Dodaj do ulubionych

Samobójstwo liceaslity

IP: *.osk.enformatic.pl 11.06.05, 15:54
Słyszał ktoś coś na ten temat ostatnimi dniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: magda.p. Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.osk.enformatic.pl 11.06.05, 20:20
      Chodzi CI o zabójstwo licealisty z Zespołu Szkół Ekonomicznych na
      ul.HoffmanoweJ? Prawdopodobnie ś.p. uczen tamtej szkoły powiesił się ...
      Powodem miały być jego złe oceny na świadectwo oraz powtarzanie klasy ...
      • Gość: malpa73 Re: Samobójstwo liceaslity IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 11.06.05, 21:57
        samobojstwo to najgorszy bol dla bliskich i nikomu nie zycze tego przezyc.Moj
        chlopak to zrobil rok temu i to siedzi we mnie do tej pory mimo ze mam juz nowe
        zycie.
        • Gość: uczennicaZSE Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.osk.enformatic.pl 11.06.05, 22:13
          Matko, to straszne. Chodziłam do tej sazkoły. W tym roku ją skończyłam. Szkoda,
          że nikt wcześniej nic nie zauważył i nie pomógł mu. Przecież chłopak w jednej
          chwili nie mógł tak zgłupieć.
          Poza tym, wszystko można naprawić, czyżby nauczyciele nie dali mu sznasy
          poprawy złych stopni?
          • Gość: magda.p Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.osk.enformatic.pl 12.06.05, 12:14
            Tak To straszne. Nauczyciele na pewno dawali mu szanse na poprawienie ocen ale
            chłopak nie wytrzymał psychicznie , mogł też mieć inne powody aby popełnic
            samóbosjtwo nikt do konca nie wie co było tego przyczyną ...
            Szkoda że w tym momencioe załamania tego chłopaka nie było przy nim nikogo i
            nikt mu nie pomógł ... może by się to tak nie skonczyło ...
            • Gość: matka Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:56
              A dlaczego nikt nie bierze pod uwagę, że na pewno nie otrzymywał wsparcia w
              rodzinie???? Przede wszystkim rodzice powinni pierwsi mu pomóc? Od czego byli?
              Chyba ,że rozmawiali z nim, jak na tej reklamie w tv, z nad gazety? Szkoła uczy,
              rodzina wychowuje i wspiera!!
              • adam_west Re: Samobójstwo liceaslity 12.06.05, 18:32
                nieno ludzie... też kończyłem tą szkołę i mogę powiedzieć że naprawdę tam nie ma
                nic trudnego. przecież materiał na lekcjach jest tam ograniczony do niezbędnego
                minimum, a i ludzie tam uczący się nie mają jak się chwalić późniejszym tokiem
                edukacji - w wiekszości sa to studa zaoczne na prywatnych uczelniach.

chłopaka szkoda, nie powinno się w taki sposób rozstawać ze światem w tak młodym
                wieku, ale nie wolno o to obwiniać szkoły (szczególnie tej), bo to nie ma
                sensu.. trzeba spojrzeć na całokształt.... może to w jakimś stopniu odpowie
                dlaczego do tego doszło...
    • morse Re: Samobójstwo liceaslity 12.06.05, 17:48
      samobojstwo nie jest dobrym sposobem rozliczania sie ze społeczeństwem.
      • Gość: KTOŚ Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.osk.enformatic.pl 12.06.05, 18:38
        Następny licealista skoczył z 11 piętra.Może wszyscy powinni sie zastanowić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka