monikabytow 16.06.08, 15:28 Moja czteromiesięczna córeczka ma kaszel, raczej mokry, nie jest to do końca suchy kaszel, taki duszący...nie wiem jak to opisać. Byłyśmy u lekarza ,zapisał flavamed i wit.C Co mogę jej podać z homeopati?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marciszonka Re: kaszel u niemowlaka 16.06.08, 16:04 Syrop Stodal, po 1/3 łyżeczki jak zakaszle i popatrz, czy działa. Nie opisałaś dokładnie objawów, więc nie wiem jaki pojedynczy. Apetyt, poty, pragnienie, odrywanie - takie rzeczy. A jeszcze idealnie by było po czym kaszle więcej a kiedy się wycisza. Odpowiedz Link
monikabytow Re: kaszel u niemowlaka 16.06.08, 16:09 Dziękuję za odpowiedź Mała kiedy śpi to nie kaszle, tylko jak się obudzi, średnio co 10-15min. zakaszle, tak jakby się czymś zakrztusiła, apetyt ma jak zawsze (6,5kg- 3,5 m-ca)pije tylko pierś, nic innego nie chce- o butli to nawet nie myśli! średnio je co 3godz. nie ma gorączki, tylko kicha i tak jakby miała sapkę... ale z noska nic nie leci. Odpowiedz Link
monikabytow Re: kaszel u niemowlaka 17.06.08, 10:55 to ja myślę, że Ty tu do mnie z dobrą radą , a tu niespodzianka...!! Mała ma taki jakby odrywający się już ten kaszel- ciekawe jak długo potrwa?? Daję jej oscilo, no i flavamed... pozdrawiam Odpowiedz Link
5_monika Re: kaszel u niemowlaka 17.06.08, 13:28 oscillo nie ma sensu podawać w tej chwili flavamed zobacz czy działa, bo może być tak, że cały czas "napędza " ten kaszel.A nie jest to lek konieczny. Jak napisała marciszonka: Stodal albo syrop Malia Dagomedu, po każdym ataku kaszlu. pzdr Odpowiedz Link
monikabytow Re: kaszel u niemowlaka 18.06.08, 08:24 Dzięki bardzo. Mała kaszle jakby mniej, ale od dzisiaj i tak dostaje stodal. Jeszcze raz bardzo dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam monika Odpowiedz Link
izunia3ch Re: kaszel u niemowlaka 18.06.08, 20:28 Monia ja mam Malię w domu jakby co to daj znać, a dowiozę!!!Można ją kupić u nas w tej aptece cefarmowskiej...Jak tam mała dzisiaj??? Odpowiedz Link
monikabytow Re: kaszel u niemowlaka 19.06.08, 07:20 Dzisiaj jest jeszcze lepiej i kaszel "normalnieje". W nocy Mała już nie kaszlała. Ale mnie rozłożyło! Nie mam głosu! Ślinę ledwo łykam, ale przetrwam... ;)) pozdrawiam Odpowiedz Link
5_monika Re: kaszel u niemowlaka 19.06.08, 11:55 to weź ten syrop co dziecko na utratę głosu Homeovox lub inny pojedynczy , ale nie napisałaś objawów więc spróbuj tym kompleksem Boirona Odpowiedz Link
monikabytow Re: kaszel u niemowlaka 27.06.08, 09:03 Dziękuję bardzo za zainteresowanie i udzielone mi porady. JESTESMY ZDROWI!!! Odpowiedz Link