bądź kasiorkę, bądź legitkę SLD lub AWS
            Powód 9:W którym mieście jak nie w Rzeszowie ludzie zamierzają w przeważającej
            części głosować na LPR (obiecuje - wtedy to chyba wyemigruję z tego fajnego
            przysiółka)
            Powód 10: Kto jak nie rzeszowianie mają tak duży wybór imprez kulturalnych? W
            jakim innym mieście jest wybór pomiędzy gwizdkami, ciemnymi okularami, dresami
            w dyskotekach a już nawet nie rockotekami tylko żeby były bez dresiarni!

Ale jak na razie zostaję - bo kto jak nie my, młodzi(Młodzi duchem także:),
            możemy tą pipidówkę zmienić na coś lepszego! Będę próbował!
            • Gość: kolega Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.pp.rzeszow.pl 29.09.02, 21:13
              Gdzie indziej tak panoszą się czarni?
              • Gość: Idealista! Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.zetorz.com.pl 30.09.02, 00:51
                Gość portalu: kolega napisał(a):

> Gdzie indziej tak panoszą się czarni?

Chyba masz coś z głową stary, może to demencja starcza,kłopoty z pamięcią! Tak
                już jest widać! Nie uważasz że AWS i SLD są tacy sami - tworzą jedną wielką
                republikę kolesi! W to że czarni jak ich nazywasz rządzą miastem trudno mi
                uwierzyć(przynajmniej w takim stopniu jak sugerujesz)! Za dużo filmów kochany
                (Men in Black):). Oglądnij sobie coś innego - tak od razu to może polecę Ci
                program jednej ze stacji komercyjnej tj. TVN, bądz Polsat, bo publicznej nie
                wierzę. A dowiesz sie o co biega! Zakładam że siedzisz sobie w jakimś taki SML-
                u i wszystko gitarka bo Towarzysz Wiesław nie odmówi przysługi! Wtedy takich
                spraw sie nie dostrzega, towarzyszu Kolega!
                P.S Gratuluję elokwencji: to już kolejny twój wpis w którym zadajesz to samo
                pytanie. Na pytanie mamy:gdzie jest sól też odpowiadasz:
                Gdzie indziej panosza sie tak czarni?
                • Gość: kolega Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.pp.rzeszow.pl 30.09.02, 19:40
                  Trzeba "idealisty",żeby coś takiego wymyśleć!Brawo!
                  • Gość: Idealista! Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.zetorz.com.pl 30.09.02, 23:46
                    Gość portalu: kolega napisał(a):

> Trzeba "idealisty",żeby coś takiego wymyśleć!Brawo!

Ooo ty jednak masz kilka innych słów w swoim własnym słowniku:) Pocieszające! A
                    oto moja odp.:Trzeba być "towarzyszem" lub "kolegą" żeby tego nie widzieć:)
                    • Gość: Tony Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.sprint.ca 06.10.02, 20:39
                      Jestem bylym Rzeszowianinem i boli mnie bardzo ze my Polacy jednak potwierdzamy
                      stare przekonanie o nas ,nigdy nie potrafimy sie zgoidzic dla naszego
                      dobra ,tylko przy byle okazji znajdziemy powod aby sie klocic.Zyjac za granica
                      od ponad 30 lat ,wsrod religijnej i politycznej tolerancji ciezko jest
                      zrozumiec jak takie wlasnie sprawy ktore sa wazne dla wszystkich mieszkancow
                      bez wzgledu na wyznanie czy poglady polityczne,stwazaja przyslowiowa wieze
                      Babel.Komunisci ,katolicy,zydzi ,niwiezacy,wszyscy jestesmy ludzmi i wyglada na
                      to ze zanim mozna bedzie w Polsce w jakim kolwiek miescie powiedziec czy warto
                      tutaj zyc,trzeba bedzie wpierw wychowac spoleczenstwo tolerancji,ktore by
                      energie ktora uzywaja na zwalczanie sie,uzyli dla dobra wszystkich bez wzgledu
                      na poglady.Chcialbym sie mylic,ale watpie czy ja tego dozyje.Mimo to zycze tego
                      nam wszyskim.
                      • Gość: marysia Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 80.51.255.* 28.10.02, 21:04
                        kilka lat tem mogłabym powiedzieć, że Rzeszów jest moim ulubionym miastem, bo
                        tu się urodziłam, wychowałam, ble, ble, ble...wszystko super. Tylko w końcu
                        dorosłam. Jest to jedno wielkie bagno. Wzajemnych układów, znajomości. Wielka
                        wiocha. Znajdż tu człowieku pracę. Uczciwie, bez żadbych koneksji. Nie jesteś
                        matołem i analfabetą. Ja ci mówię, nie masz szans.Gdyby nie to, Ze jestem tutaj
                        ugotowana przez rodzinne układy, nie pozostałabym tu ani minuty. Ludzie! Jesli
                        tylko możecie uciekajcie stąd. Na Rzeszów można patrzeć przyjażnie jedynie z
                        pemnej perspektywy: wygodnego stołka lub z innego miejsca w świecie. Nie chcę
                        by moje dzieci kiedykolwiek tu zostały. Jesli trzeba będzie pojadę za nimi na
                        koniec swiata, jeśli będą potrzebowały mojej pomocy, ale mam nadzieję, że w
                        odpowiednim momencie uciekną z tego piekła.
                        • Gość: probin Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: Fosa.t8.ds.pwr.wroc.pl:* / *.t8.ds.pwr.wroc.pl 04.11.02, 23:40
                          Rzeszów się nie zmieni dopóki młodzi ludzie zamiast narzekać nie zaczną
                          działać. Trzeba sobie uzmysłowić, że pokolenie naszych rodziców wychowało się
                          za komuny i się już nie zmieni (poza małymi wyjątkami). Niestety młodzi wolą
                          gdakać tak jak starsi (czy się stoi czy się leży dwa tysiączki się należy) bo
                          to przecież wygodniejsze. Sprawa nie jest prosta (co widać po sytuacji w
                          kraju), trzeba dużymi ulagami przyciagnąć pracodawców, jeśli zmaleje
                          bezrobocie -> zwiększy się konsumpcja itd. Po za tym ważny jest też prestiż
                          uczelni niestety nie za wysoki. Sam studiuje już czwarty rok we Wrocławiu
                          (pewnie zaraz rozlegną się głosy wyjechał i się wymądrza) i nie zamieniłbym
                          tego miasta na żadne inne. Rzeszów się dusi, korki o każdej porze, chamstwo
                          kierowców niczym w Warszawie (dobrze że nowy most budują).Chcesz coś kupić,
                          zapomnij, nie dostaniesz akurat tego co chcesz, mały wybór bo nie idzie. Nie
                          dziwię się, większość ludzi wiąze ledwo koniec z końcem, aczkolwiek dlaczego
                          przed moim blokiem stoi tylko mój 16 letni maluch a reszta to paroletnie fury
                          za kilkadziesiąt tysięcy? Starczy tych dywagacji, aha jeszcze jedno, ludzie
                          weźcie się w garść i nie mówcie że wszystko przez księży, bo nie widziałem
                          jeszcze księdza który z stoi z kałaszem nad biednym ludem bożym i domaga się
                          nowego kościoła, bo to co się dzieje to zasługa waszych rodziców i dziadków, to
                          ich decyzje wpływają na to co się dzieje. A tak wogóle śmieszy mnie jak ktoś
                          kto nie wierzy i nie chodzi do kościoła chce decydować w sprawach go nie
                          tyczących, to tak jak ja katolik byłbym zainteresowany tym co się dzieje u
                          buddystów, trochę samokrytyki.....
                          • Gość: grigow Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 14:30
                            Zapraszamy więc do studiach do działania w Rzeszowie.
                            Chyba trzeba by użyć czarów, by w Rzeszowie przebić się przez głupowatą armię
                            posadowionych na stołkach przez układy i koneksje "staruszków z doświadczeniem"
                            i ich małoletnich klakierów z pustymi głowami.
                            • Gość: komper Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 15:33
                              Przebic sie mozna, tylko trzeba chciec! Ostatnio, pomimo, ze nie jestem
                              pelnoletni, znalazlem sobie prace i to dobrze platna, i nie fizyczna, i bez
                              znajomosci, czy czegos takiego! Liczy sie nastawienie do zycia, dla mnie CHCIEC
                              TO MOC!!! i zalecam takie myslenie wszystkim, a podzwigniemy z kryzysu nie
                              tylko Rzeszow, a cala nasza kochana ojczyzne - Polske!
                        • Gość: b.rzeszowianka Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.student.su.se 09.10.03, 22:31
                          Marysiu !
                          Wszedzie jest dobrze,gdzie nas brak.Dookola na calym
                          swiecie niezaleznie od populacji miejskiej sa te uklady i
                          powiazanie.Trudno jest znalezc miejsce wolne od tego.
                          Proponowalabym,aby nieco zawalczyc i nie retyrowac.
                          Rzeszow ma swoje plusy,gdyz rozwoj bedzie troche w innym
                          tempie,stad mozna jeszcze cieszyc sie chwila. Ludzie,mimo
                          pewnych wyjatkow nie sa jeszcze calkowicie zaklamani i
                          nastawieni wylacznie na korzysci, co ma miejsce w innych
                          metropoliach.Na ulicach nie musza lezec bezdomni.
                          Potrzeba tylko ludzi w zarzadzie miasta,ktorzy beda
                          posiadac wystarczajace kwalifikacje i zrozumienie
                          specyfiki miasta.
                          Strategiczne polozenie miasta powinno byc wykorzystane
                          przy exporcie co moglo by dac miastu tak potrzebne nowe
                          stanowiska pracy.
    • Gość: stasja Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.miks.uj.edu.pl 06.11.02, 15:02
      ja wyjechalam i nie żąluję, wolę wracać z sentymentem, aniżeli gnić za życia
      • Gość: leon Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.cable.mindspring.com 12.12.02, 01:26
        Nie ma 10 powodow, nie ma nawet jednego. W zwiazku z tym proponuje taki.
        Bezplatna dystrybucja Prozacu dla mieszkancow.
    • Gość: stasja Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.miks.uj.edu.pl 06.11.02, 15:42
      OK, cisza, spokój, świeże powietrze – po za tym trudności w obiektywnej ocenie
      wynikające z sentymentu (miejsce urodzenia, meldunek, rodzina); nie potrafię
      podać 10, obawiam się, czy znalazlabym 5. To i tak nic, bo znam conajmniej 10
      powodów, dla których trzeba stamtąd wiać, przy których żadna z zalet nie ma
      racji bytu. Dlaczego piszesz jeden z drugim, że jest OK i nie może być kurwa
      lepiej, skoro nie wiesz nawet, jak wsiąść do tramwaju.
      Dziwny mariaż – z jednej strony miasto alternatywne (scena niezależna, dużo
      progresywnie myślących modych ludzi), z drugiej nietaolerancja – wychodząc na
      ulicę czujesz się osaczony spojrzeniami; dewoty i materialiści zwlaszcza
      przyjezdni z malych podmiejskich dziur. Niesamowicie konwencjonalni –
      tacy "odtąd dotąd" i ani centymetra dalej. Urzędy, panie w sklepie,
      sprzedające gówno za niebotyczną cenę /wszystko pójdzie na prowincji/, banki
      szkoly z edukacją regulacją, zawężoną do minimum – no i ten Uniwerek. Na
      kazdym kroku uprzejmość oczywiście. Sztuka? Do tego potrzeba przestrzeni,
      minimum obywatelskiej obojętności. Niemożliwa do zrealizowania w miejscu,
      gdzie wszystkie panienki chociażby powielają się / bo przecież Ameryka i
      Europa/– nie wiem, czy w obawie przed wyrażeniem zewnętrznie wlasnego ja...
      Resztę trendów myślowo-artystycznych wyznacza Underground, oczywiście. Bo
      dzieciaki zeszly do podziemia i myślą,że to już underground. OK, w porzo
      knajpa, lubię siąsć i napić się piwa, ale bardziej chyba przez nostalgię,
      niżli z motywacji balwochwalczym spędem nastolatków. Kolo? Kiedyś to bylo coś,
      a tak naprawdę zawsze jabolpunk więcej, niż mniej. Co robią dziś tamci ludzie?
      Pracują, zalożyli rodziny, a co mają kurwa robić po za tym? Gdzie wyjść
      chociażby i po co? Wszelka inicjatywa jest oznaką anomalii, bo po co się
      wychylać? Psychodela; lubię przyjechać na weekend, pogrążyć się w letargu. Ale
      trwać w nim na codzień? Chyba, że masz kocie 9 żyć.

• Gość: X box Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.chicago-05rh15rt.il.dial-access.att.net 22.11.02, 17:25
        Nie ma zadnego powodu, zeby w rzeszowie mieszkac a juz na pewno, zeby
        przyjechac i zamieszkac.
        Widac na ulicach sporo ludzi co maja kase, ale nie zrobili jej w Rzeszowie,
        badzmy szczerzy - jak ktos nie mial ukladu albo nie ukradl to normalna praca
        nic sie nie dorobil. A jak juz cos dorobil to zabraklo mu z drugiej strony...

Knajpy w Rzeszowie sa dla ludzi bez wyobrazni, oczywiscie uzasadniam: prosze
        przejsc sie po ktorejkolwiek w Lodzi czy Poznaniu. Chodzi o to, ze sa to
        miejsca towarzyskie, nie sluza wiecznie do chlania jak to sie powszechnie
        czyni akurat w Rz. Nie generalizuje.

W Rzeszowie otoz nie ma parku, bulwar nad Wislokiem przyprawia mnie o
        dostojewska depresje...nic tylko sie zapic albo powiesic. Sa parki syfy -
        oczywiscie wszystko mozna zakryc brakiem pieniedzy.

Najbardziej doskwiera malomiasteczkowosc rz, ze nic nie mozna zrobic bez
        halasu, czlowiek pierdnie i pol miasta wie.

O wielkosci miasta decyduje to, co mozna w nim robic nawet jak nie ma sie za
        duzo pieniedzy, juz Balzac odkryl to w Paryzu.

Ja poza tym jestem koneserem kultury, a tej nie ma w tym XlX wiecznym miescie.

Powod zeby zostac to faktycznie bezpieczenstowo i cisza, ktora po pewnym
        czasie przemienia sie w nude. Wszechdopadajaca nude co zabiera nawet resztki
        okruszkow energii. Tej pozytywnej.

• Gość: kolo Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 17:24
      Mieszkałem i pracowałem w kilku miastach w Polsce ale w żadnym mieszkający tam
      ludzie nie narzekali na swoje miasto tak bardzo jak większość wypowiadających
      się, mimo iż w większości z tych miast nie prezentuje się ani lepiej pod
      względem gospodarczym jak i innym w stosunku do Rzeszowa (dodam iż mieszkałem w
      miastach mających dużą renomę). Przykre to jest ale jezeli ludzie do szczęścia
      potrzebują knajpek i dziewiętnastowiecznych kamienic to tak chyba już będzie bo
      Rzeszów ich już nie będzie miał.
      • Gość: Maciek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 11:06
        Dokładnie Kolo najlepiej jest tylko narzekać narzekać i narzekać!!! Jejku jeśli
        Wam tak źle to proszę wyprowadźcie się do innych miast i zobaczycie czy w
        innych miastach jest tak fenomenalnie. Jeśli Wam się coś nie podoba, uważacie
        że jest za mało imprez proszę zaanagżujcie się i zoorganizujcie i zobaczycie
        jakie to proste i łatwe Powodzenia
        • Gość: Rychu Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.bj.uj.edu.pl 21.02.03, 11:22
          Czesc!
          Ludzie, ale wy narzekacie na swoje miasto!!!
          Bardzo tym narzekaniem mu szkodzicie. Nie widzicie tego?
          Rychu z Przemysla
    • Gość: ccv Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 15:37
      Od jakiegoś czasu to miasto mnie dołuje spotykaj mnie tu same przykrości a
      najgorsze jest to że jak byłem w innym kraju było mi znacznie lepiej
      • Gość: Maciek Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 10:32
        No to jak tak bardzo Ci się podobało w innym miejscu to wyjedź!!! pozdrawiam i
        3mam kciuki aby Twój wyjazd doszedł do skutku
        • Gość: Dinn Bardzo ładne miasto !! IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 25.02.03, 20:26
          RZESZÓW MOIM ZDANIEM BARDZO ŁADNE MIASTO SĄDZE TAK NIE DLATEGO ŻE TU MIESZKAM
          ALE POPROSTU MIASTO SIE ROZWIJA MAMY BARDZO ŁADNA STARÓWKE CORAZ WIĘCEJ
          WYŻSZYCH SZKÓŁ I STUDENTÓW PRAWIE 70-TYŚ JAK NA 200-TYŚ MIASTO TO NIEZŁY WYNIK
          JEST DOSYC TANIO CHOCIAZ ZAROBKI MOGŁY BY BYC TROSZKE WIĘKSZE ALE NIEOSZUKUJMY
          SIE W CAŁEJ POLSCE JEST BEZNADZIEJNIE Z ZAROBKAMI. W TYM MIESCIE JEST MIŁA
          ATMOSFERA CZUJE SIE TUTAJ BARDZO DOBRZE. A JESZCZE JEDNO DO VANINA STARY
          WYBIERZ SIĘ KIEDYS DO PARYŻA TAM ZOBACZYSZ DO JAK DUŻEGO ZADUPIA ZALICZA SIE
          WARSZAWA !!!!!!
          • vanin Re: Bardzo ładne miasto !! 21.03.03, 00:17
            Gość portalu: Dinn napisał(a):

> RZESZÓW MOIM ZDANIEM BARDZO ŁADNE MIASTO SĄDZE TAK NIE DLATEGO ŻE TU MIESZKAM
            > ALE POPROSTU MIASTO SIE ROZWIJA MAMY BARDZO ŁADNA STARÓWKE CORAZ WIĘCEJ
            > WYŻSZYCH SZKÓŁ I STUDENTÓW PRAWIE 70-TYŚ JAK NA 200-TYŚ MIASTO TO NIEZŁY
            WYNIK
            > JEST DOSYC TANIO CHOCIAZ ZAROBKI MOGŁY BY BYC TROSZKE WIĘKSZE ALE
            NIEOSZUKUJMY
            > SIE W CAŁEJ POLSCE JEST BEZNADZIEJNIE Z ZAROBKAMI. W TYM MIESCIE JEST MIŁA
            > ATMOSFERA CZUJE SIE TUTAJ BARDZO DOBRZE.

>A JESZCZE JEDNO DO VANINA STARY
            > WYBIERZ SIĘ KIEDYS DO PARYŻA TAM ZOBACZYSZ DO JAK DUŻEGO ZADUPIA ZALICZA SIE
            > WARSZAWA !!!!!!

W Paryżu byłem kilka razy, podobnie jak w paru innych miastach od Warszawy i
            widziałem różnice. Tyle tylko, że pomiędzy Warszawą a Rzeszowem jest jedna
            kolosalna różnica, której nie jesteś w stanie zniwelować. Do Warszawy
            przyjeżdżają ludzie przedsiębiorczy, któzy chcą coś zrobić i mogą to zrobić w
            Warszawie. W Rzeszowie nikt nie ma szans na rozpoczęcie czegoś wartościowego,
            bo od razu setka innych zakompleksionych buraków będzie go chciała zniszczyć.
            • Gość: Dinn Rzeszów bardzo ładne miasto IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 05.04.03, 11:37
              "Do Warszawy
              przyjeżdżają ludzie przedsiębiorczy, któzy chcą coś zrobić i mogą to zrobić w
              Warszawie"

Vanin niezgodze sie z Twoją opinią moze zaistniejesz ale tylo w Warszawie a
              jeżeli chcesz zaistniec w Europie to proponuje ci przenies sie do Paryża tak
              jak Roman Polanski,znane polskie modelki, poeci, malarze mozna by było tak
              wymieniac. Warszawa w Europie sie nieliczy i to jest fakt Europejczycy wiedzą
              gdzie leży Warszawa ale tylko wtedy gdy oglądaja prognoze pogody bo tak to
              nawet niewiedzieli by gdzie to jest i to jest fakt
              pozdrawiam
              • Gość: komper Re: Rzeszów bardzo ładne miasto IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 15:48
                Obaj nie macie racji! Jesli chce zaistniec w Europie, czy Swiecie wcale nie
                musze mieszkac w Rzeszowie, Warszawie, Paryzu, Waszyngtonie, Nowym Jorku,
                Londynie, Pradze, Moskwie, Pekinie, czy Bog wie jakim jeszcze duzym miecie...
                Moge mieszkac w Pcimiu Wielkim, a nawet Malym, wazny jest PRODUKT! I na tym
                polega kapitalizm, ze rynek zweryfikuje produkt, a nie miejsce jego (produktu)
                pochodzenia. Prezentowane przez Was stanowisko, ze miejsce prowadzenia
                dzialalnosci gospodarczej jest kluczem do sukcesu, jest jedna z najglupszych
                rzeczy jaka ostatnio uslyszalem/przeczytalem...
          • Gość: bistro Re: Bardzo ładne miasto !! IP: *.prz.rzeszow.pl 29.09.03, 12:58
            Zgadzam sie, ze Rzeszow mimo wladzy panow w czarnych sukniach jest
            milym miastem, a bedzie jeszcze lepiej. Potrzebna zmiana pokolen i otwartosc
            na swiat, wtym na wschod, mamy juz czego sie uczyc od rosjan.
            Ale nie tak szybko niestety, moze nasze dzieci jednak taki Rzeszow juz zobacza,
            ggdzie zamiast kosciola bedzie wybudowany park rozrywki.
    • Gość: rz Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.man.rsk.pl 28.02.03, 12:32
      nie widze ani jednego powodu - przykre ale prawdziwe - przynajmniej z mojego
      pkt widzenia
    • Gość: pniak Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.dnet.pl / 10.194.4.* 20.03.03, 18:27
      1) W tym mieście się urodziłem,
      2) W tym mieście do szkół chodziłem,
      3) W tym mieście dojrzewałem,
      4) W tym mieście kochałem,
      5) W tym mieście pracowałem,
      6) W tym mieście ślub brałem,
      7) W tym mieście matkę pochowałem,
      8) W tym mieście synów mi żona urodziła,
      9) W tym mieście synów wychowałem,
      10) W tym mieście się zakochałem i pozostałem (na emeryturze)!
      PS. Przykro, że wszyscy (4 osoby) mojej rodziny zobyły wykształcenie wyższe
      poza Rzeszowem.
      • Gość: Ickx Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 18:50
        K.... co za po...... miasto !!!!! Bogu dziekuje ze tu tylko studiuje !!!!!
    • Gość: ~egon Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 01.05.03, 15:12
      Ludzie nie narzekajcie tak bardzo, trzeba samemu coś zacząć robić a nie tylko
      mówić, że inni zle robią. Co do argumentów, to rzeczywiście jest wiele przeciw
      pozostaniu w tym mieście, ale przypuszczam, że takie argumenty można znaleźć w
      każdym miejscu gdzie się mieszka. Mam parę argumentów za pozostaniem w
      Rzeszowie, i są to moje argumenty, z którymi inni nie muszą się zgadzać.
      1. Tu się urodziłem.
      2. Tu mieszkam, choć mam nadzieję, że za parę lat uda mi się przeprowadzić w
      najbliższe okolice Rzeszowa, nie dlatego, że chcę uciec, tylko dlatego, że
      Rzeszów jest jednym z najmniejszych powierzchniowo miast o takiej liczbie
      mieszkańców i w samym Rzeszowie nie ma już miejsca na rozbudowę – trzeba
      poszerzyć granice miasta.
      3. Podkarpacie jest jednym z najczystszych regionów Polski, gdzie jest
      najdłuższa średnia życia.
      4. W samym mieście, a zwłaszcza na osiedlach jest nieporównywalnie czyściej
      niż parę lat temu.
      5. Ludzie nie są tu tak zaganiani za pracą jak w innych większych miejscach
      (nie są takimi pracoholikami jak np. w Warszawie – coś o tym wiem)
      6. Co do zdobycia pracy, to rzeczywiście jest ciężko, jak w całym kraju, ale
      nie jest najgorzej, Rzeszów jest na jakimś 5-tym czy 6-tym miejscu w kraju ze
      stopą bezrobocia 10,1% (w lutym 2003), które może nie wzrośnie choćby za sprawą
      offsetu; może uda się zrealizować plan utworzenia „polskiej doliny lotniczej”
      7. Uczelnie i szkoły na dobrym średnim poziomie.
      8. Korki są jak w każdym mieście, na szczęście ruszyła budowa obwodnicy
      północnej i są w toku sprawy „północnej drogi obwodowej” wykorzystującej
      fragment przyszłej autostrady A4 pod którą są już wykupywane tereny, do czerwca
      będą zakończone sprawy dojazdu do nowego „Mostu Zamkowego”, i chodzą słuchy o
      projektach kolejnego, a może i 2 mostów – oczywiście znacznie mniejszych od
      tego nowego. Co do samych dróg, to są dużo lepsze niż np. na Dolnym Śląsku, po
      których miałem okazję jeździć – nie wliczając do nich autostrady a i po zimie
      to wszędzie jest masę dziur.
      9. Niestety jest nie dobrze jeśli chodzi o możliwości inwestowania w mieście –
      po prostu nie ma gdzie.
      10. O dziwo Urząd Skarbowy w Rzeszowie został ostatnio zaliczony przez
      przedsiębiorców z Business Center Club do grupy najlepszych w regionie i w
      kraju pod względem obsługi klientów...
      11. Rzeczywiście imprez kulturalnych jest nie za wiele, zawsze można przyczynić
      się do ich zorganizowania; może z czasem rozkręci się hala na Podpromiu.
      12. Wg statystyk jest w miarę bezpiecznie, pewnie to tylko statystyki, ale
      często chodzę późnym wieczorem po osiedlach i jakoś nic mnie nie spotkało,
      oczywiście jak się ktoś pcha tam gdzie nie trzeba to jego sprawa.
      13. Miasto ma ciekawą lokalizację, na północy w miarę równo i dużo lasów, a na
      południu coraz większe górki widoczne już z niektórych rejonów miasta.

Jeszcze pewnie można by coś popisać, ale po co, jak ktoś nie chce lubić
      Rzeszowa, to i tak go nie polubi a ja lubię to miasto i tak pozostanie. Sam
      zamierzam coś dla niego zrobić i na początek będzie to strona internetowa z
      duużą ilością zdjęć (pare setek) z Rzeszowa i okolic. Aby było lepiej trzeba
      zacząć od siebie a nie od krytykowania innych.
      Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: psycholog Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 195.117.192.* 09.05.03, 09:52
        ...jesli ktos chce uciec z miejsca, gdzie mieszka - znaczy, ze nie jest
        szczesliwy...
      • Gość: Michał Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.slocina.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 13:14
        egon
        Chętnie pomogę w tworzeniu stronki
        Też zrobiłbym coś dla miasta a nie tylko narzekał
        Szczegoly na maila
        michal@slocina.eu.org
      • Gość: Elekon Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 16:25
        Gość portalu: ~egon napisał(a):

(...)
        > Jeszcze pewnie można by coś popisać, ale po co, jak ktoś nie chce lubić
        > Rzeszowa, to i tak go nie polubi a ja lubię to miasto i tak pozostanie. Sam
        > zamierzam coś dla niego zrobić i na początek będzie to strona internetowa z
        > duużą ilością zdjęć (pare setek) z Rzeszowa i okolic. Aby było lepiej trzeba
        > zacząć od siebie a nie od krytykowania innych.
        > Pozdrawiam wszystkich

Egon daj namiar ma maila, mam pewną propozycję co do tych zdjęć i strony
        internetowej.
        pozdrowienia.
      • Gość: egon2 Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 217.96.24.* 03.10.03, 14:11
        mam te sama ksywe, ale nie tylko dla tego sie z Toba zgadzam. Powiem krotko,
        masz 100% racji, a nawet znalazlbym jeszcze kilka argumentow, niestety nie mam
        czasu by je przedstawic. Pozdrawiam.
    • o666o Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie 03.05.03, 19:35

> wszystkich narzekaniach odczytanych wprost i spomiedzy wersów), że moze jest
      tu
      >

DWORZEC PKS - JAK NA WSI ! TO JEDEN Z POWODÓW
    • Gość: Trish Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: srv1:* / 10.0.42.* 15.05.03, 14:47
      kazdy chce sie wyrwac z wlasnego miasta bo uwaza ze zycie w nim jest strasznie
      nudne, myslicie ze jak sie wyrwiecie z rzeszowa i zamieszkacie powiedzmy w
      Bydgoszczy czy gdziekolwiek indziej to bedzie wam lepiej? Po roku wam sie
      znudzi i zapragniecie wrocic. Nie doceniacie tego co macie. Nie jestem
      mieszkanka Rzeszowa ale podziwiam niektorych ludzi z tego miasta (i nie tylko z
      tego) ktorzy nie mysla tylko o sobie tak jak wy tylko roba cos dla innych.
      Siedzicie przed kompami i mowicie ze nie ma co robic ze w miescie jest nudno.
      Niewiem moze slyszeliscie ze to wlasnie w waszym miescie jest STORAT? Ludzie z
      tego stowarzyszenia wlasnine robia cos dla innych. Jesli nie macie co robic to
      zgloscie im swoja chec pomocy. Ale nie po co najlepiej jest narzekac...i
      wyrywac sie gdzie indziej zamias usiasc i dobrze zorganizowac sobie czas.
    • grog Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie 15.05.03, 16:28

>
      m.in. dlatego, ze watek o ambitnym temacie ma juz 100 wpisow:))
    • Gość: eli Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.res.pl / 10.1.2.* / *.res.pl 17.05.03, 11:59
      Rodowici rzeszowianie bardzo zyskuja, przy bliższym poznaniu. Tylko bardzo
      długo to trwa, zanim kogos polubia i uznaja za swojego człowieka. Może dlatego
      utarła się opinia, że jest to miasto nie zabardzo przyjazne przyjezdnym.
    • Gość: DODO Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: *.tele2.pl 15.08.03, 02:12
      POPROSTU RZESZÓW JEST GENIALNY !!!
      • Gość: MARTIN Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie IP: 80.51.255.* 15.08.03, 20:59
        Gość portalu: DODO napisał(a):

> POPROSTU RZESZÓW JEST GENIALNY !!!

ZGADZAM SIE W 100% !!!
    • o666o Re: 10 powodów dla których warto zostać w tym mie 19.08.03, 05:03

> wszystkich narzekaniach odczytanych wprost i spomiedzy wersów), że moze jest
      tu
      >

WARTO WARTO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka