Gość: ren IP: *.osk.enformatic.pl 11.06.05, 15:54 Słyszał ktoś coś na ten temat ostatnimi dniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda.p. Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.osk.enformatic.pl 11.06.05, 20:20 Chodzi CI o zabójstwo licealisty z Zespołu Szkół Ekonomicznych na ul.HoffmanoweJ? Prawdopodobnie ś.p. uczen tamtej szkoły powiesił się ... Powodem miały być jego złe oceny na świadectwo oraz powtarzanie klasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa73 Re: Samobójstwo liceaslity IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 11.06.05, 21:57 samobojstwo to najgorszy bol dla bliskich i nikomu nie zycze tego przezyc.Moj chlopak to zrobil rok temu i to siedzi we mnie do tej pory mimo ze mam juz nowe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennicaZSE Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.osk.enformatic.pl 11.06.05, 22:13 Matko, to straszne. Chodziłam do tej sazkoły. W tym roku ją skończyłam. Szkoda, że nikt wcześniej nic nie zauważył i nie pomógł mu. Przecież chłopak w jednej chwili nie mógł tak zgłupieć. Poza tym, wszystko można naprawić, czyżby nauczyciele nie dali mu sznasy poprawy złych stopni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda.p Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.osk.enformatic.pl 12.06.05, 12:14 Tak To straszne. Nauczyciele na pewno dawali mu szanse na poprawienie ocen ale chłopak nie wytrzymał psychicznie , mogł też mieć inne powody aby popełnic samóbosjtwo nikt do konca nie wie co było tego przyczyną ... Szkoda że w tym momencioe załamania tego chłopaka nie było przy nim nikogo i nikt mu nie pomógł ... może by się to tak nie skonczyło ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:56 A dlaczego nikt nie bierze pod uwagę, że na pewno nie otrzymywał wsparcia w rodzinie???? Przede wszystkim rodzice powinni pierwsi mu pomóc? Od czego byli? Chyba ,że rozmawiali z nim, jak na tej reklamie w tv, z nad gazety? Szkoła uczy, rodzina wychowuje i wspiera!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Samobójstwo liceaslity 12.06.05, 18:32 nieno ludzie... też kończyłem tą szkołę i mogę powiedzieć że naprawdę tam nie ma nic trudnego. przecież materiał na lekcjach jest tam ograniczony do niezbędnego minimum, a i ludzie tam uczący się nie mają jak się chwalić późniejszym tokiem edukacji - w wiekszości sa to studa zaoczne na prywatnych uczelniach. chłopaka szkoda, nie powinno się w taki sposób rozstawać ze światem w tak młodym wieku, ale nie wolno o to obwiniać szkoły (szczególnie tej), bo to nie ma sensu.. trzeba spojrzeć na całokształt.... może to w jakimś stopniu odpowie dlaczego do tego doszło... Odpowiedz Link Zgłoś
morse Re: Samobójstwo liceaslity 12.06.05, 17:48 samobojstwo nie jest dobrym sposobem rozliczania sie ze społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Samobójstwo liceaslity IP: *.osk.enformatic.pl 12.06.05, 18:38 Następny licealista skoczył z 11 piętra.Może wszyscy powinni sie zastanowić? Odpowiedz Link Zgłoś