IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:41
Przyjmują wszystkich czy jest jakieś sito?
Obserwuj wątek
    • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 15:42
      wejdź na stronę i zobacz jakie są kryteria: www.wsiz.rzeszow.pl/ wiesz
      do czego służy internet czyż nie?
      • Gość: rob Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:21
        wiem, czytalem zasady rekrutacji, chodzilo mi o to czy WSiZ jako uczelnia
        prywatna przyjmuje wszystkich nawet jesli maja malutko punktow
        • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 16:23
          z tego co wiem, to nie, odrzucają, i to coraz większy naciska kładą na ilość
          punktów, zatem jeśli masz mało to chyba nie masz szans, sorry!!
          • Gość: max Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:45
            człowieku asle pytanie, przyjmują wszystkich którzy maja kasę, a punktów to
            moze być zero, kogo to obchodzi, ważne abys [płacił
            • Gość: Paweł Re: WSiZ IP: *.man.rsk.pl 17.07.05, 18:37
              Nareszcie ktoś napisał jak jest naprawdę. Kasa i jeszcze raz kasa. A każdy
              kandydat na studenta przynosi czek na 3 i pół tysiąca.
              • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 19:35
                wiecie co, ja Wam proponuję abyście spróbowali, nikt tam kasy nie przyjmie
                jełopy, bo jakby przyjął to by z roboty wyleciał, UDOWODNIJCIE TO, a nie
                piszcie kretyństw, Prof. Pomianek KAŻDEGO WYRZUCI, KTO ŁAPÓWE WEŹMIE,
                spróbujcie dać, udowodnijcie to a nie piszcie kretyństw, bo to o WAS bardzo źle
                świadczy, bo żadnych dowodów nie macie, oj żal mi WAS, żal
              • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 19:37
                a Tobie (pewle) proponuję żebyś poszedł i złożył podanie, jesli masz
                odpowiednią ilość punktów (a po tym co piszesz wątpię abyś miał więcej niż 2 na
                świadectwie maturalnym, jesli Ci je wydali) to się dostaniesz bez łapówki, bo
                nikt tam łapówek nie daje, szkoda mi takich jak TY
              • Gość: pracuś Re: WSiZ IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:14
                Nie obraź się, ale donoszę wrażenie że się nie wyspałeś i takie herezje
                wypisujesz, a poza tym to poczytaj mądrych książek i gazet i dowiesz się
                dlaczego ludzie płacą za wiedzę.???
            • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 19:43
              a Ty podaj choć jednego który dostał się z ilością 0 punktów??????? wiesz,
              pisać każdy może, ale odwagi by się podpisać nie masz...... i żeby otwarcie to
              powiedzieć, bo wiesz czym to grozi????? kodeksem karnym
              • Gość: Paweł Re: WSiZ IP: *.man.rsk.pl 17.07.05, 20:34
                Jeśli max pisze, że przyjmują każdego, to ja tylko dodaję, że to normalne, bo
                przecież każdy płaci około 3,5 tysiąca czesnego rocznie. A ty piszesz głupoty,
                bo jak się zda maturę, to nie można mieć 0 punktów.
                • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 20:35
                  można, jesli się ma same dopuszczające, sprawdź sobie na stronie www
                • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 20:36
                  a ty powinieneś wiedzieć, że około 2000 studentów studiuje za darmo na wsiz bo
                  mają stypendia 100% lub 75%, też wystarczy poczytać na stronie WWW i czasem
                  gazety, alebo popytać, pozdrawiam
                  • Gość: Paweł Re: WSiZ IP: *.man.rsk.pl 17.07.05, 20:42
                    Czytałem uważnie stronę www WSIiZ. Nie znalazłem informacji, jakie są limity
                    przyjęć na poszczególne kierunki.A to dopiero jest wskazówka, czy trudno czy
                    łatwo się dostać na studia. Pozdrawiam.
                    • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 20:44
                      oczywiście że są limity, na przykład limitem jest liczba grup wykładowych, na
                      każdym kierunku i roku, jest to odpowiednio 2 lub 3, co roku jak podają media
                      20% podań jest odrzucanych, poczytaj gazety Pawełku...
              • Gość: max [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:46
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 20:54
                  mam nadzieję, że wobec Ciebie ktoś zastosuje nastepujący paragraf kultury na
                  forum: "Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione
                  dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub
                  cywilną."
                  a po drugie: nie wiesz co piszesz, informatyka jest w rankingach w POLsce na
                  pierwszym miejscu: poczytaj sobie taki link jak rankingi
                  www.wsiz.rzeszow.pl/
                  a co do reszty, to jesteś pełen kutury, i obycia w świecie, widać że skończyłeś
                  właściwą uczelnię, gratuluję Twoim wykładowcom i RODZICOM przede wszystkim,
                  dobrze Cię wychowali
                  • Gość: pr Re: WSiZ IP: *.osk.enformatic.pl 17.07.05, 23:36
                    ale sie gosc obruszyl,
                    Fakt, ze WSIZ to nie MIT, nawet nie AGH czy UJ ale fakty sa takie, ze uczelnia
                    z czegos zyc musi, a zeby sie utzrymac musi miec pare tysiecy studentow. Jestem
                    pewien ze gdyby znalazlo sie odpowednia liczba swietnych studentow to ta cala
                    reszta by sie nie dostala. A tak... ktp chce placic za studia jesli moze nie
                    placic? Kto pojdzie na taki WSIiZ za ktory musi bulic czesne jak moze isc sobie
                    na PRz albo URz za free? Cale szczecie dla WSIiZ ze sa tacy ktorzy cenia sobie
                    inne walory jak podmiotowosc, mozliwosci rozwoju i dostep do kadry.
                    • Gość: tomek Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:42
                      Ja uważam, że WSIiZ jest o dwa piętra wyzej niż MIT, AGH a cztery razy lepszą
                      uczelnią od PRz, wiem gdyż jak moi koledzy nie dawali rady na WSIiZ to z
                      powodzeniem ukończyli jeden PRz a drugi AGH.
                      Jestem dumny że unończyłem WSIiZ i nikt nikomu nawet nie próbował dawać.
                      • Gość: hen Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:50
                        też skończyłem, a musiałem się napracować i nie dawałem łapówek
                        • Gość: nomi Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:57
                          proszę, jak to dobrze świadczy o studentach, że w większości dobrze mówią o
                          swojej uczelni, i walczą o nią, TO MI SIĘ PODOBA, Rektorze Pomianek gratuluję
                          studentów, szczerze
                          • Gość: nomi WSIiZ najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:59
                            skoro tak, to głosuję na WSIiZ, macie moje poparcie, GRATULUJĘ DORYCH I
                            ODWAZNYCH STUDENTÓW I ŻYCZĘ POWODZENIA
                          • Gość: marta Re: WSIiZ IP: 193.151.68.* 01.08.05, 12:55
                            ja też gratuluję !!!!!!!!
                      • Gość: l Re: WSiZ IP: *.skyware.pl 31.08.05, 09:28
                        WSiZ lepszy niż AGH masz łeb gościu miałem pecha tam studiować zajęcia w
                        kościele albo na sali gimnastycznej w sp 8 to ci dopiero szkoła. Ta szkoła to
                        zbieranina pajaców którzy wyczuli sposób na darcie pieniędzy z ludzi którzy nie
                        mają kasy na studia poza rzeszowem a to, że twoii koledzy nie dawali sobie rady
                        na WSiZ to może oznaka tego że nie dobrze tam uczą. nie trzeba nic im dawać oni
                        sami sobię wezmą czesne, egzaminy poprawkowe,komputerowe prawo jazdy itd.
                        • Gość: benito Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 31.08.05, 14:42
                          chłopie, współczuję ci że studiowałeś, w sumie to współczuję ci również tego że
                          żyjesz, bo wiem, to ciężkie, drogi dziurawe, co chwile politycy kradną, deszcz
                          pada, słońce świeci,... a ty narzekasz, brawo, narzekaj,
                • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 21:00
                  niektórzy mają tak mały zasób słownictwa wyniesiony ze studiów, że muszą używać
                  inwektyw, bo inaczej nie potrafią wyrazić tego co myślą :):):):) cóż, porażka,
                  o i to jaka wielka
                  • Gość: max Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:47
                    niektórzy są chyba niedodymani to tłumaczy ich chamskie postawy
                    krótko bo do poziomu twego nie zejdę,
                    o kłamstwie i oszustwie jakie się tutaj uprawia
                    jeśli idzie informatykę to w rankingu Polityki z 2005 w którym oceniano
                    KIERUNKI w kolumnie informatyka na 13s. wsiz się nie ZNALAZŁ(jest tak kiepski,
                    kiedy się go porównuje z innymi tego typu szkołami np. UW czy UJ ale o czym w
                    ogóle mówimy))
                    jedynie została skalsyfikowana Politechnika Rzeszowska na 28 miescu(na 38),
                    która tak często jest opluwana i deprecjonowana przez wsiz,
                    w rankingu Newsweeka kiepściutko na 7 miejscu od końca!!!!!!!!!!!!
                    czyli zajęła 79 miejsce na 85 sklasyfikowanych
                    To WSZ z Rzeszowa (w Rynku) zajęła 61 miejsce)
                    kto ma oczy i umie czytać niech czyta i nie daje się otumanic specjalistom od
                    propagandy
                    król jest nagi
                    • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 21:51
                      Twój poziom powoduje, że nie ma sensu polemizować, w Twoim przypadku nie ma
                      żadnego poziomu, jest tylko choroba psychiczna. Lecz się.
                    • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 17.07.05, 21:54
                      przedstaw się, a potem opluwaj :):):) brak Ci odwagi :):):) wiadomo, tylko tak
                      potrafisz mówić :):):)
                      • Gość: max Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:00
                        na drzewo i tak już nic ci nie pomoże, latasz po tym forum i bredzisz
                        • ethicus Re: WSiZ 17.07.05, 22:59
                          Co się dzieje? Gość portalu: max - atakował dotąd tylko rektora Stachowskiego z
                          Tyczyna. Teraz atakuje też rektora Pomianka z WSIiZ.
                          • ethicus Re: WSiZ 17.07.05, 23:02
                            Robi to w wątkach: Rekordzista z WSIiZ - burmistrz Tyczyna znów się
                            kompromituje.
                          • Gość: Pi Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 11:34
                            Gość szuka szybkiej sławy - coś jak Lepper tylko na forum nie da sie zablokowac mównicy :]
                        • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 18.07.05, 08:15
                          max, to ty bredzisz, bo wszędzie wszystkich opluwasz....
                          • Gość: rob Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 08:17
                            to jak w końcu jest bo nie wiem czy mam wydawać 400 zł
                            • Gość: Student WSIiZ Re: Inwektywy maxa IP: *.man.rsk.pl 18.07.05, 08:25
                              Max - nie daruję ci tego "jełopa wsizowskiego". Obrażasz pracowników i
                              studentów naszej szkoły.
                              • Gość: marta Re: Inwektywy maxa IP: 193.151.68.* 18.07.05, 08:32
                                to tylko choroba, ale niestety nieuleczalna....
                            • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 18.07.05, 08:28
                              powiem Ci jedno, jesli chcesz się czegoś nauczyć to idź na wsiz, znam ludzi
                              którzy tam studiują i studiowali i na prawdę są zadowoleni,
                              • Gość: Student WSIiZ Re: WSiZ IP: *.man.rsk.pl 18.07.05, 08:42
                                Rektor nie powinien puścić tego płazem. Obraża jego i nas.
                                • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 18.07.05, 08:46
                                  na szczęście numery IP identyfikują, zatem napiszcie studenci WSiiZ do Rektora,
                                  a on z penością zajmie się tym maxem :) w końcu ma znakomitych prawników i
                                  informatyków
                                  • Gość: max Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:56
                                    straszyć to możecie dzieci w przedszkolu
                                    są podane fakty i jak wam one nie pasuja to wasz problem
                                    a ,,jełopie wzisowski" co zostało wyraxnie podkreślone zostało użyte do
                                    osobnika o pseudonimie ,,pe" który nazwał mnie jełopem
                                    to tyle
                                    • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 18.07.05, 10:57
                                      gdzie Cię nazwał? bo nie widziałam?
                                      • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 19.07.05, 10:23
                                        jakoś nie widzę maxiu tego sformułowania pod Twoim adresem, które
                                        sugerujesz :):)??? chyba sam sobie wymyślasz jak wiele rzeczy!!!!!
                                    • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 18.07.05, 12:41
                                      maxiu, pokaż, gdzie cie nazwał "jełopem", czy znikło??????
                    • Gość: miśka Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 19.07.05, 14:38
                      To są tylko niektóre rankingi MAXIU: jak nie umiesz korzystać z INTERNETU.

Ranking ''WPROST''
                      Według Rankingu Szkół Wyższych 2005 opublikowanego przez Tygodnik WPROST Wyższa
                      Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie zajęła 2 miejsce wśród uczelni
                      niepaństwowych z całej Polski. Uczelnię od pozycji lidera dzieli tylko 0,5 pkt.

WSIiZ jako jedyna uczelnia z regionu znalazła się w prestiżowym gronie uczelni
                      o klasie międzynarodowej!
                      Ponadto WSIiZ, jako jedyna uczelnia z regionu, ujęta została w zestawieniach
                      rekomendujących studia w konkretnych dziedzinach. W zestawieniu uczelni
                      państwowych i niepaństwowyvh kształcących w zakresie nowoczesnych technologii
                      WSIiZ znalazła się w gronie najlepszych 14 uczelni. Natomiast wśród uczelni
                      kształcących w zakresie Turystyki i Rekreacji zajęliśmy 6 miejsce.

Ranking ''Home & Market''3 miejsce wśród niepaństwowych uczelni w Polsce.

Ranking ''Polityka''
                      WSIiZ uplasowała się na bardzo wysokim miejscu wśród najlepszych uczelni
                      niepaństwowych kształcących w zakresie Ekonomii - Zarządzanie zajmując 6
                      pozycję wśród 74 uczelni ocenianych w tej kategorii.

Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie według ''Rankingu wyższych
                      uczelni 2005'' tygodnika Polityka oceniona została jako najlepsza uczelnia
                      niepaństwowa w regionie.

Poczytaj i nie wyzywaj ludzi od jełopów!!! zastanawiam się gdzie sa ludzie,
                      którzy maja czuwac nad regulaminem tego forum.

• Gość: autor PYTANIE do Max IP: 193.151.68.* 02.08.05, 10:36
                      Czy ty wiesz CO TO JEST RANKING????????????????????????????????
                  • Gość: as POZIOM wypowiedzi IP: 193.151.68.* 02.08.05, 10:40
                    Kochani, zastanówcie się czasem co piszecie, bo żal serce sciska jak się was
                    czyta (nie będę wymieniać osób). Aby ułatwić wam dyskusję, zastanówcie się:
                    1 co to jest ranking Uczelni Wyższych i jakie są jego kryteria
                    2 co oznacza konkurencja między Uczelniami
                • Gość: miśka Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 19.07.05, 14:26
                  Najpierw powiedz mi MAxiu gdzie widziałes jak i komu łapówki wręczają, wątpię
                  byś miał do czynienia z taką sytuacją jeśli chodzi o WSIiZ.
                  Rankingi to Ty sobie poczytaj, bo widze, że wiedzy nie masz żadnej jeśli chodzi
                  o tą kwestię, w każdym rankingu jest WSIiZ, a nie ma w nich
                  naszych "wspaniałych" Państwówek, a jeśli są to na szarym końcu. A poziom???
                  Przyjdź i zobaczymy co wtedy powiesz. Może jesteś jednych z tych co
                  wylecieli??? I masz teraz kompleksy... A życiorys Rektora - mówisz, że niby
                  znasz- to jednak sobie dokładniej poczytaj.
            • Gość: pracuś Re: WSiZ IP: *.polanka.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:08
              Człowieku ty sięchyba z księzyca urwałeś albo cię słońce podrażniło, jeżeli
              masz choć troszeczkę rozumu to najpierw się zorientuj a potem wypisuj takie
              głupoty.
              • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 19.07.05, 12:13
                pracuś ma rację, do tego krytykanta trzeba tylko lekarza posłać, i jeden cytat
                mu się przyda: "MILCZ, ALBO POWIEDZ COŚ TAKIEGO CO JEST LEPSZYM OD MILCZENIA"
                (PITAGORAS)
            • Gość: an DO MAXA IP: 193.151.68.* 02.08.05, 10:37
              Zgłupiałeś chyba totalnie, po I roku odpada 40% MAŁO CI?
      • Gość: gienex Re: WSiZ IP: 82.160.22.* 20.08.05, 13:57
        i jeszcze jedno jakie patenty ma ten wsiz co on wynalazl?? chyba ksiazke
        wydali ;)
    • Gość: fiolka Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:48
      Limit punktow przyznawany jest dopiero po zakonczeniu rekrutacji, po to zeby
      m.in podsumowac ilosc kandydatow na dany kierunek!w tamtym roku bylo to 16pkt.
      I nie dostali sie wszyscy, jesli komus zabraklo punktow to pisal test, a test
      byl rozmaity:P np. pytania z polityki, ze swiata, sportu, a wiekszosc to
      zadania matematyczne i na tzw."inteligencje" Nie byl ani latwy ani trudny z
      tego co wiem, a jak ktos go nie zdal to odpadal i sie nie dostal poprostu!!!
      wiec nie przyjmuja wzystkich. A mowienie o pieniadzach i lapowkach sobie
      wybijcie! Owszem placi sie bo jest to prywatna uczelnia( i przyznaje ze troche
      kasy sobie bierze,nie mowiac o poprawkach ktore potrafią rujnowac jesli komus
      sie nie chce uczyc) Ta cala kasa jes pzreznaczana w duzym stopniu na rozwoj tej
      szkoly.Ale ci co tam nie studiuja to beda zawsze mowic ze tylko dzieki
      pieniądzom ludzie tam studiują! Ja lubie studiowac na wsiz, ludzie są normalni,
      mozna sie z kazdym dogadac. A nie zawsze ktos moze pojsc na panstwową
      uczelnie , bo np w Rzeszowie turystyka jest tylko na wsiizie albo na awfie(cos
      podobnego )!
      A to ze Pomianek jest z zawodu kims innym a nie menadzerem to mnie to naprawde
      ne interesuje bo ma gosc glowe i wie co zrobic z pieniedzmi. Teraz ponad polowa
      ludzi nie pracuje w swoim zawodzie wiec o czym tu mowa...to ze gosc pomyslal o
      tym jak zyc i co zrobic to chwala mu za to! :] takie jest moje zdanie , i
      zaraz pewnie bedziecie pisac ze glupoty gadam ....wiec piszcie sobie bo
      potraficie tylko krytykowac a sami nic nie robicie zeby bbylo lepiej :P hehe
      pozdrwaiam papa
      • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 18.07.05, 14:30
        tak, niekórzy tylko krytykują... ale cóż... to wszystko co mają do roboty
        • Gość: Student WSIiZ Re: WSiZ IP: *.man.rsk.pl 18.07.05, 16:24
          Max ma tak dokładne informacje o szkole i jej pracownikach, że aż się wierzyć
          nie chce, co mi esemesują koledzy, że to ktoś od nas.
          • Gość: pe Re: WSiZ IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 18.07.05, 21:29
            tak, to możliwe, tylko dzięki komu powtarza rok ????? :):):):):):)
    • Gość: kandydat Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:23
      Na mnie uczelnia zrobiła b. dobre wrazenie (baza, stosunek do ludzi,miejsca w
      rankingach)i zdecydowałem się studiować na WSIZ. Być może max ma osobiste
      powody, aby się na niej wyżywać, może miał pod górke? Tak czy inaczej to jego
      opinia niewiele tu może zmienic. Fakty mówią same za siebie.
      • Gość: me... Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 02:13
        mam index na wsiz (dostałem za free, bo robili konkurs) i tak wolę pójść na polibudę... nie obrażając nikogo, skoro już mówimy o rankingach to są do bani i nie interesuje mnie na którym miejscu jest WSZ czy WSIZ... prawdą jest że wymagania na WSZ nie istnieją, wiem z prawie (rodzina) własnego doświadczenia, a na WSIZie też nie są najwyższe no a wiadomo że jak się od człowieka(studenta) nie wymaga to się człowiek nie uczy... jedno im trzeba przyznać zaplecze techniczne i naukowe mają b.dobre...
        pozdr
        • Gość: ela Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:34
          skoro na WSIiZ są małe wymagania jak sądzisz, to dlaczego co roku około 15%
          studentów odpada za niezdaną sesję? po prostu się nie uczą, i nie chcą się
          uczyć, dlatego odpadają, a wsiz nie trzyma leni, i dobrze, bo przychodza tu
          ludzie, którzy chcą się uczyć
          • Gość: l Re: WSiZ IP: *.skyware.pl 31.08.05, 09:34
            Możę nie mieszczą się na sali. poza tym po co dwie grupy ćwiczeniowe jak może
            być jedna.
            • Gość: waro Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 31.08.05, 09:57
              wiesz co były (na szczęscie) studencie wsiz, dobrze że cię tu już nie ma, a
              może szkoda, że nie dostrzegasz z jakiej małej "dziupli" wyrosła ta uczelnia,
              wystarczy spojrzeć na jej rozwój i dostrzegłbyś ignorancie, że z 2000 m2 urosła
              do ponad 15.000 m2, czy w ciągu 8 lat udało sie to innej uczelni, kampus na 14
              ha, o czym ty mówisz, czy to widziałeś? nie, bo naukę można zgłębiać czasami na
              takich salach jak mówiłeś, jesli jest taka konieczność, ale teraz już WSIiZ ma
              swóje ogrmne zaplecze techniczne i organizacyjne
    • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 20.07.05, 08:47
      cóz, niektórzy po prostu lubią się wyżywać :):) a ponieważ niestety nie poniosą
      konsekwencji na forum nie ujawiają się, to bedą to czynić dalej :):)
    • Gość: DODO Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:15
      skończyłem tą Uczelnie i nie narzekam wcale, było trudno ale się opłacało - nie
      wierzcie plotom jakoby tam było wszystko na luzie - to jest Uczelnia jedna z
      lepszych w Polsce a może i kraju.
      Po skończeniu WSIiZ mam od razu pracę - to może dowód na to, że można po tej
      Uczelni coś zdziałać...
    • Gość: mark Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:43
      A jest mozliwosc studiow za darmo? Tam pisze, ze sa jakies praktyki, jezeli
      pracujesz masz za darmo? Korzystal ktos z tego?
      • Gość: marta Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 28.07.05, 12:46
        złóż podanie póki jeszcze czas, :) a nstepnie przejdziesz testy, może się
        załapiesz na studia za darmo, a taka możliwość z tego co wiem istnieje
      • Gość: DODO NAJLEPSZA UCZELNIA REGIONU... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 23:07
        coż rankingi wielu prestiżowych magazynów i gazet mówią ewidentnie, że WSIiZ to
        najlepsza Uczelnia regionu !!! nic dodać nic ująć...
        • Gość: pe Re: NAJLEPSZA UCZELNIA REGIONU... IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 30.07.05, 23:10
          myslę że rankingi takich pism jak: wprost, rzeczpospolita, home&market,
          polityka są dobrą rekomendacją
          • Gość: Student Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: *.man.rsk.pl 31.07.05, 08:11
            A ma ona choć jedno prawo doktoryzowania? Nia ma.
            Marketingowcy w WSIiZ-u , nie przesadzajcie z reklamą!
            • Gość: DODO Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 09:48
              kwestia czasu, Uczelnia istnieje dopiero niecałe 10 lat w przeciwieństwie do
              Politechniki czy Uniwersytetu - Uczelni których korzenie sięgają lat
              pięćdziesiątych ubiegłego wieku !!!!!!!!!!
            • Gość: pe Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 31.07.05, 10:37
              musisz wiedzieć drogi studencie, że prawa doktoryzowania mają tylko trzym
              uczelnie niepaństwowe w kraju, a na wsiz też przyjdzie czas... myslę że to
              tylko kwestia miesięcy bo z pewnością pracują nad tym
              • Gość: Student Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: *.man.rsk.pl 31.07.05, 22:00
                A na którym kierunku ma WSIiZ tyle kadry, żeby dostać uprawnienia do
                doktoryzowania? Ze strony internetowej wynika, że na ekonomii, tyle tylko że
                nie podają wieku profesorów. A liczą się tylko ci do 70-tki.
                • Gość: pe Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 31.07.05, 23:18
                  na pewno na ekonomii, a owszem wieku nie podają, a po co Ci wiek, jesli dostaną
                  prawa, na pewno bedzie to sygnał że spełnili warunki, pozdrawiam
                  • Gość: Student Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: *.man.rsk.pl 01.08.05, 14:39
                    Studiuję na UR i widzę jak nasi emerytowani profesorowie przechodzą na WSIiZ. A
                    na UR mówią, że mamy braki kadrowe. Więc nie wiem jak to jest, u nas
                    profesorowie po 70-ce się nie liczą, a na WSIiZ się liczą?
                    • Gość: marta Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: 193.151.68.* 01.08.05, 14:41
                      studencie, nigdzie się nie liczą, u Was się nie liczą, i na wsizie, i na wsz, i
                      na polibudzie, nigdzie, po 70tce, ale moga uczyć, bo takie jest prawo, i
                      dobrze, jeśli jeszcze mogą to dlaczego nie, nie wolno skazywać ludzi za ich
                      wiek, na eutanazję naukową
                      • Gość: Student Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: *.man.rsk.pl 01.08.05, 14:52
                        Uważam, podobnie jak Pani, że każdy powinien pracować dopóty chce i jego chcą.
                        Dziekuję za wyjaśnienie odnośnie tego słynnego liczenia do minimum kadrowego.
                        • Gość: marta Re: Czy najlepsza uczelnia? IP: 193.151.68.* 01.08.05, 14:56
                          tak dokładnie, najwazniejsze by się szanować, i aby pracodawcy w końcu
                          zrozumieli że nie najwazniejszy jest papier, ale to co absolwent ma w głowie i
                          to czy chce pracować i może wykorzystać to czego się nauczył dla dobra firmy
    • Gość: rz Wybierając Uczelnie na studia IP: 193.151.68.* 02.08.05, 10:43
      zastanów się czy ty chcesz "studiowac". Najpierw dokładnie przestudiuj
      słowo"sudiowac"

i wtedy podejmij decyzję
      • Gość: sha. Jednak WSIiZ! IP: 80.51.255.* 10.08.05, 00:50
        Mialem okazje odwiedzic WSIiZ dwukrotnie (konkursy) i uczelnia wywarla na mnie
        pozytywne wrazenie. Tak pozytywne ze zlozylem podanie na "Programowanie" :}
        Teraz czeka mnie jakis zakrecony test na SBM ;P

"W pierwszym etapie obowiązuje test wiedzy i sprawności myślenia obejmujący
        pytania sprawdzające wnioskowanie i logiczne rozumowanie, ogólną orientację w
        świecie, gospodarce i kulturze oraz wiedzę z zakresu: matematyki, logiki i
        podstaw informatyki.
        Kandydaci, którzy uzyskali odpowiednie wyniki z testu, dopuszczani są głosami
        Komisji Rekrutacyjnej do etapu drugiego. Polega on na zapoznaniu się z
        materiałem multimedialnym (ok. 30 minut) i udzieleniu pisemnych odpowiedzi na
        pytania odnoszące się do przedstawionych w prezentacji treści."

Ma ktos pytania z lat poprzednich? Ew. jakies rady? Bede wdzieczny za kazda pomoc.

PS: Strasznie ciezko zlapac kontakt ze wsiizowcami ;] nie znalazlem ani forum,
        ani kanalu na irc ;/
        Trzeba by wziasc inicjatywe we wlasne rece. Moze jakies forum od pazdziernika?

Chcialbym zlapac jakis kontakt. Nie mam na WSIiZ zadnych znajomych ;/
        Jesli ktos chce pogadac:
        sha@konto.pl / gg: 8991894
        • Gość: Baq Re: Jednak WSIiZ! IP: *.man.rsk.pl 17.08.05, 11:25
          Ja tesh sie zakwalifikowałem na ten System Bespłatnych miejsc i chciałbym
          przynajmniej wiedzieć jakiego rodzaju są to pytania ??? Z góry dzięki za każde
          info. Mam nadzieje, że podpowiedzi swoim młodszym kolegom bo razem możemy
          osiagnać więcej. Pozdrawiam

;)
          • Gość: sk Re: Jednak WSIiZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:32
            Witam was:)a wiec moge powiedziec, ze studiuje bezplatnie na WSIiZ, przeszlam
            te testy i potrafie sie utrzymac korzystajac z roznych ciekawych aspektow i
            mozliwosci na tej uczelni oraz utrzymujac pewien poziom sredniej w kazdym
            semestrze.Jesli chodzi o testy, to pierwsza czesc skladala sie bodajze z 30
            pytan (na 30 min) i dotyczyla m.in. wos-u, polityki (spokojnie do napisania,
            jesli sie ktos mniej wiecej orientuje i oglada tv),bylo kilka pytan
            matematycznych,np pododawac i poodejmowac dlugasny ciag liczb, jakies procenty,
            wszystko raczej powinniscie kumac majac wiedze ze szkoly sredniej.Mnie trudnosc
            sprawily pytania ekonomiczne, gdzie trzeba troche poglowkowac, aby znalezc
            wlasciwa odpowiedz.Niestety wzorow pytan nie potrafie sobie przypomniec, ale
            jesli jestescie dobrzy chociaz z kilku dziedzin,ktore tam beda zawarte, to nie
            ma sie czego bac. Najlepiej byc obcykanym we wszystykim,ale to sie rzadko
            zdarza:)
            Majac na uwadze druga czesc egzaminu(badz co badz jest to swego rodzaju egz
            wstepny)to rzeczywiscie byl film puszczony na glownej auli a3.Dotyczyl on
            systemu wyborczego w USA, glownie chodzilo o wybor prezydentow na przestrzeni
            kilkudziesieciu ostatnich lat.Trzeba taki film ogladac maksymalnie
            skupionym,masz przed soba kartki i mozesz zapisywac rozne szczegoly oktore moga
            potem pytac w tescie.Ja pisalam prawie
            wszystko,nazwiska,miejscowosci,daty,niektore wypowiedzi.To sie przydaje!
            Nastepnie masz pol h na odpowiadanie na pytania,ktore sa rzeczywiscie
            szczegolowe.Kilka ma byc rowniez twoja wlasna wypowiedzia na dany temat.
            A wiec zycze powodzenia bo wiem ze test bedzie juz na dniach:)
            Pozdrawiammm
            • Gość: Baq Re: Jednak WSIiZ! IP: *.man.rsk.pl 17.08.05, 14:40
              No tak ale czy pytania sa takie sam dla wszystkich ?? Bo ja na informatyke z
              ekonometria sie dostałem !! I tam maja być pytania z matmy logiki i podstaw
              informatyki z zakresu szkoły średniej. Może spytaj kolegów i daj cynk. Z góry
              dzieki jush mi coś sie rozświetliło ;)
              Pozdrawiam :D
              • Gość: sk Re: Jednak WSIiZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:58
                a no to rzeczywiscie sa dwa rozne testy z tego co pamietam, na te informatyczne
                kierunki troche sie rozni od tych bardziej humanistycznych. w tym momencie nie
                mam kontaktu z kolegami, ktorzy zdawali ten rodzaj testu, byc moze jest wlasnie
                wiecej pytan z matematyki itd.ale jesli jestes w tym dobry to nic sie nie
                martw, nie sa zbyt trudne. w tym roku i tak zapewne sie cos zmieni i pytania
                beda inne, wiec nawet nie ma sensu przypominac z zeszlego roku. test jest
                jednokrotnego wyboru, jedyny mankament to malo czasu, ale zawsze mozna strzelac
                lub odpisac:D

• Gość: sha. Re: Jednak WSIiZ! IP: 80.51.255.* 18.08.05, 21:18
                  zobaczymy jutro, hehe :P
    • Gość: ~nevermind Re: WSiZ IP: *.krak.tke.pl 17.08.05, 17:48
      Ja sie dostalem na Ekonomie i tez moge wziac udzial w tescie ;)
      Ale chyba sie nie zdecyduje... ciekawy jestem ile osob sie do takiego testu
      zakwalifikowalo... moze tylko tyle ze wszyscy dostana stypendium? :)

Btw. forum mogloby byc dobre ;)
      • Gość: sk Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:16
        zawsze warto sprobowac, mowie ci!idz, przynajmniej bedziesz wiedzial, ze miales
        szanse, a moze sie uda:)
        w tamtym roku do testu podchodzilo mnostwo ludzi, ok. mam nadzieje ze nie
        sklamie-400. kazdy mogl podejsc, kto mial ze swiadectwa 20 punktow. do drugiej
        czesci zakwalifikowalo sie ok. 160 osob, z czego 40 osob moglo dostac
        stypendium na 50%czesnego, a 20 osob na pokrycie 100% czesnego.nawet jesli wam
        nie pojdzie na tych testach, to zawsze po 1 semestrze, jak wam bedzie dosc
        dobrze szlo i bedziecie sie udzielac na uczelni, macie szanse rowniez zyskac
        stype do 100% czesnego. trzymam kciuki;P
        • Gość: max Re: WSiZ IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 13:02
          Kto wie kiedy będą wyniki tego testu co był przedwczoraj?Mówili chyba że mają
          być dzisiaj,ale na ich stronie nic niema.
          • Gość: jabol Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 13:06
            już są wyniki, kliknij sobie na wyniki rekrutacji I tura.
            • Gość: medio Re: WSiZ IP: 193.151.68.* 18.08.05, 15:23
              albo na listach wywieszą
              • Gość: baq Re: WSiZ IP: *.man.rsk.pl 19.08.05, 14:19
                Dobra pytanie. Na jakich zasadach przydzielane jest stypendium po teście na
                SBM ???
                Czy trzeba mieć jakaś liczbe pkt i na podstawie jej jest przyznawane
                stypendium ???
                A wracajac do sprawy testu z informatyki. Teścik oceniajac stopień trudności od
                1 - 10 daje 7. Sa pytanie trudne z zakresu mamtmy. Dużo pytań z rodzaju testów
                na IQ i kilka pytań w życia, np. Kto był osobistym sekretarzem Jana Pawła II.
                Albo kto prawdopodobnie zostanie premierem w nadchodzacych wyorach Z ramienia
                PO.
                Myślę, że jakktoś jest ciekaw życia to da rade. Jedno jest pewne Zawsze do
                przodu !!!!
                Pozdro ;)
    • Gość: rzeszowianka Re: WSiZ IP: 80.51.255.* 19.08.05, 14:45
      smiac mi sie chce jak tak starsznie bronicie wsizu ;) prawda jest taka ze
      wiekszosc wybrala te uczelnie tylko dlatego ze nie dostlala sie na panstwowa...
      Ja tez napewno bym tak zrobila... ale naszczescie udalo mi sie i jestem
      studentka tego co sobei wymarzylam. Na WSiZ przyjmuja wszystkich bo jesli masz
      malo pkt. piszesz jakis test kompetencji czy jak sie to tam nazywa...(
      przynajmniej kiedys tak bylo..)a ztego co slyszalam jest banalny i nawet Ci co
      wyszli z 2 ze szkoly sredniej nie maja znim problemow.
      • Gość: malpa73 Re: WSiZ IP: *.ipt.aol.com 19.08.05, 22:27
        wez przesta kwasic jesli nie masz pojecia o czym piszesz.ja ide na wsiz bo od
        poczatku tak chcialam i nic ci do tego kujonko.uwazaj bo wylecisz ze swoich
        studiow szybciej niz ci sie wydaje bo jeszcze nie zaczelas i nie wiesz jak tam
        bedzie u ciebie w tej jakiejs obdrapanej zapewne uczelni
        • Gość: rzeszowianka Re: WSiZ IP: 80.51.255.* 20.08.05, 00:30
          co za mentalnosc;) skoro ukazal sie temat dotyczacy WSiZu to mam takie samo
          prawo wypowiedziec sie na niego jak i Ty Malpko73.
          A tak jak pisałam faktycznie jest , bo nie jeden z moim znajomych jest
          absolwentem albo jeszcze studiuje na WSiZie niedostawszy sie na studia
          panstwowe. Ale w sumie co z tego?! napewno postapila bym tak samo. Nie rozumiem
          czemu tak zawziecie tej uczelni bronicie... zadna szkola nie jest idealna..
          kazda ma jakies wady i jakies zalety... WSiZ moze byc najlepsza szkola w Polsce
          ( ze szkol prywatnych) ale i tak nie dorowna panstwowym.
    • Gość: rzeszowianka Re: WSiZ IP: 80.51.255.* 19.08.05, 14:47
      a wlasnie.. jeszcze dodam ze swego czasu w gazecie pojawilo sie ogloszenie
      dotyczace pracy dla informatykow z dopiskiem "NIE DOTYCZY ABSOLWENTÓW WSiZ" -
      hmm to chyba tez o czyms swiadczy??
      • Gość: rzeszowiak Re: WSiZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:13
        a ja dostałem pracę dlatego że jestem po WSIiZie, bo to o czym piszesz to
        wyjątek i to robiony przez konkurencję, a ja dostałem prace i moi koledzy też,
        własnie dlatego że studiowaliśmy na wsiz, i nauczono nas na prawdę dobrze,
      • Gość: malpa73 Re: WSiZ IP: *.ipt.aol.com 19.08.05, 22:29
        co sie tak przywalasz idiotko jesli cie to nie dotyczy.jakis kretyn podplacil
        zeby ukazal sie taki artykul no to sie ukazal i co sie podniecasz
        • ethicus Re: Prof. Tadeusz 19.08.05, 23:15
          Przynajmniej macie zapewniony dreszczyk emocji: jaki jest ten prof. Tadeusz - o
          którym pisały Nowiny - że będzie miał proces o próbę molestowania studentki.
          • Gość: pr Re: Prof. Tadeusz IP: *.osk.enformatic.pl 22.08.05, 06:12
            Fakt, fatalny blad wladz ze zatrudnily tego pana - wspolwlasciciela konkurencji
            z Tyczyna :) Niestety pewnie dlugo jeszcze najwazniejsze bedzie czy ktos ma
            hab. przed nazwiskiem a nie to kim jest
    • Gość: gienex Re: WSiZ IP: 82.160.22.* 20.08.05, 13:56
      przeciez same kierunki takie jak turystyka i rekreacja oraz zdrowie publiczne
      swiadcza o szkole:) jakbyscie sie uczyli to tez byscie sie smiali ze wsizu, nie
      jeden znajomy mi mowil ze poszedl tam bo mu sie uczyc nie chcialo... a tak na
      marginesie macie chociaz akademik?:D:D:D bo co to za szkola ktora sklada sie z
      jednego budynku w rzeszowie i jednego gdzies na wsi ;)
      • Gość: Baq Re: WSiZ IP: *.man.rsk.pl 20.08.05, 22:28
        Hahahahahahahahahahahahahahahhaha ale wy wszyscy jesteście śmieszni !!!

Dajcie sobie spokój kto gdzie studiuje. Przecież prawda jest taka, że nie
        uczelnia świadczy o studencie tylko jego umiejętności !!! Państwowa czy
        prywatna mam to gdzieś. I ta i ta ma swoje zalety. Niedługo bedzie trzeba
        płacić na państwowych.
        A prywatne powstały po to aby miały konkurencje. Normalna rzecz w czasach
        kapitalizmu.
        Skończcie to wreszcie !!!!! Proszę ;)
    • Gość: DODO RANKINGI - wysoka pozycja WSIiZ w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:46
      RANKING TYGODNIKA "WPROST"
      Według Rankingu Szkół Wyższych 2005 opublikowanego przez Tygodnik WPROST Wyższa
      Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie zajęła 2 miejsce wśród uczelni
      niepaństwowych z całej Polski. Rzeszowską uczelnię od pozycji lidera dzieli
      tylko 0,5 pkt.
      WSIiZ jako jedyna uczelnia z regionu znalazła się w prestiżowym gronie uczelni
      o klasie międzynarodowej!
      Ponadto WSIiZ, jako jedyna uczelnia z regionu, ujęta została w zestawieniach
      rekomendujących studia w konkretnych dziedzinach. W zestawieniu uczelni
      państwowych i niepaństwowyvh kształcących w zakresie nowoczesnych technologii
      WSIiZ znalazła się w gronie najlepszych 14 uczelni. Natomiast wśród uczelni
      kształcących w zakresie Turystyki i Rekreacji zajęła 6 miejsce.

RANKING "HOME & MARKET"
      W marcowym wydaniu miesięcznika Home & Market opublikowany został Ranking
      Najlepszych Szkół Ekonomicznych.
      Według tego rankingu Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
      uplasowała się na 3 miejscu wśród niepaństwowych uczelni w Polsce.
      W kategorii warunki studiowania, w której pod uwagę brane były systemy
      stypendialne, wyposażenie uczelni w bibliotekę, własne studio telewizyjne,
      jadłodajnię, salę gimnastyczną, liczbę komputerów i dostęp do Internetu,
      zajęcia z WF, wymóg i organizowanie praktyk studenckich, Wyższa Szkoła
      Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie otrzymała najwyższą ilość punktów ze
      wszystkich uczelni uwzględnionych w rankingu.

RANKING TYGODNIKA "POLITYKA"
      WSIiZ uplasowała się na bardzo wysokim miejscu wśród najlepszych uczelni
      niepaństwowych kształcących w zakresie Ekonomii - Zarządzanie zajmując 6
      pozycję wśród 74 uczelni ocenianych w tej kategorii.
      Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie według "Rankingu wyższych
      uczelni 2005" tygodnika Polityka oceniona została jako najlepsza uczelnia
      niepaństwowa w regionie.
      WSIiZ awansowała w tej kategorii z miejsca 8 na miejsce 6.

RANKING DZIENNIKA "RZECZPOSPOLITA"
      W Rankingu niepaństwowych uczelni magisterskich 2005 opublikowanym przez
      dziennik Rzeczpospolita Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
      zajęła 17 miejsce, awansując z miejsca 24.
      Według tego rankingu WSIiZ jest najlepszą uczelnią niepaństwową w regionie,
      kształcącą na poziomie magisterskim.
      WSIiZ maksymalną ocenę uzyskała w kategorii:
      - akredytacje,
      - komputeryzacja zasobów bibliotecznych,
      - powierzchnia na studenta,
      - wspieranie absolwentów.

RANKING MIESIĘCZNIKA "PERSPEKTYWY"
      W czerwcowym wydaniu miesięcznika Perspektywy ukazało się zestawienie 299
      uczelni niepaństwowych z całej Polski.
      Okazją do publikacji tak obszernego Raportu jest 15 rocznica powstanie
      pierwszej niepaństwowej uczelni w Polsce.
      W zestawieniu tym znalazły się też uczelnie z Podkarpacia - najwyższe pozycje
      zajęła Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie.
      WSIiZ w zestawieniu DOSTĘP DO INTERNETU zajęła 1 miejsce i jako jedyna uczelnia
      oferuje studentom powyżej 1000 komputerów z dostępem do Internetu;
      WSIiZ w zestawieniu STUDENCI - OBCOKRAJOWCY zajęła 1 miejsce i jako jedyna
      uczelnia kształci więcej niż 100 obcokrajowców;
      WSIiZ w zestawieniu STUDENCI OTRZYMUJĄCY STYPENDIA zajęła 3 miejsce;
      WSIiZ w zestawieniu STUDENCI OGÓŁEM zajęła 8 pozycję;
      WSIiZ w zestawieniu ZASOBY BIBLIOTECZNE zajęła 18 miejsce.

RANKING TYGODNIKA "NEWSWEEK"
      Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie zajęła 79 miejce w rankingu
      uczelni niepaństwowych kształcących w zakresie Ekonomii i Zarządzania.
      Ranking tygodnika Newsweek opracowywany jest na podstawie badań pracodawców z
      największych firm i przedsiębiorstw w Polsce, które w zdecydowanej większości
      zlokalizowane są w dużych miastach takich jak: Warszawa, Poznań, Wrocław. Z
      tego powodu uczelnie z Rzeszowa, w tym również WSIiZ, nie uplasowały się na
      wysokich pozycjach.
      W rankingu Newsweeka niskie pozycje zajeły również uczelnie, których jakość
      jest niepodważalna (np. Uniwersytet Jagielloński zajął 44 miejsce). Ta pozycja
      jest również potwierdzeniem przyjętej przez redakcję Newsweeka nietrafne jak
      się wydaje metody badawczej.
      • Gość: Przekorny Re: Czy są kierunki akredytowane IP: *.man.rsk.pl 21.08.05, 13:20
        DODO - napisz lepiej, które kierunki na WSIiZ mają akredytację Państwowej
        Komisji Akredytacyjnej, bo to jest miarodajna ocena.
        • Gość: DODO Re: Czy są kierunki akredytowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:36
          Wszystkie kierunki na WSIiZ maja akredytację !!!
        • Gość: Przekorny Re: Akredytacja tylko dla turystyki i rekreacji IP: *.man.rsk.pl 21.08.05, 20:04
          DODO w propagandowym zacietrzewieniu posunął sie do kłamstwa, pisząc ze
          wszystkie kierunki na WSIiZ mają akredytację PKA.
          Wystarczy wejść na stronę Państwowej Komisji Akredytacyjnej, by zobaczyć, że
          akredytację PLA ma tylko turystyka i rekreacja i to wyłącznie na poziomie
          studiów licencjackich.
          Kłamstwo ma krótkie nogi.
          • Gość: pkaaan Akredytacja NIE tylko dla turystyki i rekreacji!!! IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 21.08.05, 20:17
            nie tylko PKA prowadzi akredytacje, spórz, WSiiZ ma akredytacje również dla
            innych kierunków (ekonomia, informatyka): www.semforum.org.pl/

• Gość: Przekorny Re: Akredytacja NIE tylko dla turystyki i rekreac IP: *.man.rsk.pl 21.08.05, 20:23
              WSIiZ to jedna z lepszych szkoł prywatnych. Dlatego nie potrzeba jej
              propogandowych kłamstw. A oceny PKA są miarodajne.
            • Gość: Baq Re: Akredytacja NIE tylko dla turystyki i rekreac IP: *.man.rsk.pl 23.08.05, 14:23
              Jak jest z tm zaakwalifikowaniem sie do SBM do II tury. Trzeba mieć jaakś ilość
              pkt. Jeśli tak to jaka ?? Jush tutay odpowiadała jedna osoba wiec niech
              jeszcze raz odpowie. Będe z góry wdzięczny ;)
              • Gość: sk Re: Akredytacja NIE tylko dla turystyki i rekreac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 17:33
                rok temu bylo tak, ze mozna bylo zdobyc z I tury 30 pkt., a jesli zdobylo sie
                mniej wiecej 19 to przechodzilo sie do II tury. po wynikach z II tury
                podliczaja ci punkty z obu testow i ci ktorzy maja najwiecej zostana zwolnieni
                z placenia, tak jak juz pisalam albo na 50% czesnego lub na 100%.
          • Gość: DODO Re: Akredytacja tylko dla turystyki i rekreacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 20:28
            to Ty posuwasz się do propagandy... napisałem, że wszystkie kierunki mają
            akredytację a akredytacje wydaje nie tylko PKA !!!
            • Gość: pkaaan Re: Akredytacja tylko dla turystyki i rekreacji IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 21.08.05, 20:34
              tak samo jak PKA miarodajne są inne akredytacje, poczytaj sobie proszę na
              stronie SEMI,
              • Gość: Przekorny Re: Akredytacja tylko dla turystyki i rekreacji IP: *.man.rsk.pl 21.08.05, 20:54
                Do DODO
                Jeśli proszę, byś napisał, jakie kierunki mają akredytację Pąństwowej Komisji
                Akredytacyjnej, a ty odpowiadasz, że wszystkie - to nie stosuj teraz kazuistyki
                prawniczej.
                Do Pkaan
                Miarodajne są akredytacje PKA, bo ona posługuje sie jednolitymi zasadami wobec
                wszystkich szkół i kierunków. Ma też sankcje w postaci wniosku do MENiS w
                sprawie zawieszenia kierunku. Inne akredytacje są prestiżowe, ale nie decyduja
                o przyszłości kierunku studiów.
                • Gość: pkaaan Re: Akredytacja tylko dla turystyki i rekreacji IP: *.netilia.pl / 83.17.115.* 21.08.05, 20:58
                  do przekornego: dla prawdziwości powinieneś dodać, że PKA sama inicjuje swoje
                  akredytacje, i sama podejmuje kontrole, zatem jak przyjdzie akredytować na
                  WSIiZ inny kierunek, WSIiZ z pewnością otrzyma akredytacje, a wystarczy
                  spojrzeć na inne uczelnie, gdzie PKA się pojawi, tam sieje popłoch i zamyka
                  kierunek, pozdrawiam
                  • Gość: Przekorny Re: Akredytacja tylko dla turystyki i rekreacji IP: *.man.rsk.pl 21.08.05, 21:01
                    Zgoda.
                    Pozdrawiam
        • Gość: pr Re: Czy są kierunki akredytowane IP: *.osk.enformatic.pl 22.08.05, 06:19
          chwila, chwila. uczelnia chyba nie moze wymoc na PKA aby sie laskawie zjawila i
          ocenila kierunek. Skoro dany kierunek nie byl oceniany to n ie moze miec
          akredytacji. Ponadto jesli nie ma negatywnej ani warunkowej oceny to chyba jest
          OK - czego nie mozna powiedziec o niektorych kierunkach na naszych panstwowych
          gigaNTACH
          • Gość: wezuwiusz Re: Czy są kierunki akredytowane IP: 193.151.68.* 22.08.05, 09:00
            tak, właśnie tak jest, jak przyjdzie PAKa to WSIiZ otrzyma akredytację bez
            problemu, gdyż Rektor dba o jakość kształcenia i o dotrzymywanie wszystkich
            wearunków do otrzymania takich akredytacji, o czym niestety zapominają inne
            uczelnie
    • Gość: Jakryc Re: WSiZ IP: 82.160.22.* 28.08.05, 17:30
      Idzie ktoś jeszcze na tą uczelnię ? Miałem iść na URz ale zmieniłem zdanie i
      poszedłem na WSIIZ. Zastanawiam się teraz, czy postąpiłem dobrze bo na testach
      widziałem mało ładnych dziewczyn ;-) a na URz na wydziale prawa jest ich pełno.

Pozdrawiam
      • Gość: bolo Re: WSiZ IP: *.root.com.pl 28.08.05, 17:33
        chłopie, na WSiiZ jest tysiace pięknych dziewczyn, moja też tam studiuje, a
        jakiema koleżanki, ale ja jestem wierny mojej ukochanej, szczerze
        • Gość: Jakryc Re: WSiZ IP: 82.160.22.* 28.08.05, 17:35
          Mam taką nadzieję, że w październiku wszystko się wyjaśni : ).

Pozdrawiam
          • Gość: bolo Re: WSiZ IP: *.root.com.pl 28.08.05, 17:45
            chłopie,odlecisz,takie piękne dziewczyny,naprawdę,tam poznałem moją kochaną,raz
            zaglądnąłem na wsiz, i wystarczyło, nawet sie tamnie uczyłem i zostało , 2lata
            razem
            • Gość: SzR Re: WSiZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:29
              I tu masz 100% rację, zwłaszcza dziewczyny z Turystyki, chociaż na innych kierunkach też jest w czym wybierać :)

Pozdro
          • Gość: bolo Re: WSiZ IP: *.root.com.pl 28.08.05, 17:46
            na co idziesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka