Dodaj do ulubionych

WYBÓR OTWARTEGO FUNDUSZU EMERYTALNEGO

IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 19:21
Chętnie doradzę osobom,które dostały ponaglenia z ZUS-u odnośnie wyboru obowiązkowego OFE.
Obserwuj wątek
    • Gość: Natasza Re: WYBÓR OTWARTEGO FUNDUSZU EMERYTALNEGO IP: *.osk.enformatic.pl 20.06.05, 22:01
      no własnie przyszło mi jakieś pismo z ZUS-u pracuje od 4 miesiecy i nie wiem o
      co chodzi w tym piśmie nie znam sie na tym. straszny bełkot. moze mi ktos w
      jakis prosty sposób wytłumaczyć o co chodzi?
      • Gość: Anna Re: WYBÓR OTWARTEGO FUNDUSZU EMERYTALNEGO IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 07:21
        Każda osoba która rozpoczęła pierwszą pracę musi-zgodnie z obowiązującym prawem-w ciągu 7 dni wybrać Otwarty Fundusz Emerytalny,na który ZUS będzie kierował część składki emerytalnej odprowadzanej przez pracodawcę.Osoby które tego nie zrobiły-otrzymują przypomnienie od ZUS.Jezeli nie dokonają wyboru-zostaną wylosowane.Warto wybrać samemu,ponieważ funduszy jest kilkanaście.Jestem licencjonowaną przedstawicielką funduszu PZU ZŁOTA JESIEŃ,jeżeli jesteś zainteresowana podpisaniem umowy z naszym funduszem i uzyskaniem szerszych informacji - skontaktuj sie: bsubezpieczenia@wp.pl.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka