Dodaj do ulubionych

ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!!

IP: 193.151.68.* 05.07.05, 10:21
We wczorajszych (poniedziałkowych) Super Nowosciach jest tekst pod
tytułem „Równe prawa, nierówne możliwości”, czyli o równouprawnieniu kobiet i
mężczyzn, dyskryminacji etc. Posłanka Ela Łukacijewska z Platformy bije na
głowę tą całą zakompleksioną minister Środę. Łukacijewska (która jest z
naszego województwa) jest dumna z tego, że jest kobietą, nie ma kompleksów,
dlatego nadaje się na pełnomocnika rządu ds. równego statusu kobiet i
mężczyzn. To szansa, że Podkarpacie będzie miało swojego ministra... Co o tym
sądzicie? Bowiem ja jestem jak najbardziej za.
Obserwuj wątek
    • Gość: wafel Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 195.117.241.* 05.07.05, 10:27
      Nie znam tej Pani bliżej, ale z tego co piszesz wynikałoby że się nadaje.
      • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 193.151.68.* 05.07.05, 10:30
        ja tez jej nie znam, czytem jednak prasę i twierdzę, że ona nie pierwszy raz
        dowodzi że jest kompetentna i bardzo rzeczowa, a takich ludzi w sejmie brakuje
        niestety, wybierzmy zatem takich rozsadnych i mądrych ludzi
        • Gość: lavender Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.wsiz.rzeszow.pl 05.07.05, 10:55
          faktycznie, widziałam ją raz w TV i uważam że wypowiadała się świetnie. Jest
          osobą kompetentną, bardzo rzeczową, mądrą a zarazem wyjątkowo kobiecą. Potrafi
          się odnaleźć w świecie polityki!!!!!!
          • Gość: pracuś Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:04
            Ta Kobieta zna się na polityce lepiej od meżczyzn !!!
          • Gość: free Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 80.51.180.* 06.09.05, 20:57
            up
      • Gość: nie zanm Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 13.07.05, 08:01
        nie znam tej Pani
      • Gość: ela Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:57
        a ja głosuję na Tuska
        • Gość: ela Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:13
          wybierzmy mądrych ludzi a do takich należy z pewnością P. Łukacijewska
      • Gość: sebbos Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 08:24
        no i w końcu podali listy wyborcze
        • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 193.151.68.* 20.07.05, 10:55
          cieszę się, że listy są już zaklepane. Przynajmniej skończą się wszelkie
          niedomówienia, plotki itp. A osoby na tych listach mają takie miejsca na jakie
          sobie zasłużyli!!!
          i basta!!!!
          • Gość: maja Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:08
            pewnie tak
      • Gość: hejka Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:54
        Łukacijewska jest najlepsza!!!
    • Gość: drugie ma Re: ŁUKACIJEWSKA MINISTREM ????? DLACZEGO NIE!!!! IP: 193.151.68.* 05.07.05, 11:06
      ja jestem za, bardzo za, MOŻE BĘDZIEMY MIELI MINISTRA Z PODKARPACIA
      • Gość: ela Re: ŁUKACIJEWSKA MINISTREM ????? DLACZEGO NIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:40
        zgadzam się. Jest to osoba kompetentna i odpowiednia na to stanowisko. Nasz
        kraj potrzebuje mądrych ludzi
      • Gość: elzbieta Re: ŁUKACIJEWSKA MINISTREM ????? DLACZEGO NIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 07:39
        mimo przeróżnych słyszanych i czytanych opinii do wyborów i tak pójdę. Nic mnie
        nie zniechęci
        • Gość: amaro Re: ŁUKACIJEWSKA MINISTREM ????? DLACZEGO NIE!!!! IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 13.07.05, 18:51
          ja też bym poszedł :):) no to pójdę z Wami ::):):)
    • Gość: gość Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 217.97.238.* 05.07.05, 11:37
      Nie znam Pani Łukaciejewskiej, ale uważam iż to dobry pomysł, potrzeba nam
      mądrych kobiet w polityce i w dodatku spoza układów warszawskich. Pochodzę z
      podkarpacia a obecnie mieszkam i pracuję w Warszawie, więc jestem za - trzeba
      dać szansę nowym ludziom z nowym podejściem i bez "pleców"
      • Gość: marviju Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 18:41
        No, chyba się nadaje, podobnie jak Środa lansuje się na wojującą feministkę:))
    • Gość: joanna Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:58
      W pełni zgadzam się i popieram. Pani Łukacijewska, choć nie znam jej osobiście,
      dzięki swej inteligencji, wiedzy i światopoglądowi zasługuje na miejsce w
      Rządzie i będzie nas godnie reprezentować.
    • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 193.151.68.* 05.07.05, 13:35
      cieszę się że się zgadzamy...
      • Gość: darsonik Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:30
        A ja dla odmiany tez nie znam tej pani :)
        Ale czy nie za wcześnie na obsdadzanie stanowisk w przyszłym rządzie?... Pewnie
        się nie znam na polityce. Pozdrawiam ciepło wszystkich a w szczególności
        wspomnianą "Panią Minister"
    • Gość: Lucas Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 80.51.168.* 05.07.05, 14:32
      Ja również jestem jak najbardziej za, popieram kandydature w 100%. Myślę, że ta
      kobieta poprostu sie do tego nadaje
    • Gość: ~Maciek~ Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.krak.tke.pl 05.07.05, 14:33
      mysle ze jest to dobry pomysl
    • Gość: idz... Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:46
      a pukniej sie w glowe i nie pieprz z tym podkarpaciem my podkarpacianie my
      musimy my tamto co to za kretynstwo sie zaleglo w tym rzeszowie?????
    • Gość: or Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 83.17.119.* 05.07.05, 20:03
      Pelna zgoda :)

Znam pania Ele i podziwiam :)

Gdyby nie jej upor i determinacja, w podkarpackiej Platformie juz dawno
      zagniezdzilyby sie Klaki i inne AWS-owskie mendy :)
      A tak... jest sporo nowych, uczciwych ludzi. No i trzy kompetentne kobiety na
      czele podkarpackiej PO (Lukacijewska, Kuzniar-Jablczynska, Skowronska), ktore
      nie daly sie Peziolowi (to taki platformiany Wrzodak, kolega Rokity, ktory za
      rzadow AWS byl wojewoda... opolskim)

pozdruffki!
    • Gość: mini Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.iwierzyce.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 21:40
      zdecydowanie popieram, nikt nie jest tak uczciwy jak ona, jestem zdecydowanie
      za, wbrew wszystkim oportunistom, a słyszeliście że ma zastapić ŚRODĘ
      (miniterkę) w przyszłym rządzie na jej stanowisku??????????
      • san5 Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ 05.07.05, 22:08
        Jeśli w przyszłym rządzie zostanie utrzymane stanowisko pełnomocnika ds.
        równego itd. oraz przy okazji cały ten urząd, to deklaracje PO o ograniczeniu
        administracji rządowej są wyłącznie wyborczym zabiegiem socjologicznym. Po
        Środzie nie powinna przyjść nie tylko Łukacijewska, ale też żadna następna(y)
        pełnomocnik.
        Cały ten wątek z Łukacijewską wywołany na tym forum na odległość zalatuje akcją
        na zamówienie. Nikt jej nie zna, ale wszyscy ją popierają: ochom i achom nie ma
        końca, ale w czym wyraża się ta jej kompetencja, nikt jednym słowem się nie
        zająknie. A przecież wystarczy posłuchać podkarpackich polityków w programach
        rzeszowskiej tv z Łukacijewską czy też inną Skowrońską na czele, by nie mieć
        złudzeń: są to ludzie pozbawieni elementarnej wiedzy o państwie, gospodarce,
        regionie. Jeśli nie ma się wiedzy nie ma się też poglądów. Parę zasłyszanych w
        Sejmie frazesów, parę komunałów ma czynić z nich polityków? Ministrów? Wolne
        żarty.
        • lubo_mirski Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ 05.07.05, 23:02
          "Wystarczy posłuchać podkarpackich polityków w programach rzeszowskiej tv z
          Łukacijewską czy też inną Skowrońską na czele, by nie mieć
          złudzeń: są to ludzie pozbawieni elementarnej wiedzy o państwie, gospodarce,
          regionie. Jeśli nie ma się wiedzy nie ma się też poglądów. Parę zasłyszanych w
          Sejmie frazesów, parę komunałów ma czynić z nich polityków? Ministrów? Wolne
          żarty." san5.
          90% racji - mawiał stary Żyd z Podkarpacia. Choć pani Ela ma inne, liczne
          przewagi i w plejadzie podkarpackich miernot choć nimi się wyróżnia. Od Tomaki
          np. zdecydowanie sympatyczniejsza.
          • Gość: jasio walenty Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:36
            A pan Adam i Pan poseł to już powinni sami się wycofać, dość już narozrabiali.
            • Gość: k Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: 80.51.180.* 15.07.05, 21:46
              a to dlaczego?
              • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: 193.151.68.* 16.07.05, 09:48
                wiesz, ludzie nie wierzą w coś co może być prawdą..., przecież ta kobieta po
                prostu jest dużo bardziej merytorycznie przygotowana do pełnienia tej funkcji
                niż pani środa i jest bardziej medialna, bo ma niezłych doradców
                • Gość: pracuś Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:54
                  Osobiście uważam, że Pani Poseł Łukacijewska byłaby świetnym Ministrem, dużo
                  lepszym od dotychczasowej ,,miernoty politycznej".
        • Gość: or Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: 83.17.119.* 05.07.05, 23:10
          Zauwaz jednak, ze Lukacijewska, w przeciwienstwie np. do Kuchcinskiego (PiS),
          nie jest jakims politykierem, nieudacznikiem, ktory cale zycie szuka swoich
          szans w polityce.
          Bawi sie w polityke niecale 5 lat. Wczesniej juz jednak byly ochy i achy pod
          jej adresem - wybierz sie w Bieszczady i popytaj mieszkancow gminy Cisna...
          Byla tam wojtem gminy. W samorzadach, na poziomie gminy (ten szczebel to
          najwiecej kompetencji), nie ma miejsce na politykierstwo (przynajmniej nie w
          gminach wielkosci Cisnej). Tam przede wszystkim ciezko sie pracuje...
          W polityce tez, ani razu, sie nie zeszmacila. Nie wchodzi w chore uklady.

Jesli nie doceniasz tego, twoja sprawa... Ale sprobuj wskazac kogos innego z
          lokalnych politykow, o kim z calym przekonaniem mozna powiedziec, ze cos juz w
          zyciu publicznym osiagnal i nie zeszmacil sie po drodze...
          • san5 Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ 06.07.05, 08:18
            Gdyby kwalifikacje do sprawowania urzędu wójta, burmistrza przekładały się na
            kompetencje do objęcia urzędu ministra (a niechby i rządowego pełnomocnika)
            mielibyśmy całą plejadę wójtów-kandydatów na rozmaite funkcje ministerialne.
            Wystarczy przejechać przez polskie gminy, by dostrzec ile z nich ma dobrego
            gospodarza. Czy to oznacza, że tylu z nich ma kwalifikacje do stołków
            ministerialnych?
            Przepraszam, "jakimi papierami" dobry wójt gminy Cisna - jak zapewnia Or - może
            się wykazać przy obejmowaniu stanowiska pełnomocnika ds równego statusu..... Co
            możemy powiedzieć o czteroletniej działalności parlamentarnej E.
            Łukacijewskiej, by na tej podstawie twierdzić, że to osoba z przyzwoitym
            przygotowaniem do takich funkcji? Słucham tego, co i jak mówi w rzeszowskiej tv
            E. Łukacijewska i nijak nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wiele do powiedzenia
            to ona nie ma. Miła aparycja w polityce nie może zastępować głowy.
            Chętnie poznałbym wykładnię definicji "politykierstwo" w rozumieniu Ora, bo
            zdaje mi się, że nie wie on o czym pisze.
            • Gość: or Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: 83.17.119.* 06.07.05, 20:09
              > Gdyby kwalifikacje do sprawowania urzędu wójta, burmistrza przekładały się na
              > kompetencje do objęcia urzędu ministra (a niechby i rządowego pełnomocnika)
              > mielibyśmy całą plejadę wójtów-kandydatów na rozmaite funkcje ministerialne.
              > Wystarczy przejechać przez polskie gminy, by dostrzec ile z nich ma dobrego
              > gospodarza. Czy to oznacza, że tylu z nich ma kwalifikacje do stołków
              > ministerialnych?

Jesli prace wojtow oceniasz na podstawie tego, co widzisz, przejezdzajac przez
              wioski czy gminy, to wspolczuje...
              Pogadaj ze zwyklymi ludzmi, mieszkancami tych gmin i zapytaj np., kto dostal
              ostatnio prace w urzedzie gminy, kto wygral przetarg, a komu nie udaje sie
              niczego zalatwic... I wtedy dojdziesz do tego, o czym pisala chocby nie tak
              dawno "Polityka" - samorzady oceniamy lepiej niz rzad, choc stopien korupcji,
              nepotyzmu i kumoterstwa jest w gminach (procentowo) nieporownanie wyzszy niz
              np. w ministerstwach czy organach administracji rzadowej. Czemu? Wladza bywa
              bezczelna, gdy pracuje poza zasiegiem dziennikarzy sledczych...

Co do stolkow ministerialnych... Minister przede wszystkim musi umiec
              zarzadzac. Sam przeciez nie rozstrzyga kwestii merytorycznych - po to ma
              urzednikow. Jesli ktos sprawdzil sie w zarzadzaniu czymkolwiek - czy to gmina,
              czy tez wlasna firma, to sprawdzi sie i w zarzadzaniu armia wyksztalconych w
              danym kierunku i dobrze oplacanych ludzi w ministerstwie.

> Przepraszam, "jakimi papierami" dobry wójt gminy Cisna - jak zapewnia Or -
              > może się wykazać przy obejmowaniu stanowiska pełnomocnika ds równego statusu

A jakie Twoim zdaniem papiery sa potrzebne do tego, by byc takim
              pelnomocnikiem?

> Słucham tego, co i jak mówi w rzeszowskiej tv
              > E. Łukacijewska i nijak nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wiele do powiedzenia
              > to ona nie ma.

Jesli swoje oceny i opinie ksztaltujesz tylko na podstawie tego, co widzisz w
              TV, to wspolczuje... Wiesz ilu studentow dziennikarstwa wybiera specjalizacje
              telewizyjna? Ok. 2 procent. Wiesz dlaczego? Bo telewizja zamiast informowac,
              gra na emocjach, zamiast ksztalcic, oglupia... Ale to temat na inna dyskusja.

> Chętnie poznałbym wykładnię definicji "politykierstwo" w rozumieniu Ora, bo
              > zdaje mi się, że nie wie on o czym pisze.

W definicje bawic sie nie bede.
              Ale dam przyklad... Mamy w tym roku wybory, tworza sie koalicje... I jak slysze
              o zakulisowych targach, podziale lupow i dzieleniu stolkow jeszcze przed
              wyborami itp., to rzygac mi sie chce.
              Lukacijewska jest dla mnie wzorcem super pozytywnym, bo walczyla o to, by
              rozwalic ten sposob uprawiania polityki (za co koledzy z PO ciagaja ja teraz po
              sadach partyjnych). Od srodka wygladalo to tak:
              Rok temu byly wybory na szefa podkarpackiej PO. Jeszcze przed tymi wyborami
              slysze od podkarpackich PiS-uarow, ze na pewno wygra Peziol. Ze juz wlasciwie
              Peziol z Tomaka dobili targ z Kuchcinskim (szefem PiSu na Podkarpaciu)...
              Podzielili wszystkie stolki, odswiezyli caly AWS-owski uklad. Peziol skorzystal
              z furtki, ktora dopuszczala nowych delegatow na partyjne wybory, pod warunkiem
              ze wczesniej zostali radnymi. I tak nagle, na wyborach, pojawilo sie wielu
              radnych, ktorzy nie mieli nic wspolnego z PO i przeszli tam wlasciwie na chwile.
              Wczesniej oczywiscie dopuszczono ich do podzialu lupow, podzielono wszystkie
              wazniejsze stolki.
              Lukacijewska sie wqrwila. Pracowala dzien i noc, jezdzila, przekonywala ludzi,
              walczyla, by nie dopuscic do powstania tak chorego ukladu i by - przy okazji -
              nie zniechecic do PO tych wszystkich, ktorzy pojawili sie w Platformie, bo
              wczesniej mieli dosc Kuchcinskich, Klakow, Rynasiewiczow czy Peziolow i AWS-
              owskiego stylu sprawowania wladzy.
              Udalo jej sie - takze dzieki temu, ze sama zdecydowala sie startowac (choc nie
              miala takich ambicji - wczesniej kontrkandydatem Peziola byl Kulesza).
              I co najwazniejsze - udalo jej sie, choc walczyla czysto i niczego nikomu nie
              obiecywala... Mysle, ze wszystkie te glosy poparcia tutaj, biora sie wlasnie
              stad... Ludzie wiedza lub czuja, ze w jej wykonaniu polityka nie musi byc
              bagnem.

pozdruffki!
              • Gość: POPIERACZ Re: ŁUKACIJEWSKĄ DLATEGO POPIERAM IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 21:11
                WŁAŚNIE DLATEGO JĄ POPIERAM, I ODDAM NA PANIĄ GŁOS PANI ELŻBIETO, BO NIE JEST
                PANI TAKA JAK WIELU INNYCH DZIWNYCH POLITYKÓW, TYLKO NORMALNA
              • san5 Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA 07.07.05, 14:00
                Agitujący za Łukacijewską (jak mniemam z jej komitetu wyborczego) mogliby
                lepiej przygotowywać argumenty przemawiające na jej korzyść, ponieważ naiwność
                głoszonych tu poglądów przemieszana z brakiem logiki jest zasmucająca.
                Powiadają oni np., że gdy pogada się ze zwykłymi ludźmi w gminach to można się
                dowiedzieć jaka korupcja i nepotyzm kwitnie w gminnych urzędach. Z tego powodu
                gminy oceniane są.... lepiej niż rząd, dlatego, że w gminach nie ma
                dziennikarstwa śledczego. O co chodziło autorowi (autorce) doprawdy trudno
                dociec.
                Powiadaja oni też, że minister wystarczy że zna się na zarządzaniu, bo od
                merytorycznych rozstrzygnięć są urzędnicy. A ponieważ E. Łukacijewska
                zarządzała urzędem gminy oraz gminą Cisna, więc na zarządzaniu się zna. W ten
                sposób wyszło im, że E. Łukacijewska nadaje się na stanowisko ministra.

Nie rozumieją też co oznacza mieć papiery - a jakie wykształcenie formalne ma
                kandydatka? Pamiętam, że spośród parlamentarzystów z Podkarpacia, którzy w 2001
                r. dostali się do Sejmu była w gronie posłów z wykształceniem średnim. Teraz,
                jak czytam na jej stronie internetowej, ma wykształcenie wyższe zawodowe (czyli
                jest po studiach licencjackich bez magisterum). Mandat posła połączyła więc z
                wieczorowo uzyskanym licencjatem. I takie to są "papiery" kandydatki na
                ministra.

Słucham i oglądam Łukacijewską wraz z innymi politykami Podkarpacia w tutejszej
                tv ale okazuje się, że to com usłyszał z ust Łukacijewskiej, to nie są jej
                myśli, jej słowa, zatem moja ocena braku poglądów Łukacijewskiej jest
                niesłuszna. Zostałem mianowicie ogłupiony przez telewizję, zagrano na mych
                emocjach, a na dodatek studenci dziennikarstwa nie garną się na redaktorów tv
                (z wyjątkiem 2 proc.). I jak tu z tym polemizować?

Przekonanie domorosłych komitetów wyborczych, że forum może służyć za świetny
                i, co ważniejsze, darmowy środek agitacji jest paskudne, wystawiające im oraz
                ich kandydatce jak najgorsze świadectwo.
                • Gość: POP Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 15:51
                  NAJPIERW UDOWODNIJ ŻE TO KOMITET (SAN5) A POTEM WYSUWAJ OSKARŻENIA CZŁOWIEKU, +
                  SZKODA, ŻE UWAŻASZ SIĘ ZA TAK INTELIGENTNEGO, TO BYŚ WIEDZIAŁ
                • Gość: angel Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:37
                  Pani poseł Łukacijewska posiada tytuł magistra!!!!!zapraszam na stronę
                  www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/221.htm, bo jak widzę jest Pan
                  niedoinformowany!!!!!
                  • Gość: angel Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:07
                    i co??????? straciłeś argumenty?????? san5, gdzie jesteś???????? juz nic nie
                    wymyslisz ciekawego??????
                    • Gość: angel Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:45
                      zaginął tak jak jego argumenty....
                      • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA IP: 193.151.68.* 11.07.05, 14:37
                        pani poseł ukończyła Politechnikę i ma tytuł magistra, tak dla tych, co nie
                        wiedzą
                • Gość: krasniak Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 07.07.05, 21:52
                  Tobie też brak argumentów, za poparciem swojej tezy, tylko słuchasz i oglądasz
                  i co?????? :) i nic :)
                  • san5 Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA 07.07.05, 22:57
                    No i co nie miałem racji, że wątek ten wymyślili i obsiedli ludzie z komitetu
                    wyborczego Elżbiety Łukacijewskiej. Stopień ich zacietrzewienia i zwalczania
                    jedynego głosu, który wygłasza odmienne sądy na temat ich faworytki jest tego
                    najlepszym potwierdzeniem. Różne POPY, Angele, Krasniaki i im podobni piszą
                    krótkie posty bez ładu i składu w przekonaniu, że siła inwektyw pod moim
                    adresem oraz głupoty zrównoważy siłę argumentów obalających moje tezy.

Na stronie internetowej posłanki Łukacijewskiej jest informacja, że posiada
                    wykształcenie wyższe zawodowe - w jej witrynie sejmowej, że wyższe
                    magisterskie. Nie zmienia to bynajmniej faktu, że jeśli jest magistrem, to
                    jednak po studiach zaocznych.

Na tym kończę polemikę z szanownym komitetem wyborczym Elżbiety Łukacijewskiej
                    z prośbą: staranniej dobierajcie argumenty w obronie kandydatury E.
                    Łukacijewskiej na ministra, bo choć to zadanie niełatwe, wcale nie musi
                    oznaczać, że beznadziejne. Byle nie na bezpłatnych forach internetowych, bo to
                    zwyczajnie nie uchodzi. Jak bowiem pogodzić głoszoną uczciwość kandydata, z
                    nadużywaniem tego medium do darmowej kampanii przez jej komitet.
                • Gość: or Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA IP: 83.17.119.* 08.07.05, 00:04
                  Szczerze mowiac, nie chce mi sie nawet odpowiadac na to, co napisales, san5 :>

Zamiast rzeczowej dyskusji, zaczely sie domysly. Wyjasnie ci tylko, ze nigdy
                  nie bylem czlonkiem zadnej partii i w zadnym komitecie nie pracuje.
                  Nickiem "or" podpisywalem swego czasu (bynajmniej nie anonimowe) teksty w
                  regionalnej prasie... Nie wstydze sie, kim jestem, i jakie mam poglady :> Ty
                  swoich sympatii nie raczysz ujawnic, nie wiem tez, kim jestem...

Chcac uzyc Twojej retoryki, powinienem napisac tylko, ze pewnie jestes jakims
                  totalnie niekompetentnym czlonkiem PiS-u czy LPR, ktory wykorzystujac ciemnote
                  wielu mieszkancow Podkarpacia, skacze z parti do partii, z jednego stolka na
                  drugi i dazy do zachowania status quo w lokalnej polityce, by byc
                  niezatapialnym...

Merytorycznej odpowiedzi na to, co wczesniej napisalem, nie raczyles udzielic.
                  Skrociles tylko, to co wczesniej napisalem, pomijajac wszystko, co nadawalo
                  sens mojej wypowiedzi... Dlatego trudno w tej sytuacji prowadzic mi z Toba
                  dyskusje. Jesli twierdzisz, ze glosze "naiwne" poglady, to Twoja sprawa... Moze
                  mamy inna osobowosc... moze ja jestem typem asertywnym*, Ty - bierno-
                  manipulacyjnym**. Tylko tym moge tlumaczyc Twoja zawzietosc w udowadnianiu, ze
                  Lukacijewska jest do niczego :>

pozdruffki!

* typ asertywny: ja jestem OK, inni sa OK
                  ** typ bierno-manipulacyjny: ja nie jestem OK, (bo) inni nie sa OK.
                  • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! TANIA AGITACJA IP: 193.151.68.* 09.07.05, 12:56
                    dziękuję Or za pomoc i argumentację, bo faktycznie san5 jest chyba ostro
                    zdziwaczałym politykierem, a ja wywołując temat chciałam zasugerować, że w
                    polityce są jeszcze ludzie normalni, a neistety taki np. san5 wszystko neguje,
                    sam nic nie argumentując, nie należę do partii ani komitetu wyborczego san5, i
                    dobrze, że kończysz już dyskusję na forum, bo nie masz nic ciekawego do
                    powiedzenia...
              • Gość: free Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: 80.51.180.* 07.07.05, 21:55
                Or jesteś wielki
            • Gość: POP Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 07:57
              jestem z cisnej drogi (san5), i wim co robiła pani łukacijewska, i zdecydowanie
              jest to osoba które potrafi zarządzać i prowadzić politykę, choć w niej mało
              doświadczenia, nabierze go na pewno, w rządzie potrzeba ludzi mądrych
              • san5 Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ 07.07.05, 10:12
                A ja słyszałem POPIE wypowiedź E. Łukacijewskiej w rzeszowskiej tv, że
                zarządzenie gminą nie ma nic wspólnego z polityką i że w ogóle samorządy nie są
                od polityki. To jak to pogodzić z Twoim przeświadczeniem, że "(...) potrafi
                zarządzać i prowadzić politykę".
                Z jednym się zgadzam, doświadczenia w niej mało. Ale żeby nabierała go na
                stanowiskach rządowych, z tym już zgodzić się nie mogę. Wolę bowiem, by
                doświadczeń nabywała i za ewentualne błędy płaciła nie moimi, lecz swoimi
                pieniądzmi.
                • Gość: maja Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:43
                  To w takim razie tylko starzy wyjadacze partyjni mogą rządzić tym krajem.Efekty
                  takiego rozumowania widzimy i odczuwamy na własnej skórze wszyscy.Dość już
                  politykierów!!!!!!!!!!!!!!!!! takich co to tylko przewijają się przez stołki
                  róznych urzędów a nigdy tak naprawdę nie pracowali!!!!!!!!!!!!!!!!.
                  Właśnie tacy nowi ludzie jak łukacijewska może wprowadzą coś nowego i pokażą jak
                  można rządzić SKUTECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najwyższa pora na zmiany.
                • Gość: d Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:01
                  to wtpowiedz się lepiej.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: krasniak Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 07.07.05, 21:58
              A Ty panie San5 czy przypadkiem nie jesteś jakimś kuzynem Jana Walentego
              Tomaki????? bo mi się wydaje ze tak, bo tak ostro krytykujesz
              Łukacijewską???????
        • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: 193.151.68.* 06.07.05, 07:35
          czasem wystarczy sobie zadać trochę trudu i poczytać gazety regionalne, aby
          wiedzieć kto z polityków jest coś wart, a temat wywołałam, bo uważam, że na
          Podkarpaciu nie ma zbyt wielu normalnych polityków, (a kobiet jeszcze mniej w
          polityce), a Ci niektórzy normalni, starają się jak mogą aby takim jak Ty
          (san5) normalnie się żyło na Podkarpaciu, ale cóż, tacy jak Ty (san5) tego i
          tak nie docenią... bo wolą tylko narzekać, a jak przyjdzie co do czego (np.
          wybory) to jadą na grilla z rodzinką i mają wszystko gdzieś, a do urny nawet
          nie pójdą, bo po co??????? czyż nie??????? a jeśli chodzi o kompetencje, i o
          poznanie tej osoby, to radzę poczytaj trochę gazet, od czasu do czasu tylko, to
          będziesz wiedział (san5) o kim rozmawiamy....
          • san5 Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! 06.07.05, 10:34
            Droga Marto,
            jeśli wiedzę o polityce i politykach czerpiesz z gazet regionalnych, to pytam
            się z których? Przecież tam nic sensownego na ten temat nie przeczytasz, nawet
            trudno określić jaki typ dziennikarstwa jest w nich uprawiany. Publicystyki
            politycznej jak na lekarstwo (co i tak jest eufemizmem), trudno też budować
            wiedzę na podstawie wywiadu składającego się z trzech nieskomplikowanych pytań
            i w podobnym duchu utrzmanych odpowiedziach. Dlatego słucham tego, co mówią w
            mediach elektronicznych. Powtórzę więc, że normą w polityce jest mieć pogląd na
            sprawy istotne dla kraju, regionu, polityki zagranicznej etc. i umieć go
            wyartykułować. A tego niestety nie dostrzegam w publicznych wypowiedziach
            podkarpackich polityków.
            Pisanie, że są w Podkarpaciu politycy normalni, którzy starają się jak mogą,
            aby takim jak ja żyło się normalnie, nie wykracza poza banał. Bo nawet
            panegiryki, Droga Marto, nie mogą być pozbawione sensu i logiki.
            • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: 193.151.68.* 06.07.05, 11:23
              dziekuję za uwagi, chętnie poczytam, ale uważam, że jak ktoś nie jest
              skorumpowany w tym nienormalnym świecie polityki to już jest dobrym
              człowiekiem, a ta pani taka jest, nieskorumpowana
          • Gość: jola Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:55
            • Gość: jola Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:09
              Niestety nie jest to kompetentna osoba. Przed wstąpieniem do PO była członkiem
              AWS. A nagle taka metamofoza. Jeżeli chodzi o jej wykształcenie, to może już
              skończyła wyższe studia na Politechnice, które zaczęła dwa lata temu i uzyskała
              już tytuł magista. W każdym bądź razi nie jest ani mądra ani kompetentna. Jej
              wiedza z ekonomii jest na poziomie podstawowy. Zdawanie egzaminów polegało u
              niej na odpisaniu od kogoś lub ze ściągi. Jest natomiast piękną kobietą i ma
              bardzo dobry marketing. Prasa regionalna dużo i dorze o niej pisze choć
              niestety nic dla nikogo nie zrobiłą jej jedyne osiągnięcie to mammobus. Osoby
              tak nią zachwycone zapraszam na jej strone interentową i stronę sejmową gdzie
              można poczytać o jej "osiągnięciach".
              Niestety, ludzi nie bądźcie tak naiwni, bo okażę się że na minista może zostać
              wybrana osoba, która sie umie tylko ładnie uśmiechąć.
              • Gość: dremek Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:54
                zainteresowanym podaje strone posła Kawy www.mariankawa.pl a pani Łukacijewskiej
                www.lukacijewska.pl - porównajcie.
                • Gość: help Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:30
                  faktycznie, pani poseł musi uaktualnić swoją stronę... bo myślę że wcale nie
                  mniej zrobiła
                • Gość: help2 Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:33
                  tylko, że Kawa nie będzie w nowym sejmie :):):):)
                  • Gość: eew Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:05
                    A może będzie? skąd wiesz?
                    • Gość: free Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: 80.51.180.* 11.07.05, 20:02
                      Za stronę internetową nie odpowiada Poseł tylko ma do tego jakiegoś pracownika w tym przypadku to chyba nie bardzo ten człowiek się spisuje.A ile zrobiła dla samorządów? Z tego co czytałem w prasie - dużo.Interwencji u władz samorządowych w sprawach obywateli też dużo.Dzieki takim informacjom o jej działaniach trafiłem do jej biura, gdzie jak już wcześniej pisałem bardzo pomogli mi jej pracownicy , zupełnie nieodpłatnie.Dodam jeszcze,że w dniach w których przychodziłem do jej biura nie byłem tam jedyny, ludzie stali w kolejce do prawnika.Wszystkiego przecież poseł nie robi sam musi mieć do pomocy zespół ludzi i pani Poseł taki zespól wolontariuszy ma. Wcześniej próbowałem skorzystać z pomocy innych biur poselskich ale skończyło się na skierowaniu do adwokata/ dodam imiennym wskazaniu, a ten chciał niestety pieniędzy których nie miałem/
                      • Gość: or Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: 83.17.119.* 11.07.05, 20:29
                        Ktore to biuro poselskie reklamuje uslugi adwokackie, free?!
                        • Gość: igor Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:30
                          Nie jedno i nie dwa, ale czy aby od tego jest poseł???
                          • Gość: anto Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: 83.17.115.* 11.07.05, 21:43
                            no i widzicie, jednak pani poseł ma serce, i chęci dla innych, widać że
                            pracuje, widać, wystarczy popytać tych, którym pomogła, a wcale nie musi o tym
                            trąbić wszem i wobec, tak jak niektórzy, co robią tylko dla próżnej chwały,
                            pozdrawiam
        • Gość: jola Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! CHYBA DLA JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:40
          Niestety nie jest to osoba kompetentna. Przed wstąpieniem do platformy była w
          AWS. Jeżeli chodzi o jej wiedzę na tematy związane z ekonomią i gospodarką to
          są na poziomie podstawowym. Zresztą nie tak dawno skończyła wyższe studia,
          gdzie zdawanie egzaminów polegało na bezszczelnym odpisaniu od kogoś albo ze
          śćiągi.
          Owszem jest piękną kobietą, ma bardzo dobry marketing, ale wierzcie mi nie jest
          to osoba mądra, ani kompetentna. Doskonale się wykreowała w mediach, natomiast
          jej zasługi to mammobu i nic więcej zapraszam na jej stonę internetową i stronę
          sejmu - proszę sobie poczytać o jej "zasługach"
      • Gość: POP Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 21:14
        nawet od zaraz.... dlaczego nie?
      • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na MINISTRA!!!! IP: 193.151.68.* 13.07.05, 16:28
        podoba mi się....:)
    • Gość: Kazik Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:29
      Ale propaganda przed wyborami. Pewnie Łukaciejewska poleciła swoim pracownikom,
      żeby pisali te bzdury. jak sie pani nie ma jak wypromować to niech pani wiecej
      pracy włoży w sejmie. Może wtedy zobaczymy co pani potrafi.
      • Gość: karolina Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:32
        znam Panią Poseł i mam dla niej wiele szacunku.Mam wrażenie że z grupy posłow z
        całego podkarpacia jest osobą najbardziej zaangażowaną w działaniach na rzecz
        regionu.Niektórych może boli fakt , że nie znosi układów, zakulisowych" gierek"
        nie jest po prostu graczem politycznym.Właśnie takich ludzi nam trzeba
        • Gość: free Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 80.51.180.* 06.07.05, 16:29
          Poznałem Panią Poseł . byłem kiedyś w sytuacji tak beznadziejnej że wydawało mi się, że świat się kończy.Rozmowa z Panią Poseł w trakcie jej dyżuru poselskiego, a potem pomoc jakiej mi udzielili pracownicy jej biura w Przemyślu pozwoliły mi na nowo uwierzyć że istnieje prawo i to prawo da sie egzekwować.WSPANIAŁA KOBIETA.
    • Gość: sebbos Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:44
      jak najbardziej popieram kandydaturę Pani Łukacijewskiej, konkretna kobieta wie
      czego chce ..........
    • Gość: POP Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 07:47
      WYSTARCZY POCZYTAĆ PRASĘ, I WSZYSTKO SIĘ WIE, NAWET DZISIAJ PISZĄ I PISZĄ, I
      MAMY DOWÓD NA SŁOWA POPARCIA...
    • Gość: krasniak Re: ŁUKACIJEWSKA - ona jest jak magnes IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 07.07.05, 21:36
      ona jest jak magnes, przyciąga tylu dyskutantów, :):) nawet Tomaka tyle nie
      dostanie opinii co ona :):)
    • lubo_mirski Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! 08.07.05, 08:36
      Oczywiście San5 masz rację. Jesteś logiczny i o niebo więcej wiesz od
      pisujących w tym wątku działaczy komitetu wyborczego Eli Ł. Ale:
      1. Czy nie szkoda Ci czasu na oglądanie się za hałasującą sforą, która nie jest
      wcale szkodliwa a tylko poszczekuje.
      2. Ela Ł. jest całkiem sympatyczną osóbką. Na polityce się zna - jak na warunki
      bieszczadzkie na pewno nie gorzej od plejady innych Pęziołów czy Tomaków. Fakt,
      że znalazła się w Sejmie jest znaczący, lecz jeszcze bardziej, że po czterech
      latach kadencji trzyma za buzię całe to Platformiane towarzycho i ma spore
      szanse na reelekcję;
      3. Dialog na tym FORUM i aktywność jej zwolenników, którzy w sposób
      zorganizowany usiłują mniej lub bardziej sensownie budować wizerunek pani poseł
      dowodzi, że przynajmniej się stara. To też jest pozytywne. Wraz z chęciami
      nabierze doświadczenia i umiejętności.
      4. Kadrowców pani Poseł zachęcam, aby z mniejszym zaangażowaniem poświadczali
      poziom formalnego wykształcenia swojej faworytki. Dlaczego? Bo okaże się
      przypadkiem, że w szeregu szybko kształconych, oprócz Renaty Beger, oprócz
      Marii Zbyrowskiej i pozostałych podstarzałych a politykujących studentów
      kanclerza Smuka z Przemyśla, oprócz przewodniczącego Kłaka – byłego studenta
      prof. Jarosza i jemu podobnych ekonomistów stoi również poseł Łukacijewska. Ja
      wiem czy z tym towarzystwem jej do twarzy?
      5. A co najważniejsze: lepsza Ela od Zygmunta i każdego innego mohera!
      • Gość: or Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 83.17.119.* 08.07.05, 10:49
        Myslenie nie szkodzi - moze warto byloby zastanowic sie najpierw, skad
        Lukacijewska startuje, zanim zacznie sie pisac bzdury, ze ktos tu ma interes w
        kreowaniu wizerunku pani posel?! :>

Nawet gdybym kogos przekonal, ze warto na nia glosowac (a uwazam, ze warto), to
        i tak, ponad 90% ludzi czytajacych to forum, nie bedzie mialo takiej okazji.
        Bo Ela startuje z listy przemysko-krosnienskiej :>

Tak wiec, drodzy koledzy... nie osmieszajcie sie, twierdzac, ze to
        zorganizowana akcja jakiegos komitetu wyborczego Lukacijewskiej :>

pozdruffki!
        • Gość: Romuś Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 18:19
          Or napisał: - moze warto byloby zastanowic sie najpierw, skad
          Lukacijewska startuje, zanim zacznie sie pisac bzdury, ze ktos tu ma interes w
          kreowaniu wizerunku pani posel?! :> /.../
          Tak wiec, drodzy koledzy... nie osmieszajcie sie, twierdzac, ze to
          zorganizowana akcja jakiegos komitetu wyborczego Lukacijewskiej :>
          pozdruffki!
          Orze, myslenie nie szkodzi. Pomyśl! Czy to forum zamknięte jest w granicach
          byłych województw rzeszowskiego i tarnobrzeskiego? Orze, internet opiera się
          nawet chińskim cenzorom. Dociera wszędzie, wszędzie może być czytany i wszyscy
          mogą pisać. Choć jak ktoś bardzo się postara może dociec skąd Twoje e-maile
          wychodzą.
          • Gość: or Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 83.17.119.* 08.07.05, 21:21
            > Orze, myslenie nie szkodzi. Pomyśl! Czy to forum zamknięte jest w granicach
            > byłych województw rzeszowskiego i tarnobrzeskiego?

A czy ja gdzies napisalem, ze to forum jest zamkniete? Kazdy moze tu wejsc i
            pisac - to oczywiste. Ale - podobnie jak podkarpacki naklad "GW" rozchodzi sie
            glownie w Rzeszowie, tak i to forum zdominowane jest przez mieszkancow Rzeszowa
            czy okolic.

> Orze, internet opiera się
            > nawet chińskim cenzorom. Dociera wszędzie, wszędzie może być czytany i
            > wszyscy mogą pisać. Choć jak ktoś bardzo się postara może dociec skąd
            > Twoje e-maile wychodzą.

Nie trzeba sie starac, wystarczy zapytac :>
            Nie mam nic do ukrycia - posty wychodza z Przemysla, z ulicy Glazera, z
            miejsca, w ktorym mieszkam i pracuje :>

Pania posel znam, cenie i szanuje - to znajomosc zupelnie bezinteresowna (nie
            jestem czlonkiem PO, w zyciu nie pracowalem i nie zamierzam pracowac w
            instytucjach publicznych). Odpowiadam na niektore posty, bo mamy wolnosc slowa.
            Jesli ktos zle ocenia pania posel, zupelnie jej nie znajac, to tym bardziej ja
            mam prawo wypowiadac sie na jej temat :>

pozdrawiam!
            • Gość: max Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:39
              teatr jednego aktora, śmkieszne są te dyrdymały wipiywane przez pracowników
              łukaciejewskiej, duzo można by pisac, ale powtórze, że aparycja to z mało aby
              sprawować rząd dusz, a swoją drogą kobiety tradycyjnie są sprytne i po trupach
              brną do celu, Janie Tomako czy ty ślepy byłeś, no raczej omamiony, kiedy te
              wszystkie intrygii były szykowane, a teraz obudziłeś sie z reką w nocniku,
              myślę, że na starość zmądrzejesz
    • Gość: moo KTO POPIERA JANA TOMAKĘ??????????? IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 09.07.05, 20:57
      no powiedzcie kto??????? kto popiera posła Jana??????
      • Gość: marta Re: KTO POPIERA JANA TOMAKĘ??????????? IP: 193.151.68.* 10.07.05, 09:15
        ale wywołałam burzę!!!! ja nie głosuję na Tomakę Jana
    • Gość: MOO a kto popiera pana PĘZIOŁKA? IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 09.07.05, 21:02
      :):):):):)
      • Gość: free Re: a kto popiera pana PĘZIOŁKA? IP: 80.51.180.* 10.07.05, 10:37
        Ja nie
    • Gość: moo a kto na Ellę? IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 09.07.05, 21:51
      a kto na Ellę?
    • macpherson KANTOR na pełnomocnika!!!! 10.07.05, 11:10
      Nic dodać...
    • Gość: mooom A MOŻE TOMAKA na pełnomocnika!!!! IP: 193.151.68.* 10.07.05, 15:28
      CO WY NA TO?????????????????????????????????????
      ON BY SIĘ NADAŁ!!!!!!!! :):):):)
    • Gość: FAN KAWY. Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:53
      DURNA BABA NIC NIGDY NIE ZROBIŁA POZYTYWNEGO DLA CISNEJ TERAZ ROZPASŁA SIE
      PRZEZ 4 LATA W SEJMIE I ŚWIRUJE ŻEBY ZNOWU JĄ WYBRANO .ŻEBY CHOĆ 1/10 ZROBIŁA
      TEGO CO POSEŁ KAWA DLA REGIONU TO MOZNA O NIEJ POWIEDZIEĆ ŻE NADAJE SIE NA
      POSŁA.
      • Gość: marta Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 193.151.68.* 10.07.05, 16:48
        łukacijewska to chociaż wiadomo kto, a kawa to kto??????? pewnie tak samo dużo
        robi jak panowie Pęzioł i Tomaka
        • Gość: obserwator Tomaka to polityk z klasą!!! IP: *.kom.pl / *.kom.pl 12.07.05, 12:04
          Jan Tomaka to człowiek z klasą, nigdy nie siał zamętu w partii a to bardzo
          ważne. człowiek uczciwy i pracowity. na forum wypowiadają sie przydupasy
          Łukacijewskiej a nie obiektywnie patrzący ludzie. POzdro
          • Gość: mmmm Re: Tomaka to polityk z klasą!!! IP: 193.151.68.* 12.07.05, 12:06
            niech się zatem wypowiedzą teraz wszyscy, którzy uważają, że pan Jan to polityk
            z klasą..., bo chciałabym wiedzieć co on dla Podkarpacia zrobił???????? na
            prawdę chciałabym wiedzieć.
            • Gość: mmmm Re: Tomaka to polityk z klasą!!! IP: 193.151.68.* 12.07.05, 13:12
              i nie ma nic? dlaczego? czyżby nie było o czym pisać?
              • Gość: maja Re: Tomaka to polityk z klasą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:50
                nie wiem kto to jest?
          • Gość: or Re: Tomaka to polityk z klasą!!! IP: 83.17.119.* 12.07.05, 13:15
            Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Jan Tomaka to człowiek z klasą, nigdy nie siał zamętu w partii a to bardzo
            > ważne.

W której partii? :>
            W PO? Jesli nie sieje zametu, to po co - na 2,3 miesiace przed wyborami - robi
            wraz z Peziolem taka burze w mediach?! Chyba tylko po to, by podwazyc
            wiarygodnosc PO, oslabic Platforme i wzmocnic PiS, gdzie jest wielu jego
            dawnych kolegow z PSL-Solidarność, SLCh, SKL czy AWS...

> na forum wypowiadają sie przydupasy
            > Łukacijewskiej

obsewator też, jak widać, człowiek z klasą :>

pozdruffki!
            • Gość: ggw Re: Tomaka to polityk z klasą!!! IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 12.07.05, 21:22
              wielu jest takich ludzi z klasą jak widać niestety na naszym forum, dlatego nie
              przejmujmy się...
            • Gość: Kolega z boiska Tomaka jeste OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:50
              Tomaka pewnie donosił mediom o PO tak? ale brednie piszecie przydupasy Elki!!!
              • Gość: nie kolega Re: Tomaka jeste OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:45
                a kto donosił, oczywiście że TOMAKA JAN, bo skąd media wiedziałyby o tylu
                faktach, :):) oj człowieku na jakim świecie Ty żyjesz ????? Jan Tomaka odcina
                się od Platformy i niszczy swoje środowisko razem z Adasiem P. czy to jest w
                porzadku?
                • Gość: marta Re: Tomaka jeste OK! IP: 193.151.68.* 15.07.05, 09:43
                  niestety listy zostały ułożone, tak piszą wszystkie dzisiejsze gazety
                  rzesozwksie
                  • Gość: ds Re: Tomaka jeste OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:06
                    eh... prosił mnie przyjaciel... więc rabię wpis choc nic nie wiem o sprawie :)
                    • Gość: heee Re: Tomaka jeste OK! IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 16.07.05, 14:20
                      tak, teraz przyjaciele Jana Tomaki będa się wpisywać .......
    • Gość: piter Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.iwierzyce.sdi.tpnet.pl 10.07.05, 18:35
      POPIERAM
      • Gość: free Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 80.51.180.* 10.07.05, 22:45
        Pendzioł czy Penzioł, bo nie wiem i kto to jest?
        • Gość: oo Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 193.151.68.* 11.07.05, 08:21
          Pęzioł :):):):) ale to i tak wszystko jedno
          • Gość: IKar Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:02
            Nie wiecie kto to poseł Kawa, poszukajcie jego strony internetowej i
            poczytajcie. Nie chcę podać adresu bo byłaby to reklama, ale zrobił o wiele
            więcej niż ta wasza Ela i wszystkie jej koleżanki.
            • Gość: a Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:14
              to co zrobił?
              • Gość: gg Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:06
                Brałem udział w jego czacie, było ciekawie.
                • Gość: karolina Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:56
                  a co ciekawego było w tym czacie?
                  • Gość: Karol Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:19
                    Właśnie dużo o jego działalności.Wejdx na jego stronę i zobacz
                    • Gość: podaj Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 193.151.68.* 11.07.05, 14:09
                      to podaj tę stronę, aby wszyscy wiedzieli ...
                    • Gość: n Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 12.07.05, 00:16
                      no i co? i nic...
                      • Gość: pracuś Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:30
                        Przeprowadziłem prywatną ,,selekcję" sfer politycznych na Podkarpaciu oraz
                        szeregów PO i doszedłem do jednoznacznego wniosku, iż Pani Poseł Elżbieta
                        Łukacijewska jest najodpowiedniejszą osobą do reprezentowania naszego
                        województwa w ,,NOWYM" RZĄDZIE. Jest osobą, która nie rzuca populistycznych
                        frazesów, w przeciwieństwie do tzw. reszty polityków. Ponadto ma wiele innych
                        zalet, który nie sposób wymienić. W każdym razie, chcę aby taka osoba była moim
                        posłem, co też potwierdzę w najbliższych wyborach. Dość ,,tanich haseł"
                        i ,,kolesiostwa" trzeba wybrać odpowiednich ludzi na odpowiednie stanowiska.
                        Pani Poseł trzymam kciuki za Panią, choć wiem, że mieszkańcy Podkarpacia będą
                        na Panią głosowali.
                        • Gość: maja Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:45
                          Niech mieszkańcy podkarpacia
                          pójdą na wybory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: ja pójde Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: 193.151.68.* 13.07.05, 16:08
                            ja pójdę, pójdę, co nie wolno tego tak zostawić!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: Ja Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:15
                            Myślę, że wszyscy odpowiedzialni ludzie pójdą na wybory.
                            Znam Elę od dawna, jest wyjątkowa i niesamowita. takich polityków nam
                            potrzeba!!!
        • Gość: uuu Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 10:37
          ...ale w czym ?
    • Gość: pękacz Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 13.07.05, 20:26
      NIE LUBIĘ NIE LUBIĘ POLITYKÓW...
      • slon251 Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! 13.07.05, 22:34
        A ja Ciebie też!
        • Gość: nn Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:04
          Łukacijewska jest ok. Na pełnomocnika też sie nadaje
    • slon251 Re: ŁUKACIJEWSKA na pełnomocnika!!!! 13.07.05, 22:32
      "Baba na świeczniku" to jest to a E. Łukacijewska spełnia wszelkie walory na
      ten swiecznik!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka